Sziasztok
He-he, látom mindenkinek beleállt az írógörcs az ujjába
Most én is produkálok egy hsz-t, de aztán eltűnök kb egy hétre a süllyesztőbe, mert szerdán ugye cuccolunk haza, így lemondtuk a telefont, meg a netet, ami hétfőtől már nem fog üzemelni
Bár a nagyszülőknél van internet, nem nagyon látok esélyt arra, hogy az ott töltött két napban hagynak majd nekem időt ideolvasni
Már tudom, hogy strandolás, dédilátogatás, tesólátogatás, Botikényeztetés lesz a program.
Rupetra
örömmel olvasom, hogy már kifelé lábalsz a megfázásból. Bár lehet, hogy mire ezt olvasod, már totál helyén van az egészséged.
A szerelem apájád, meg Nóra között
Mégis mit vártál? Majd csak figyeld meg azt az elkámpicsorodott képet, amit akkor fog vágni a hős szerelmes, féltő apa, amikor valami sudár dalia kísérgeti majd az Õ EGYETLEN PICI lányát
Enyém Apája fura helyzetben van a munkahelyét illetően. Van Mo-on egy mérleges-szűréstechnikás-biotechnológiás cég (többnyire a gyógyszeriparnak szállít cuccokat), és ott dolgozik. DE a némat anyacég vette fel oda, mert ugye a germánoknál a hatalmas munkanélküliség miatt nem nagyon van mód arra, hogy külföldről vegyenek fel szakembert. Így tulajdonképpen a főnőke német, de a magyar cégvezető is főnök. Feladatot mindenhonnan kap, mindenhol elégedettek vele (Boti 6 hetes volt, amikor Vp-ben doktorrá avatták
). Most viszont úgy alakul, hogy a német központ tovább terjeszkedne Kubába, és a jelenlegi német főnök feladatainak kb 80%-át kellene ellátnia kint a németeknél azalatt a 2-3 év alatt, míg a főnök a kubai dolgokat intézi. Erre az időtartamra átvennék némat állományba, német fizuért. Utána meg ő vihetné az egész cég kelet-európai piacát. (De hogy ez részleteiben mit jelent, mivel jár, azt nem tudom
).
Ha kint szülnék, magyar állampolgárságú lenne a baba. A kettős állampolgárság nem csak az EU-ban, de szinte mindenhol kerülendő, és nem jár autómatikusan. Magyarországon is úgy van, hogy az állampolgárság "vérség" elve alapján öröklődik, tehát a Mo-on született baba a szülők állampolgárságát örökli. Hogy a németeknél vérség elve, vagy a terület elva alapján öröklődik-e, azt nem tudom, de valahogy az rémlik, hogy itt is a vérség elve a döntő. Én azt szeretném, ha magyar lenne. Azt hiszem az USA terület elvi, Írország is, de ők már olyan megkötéssel, hogy legalább az egyik szülő ír legyen. Náluk ugyanis bazi nagy volt a szülés-turizmus.
De majd kiderül
Egyébként tegnap meggondoltam magam, és akartam venni tesztet, mert már apájámnak is feltünt, hogy milyen hosszú ez a hónap
De nem találtam a DM-ben. Nekem mindig 30-35 nap között változik a ciklusom. Most 39 napnál járunk. De még mindig a megfázást tartom esélyesebbnek a babánál. Aztán ha mégis szülünk, akkor tévedtem
Kriszta
Nem vagyok biológus, de szerintem nagy eséllyel 0 lesz a baba vércsoportja. Az Rh pozitivitás, vagy negativitás meg azon múlik, hogy heterozigóta, vagy homozigóta Rh+ a szülő. (ha jól emlékszem gimis tanulmányaimra
) Heterozigóta szülők esetében (amikor mindegyik szülő egyik oldalról RH-, másik oldalról Rh+ gént örökölt) 50% az esély az Rh-ra, ha az egyik heterozigóta, a másik homozigóta (azaz ő mindkét szülőjétől Rh+ - t örökölt) akkor ha jól tudom mindenképpen Rh+ lesz a baba, és abban az esetben is, ha mindkét szülő homozigóta.
De javítson ki valaki, ha tudja ezt az öröklés-dolgot!
Sáros homokozó
Van eszük ezeknek a kisficekeknek
A következő lépés az lesz, amikor a homokot viszi majd a vízhez
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen különbségek vannak a tesók között. Számomra ismeretlen a ritkán keveset, Boti is a sokszor sokat híve. A másik topikban ahol szintén írogatok, majdnem mostanáig ő volt a "súlyelnök"
Volt olyan, hogy hetekig 2 óránként evett, és a védőnő meg akart győzni, hogy nem éhes. Mindig félve mentem oltásra, mert örökké megkaptuk (persze kedvesen, mert egyébként nagyon szuper védőnőnk van), hogy ennek a gyereknek nem ennyinek kellene lennie. A dokinéni viszont örökké dícsért, hogymilyen stramm kis ficek, és mennyire látszik, hogy anyatejes.
Szerencsére az étvágya most is nagy, így öröm neki főzni, mert csak ritkán fintorog a főztömre. Plusz a nagyadag kaja után még jön egy egész körte, vagy alma banánnal (a banán csak fél), vagy egy szelet sárgadinnye egy almával kombnálva. A gyümit szerencsére szinte még jobban szereti, mint a főtt kaját.
Mikor tervezed elkezdeni Enikőnél a hozzátápit?
Bambika
Tök jó, hogy ilyen talpraesett vagy, és nem hagytad magad a védőnő, meg a doki által befolyásolni. Én is csak csupa-csupa jót hallottam az LLL-es szopis tanácsadókról, de szerencsére nekem nem kellett eddig még felhívnom őket.
Neked sem lehet könnyű így, hogy Apa csak este ér haza. Én mindig úgy várom, hogy jöjjön, pedig a délután már olyan rövid, hogy úgy érzem, szinte meg sem jött, és már lefekvés van.
Főleg a hülye fővárosban, hiába végez fél ötkor, a bazi nagy forgalomban így is kell majdnem egy óra, hogy hazaérjen.
Merre épít kerteket Apájád? Magánembereknek épít, vagy cégeknek? Milyen fajta kerteket?
Anypoc
Bp-en szültem, a zuglói kórházban (Uzsoki kórház). Ott dolgozik a nődokinénim, és őt a világért le nem cserélném. Ha nem mennénk ki, akkor megint csak nála szülnék. Embersésges, alapos, odafigyelős, kedves, és csak magasztos jellőkkel folytathatnám a soraimat róla. Nekem őelőtte csak ffi nőgyógyász tapasztalataim voltak, de valahogy nem éreztem magam soha biztonságban, a vizsgálatok mivolta pedig örökké zavart. A dokinénimnél annyira feloldódtam már az eslő találkozás alkalmával, hogy a viszolygásom a "női orvos" mivolta miatt teljesen szertefoszlott, mire a vizsgálószékbe kellett ülnöm. Az addig fájdalmas vizsgálatokat nem, vagy csak hangyabokányit éreztem.
A kórházról magáról sincs rossz véleményem, sőt! Az egész szülészet - gyermekágy tavaly nyáron lett felújítva. A szülőszoba modern, apák jöhetnek, mert 4 anya tud párhuzamosan szülni egymástól elkülönítve. A férjemnek az tetszett, hogy mi állítgathattuk (volna, ha akartuk volna) a szülőágy háttámláját az elektromos távirányítóval (az ágy egyébként kényelmesen nagy), ha kértem volna, kéjgázt magamnak adagolhattam volna, mert karnyújtásnyira volt a falon.
A baba-konyha ötletet még átgondolom, valójában nem rossz, de hol legyen az üzem? Bp, Vp, Balcsi part?
Megyek, mert felkelt a Főnök, apával ebédelünk, aztán séta, és utána pakolás
Kirri
Jó szervezést továbbra is, lovaglós Jocinak meg jó gyakorlást
Móranya
Remélem tényleg minden rendben van veled, mert rég nem jelentkeztél.
Na puszi Mindenkinek, kb egy hét múlva jövök:
Csirkesz