Új privát üzeneted érkezett!

Ildi!
A bufirol eszembe jutott: azert egy kicsit kell eroltetni, nem teljesen igaz az, hogy "csak" a baba komforterzete miatt fontos, aztan, ha nem jon hamar, majd valahogy megoldja. Elkovettem azt a hibat tavaly, hogy nem szantam eleg idot a bofiztetesre, es a ket honapos babamnak kozepfulgyulladasa lett, pedig elotte nem is volt nathas. Azt mondta a fuleszunk, hogy ez elofordul szopos kisbabaknal, hogy fekve bufizik, valahogy visszacsurog a tej, bemegy valami olyan csatornaba, ami a dobhartyahoz vezet, es ott a rohado feherje gyulladast okoz. Na nem remisztgetesul mondom, mert nalunk is osszesen egyszer fordult elo, de jo ezt tudni.
Bobe, koszi a landzsas utifu adatait!
Udv,
Orsi
torsi

sziasztok,
már megint nem sikerült hétvégén internethez jutnom...
Erka: szerintem ha nyolc helyett fél nyolcra (mint kiderült akkortol már lehet) megyek vér + vizelet vizsg.ra akkor pont elkerültem volna a ctg-s horrort!
mostantol csak du. fogok oda menni, akkor teljes a nyugi.
Böbe, köszi a sok babaátforditos infot, viszont nekem nem ajánlotta fel a dokim hogy "megforditja" de én tartanék is bármi drasztikus beavatkozástol. Inkább meg probálom rábeszélni h forduljon meg szépen magátol, illetve csipöemeléssel probálkozom.
Nem tudom ki a dokid mindenesetre nagyon korrekt hogy uh-ra hivatalos idöponton kivülre hiv be ha ö akarja megnézni...

a nem szimpi szülésznö: Aranka (amugy elözö nap az elöadás után egy lány azt mondta hogy csak 1-hez nem szabad kerülni, hát ezt a nevet mondta Ö is). Viszont lehet hogy jogtalan az itélkezésem mert azt is láttam hogy a benfentes kismamák, akiket elöre hívott azok nagyon jokat csevegtek vele. amugy azt hiszem ö a szülésznök fönöke!

szépia
szépia

Sziasztok!

Szépia, köszi a nemhivatalos infót a nemszimpi suzülésznőről. Azért jó tudni Kép Bár nekem még rengeteg időm van választani. Már ha kell, a dokim most azért készül a császárra. Remélem, bírja a lepényem a végén is (a védőnő most b és c tervet is készített, miszerint hány hétig is kell még bírniKép- vicces mindezt 23 hetsen megbeszélni), és nem leszünk koraszülöttek, jó lenne nem lekerülni a János kórházba. Vagy nem feltétlenül oda visznek?

Tünde

Ui. Második kerületiek közül nem szül valaki nyáron vagy ősszel? Mi 1-2 hónap múlva költözünk a Rózsadomb aljába nagymamámhoz. Hátha...

mtunde

Sziasztok!

Nemszimpi... Szerintem is ő a főnővér vagy ilyesmi, mert én is próbáltam egyszer lefigyelni, hogy mi van írva a neve alá a kitűzőjére, ugyanis nekem sem volt szimpi. Egyszer volt hozzá szerencsém, de olyan volt, mint egy "pokróc". De szerintem ő nem vezet le szülést.
Akiket pedig korábban felsoroltunk, mind nagyon kedves és rátermett szakemberek.

Ildi
ildibaba

Ildi

Mrs Nemszimpi szülésznő vezet szülést. Az unokatesómnak nem volt fogadott szülésznője, és őt fogta ki, az egyik barátnőm az első babájánál szintén. Másodszorra már inkább fogadott mást..
Amúgy én régebben mindig azt hittem Róla, hogy konyhásnéni, vagy hasonló... Kép vicces, nem?

Más: Van valaki közületek, aki bérelt a kórházban Medela mellszívót? Tudna árat mondani, hogy mennyibe kerül egy hónapban? köszi előre is

Zsu és a holnap 2 hónapos Alexa, aki 6 kg! Kép
tothzsuzsi

Szepia!

A Kutvolgyiben ugy tudom, nem is forditanak babat, hanem ha jol emlekszem, az Istvanban. Es ott is ugy, hogy keszenletben all a muto, ha barmi baj, pl lepenylevalas lenne, akkor rogton tudjanak csaszarozni. Es allitolag elegge faj is. Es raadasul utana vissza is fordulhat... Szoval jobb a bekesseg.
Azert minden jot az egyeb probalkozasokhoz, drukkolok, hogy sikeruljon!
Orsi
torsi

Zsu

hát igen, az az állandó fehér egyenruha, a mufurc arc... :-) a konyhásnénik egyébként sokkal aranyosabbak :-)))
6 kg! Akkor a karok erősítéséhez súlyzóra nincs szükség...

Ildi és a ma 3 hetes Atibaba
ildibaba

Szépia,
ha már a népi gyógymódoknál tartunk... a babafordításhoz, illetve "fejenállásban tartáshoz" én olyat hallottam, hogy úgy feküdj mindig, hogy a hátadat vesetájékon póckold ki párnával. Állítólag régen a bábák ezt csinálták. Szülésznőt nem kérdeztél erről?

Ildi
ildibaba

Sziasztok,

Sajnos az infó, hogy a "nemszimpi" Aranka vezet szülést, igaz, a szülésznők is panaszkodnak rá. Hála Istennek, nekem még nem volt hozzá szerencsém, csak hallottam "jókat" róla, úgyhogy tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy keressen magának saját szülésznőt időben, nehogy kifogja őt. A többiek mind nagyon rendesek!

Tünde,
én is másodi kerületi vagyok, bár hűvösvölgyi, de azért nincs az olyan messze. Igaz, én elvileg a hét végére várom a babócát, nem nyárra. Vigyázz magatokra, pihenj sokat!!!!

Szép napot mindenkinek,
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!

A szobatársam is ennél a szülésznőnél szült. Igaz nem volt gátmetszés de a baba kulcscsontja eltört. Szerintem ha vág egy kicsit kifért volna és nem történik ilyen a picúrral. A szobatársam nem vette ezt fel, de nekem nagyon rossz érzés volt,állitólag mikor hazamehetnek a korházból addigra össze is forr a csont és csak érzékeny neki.
Ha tehetitek válasszatok mást !

Nálunk talán kissé javult a hasfájósság,mostanában nem talán nem eszi magát annyira tele és igy nem is fáj .De lehet az is is hogy a harmadik kisérletünk a hasfájás csillapitás terén beválik, most a Gripe Watert teszteljük.Kingu ! Próbáljátok ki Ti is hátha jó lesz.Most a tejcsi is kicsit több,elég egy cici a szopizáskor.A 2 hónapos oltást minden baj nélkül átvészeltük, még be sem pirosodott a helye. A doktor néni szerint nagyon szépen fejlődik./szerintem is/

Üdv: Edina

Még egy kérdés, kérés : nem tud valaki megbizható bébisittert, bejárónőt egyben ?
antaledi

Sziasztok,

De jó, hogy a "mufurc szülésznőt" sikerült elkerülnöm eddig, remélem ez igy is marad. Sejtéseim vannak, hogy kiről van szó, de igazából nem tudom.... igy nem is tudok hozzászólni. Na majd megkérdezem a saját szülésznőmet. Õ egy tündér, úgyhogy aki vacilál, az nyugodtan választhatja őt, de hamarosan már tényleg tudok róla száz százalékos véleményt alkotni elvilg már csak 3 hét. És babám teljesn startpozicióban a feje is már szülési méreteket öltött, úgyhogy már bármi lehet, most vagyunk 36+5 naposak... Van ideje, de ha akar jöhet.

Mtunde: nekem is volt param a koraszülés, és féltem is, hogy elviszik. Azt hiszem a János és a II. számú nőgyógyira viszik a kicsi babócákat. De ilyenre ne is gondolj légyszives. Mert tudod az elme irányít mindent és hát soxor az következik be amit eltervezünk, bebeszélünk magunknek stb... Szóval tessék arra gondolni, hogy ilyen nem lesz. babával én minden nap megbeszéltem, hogy mennyi napot kell eltöltenie bent. És tudod mi az érdekes, ameddig paráztam, szarul voltam, keményedtem, fáradt voltam. Most hogy elértük a 36+X napot, semmi de semmi bajom. Eleven vagyok, mint terhesség elött, nem fáj semmim és olyan jókat alszom, pakolok hogy csak na... úgyhogy egyértelműen a para teszi a rosszat. Lazíts...

Szépia: valamikor jó lenne talizni... mehetnénk együtt vmikor CTG-ra. Én a héten mondjuk csüt. hajnalban megyek, a madarakkal kelek, de megéri, mert nem lesz tömeg és a saját szülésznőm csinálja...

Dóri: hét végére várod a bócád.. ez jól hangzik, akkor szorítok, hogy minden jól menjen... nyilsz már? fájások?

Mindenkinek minden jókat JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Johanna! Eszembe sem jutna a koraszülés, ha az orvos és a védőnő nem vetette volna fel... néha úgy érzem, jobb lenne, ha nem lennének vizsgálatok... KépPersze igyekszem nem gondolni rá, ami nem nehéz, mert én is kicsattanok...

A nemsokára szülőknek és nagypocakúaknak kitartást! Bírjátok a meleget?

Dóri! a Hűvösvölgy tényleg nincs messze....

Szépia! A barátnőm is farfekvéssel ment be. legalábbis azt hitte. Észre sem vette, de valamikor megfordult a baba... Úgyhogy ne add fel a reményt.

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Én újonc vagyok. Nézegettem a leveleiteket és úgy gondoltam én is beszállok. Mi 24 hetesek vagyunk és elsőbabások. Kicsit félünk. Hegedűs dokihoz járok, és nagyon csípem (kicsit szigorú, de jó fej). Terhességi cukorbetegségem lett, ezért egy kicsit még jobban elkeseredtem. Köztetek járt így valaki? Örülök, hogy a Kútvölgyiről ilyen jó véleménnyel vagytok. Sok sok tanácsra lesz szükségem, mert nem igazán vagyok otthon a témában (szülésznő,ctg, stb....). Légyszi segítsetek!!!!!

Előre is köszi.

Toto
toto

Toto,

Minden új kismaminak és maminak örülünk, úgyhogy Isten hozott közöttünk.

Szívesen segítek: szülésznőm Klári: nagyon tudom ajánlani, de a fentiek szerint Arankán vagy kin kívül mindenki szuper. Általában mindenki homeopátiázik és segítőkész....

CTG: ha van szülésznőd hozzá járjál, az a legtutibb. Az egész nem egy ördöngösség, rád csatolnak két szerkezetet, az egyik a fájásokat nézi a másik a bébicske szívhangját. Az olyan, mintha egy gyorsvonaton ülnél, még olyan kis zakatoló a szívük... készségesen mindent elmondanak ott....

Cukorbetegségem nekem nem lett, DEEEEEE sajna én nem bírom a cukrot, Igy évek óta nem is ettem, kristály és fehércukrot, legalábbis tudatosan biztosan nem. Lisztekből is a teljeskiörlésűt használom és csak gyümölcsökkel édesítek szinte. Ne aggódj, túl lehet élni, legalább az ember érzi a rendes ízeket, rájön, hogy jé ez ilyen, milyen finom édesítés nélkül....

Kérdezz bátran....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,

elküldtem az információkat az e-mail címedre.
Holnap megyek ctg-re, remélem összefutok Klárival, annyi jót írtál róla, hogy már nagyon kíváncsi vagyok..:-)

Szépia,

megfogadom a tanácsodat és korán megyek holnap vér- és vizeletvizsgálatra, hátha megúszom ezt az őrületet, ami a ctg-n van.....
Képzeld, a barátnőmnek, aki szintén 23-ra van kiírva, tegnap visszafordult a babája és most megint farfekvéses, a dokija szerint most még össze-vissza forognak a babyk...Szóval szuggeráld, hogy úgy forogjon, ahogy anyuci szeretné!:-)

Erka
erkaberka

Kedves JohannaZsebi!

Köszi a biztató szavakat, jól esett. A diabetológusom azt mondta, ha így tudom tartani a cukromat, akkor valószínűleg a szülés után el fog múlni. (Remélem igaza lesz.)
Ezek a hirtelen időváltozások kicsit kiborítanak, a legszívesebben egész nap aludnék (ilyenkor). A pocak mikor kezd nőni? A sajátomat olyan picinek találom(a párom szerint már nagy, de még nem nagyon látszik)
Úgy örülök, hogy megtaláltalak Titeket. A baráti körömben sajnos nincs egyetlen kismama sem. Két kolleganőm most megy férjhez, ők csak jövőre tervezik, így nem igazán van akitől tanácsot kérhetnék.
Nálatok már megjött a pocaklakó vagy még várat magára?
Én szeptember 8-ra vagyok kiírva.

Toto
toto

Szia Toto,
gratula a pocaklakóhoz.
Az egyik barátunknál, aki tavaly novemberben szült merült fel a terhességi cukorbetegség.
A szülés után elmúlt nála teljesen (bár azt mondták nem árt ha vigyáz és valószínüleg a következő terhességénél is előjön újra).
Állandóan mérnie kellett a cukrát és nagyon vigyáznia mit eszik (gyekorlatilag mindent máricskélt, három óránként evett). Abból a szempontból jó volt, hogy a terhesség elején Õ nagyon elkezdett hízni és félő volt, hogy a szülőszobára majd begurítják, de miután elkezdett figyelni arra, hoyg mit eszik teljesen jól beállt a súlya.
Remélem nálad is elmúlik majd a szülést után és százával jöhetnek a krémesek!

Zsu,
egy darabig nem tudtam beazonosítani ki lehet az a mufurc szülésznő, de a konyhásnéni hasonlat segített. Kép

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok!

Szoktam olvasgatni a topicot, de eddig nem nagyon szóltam hozzá a dolgokhoz, mivel a babás korszakból már régen kinőttünk. De most szertnék Aranka szülésznő védelmében pár sort írni. Jelenleg 6,5 éves " kis-nagy" fiam a Kútvölgyi szülészetén látta meg a napvilágot. Azon a szép őszi hétfőn hajnali 1-kor értünk a kórházba. Az éjszakás szülésznő nem éppen kedvesen fogadott ( még megjegyzést is tett, hogy annyi fájásom van, mint neki), nem engedte, hogy telefonáljak stb. A szülés nem is haladt olyan gyorsan. Aztán hajnali 4 óra körül beindultak a dolgok, ez a párom jelenlétének köszönhető, aki hősiesen viselte a dolgokat annak ellenére, hogy eleinte nem nagyon vágyakozott a papás szülésre ( most már ki nem hagyná). 6 óra magasságában megérkezett az orvosom Dr. Vida Gábor, akinek a mai napig hálás vagyok az emberi magatartásáért és a szakmai hozzáértéséért. 1/2 7 körül (az időre nem emlékszem pontosan) megérkeztek a következő műszaban dolgozók. A szülésem a továbbiakban Aranka és az orvosom kísérték figyelemmel. Aranka, neki is szeretnék köszönetet mondani, rengeteget segített, bátorított, nagyon sok erőt merítettem a szavaiból. Meg is lett az eredménye, mert 8 óra után tíz perccel meghallottam a legszebb "muzsikát" a kisfiam sírását. Arankától pedig dicséretet kaptam a szép szülés miatt. A mai napig ha véletlenül összefutok vele a kórház folyosóján, megismer, mosolyogva köszön.
Ezt azért írtam le, mert nekem is rossz dolgokat mondtak róla, a szülésem alatt pedig sikerült az ellenkezőjéről meggyőződnöm. Azóta én csak a saját megérzéseimre, és tapaszalataimra hagyatkozom, bár azért meghallgatom mások véleményét is.
Egy kicsit hosszúra sikeredett, de szerettem volna megosztani a tapasztalatomat.

További jó babavárást, és a már világra jött babáknak jó egészséget kívánok.

Üdvözlettel: Móni

Kép
mÓni

Sziasztok!

Toto, üdv itt a Kútvölgyis mamik között.
Én azt tapasztaltam, hogy nem szabad elhatalmasodni hagyni a rossz érzéseket. Ha igyekeztek kiegyensúlyozottak maradni és nem parázni, akkor nem fél lépéssel már előrébb vagytok.
Az Aranka-témához csak annyit, örülök, hogy valakinek jó tapasztalata volt vele. Én csak az "előszobában" találkoztam vele és lehet, hogy én vagyok ilyen szempontból "rögtönítélő" típus, de ha valaki alapból nem kedves, hanem mogorva, ledorongoló, akkor sajnos nem tudok jót feltételezni róla. Azért nagyon jó, hogy Móninak más élménye volt vele kapcsolatban.

Jó gömbölyödést és babázást

Ildi
ildibaba

Szia Móni,

Köszi, hogy megosztottad velünk az élményedet. És örülök, hogy akkor Õ is készséges szülésznő, én nem tudom, hogy ki Õ, de szerencsére ha minden jól megy, nekünk nem is lesz rá szükségünk.

Erka: köszi az infókat. Klári szerintem nem lesz, de hátha mégis... Én csüt. megyek hozzá, olyan jó, hogy Õ csinálja a CTG-t.

Toto: mi még most várjuk csak a bébit, 3 hét van még elvileg hátra, az már nem sok és ilyenkor már bármi lehet.
Én úgy tudom, hogy a terhességi diabétesz elmúlik, de én olyan jól élek igy, hogy nem is hiányzik a cukor. Szerintem egy nagy átverése a szervezetnek az egész cukor, hirtelen kap sok sok energyt, aztán amilyen gyorsan jött úgy el is megy... lehet, hogy nem érhető amit irok... a méz, barnacukor és egyéb társai, mint fruktóz sokkal értékesebbek. És hát mondom az ember érzi az izeket.. ez annyira jó. Tudok segíteni, hogy hol tudsz ilyen termékeket beszerezni, amik teljesen cukormentesek, még fruktóz sincs bennük, csak a gyümölcs. Húúúúúúúúú és milyen fincsik, a párom aki édesszájú, úgy eszi el előlem őket, hogy észre sem veszem és már el is hussant a fincsi sütim.
Mi is örülünk, hogy ránk találtál, csak maradj is itt....
Egyébként nem akarok reklámot csinálni más topicnak, de van olyan is hogy gyermekek magzatok korok szerint és azon belül 2005.őszi babák... De csak akkor mehetsz oda Toto, ha ígéred, hogy ide is jössz majd... Ott mindenki hasonló korú mint te. nekem ők vagyis a nyáriak is nagyon sokat segítettek.

Ildi: remélem tényleg összehozzuk majd a babákat, mert nagyon közel vagyunk,, már csak meg kell születnie Zsebibabuskának. Jól vagytok?

Mindenkinek minden jókat

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Kedves Kismamák!

Örülök, hogy valamennyit segíthettem. Az előbbihez csak annyit fűznék hozzá, hogy Aranka szülésznő egyedül a kiabálásért szokott szólni.

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Köszi Csajok a bíztatást!

Böbike: nekem is méricskélni kellett az elején mindent (meg írnom is három hétig - ez volt a legkimerítőbb), de mivel ilyen szépen kordában tudom tartani, már nem nagyon kell. Sajna én eleve ducin lettem pocaklakó-hordozó, viszont a diétával fogyok (a főnököm szerint én vagyok az első terhes nő az életében a terhesség alatt nem hízik, hanem fogy). Most tartom a súlyom, de a dokik szerint így a jó, mert a baba ugye nő, tehát elvileg a szülés után karcsú leszek!!!
"vannak előnyei is a cukorbetegségnek..."
A hátrány az, hogy 3 hetente járnom kell cukorterhelésre utána a lelettel meg a dokikhoz. (Nem kívánom senkinek a diabetológus előtti várakozást....)

Johanna: most már én is megszoktam a cukor nélküli étkezést, csak ne lennék ilyen kívánós...
Alattunk is van biobolt ahol be tudom szerezni a cumókat (főleg barnakenyeret, meg rozslisztet kell vennem). Nekem inkább a napi szénhidrátmennyiségre kell figyelnem és arra, hogy pl a krupli meg a rízs hirtelen viszi fel a cukromat.
Köszi a másik topicot és ne félj nem hagylak itt titeket!!!!

Puszi

Toto
toto

próbálok csatlakozni
nováky_rita

Hurrá! sikerült, jó pár hete próbálkozom, s eddig nem sikerült. Mindenkinek jó gömbölyödést kívánok.
Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Johanna:
Köszi a kérdést, eddig minden rendben! Teljesen jól vagyunk mindketten, a babócának még esze ágában sincs kibújni, pedig most már kezdek türelmetlen lenni. Ma reggel voltam CTG-n és még semmi jel. Ha történik valami, úgyis hírrel leszek! De azért drukkoljatok...
(Amúgy CTG: én általában korán rggel szoktam menni - 7, 1/2 8 körül -, akkor még szinte senki sincs, esetleg próbálkozzatok Ti is akkor.)

Mtunde:
Csatlakozom Johannához a keményedéssel kapcsolatban: én is pont ugyanígy voltam, mivel a doki is "idegesített" egy kicsit, hogy vigyázzak a 36. hétig, nyugi, fekvés, stb. Addig marokszám ettem a MagneB6-ot, sőt még No-spa-t is kellett szednem, mostanra meg szinte teljesen elmúltak ezek a dolgok, és egyáltalán nem kívánkozik kifelé a Zsebi, pedig most már a 40. hetet taposom. Azért minden esetre vigyázz magatokra és pihenj sokat. Én amint abbahagytam a munkát és nem stresszeltem magam reggel 8-tól este 6-ig, azonnal jobb lett, és most a baba a legfontosabb, meg Neked is sokkal nyugisabb lesz minden.

Toto,
Isten hozott a klubban! Vigyázz magadra, most már jön a friss zöldség-gyümölcs szezon, talán így könnyebb lesz Neked is.

Szép napot, jó babázást és gömbölyödést,
Dóri
kiskacsa

Toto,
idő közben találtam egy honlapot a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban. Hátha találsz rajta olyat, ami újdonság - ha eddig ne olvastad ezt az oldalt: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/content.php?article.37

Jó szemezgetést,
Dóri
kiskacsa

Sziaztok,
jaj de jo hogy valaki irt jot "A" szülésznöröl, már kezdtem rosszul érezni magam, mégis mit inditottam ellene, holott csak egyszer találkoztam vele...

(toto) nem tudom ki mit tud a születés hetéröl, én mindenesetre eltévedtem egy homeos elöadásra ahol sajnos azt mondták hogy cukorbetegségre nincs bogyo, én kis naiv azt hittem a homeo mindent meg tud oldani...

amugy ha valakit érdekel http://www.szuleteshete.hu/
lesznek még homeopátiás elöadások is...

erka: hogy sikerült a mai vizsgálat sorozat?

johanna: én is holnap megyek ctg re, viszont nem tudok hajnalban menni mert 12-15 között kell aneszteziologushoz menjek, igy majd közvetlen utána megyek.
dokim azt mondta ne is válasszak szülésznöt mivel ebböl császár lesz! hüphüp... ja és hogy válasszak idöpontot a szülésre mert nem szivesen halogatnak, max 1-2 napot, ilyen szüléseket, és a mütöt is le kell foglalni. hát nagyon nem örülnék ha az általunk megszabott napon kellene a világra jöjjön ez a kis baba.

szépia
szépia

Szia Szépia,

mit ad Isten:-)a mai ctg-n egyetlen szülésznővel találkoztam, ő pedig nem más volt, mint "A"... És, bár nem választanám őt, nagyon kedves volt velem, igaz a másik lánnyal, aki nála fog szülni, még kedvesebb, sőt közvetlen, arról beszélgettek, hogy a Temesvári Andrea szülését ő vezette le otthon... A dokimnak felvetettem Klári nevét, jövő csütörtökön megyek legközelebb és összeismertet vele. Egyébként Zsófika végigaludta a ctg-zést. Méhszáj teljesen zárt és minden ok, ráadásul kiderült, hogy anyukám mindkét gyermekét 2 héttel túlhordta, ha ez öröklődik, akkor még 6 hetem van:-( Pedig tegnap éjjel olyan görcseim voltak, hogy azt gondoltam szülünk:-), reggelre elmúltak, doki szerint nincs jelentősége.....
Olyan mázlim volt, hogy bár a vér- és vizeletvizsgálatra 20 percet vártam (nem sikerült, csak negyed 9-re odaérni), de a ctg-n én voltam a második, szerintem a szülésznők nagy része a Születés Hete rendezvényein volt és nem mára hívták a saját kismamáikat....
Sajnálom, hogy ilyen rosszul éled meg, hogy császár lesz és persze azt is, hogy a dokid, már 100%ra veszi, hogy nem fog megfordulni:-(
Tudom, hogy ez nem normális, de én örülnék, ha nem kellene szenvednem és császár lenne a vége, emiatt biztos sokan elítélnek, dehát én ilyen vagyok...
Én azért még mindig reménykedem, hogy a kisbabátok megérzi anyukája szomorúságát és fejjel lefelé helyezkedik!!!!
Nagyon-nagyon szorítok Nektek!!

Erka
erkaberka

Sziasztok!

Toto! Én is szeptemberre várom a babát, és ráadásul a Hegedűshöz járok. Úgyhogy majd biztos találkozunk.
A hasnöveekdés ne aggasszon, nekem a védőnő azt mondta, van, akinél csak félidőben kezd el nőni. Alkat kérdése, és nem ettől függ a baba mérete.

Mindenkinek jó nyarat, és pihizést. Remélem bírjátok a meleget.

Tünde

mtunde

Toto

Bocs, hogy belebeszélek, de szerintem se aggasszon a pocakméret. Nekem most Alexandrával abszolúte nem volt nagy pocim a végén sem, olyannyira nem, hogy a kórházban szülés előtt megkérdezte egyik este az ügyeletes doki, hogy én is megyek-e másnap haza. Kép Mondtam neki, hogy inkább megvárom a szülést, ha lehet. Kép
Ehhez képest 4 kg volt a babám, és 59 cm. Tehát nem valami apróság. Kép

Edina
Mi is túl vagyunk a 2 hónapos oltáson, picit sírogatott Alexa, de nem nagyon. Itthon adtam neki kúpot, remélem, jól telik majd a nap hátralevő része. Azt látom, hogy az étvágyát nem befolyásolta a szuri, a szokásos 2 dl-jét megint benyomta. Kép

Íme, egy újabb kép róla
Zsu
Kép
tothzsuzsi

Sziasztok!

Zsu, nagyon édes baba. Nekem még fél év, és én is küldök ilyeneket...

Valaki ajánlotta a gyermekek születésük szerinti topicot, meg is néztem a 2005-ös őszi babás topicot, de éppen egymás torkának estek valamin. (na, ezt nehezen értem meg, minek)
Úgyhogy egyelőre csak itt lébecolok veletek Kép

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Zsu, csatlakozom az előttem szólóhoz, tényleg gyönyörű a babád. Büszke lehetsz rá. Én holnapra vagyok kiyrva, úgyhogy remélem, a jövő héten már én is tudok képet küldeni a Pocaklakóról.

Szépia, szerintem sem érdemes a forgáson aggódnod, a végére már úgyis úgx leszel vele, hogy csak legyen kint, bárhogyan.

Szép napot,
Dóri
kiskacsa

Szia mindenki,

Tünde: én ajánlottam a topicot, de nem akartam előre leírni, hogy néha furcsa emberek vannak ott. Érdekes a nyári banda annyira de annyira össztart, hogy csak na. Már több találka is volt és még lesz is, és hát mikor meglesznek a babák, akkor aztán főként. Én gondoltam, hátha jó lesz ot is Neked. De lényeg, hogy itt vagy...:-)) Innen el ne menj...

Lányok: a Kútvölgyiben az "utolsó kenettel" automatikusan néznek Streptococust vagy azt kérni kell? mert én nem emlékszem, hogy mit mondott a dokim.. Szépia tuccccc erről valamit?

Erka: az apaságinak nem kell 30 napnál régebbinek lenni, ma megkérdeztem, mert kicsi beparáztam, hogy a miénk már régebbi... húúúúú....

Voltam vér és vizelet vizsgálaton is és a CTG is jó lett....

Ma éjjel két szülés is volt, az egyik babát reggel hozták ki, tüneményes volt.... Hú de jó lenne már ott tartani.

JohannaZSebi
SZépia: ne aggódj, ha császár akkor császár, lényeg, hogy a doki alapos, nem akar átverni, ha pedig mégis hüvelyi lesz, annak csak örülhet mindenki. Bár az tényleg rosszul hangzik, hogy Õk eldöntik, hogy mikor kell megszületnie... De lényeg, hogy a baba és a mama egészséges legyen. Némely szempontból még biztonságosabb is, és a baba feje sem lesz deformálódott.....

Zsu: bébicske édes és gyönyörű...

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!!

Ma reggel mi is túlestünk a 2 hónapos oltáson, nagyon hősiesen tűrte a fiatalember, engem jobban megviselt a dolog....délután és este kap egy fél kúpot, aztán remélem elfelejthetjük az egészet....
Amióta nem iszom a Lactoherb teát, kisfiam hasgörcsei is enyhültek, úgy látszik neki nem tett jót az anyatejbe bekerülő édesköméy, ánizs kombináció, minden gyereknél más a reakció....Kép(
Most sima csipkebogyó teát iszom, állítólag az is tejk

Zsu
Nagyon cuki hajasbabád van, látom a nyakicáján a kis hurkácskák ott is jelen vannak..Kép) Nálunk kész közelharc amíg be tudom neki kenni a kis nyakát olajjal...
épző, aztán meglátjuk....

Minden jót nektek ebben a szép időben!!!!!!!!!!!

üdv.,

kingu
cica29

Sziasztok!

Johanna, majd azért pár hét múlva megnézem megint a másik topicot, hátha kibékülnek... Kép persze nem mindenki marta egymást. Csak fura volt.

Szépia, engem már most fenyeget az orvos a császárral a méhlepényem helyzete miatt, úgyhogy van időm beletörődni. Persze majd az ellenkezőjébe is. Egy barátnőm pont most szült így, és azért megvannak az előnyei. Epidurál volt, ezért még 2-3 napig kapott fájdalomcsillapítót, és 5 nap múlva már vígan rohangált a sebével. Persze nem azt mondom, hogy lényeg, ne szenvedjünk és hopp már kint is a baba, mert a szülésnek is megvan a varázsa. (mondom úgy, hoyg még nem vagyok rajta túl Kép) Csak ha már a császár, annak is vannak előnyei. Ráadásul ugyanúgy rögtön oda is adták neki a csöppséget Kép

Sziasztok, kitartást a forrósághoz, én már most elájulok....

Tünde

mtunde

Johanna,

csak a házassági anyakönyvi kivonatnak kell 30 napnál nem régebbinek lennie, bocs, ha nem volt egyértelmű az irományom....

Kenetvétel:

nekem tegnap volt- célja, annak megállapítása (és csak vagy elsősorban annak, legalábbis a dokim csak ezt említette), hogy ez a bizonyos baktérium jelen van-e a szervezetedben, a kisbabánál tüdőgyulladást okozhat a megléte.

Dóri,

de jó neked, hogy már itt tartasz!!!
Drukkolok nagyon!:-) és persze várjuk a képet és a beszámolót!

Erka
erkaberka

sziasztok

zsu, nagyon édes Alexa! mi nagyon azt szeretnénk ha kislányunk lenne...meglepetésnek akarjuk! persze ha altatásos császár lesz(aminek végkép nem fogok örülni) akkor ennek a varázsa is enyhén ugrik, no de mindegy...
Alexa frizurája nagyon tetszik, jo lehet hogy van haja!

Dóri, nagyon nagyon szurkolok nektek!!!

johanna, az utso vizsgálaton csinált ilyet a doki de ez automatikusan ment, és hát negativ lett az eredmény, igy kezelhetem is az ügyet.

erka, még régen (nagyon régen) én is ugy gondoltam hogy a császárosoknak mennyivel egyszerübb a dolguk, de azota annyi mindent hallottam, meg hát mégis jo lenne megélni azt a bizonyos természetes szülést ami jár a nöknek! (ez lehet h hülyén hangzott) Kép

na rohanok az aneszteziologushoz ami kész tortura mert rengetegen állnak sorba és min. fél ora/fö. nem tudom mi a trükk hogy sorra tudjon kerülni az ember, de tegnap ez nekem nem sikerült.

szép napot mindenkinek, szépia
szépia

sziasztok

zsu, nagyon édes Alexa! mi nagyon azt szeretnénk ha kislányunk lenne...meglepetésnek akarjuk! persze ha altatásos császár lesz(aminek végkép nem fogok örülni) akkor ennek a varázsa is enyhén ugrik, no de mindegy...
Alexa frizurája nagyon tetszik, jo lehet hogy van haja!

Dóri, nagyon nagyon szurkolok nektek!!!

johanna, az utso vizsgálaton csinált ilyet a doki de ez automatikusan ment, és hát negativ lett az eredmény, igy kezelhetem is az ügyet.

erka, még régen (nagyon régen) én is ugy gondoltam hogy a császárosoknak mennyivel egyszerübb a dolguk, de azota annyi mindent hallottam, meg hát mégis jo lenne megélni azt a bizonyos természetes szülést ami jár a nöknek! (ez lehet h hülyén hangzott) Kép

na rohanok az aneszteziologushoz ami kész tortura mert rengetegen állnak sorba és min. fél ora/fö. nem tudom mi a trükk hogy sorra tudjon kerülni az ember, de tegnap ez nekem nem sikerült.

szép napot mindenkinek, szépia
szépia

Hali!

Zsu,
Tényleg nagyon cuki a kislányod, gratula hozzá még egyszer.

Kenetvétel:
Nekem is automatikus volt, és szerencsére ki is szűrtek, tehát a szülés alatt 3 óra elteltével 2-szer kaptam antibiotikumot. Ha nem lett volna idő beadni a kettőt (persze bőven volt), akkor is ott van a papíromon az eredmény. A gyerekorvos azonnal kérdezte is, hogy kaptam-e, mert ha nem, úgy a gyerek kapott volna valamit.
Úgy tudom a kismamákra semmi hatással nincs a baktérium, ám hüvelyi szülésnél a baba elkaphat valamit (ez sem mindenkinél fordul elő, csak sajna benne van a pakliban), ami tüdőgyulladást okozhat.
Az szerintem szuper, hogy automatikusan szűrnek, mert egy pár kórházról hallottam, hogy erre nem is figyelnek.

Kellemes babavárást és babázást mindenkinek.

Üdv:
Böbe
böbike

Sziasztok

Szepia nyugi mar nem csinaljak altatasban sztem csak ha kulon kered. Vagy Eda vagy spinalisKép

Szult vki kozuletek apr. elejen?

Kép
vaktyuk

Szépia!

Én is úgy tuodm, csak akkor altatnak, ha gyorsan ki kell kapni a babát. Úgyhogy ha már császár, biztos rögtön láthatod a remélhetőleg kislányodat Kép

Mi egyébként megtudtuk, hoyg kislány, de így is jó, hogy hamar tudjuk. (majdnem biztosraKép) ugyanis én eddgi végig azt képzeltem, tuti, fiú lesz... Kép

Sziasztok
Tünde

mtunde

Sziasztok Csajok!

Köszi a sok segítséget. Szerintem én is majd később nézem meg sz őszi babás topicot. Ma egy kicsit benéztem dolizni (le kellet adnom a táppénzes papírokat!!), ezért lépek be ilyen későn. (Megjegyzem a főnököm kocsit küldött értem, meg haza is hozatott...)

Tünde: mikorra vagy kiírva?

Drukkoljatok, holnap ismételten cukorterhelésre megyek (szokásos három heti rendszeresség...fuj).
Jövő héten megyek UH-ra, talán megtudjuk, hogy mi lesz...

Ajánlom figyelmetekbe: a német RTL-en reggel 9:30-kor kezdődik a Mein Baby című műsor. Fiatal párokat mutatnak be a szülésig (meg a szülést). Érdekes dolgokat mutatnak.

Zsu! - Tündéri a Babád!!!

Pusz

Toto
toto

Hali Csajok mégegyszer!!

Megnéztem az Õszi babák topicját.
Tünde: igazad van.... Szerintem ti sokkal jobbak vagytok, úgyhogy maradok itt.

Apropó: hol vesztek kismama rucikat?? (én nem vagyok vékonyka, tehát nagy méreteket kérek)

Puszi, a hőgutára jó enyhülést!!!

Toto
toto

Sziasztok!

Toto: én elvileg szeptember 23-ra vagyok kiírva. Jó, hoyg ilyen rendes a főnököd, engem mindig hívogatnak, ez-az hol van, mikor megyek be???? Nem lehet elszakadni.

Lányok! Ha kicsit bedagadt a lában ebben a melegben, az természetes, nem? Remélem, nme valami újabb nyavalya Kép

Tünde

mtunde

Szia Orsolya (Toto)!

Ajánlom a www.babaszoba.hu apróhirdetések, kismamaruhák rovatot. Van aki új kismamaruhákat, van aki alig használt kismamaruhákat hirdet.

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Sziasztok,

Köszi a kenetes hozzászólásokat...

Szépia kár, hogy csak most látom, hogy anesztest kerestél, mert tudok ott egy jót. hogy vállal-e azt persze nem. De én Õt fogom megkeresni. Tényleg neki mi a tarifája? hogy is van ez?

Más: a szülésznőnek ha választottam van, mennyit ildomos adni és a dokinak? tudom, hogy nehéz kérdés, de azért próbáljatok lécci lécci támpontot adni. :-))

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szépia,
ha irányított császár lesz, úgy tudom akkor is bent lehet a párod ha akar. Az élmény amikor meglátjátok így is, úgy is felejthetetlen lesz. Az időpont kiválsztása nem lehet egyszerű feladat. Választhatnátok azt a napot, amire a számítás szerint ki voltatok írva. És így csak félig-meddig a Ti döntésetek.
Sok szerencsét a szüléshez!

Dóri,
Mire ezt a levelet elolvasod, lehet, hogy már a kicsi is ott lesz a kezedben, remélem minden símán fog menni.Kép)

Toto,
én sem panaszkodhatok a főnökömre, de azért kocsit még nem küldött értem.

JohannaZsebi,
szívesen megírom, hogy én mennyit adtam, ha érdekel írj a lenti címre.
Bár én nem voltam túl egyszerű eset.
(Az ismerőseim a dokinak csak szülés után adtak 50 ezer körül, a szülésznőnek 15 körül)
címem: treibere@yahoo.com

Üdv:
Böbe
böbike

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a bókokat, továbbítottam Alexának! Kép
Érdekes, ma a kiscsajom alvóbabát játszott, szó szerint átaludta a napot, csak enni ébredt, majd aludt tovább. Most meg, hogy már én is aludnék kicsit, vigyorog, és állati éber. Kép

Dóri, megy a drukk! Remélem, nemsokára a Te babócádban is gyönyörködhetünk!

Zsu és az éjszakai manó Alexa
tothzsuzsi

Sziasztok lányok,

borzasztó ez a meleg-korán reggel!!!:-(
Johanna, Te miért kérsz fel anesztest? EDA-t szeretnél?
Toto, ajánlom a Waiting for you nevű kismamaboltot a Ráday utca 5 szám alatt (a Kálvin tértől 2 percre), valamint ha a lazább, sportosabb dolgokat kedveled, akkor a ManuArt-ot az Astoriánál (Károly körút 10).

Erka
erkaberka

Hali!
Én is minden ruhámat a ManuArtban vettem, de a Mammutban, ott egy kicsit nagyobb bolt van, és szerintem a legolcsóbb kismamabolt a városban (legalább is én nem találtam olcsóbbat).

Zsu,
Lehet, hogy ez a bolond idő zavarta meg egy kicsit az alvókáját a picinek. (bár mivel hajnali 4-kor nem jelentkeztél be, lehet, hogy máris helyreállt a megszokott rend Kép

Üdv.:
Böbe
böbike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?