Sziasztok Lanyok, Kriszti, Csilla!
Szoval, hol is kezdjem? En 28 vagyok, a ferjem 35 lesz es szamitogepes. O mar tobb evet elt kint es nagyon szereti. En masfel evig laktam ott es alapjaban veve nagyon elveztem a dolgot, sokat kirandultunk. Iskolaba jartam nemetet tanulni (nagyon jol tudok olvasni, es mar nagyjabol megertettem a dolgokat, de most megint mindent elfelejtettem). Volt ket magyar "gyerekem" is, akikre vigyaztam. A ferjem reven vannak barataink - jobbara magyarok, de azert 1-2 nemet is akad. (Markus peldaul egyenesen imad nalunk lenni, foleg, ha paprikaskrumpli is akad
)
Mit is tudnek mondani Ausztraliarol? Nagyon sok embernek romantikus elkepzelese van errol az orszagrol. Nekem is az volt. Mi Perth-ben lakunk, ez Nyugat-Ausztralia fovarosa. Eleg lehangolo, mert teljesen mas, mint amihez en szoktam. Pl. alig van egy park ahol setalni lehetne (foleg itt ahol tuz a nap), csak a bozotos van. A varos pedig inkabb egy hatalmas faluhoz hasonlithato, mindenhol csak kertes hazak es olyan egyformak, hogy meg sem tudod kulonboztetni egymastol. (Onmagaban nagyon szep, de probalj meg itt elni!) Barhova akarsz menni, autoba kell ulni. Egyszer elutaztunk egy par napra egy kis szallofelebe, 500(!) km-t kellett utaznunk! Munka nuku. Azert szeretem ezt az orszagot, mert itt (legalabbis ebben az allamban) mindenki nagyon kedves, aranyos es segitokesz. Viszont olyan lazak, hogy ez sem sokkal jobb, mint a nemet kockafejuseg. En allami korhazban szultem a kislanyomat (aki mar 6 honapos is elmult), nagyon jol ereztem magam, mindenki aranyos volt, ugy ereztem, hogy csak velem foglalkozik mindenki.
Mar nagyon keszulunk haza (2 eve nem voltunk otthon), a ferjem tervei szerint az ev masodik feltol ujra Munchenben fogunk elni. Megmondom oszinten, regebben ha No.-ban voltam vagytam haza, ha otthon voltam vagytam vissza. Az elso ket honap utan rajottem, hogy nem akarok tobbet Mo.-on elni. Ahogy a hatarhoz ertem, rogton fordultam volna vissza, annyira kikeszitettek a magyar vamosok az aroganciajukkal. Csak akkor nem piszkaltak es szemtelenkedtek, ha a ferjem is ott volt. (Az osztrakokkal soha nem volt semmi problema.) Na, mindegy nem "szidom" magunkat. Bocs. Igy most mar 3 orszagra bovult, ahova vagyom majd!
Gyaran en is szidtam az idojarast, de mindenben fel kell fedezni a jot (sokat esik, igy gyonyoruek a fak, az erdok, a parkok!). Esos idore ott az a rengeteg muzeum - itt alig van egy par - pl. a Deutches Museum, 1x voltam ott es csak az 1/5-et lattam. (Nahat, hogy en milyen jol tudok aggitalni! hihihi). De a legnagyobb elonye No.-nak Ausztraliaval szemben, hogy szinte csak egy kopesre van a csaladunktol nem pedig tobb, mint 20 ora repuloutra.
Mint mar irtam, Kamilla 6 honapos, huncut noci. Imadja az apjat, sokat "beszelgtenek". Mar nem tudom pontosan mikortol, de mar eleg regota raszokott, arra, hogy elaludjon 9-10 korul. (Soha nem eroltettem az elalvast.) Igaz ejfel korul meg megetetjuk egyszer - mikozben Okelme felig alszik - igy kb. 7-8-ig alszik. Olyan is elofordult mar, hogy 10-ig aludt
. Van amikor korabban kell, ilyenkor jatszik es "enekel" az agyaban, megvarja amig mi is felkelunk! Nagyon jo baba. El se tudjuk kepzelni, hogy hogyan elhettunk idaig nelkule.
Puszi
Erika