Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, hogy "belebeszélek az életetekbe", szoktalak olvasni, mert a dokim átigazolt a Jánosba és hát gyűjtöm az infót (noha a babám még csak 7 és fél hónaposKép).

Szóval tej ügyben: ha nem íízlik a Laktoherb tea vagy a picinek csikarná a pociját a benne lévő édeskömény (ami előfordulhat), akkor meg lehet próbálni a Milupa Milusan tejtermelést serkentő teáját. Nekem ez jött be, hasfájós is volt a vacak meg nem is bírtam meginni a Laktoherbet... Tescoban, Auchanban biztos kapható, a babaosztályon, a bébiételek közé dugják.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Helló!

Pepa! Napközben már én sem fejek, pont az idő miatt. Örülök, ha van két szabad percem Kép A pici fiam nem sírós egyébként, konkrétan eszik-alszik típus, de azért van közte egy kis szociális igény is: nézelődni, vállon lenni, babakocsiban rázódni stb. Semmi rendszer. Nulla. Van, hogy óránként enne, van, hogy három óránként. Ha fenn van, akkor le kell foglalni, vettünk forgós zenélős izét az ágya fölé, azt nagyon szereti. Annyira édesen nevetgél, bárányok meg csillagok forognak a feje felett Kép
A délután elég fárasztó. Játszom az idővel (cumival) a fürdésig, ami szintén összevissza van. Persze megkaptam már rokonoktól, hogy "bezzeg nálunk annó száz éve a kisded mindig félnyolckor és satöbbi". Ja. Biztos. Hat hetesen Kép Szóval, elalszik 7-8 körül, és onnan 6-7 órát alszik. De én ugye hova aludjak este hétkor??? Hát ennyi a rendszer Kép

Timtom! Én is a Laktoherbet iszom, 3-4-et. Érdekes, hogy nappal kevesebb tejed van. Milyen emlőszívót használsz?

Newsee! Nekem ízlik a Laktoherb. Honnan tudtad, hogy attól csikar a hasa, vagy hogy az hascsikarás, és nemcsak normál puki? Hajnal 4-7 között sokat nyögdécsel a baba. Közben alszik. Én persze hogy aludjak, miközben ő nyögdécsel? Néha álmában büfiztetek, néha pukiztatok. Aztán csak eljön a reggel végre...

Na most sokat írtam, vissza se olvasok, mert rohanok, most kelt fel fél tizenkettő óta.
Sziasztok. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Mircike,
Én onnan gondoltam, hogy hascsikarás és nem normál puki, hogy torka szakadtából üvöltött és közben tekergett mint egy kis sajtkukac. És nem csak a teától, hanem mondjuk a savanyú krumplilevesben lévő minimális köménytől is csinálta. Nekem is ismerős mondta, akinél a tea elhagyására varázsütésszerűen megszűnt a hasfájás (nekünk azért nem volt ilyen mázlink, ki kellett böjtölni a harmadik hónap végét, de bizonyos ételek, pl. zöldborsó, banán, stb. elhagyására azért jól reagált). Normál büfi-puki fájdalommentes kisegítésére neki az Infacol jött be, startégiai készleteket fogyasztotunk.

Sírásmentes éjszakát Kép.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 

 
 

Jut eszembe, ha hajnalban nyugtalanabb, az bizony lehet a kajától, kb. akkor emésztenek, nem? Pl péksüteményben, kenyérben sok lehet az élesztő, ezért vacsira inkább nem javasolt, zöldségek, k-betűsek kimondottan nem, de gyümölcsök is lehetnek a bűnösök (mondjuk, ha ezt mindet betartaná az ember, 6 hónapig májkrémen kellene élnie...).
Ny.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Napirend?
Próbálunk valami rendszert bevezetni, de egyelőre Babó vezényel. Talán a fürdés időpontja az, amit megpróbálunk betartani (8-1/2 9 körül). Aztán kajcsi, s éjszaka mintababák vagyunk. Max. egyszer kelünk, kajcsi, s utána alszunk tovább. A délelőttökkel nincs gond. Eszünk és alszunk. Délután viszont nem tudunk mit kezdeni magunkkal. Ma például 15:15-kor ettünk 100g-ot, amire Anya nagyon büszke volt, hogy végre ennyit sikerült termelnünk napközben, s így Babó pocija tele, s így egy jó nagyot fogunk csucsuzni, de nem. Először csak nézelődtünk, majd nyügiztünk, s a végén teljesen bepörgette magát. Semmi nem volt jó. Már Anya vállán sem, a cicitől sem nyugodott meg. teljes tanácstalanság. Mi a gond? Egész a fürdetésig sírtunk, aztán a fürdetés megnyugtatta a lelkét. Fürdés után már enni sem evett sokat (40 ml, a nappal összegyűlt tejcsiből, hisz a délutáni tortúra megpróbáltatásaitól semmi tejcsim nem termelődött), s most nyugi van. Alszik a Drágám. Hogy mi volt ez a délutáni hiszti, passz. Csak olyan rossz, hogy nem tudom mi a baja, s nem tudom csitítani a rosszkedvét.
Nálatok is vannak ilyen periódusok?

Tejcsi:
Ha tudok pihenni, egész jól alakul. Iszom a Laktoherebt, s néha a Milusant is.
Etetés után fejcsizem a melleimet, s 10-20 ml le tudok még fejni (Avent mellszívóval), s ezeket a mennyiségeket gyűjtögetem estére, ha addigra kimerülnének a melleim.

Anya-Kaja:
Babó gyermekorvosa nagyon lelkiismeretesen elmagyarázta nekünk, hogy szinte bármit ehetek. Szerinte az tévhit, hogy a K betűsek a picinek gondot okoznak. Azt vallja, hogy ezek csak minket fújnak fel, a babát nem. A gond a fűszerezéssel van. Hiszen ha jobban belegondolunk, a K betűs ételeket mindig jobban fűszerezzük (bors, fokhagyma, hagyma), s ezekkel van a gond. Ezek csikarják Picúrjaink hasait.
GYümölcsök közül pedig az apró magvas gyümölcsöket nem lehet ennünk, mert allergiát válthat ki a Manókáknál. Ezt sajnálom a legjobban. Lassan itt a friss gyümölcsök szezonja, s nem lehet ennünk belőlük.

A másik, amit nagyon fontosnak mondott a doki, hogy kaja után nagyon jól ki kell büfiztetni Babót. Hiszen ha nem felfele, akkor lefele fognak haladni a buborékok, s akkor kezdődik a hascsikarás, amivel már nem tudunk mit kezdeni. Ez időtartamban lehet, hogy azt jelenti, egyes babáknál, hogy tovább tart a büfi ideje, mint maga a kajcsizás.

Holnap kiszedik a varrataimat! :-))

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


tehát a szülés:

Szombaton bementunk CTG.re . Nem volt túl jó az eredmény mert ébresztgetni kellett babót ( ugyan ez történt pénteken). Gyorsan felmentünk UH-ra ahol doki megállapította, hogy kevés a magzatvíz és nme túl bíztató a baba keringése. Rövid tanácskozás után a szülés indítás melett döntött.
Kaptam tablettát és elöször a 3 ágyasba feküdtem. Mire beindultak a görcsök, átmentünk az egy-ágyasba ami sokkal jobb volt. 11-re már szünet nélkül jöttek a görcsök párosítva fájásokkal ( nem tudom melyik volt rosszabb). Igazábol az volt rossz, hogy nem tudtam pihenni a fájások között. Elment a magzatvíz is, én pedig kértem EDA-t mert már nem bírtam. Várni kellett az altatóorvosra, de a szülésznö (Annamari) fantasztikus volt és sokat segített fájások közben.
Az epidurál megváltás volt és közbe rendesen kaptam az oxytocint. Sajnos a végére (reggel 630 körül) abbamaradtak a fájások és felvittek császárra.
A mütét alatt végig remegtem. Rám is szoltak, hogy ne mocorogjak már annyit. A Kyrát nem mutatták meg amikor kiemelték, nekem pedig nem volt eröm szolni.
Ezek után következett egy csodálatos nap a nögyógyászaton meg a napi 2 oxytocin injekció. A szobám a szülészeten viszont nagyon jó volt és a növérek mind segítökészek voltak (kivétel egy).
Dióhéjban ennyi, majd én is teszek fel képet
Pepa
 


Sziastok!

Timtom,
A varratszedés csak kicsit kellemetlen és gyorsan megy. Sajnos most volt egy nagyon rossz éjszakánk mert a poci miatt nem tudtunk aludni.Megpróbáljuk a Infacol-t, már más is ajánlotta. Szegénykém nagyon tud emiatt szenvedni.
Egyébként tényleg képtelenség minden javasolt ételt kihagyni, állítolag a sárgabarackot sem lehet meg a dinnyéve lis vigyázzni kell

Üdv
Pepa
Pepa
 


Májkrém se jó, mert túl füszeres...
Annak az orvosnak, aki szerint a k betüsökkel semmi baj nincs, kívánok egy hasfájós gyereket, aztán majd rájön...
moncaberta
 
 


Sziasztok,

Hát, az biztos, ha a levesbe tett két szem borstól fájhat a poci, akkor a karfioltól vajon mit csinál?? Lényeg szerintem, hogy figyelni érdemes, milyen ételek után volt extranyügi a baba, és azt kerülni (nálunk pl. zölddségből csak a krumpli nem volt fektelistán, viszont a fűszerek, péksüti, májkrém, stb. abszolút nem okozott gondot).

Szép napot,
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Pepa! Nagyon hosszú volt, még elképzelni is, a szülésed napját! A nőgyógyászatra felvitték a babát, vagy az hogy volt? Utána Ikeás vagy sima egyágyasban voltál? Ha simában, akkor egy ágyban aludtunk Kép Kép
Az az ágy egyébként konkrétan vérborzalom, annyira vékony a szivacs, és annyira nyikorog! Nem is nyikorog, hanem az ember agyát csikorgatja minden moccanásnál. Ez az egy akasztott ki a négy nap alatt, de a hős anya tűrt mindent szó nélkül Kép Meg mit is csinálhattam volna? Kicseréltetem vagy mi? Kép És a lényeg, hogy egyedül voltam külön wc-fürdővel. Erre nagyon így durkkoltam előtte, hogy egy-ágyasban legyek.

Délutáni hiszti: nálunk is van. Öt hetes korában azt mondtam, hogy akkor cumi. Mérlegeltem, mert nagyon nem akartam, de be kellett látnom, hogy ő egy cicis baba. Viszont nem ehet egész álló nap. És szerintem a cicizavartól (vagy cumizavartól) már ennyi idős korban nem kell tartani. Valszleg azoknál fordul elő (és ott se törvényszerűen), akik az első napokban nem tudnak valamiért rendesen szoptatni és sokat iszik cumisüvegből a pici. Úgyhogy naponta csak délután van cumizás, ha éppen őrültekházát játszunk. A kórházi csomagban volt egy MAM cumi, az teljesen jó. Vettem ugyan egy NUK-ot, de azt úgy szopizza, hogy ott marad a helye Kép
Egy hónapos koráig egyébként nemhogy rendszertelenség volt, hanem teljes káosz. Azt képzelem, hogy ez természetes Kép

Nyuszi, Timtom: hascsikarás ügyben teljesen megnyugodtam. Mert a kisfiam nem sír egyáltalán. Csak dünnyög, nyöszörög. Ha ügyes vagyok, akkor felemelem a lábait, és már jön is a puki. És az is lehet, hogy nem büfiztetek rendesen! Néha nincs szívem emelgetni, amikor olyan jól bealudt. Kajálással meg nagyon kretén vagyok egyébként, nem is emlékszem rá néha, hogy mit ettem. A sok folyadékot is eléggé erőltetni kell.
Ja, és hogyan kell figyelni a kaját? Márminthogy mennyi idővel a kaja után kerül a tejbe a picihez? Ez azért fontos Kép Kösz, ha tudja valaki.

Nyugis napot és éjszakát mindenkinek Kép
Sziasztok. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Mircike! Az ágy miatt én is iszonyatosan szenvedtem, annyira nyikorgott, egyet pislogtam...és kész. Akkor ezek szerint az összes ágy ilyen.
Szerencsére az én babám nem hasfájós (most 3 hónapos), de még az elején a párom brassóit csinált, jó fűszeresen, és aznap éjjel nem aludtunk, folyamatosan sírt szegény, semmi sem használt, na akkor kapta meg a cumikáját. Azóta nagyon odafigyelek a kajákra, de mindenki mást mond, hogy mit lehet, mit nem.

Pepa! Nem az EDA-tól remegtél? Én is azzal szültem, és iszonyatos módon remegtem. Rád szóltak műtét közben???

üdv

Bálna
balna
 
 


Sziasztok!

Bár én a Péterfy-ben szültem császárral, az EDA beadáskor az altatóorvos direkt mondta, hogy remegni fogok mint a nyárfalevél, felesleges küzdenem ellene, ez így természetes. Ezek szerint ahány ház, annyi szokás Kép.

Tejcsi ügyben: nekem a leves volt a mérvadó. Ha este levest ettem, reggelre (úgy három szopi mellett is) majdnem szétrepedtek a cicik a tejcsitől, így kb. 8-10 óra, amíg átmegy a kaja szerintem. Tehát a reggeli kb. délutánra ér le, stb.

Jó éjszakát!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Mi kimaradtunk az Eda-ból. Mikorra kérhettem volna, már nem adták be, mert akkorra már eldőlt, hogy indulunk a műtőbe. A spinális érzéstelenítőtől viszont én is eszeveszetten remegtem. Előszőr csak fáztam, majd elkezdtem remegni. Megijedtem, hogy valami allergiás reakció lépett fel nálam, de a dokik teljesen nyugodtak voltak körülöttem, pedig már majd le estem a műtőasztalról. Amikor megkérdeztem, hogy ez normális-e, azt mondták, hogy az érzéstelenítő hatása. Amikor kitoltak a műtőből, párom is rosszul lett, hogy mi a baj velem. Aztán az intenzíven mondták, hogy egy 10-15 perc, s elmúlik. S tényleg egyik pillanatról a másikra, mintha elvágták volna.

Tényleg nem volt vészes a varratszedés :-)

Nekem Anyumék hozták fel a nőgyógyászatra Babót megmutatni. Szegénykémmel sokat nem tudtam foglalkozni, mert moccanni sem bírtam, úgy fájt a sebem. Az akkor készült képen is látszik, hogy eléggé ki voltam ütve.

A kórházi ágyaktól én is ki voltam akadva. Engem a nyikorgás annyira nem zavart. Ami nagyobb gondot jelentett számomra, az a magasságuk volt. Kiültem a szélére, s nem ért le a lábam. S ez így csaszisként elég kellemetlenül érintette a sebemet, minden egyes fel- meg lekászálódáskor.

Nekünk a tegnap délutánunk volt nagyon nyügis. Semmi nem volt jó. Mire Apa hazaért, Anya is nyügis lett. Szegénykém egyszerre kettőnket vígasztalt. Babó viszont annyira elfáradt a bömbizésben, hogy a fürdetés, majd egy kis vacsi után úgy kiütötte magát, hogy 23:00-tól reggel 7:15-ig (s akkor is már ébresztgetni kellett, hogy időben beérjünk a kórházba) aludt. Anya persze éjjel négyszer kelt fel,s nézte meg Babót, hogy nem akar-e enni. S miután semmi jelét nem adta ennek, felkelteni meg nem volt szívem, a felgyülemlett tejcsit folyamatosan fejnem kellett.
Nem gond, ha ennyire nem akar éjjel enni?
Nekünk nagyon kényelmes, s nyugis, de nem kéne "hivatalból" még felébrednie legalább egyszer szopizni?

Apropó tejcsi: Úgy néz ki, beindultunk, bár nem akarom elkiabálni!!! :-))

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép

Kép
timtom
 
 


Timtom! Szerintem örülj neki, hogy nem kel fel éjjel Kép
Azt mondták a kórházban, hogy az első pár napban kell min. négy óránként ennie, nehogy besárguljon. De aztán inkább aludjon, ha tud!!!

Ágy ügyben akkor ezekszerint nem voltam egyedül. Elképzelem, hogy a császáros sebbel és az érzéstelenítő utáni kómával milyen lehet, de az az igazság, hogy a gátsebbel se kutya Kép

Sziasztok. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Timtom,
Átaludta az éjszakát? De jó nektek, egyelöre mi küzdünk, hogy a saját ágyába maradjon. Tegnap délután óta szedjük az infacolt. Remélem egy -két nap mulva rendbe hozza a pociját. Szegény nagyon tud szenvedni.

Balna,
Kérdeztem ,hogy mitöl remegek ésa doki mondta, hogy részben a hosszu vajudás meg az érzéstelenítés is. Nekem 2 óra volt az intenziven mire abbamaradt a remegés.
Volt egy kedves nö aki mondta, hogy probáljam kicsit kontrolálnide közöltem vele hogy képtelenség.Az altatóorvos meg csak nyugisan vissza húzta a karomat amikor eltáncoltattam az infuziót.

Mircike,

2 ágyasba voltam, de egy napot egyedül. Jó az ikeás ásy mert alacsony és egy picit könnyebb felállni, A fürdö is jó volt.
Már szombaton lefoglaltam az ágyat még vajudás elött. Igazábol nem volt választási lehetöség. Vasárnap sok kismama a nögyogyászaton volt mert nem volt lent hely, szóval mázlim volt.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!Ma voltam a kórházban babalátogatóbanKépAz Adri megszültKépgyönyörű kisfia vanKépRichárd Bálint 4800gr-al és 56cm-rel született.Képbaba és mama jól vannak...majd ir az Adri is.
Puszi mindenkinek.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

Gratula Adrinak a hatalmas Bálint fiához!
Várjuk a szüléstörténetet, s ha lehetőség van, akkor képet is.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Bocs!Helyesbitek az Adri kisfia 61cm-el születettKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok

Gratulálok Adrinak a kisfiához. Beszámolót várjuk

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak Titeket, de nem minden nap. Jún. 20-ra vagyok kiírva, és lenne néhány kérdésem a szülészettel kapcsolatban.
Van-e beöntés és borotválás?
VAn-e lehetőség zuhanyozásra beöntés után?
Az újszülött az anyával lehet-e, vagy rendszeres időközönként be kell adni a csecsemőosztályra?
Mit kell bevinni a babának?
Milyenek a csecsemősnővérek?

Lehet, hogy furának tűnik ez a sok kérdés, de mikor ott járok NST-n valahogy sosincs ráérő ember aki válaszolna a kérdéseimre.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Kisgubanc
kisgubanc
 
 


Szia Kisgubanc!
Elviekben van beöntés és borotválás is bár ezt a szülésznővel kell megbeszélni.Zuhanyozni sétálni lehet.A babácskát a vizitre és a fürdetésre be kell adni és elvileg nappali rooming in van de én nem adtam be éjszakára Kép
Érdemes bevinni mellszivót ,bimbóvédőt és pelust.
A csecsemős nővérek közül a Rózsika az aki szivvel lélekkel csinálja a munkáját a többieket annyira nem ismerem.
Te kinél fogsz szülni?Biztos már nagyon várodKép
Üdvözlettel Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Adrinak az óriásbabához!!! Reméljük jól vannak. Kép

Kisgubanc: Verát csak kiegészíteném azzal, hogy fürdésre és vizitre reggel 8 körül kell beadni, kb. 1 órára. (Ez alatt jól le lehet pl. zuhanyozni Kép ) De van olyan csecsemősnővér, aki hajnalban fürdet, meg kell vele beszélni előző este. És akkor mondjuk 6-kor odaviszed fürdetni, megvárod, majd 8 körül visszaviszed a vizitre. Én így csináltam.
A babának szerintem kombidresszt is vigyél be, mert pl. ha átázik a pelus stb, akkor át tudod öltöztetni, nem kell azért is beadni a nővéreknek.
Én örültem volna, ha kapok beöntést, de nem volt rá idő Kép De a szülésznővel valóban mindent meg lehet beszélni. Bár szerintem a borotválás a varrás miatt mindenképpen kell. Nagyot néznének, ha valaki ellenkezne emiatt Kép Ez kábé 10 másodperc volt, és engem pl. a szülésznő borotvált, még akkor, amikor beérkeztem és megvizsgált.
Csecsemősnővérek nekem is kedvesnek tűntek, bár mivel egész nap velem volt a baba, nem nagyon találkoztunk. Lehet őket házi telefonon is hívni a szobából, ha valami gond lenne.

Júni 20, az már mindjárt itt van!

Sziasztok. M.
mircike
 
 


Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok, egy kicsit megnyugodtam. Az orvosom dr Serfőző, az első babámat is nála szültem a Péterfyben 2003-ban. Olyan más ez a második terhesség, emiatt vagyok egy kicsit zavart. A kisfiammal mindenre volt időm, már hónapokkal korábban össze volt készítve a táskám, voltam szülőszoba látogatáson, választottam szülésznőt, ráadásul a 41. héten lett meg a baba hüvelyi szüléssel és pikk-pakk. Emiatt most mindenki azt mondja, hogy a második még hamarabb meg lesz, kislány is, tehát ne várakozzak, azonnal induljunk. Az orvoson kívül a Jánosban nem ismerek senkit, és valahogy minden másképp van. Próbálkoztam már megnézni a szülőszobát és a kórtermeket, eddig sikertelenül. Azt mondták menjek délután, met délelőtt amikor az NST van, mindig nagy a nyüzsgés. A másfél éves fiammal viszont örülök, hogy eljutok egy héten egyszer a vizsgálatra....
Szóval pont az a nyugalom és rákészülés hiányzik, ami az első terhességnél lehetséges, de egy kisgyerekkel már nem nagyon. Ennek ellenére már nagyon várom, hogy találkozzunk a kicsi lánnyal, bízom benne, hogy olyan napot választ, amikor mindenki odaér időben a kórházba, beleértve a férjemet is.
Szép napot nektek!
kisgubanc
 
 


Szia Kisgubanc!
Úgy látszik közös az orvosunk és közeli időpontokra vagyunk kiírva (én 25-re, igaz első terhesség és farfekvéses kisfiú). Nekem sikerült megnézni a szülőszobát és két kórterembe is bekukkantottam. Szülőszoba: 2 db. van 1 db. egy ágyas, 1 db. három ágyas. Kórtermek: 1 db. 5 ágyas, 1 db. 4 ágyas, a többi kisebb. Lehetőséged van fizetősbe menni, 1 vagy 2 ágyasba. Árat nem tudok mondani mivel napról napra más összeget mondanak. Viszont ha érdekel meg tudom adni az illetékes személy számát. Ami biztos: 5 napot előre, érkezéskor kell kifizetni. Én viszont a NST-vel kapcsoltaban szeretnék érdeklődni. Keddre kaptam/kértem időpontot, de nem tudom a menetét. Hová kell mennem? Mennyi ideig tart? Stb.

Üdv
Porcsoka
porcsoka
 
 


Szia Porcsoka!
Köszi az infot, ezen az 5 nap előre fizetésen eléggé meglepődtem. Ezek szerint 5 napig tuti, hogy bent kell maradni... A kisfiam kedden du. 3-kor született, és szombaton délben haza engedtek minket. Ezt az időt is elég nehéz volt kibírni, pedig semmi baj nem volt sem velem, sem a babával, csak valahogy olyan honvágyam volt... Péntek este már sírtam amikor a férjem elbúcsúzott, persze ez lehet egyéni érzékenység.
Az NST a szülészet épületében van a földszinten, ott ahol a tini ambulancia. Ezen kívül mindössze egy ajtó van még, ami szerintem sima nőgyógyászati szakrendelés. Nem lehet eltéveszteni. Elvileg időpontra mennek a kismamák, de mindig van csúszás, 10 után egyre kevesebb. Két ember van egy időpontra beírva, mert két gép van. A vizsgálat ideje elvileg 15 perc, ha rögtön megtalálja a szívhangot. Nálam ez még sosem fordult elő, mert mindig 10 perc mire előbújik a babám, aztán pedig elúszkál, és megint nem mutat semmit a műszer. Szóval várakozással együtt kb. 1 óra az egész, vagy egy kicsit több. Első alkalommal hüvely kenetet vesz az orvosunk fent a szülőszobán, ehhez kémcsövet kell kérni az NST végén. Azt hiszem mindent leírtam, ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
És légyszi írd meg azt a telefonszámot ahol a fizetős szobák árairól adnak felvilágosítást.
Köszi,
Gubanc
kisgubanc
 
 


Sziasztok!

Az Ikeás egyágyas 7000, kétágyas 4500 (vagy 3500 nemtom). A nem-Ikeás egyágyas 5000. Én ebben voltam.

És utólag kellet fizetnem! Négy napot voltam.
Nem is kértek előre semmit sem. Amikor a zárót adta a dokim, akkor mondta, hogy menjek be az irodába, ami szemben van pont az egyágyassal, és intézzem.
Irodában adnak három papírt, ezzel el kell menni a házi pénztárba, ami kicsit feljebb van a hegyen (persze apuka ment), és utána vissza kell hozni egy papírt. Ennyi.
Jó várakozást nektek Kép
Üdv. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Végre van pár percem.
Köszönöm a gratulációkat.
Remélem mindannyian jól vagytok.
Sajnos nekem nagyon kevés tejcsim van,amúgy minden rendben van a babánkkal.
Ha valaki tud valami okosat, és azt hogy legkésőbb mikor jöhet meg a tejcsi normál mennyiségben (már minden félét hallottam) akkor írjátok meg légyszí.

Most röviden tömören leírom a szülésemet.

Hát papa minket már május 20-án beutalt a kórházba Kép ,mert nem tudta nézni,hogy szinte járni sem tudok olyan fájdalmaim vannak.
A kis kobakja úgy nyomta a csontomat,hogy azt hittem megbolondulok.Másnap hajnalban a nyákdugó(?) egy része eltávozott, és tartósan váladékoztam mikor milyen mennyiségüt és összetételűt egészen május 25-ig. 24-én este éreztem,hogy a babám majd ki hasad a hasamból,és leadott két hatalmas rúgást is.Valószínűleg akkor repedthetett meg a magzatburok, bár a szivárgást csak másnap reggel 7.43-kor észleltem.
Szóltam is rögtön a doktor bácsinknak aki aznap szegény ügyeletes volt, így egész nap az sem tudta szerintem,hogy hová szaladjon( műtött közben stb..).Nálam sajnos a fájások nem akartak rendszereződni, így oxitocint kaptam. Bár csak minimális adagot 3 cseppet ,de attól is úgy felerősödtek a fájásaim, hogy a szünetekben csak arra tudtam gondoloni, hogy valamelyest erőt merítsek a következő fájásig. Aztán már "hangoskodtam is " annyira fájt mindenem, és akkor megint megvizsgált a Bálint. Szerintem burkot is repesztett ,vagy ahogy más mondta" biztos levette a " buroksapkát" amitől fogva , még jobban fájt, és csak nem tágultam rendesen.
Ekkor odajött, és felajánlotta az Edát , de mondta hogy még várni kell, mert csak egy ujjnyira vagyok kitágulva.Mondta, hogy akkor tágítson rajtam kézzel, és az abszolút nem is fájt.
Mert egyszer csak ott volt a másik doki, sajnos a nevére nem emlékszem , de nagyon rendes fiatal doki volt.Végig mondta,hogy éppen mit csinál és két fájás között fekve (mert már felülni sem tudtam ) adta be az edát.
Már a próbától 3 ujjnyira tágultam, a normál adagtól meg kb. 2 óra alatt teljesen kitágultam-.
Oly annyira,hogy én is meglepődtem,mikor az eda hatása elmúltával az hittem,hogy meghalok olyan fájdalom tört rám.Tudtam,ha kimegy fájni fog,de hogy ennyire nem gondoltam. Mondtam is páromnak,hogy induljon hívni az orvost, de szegénykém bíztatott,hogy mindjárt letelik az idő,mikor kaphatom a következő edát. Aztán kiküldtem,hogy hívja a dokinkat, aki az eda kimenetele előtt fél perccel még megkérdezte,hogy hogyan érzem magam.Mivel még mindig nem mozdult a párom elkezdtem " hangoskodni" vele,hogy megértse,hogy most tényleg nagyon fáj, és végső elkeseredettségemben Katikáért kiabáltam, aki rögtön szaladt is,hogy bizony ezek már tolófájások és lennt van a buksink.Ekkor berobogt Bálint,akit a férjem végre tényleg felhívott a mobilján,de mire kicsörgött már ott is volt az ágyam szélénél.
Megnézett,és mondta,hogy akkor mit is csináljak,mivel fogalmam nem volt a légzéstechnikáról.
Annyira megnyugtatott az orvosom jelenléte, a férjem közelsége és a szülésznő bíztató szavai, hogy a tolófájásokat nem éreztem fájdalmasaknak.
Kb 40 perc (férjem szerint) elteltével megszületett Richárd Bálint (a második nevet a doktor bácsink iránti tiszteletből kapta)4800 grammal és 61 cm-vel , hál Istennek hüvelyi úton.
Állítólag a gátsebemben markolt,alíg bírták elvenni a kezét,és pici hurkás lábaival is jól megrúgdosta a mamája lábát.Leírhatatlanul gyönyörű érzés volt.
Majd másfél óra stoppolás következett, addig párom beszélgetett a picinkkel, aki teljesen meg volt elégedve a helyzettel.

Mégegyszer hálás köszönet Dr. Pálmai Bálint doktor bácsinknak aki minden "hisztimet a szülész alatt elviselt" és végig bíztatott , és Gömbikének a szülésznőnknek ,valamit szegény férjemnek , akit lelkileg megviselt az a tudat,hogy nem tud segíteni, de ennek ellenére végig a helyzet úra voltKép.
Hát jó hosszú lett, lehet,hogy pár helyen zavaros is de hát ez van.
Sok puszi mindenkinek
Adri és Richárd BálintKép
adler75
 
 


Sziasztok!

Végre van pár percem.
Köszönöm a gratulációkat.
Remélem mindannyian jól vagytok.
Sajnos nekem nagyon kevés tejcsim van,amúgy minden rendben van a babánkkal.
Ha valaki tud valami okosat, és azt hogy legkésőbb mikor jöhet meg a tejcsi normál mennyiségben (már minden félét hallottam) akkor írjátok meg légyszí.

Most röviden tömören leírom a szülésemet.

Hát papa minket már május 20-án beutalt a kórházba Kép ,mert nem tudta nézni,hogy szinte járni sem tudok olyan fájdalmaim vannak.
A kis kobakja úgy nyomta a csontomat,hogy azt hittem megbolondulok.Másnap hajnalban a nyákdugó(?) egy része eltávozott, és tartósan váladékoztam mikor milyen mennyiségüt és összetételűt egészen május 25-ig. 24-én este éreztem,hogy a babám majd ki hasad a hasamból,és leadott két hatalmas rúgást is.Valószínűleg akkor repedthetett meg a magzatburok, bár a szivárgást csak másnap reggel 7.43-kor észleltem.
Szóltam is rögtön a doktor bácsinknak aki aznap szegény ügyeletes volt, így egész nap az sem tudta szerintem,hogy hová szaladjon( műtött közben stb..).Nálam sajnos a fájások nem akartak rendszereződni, így oxitocint kaptam. Bár csak minimális adagot 3 cseppet ,de attól is úgy felerősödtek a fájásaim, hogy a szünetekben csak arra tudtam gondoloni, hogy valamelyest erőt merítsek a következő fájásig. Aztán már "hangoskodtam is " annyira fájt mindenem, és akkor megint megvizsgált a Bálint. Szerintem burkot is repesztett ,vagy ahogy más mondta" biztos levette a " buroksapkát" amitől fogva , még jobban fájt, és csak nem tágultam rendesen.
Ekkor odajött, és felajánlotta az Edát , de mondta hogy még várni kell, mert csak egy ujjnyira vagyok kitágulva.Mondta, hogy akkor tágítson rajtam kézzel, és az abszolút nem is fájt.
Mert egyszer csak ott volt a másik doki, sajnos a nevére nem emlékszem , de nagyon rendes fiatal doki volt.Végig mondta,hogy éppen mit csinál és két fájás között fekve (mert már felülni sem tudtam ) adta be az edát.
Már a próbától 3 ujjnyira tágultam, a normál adagtól meg kb. 2 óra alatt teljesen kitágultam-.
Oly annyira,hogy én is meglepődtem,mikor az eda hatása elmúltával az hittem,hogy meghalok olyan fájdalom tört rám.Tudtam,ha kimegy fájni fog,de hogy ennyire nem gondoltam. Mondtam is páromnak,hogy induljon hívni az orvost, de szegénykém bíztatott,hogy mindjárt letelik az idő,mikor kaphatom a következő edát. Aztán kiküldtem,hogy hívja a dokinkat, aki az eda kimenetele előtt fél perccel még megkérdezte,hogy hogyan érzem magam.Mivel még mindig nem mozdult a párom elkezdtem " hangoskodni" vele,hogy megértse,hogy most tényleg nagyon fáj, és végső elkeseredettségemben Katikáért kiabáltam, aki rögtön szaladt is,hogy bizony ezek már tolófájások és lennt van a buksink.Ekkor berobogt Bálint,akit a férjem végre tényleg felhívott a mobilján,de mire kicsörgött már ott is volt az ágyam szélénél.
Megnézett,és mondta,hogy akkor mit is csináljak,mivel fogalmam nem volt a légzéstechnikáról.
Annyira megnyugtatott az orvosom jelenléte, a férjem közelsége és a szülésznő bíztató szavai, hogy a tolófájásokat nem éreztem fájdalmasaknak.
Kb 40 perc (férjem szerint) elteltével megszületett Richárd Bálint (a második nevet a doktor bácsink iránti tiszteletből kapta)4800 grammal és 61 cm-vel , hál Istennek hüvelyi úton.
Állítólag a gátsebemben markolt,alíg bírták elvenni a kezét,és pici hurkás lábaival is jól megrúgdosta a mamája lábát.Leírhatatlanul gyönyörű érzés volt.
Majd másfél óra stoppolás következett, addig párom beszélgetett a picinkkel, aki teljesen meg volt elégedve a helyzettel.

Mégegyszer hálás köszönet Dr. Pálmai Bálint doktor bácsinknak aki minden "hisztimet a szülész alatt elviselt" és végig bíztatott , és Gömbikének a szülésznőnknek ,valamit szegény férjemnek , akit lelkileg megviselt az a tudat,hogy nem tud segíteni, de ennek ellenére végig a helyzet úra voltKép.
Hát jó hosszú lett, lehet,hogy pár helyen zavaros is de hát ez van.
Sok puszi mindenkinek
Adri és Richárd BálintKép
adler75
 
 


Hát Adri! Ekkora babát rendes szüléssel, csak gratulálni lehet. Nagyon ügyesek voltatok! A baba is ügyes volt, hogy ki tudta tornászni magát Kép
Elképzeltem, ahogy kapaszkodott a gátsebbe... Olyan édes Kép
A 62-es ruha is kicsi lesz lassan Kép
Drukkolok, hogy legyen tejecske.

Én tegnap voltam kontrollon. Minden rendben, az én egyórás stoppolásom is begyógyulta magát. Mintha nem is lett volna Kép Hihetetlen, hogy csak egy év múlva kell visszamenni. Mondtam is az orvosomnak, hogy hiányozni fog. Kitört belőle a nevetés Kép
Mindenkinek minden jót.
Üdv. M.
mircike
 
 


Szia Kisgubanc!
A hölgy neve Babos Melinda. Három számot írtam fel:458 45 92 vagy 458 45 00 + a szülőszoba száma: 458 46 78 . Sajnos már nem emlékszem melyik számot kell hívni, de ha felhívod a szülőszobát és kéred Babos Melindát biztos tudnak majd kapcsolni. Az info május 17-én hangzott el a szülésfelkészítőn. Nem kell 5 napot maradni, ha jól emlékszem a 4ik nap reggelén már haza lehet menni és állítólag az 5ik nap összegét visszakapod. Héber Judit szülésznő azt mondta az előadáson, ha fizetősbe szeretnénk menni mindenképp hívjuk fel a fent említett hölgyet. Lennének még kérdéseim, de azt privátban tenném fel. Megköszönném ha a köv. email címen felvennéd velem a kapcsolatot: tamastunde@yahoo.com
Előre is köszönöm!

Mindenkinek!
Gratulálok minden kismamának aki nemrég szült (és nemcsak), nagyon irigyellek titeket, hogy már túl vagytok a szülésen és karjaitokban tarthatjátok ÕT.
Olvasva soraitokat nagyon sok infot kaptam az elmúlt hónapokban és sok erőt tudtam meríteni történeteitekből.
Porcsoka
porcsoka
 
 


Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci
 
 


Szia Adri!

Mégegyszer gratula a hatalmas legényetekhez, s hogy hüvelyi úton bújt ki.

Tejcsi:
Mi is nagyon lassan indultunk be, de most már van elegendő tejcsim Babó számára. Nálam a császár is késleltette a dolgot, meg bennem volt a félsz, hogy örököltem Anyumtól, hogy nem lesz tejcsi, de lett. Kitartás kell hozzá, az biztos. Volt, hogy nálam eltört a mécses, s sírtam Babóval együtt. Õ azért mert még éhes volt, én azért, mert nem tudok neki eleget adni. Két napig pótoltuk tápszerrel a hiányzó mennyiséget, aztán csak-csak beindultunk.
Módszer? Kipróbáltam mindent, amit csak valahol javasoltak, s talán együttesen hatottak.

- Homeobogyó: Urtica urens 5CH (3x5 bogyó)
- Laktoherb tea ( kb. napi 1 liter)
- Minden nap leves ebédre és estére is
- Sokat inni, inni, inni ...

Talán a folyadékbevitel mennyisége a legfontosabb. Tea + leves + egyéb lé érje el a napi 2,5 - 3 litert, s amit csak lehet, minnél forróbban kell meginni, megenni. Hogy miért? Azt nem tudom, de ezt a gyermekorvosunk ajánlotta. A másik javaslata, (amit én nem tudtam betartani) az az alvás. Amikor csak tudsz, aludi. Nem elég pihenni, azaz olvasni, Tv-t nézni, stb. Aludni kell nappal is, ha meg tudod tenni.

Szopiztatás és fejés menete az elején, amíg nem indul meg a tejcsi:
Etetésnél mindkét ciciből szopiztatsd meg a Picúrt, majd azt a cicit, amivel kezdtétek a szopizást, mellszívóval meg kell még egy kicsit dolgoztatni, még akkor is, ha nem jön belőle semmi. A következő szopizásnál pedig a másik mellel kell kezdeni az etetést. Hogy ne keverd össze, mikor melyik melled jön, vezess etetési naplót. Nálam ez bevált. A kórházban kapott promóciós csomagban volt egy "Táplálási napló". Ebbe mindig felírom, hogy mikor, s mennyit evett Babó, s melyik mellel kezdtük.
Nekem sokat segít, hogy béreltünk egy digitális mérleget, így tudom mérni, hogy mikor mennyit eszik, s látom a mennyiségi fejlődést tejcsiügyben.

Remélem, hogy tudtam segíteni, s szívből kívánom, hogy nektek is beinduljon a dolog.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkatKép
Hát igen a baba is kellett segítsen a szüléskor, de Õ nagyon strammul végig csinálta az egészet.
Remek baba esténként ébresztenem kell,hogy ne aludjon 4 óránál tovább.

Timtom

Köszi szépen a tippeketKép
Nagyon aranyos vagy,hogy ilyen részletesen leírtad a dolgokat.
Talán most tegnap óta kezd indulgatni a dolog, mert már nem kér annyi tápszert,és 3/4 órát szopizik mindkét mellemből egyenlőre,mert egy még nem elég.
Szopizás után is letudtam még 20 ml fejni ami boldogít, legalább van valamennyi.
Hasfájosak vagyunk, és mivel még nincs két hetes Ricsi kénytelen vagyok kamilláztatni.
Nekem bevállt, remélem másnak nincs erre az ötletemre szüksége.
Sajnos digitális mérlegünk nincs, csak egy régi ..., ami nem igazán megbízható.
(ruhástul is ruha nélkül is ugyanannyit mutat,szóval kezd tele lenni a hócipőmKép)
Majd szerintem mi is bérelünk egy digitálisat,mert így fogalmam nincs ,hogy mennyi jelenleg a tejem.

Aludni én sem tudok napközben,főleg most ,de legalább az estéim nyugodtak.
Remélem mindannyian jól vagytok.
Timtom nagyon szépek vagytok együtt a piciddelKép
GratullálokKép

Majd mi is teszünk fel képet.


Vera!

Pénteken hívlak!

Mindenkinek minden jót

Adri és Ricsi
adler75
 
 


Szia Adri!

Szerintem szánjatok 4000.- Ft-ot a digitmérlegre, s akkor nincs bosszankodás. Mi is szenvedtünk egy régi mérleggel (még páromat méricskélték rajta), de az első este feladtuk a dolgot. Aztán másnap jött a védőnő, aki ajánlott egy céget, aki házhoz hozza a mérleget, még aznap, amikor szólsz nekik, s kiszállási díjat nem számítanak fel, s letéti díjat sem kérnek. Felhívtuk őket, s három óra múlva itt is volt a mérleg. Egyenlőre egy hónapra béreljük, de szerintem elég is lesz ez az egy hónap, hiszen már beindult a tejcsi, s tudom, hogy mikor sír éhesen a Babó.
Babó szintén néha 4-4,5 órákat képes egy huzamban aludni. Éjjel is tündéri. Kb. 21:30-tól 4:00-ig alszik, majd kajcsi, büfi, s már büfi közben alszik tovább, van hogy 8:30-ig. Szóval mintababa. Remélem nem fog "elromlani", s betartja ezen jó szokását.

Most hívott a barátnőm. Ma 17:12-kor megszületett a leányzójuk, szintén a Jánosban. (2950 g, 54 cm). Szülésük történetének elmesélése közben döbbentem rá, hogy még mindig fáj a lelkem mélyén, hogy mi csaszisok lettünk, s nem hüvelyi úton szültem meg Babót. Egy vígasztal, hogy Babó így teljesen egészséges, míg ha a természetes utat eröltetik, akkor rossz vége is lehetett volna a történetünknek. Majd a következőnél! Legalább az is olyan lesz, mintha először szülnék.

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!
Timtom! Ne keseredj el a császár miatt, van egy barátnőm, az már fél éve nem bírja feldolgozni ezt, ezért én néha nem is érzem feljogosítva magam, hogy vígasztaljam, hiszen rendesen tudtam szülni, pedig ez marhaság. Nehéz ez, de nem érdemes rágódni rajta! Úgy van, ahogy írtad, nyilván ez volt a legjobb a babának!
Amúgy én is rágódom éppen, merthogy a jótanácsokat azt tudom osztani, de magamra nem tudom alkalmazni egyáltalán Kép Ma voltunk két hónapos oltáson, és előttünk iszonyúan sírt egy baba, és én is sírtam ettől. Kiértiezt? Aztán mi következtünk, és elájult a doktornő. 6800 g, azt mondta, akkora a fiam, mint egy öt hónapos. És én is érzem, hogy iszonyú sokat eszik, dehát mit lehet tenni? Nyilván semmit. Dokinéni azt mondta, hogy majd 8-10 hónaposan leáll. Hudejó. Még fél év. Addig még 20 kilót felszed. Az igény szerinti szoptatás már kezd kicsit idegesíteni, viszont nem bírnám nézni, hogy éhes. Konkrétan kész vagyok egyébként, csak viccből kirakom itt a szmájlikat Kép
Az a baj, hogy éjszaka is rengeteget eszik, amikor felébred. És aztán hajnalban nyögdécsel nekem, mert a pocakja nem fér el az ágyban, a rekeszizmának már nincs is hely. Szegényke.
Már a 68-as ruhák is kicsik. És ma két hónapos.
Amúgy a szurinál nem is sírt.
Na megyek, mert most tele(s)írtam a billentyűzetet. A digitmérleget meg kihajítom Kép
M.
mircike
 
 


Sziasztok!

A mérésnél nálun is mindig kivannak akadva, hogy milyen sok a kisbabám. Most 4 hónapos és 7200 g, de nem érdekel, ha éhes adok neki, nem érdekel, hogy nem húzza ki a 4 órát!!! Õ tudja, hogy mikor kell neki a kaja! Állítólag majd leáll a súlygyarapodás, meg ha majd elkezdenek mozogni hipp-hopp lemegy, illetve nem hízik annyit! Mi jövőhéten kapjuk a 4. havi oltást, már előre félek tőle, hogy hogy fogjuk bírni, szegény mindkét combjába kap! Kép Nem bírom amikor megszúrják, megszakad a szívem!!!

Jó babázást!
Üdv Bálna
balna
 
 


Sziasztok,

Timtom,
Engem is bánt a császár, föleg azért mert vajudtam órákaat elötte. Az a lényeg, hogy a körülmények nem engedték a rendes szülést és nem az én adottságaim rosszak. Gondolj arra, hogy még lehet rendes szülésed is Kép
Mi csak hetente egyszer mérlegezünk, tegnap 4670 gr volt a Kyra. Itthonra direkt nem vettem mert akkor szinte egyfolytában mértem volna.
Tényleg minta baba..tartsa meg jó alvókáját!!!

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Hát úgy látszik, együtt gyarapszunk. Balázsunktól is el volt ájulva a védőnénink, milyen gyorsan szedi magára a grammokat. A lelkem kezd tokásodni. Szopizásnál pedig falánk, s utána csodálkozik, hogy csuklik vagy a megevett mennyiség felét visszabukja.

Mi még nem kaptunk szurit, de már előre félek tőle, hogy nekem jobban fog fájni.

Lányok! Elmaradtak a fényképek rólatok!

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

A szurinál tényleg idegesítőbb a mama, mint a baba Kép Én összevissza tipegtem, mint egy hülye. Ráadásul közben ájuldoztak a súlyán, úgyhogy hülyén is éreztem magam. De mára már megnyugodtam, főleg, hogy Bálna picije se kicsi, meg közben telefonáltam ezer ismerősömnek, és néhányan megnyugtattak, hogy nem fog kidurranni a fiam Kép Mindenki szépen gyarapszik itt a Jánosos topikon, lehet, hogy a kórházban van valami? Kép
Teszek fel egy képet. Itt még csak 10 napos. Kép
mircike
 
 


Sziasztok!

Már rég nem írtam,dehát túl vagyunk két hasfájos napon.
Most már tudom,hogy szopizás közben miért ütlegeli a mellemetKép
Amúgy mi is minta babák vagyunk, és az időbeosztásunk Timtoméhoz hasonlóKép
Ha tele a poci ,akkor szépen alszunk akár 4,5 órát úgy,hogy a végén én kell költsem.
Tegnap beszéltem a gyerekorvosunkkal,holnap kell mérlegelésre vinnem.A doki azt mondta,hogy egy ekkora babának,mint az enyém napi 700 ml!!!kellene kajcsiznia.Hát mi 420 ml-ket eszünk+plusz a gőzőm nincs mennyi szopás.
Szóval le letettem teremtve,hogy az kevés,meg hogy miért hagyom olyan sokáig aludni stb...
Dehát ha szegénykém igényli, illetve ha csak ennyit hajlandó enni.
Imád szopizni,csak azt nem tudom,hogy mit szív,amikor pl. nappal vagy 1/2-1 óránként mellre kéredtzkedik.
Holnap akarnak egy próba szopizást is bennt , hát nem tudom,hogyan fogják megvalósítani.
Képet nem tudok még feltenni.
Mircike!
Tündéri a picid.
Bárcsak nekem is sok tejcsim lenne,a babám utálja a tápszert, ami persze egyben jó isKép.
Timtom!
Köszi szépen a segítséget próbálok a szerint "élni"Kép
Ma reggel volt egy pici tejfolt a hálóingemen,én már minden pici jelnek örülni tudok.
Azt is megfigyeltem,hogy szopizáskor (nem mindig)
amíg az egyik mellemből szopiztatok, a másikból csöpög a tejcsi,nem sok de "beindul".
Szóval kezdek optimistább lenni.-
Már két hetesek vagyunk,szóval most vagy soha.

Millió puszi minden Picinek és Mamájának

Adri és Ricsike
adler75
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk bent a Jánosban a barátnőmnél. Tündéri az Õ picije is. Bent teljes teltház van. A babók olyan sokan vannak, hogy mind a két szoba tele van a csecsemős részlegen. A mamákat már a nőgyógyászati osztályon tudják csak elhelyezni. Szülés szempontjából pedig volt, hogy egyszerre öten szültek, s pótágyazni kellett a szülőszobát.
Szerintem ez a fránya idő eredménye ez a tumultózus.

Mircike!
Nagyon aranyosak vagytok!

Adri!
Érdekes, amit írtál a, hogy mit mondott a gyermekorvosotok. A mienk pont az ellenkezőjét vallja. Mi most 4 hetesen eszünk nap 500-600 g-okat, s ettől is gyönyörűen fejlődik Balázsunk. Az alvásra pedig azt mondta a drbácsink, hogy ha alszik, akkor hagyjuk aludni, ameddig neki jól esik, legalább ezen idő alatt mi is pihenhetünk egy nagyobbat. Nyugodtan átaludhatja már akár két hetesen is az éjszakát, ha Õ úgy akarja. Örüljünk neki, hogy ilyen jó alvókája van.

Mi az a próbaszopizás? Mit néznek? A technikát és a mennyiséget?

A tejcsitek szép lassan be fog indulni. Nálunk is így kezdődött, ahogy nálatok. Az, hogy gyakran kéri a cicit, s szeret szopizni, szerintem nem baj, legalább stimulálja a ciciket, s a szopizást is gyakorolja, s nem szokik át a cumisüvegre.

Úgy repül az idő! Ma vagyunk 4 hetesek!

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Hát voltam ma doktornéninél,és képzeljétek 4970 grammosak vagyunk.
Szóval nem kellett próba szopizást végezni(így nem tudom,hogy milyen)azt hiszem előtte és utána is nézik a baba súlyát és ebből kalkulálják ki az anyatej mennyiségét.

A picim a most megtudott adatok alapján napi 750-725 ml-t eszik, ebből kb. 420-385ml közötti a tápszer a többi anyatejKép
Már ez is valami.
Örülök,hogy mindenki jól van.
Timtom köszi szépen a biztatást , nagyon jól esikKép
És mégegyszer külön köszönet a hasznos tanácsaidért.

Most rohanok fejni a maradékot .

Millió puszi mindenkinek
Ricsi és Adri
adler75
 
 


Sziasztok,
Itt egy pancsizós kép a Kyrárol (Apuci karjaiban). Neki ez a nap legjobb része
Kép
Pepa
 


Sziasztok!

Köszönöm a képeket!

Adri!
Örülök, hogy tudtam segíteni valamelyik tanácsommal.
330 ml anyatejcsi naponta, az tényleg szép mennyiség. S hidd el fog ez még jobban is menni. Nekem bíztatásként egy másik fórumon azt mondták (azaz írták):
"Aki kicsit tud szoptatni, az nagyon is fog tudni!"
Nekem ez lett a jelmondatom, amikor el voltam keseredve. Ez adott, s ad erőt, ha egy kicsit visszaesik a tejcsimennyiségünk.

Pepa!
Tündéri Kyrátok!
Nálunk is Apa fürdeti Babót, s Õ is ezt várja már egész nap.
Olyan aranyosak a pindurik, ahogy ezerrel szurkolnak az apuciknak az összeszorított ökleikkel fürdetés közben.
Íme Balázsunk, amikor már inkább szopizna fürdés helyett:
Kép
Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!
Most vagyok először itt nálatok. Szeretnék segítséget kérni, hogy szült-e valamelyikőtök a Zeke dr-nál, és mi a véleménye róla. A másik ami érdekelne, hogy milyen ennek a kórháznak a szülőszobája, milyenek a szülésznők, a gyerekágyas osztály szobái hány ágyasok, a mosdó-wc bent van-e a szobákban?
Segítségeteket előre is köszönöm, üdvözlettel:Dafi
dafi
 
 


Sziasztok!
Édesek a fürcsizős képek!!! Apuka nálunk még csak most fogja kivenni belőle a részét, mert eddig bírtam, de most már olyan nehéz, hogy komolyan fáj a derekam. Úgyhogy apa kábé tegnaptól fürdet, de nagyon élvezi. Ráadásul a szurinál a kukac-kérdés is előkerült. Én oda se néztem, és nem is fogok Kép Borzalmas ez a húzogatás, úgyhogy ezt is apára hagytam!!!

Dafi! Rengeteg infó van a régebbi oldalakon!!! Nyugodtan tekerj vissza pár hónapot! Amúgy röviden: nagyon jó kórház! Nem kell izgulni Kép

Üdv mindenkinek M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babáitok, mindenkinek gratulálok! Lenne egy olyan kérdésem, ha van köztetek olyan anyuka aki már többgyermekes, hogy mikor kerülhet a két gyerek egyszobába, illetve ha a kezdetektől együtt vannak, akkor mennyire zavarja az éjszakai etetés a nagyobbik nyugalmát. Engem most ez foglalkoztat nagyon, pedig már csak 10 napunk van hátra...
Üdv mindenkinek és jó babázást ebben a borongós időben!
Kisgubanc
kisgubanc
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a pancsizó babáitokKép
Én két napja fürdetem egyedül(papa nélkül), mert a férjem visszament dolgozni, és sajnos 220 km-re van tölünk a hétköznapok alatt.
De ma este érkezik,és átveszi a szokásos dolgait
(fürdetés,tápszer készítés, böfiztetés).
Ma megint nyüszöriek voltunk,nálunk nincsen minden nap kaki, és szegénykém eléggé megkínlódik vele.(Állítólag ez tápszeres, illetve tápszeres-anyatejes babóknál teljesen normális).Hát irigyeljük a többi babát,akiknek könnyebb dolguk van.

Kedves Timtom!

Én is ebben reménykedek tejcsi ügyben.Tegnap újabb sikerélményként éltem meg,hogy szoptatás után még 25-30 ml le tudtam fejni.
Hát szóval lépésről lépésre haladunk.
Mindenkinek sok puszi
Adri és Ricsi
adler75
 
 


Sziasztok!

Megpróbáltam képet feltenni, de nem ment.
A mellékletek feltöltésével nem megy,pedig az lenne a logikus nekem,
A crtl+c,ill. ctrl+v vel sem működik a dolog.
Tudtok segíteni?
Adri
adler75
 
 


Melléklet feltöltése gombbal kell, utána sajátgépről tallózni. De eléggé le kell kicsinyíteni a képet, 500x alá, különben nem engedi fel.
És utána ugyanúgy kell tovább folytatni a hozzászólást.
Szia M.
mircike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?