Új privát üzeneted érkezett!

Johanna,

tényleg jó lenne majd később együtt baba-mamázni :-)

Letti
Én Vida Gábornál szültem, pár nappal ezelőtti hozzászólásoknál megtalálod a sztorit is.

Orvoskeresők
Én eddig Tóth,Mészáros és Szathmáry dokiról is csupa jót hallottam...

Ildi
ildibaba

Zulu
a Kutvolgyi Korhazzal en nagyon meg vagyok elegedve. Nemcsak az orvosommal, de a szulesznokkel es a csecsemosokkel is jo tapasztalataim voltak. Erdemes megnezni, tiszta hely (sajnos ez tudom, hogy alapveto elvaras, de megsem felel meg ennek minden korhaz szuleszete).
Sajnos ujszulott osztaly nincs, ezert a koraszulotteket (azt hiszem 2,5 kg alatt) atviszik egy masik korhazba. Amikor en szultem a korhazak igen csak tele voltak es sajnos volt a Kutvolgyiben egy kismama, akinek csak a gyereket tudta fogadni a masik korhaz, ezert o a Kutvolgyiben maradt es naponta tobbszor ingazott, hogy egyutt tudjon lenni a gyermekevel es, hogy vigyen neki lefejt tejcsit.

Letti,
csak egy kicsit kell visszaolvasnod es talalsz mindent rola (de ugy tunik, ha nem te vagy Magyarorszag 2005-os szepsegkiralynoje, akkor nem lehet baj, ha te vagy akkor ezuton is gratulalok).
Sajnalom, hogy rossz elmenyed maradt meg az elso szuleseddel kapcsolatban, remelem a kovetkezo sokkal jobb lesz.
Ha az en velemenyem erdekel, en csak jot tudok rola mondani, megbizhato, turelmes, segitokesz. Kozvetlen es humoros. Nekem bejon ez a tipus, de latatlanba nem tul jo donteni. Talalkozzatok es majd meglatod. Most persze nincs nalam az elerhetosege, de ha hetfoig senkitol sem kapod meg, akkor mar biytosan meg tudom irni.

Udv:
Bobe
böbike

Tunde,
varom a du-i jelentkezest. Bar en nem tudtam, hogy ez kuszhat feljebb, ayt hittem megtapad es ott marad.
Orulj, hogy kimaradtal az idei erettsegi oruletbol, ugy tunik a hirekbol kicsit zajosabb volt, mint szokott.

Szep gombolyodest
Bobe
böbike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:11-kor.
Vendég

Ildi,

Te merre lakozol a kerületen belül? Kaptál homeos füzetet? Mindenképpen szerezz be. És én egy nayon jó gyermekorvost találtam a kerületben, tb alapon és homeozik is... Nem tudom érdekel-e....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Lilla,
En is arra gondoltam, hogy a szuleimet kerem meg a nagy napon. Csak Saranal az is szuper volt, hogy senki nem tudta, hogy bent vagyunk a korhazban es szulunk. Csak mar a vegeredmenyrol kaptak a hirt. Ez is egy kicsit meghittebbe tette az egeszet. Persze tudom, hogy valakire csak hagynunk kell a kolkot nem cugolhetjuk magunkkal a szuloszobara. Bar eleg erdekes lenne:
Sara, tedd le a fogot! Sara, a doktorbacsi most nem tud felvenni! Sara, ne jatsz az altatogazzal!
Szerencsere a ferjemnek is hatalmas elmeny volt Sara szuletese, ezert nem hagyna ki a most kovetkezot se. Ami nekem kulon jo hir, mert nelkule nem tudtam volna vegigcsinalni. Bar a keze majd leszakadt szegenynek a folyamatos masszirozas miatt.

udv
Bobe
böbike

Johanna,

én Albertfalván, a Fehérvári út végén lakozom. Homeós füzetet még nem kaptam, legközelebb talán a Villányin van homeós patika.
Bár gyerekorvosunk van, de azért érdekel, te kit találtál. Én most épp háziorvost keresek ilyen kvalitással és persze valahol a környéken.

Ildi
ildibaba

Zulu,
én Mészáros dokihoz járok, augusztusban fogok nála szülni. Az Uh-kat a kórházban mindig ő csinálja és a magánrendelőjében is minden egyes alkalommal megnézi a babát uh-gal. A kórházi uh-kra is mindig ad időpontot, 5 percnél többet még 1x sem kellett várnunk. Te hol tartassz?

Johanna,
én is a 11. kerületben lakom és jól jönne a homeós tb-s doki elérhetősége. Elküldenéd nekem? Mail a profilomban. Egyébként Te merre laksz a kerületben? Mi a Skálánál.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Ildibaba, Nicol! Mindekettőtöknek csak gratulálni tudok, tündériek a gyerkőcök! Jó egészséget és szép időt...
Ez a borzalmas eső teljesen letargiássá tesz. Titeket nem?

Jó gömbölyödést és babázást,
Dóri
kiskacsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:11-kor.
Vendég

Szia Lilluska,

nagyon szépek a gyerkőcök, igazán boldogok lehettek!

Ildi
ildibaba

Anyucik,

a manónk nem igazán szeret büfizni, emiatt gyakran bukás a vége. Néha, már tök "erőszakosnak" kell lennem, mert nem marad meg a vállamon... Nektek volt ilyen tapasztalatotok?

Ildi
ildibaba

Böbe, Lara,

köszi az infót!Kép

Lara,
írok méltKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Johanna,

sajnálom, hogy nem tudsz jönni az előadásra, ha gondolod, mivel úgyis jegyzetelni fogok, leírom majd neked a legfontosabb tudnivalókat.

Erka
erkaberka

Letti!

En Vidahoz jarok bo 3 eve. Ha aggodos kismama vagy, lehet, hogy neked is az eseted :-) Eloszor a 3. babaval kezdtem hozza jarni, aki koraszulott lett, a kovetkezo terhesseg soran allandoan azon aggodtam, nehogy o is korabban jojjon. Joparszor folhivtam, mert azt hittem, valami gond van (igy utolag szerintem mar a beszelgetes alapjan el tudta donteni, hogy nincs baj). Ilyenkor vagy egy par oran belul, de legkesobb masnap fogadott, megvizsgalt (poenkodott parat) es ezzel meg is nyugtatott. Egyebkent - bar en is tudok olyanrol, aki nem maradt nala, mert "komolyabbat" keresett - nekem tetszik, hogy ilyen, egy csomo gorcs elmult belolem, ami korabban nogyogyaszati vizitek elott mindig ramjott. De hat lehet, hogy valaki ezt maskepp veszi.

Bobe, jot nevettem a szepsegkiralynos valaszodon :-) Nekem is volt lelkiismeretfurdalasom a 2. gyerektol kezdve, hogy a kintiekkel foglalkozom az o rovasara. De van egy nagy-nagy szepsege a nem elso pocaknak: a nagytesok is nagy szeretettel es lelkesedessel varjak! Ez szerintem kulonleges ajandek egy gyereknek, hogy simogathatja a pocaklakot, beszelhet hozza, puszit adhat neki. Nalunk aki mar legalabb 15-16 honapos volt, az felfogta, hogy a hasamban picibaba van, vagy legalabbis aterzett a legkorbol valamit. Nagyon aranyos dolgokat csinaltak, enekeltek, verset mondtak, az egyik kicsi elsorolta neki a tesok nevet, az ovis lanyom rajzolt neki, stb. Aztan persze a baba szuletese utan sem csokken a lelkesedes. Ferjem szerint a tobbedik gyerekeknek egyenesen jobb is, mint az elsonek, tobben szeretik, mig az elsovel csak mi foglalkoztunk (rengeteget - meg is latszik rajta, o van el legkevesbe egymagaban).

Ildibaba! Nalunk is volt gond a bufi, a harmadik gyerkocnel tanultam egy jo modszert, ami nalunk eredmenyes volt. Amikor meg hanyatfekszik a karodban, simogasd meg a hasat (en az ujjammal doboltam rajta, ahogy a hatan szoktam bufizteteskor) eleg ebbol par masodperc. Utana tedd a valladra a szokasos modon. Ha egy-ket percig nincs eredmeny, ismetles a pocakbirizgalastol. Remelem, sikerul.

Nicol! Nagyon edes a kislanyod! Ott maradtatok a Kutvolgyiben? Vagy annyira nem szamitottatok koraszulottnek?

Orsi
torsi

Böbike!
Tényleg május 8-án született a csajszi. A tulajdonságok amit írtál nagyon jellemzőek a bika jegyüekre. Öcsém is bika, így már van tapasztalatom belőle.

Johanna!
Nem gazdagrétiek vagyunk, de közel lakunk hozzá, a Sasadi úttól nem messze vagyunk helyileg.

Kati!
A korai érkezést nem tudom mire vélni, csak a frontok szolhattak közbe. Aznap amúgy is nagyon sok volt a szülés. Epidurálást nem kaphattam, egyrészt mert nem volt még altatóorvossal megbeszélve, másrészt a Hegedüs doki megtiltotta, mert kicsi is a baba, lassan is tágultam, és fájásgyengeséget okozhat. Azt mondta ne kockáztassuk meg. A szülés hosszú volt, reggel 10 után érkeztem a korházba, délután négyig elviselhető volt a fájás is, de utána nagyon belehúzott, a baba pedig 23:25-kor született meg. A doki nagyon segítőkész volt szülés alatt, nem bántam meg, hogy ő a nőgyógyászom. Neked is nagyon drukkolok és remélem jelzed itt, hogy hogy mennek a dolgok. Kép

Nicol

Kép
nicol

Zulu!

Mészáros dokiról nekem is pozitív a véleményem, és véletlenszerüen akadtam rá!
Story: Korábban nö volt a nögyógyim, és épp kezdödö hasnyálmirigygyulladásom volt, amikor kiderült terhes vagyok. ..én persze rögtön tudni akartam minden ok. -e a babuval, de ö azt mondta ha meg akarom tartani, akkor ráér megvizsgálni... (egyébként ö is anya) Na gyorskeresésbe lendültem, és az IH klinikán ráakadtam Mészáros G.-ra. Rögtön hívtam, ö meg azonnal behívott a kórházba(épp ügyelt), nem várta el, hogy a magánrendelést kivárjam, neki is a gyerek volt az elsö. Gyorsan taxiba vágtam magam pénz, taj.kártya nélkül. ... a taxis megbocsátott, a babuval minden ok. volt, és még utólag sem fogadott el pénzt a vizsgálatért a M.G. Szóval megvolt a bizalom! A szülésnél gond volt, de ö nagyon észnél volt. Szerintem nem csak emberileg, hanem szakmailag is nagyon jo!
agugu

Lilla,
majdnem 17 honap lesz a ket csajszi kozott. Azt meg nem tudom mikor erdemes Saranak megemliteni, hogy kistesoja lesz, azt hallottam nem jo tul koran, mert elunja a varakozast.
Remelem nekem is olyan villam szulesem lesz, mint neked.

Ildi,
a bufiztetesnel en azt csinaltam, hogy kaja kozben egyszer megalltam es vartam a bufire, kb. a kozepen (ez nalunk 5-7 percnel volt- en csak idot mertem, mert a gyerek nem maradt meg a merlegen). Vartam 2-4 percet, majd tovabb szoptattam. En nem tettem vallra, nem is nyomkodtam a pocijat, csak egy kicsit "felultettem", hogy nem fekvo pozicioban legyen.

Orsi,
koszi a valaszt. Nagyon biztato. Vegul is hany gyereketek van? Es mennyi a korkulonbseg koztuk?

Nikol,
csak gondoltam elore szolok, hogy egy evesen mar o lesz az ur a hazban. Majd jusson eszedbe, en figyelmeztettelek! :-)

Jo babazast, es kellemes kerekedest
Bobe

Olvastam a neten, hogy eleg iteletido van Mo-on, de ne aggodjatok holnap mar megy a szep ido. (Gondolom, mire vasarnap hazaerek mar gatyarohaszto kanikula lesz. Valahogy ez a tavasz mintha kimaradt volna iden.)
böbike

Szia Agugu!

Látom szerencsésen megérkeztetek és már nyoma sincs az 5hós oltásnak Kép

Andrea

KépKép
Áron

Orsi, Bobe,
Koszi a segitseget. Meg nem dontottem biztosan Vida dr. mellett, sot, a korhazban is bizonytalan vagyok. Rettegek egy ujabb koraszulestol, es itt sajnos nincs koraszulott intenziv osztaly. Mindenesetre koszi!
Letti
letti

Aron:

..kicsit lassú vagyok.. hogy érted hogy nyoma sincs az 5 hós oltásnak?
Dávid egyébként belázasodott utána, és 2 éjjel 1/2 - óránként nyöszörgött, úgyhogy velünk "szundizott". ..de már minden ok.!
agugu

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:12-kor.
Vendég

Sziasztok!

orvos ügy. Én ma voltam megint uh-hon a Szathmárinál, őt is tudom ajánlani, nagyon kedves, és gondos volt.
Hegedűssel továbbra is meg vagyok elégedve.

Böbe! A mméhlepény nem ment feljebb. Valójában tényleg nem tud "felmászni" csak ahogy a baba és a méh nő, esetleg eltávolodik a méhszájtól, de ez most nem jött be. De adoki rendes volt, megnyugtatott, hogy ugyan no munka, de nem kell vigyázzban feküdnöm egész nap Kép Rémálom számba meg ynálam, hoyg mondjuk itthon, vagy a kórházban kelljen feküdnöm. Több pihizés, no takarítás, az elmegy, de teljes fekvés, az nem, de nem is kell.

Jól veszem észre, hoyg ez a homeopátiás dolog teljesen általános lett a kórházban?

Az érettségiből azért nem maradtam ki teljesen. Az írásbeliket én javítom, meg bent is voltam sokszor, mert az egyik osztálynak osztályfőnöke vagyok. Végülis a stresszből, ügyeletből nem kellett kivennem eddig sem a részemet. De ezután is lesz egy-két konzultáció a tételekről, eg biztos bemegyek a szóbelire, csak nem nekem kell végigülni és halgatni minden feleletet... Kép
Nekem ez az első osztályom, úgyhogy azért eg ykicsit sajnálom, de nem annyira, hoyg kockáztatnék Kép

Tünde

mtunde

Orsi, Böbike,

köszönöm a tanácsot, feltétlenül ki fogom próbálni, mert az én kis lustikám igencsak feladja a leckét a büfivel.

Ildi
ildibaba

Letti! Olyat nem lehet, hogy egy PIC-es helyen is feltetelesen bejelentkezel egy dokihoz arra az esetre, ha koran szulnel, hogy megse ismeretlenul essel be oda, ha ugy adodik? Es akkor nyugodtabban jarnal a Kutvolgyibe, "be vagy biztositva". Mert azert, ha vegulis minden rendben lesz, kar lenne valami rosszabb helyre maszkalni, meg szulni menni, nem? :o)

Lilla, Bobe! Jo ez a kis korkulonbseg! Tenyleg jol osszeszoknak egy ido utan. Az az ido, ami meg nehez, mert az egyik tul pici, a masiknak meg nagyosabb igenyei vannak, az ugyis nehez lenne, ha nagy korkulonbseg lenne, csak akkor kesobb nonenek ossze. Szerintem. De lehet, hogy masnak az szimpatikusabb.
Szoval nalunk ugy nez ki, hogy van ket ovisom, meg harom kisebb, nevezetesen 6,5 eves, majdnem 5 eves (20 honap kulonbseg), majdnem 3 eves (25 ho), masfel eves (14,5 ho) es ket honapos (16 honap a kulonbseg). Nagyon aranyos kis csapat :o) es azt hiszem, kesobb is nagyon szivesen gondolok majd vissza erre az idoszakra, amikor ilyen picik voltak. (Foleg amikor mind egyszerre lesznek kamaszok ...)

Homeosok! Van olyan koztetek, akinek a gyerekdokija nem homeopatias? Hogy gyogyitgatjatok a gyereket? Ha nem gyogyul meg 1-2 napig, akkor mentek a gyerekorvoshoz? "Bevalljatok", hogy probalkoztatok bogyokkal? Vagy mindenki olyan mazlista, hogy a dokija adja a bogyokat is, meg a komolyabb gyogyszereket is, ha jonak latja?

Orsi
torsi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:13-kor.
Vendég

Tunde,
Sajnalom, hogy nem tudod az elso osztalyodat vegigvinni, de jol mondtad a baba a legfontosabb. Imadok terhesnek lenni, valahogy semmi nem tud felrantani, sokkal nyugodtabb lettem. (mondjuk a vernyomasom 95/60) :-)

Orsi, Lilla,
gratulalok nektek. Nincs fenykep, amit feltehetnetek roluk. Bar gondolom nem lehet egyszeru osszeterelni a csapatot.
En 18 eves koromban 6 gyereket szerettem volna, de ma mar harommal is megelegednek.

Orsi,
Bar mi meg csak a masodikat varjuk, azert megkerdezem (mert egymasnak ellentetes velemenyeket hallottam). Konnyebb, vagy nehezebb 3 gyerekkel, mint kettovel? Gondolom ez korkulonbseg es nem kerdese is, de Neked mi a tapasztalatod?
Az en gyerekorvosom nem homeos, egy oreg holgy, kicsit penzehes es sosem lehet elerni, ha baj van (nalunk altalaban hetvegen lesz beteg a gyerek). Azt hiszem valtanom kellene. Amikor bemegyunk hozza, vagy hetkoznap kijon, mindig egy csomo gyogyszert ir fel, altalaban minden tunetre egyet. Mindig megkerdezem mi mire kell, majd szelektalok esszeruen. Pl. kohogesre nem gyogyszert kap, hanem landzsas utifuvet. A homeos fuzetem nekem is megvan, de en magamtol nem valogattam meg ossze hazipatikat. Majd utanaolvasok a neten is es egyszer legalabb homeos dokihoz is elviszem Sarat. Csak utana kezdem otthon bogyozgatni.

Udv
Bobe
böbike

Sziasztok!

Lányok, elismerésem a sok kisgyerekért. Persze mi is sokat (4, a férjem még többet) szeretnénk, de most, hogy az elsőt várjuk, úgy érezzük, egyelőre ezen legyünk túl Kép Persze ez most még természetes. de még nem nagyon beszéltünk arról, mennyi legyen a korkülönbség a gyerekek között. Azt gondolom, hogy jó, ha 3 évnél nem több, de azt hiszem, a 14 hónapot sem merném bevállalni. Főleg, hogy ez a terhességem eléggé megviselt, legalábbis sokmindent ugye nem csinálhatok, és mit tennék egy bébivel a karomon?

Böbe,
én is sokkal nyugodtabb vagyok a leletek, meg orvosi aggódás, és a család hülye tanácsai ellenére is. Néha még jól is esne idegesnek lenni Kép az én vérnyomásom is 100 alatt inagdozik, pláne most, hoyg ilyen az idő. bár a kánikula sem lesz jobb Kép

mtunde

SZiasztok,

Erkaberka: jóóóóó ird le nékem légyszi, hogy mi vóóóót tegnap. Köszi köszi. Jó hülye voltam tegnap, munka után elmentem babázni unokatesómhoz és ott ragadtam 1/27re értem haza, olyan fáradt voltam, hogy már majdnem sírtam, ráadásul én vezettem, azt hittem kész leszek,mire ágyba kerülök, a lépcsőn már úgy mentem fel mint egy hulla.... Kiváncsi vagyok dokim holnap mit is mond, nyiltam-e vagy sem és remélem mindent rendben talál...

Ildi: akkor közel lakunk egymáshoz, mi is Albertfalván, mi a Sáfrány környékén a profi magasságában. Tudod, posta, profi, gyógyszertár. És ott abban a pici gyógyszertárban is van homeopátiás cucc és nagyban az Alberfalvai védőnőszolgálat melletti nagy patikában. Tudod ott a bokrok és nagy házak mögött elrejtve. Mind a kettő meg tud bármit rendelni és készségesek, alapszerek viszont vannak. lázkúp, köhögésbogyók meg ilyenek... És én a kicsiben kaptam a füzetet is. Próbáld meg...Te nem oda tartozol dokiilag és védőnőileg?

Homeósdoki néni is itt rendel és Bene Mártának hívják, ott kell keresni a központi számon, ami 208 40 45. Aki szeretné próbálja meg, nagyon kedvesnek és rendinek tűnt...

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,

Johanna
Nemhogy közel, hanem nagyon is :-) mi a Forgalmi utcánál lakunk. A dokinőnk Szakolczai Ilona (helyileg hozzá tartozunk), ő is ajánlott homeós szert a szoptatáshoz, babushoz nem. Majd meglátjuk milyen lesz, legfeljebb később váltunk, ha nem jönne be.
Remélem minden rendben lesz ma veletek!

Ildi
ildibaba

Torsi!

Igen ott maradhattunk a kútvölgyiben. Igaz határeset voltunk, a 36. héten érkezett. Egy napig figyelték a kicsit, de mivel nem produkált semmi rosszat így nem kellett átvinni a Jánosba. Kép

Nicol

Kép
nicol

Johanna!

Hanyadik hétnél jársz már? Már közeleg a nagy nap, ha jól gondolom.

KépKép
Áron

Johanna,
köszi a dokinénis infót.
Lara

Lara

KépKép
lara77

Andrea,

megkuksiztam a profilodat. Ez a mosoly mindennel felér! Gyönyörű a babucid!

Ildi
ildibaba

Ildi, Johanna

én is azon a környéken laktam, a Karcag utcában. Még mindig megvan a lakásom, az az állandó lakcímem, de most a tesómék a bérlőim:-) 1 éve költöztem el onnan, de nagyon szerettem!!!

Johanna,

szívesen leírom, de elég sok,ha megadod az e-mail címedet, inkább oda küldeném...

Szépia,

szorítottam, mi volt ma a dokinál?

Erka
erkaberka

Sziasztok!

Ildi!
Az én kisfiam sem szeret büfizni, ő most átment köhögésbe. Nekem a kórházba azt mondták, hogy nem kell eröltetni, az a lényeg, hogy alul, vagy fölül, de kijöjjön. Egyébként azért is bukhat, mert túlette magát. Mindig fektesd ilyenkor az oldalára, ha aludni viszed.
asszony

Sziasztok,

Szilvi,
de jó olvasni a soraidat, már hiányzott...
Nos, igen igazuk van, valahol biztos kijön, de azért nem éppen megnyugtató, amikor jó idő elteltével kibugyog a száján a tejcsi. Most már gyakrabban sikerül megbüfiztetni, a köhögés nálunk is gyakori mostanság, ugyanis a drágám elbambul a cicin és elfelejt nyelni.

Ildi
ildibaba

sziasztok,

Erka: hát nagyon köszönöm a szoritást értünk de még mindig ücsörög a kicsi és esze ágában nincs megfordulni.... a többi alapján szerencsére minden rendben. Na amúgy meg várakozott velem egy lány akinek tényleg voltak komplikációi már a terhesség közepén így rájöttem hogy nekem egy szavam sem lehet! kimondottan szerencsések vagyunk hogy ilyen klassz terhességem volt-van, amit az első perctől csak élvezni tudtam!

Egyébként TELJESEN KIAKADTAM EZEN AZ UNDORITO RENDSZEREN ahogy a sorban állás ellenére a dokik nyomják be egymás után a saját kismamáikat ctg-re és UH-ra. És öszintén szolva az is éppen olyan gusztustalan ahogy a kismamák miután leegyeztetik hogy ki ki után következik majd annak ellenére hogy ö éppen utolsó lenne örömteljes büszke vigyorral bemegy mindenki elött mert éppen a dokija arra járt, észrevette őt és behivatatta! És egyiknél sem volt semmi ok ami sürgössé tette volna a dolgot, azt biztosra tudom! Igy ma ctg-n háromszor (!!!!) indultam neki arra fel hogy jöhet a következő majd lettem visszazavarva mert "most egy másik kismama következik, de higgggggye el sorra fog kerülni" mintha én nem fognám fel hogy ehhez türelem kell (de legalább láthattam milyen a NEM szimpatikus szülésznő). Összesen 5 en jutottak be ctg re elöttem!

Szóval Erka, gondoltam is arra amit meséltél a sorba állásról uh-n, hát ma én is megtudhattam hogy ez így megy, és ismét örülhetek hogy eddig semmi ilyen rossz tapasztalatom nem volt, ctg re csak délután fogok ezentul menni, akkor már nem hemzseg a korház a dokiktol!

Hát bocs h ilyen hosszura huztam.... pedig még tudnám is ecsetelni :-)

szépia
szépia

Szépia,

ez egyszerűen tragédia, amit leírtál, előre stresszelem magam a jövő szerda miatt,amikor ctg-re kell várnom, ráadásul előtte vér-és vizeletvizsgálatra megyek, tehát nem tudok az elsők között lenni. Bár, mint látjuk, teljesen mindegy, hogy hányadiknak érkezel.
Babuci még befordulhat, arra gondolj, hogy azért van ebben a pozícióban, mert így szeret lenni:-) Lehet, hogy ez egy buta ideológia, de kell keresni vmi magyarázatot, ami megnyugtat valamelyest:-)
Melyik szülésznő csinálta a vizsgálatot? Sikerült beszélned valakivel, aki szimpi?

Erka
erkaberka

Szepia,
Sajnalom, hogy igy felidegesitettek a ctg-n. teljesen jogos a felhaborodasod. De nem erdemes ezen felhuzni magad, azzal csak madadnak arthatsz.
Az en dokim UH-ra (most meg csak ott tartunk) vagy rendeles elottre hiv, vagy 12 utan. Igy nem lehet problema. Szerintem ez eleg jo gyakorlat, bar ha mindenki ezt kovetne, akkor ott is tumultus lenne.
Arrol nem beszeltetek a dokival, hogy esetleg megfordja a kicsit? A baratnomnel ezt csinaltak (bar benne volt a pakliban, hogy visszafordul, vagy nem sikerul), de nekik osszejott, bar azt meselte baromi fajdalmas volt.
Hallottam valami olyasmit is, hogy talpmasszazzsal is meg lehet forditani. Bar ezzel azert ovatosan bannek, csak megbizhato masszor kezebe add a talpad!
Egyebkent, ha belegondolok teljesen igaza van a kicsinek. Milyen hulye dolog heteken-honapokon keresztul fejjel lefele logni. :-)
Remelem, hogz minden kedvetek szerint alakul. Hanyadik hetben is jartok?

Udv
Bobe
böbike

Szepia,
hirtelen ezt talaltam a neten:
Kínai módszerek a faros baba megfordítására: térd-mellkas testhelyzet (vagy hanyattfekvés felemelt csípővel, de ez a vena cava-elszorulása miatt nem annyira jó) naponta többször, moxarúd égetés a láb kisujja mellett.

De gondolom mar te is olvastal a neten jobbnal jobb tanacsokat.

Udv:
Bobe
böbike

sziasztok!

Szepia, Milyen a NEM szimpatikus szülésznő? Név is van hozzá? Kép

Én eddig csak az Uh miatt ültem ott órákig, elég idegörlő volt, de szerencsére vittem könyvet. Ott legalább tényleg sorszám alapján mentünk. De azt akkor is láttam, mekkor a kavarodás a ctg-körül. Hát, minden jó helynek megvannak a rossz oldalai is...

Tünde

mtunde

Lilla! Hat, koszi, jol birom, de ilyenkor sietve hozza is teszem, hogy rengeteg segitseggel. (Hazimunkaban is, gyerekvigyazasban is.) Igy marad energiam elvezni is a gyerekeket :o) Kulonben nekem is a kettovel volt nehez az elso egy ev, allandoan hullafaradt voltam. Akkor meg nem volt segitseg.
A gyerekeket en ketfele viszem most dokihoz, egyik a hagyomanyos, masik a homeos. Csak ez kicsit maceras, bar most mar tudja a dokink, hogy mas utakon is jarok. De en nem mindig tudom eldonteni, es nem is nekem kellene, hogy meddig kiserletezhetek szelidebb gyogymodokkal, es mikor jobb egy nagyagyu gyogyszer.
Bobe, milyen formaban adod a landzsas utifuvet? Erdekelne, mert nalunk is a hurutos megbetegedesek viszik a palmat az ev tetemes reszeben.
Kulonben a mieink is folyton a het utolso rendelesi orajat kovetoen lesznek betegek, plusz husvetkor, karacsonykor es egyeb haromnapos unnepek eloestejen :o)
Hat, a gyerekszamrol ... Eggyel azert nehez egy kicsit, mert te vagy a jatszotarsa, es az ugye eleg idoigenyes olykor. Kettovel, ha nem tul nagy a korkulonbseg, egy ido utan ez a problema csokken, tobb-kevesebb ideig osszeveszes nelkul elvannak egyutt. Haromnal lep fel az a meglepo helyzet, hogy tobb gyereked van, mint kezed (uttesten valo atkeles), ill. amennyi szulojuk. Szerintem ez hasonlit a kezdo zsonglor helyzetehez, aki idonkent el-elkap egy-ket labdat, de a harmadikat tutira leejti. Na azert nem akarlak elijeszteni, mert azert kialakulnak a dolgok, csak az elejen ez volt az erzesem. Aztan harom utan meg szinte mindegy, a hetkoznapok gordulekenysege azon mulik (legalabbis nalunk), hogy mennyi segitseget kapsz.

Most mennem kell, bocs,
Orsi
torsi

Hali Orsi,
Koszi a valaszt, elobb megnezuk hogyan boldogulunk kettovel, lehet, hogy mar az is kifog rajtunk.
Most epp a noveremeknel vagyok, akiknek van egy 3,5 fiu es egy 1,5 eves lanyuk + Sara (1 eves). Hat neha nem tudom melyiket tartsam szemmel. Estere annyira elfaradok, mintha maratont futottam volna. Viszont a kezdeti megszeppenes utan Sara elegge hozzaszokott, hogy nincs egyedul es megy a nagyok utan. (Persze a lepcsomaszas minden veszelyet vallava)
Sokat varok a bolcsitol, az onallosodas szempontjabol, most egyenlore egyaltalan nincs el magaban.
A landzsas utifuvet gyogyszertarban vettem szirup formaban. Holnap a pontos gyartot is meg tudom mondani, mert itt van velem, csak bent van a gyereknel (mert persze most is hasznaljuk, altalaban, mindig kell amikor kulfoldon vagyunk)
Az arat kicsit borsosnak talaltam 1760 Ft volt, erre pontosan emlekszem, mert sokkolt a dolog. De eleg nagy kiszereles par evig biztos eleg lesz. A gyerekek imadjak az izet. Ma este is sorbanalltak erte mind a harman.

Udv
Bobe
böbike

Orsi,
Dr. Theiss
Hustensaft
Landzsas utifu
kohoges elleni szurup
250 ml
(lehet, hogy letezik kisebb kiszerelesben is, de a mi patikankban csak ey volt)

Udv
Bobe
böbike

Sziasztok,

Áron: igen már a vége felé járok most lehetek olyan 36+4 napos.... Ez már jó és doki is azt mondta, hogy most már szinte jöhet bármikor. Persze azért még nem szeretné, ha szülnénk, de nem lenne túl nagy baj sem belőle. Én még szeretném, ha meglenne az összes leletem, vér, vizelet, tenyésztés és társai. Tehát még egy két hétig maradjon. Holnap szaladok is vérvételre, nehogy ne legyen meg. Áron tényleg cuki pofa, hogy van? Remélem minden rendben van veletek. Már óriási lehet, hiszen újszülöttneke sem volt kicsi.

Ildi: ez tök jó, hogy ilyen közel vagytok. Majd szervezkedünk olykor. HOgy van a kicsi? és te minden flottul megy? szoptatás, éjszakák? stb... el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet egy ilyen pici manóval....

Erka: köszi, ha elküldöd. a johanna1975kukacvipmail.hu ra tudod küldeni. Nem akartam megadni rendesen, mert tudod akkor rákereshető, de igy nem. De igy is érted...:-))
Tényleg Karcag utca, hiszen az egy karnyújtásra van tőlünk. Kár, hogy már nem itt laksz... Tarthatnánk közös sétát, Te ildi és én...

SZépia: sajnálom a sok sok várakozást... hát többek között ezért jó a saját szülésznő, mert szerintem én egészen extrém időkbe fogok hozzá járni. Most is mondta, hogy mehetek reggel 7kor vagy korábban, mert éjszakás, hát ez most nem vállaltam be, de legközelebb csakis akkor megyek amikor Õ lesz. És akkor olyan időpontot kérek, amikor nem hemzsegnek a kismámikák.... Mi tegnap voltunk a dokinál. Minden okés, szerencsére jól van a gyermek, bár ctg-n meg sem mozdult. behúzta fülét farkát és lapított, a szívhangja jó, úgyhogy nincs baj..... Figyi megbeszélhetünk közös ctg-t, én is megyek a héten, de még nincs konkrétum,m ert fel kell hivnom a szülésznőt és hát nekem a hét második fele lenne jó. És ki volt a nem szimpi szülésznő? bár nekem tök mindegy.... Tényleg ne idegeld magad a farfekvés miatt, ennek valamiért igy kell lennie, tudod karma.... a babuci igy szeret lenni, ki tudja miért. Én is csodálkozom, hogy a miénk már lóg több mint 6-7 hete, hát nem irigylem. Fejenállni ennyit, hát nem normális... :-)) Mindemellett szoritok, hogy megforduljon a babócád......

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Lara,

Te régen voltál a 2005.nyári babás topicban is, oda már nem jössz vissza? már átköltöztünk a családinetre, ha keresnél minket....

johannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
köszi, szoktalak is olvasni Benneteket, de nagyon nem történik velem semmi, így nem írogatok. De olyan jó, hogy beindultak a babák Kép
Lara

Lara

KépKép
lara77

Lara: hát velem sem sok történik, úgyhogy várunk Téged ott is. És lesz tali is a hétvégén... Legalább megismerkednénk... Te is 11. kerületi vagy? Merre lax?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
mi is a kerületben, a Skálánál lakunk a Szerémi sor - Hamzsabégi út sarkán. Sajna a szombati tali nem jó, mert a párocskámnak koncertje lesz este és az erre való készülődés (én hurcolom őt is és a dobszerkóját is) kitölti az egész napunkat. De majd legközelebb Kép Holnap megyek dokihoz, az eredményekkel akkor majd a családineten jelentkezem, oké?
Lara

Lara

KépKép
lara77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?