Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Nézzétek meg ezt a lapot.
www.gabriell.hu

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann
mit nekem éttermi somlói!!!
A saját kókuszos puszim, az az igazi.12 db lett így elsőre, ha nem lenne lelkiismeret-fudalásom akkor bevágnám az összeset, és csinálnék meg1 adagot 30 perc alatt.

Nekem 2 hét múlva lesz kenetvizsgálatom. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem lesz tökéletes.Remélem ez csak gyanú marad.

Penna
köszönöm az infót.Igazából én nyelvre gondoltam, vagy valami felsőfokú szakképzésre, fősulit nem igen.

Szmercsa
elnézzük neked az egos korszakodat!

sziasztok
SzilviKép

Remélem a mi lurkóink nem lesznek ilyen szemtelenek

Kép
Kép
kismama2004

SziasztokKép

Látom termeltetek megintKép
Én már hetek óta alig alszom.Ti?
Egyszer kelek fel pisilni hajnalban és utána vége, nincs alvás.
Meg kényelmetlen is, oldalt meg unalmas, pedig előtte csak úgy aludtam.Most meg hanyatt esne jól.Vicces ez a terhesség ámKép

Ma nekem is mozgott a pocok, de inkább délelőtt meg ebéd után.Most éppen nyugi vanKép

Na holnap majd mesélek a dokiváltásrólKép

Meg megyek turizni is a Nagymező utcába, majd beszámolokKép

Ti jártatok ott már?

Olyan édes baabruhák vannak, és tök olcsók és kitünő állapotúak, szinte újnak néznek ki.
Múltkor vettem kislány rucikat és 800Ft/db volt csak, pedig kis kantáros farmerruhák voltak,m meg vászonrucikák de már jövő nyárra gondolbva vettem megKép
Vicces vagyok, tudom, de én ennyire előre gondolkozom mindenbenKép
Ilyen vagyok.

Már mindenünk meg is van, csak a bordűrt kell feltenni, meg festeni és sötétítő függöny kell még.

Meg a párom meglephetne egy hintszékkel is, hogy abban szopiztathassam a kicsit majd kényelmesenKép

Na megyek pihizni.

Nagyon szép estét, ha már a nappal ily szörnyű volt ebben a csúnya időben!

Puszi Nektek!Jó éjt!

Mea(23+3)

Kép

Mea
mea

Jóóóó regggggelt mindenkinek!

Mea én is küzdök az alvással.Nálam is az van, hogy hajnalban felkelek pisilni, és onnantól fogva csak pörgök az ágyban.Nagy ritkán tudok csak visszaaludni. Ma pl pont 6óra 00perckor kipattant a szemem és azóta csak vagyok. Párom most már felkelt, készítek neki reggelit, kávét, így nem olyan unalmas.Kép

Davallia
vigyázz magadra nagyon.Kb.ilyen idős voltam amikor engem is be akartak fektetni a kórházba.Az Sztk-ban megvizsgáltak, javasolták irány a kórház, de nem mentem (lehet, hogy most könnyelműnek tartasz). Megbeszéltem a saját dokimmal, és azt mondta sokat ott sem tudnak csinálni most velem, pihenjek otthon nagyon sokat.Onnantól kb. egy hónap fekvés volt.Azóta jól vagyok. De persze nem biztos, hogy másnál is ilyen szerencsés lesz. Kövesd amit a dokid mond, de ne parázd túl magad!Sok pihi és nyugalom!!! Nem lesz baj!Kép

Sziasztok
Szilvi
25Kép

Kép
Kép
kismama2004

Jó reggelt!

Davallia, őszinte részvétem a kényszerpihenőért. Amint itt hallgatom mások történetét (lásd pl Falina) akiknek elejétől fogva pihenniük kellett, hát nem irigylem.

Az hogy "felszedődött" a méhszáj valószinűleg azt jelenti, hogy elkezdett megrövidülni/elvékonyodni. Ami tényleg nem jó jel, mert ha teljesen eltűnik, akkor már csak a tágulás van hátra, és a kitolás következik.

Szülés előtt a méhnyak pár centi hosszú és egy-két centi széles. A közepén (ha még nem szültél) van egy miliméteres nyilás. Ennek az egy miliméteres nyilásnak kell 10 cm-re tágulnia, a körülötte levő szövet pedig elvékonyodik és "felhúzódik" mintha harisnyát göngyölnél fel.

Itt van pár kép, ezen talán jól látszik a méhnyak és hogy mire jön ki a baba feje, addigra teljesen eltűnik. Angolul/Latinul a méhnyak "CERVIX" a képeken igy van feltüntetve.

http://familyfun.go.com/Resources/Features/Baby/HFHG_stages_dilate.gif

http://www.cgmh.org.tw/intr/intr5/c6700/N%20teaching/Labor%20%20自然生產8.jpg

Oldalról:
http://www2.hu-berlin.de/sexology/ATLAS_EN/assets/images/birth1.jpg

http://www.holyname.org/health_information_resources/health_manuals/pregnant/ima ges/stages.gif

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Davallia
Én is így vagyok, azon kívűl sztem a kórházban kevesebbet lehet pihenni mint itthon.Bár én már nem tartom be a szigorú fekvést, mert nincsen ilyen jellegű problémám mostKépkop-kop-kop
Természetesen ha esetleg megint lenne valami, rögtön doki, és szigorú fekvésKép

Lányok
tegnap nekem azért fájt a pocim, de az időjárásra gondolok.Ma már minden rendben.Nálatok is rosszabb volt tegnap?

és itt a lábam is KépKép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Rokica
tök jó, hogy itt vagy köztünk.Néha a dokik elfelejtik közölni velünk, hogy pontosan mi is történik velünk.Legalább tudjuk mi az, hogy felszedődik a méhnyak.Ez így nem tűnik gyerekjátéknak!
Davallia te csak feküdj nyugodtan!!!

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Rokica
tegnap kukkoló voltam.KépBocsi, megnéztem a nyári babásokat.Jó sok esemény történt már nálatok.
De téged nem irigyellek!
Sok volt a hozzád szólás,és náhánnyal egyett értek.Remélem minnél előbb megoldódik ez a problémátok is.Ne haragudj, hogy itt szólok hozzád, de oda nem vagyok regisztrálva.
A ti szerelmetek biztos ezt is legyőzi!KépMinden esetre drukkolok nektek!Sztem mindezek ellenére példa értékű a kapcsolatotok, és a te természeted!

Szia
SzilviaKép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!Kép

Nekem is szokott napi 1-2x bekeményedni a pocim, de az baj???
Vagy csak ha többször???

Ezek a keményedések nem normálisak terh. alatt?
Én eddig nem aggódtam túl sokat emiatt.
Meg én nagyon keveset pihenek.
Állandóan jövök megyek, teszek veszek és csak a számítógéphez ülök le max.
Meg este 10-11 körül az ágyabnKép

Szerintetek vissza kellene vennem a lendületből?

De én nem szeretek pihizni napközben, olyan uncsi.

Na mindjárt indulok a vonathoz, megyek Pestre dokicseréreKép
Szerencsére anyukám velem tart, így nem fogok unatkozni az útonKép
Olyan aranyos, dehát szerencse mert otthon van ő is!

Nekem anyukámmal nagyon szoros a kapcsolataom, mindent tudott rólam mindig.
mindent elmondtam neki, a rossz dolgaimat is és soha nem szídott le, hanem kiállt mellettem.
Na jó nem bűnöztem vagy ilyesmi, csakhát nem mindig voltam angyalkaKép mindenben.Kép
Imádom őt, reméelm bejönnek majd a kórházba szülésnélKép
Én nagyon örülnék neki.

Nekem ezért is nehéz anyósommal, mert nem hiányzik pótmama nekem.
És ő sok mindenben túl konzervatív és szigorú, én meg nem ahhoz vagyok szokva, mert anyum megérő, és kedves és nagyon fiatalosKép

Na eleget regéletem róla, egyszerűen szeretni való és ő nem szól bele hogy mit hogy kéne csinálnom, miért így miért nem úgy stb.
Értitek ugye?
Míg anyósom állandóan bele szokottKép

Na elindulok.

Pusszans Nektek!

Szép napot!

Mea(23+4)

Mea
mea

Ja és most néztem, hogy a dokim 2004.márciusban(!!!) csináltatta meg a Hepatitis szűrést, meg a TOXOT, meg Rubeolát stb.Jó mi?
Akkor mind negatív lett.

Akkor ez most mit jelent, hogy kell most újból csinálni vagy az jó még eredménynek???

Vicces... 1 éve csinálták meg, a terh.előtt jóvalKép

Mea
mea

Jó reggelt mindenkinek!

RokicaKép
útvonal???Kép

Pussz:annamami
14+4
annamami

Sziasztok!

Kicsit félve írok! Lehet ,hogy már nem is emlékszik rám senkiKép

Az ok amiért eddíg nem jelentkeztem_: ÉPÍTKEZÉSKép

Annyi intézni való van:,szaladgálás,anyagbeszerzés,bankba járás,....Kép
Nincs időm leülni a gép elé.
Visszaolvasni sem tudom az egészet ,mert nagyon rég voltam utoljáraKép

Ha esetleg hiányoltatok: Köszönöm minden rendben velünk!
Kivéve a vizesedést! Most is alig tudok írni mert el vannak zsibbadva az újaim.
Hatalmasat nőtt a pocakom!
Sokat rugdos + bukfencezikKép

Holnap megyek megint dokihoz!
3 hete kikönyörögtem egy toxo szűrést - remélem annak is meg lesz az eredményeKép

Eddíg 9 kg híztamKép
Haskeményedések szerencsére nincsenekKép
Éjszaka minden megfordulásnál felébredek.
Már nem tudok sokáig aludni semKép
Bezzeg az elején ,volt ,hogy délig aludtamKépKép

Ha napközben sokat talpon vagyok Óriásira bedagad a lábam:Kép
Egyre fáradékonyabb lettem, most már többet kell pihennem.
Majd próbálok sűrűbben jönni, mert nagyon hiányoztatokKép

Most úgy áll az építkezés ( bővítés), hogy mióta leszedték a régi tetőt azóta folyamatosan ömlik az esőKép
Hiába van letakarva -több helyen beáztunkKép
Holnap vesszük meg a gerendákat -léceket az új tetőhöz.
Hétfön jön az ács és elkezdi csinálni.
A cserepet már megvettük 1 hete.
Amikor lepakolták a kamionról : összetört egy csomóKépKép nekiment a targoncásKép

A bankból várjuk a telefont, hogy mikor mehetünk szerződést kötni.
Remélem meglessz az egész pénz amit kértünk.
Eddíg a család fizette a költségeket. Már millió fölött járunkKép
Azt vissza is kell adnniKép A maradékból meg befejezni a házatKép

Na jól van , nem írok többet .
Gondolom épp elég ennyi belőlemKép

Remélem ,hogy ti is jól vagytokKép
Szépen gömbölyödtökKép

Igérem megpróbálok legalább napi egyszer benézni.
Olyan rossz ,hogy így elvesztettem a fonalatKépKép

Puszi mindenkinekKép

Csilla holnap 27Kép
csillam

Szilvi! Kép

Köszi szépen. Teljesen elérzékenyültem. Kép

Az elmúlt pár napban mindenen elérzékenyülök...

Olyan jó lenne már viszontlátni a régi, higgadt, kimért, egyáltalán nem érzelgős énemet. Remélem, a terhesség után visszaáll majd a természetem a régire.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jaaaaaj, sziasztok lányok!

Már hiányoztatok, nem tudom, hogy a munkahelyre milyen hatással van a front meg az eső, de rengeteg dolgom volt. Csak futólag tudtam ide benézegetni.

Látom azért mindenki jól van! Ennek örülök! Kép

Mi is jól vagyunk, múlt pénteken voltam az ominózus cukorterhelésen, és lötyit ittam, de vittem citromlét, így elviselhetőbb volt! És azt még engedték is! Az értékek rendben vannak, de mondták is, hogy ez csak rutin vizsgálat, mert ha baj lenne akkor már jelentkeztek volna arra utaló jelek! És voltam fizetős UH-on is (nem a korházi kötelező), és minden rendben van, megint csak megerősítették, hogy kislány! Kép
Nekem is akkorákat ásított a picúr, nagyon édes volt! Kaptam sok képet, ha végre beszkennelem, akkor felteszek párat!

Holnap töltöm a 24. hetet! Kép Hogy szalad az idő!

Penna,
Úgy tűnik, hogy megvan a kislányunk neve is kérlek, majd ha frissíted a táblicskut írd be légyszíves!
Tünde Enikő lesz!

További szép napot mindenkinek!

Pr.23+6

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Végre én is idekeveredtem a géphez. Tegnap este sikerült visszaolvasnom mindent, de a válaszra már nem került sor, mert épp megjött Apa.

Prüntyi, lehet, hogy tényleg rossz hatással van az eső a munkahelyekre. :-)))) Ki sem látszom, de most szünetet tartok és kész. (mérges Benianyu)

Davallia, szerintem is annyit pihenj, amennyit te és a pocaklakó kívántok. A szervezet jelez, ha baj van.
Nekem a 12. héten volt egy vérzésem, kiderült, hogy egy vérömleny, nagyon megijedtünk, rögtön be a kórházba a dokihoz, 10 nap fekvés, utána még egy hét szabadság és még ezek után is lightos életmód.
Majdnem beleőrültem a fekvésbe, pihentem, nem az én életritmusomnak való a fekvés, de a baba miatt muszáj volt. Mikor letelt a 10 nap (nem volt több vérzés, sem görcs és beszedtem az összes gyógyszert) már csak pihengettem, sétáltam. A férjem erőskösködött, hogy maradjak az ágyban, de modtam neki, hogy attól bedilizek és a pocaklakónak is rossz egy dilis anyuka. Neki egy vidám, nyugodt, pihent mama kell.
Úgy hogy szerintem nem baj, hogy kierőszakoltad, hogy otthon legyél, ne a kórházban. Otthon sokkal jobban érzi magát az ember.

Terheléses cukor,
Nekem a 24. héten kell mennem terheléses cukorra, sziruposra, de legalább lehet vinni citromot. Fel sem merült a kiflis megoldás. Nem baj, kibírtam már 4 éve is.

Vissza a munkához :-((
Benianyu
19+5

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Csillam,

En emlekszem rad, sot kerdeztem is parszor, hova tuntelKép

Szedsz valamit vizesedesre? Nekem irt ki a dokim, azota jobb. Probalj felpockolt labbal pihenni es aludni is.

Koltozkodok epitgetok: Mi az elso fiammal voltunk igy, koltoztunk.
Ne aggodjatok, a kicsik semmit sem vesznek eszre az egeszbolKép
Nemesek,
Trisztant keszitsd fel idejeben, menjetek el sokszor arra a helyre, ahova veglegesen koltoztok beszelj sokat rola, mar megerti a helyzetet, meg ha kenyelmetlen is lesz.

Szerencse, hogy nalunk nincs ez a cukorvizsgalat. undoritonak tunik.

Nekem most volt teljes verkepvizsgalatom, mert a dokim sapadtnak es faradtnak talalt.
Hat jo keves a vorosversejtem, valamint a plakett? magyarul??, szamom sem megfelelo. Verszegeny vagyok. Delutat majd erdeklodom, erre mondjak, hogy vasszegeny nem?
Egyebkent minden mas eredmenyem joKép

Szmercsa,
Ma kezdtem a 29. hetet. 13 + kilonal tartok es mar szinte jarni is alig tudok a hasamtol.Kép
De komolyan estenkent en is csak vonszolom magam. Szerencsere egy tunderi imadnivalo hat eves fiam van, aki megerti ezt es nagyon sok dologban segit nekem. Kepzeljetek tegnap portorolt es kiporszivozta a szobajat. Nem is kertem ra! Imadom.
A masik fiam meg itt a pocimban nekem is allandoan rugkapal. En nem aggodom ezen Szmercsa.
Gondolom tudja mit csinalKép Most is csak ugy jar a kis labaKép
Inkabb ez, mint hogy ne mozogjonKép

Udv
Aniko
28+1

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Húúú, jó sokat írtatok.Kép
Még nem is olvastam visszaKép
1napba fog telniKép

Képzeljétek!
Ma lett egy pesztonka elektromos mell-orrszívómKép
Na meg egy Brevi kenguruKép
Olyan Boldog vagyok!
Már majdnem minden megvan.
Tegnap kaptam még egy csomó ruhát isKép
Van már pelenkázótáskánk is.
Csináltam egy táblázatot a babakelengyéről, hogy mi is kell majd (na meg mindenről). Már jó sok megvanKép
Majd felteszem megmutatni.
Bár nem hinném, hogy bárkit is érdekelne, de hátha kihagytam valamit. Jó lenne egy kis segítség is.
Mindjárt visszaolvasom a másfél napi üziketKép

Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Angelani
23+3

Kép
angelani

Ez lenne a lista.

Kép

Kép
angelani

Na ez nem jött összeKép
Megpróbálom máshogyan.
<!--attachment: Kelengyelista-225376.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*23.0**Kelengyelista%2exls --><center><pre>
Kép
Kelengyelista.xls (23.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
angelani

Lányok!

Ez csak a minimum, amit venni kell a legelején.
Tehát ne gondoljátok, hogy szegény majd nem kap meg mindentKép
Ja, a kinézetét ne nézzétek! Ez még csak vázlat.
Majd szebb leszKép

Na megyek visszaolvasniKép
Puszi!
Ja, ma még csak egyszer mozdult meg a babó. Kicsit aggódomKép
Angelani

Kép
angelani

Szia Angelani,
Megnyitottam a táblázatoz, mindjárt végigolvasom. Így elaő ránézésre kicsit sok. Tapasztalat alapján majd hozzászólhatok?
Benianyu

benianyu

Szia Angelani,
Megnyitottam a táblázatoz, mindjárt végigolvasom. Így elaő ránézésre kicsit sok. Tapasztalat alapján majd hozzászólhatok?
Benianyu

benianyu

Angelani,

Nagyon jól összeállítottad a listát. Egy kérdés: az összes cuccot már most szándékozod megvenni? Valahogy nekem nagyon soknak tűnik, de lehet, hogy nem az. Kalkuláld be, hogy egy-két hónap alatt szinte mindent kinő a baba és még azt sem tudod, hogy mekkora méreteket vegyél. Az sem jó, ha nagyon lifeg, de ha szük, akkor az pláne rossz.
Én könnyen dumálok, mert Beni összes cucca meg van, csak néhány új lepedőt és törölközőtt kell majd vennünk, meg persze egy kiságyat.
Ráadásul ajándékba is fogtok kapni valószinüleg egy sor babaruhát.

A kórházi lista nagyon jó. Két hálóing szerintem kevés, bár ha kapsz a kórházban, akkor rendben van.
Sok kórházban kell vinni pelust és törlőkendőt a babának, mert nem nagyon adnak.

Én nagyon meglepődtem, mikor a szülés után ott voltam a kórházban. Előtte soha nem voltam és nem voltam felkészülve, hogy pl. wc papír és evőeszköz is kell.

Pusszantás
Benianyu

benianyu

Davallia,

A terheléses cukor vizsgálat két vérvételből áll, két változata van:
1. cukorszirupos
2. tej + zsömlés
Az első vérvétel éhgyomorra történik, aztán vagy az első vagy a második változatot el kell fogyasztani. A szirupnál két óra, a tej+zsömle esetén egy óra múlva újra vesznek vért. Addig ott kell maradni a rendelőben.
A lényeg, hogy a szervezeted hogyan tudja a cukrot feldolgozni.

Benianyu

benianyu

Terheléses cukor:

A horrortörténetek onnan fakadnak, hogy megitatják a kismamákkal azt a cukis löttyöt, amitől már eleve van aki rosszul lesz, mert azt mondja, olyan édes hogy hányingere lesz tőle, aztán ott kell ülni két órán keresztül és várni a második vérvételt. Viszont van aki azt mondja, nem is olyan rossz az a cukis lötty, pláne ha jól be van hűtve, olyan mint egy kicsit édes Fanta.

DE!

Már olyat is hallottam, hogy a cukis löttyöt gyógyszertárból kell kiváltani, és van aki otthon felhigitotta vizzel és adott hozzá egy kis citromlevet, és akkor teljesen kellemes ize volt.

TOVÁBBÁ

Most teljesen meg vagyok zavarodva, mert én úgy emlékszem, a dokim azt mondta nekem, csak 2 dl tejet igyak és rá egy órára menjek a laborba. Tehát nekem se zsömle, se első (éhgyomorra) vérvétel??? Lehet fel kéne hivni és megkérdezni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,
én most jöttem meg a tej+zsemle vérvétellel akcióról. Nekem 3× vettek vért. Kép 1×éhgyomor, 2× 1h múlva már tej+ zsemlével, 3× még 1h múlva. Az egész napom elment ezzel. Kép Tudom, hogy fontos, és szívesen csinálom Picurkáért, de mégis csak betyárosan uncsi ám. Kép
Ma nem panaszkodom többet, megígérem!! Kép

Aniko,
nekem a járás azért még könnyen megy Kép inkább a hajolással van a gond. Kép
Kép
szmecsa
szmercsa

Kép

Kép

Kép
megann

AnikoKép,
a Trisztánnal kapcsolatos tanácsodat mindenképp megfogadom. Elég sokat beszélünk róla, és el-el járunk arra felé. Már az ovit is megnéztük, igaz csak kivülről (hétvége lévén).
Én is vérszegény vagyokKépKépKép.
A vércukrom tök jó lett, de a haemoglobin szintem kritikán aluli: 108 g/l. A normál érték 120-160. Ez valóban a vashiány következménye.
A vörösvérsejtek a vér oxigén szállításáért felelnek, és a terhesség következtében elfogynak a vastartalékok. Jövő héten megyek a dokihoz, tuti felír vastablettát, ami B12-vel van kombinálva (az segíti a felszívódását).

Ezt egyébként mindenkinek ajánlom, hogy figyeljen oda rá. A dokim mondta, hogy vérszegényen nem lehet szülni, mert rengeteg a vérveszteség és nem megfelelő vérképzés esetén igen súlyos lehet a helyzet... Nekem 5 éve, Trisztánnal szülés után 97-re esett le a hemo-m, pedig előtte már jó 1,5 hónappal elkezdtem szedni a vasat.
Ja, és ami elviselhetetlen az egészben, hogy a vastabletta olyan szorulást okoz, amit még nem láttatokKépKépKép. Én ezért várok vele, amíg lehet, mert amúgy is vannak problémáim e téren...
Mindenkinek szép napotKép
Kati
26+1
Vendég

LányokKép,
szoktátok már érezni, hogy csuklik a babátok? Én ezt élvezem a legjobbanKép...

Ez az az érzés, amikor egy helyen, mint valami kis idegrángás mozgolódik a pocak. Nem túl erős, de mégsem lehet nem észre venni. Imádom!!!
Mindig elképzelem, hogy milyen lehet belülről látni ezt a fura szitutKép.
Kati
Vendég

Sziasztok!

Mint látjátok feldobtam egy képet a tegnapi vizitről!Ugye milyen édi-bédiKépKépKép????

Penna!

Mivel nálunk is megerősítették a kislányt szeretném ha bekerülne az"előzetes" neve a tábliba! LÉNA

Előre is köszönöm!

Lányok, ma szörnyű dolgot követtem el!
Elaludtam és lekéstem a vérvételt!Kép
Úgyhogy holnap fogok menni!Tiszta béna vagyok, teljesen kiment a fejemből hogy tegnap kértem mára egy toxo ellenörző vérvételt!
Azt hiszem hogy az agyhígulásom már már kóros!KépKépKép

Angelani!
De jó, hogy feltetted ezt a listát!
Most úgy szégyellem magam, a mi csöppségünknek még csak 3 badyja és egy szett ruhája van!
Szegényke!Pedig úgy imádom, ő a mindenem már most!
Csak még mindig nem jutottam odáig agyban hogy merjek vásárolni!Pedig szinte minden nap nézek valami babás dolgot!Hol ezt hol azt...
Már mindenki ilyen jól bevásárolt????Csak én vagyok ilyen paragép????Kép

Lányok továbbra is várom a véleményeket a mellszívókról!
Ki milyen véleménnyel van az Avent Isis-ről és ki ajánlja inkább az elektromosat??
Árkádban pl egy db elektromos se volt a minapKép

Viszont anyukámmal voltam a Megatoysban (Soroksári út) és nagyon megtetszett az üzlet!Tudom nem a legolcsóbb, de én már látom, hogy nekünk kb arra lesz időnk hogy egy délelőttött rászánjunk és megvegyünk mindent egy helyen!

Csillám!
Ne hülyéskedj már, persze hogy emlékszünk rád!
Sajnálom hogy továbbra is meggyűlik a bajod a vízzel!Kép
Erre úgy látszik tényleg nincs recept!De, az hogy feküdj sokat, na de ilyen munkálatok mellett.......ki a fene ér rá pihengetni....

Na most én is ledőlök egy fél órácskára!

Megann 23+4

Kép

Kép
megann

Megann, nagyon jó az UH kép, amit feltettél és igazán nagyon szép nevet választottatok neki. :-)))

Ha jól emlékszem a Megatoysban van Kenguru bolt. nagyon jó dolgokat lehet kapni, nem is vészesen drága (mint pl. a Brendon). Majdnem minden 100% pamut, ami nagyon fontos, főleg a bodyknál.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól!Átadott az előző neki 1perc alatt és utána az új megvizsgált, volt Uh is megy nőgyógyászati is.
Mindent rendben talált és nagyon szimpi volt nekemKép
Rákérdeztem h fiú vagy lány, ő azt mondta nem lát nagy kukacot sehol de ő nem tenne pénzt r, hogy 100% tuti lány.
De csak az lesz, ha már azt mondták a múltkori 4D-n.
mondjuk én mindkettőnek ugyanannyira örülnék Kép

Írt beutalót vérvételre és a cukros vizsgálattal lesz a Hepatitis, Rubeola, toxo, vérkép stb.
Úgy hogy sokat fognak venni ráadásul utána még szurkálnak

Hát remélem nem fogok elájulni, mert régen mindig elájultam.
De páromat meg nem akarom magammal cipelni, mert elmegy egész napja vele.Kép
Szerintem jövő héten megyek csak, úgy csütörtök tájékán.

Megyek pihizni kicsit utána írok mégKép

Ja voltam turiban és nagyon édes kislány ruhikat vettem, úgy hogy nagyon remélem kislányka leszKép
Ha nem,elpasszolomKép

Mea
mea

Megann,
nagyon édi a kép!

Mellszívóhoz nem tudok hozzászólni...szerintem nem lesz rá szükségem...örülök, ha annyi tejem lesz, hogy jól lakjon a gyerek, amilyen picik a melleim! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Mea,
Örülök, hogy minden rendben volt, és a doki is szimpiKép

Megann,
Nagyon édi a képKép
Bálintnál mi kb a 32.hét után kezdtünk el vásárolni. Egyébként még akkor is bőven időben vagy.

Mellszívó: Nekem Avent Isis van, nagyon bevált. Többek között az is igazán praktikus, hogy rögtön a cumisüvegbe tudod lefejni a tejcsit, és nem kell külön öntögetni. Én nem próbáltam az elektromosat, mert nem volt annyi tejem. A Klinikán, ahol szültem ki lehetett próbálni több fajtát is. Az elektromos annak igazán praktikus, és szinte nélkülözhetetlen, akinek sok teje van. Akinek muszály minden szopi után fejnije, nekem sajna nem kellett. De szerintem azzal várhatsz nyugodtan, mert azt lehet bérelni is.
http://www.minimano.hu/index.php?main=main&page=bolt&rovatid=270&start=0&limit=1 0

Prüntyi,
Szerintem eleinte biztos, hogy szükséged lesz mellszívóra, vagy kézi fejésre. Mert amikor beindul a tejtermelés még a pici nem fog tudni annyit enni, amennyi tejed lesz, és ahhoz, hogy minnél több termelődjön, annál többnek kell fogynia.... Egyébként nekem sem volt nagy mellem, de hihetetlen változáson esett át szülés után. Rá sem ismertem, hogy mekkora lett, mármint magához képest...Szerintem azért is praktikus, ha tudsz fejni, akár kézzel, akár mellszívóval, mert ha pl elmész valahova, és nem viszed a babát, akkor is tudsz otthon hagyni neki egy kis kajcsitKép

Kati,
Nem is említsd a vastablettát, nekem sincsenek jó emlékeim rólaKép Már most félek, nekem is milyen lesz az eredmény. Én még nem érzem a csuklást, de emlékszem Bálintnál milyen voltKép Olyan sokat csuklottKép

Megyek, mert a lakás romokban

Edina
24

nedinabp

Megann,

aranyos a bébike. Kép
Mellszívóról: nekem van és használtam anno (7 éve az volt a javallat, hogy minden szoptatás után fejni kell, mert nem tud mindent kiszívni a gyerek és ne gyulladjon be).

A sógornőmnek most 3 hónapos a babája és neki már azt mondták mindenhol, hogy tekljesen felesleges fejni magát a kismamáknak, hanem helyett az ún. igény szerinti szoptatás a javsolt, és nincsen rá szükség. És tényleg neki bejött a dolog.

Én arra emlékszem, hogy nekem rengeteg tejem volt (speciális zacsikba a mélyhűteni is lehetett a tejet) és nagy segítség volt az elektromos berendezés. Egyébként a tej mennyisége nem hiszem, hogy méretfüggő lenne, magamból kiindulva én vagyok 57 kg, egyáltalán nem egy Pamela Anderson Kép és mégis.

Aztán lehet, hogy mának nem így van. Mondjuk az tény, hogy anno a kórházban a csecsemős nővérek minden anyukának segítettek ezzel kapcsolatban, és volt jópár olyan, akinek begyulladt a melle, mert nem fejte le.

Dóri
19+3

ps. Mindnekinek köszönöm a bíztatást, próbálok nem gondolni mindenféle rosszra, majd kedden megyek a klinikára és ott megmondják ugyanazt (remélem), hogy nincsen semmi baj, és szükség az amniora. Egyébként felhívtam azokat, akik azt a bizonyos 4 markeres tesztet (Quartett) csinálják és küldik ki Londonba elemzésre, keddenként lehet menni a vérvételre 2 nap alatt megvan az eredmény és 25.000,- Ft. Asszem kedden a klinika után elmegyek oda biztos, ami biztos.
Vendég

Volt már valaki közületek a budaőrsi babadiszkontban? Milyen volt? Megéri oda kimenni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Prüntyi,

a mellmérettől egyáltalán nem függ, hogy mennyi tejed van. A barátnőmnek még kisebb volt mint nekem,(pedig aztán nekem se nagy!) és mégis sok teje volt, fél évig szoptatta a ksilányát, és utána is volt neki, csak a gyereknek már kevés volt a tej.

Üdv
Lucretia
22
lucretia

Angelani,
a listádhoz (tapasztalatból, mert én is megvettem ám minden bizbaszt KevinnekKép)
- Póló felesleges, picire még nem célszerű mert összegyűrődik alatta ahogy fekszik,és nyomhatja. Inkább vegyél egyel több bodyt.
- Ugyanez a nadrággal, sztem picinek a legjobb a body+rugi, az a legkényelmesebb
- Előke még fél évig nem kell, (addig csak szopi van) szopinál elég egy pelus, jobban szeret a baba a cicire simulniKép meg aztán úgyis úszol a tejben minden szopinál, főleg az elején, amíg meg nem tanulja, hogy hogyan kell ügyesen szopizni.
- PVC lepedőnk nekünk a mai napig nincs, később kell az éjszakai "balesetkhez" esetleg. Ha valahogy kifolyik a pelusból, elég a sztreccset lecserélni, a kókuszmartac nem marad vizes, átengedi, alatta az ágyat kell szárazra törölni és kész.
- Aludni nekik legjobb a zsák, abban sokkal egyszerűbb pelenkázni is, mint pl pizsamában. Bár én éjszaka csak 2-3 hétig pelusoztam, utána nem, lámpát sem gyújtottam, hátha hamarabb átalussza...persze nem.
- Hálóingből tényleg minima napi 1, de jó a tarcsi is, ha elázol a tejtől.(De hazaküldheted kimosni is, ha tudod, de így is kell legalább 3)
- Evőeszközt is célszerű vinni, esetleg wc-papírt.
- Tena betét szülés utánra, napokig erősen vérzel.
- Ja, meg a benti szopikhoz, büfihez textilpelus, nálunk pl azt sem adtak.
- Ha be akarod vinni a mellszívót (ajánlom, így nem kell sorbanállni a kórháziért) vegyél sterilizálófolyadékot, hogy tudd fertőtleníteni.

Ha már így belejöttem a tanácsadásbaKép
- Málnalevél tea (36-38. héttől lehet inni, segíti a tágulást)
- Szoptatós tea (az instant nagyon sz*r ám, én azt hozattam, de egy nap után inkább otthon megfőzettem a filterest és behozták műanyag 1,5 literes üvegben.)
- homeohívőknek Arnica Montana CH30, segíti a sebgyógyulást gátmetszés vagy császár esetén
- ja, és gátmetszés esetére úszógumi, amire ülni tudszKép

üdv
p 21+2
penna

Ja, igen, a mellszívó.
Tényleg nem kell fejni, ha igény szerint szoptatsz, és nem akarsz fagyasztani/adni. De a kórházban, amíg a pici csak keveset eszik (apropó, tudjátok, hogy amikor megszületik, akkora csak a gyomra, mint egy mogyoró, és 1 hetesen kb mint egy dió?) bedurran a cici és az bazira tud ám feszíteni-fájni, akkor azt muszáj lefejni, mert jön a mellgyuszi. Tehát elvileg elég kölcsönkérni, de kis "túltermelés" bármikor bekövetkezhet, és én pl nem tudtam kézzel fejni.
(pl ha véletlenül és váratlanul átalussza a baba az éjszakát, te meg ott állsz feszítő és csöpögő cicikkel éjfélkor, és nincs otthon mellszívó...nem túl rózsás helyzet.)
üdv
p
penna

Köszi lányok, akkor lehet hogy majd én is beszerzek egyet!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Mea, grat az új dokihoz. Remélem, végig meg leszel vele elégedve.

Prüntyi, a tej mennyisége egyáltalán nem függ a mellmérettől. Ne aggódj!

Benianyu

benianyu

hello csajok!
vannak új vizsgálat eredményeim,ez még 18hetesen volt:
AFP 58
Wafp 55,8
MOM 1,3
Grav.s. 17
testsúly 59kg azt mondták ez jó,dokimmal még nem beszéltem

ez meg már mai(20+3)ultrhang vizsgálat eredménye amit a kórházban csináltak,nem a dokim magánrendelőjében.remélem jók ezek is!

Iu egy magzat.BPD:50mm. FL:34mm. 20-21hétnek felel meg. Norm config sziv. Négy üreg. Color doplerrel is. Gyomorban,hólyagban folyadék. Végtagok ábr. Épnek imponáló gerinc. Ép testkontúr. NT 3mm. Lepény a mellsőfalon a hólyag alapig terjed. Norm.menny.magzatvíz.A jelenleg érvényben levő szakmai protokoll szerint elvégzett UH szűrővizsgálattal durva fejlődési rendellenesség nem látható.

bejöhetett a kispapa és teljesen odavolt megint,meg én is,hála az égnek most is mozgékony volt a baba és jól megmutogatta magát,bár most fütyit nem mutatott.

hátha vlkit érdekel és hasonlítgat én is a régi eredményeket keresem. amúgy minden rendben,szétrúgja a gyerek a hasamat,meg minden egyebetKép!
puszi mindenkinek
Nyúlné 20+3

Emese és MarciKépKép
nyúlné

valaki tudja mik a jó AFP,MOM stb értékek?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné, gratula :-))))
AFP 0,7 és 2 között jó. Ha alacsonyabb vagy magasabb, akkor nem jó. Volt már erről szó, ez az AFP vizsgálat nem annyira precíz. Ha nem időben mérik, akár előbb, akár később, eltérhet az eredmény.

Egyébként szörnyű, hogy rá kell írni a vizsgálatra, hogy "A jelenleg érvényben levő szakmai protokoll szerint elvégzett UH szűrővizsgálattal durva fejlődési rendellenesség nem látható." Nekem szó szerint ugyanígy van rajta.

Benianyu

benianyu

ja,ezt nekem is furcsa volt olvasni,de ez van.
köszi az infót meg a gratulációt én is örülök ám nagyon,hogy elvileg minden oké.persze a baba ezalatt is vígan rugdosgat!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ez a lényeg!!!!!!!!!! :-)))))

benianyu

ez bizonyKép)).....pláne amióta én hülye megnéztem a vészhelyzetet,mint akinek nincs jobb dolga...na mindegy, rugdosson csak!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,

gratula a bébihez. Kép
AFP - ha meghallom ezt a szót, már rosszul leszek. Kép A Tied jó, 1 körül a legtutibb az érték. A norma pedig 0.8-tól van (sajnos és nem 0.7, mint az enyém), ezért megyek a 28 évemmel az I-es klinikára a genetikára, holott az uh-on nálam minden a legjobb volt. Kép Na mindegy, nem is gondolok rá.

Pussz,
Dóri
19+3
Vendég

Igen, az a bizonyos ominózus Vészhelyzet. Én csak a bemutatóját láttam, mikor a szállóban nem volt jobb dolgom este mint tévét nézni (otthon kéthetente egyszer ha be van kapcsolva a TV), de már abból tudtam, azt nekem nem szabad megnézni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann
Nagyon édi Léna!
ez a feledékenység biztos a tegnapi somlóinak volt köszönhetőKép
Mi abszolút nem vettünk még semmit.Se kocsi, se rugi, se ruhák se semmi.Nem vagy még te sem elkésve.Még a szobáról sincs normális elképzelés, a nevekről ne is beszéljünk.
Nekem egyébként unisex rucikat kell majd vennem, mert nem kérdezzük meg a gyermek nemét.

Lányok
én is kiszúrtam ám magammal a cukortesztnél.Annyira örültem, hogy megejti egy ismerős, hogy teljesen kiment a fejemből, hogy teljes vérkép és vizelet vizsgálat is lenne.Így ez utóbbi kettőt hétfőn fogom még csak elintézniKépPlussz egy szúrás, és sorban állásKép

A mellszívó még nekem is mumustéma.

Lányok gratula a jó eredményekhez.Kép
Mea neked az új dokibácsihoz.

Rokica
ha mész a budaörsi diszkontba esetleg, írd meg majd a tapasztalataidat
Nekünk bizti fel kell majd menni minden nagyobb dologért Pestre. Itt vidéken alig van választék és drága.Kép

Na mind1 nem panaszkodom.
Sziasztok
SzilviKép

Kép
Kép
kismama2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?