Új privát üzeneted érkezett!

Eszty,
Tavaly bútor nem volt. Cégeknek is vannak standjai, ők új ruhákat, babakocsikat, járókát, utazókiságyat, autósülést, etetőszéket stb. árulnak. Illetve a pelenkacégek (Libero, Pampers, Huggies) voltak ott. Pelust érdemes venni, mert jóval olcsóbb, és még ajándéktárgyakat is kapsz hozzá. Kép
Ha gondolod megtudakolom neked, idén lesz-e bútorcég is.
myra

Myra,
köszi szépen az infót. Lehet hogy addig nem veszünk kiságyat a Tescoban (8eFt), amíg kint meg nem nézzük. Mindenképpen kinézünk.

Cas, Nikcsi,
nektek is kisebesedett a mellbimbótok? Ha igen, akkor mivel kentétek?

Eszty
eszty

Eszty
Garmastan. Nekem nagyon bejön, sajna most is naponta kell, mert Sebi gyilkolja a cicit rendesen (nagyon nehezen tudom mellre tenni jól a kölköt). És csak azt a részt kenem, ami kemény.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Így a végére már megszoktam minden nyűgömet, egyedül a sűrű WC-re menést unom. Van úgy, hogy pisilés után már egyből úgy nyomja a hólyagomat a kis fejével, hogy fordulok vissza a WC-re. Ja és már most az van amit ő akar, éjjel megmondja hogy fordulhatok, de már elég kevés pozíciót enged meg. Kép

A babaruha börze hol lesz most szombaton?

Boglárka 39+0
boglarka

Sziasztok,

Már régóta olvaslak titeket de még nem szóltam soha hozzá, viszont engem is érdekelne, hogy hol lesz a babaruha börze.
Köszi

Bendegúzbaba
bendegúzbaba

A babaruhabörze a Budapest Vásárközpont "A" pavilonjában lesz. 2005.05.14.-én 8.00-15.00 óra között.
myra

Eszty
Persze, hogy kisebesedett a mellbimbóm és utána a sebtől nem tudott kiürülni a tejcsatorna és nagyon bedurrant, egész nap 38 fok felett volt a lázam. Nekem se a garmastan, se a bepanten nem segített. Sőt a gyerekorvos is felírt valamit, de az sem!
Nekem van egy teljsen új garmastanom 1200,- vettem, de persze olcsóbban átadnám. És ha nem veszed tolakodásnak valamikor szívesen meg is látogatnálak, mert nem lakunk messze egymástól, ha jól emlékszem.

Myra
Bababörse ez a bnv-n lesz ugye? Megy valaki?
nikcsi

Myra,
Köszönöm szépen az információt.

Bendegúzbaba
bendegúzbaba

Nikcsi,
Igen a BNV-n.

Mostanra eldőlt, hogy mi nem tudunk kimenni, de mivel van két ingyen belépőm szívesen odaadom bárkinek, ha holnap el tud jönni érte.
myra

Laga
HOgy vagytok? Mit szól Vilmos a kistesóhoz?

Boglárka
Nálatok mizujs? HOgy álltok a babaszobával?

(Létszámellenőrzés... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Majd inkább este vagy holnap mondom meg, hogy hogyan álllunk a Fanni szobával. A kis megszeppent betoji papagájunk ugyanis 2 hete elfoglalta az egész hálószobánkat, nagyon be van zsongva, biztos érzi, hogy nem ő lesz az úr a háznál. Így már semmiképp nem tesszük a gyerkőcöt egy szobába vele. Szóval Mi költözünk a másik szobába és azt rendezzük ma-holnap, persze én csak irányítok. Kép

Boglárka 39+1
boglarka

Myra
Én vevő lennék a belépőkre!
nikcsi

Sziasztok Kedves Kismamák és leendő kismamák!
Mindenkinek gratulálok, és sok boldogságot kívánok, aki mostanában hozta világra a gyermekét!Olyan jó titeket olvasni, ahogy meséltek a babáitokról!És olyan jól tudtok vígasztalni is!Azt hiszem, mostanában egy kicsit el vagyok anyátlanodva(bár a férjem mellettem van, csakhát férfi), és egy kis bátorításra lenne szükségem.Szóval férjemmel babát szeretnénk, és igaz, még csak két hónapja próbálkozunk, de valahogy mindig közbejön valami. Pontosítok: kb.fél éve egyfolytában nőgyógyászati gondok vannak velem.Õsszel nagyon magas volt a prolaktin szintem.Az, és az összes öbbi hormonom szerencsére mára beállt, és teljesen jó eredményeim vannak. Viszon kiderült (kb. az 5. nőgyógyászomnál), hogy mindkét petefészkem PCO-s. Igazából ez sem zavar, mert a hormonjaim remekek, a menstruációm szabályos.De kb. egy hónapja felfázásos tüneteim vannak, amik egyre jobban bedurvultak (nagyon gyakori pisiinger, görcsölés.)Amikor már nemcsak az alhasam, hanem a csontom is fájt, elmentem urológushoz.És semmi! Teljesen negatívak a leleteim.Nőgyógyászhoz mentem, aki felfedezett holmi fertőzést (na az is honnan?), de ezekre a fájdalmaimra nem tudott mondani semmit.Kérlek, ha valamelyikőtöknek volt már ilyesmi problémája, ossza meg velem a tapasztalatát, mert ez már nagyon kínos.Olyan, mintha én találnám ki az egészet!nem nyavalyognék, de ez az állandó fájdalom, meg kellemetlenség rányomta a bélyegét a mindennapjaimra, nem beszélve a babaprojekt teendőiről!!!Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, de elegem lett az orvosokból.Női tapasztalatok akarokKépKöszönöm előre is!
Kellemes hétvégét, és babázást mindenkinek!
Lina

Kép

Kép
linus

Szia Lina,
Mivel az itteni topikosok közül még én vagyok próbálkozós helyzetben, hát néháy tanács, ami nálam többé-kevésbé bevált.
1. felfázásos tünetekre: cickafarok teát vettem, de nem a filtereset. Az egészet egfőztem egy liter vízben, majd hagytam állni egy félnapot és úgy tettem be a fürdővizembe. Vigyázz, mert eléggé megfogja a kádat, úgyhogy sikálni azt kell utána.
2. PCO és egyéb gyulladás: felfedeztem a testgyertyát. Bármelyik gyógynövényes boltban lehet elvileg kapni. Gerániumosat vegyél, és hetente egyszer kell használni. A nőgyógyászati problémákra a köldök alatt kb.10 centivel kell elégetni. (a hasadra teszel egy kis darab papírzsepit s arra teszed rá az égő gyertyát. Ne lepődj meg, ha az elsőnél nagyon furcsa érzés lesz. (ja, nekem azt mondták, hogy minden ékszert vegyek le magamról). Ezzel még egy-két ciszta is kisebb lett, eltűnt. De állítólag a babaprojektben is segíthet. Addig hagyjad égni, amíg kb. 5 centi nem marad a gyertyából.

Remélem a többiek nem vetnek rám követ, de nekem ezek kezdenek bevállni.De aztán tájékoztass minket, hogy mik a fejlemények!
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok,

talán van 10 percem, gondoltam benézek.
Még tartozom a szüléstörtönettel, de ez nem lesz nagyon hosszú.

Elôzmények:
szerda CTG + magzatvíz vizsgálat, mert betöltöttem a terminust. Eredmények oké, de figyelmeztettek, hogy lehetnek görcseim a vizsgálat miatt. Ha jóslófájások, akkor pihenésre elmúlnak.
Délután kisebb görcseim voltak, de pihenésre ( jó nagyot aludtam) elmúltak. Még elmentem Vilmosért, meg házimunka, szóval a szokásos esti rutin. Vacsoránál Vilmos felhúzott, mert ô édességet akart vacsi helyett. Megint éreztem valamit, de aztán megint semmi.

20.30 furcsa érzés megint. Felhívom anyut, hogy ne feküdjön le, mert lehet hogy lesz valami, majd telefonálok. Vilmos ment aludni, anyu nem bírta tovább és átjött.
21.00 Fekszem a tévé elôtt. Anyu: "édes lányom itt fogsz megszülni, menjetek be a kórházba".
21.30 Lehet hogy ezek már görcsök? Kb 5 percesek, de teljesen kibírhatóak. "Ááá, lehet hogy csak a vizsgálat miatti jóslók." Férjem: "hívjuk fel a Gyöngyit (szülésznô)" Én: "na jó, de nem valószínu˝, hogy telefonon keresztül bármit is meg lehet állapítani"
Felhívtuk és megbeszéltük, hogy félóra múlva találkozunk benn a kórházban. Persze én a zuhany alatt felejtettem magam...
22.30 Ugrándozva + vigyorogva megyek le a lépcsôn, találkozunk az egyik szomszéddal: "na mi van, itt az idô?" Mi: "hát még nem biztos, de bemegyünk".
22.45 megérkezünk a kórházba, de a saját lábamon megyek be, kinn parkolunk. Fel a harmadikra és amikor kilépünk a liftbôl egy akkora görcsöm lesz, hogy ott helyben letérdelek. A szülészet látványa vagy/és a Szentendrei út állapota, nem tudom?!
Persze kiderül, hogy a papucs otthon maradt, mondom a férjemnek menjen haza érte. Kb 10 perc, nincs forgalom.
Ezalatt a 10 perc alatt olyan fájásaim lettek, hogy azt hittem kiesek a CTG-s székbôl.
23.00 megérkezik az orvosom és azt mondja, hogy ebbôl még ma baba lesz!!!
Szülôágy, gyors borcsi, beöntés semmi. Fájások irgalmatlanok, EDA kizárva (nem is nagyon akartam).
A tolófájások szinte már megváltásként jöttek, Teababa meg túl gyorsan. Kaptam az utasítást, hogy ne nyomjak, engedjem ki a levegôt. Hááát, ez nem egy egyszeru˝ produkció! Egy ilyen erôs ösztönös ingernek ellenállni? Nem is igazán tudtam, Teus meg ezerrel kirepült (nem volt pocaknyomás felülrôl). Muszáj volt egy picit gátmetszeni, de legalább gyors volt. Éjfél után 4 perccel született meg a kishölgy, vagyis teljesült a férjem kérése, hogy 05.05.05 legyen a születése napja. Tartsam vissza - ez volt a véleménye. Mintha az úgy menne!

Ezúton (is) szeretném megköszönni a kiváló szakértelmet és segítséget orvosomnak, Dr. Sztanyik Lászlónak és szülésznômnek Szökrény Miklósné Gyöngyinek. Kitu˝nô páros, csak ajánlani tudom ôket!!!

Laga
laga

Laga
Ezek a lányok milyen gyorsan kipattannak! Kép Hmmc is mesélte, hogy Sára után is úgy kapott szülésznő, meg Lilla is hamar lerendezte a dolgot. Kép
Következőnek én is ilyen gyors lányt kérek! Kép
Örülök, hogy jól vagytok, és hogy ilyen "könnyű" szülésed volt!
Mégegyszer sok boldogságot Nektek!!!

Boglárka
Ezek a papcsik! Kép Öcsének is volt egy, a konyhában lakott nyitott kalitkával, az is nem semmi műsorokat tudott rendezni.
Szóval nálatok is felborítja a rendet a kis jövevény. Kép Nálunk már teljesen Sebi-szoba lett az egykori háló!

Kép
Kép
Kép
cas

Laga!
én is gratulálok még egyszer:-)))
És úgy mint Cas, másodiknak hasonló gyors és könnyű(?)szülést szeretnék én is. Meg a kis lány is meg van rendelve, a doki is adott hozzá, úgy hogy....:-)))

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Laga!
Gratula mégegyszer! Látom te is megtanultál repülő-bébit szülni. Sára is kirepült Kép
Alig bírták elkapni szegénykémet, úgy megijesztette a szülésznőt és az orvost is.
hmmc

Laga!
köszi a sztorit, remélem másodikra én is gyorsabb leszek, az elsőt már nagyon "untam" a vége felé Kép

kérhetünk új képeket a kisasszonyról?

Szilvi
szilvamag

Szilvamag,
a képekhez a férjem is kell, mert én ehhez túl béna vagyok. Most meg leadás van a munkahelyén, talán a hétvége felé...

Ja és ha érdekel, akkor van másfél csomag málnalevélteám átadó.

Laga
laga

Laga és Szilvi
Ti hol néztek képeket? A profilba nem látok semmi vonatkozást? Kép
nikcsi

Nikcsi!

én is a képeket reklamáltam.
(én ugyanis élőben már megcsodáltam a kisasszonyt)

Laga!
ha valakinek nem kell hamarabb, köszi

Szilvi
szilvamag

Sziasztok kismamak, anyukak,

egy kis programajanlo nektek szeretettel:
Kedves Te!

Lehetsz férfi vagy nő, kamasz, gyermektelen, anya, apa, nagymama, nagypapa, szóval az életkor teljesen mindegy. Mert mindannyiunknak közünk van, volt, lesz vagy lehet ahhoz, amiről jövőhéten, május 23- tól 29-ig szó lesz.

Jövőhéten ugyanis a Születés Hete országos rendezvénysorozat lesz sok-sok helyszínnel. Hogy pontosan hol és mikor, azt megtudhatjátok itt: www.szuleteshete.hu , a térképre kattintva.

Maroknyi csapatként (de rengeteg támogatóval) hónapok óta keményen dolgozunk azért, hogy megmutathassuk mindenkinek, neked, nektek is, hogy lehet máshogy is szülni (függetlenü a szülés helyétől), hogy miért lehet ez nekünk jó, mint egyéneknek, mint társadalomnak.

5 napunk van a kezdésig, és most a segítségedet kérem, mert a reklámozásra nagyon kevés időnk maradt.

Kérlek Téged, kérlek Benneteket, hogy küldjétek el ezt a levelet a szélrózsa minden irányába, akinek csak tudjátok, és gyertek el ti magatok is, ha találtok olyan programot, amely felkeltette az érdeklődéseteket. Bízom benne, hogy lesz ilyen.

Ha tudnátok vállalni, hogy akár csak egy oviba, bölcsibe vagy suliba, babamamaklubba, művházba elvinnétek szóróanyagot, kérlek, jelentkezzetek.

Szeretettel és remélve, hogy minél többen leszünk, ezért Neked is hála,

Bajó Csilla Virág
programkoordinátor
06205569713
06205538416
virag.dula@szuleteshete.hu
boksay_rita

Boglárkával mi lehet lányok?

Tegnap voltam látogatóban a Margitban és futólag láttam, már éppen a liftbe szállt be!

mucus
Tm

Mucus
És láttál még pocakot rajta? KépKépKép
Remélem minden oké velük!

Kép
Kép
Kép
cas

Igen:-))))))))
nem is kicsit, de nem tudtam neki szólni:-(

mucus
Tm

Én is pont Boglárkára gondoltam. Elvileg mára van/volt? kiírva. Kép
myra

Hűha, akkor lehet neki szurkolni vajon? Vagy már késő?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Úgy néz ki ráhúzunk. Még a legkisebb jele sincs, hogy ki akarna jönni a pocaklakóm, nagyon jól érzi bent magát, még amnioszkópos (?) vizsgálatot sem tudtak végezni. De én már eléggé kivagyok, nem bírok se feküdni, se fent lenni, annyit mozog, levegőt nehezen veszem, stb. Kép

Boglarka 40+1
boglarka

Sziasztok,

fúú Boglárka, már te is itt tartasz? Hogy megy az idô!
Teus már több mint 2 hetes. Kis tündérke! Éjjel csak eszik és már fordul is be aludni. A héten kétszer is 9.45-ig aludt!!! Nem lehet egy szavam se.

Laga
laga

Boglárka
Kitartás-kitartás! Gondolj arra, hogy Laga is itt tartott, aztán milyen gyorsan világra pattant a kis hölgyemény! Kép
Remélhetőleg Fanni sem sokat teketóriázik... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Laga!
ugye a lányok milyen jók tudnal lenni? Kép
Fiad hogy van, kezdi elfogadni a helyzetet?

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,

Szilvamag,
ja, a lányok valszeg türelmesebbek. Kinga is jó baba volt/van?
Tulképp azt értékelem a legjobban, hogy éjjel csak eszik Teus ( kb 15 perc gyönyörködéssel összesen) és már fordul is be és alszik. Legkorábban 7.30-kor kel, de néha 9.45-kor.
Vilmos ennyi idôsen még nem volt hajlandó egyedül aludni, csak velem és mellesleg 2 óránként evett 1 órán keresztül és utána csak akkor aludt, ha simogattam a hátát.... (Annyira pasis!)

Boglárka,
légyszi jelentkezz be most már minden nap, mert izgulunk!

Laga
laga

Akkor én meg tudom cáfolni a pasikról kialakult véleményeket:-) A én fiam kb. úgy evett mint Teus. Éjjel max 10-15 perc, utolsó kortyoknál szundi, kiságy és édesen aludt tovább:-))) Igaz, hogy ezt első három hónapban három óránként művelte, de nem bántam:-))
Szóval én inkább attól tartok, hogy nekem a második gyerkőc porblémásabb lesz, ha majd egyszer meg lesz. Mert olyan nincs, hogy ugyanilyen szerencsém legyen vele is mint a fiammal! Minde esetre jó lenne, de asszem jó előre fel fogok készülni az ellenkezőjére:-(

mucus
Tm

én csak abban reménykedem, hogy "öröklődik" a jóság Kép
szilvamag

A lányok türelmesebbek, és nyugodtabbak???
Akkor szerintem Lilla nem tud róla, hogy ő lány!!! KépKépKép
myra

Myra
pont ezért cáfoltam a fiúkról kialakult véleményt, ill. hogy nem biztos, hogy minden kiscsajszi egy jóság:-)

Boglárkaaaaaaaaa!!
mi van Veled?

Szerintem már tutti bent van a kórházban, vagy megszült vagy indítják neki, mert a múlt héten ilyenkor volt 40+1.
Nem küldött senkinek sms-t?

mucus
Tm

Sziasztok!

Tudna nekem valaki ajánlani egy megbízható, ügyeskezű, jó császáros dokit a Margitban? Még jobb lenne, ha lenne magánrendelése is, lehetőleg az esti órákban.

Köszi a segítségeteket
kerry

Kerry
az utóbbi időben itt mindenki simán szült, így császárral kapcsolatban nincs tapasztalatunk.
Legalább is a magam nevében ezt mondhatom.
A saját dokinkat meg a legtöbben jónak tartjuk:-)

Megkérdezhetem miért keresel császáros dokit?

mucus
Tm

Persze, hogy megkérdezheted :-) Csak nem egészen értem a kérdést.
kerry

Sziasztok!
Ezt találtam: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php
Én eddig erről nem tudtam.Gondoltam szólok nektek is, hátha ti sem ismeritek ezt az oldalt.
Remélem működik a link, nem vagyok egy számítógép zseniKép
Szerintem nagyon jó a honlap.
Üdv: Ibolyaa
ibolyaa

Kerry
úgy érettem a kérdést, hogy miért keresel császáros dokit?!:-) Tudod már előre, hogy császárral fogsz szülni? De hát a szülészek általában császároznak is, tehát van benne gyakorlatuk. És szerinted milyen a jó, ügyes kezű császáros doki?
Csak mert egy sima szülésnél szerintem fontosabb, hogy jó kezű legyen,nem?

Ibolyaa
köszi, nagyon rendes vagy de már találkoztunk vele, legalább is én igen:-)

mucus
Tm

Írtam napközben sms-t Boglárkának.
Eddig nem válaszolt, remélem azért, mert bent babázik, a mobilt meg otthon hagyta...

Kép
Kép
Kép
cas

Mucus!

Nyilván azért kérdeztem, persze.

Nem állítanék fel fontossagi sorrendet, hogy természetes vagy császáros szülésnél fontosabb-e az ügyes kéz. Szerintem mindkettőnél egyformán, csak más szempontból. Császárnál mindenképpen van vágás, természetes szülésnél enm feltétlenül, ott viszont pl. nem mindegy, hogyan veszik ki a csöppséget, stb. Na de hadd ne hasonlítsam össze :-)

Ibolyaa!
Klassz az oldal, köszi a tippet. Kar, hogy a dokikról a nevükön kívül nincs info :-(
kerry

Cas
ha válaszolna, akkor rögtön tedd itt közzé!!

mucus
Tm

Sziasztok!

Csak bekukk, mert a forróság miatt (is) be vagyok havazva:-))

Minden jót (akármihez is) Boglárkának!:-)

Kerry,
Nekem sincs csaszis tapasztalatom, de úgy gondolom, bármelyikünk dokiját "viheted":-) Enyém doki is biztos "kirrrrrály császár" a vágásokban:-))

Üdv Mindenkinek!
Viki
ccviki

van még remény, hogy nincs itt még a nyár?
az első meleg napon beindult a bokám Kép
mi lesz még itt szeptemberig? Kép
szilvamag

Sziasztok!

Érdelődnék, hogy tudtok e arról, hogy a szülészetet fel akarják számolni?
mikka

Boglárka
Remélem már túl vagy a szülésen és a kezdben van Fanni! Kép Belegondoltam, hogy mennyire meg lehet dögleni most biztos a kórházba a melegtől. Kép Februárba is ez volt, csak akkor a fűtés miatt! Kép

Mikka
Igen tudjuk! Folyamatosan szó van róla, hogy onkológia lesz, vagy valami egészen más, de többet nem tudunk mi sem KépKépKép

Az archívba sokat olvashatsz erről, nagy téma volt nekünk is. De mi már túl vagyunk a dolgon. Úgy tudjuk, hogy talán még 5 évig lesz szülészet, szóval tesó ügyileg mindannyian így kalkulálunk... Kép
nikcsi

Nikcsi
köszi, de én most nem az Onkológiáról hallottam, hanem egész más okból kifolyólag merült fel a szülészet bezárása.
Tulajdonképpen azért kérdeztem itt a fórumon, hogy esetleg tudtok e valami konkrétumot például az időpontról.
És arról, hogy mi lesz velünk, a már terhes kismamikkal?!
mikka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?