Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Egy-két kép Benedekről: (úgy látom, egy próbálkozás már el is ment...)
Ha valakit érdekel, szüléstörténetet is írok majd...
Üdv és gratula mindenkinek a babókhoz!
FranciskaKépKépKépKép

Kép
Kép
pfranciska

Panni2005

Megértelek szoptatásügyileg, én is mindent végigcsináltam, hogy legyen tejem, lelkileg teljesen kivoltam...A férjem családja (a két nővérke anyóspajtival az élen) szinte a földig tiportak a kételkedő megjegyzéseikkel. Unom már én is az olyan szövegeket, hogy "a szomszéd csajnak is 9 hét után indult be a teje..." Utáltam, hogy anyósom dirigálása és felügyelete mellett kellett a szoptatással próbálkoznom. És az is nagyon sz..r, hogy mindenki a "de aranyos a baba" után "van elég tejecske, ugye?" mondatokkal jön. Igenis, van olyan, aki hiába szeretett volna szoptatni, mégsem jött össze, de nem ettől lesz kevésbé ellenálló egy ember, szerintem a géneknek hosszabb távon sokkal nagyobb szerepe van. Kicsit már túl van lihegve a szoptatás. Sokan nőttek és nőnek fel tápszeren, nem ettől leszjó/rossz viszonya gyermeknek-anyának. Én tudom mit érzel, ne vedd fel, nem vagy kevesebb a szoptatóknál. Ez kb. ugyanolyan, mintha a császárral szülőket cseztetnék azért, hogy ugyan már, miért nem szültek hüvelyi úton (természetesen itt nem azokra gondolok, akik már a terhességük előtt eldöntötték, hogy ők csak császárral hajlandók szülni, mert félnek a fájdalomtól)
M.

marq
Kép
Kép
marqueza

SziasztokKép

Ismét nagyon gyönyörűek a babákKépKépKép

Connie
A mi Kristófunk már este 6-kor fürdik, de így is fél 8-8 mire ágyba kerül. Ezután elalszik reggel 5-6 óráig.
Én is próbálkoztam már azzal, hogy később fürödtünk, (mert eleinte még Kristóf is csak hajnali 3-4-ig bírta), volt, hogy este 10-kor fektettük le, mégis felkelt reggel a szokott időben. Egyszerűen be van programozvaKép
Aztán ahogy nő,tt úgy aludt reggel egyre tovább Kép
De meg lehet próbálni, talán nektek bejönKép

Panni, Marqueza
Tőlem is mindig azt kérdezik, hogy ugye szopik még a baba? Én rávágom, hogy igen. Végülis nem hazudok, mert tényleg szopizik, az már más kérdés, hogy (nagyon)keveset és pótolni kell, de én akkoris igenis büszke vagyok magamra, hogy már lassan 4 hónapja kitartok a "lecsökkent" tejcsimmennyiségemmel, és rengeteget küzdök érte, zsákszámra iszom a Lactoherb és Fitolac teát, a homeós bogyókat, a sört, mindent, ami tejszaporító. 3-4 óránként nekiállunk mindkét ciciből szopizni, átlag 30-40 perceket szopizunk, még akkor is, ha csak 40-50gr lesz belőle, (kivéve reggel, mert akkorra 150-160gr-ot is összegyűlikKép), és még utána melegítenem kell neki hozzá átlag 150gr-ot, és mire azt is megesszük, beletelik másfél óra az evésbe, de akkoris szoptatokKépés ez nekem mindennél fontosabbKép
Persze engem is nagyon idegesít, amikor úton-útfélen azzal dicsekednek nekem, hogy ennek meg annak bezzeg mennyi tejcsije van, meghogy már 1 éves a gyerkőc és még mindig szoptat, meg hasonlók. Most mit mondjak erre? Hát örüljön neki, hogy ilyen szerencsés.
Na mindegy, nem filózom ezen továbbKép

Még egy kérdés, illetve kettőKép
Szerintetek a bébiőrző nem bocsájt ki káros sugarakat a babára?
Mert mi most hétvégén beruháztunk egyre, de így utólag elkezdett aggasztani, hogy milyen elven működik is ez a kis adóvevő. Ott van az ágyikójában, mert 1 méterre kell tenni a babától. Nem árt ez neki???

A másik, nem sterilizál valaki mikróban? Mert nekem a minap jutott eszembe, hogy a miénken van UV sterilizló funkció. A(z angol) használati utasítás szerint 3 és 30 perc közötti időtartamra lehet beállítani. Na de a cumiknak, cumisüvegeknek mennyi idő kell??

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Na nem sikerűlt fotóznom,mert nem igényelte a csajom a kendőt.A derekamnál előrehozom,majd a mellem előtt keresztezve a vállam fölött hátradobom a két szárát.Ezután áttekerem a derekamnál és előrehozva,a hasamnál összecsomózom.Húúú,nem tudom érthető-e egy kicsit?Így a lába maga alatt van.
Én ugyan szoptatok,de az engem is idegesít,ha az a második kérdés.Úgy gondolom,hogy ha tudsz szoptass,de ha nem megy akkor fontosabb az,hogy nyugodt kiegyensúlyozott légy és ne stresszelj.Tudom,könnyű mondani,hogy ne halgassatok a huhogókra,de a saját érdeketekben ezt kell tenni.A jó anya-baba viszony a szereteten,gondoskodáson múlik,nem a szoptatáson.

Franciska!Nagyon édes a kicsi,engem személy szerint érdekel a szüléstörténeted.

Olyan gyorsan telnek a napok,Zsófi már elmúlt egy hónapos.Egyre aktívabb és ma tele szájjal rávigyorgott a nővérére!Kép

Juszti!
Biztosan napok kérdése és már a karodban is van a babád.Könnyű,gyors szülést kívánok neked!!!

Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok! megyünk NST-re meg dokihoz. Izgulok!

Franciska: én is elolvasnám a szüléstörténetedet! Előre is köszi !

Ari és Kata : Köszönöm és úgy legyen !!!

Üdv
Jusztina
39+5

Kép
juszti75

Franciska,
engem is érdekel a szüléstörténeted! Nagyon édes Benedek! Kép

Marqueza,
na ez az. De én a császárt is "kifogtam". Erre is ez a kérdés: "És valami baj volt, vagy...???" És akkor magyarázhatod, hogy túlhordás, rossz placenta, de lehet, hogy csak a doki akart szabira menni, ezt most honnan tudjam én kis laikus. Az ember lánya, ha azt mondják, baja eshet a babának, szerintem mindenbe bele megy. Pedig ez volt, amit soha az életben nem akartam és eldöntöttem, hogy soha nem fogom engedni. (Persze a másik elképzelésem az volt, hogy szoptatni fogok.) Ember tervez... De még ekkor is látod a kérdező szemében a kételyt. Van, aki ezek után is be-beszól valamit azért. Kép
Azokat viszont nem tudom megérteni, akik kérik a császárt. Méghogy a fájdalmat elkerülni!!! Inkább kitoltam volna 48 órát, mint napokig szinte moccani sem tudtam, nemhogy babázni! Jaj, ha csak ülni nem tudtam volna! Persze tudom, szüléskor is vannak extrém esetek. De azért nem az a jellemző, az ember nem arra készül.

Babus,
még én is szoptatok (ha Panni hajlandó) és fejek, meg minden, stagnál is a lecsökkent mennyiségem. De légy büszke, van, aki téged is irigyel a tejcsi mennyiségéért Kép : én kb 45 perc alatt fejek két ciciből 30-at. Tovább kár gyömöszölni, több nem jön. De nem adom fel! Kép
Sterilizálás: mikroban nem tudom, de ha vízben forralsz, akkor minimum 5 perc (van, aki fél órát tanácsol, de a te otthonodban, Magyarországon ez fölösleges).
Légzésfigyelő: a tudomány mai állása szerint (hogy precíz legyek és ne engem szidj Kép ) nem káros az egészségre. Fizika tanár vagyok, szóval nem csak úgy okoskodom (na most ez hangzik okoskodásnak, bocs!) nem olyan hullámhosszon bocsájt ki, mint a káros. Szóval ettől nyugodtan használd! Kép Amitől tartani kell, az a radon-sugárzás, ami a Földből jön. Ezt meg csökkentheted gyakori porszívózással és szellőztetéssel. Kép Uff. Kép

Juszti,
izgulunk, szóval ne hagyj minket magunkra! Jelentkezz mielőbb! Már persze akkor, ha még haza engednek. Kép

Úgy döntöttem, nem érdekel, mennyit eszik Panni. A múlt héten sokszor csak 490-et kajolt, egyszer érte el a csúcsot, azaz az 560-at. Mégis hízott 16 g-ot. Kép Szóval rábízom. Õ tudja. Végülis pont én vagyok kiakadva, amikor én sem ettem soha rendesen! Most, hogy a terhesség és a szopi miatt igyekszem sokat enni, már vissza is nyertem a terhesség előtti súlyomat, minden régi ruhám rám jön. (Ennek azért én nem igazán örülök, pár kg maradhatott volna.) Panni a súlyát 2 hónap alatt megmásfélszerezte, most leállhat egy időre. Kép

Szép időt és kellemes napot!

Kata
panni2005

szisztok ! újra itt.
Lelet: zárt méhszáj, jól működő méhlepény, 99-es BPD orvos szerint kb 4 kilós gyerek.

Pénteken megyünk újra dokihoz.

Egyébként nekem is megvan a véleményem a "beszólókról". Igaz én még nem a szoptatás miatt kapok. HAnem:
Úristen, mekkora hasad van!
Normális ez?
Minden rendben a babával?
Biztos nem kettő?
Hogy fogod megszülni ha ilyen nagy?

szóval a hozzáértők engem is megtalálnak. És lelkileg én is fel vagyok készülve a továbbiakra. De megpróbálom egyik fülemen be a másikon ki...

Napsütéses napot kívánok! Megyek kicsit vasalni.
pusz

J.

Kép
juszti75

Sziasztok!!!

Juszti kitartás, nemsokára babázol már te is!!!!
A 4 kg-os babára esélyed van az én bukfenckémnek is 100-as volt a BPD-je.
Az én babám nem szopizik, ezért le kell fejnem a tejcsit, engem eddig az idegelt ki, hogy keveset eszik, de tegnap óta végre emberesebb adagokat eszik.
Olyan szépek a babák!!!
Kérdezhetek valamit,képet, hogy kell betenni, leírná valaki???? És most egy vers amit én is úgy kaptam, nagyon tetszik!!!!

Baba

Mélykék szemek csodálkoznak
fitos kicsi orr felett
rózs-ajkak próbálkoznak
milyen ha a száj nevet.

Puha kis fej pelyhes-kopasz
sapkát ad rá féltő kéz
de már benne formálodik
gondolattá a sok ész.

Mini kezek, mini lábak
járnak mint a szélmalom
hol meg beléd kapaszkodnak
-ez maga a bizalom...

alszik, eszik, ürít, ordít...
azt hinném, hogy gondtalan,
pedig dolgozik, nő tanul,
szüntelenül, untalan.

Nem arany, de Õ a kincs,
tiszta-kakás pelenkás,
nem ér semmit, ha ő nincs,
élet, vagyon, rohanás...
zsuba31

Sziasztok!

HÚÚÚÚÚÚ. De sokat írtatok. Elég volt behozni a lemaradásomat.
A friss babákhoz sok boldogságot és nagyon sok tejecskét. A már babázóknak szép napokat és nyugis éjszakákat.

A lányom mint kiderült nagyon frontérzékeny. Eső előtti napokon kisördög. Egész nap visít. Amint elered az eső visszatér az én angyalkám.

Remélem sikerül a fotót feltennem. Adél már 3,5 hónapos. Gyengén 7 kg és 68-as rucikat lassan kinövi. Ja és csak szopikázik.
Mindenkinek puszika !
Edit
Kép

Kép

Kép
ditke75

Juszti!

Ne is kezdj aggódni a nagy baba miatt, nekem sohase mondtak meg, hogy kb hány kg lesz Andor, de a BDP nálam is 100 volt, meg a mellkasára mondták,hogy jó nagy. Így végül 4,15 KG lett. Én ugye először szültem, így nem volt összehasonlítási alapom, de egyáltalán nem volt nehéz megszülni a babát. Mondtam is rögtön, hogy jöhet majd a kistesó!

Panni!
Nekem van tejem, de bevallom őszintén engem is idegesít, az "ugye szoptatsz?" "van elég tejed?" kérdéssorozat, meg amikor begyulladt a mellem és én botor elmondtam valakinek a családban, és másnap már folyamatosan csörgött a telefon és mindenki a mellemről érdeklődőtt. Egy kicsit úgy vagyok mindkét témával, hogy ezek az én magánügyeim. Nem?

És ha én nem szeretnék a gyerek egy éves koráig szoptatni, akkor az majd csak az én és a gyerek ügye lesz, nem pedig a ligetben sétafikáló idegené. Nem????

Üdv mindenkinek, csodaszépek a babák!

BJ
babjag

Köszi a biztatásokat! Persze bízom magamban meg a kisfiamban hogy könnyű szülésünk lesz, meg a tipp se jön be mindig. Ha jól emlékszem Timurrnál olvastam hogy kb 36 hetesen 100 bpdvel 2800 volt a súlya a kis Majának, és őt is "nagy"babának saccolták aztán nem is lett olyan nagy.

Végül is az a fontos hogy egészséges legyen, nem igaz?

pusz
J.

Kép
juszti75

Juszti!

Majd kint megnő a baby. Ne foglalkozz vele.
Beszélgess a babábal a szülésről, hogy könnyű legyen, hogy ne fájjon Neki... stb.
És igaz, az a fő, hogy egészséges legyen.
Edit

Kép

Kép
ditke75

Juszti!
Nekem hajdanán alábecsülték jócskán Marci súlyát Kép. Majdnem fél kilóval kevesebbre tippelték. De azért ne ijedj meg, biztosan minden rendben lesz!

Nekem nem jön be ez a kajarendelés. Ma a Foodexpressz mondott csődöt. Kihozta a pasi a kaját, mondta, hogy első rendelésem, így hozott ajándékba egy sütit és egy savanyúságot. még meg is hatódtam. Akkor már nem annyira, amikor éhesen kibontottam a kajámat és kiderült, hogya pulykás tésztasaláta helyett sikerült sóletet (!!!) hoznia. Gondoltam sebaj, tévedni emberi dolog. Felhívtam a központot, hogy véletlenül rossz kaját hoztak ki. A nő beszélt a futárral, aki közölte, hogy tudja, hogy rossz kaját hozott, ezért hozta mellé a sütit. Ezt a pofátlanságot...
A legszebb az egészben pedig az, hogy sajnálkozva közölték, hogy ma már sajnos nem áll módjukban kicserélni a kaját, de egyem meg nyugodtan a sütit. A salátámat majd jóváírják. Mit képzelnek ezek magukról??? Így ma is éhes maradtam...

Timurr!
Nagy-nagy gratula!

Jó hír: Úgy tűnik Marci meggyógyult Kép!!!

Eveka

Kép
eveka

Eveka,

Csúnya ez a kajamizéria remélem másban szerencsésebb vagy Kép (MarciKép)

Juszti,

Szerintem sem érdemes aggódni valóban nincs hatással a szülés nehézségére. Hallottam már 5kilós kipottyant gyerekről és nehezen kibújó 2és1/2 kilósról is. A lényeg az egészségetek.

És egy kérdés:

Pici lányom torokgyuszit kapott és csúnyán köhög. Felírtak neki egy keverentyűs szirupot azóta mintha kicsit menne a hasa, de nem vagyok biztos benne, hogy ettől van. (olyan bizonytalan vagyok vagy mégsem...? Kép)
Van valakinek tapasztalata?
jammie

Zsuba,

Amikor írod a hozzászólást látsz egy "Melléklet feltöltése..." gombot.
jammie

Kata
Nálunk szerencsére imád szopizni KristófKép, én pedig nézni imádomKép Olyan lelkesedéssel csináljaKépA szívem fog majd megszakadni, ha egyszer "kifogyok" a tejcsiből. Én nem is elsősorban az anyatej miatt szoptatom, hanem magáért a szoptatásértKép Annyira csodálatos dolog, ahogy lelkesen szívjaKép Azt se bánja, ha kevés van, csak cicit, de nagyon gyorsan!!!KépKépKép

És köszi az infótKép, de nem a légzésfigyelőre, hanem a bébiőrzőre gondoltam, vagy arra vonatkozik, amit írtál? Mert ha igen, akkor megnyugodtamKép

Edit
Nagyon kis aranyos Adél babaKép

Eveka
Örülök, hogy Marcika meggyógyultKép
Kristófka is jobban van már, de a köhögés még megmaradtKép, meg sokat alukál, kevesebbet eszik, de a hangulata a régiKép

Babus

Kép
babus2005

Köszi lányok! Rendik vagytok. Mi lenne velem nélkületekKép

Eveka! próbáld ki az e-trendet. Sajnálom hogy megint így jártál. Kép

Kép
juszti75

Nekünk is van bébiörzőnk. Igaz mindneki kiakadt, hogy a baba külön szobában van, de nekünk nagyon bevált a bébiőr. Csak nincs semmi féle sugárzása, gondolom alaposan bevizsgálták a szerkentyűt, ha már babáknak tervezték.

Azért nem mindig ilyen kis aranyos Adél. Itt éppen azért sír, mert messzebb raktam a kávéscsészét amit le akart piszkálni.

Kép

Kép

Kép
ditke75

Köszönöm az örömködést Marcival kapcsolatban Kép!

Babus!
Marci is köhint még egyet-kettőt, de már nem vészes. Viszont majdnem egy egész hétig csúnyán köhögött. El is vittem még kétszer orvoshoz, hogy hallgassa meg a tüdejét, de szerencsére nem volt gond. Úgyhogy kitartás, még eltarthat pár napig Kép. A köhögésre azt mondták, hogy gyakran porszívózzam az orrát, mert a lecsorgó váladék nagyon ingerli a garatot. Gyors gyógyulást Kristófnak! Nagyon-nagyon édes a fürdős fotón Kép!

Jammie!
Már én is kezdem lassan magamban keresni a hibát, de ma szerintem elég pozitívan álltam hozzá a tévedéshez, mégsem vezetett eredményre Kép.
Marcinak is piros volt a torka. Én csak Cebion cseppet (C-vitamin) adtam neki és anyatejet. 1-1 és 1/2 hét alatt rendbejött. Remélem most már nem esik vissza! Jobbulást a Kislányodnak is!

Juszti!
Lehet, hogy rövidebb idő alatt megfőzök, mint ahogy ezekkel a gátlástalan cégekkel küzdök Kép. Azért jövő héten még kipróbálom az e-trendet Kép. Ha az sem jön be, feladom és jöhet a fakanál Kép!

Ditke!
Milyen nagy lány már Adél! És milyen szép még akkor is, amikor sírdogál Kép!

Majdnem elfelejtettem: azt mondta a gyerekorvosunk, hogy 1 éves koráig semmiképpen ne napoztassam Marcit (már kb. három alkalommal megtettem sajnos Kép), sőt Õ még az árnyékban való "napoztatást" sem nagyon ajánlja, mert nemcsak a bőrük ég le, hanem agyduzzanat alakulhat ki a Piciknél. Brrrr. Jól rám ijesztett. Pedig nem egy túl aggódós típus. Nektek is mondtak ilyen rémségeket?

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Tamesz
Asszem a fiaink egy nyelvet beszélnek, legalábbis Vilmos jót nevetett azon, amit Ubulka mondott. Kép

Eveka
Én is rendelni akartam, csak nekünk közbejött a tehéntej allergia. Kép
Így aztán többnyire főzök valami gyorsat, vagy eszek valami dobozosat.
Ma pl. valami Norbi fitness kaját ettem, a Globus terméke, a mostani Auchanos újságban akciós is. 400 Ft és nem rosszabb bármelyik rendelősnél, kb 6-7 féle van belőle.

Ditke
Jó, hogy írtad az időjárást, mostmár nem töröm a fejem, miért volt rossz az éjszakánk. Kép

Kendő: nem magyarázom, hogy mi hogyan használjuk, mert nem biztos, hogy másé is ilyen. Viszont hordozókendő.lap.hu -t ajánlom figyelmetekbe, vagy keressetek rá arra a kendőre, ami nektek van.

Képzeljétek, most fürdettem le a fiamat, mert a háta közepétől a bokájáig kakis volt, meg elöl is. Kép
A babakocsit is be kellett áztatni, remélem nem marad benne a folt.

Zsana + Vilmos 10+0
zsana75

Sziasztok!

Jó régen írtam, de a két kicsi mellett nem nagyon marad időm az írásra, olvasni azért szoktalak benneteket.Kép Molli szerencsére igazi mintababa, eszik, alszik, ha felvan csendben nézeldődik. Ma 2 hetes, már 4130g, egy hét alatt 1/2 kg-t hízott.Kép Fotókat itt találtok róla.

Minden baba nagyon édes a képeken.Kép

TimurrKép
Nagy-nagy gratula nektekKépKép

Juszti,
mennek a drukkok
tőlem a szülésznő kérdezte az egyik NST-n, hogy egy baba?

Angéla,
táblázatban majd javítanád Molli születési dátumát 3.-ára, köszi, a többi adat ok

Norka, Vaktyúk, Speedy,
nektek is nagy gratulaKép

Connie,
mi 8-9 között fürdetünk, attól függ, hogy hogy jön ki a szopi. De nekünk utána még a kisfiamat is fürdetni kell.

Gabi,
jó volt olvasni a történeted

Franciska,
engem érdekel a szüléstörténetedKép

Panka

panka

Szia Panka!

Molli nagyon helyes Kép megnéztem a képeket. Édes baba.

Kép
juszti75

Eveka!
Napozással kapcsolatosan annyit, hogy nekünk azt mondta a védőnő, hogy 11-15 óráig ne is legyen odakint, mert ha a nap nem is süt, de szűrt napfény mindenképp éri (persze ez még nem mostanra, hanem az igazi tűző napsütésre lesz érvényes), és nagyon ajánlotta, hogy használjunk babáknak való naptejet (de erről már korábban írtak mások).

Juszti!
Én még mindig nagyon drukkolok nekek Kép Kép Kép
Azt hittem pünkösdre baba lesz, de nyugi, odabent úgysem fog maradni. Timurr a megmondhatója!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Kérdezhetek?

Szerintetek meddig kell a baba arcát, kezét forralt vízzel tisztítani? Mármint a lényeg a forralt vízen van.

És aki csak tápszert ad a babának:
úgy hallottam, hogy ebben az esetben már 6 hetes kortól lehet adni gyümölcsleveket a picinek. Tud erről valaki valamit?

És egy mai kép a drágaságomról:

Kép

Ja, és valakinek meg van a következő könyv:
Dr. Carol Cooper:Ezernyi kérdés, ezernyi válasz
Csecsemőkről, kisgyerekekről

És ha megvan, érdemes megvenni, vagy csak olyanokat írnak benne, amit mi már rég tudunk Kép

Panka!
Én is megnéztem a képeket, nagyon édi Molli.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó!
Én nem tisztítom Marci arcát és kezét forralt vízzel. Talán csak az első két hétben törölgettem át néha azzal, de mivel fürdetéshez úgysem forralt vizet használunk és úgyis folyton a szájában van a keze, fölöslegesnek tartottam. Remélem mások is is ezt a választ adják és nem derül ki, hogy én egy hanyag anyuka vagyok... Szerintem ez csak a szeménél lenne fontos, nálunk pedig azzal egyáltalán nem volt gond.

Nagyon édesek a Picúrok!

Minden új anyukának sok-sok örömöt kívánok és kitartást az első néhány hétre, amíg megtalálják a közös nyelvet a Bébikkel Kép!

Eveka

Kép
eveka

Babus!
Én vettem mikrós sterilizálót (Avent). Ezzel 5 percig kell sterilizálni (ebbe is vizet kell önteni).

Eveka

Kép
eveka

Brigó, köszi Kép

olyan nehéz már ez a finis. Minden percemet ez köti le. Hogy mikor kezdődik?? próbálom magam elfoglalni nem sok sikerrel. Mászkálni már nem nagyon tudok, meg nem is merek itthon meg olyan unalmas.És mostmár itt csak én vagyok pocakos. Mindenkinek ott a kis édes babója . Próbálok türelemmel lenni és gyönyörködni addig a ti babáitokban míg meg nem jön az enyém.

Kérdésem lenne : ti mikor adtátok oda a pénzt a dokinak , illetve a szülésznőnek?

nem akarok bénázni Kép

Kép
juszti75

Sziasztok!

Ditke,
Ezek szerint Ákos is két napja az időjárás miatt őrjít bennünket? Folyton cicire kérezkedik, aztán meg nem eszik, csak nyammog rajta, és miután leveszem, 10 perc múlva kezdte előlről. Most alszik, 11-kor elájult a fáradtságtól, még a fülorrgégés meg a csípőszűrést is végigaludta.

Lányok,
Szopi kérdésben is olyan baromira okos mindenki, mint a fociban meg a politikában. Kép
Ma a fülorrgégén az asszisztensnő közölte, hogy biztos azért sír annyit Ákos, mert hasfájós, mert sokat eszik, és csak 3 óránként etessem. Majdnem leordítottam a fejét a nőnek, csak kulturált vagyok. Azt hiszi, hagyom majd sírni a babámat órákon keresztül, aztán majd még a tejem is elapad.Kép Én már nem hallgatok senkire, nem foglalkozom velük, csinálom úgy ahogy jónak tartom.
Én még nem éreztem zaklatásnak a kérdezgetéseket, de azt igen, hogy minden látogató látványosságnak tartja, hogy szopiztatok, és hiába vonulunk el a hálóba, képesek utánunk jönni bámészkodni.Kép

Különben ez az egész pont úgy túl van lihegve, mint a "természetes", beavatkozásmentes szülés.

Egyébként meg összeszedtem valami gombás fertőzést, egyfolytában fáj a mellem, szopi elején mikor szívni kezd Ákos, még a könnyem is folyik, annyira fáj.

Juszti,
Mi a Minimanóban vettük a hordozókendőt, Nandu a márkája, és van hozzá részletes használati. Kb. ötezer Ft volt.

Aranka,
Azt hiszem értem. Ma vagy holnap kikísérletezem a fekve hordozást, majd megírom, hogy kell kötni a kendőt.

Eveka,
Jövő héten én kipróbálom a City Food-ot, a párom kollegája tőlük rendel, állítólag jók. Majd cseréljünk tapasztalatot.

Köszi mindenkinek a fürdetéses válaszokat.

Bocsi a hosszúért, de nem biztos, hogy lesz ma még időm benézni.

KépKép
connie

Brigó,
Ja igen: a mi könyvünkben azt írja, csak addig kell forralt vizet jasználni, amíg le nem esik a köldökcsonk, ill. utána amíg váladékozik a köldök, ha váladékozik.

Juszti,
Mi a hathetes kontrolon adjuk oda mindkettőjüknek. Szülés után nem is lett volna mikor, varrás után 10 mp-el már eltűntek, és otthagytak minket babázni.

KépKép
connie

Sziasztok!

Gratulálok és jó egészséget kívánok minden anyukának és babaának. Aki még a nagy esemény előtt áll annak pedig kitartást!

Bár nem vagyok rendszeres írogató, de táblában szerepelek.

Örömmel tudatom, hogy 2005.05.10-én, kedden, 13.07-kor megszületett a kisfiam Bálint, 3350gr és 56 cm.

Fényképek a profilomban.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Köszi a válaszokat! Betti nektek gratulálokKép

Kép
juszti75

Sajna nem megy a kép berakás:-(((
Nem tudom kissebre venni a képet, ebben tudnátok segíteni?????
zsuba31

Sziasztok
Tudna valaki segiteni Mecsek baby tea ugyben?
Mennyi ideig kell aztatni mert nekem az 5-10 p soknak tunik.
Panka
Koszonom szepenKép
Brigo
Mindenhol 4 honapos kort irnak de en 2 honaposan megprobalom a frissen facsart alma+vizet.Sztem semmi baja nem lesz se a tejem elegge apad saja es nem akarok neki allandoan tapot adni a vizet meg utaljaKép
Zsuba31
Kepnezegetoben kell mindegyikben van atmeretezesKép

Minden uj baba tunderiKép)

Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok,

úgy látom tényleg front van. A Manó nálunk egész nap vagy aludt vagy üvöltött.

Jammie,
Ha az Augmentin szirupot kaptátok attól lehet hígabb a széklete a babának. Ilyen kúránk nekünk is volt + a védőnő is felhívta rá a figyelmet.

Juszti,
kitartás.

Mi sosem törölgettük a baba kezét és arcát forralt vízzel. A fürdővizet is állandóan nyalogatja és az sem forralt.

Ez a szoptatás körüli mizéria egy őrület. Ez van a császárral is. (magyarázkodni kell) Szerintem mindenki a legjobbat akarja a babájának a többiről meg nem tehet. Én egy teakeveréket iszok ha vk-t érdekel (1-1 cs csalánlevél, kakukkfű, kecskerutafű, édeskömény. ánizs) 2 l-t iszok naponta amibe 5 evőkanál teakeverék kell. Én hiszek benne mert császáros lévén már a 3. napon lett tejem.

Adri
hadri

Kép
zsuba31

Ez valahogy elment, a következő majdcsak könnyebb lesz!!!
Köszönöm a segítséget Mindenkinek!!!

Zsuzsa
zsuba31

Speedy,

Gratulálok a kislányodhoz. Kép

Angéla
angéla

Betécske,

Gratulálok a kisfiadhoz Kép

A profilodban nem találtam friss képeket, de lehet, hogy én bénáztam el.

Angéla
angéla

Segítsetek,

Valahogy egy kék kisnadrág kerül a mosásba, így minden babaruha és pelus kék lett Kép. Szerintetek mit csináljak? Sohasem csináltam még ilyet Kép

Angéla
angéla

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. fiú Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. lány Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. fiú [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. fiú Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. lány Ditke Kép 2005.02.03 Adél 3360g 50cm 39+2 - Bajai Megyei Kh.
6. fiú Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
7. fiú Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
8. lány Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
9. lány [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
10. lány Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
11. fiú Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
12. fiú [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
13. fiú Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
14. fiú [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
15. lány Panni2005 Kép 2005.03.02 Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
16. lány Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
17. lány Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
18. lány Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
19. fiú Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
20. fiú Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
21. lány [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
22. lány Fannimama Kép 2005.03.09 Fanni ??? 41+1 - Schöfp Mérei
23. fiú Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
24. fiú Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
25. fiú Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
26. lány Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
27. lány Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
28. fiú Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
29. lány Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
30. lány Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
31. fiú Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
32. fiú Pszi Kép 2005.03.20 Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
33. lány Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
34. lány Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
35. lány Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
36. fiú Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
37. lány [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
38. lány Jammie Kép 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
39. lány Nebula Kép 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
40. lány Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
41. lány Marqueza Kép 2005.04.02 Luca 3500g 51cm 39+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
42. fiú Vaktyuk Kép 2005.04.02 Tamás Bendegúz 3350g 56cm 37+0 - Kútvölgyi Kh.
43. lány Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
44. fiú Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
45. lány Menjuss Kép 2005.04.04 Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
46. lány Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
47. lány Mónika Kép 2005.04.07 Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
48. lány Adri Kép 2005.04.09 Natália 2840g 49cm 39+4 Marcell 2002.11.04 Győri Petz Aladár Kh.
49. fiú Greenolive Kép 2005.04.16 Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
50. lány Aranka Kép 2005.04.16 JZsófia 3450g 57cm 39+4 Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20 MÁV Kh.
51. fiú Panny Kép 2005.04.18 Kristóf 3550g 53cm 39+0 Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
52. lány Edinka Kép 2005.04.21 Viktória 3700g 50cm 39+3 - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
53. fiú Zsisske Kép 2005.04.21 Roland 3790g 57cm 39+3 - István Kh.
54. fiú Connie Kép 2005.04.22 Ákos 3750g 56cm 39+5 - István Kh.
55. fiú Psandi Kép 2005.04.23 Levente 3500g 56cm 40+2 Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
56. fiú Babjag Kép 2005.04.25 Andor Gábor 4150g 59cm 39+5 - HIETE
57. fiú Franyo Kép 2005.04.26 Dániel Vilmos 3250g 52cm 39+6 Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
58. fiú Asszony Kép 2005.04.27 Gergő 4100g 59cm 39+2 - Kútvölgyi Kh.
59. fiú Zsuba31 Kép 2005.04.27 Balázs, László 3950g 54cm 41+0 Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
60. fiú Emma Kép 2005.04.28 Balázs 3800g 56cm 39+4 - SOTE II.
61. fiú Gabii Kép 2005.05.01 Nolan 3836g 55cm 41+3 - Gold Coast Australia
62. lány Panka Kép 2005.05.03 Molli Anna 3500g 51cm 39+3 Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
63. fiú Pfranciska Kép 2005.05.05 Benedek 3800g 56cm 40+4 - Kaposi Mór Kh.
64. lány Neszi Kép 2005.05.06 Laura 2900g 52cm 40+5 Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
65. lány Norkini Kép 2005.05.09 Panna Réka 2950g 52cm 38+5 Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
66. fiú <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske Kép 2005.05.10 Bálint 3350g 56cm 39+2 Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
67. lány Speedy Kép 2005.05.11 Elizabeth Cathrine 3570g 50cm 41+0 - Brüsszel
68. lány Timurr Kép 2005.05.13 Maja 2600g 49cm 40+5 - Kaposi Mór Kh.
69. fiú Nagia 41+6 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
70. fiú Ildibaba 40+6 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
71. fiú Szilvi (Patri) 40+2 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
72. lány Akiren 39+5 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
73. fiú Juszti 39+5 2005.05.19 Boldizsár - - - Kistarcsai Kh.
74. fiú [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 39+3 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</a></pre>
angéla

Sziasztok!
Hordozókendő ügyileg találtam ezt a linket,érdemes megnézni.Értelmesen elmutogatja képekben a megkötési módokat.
http://www.peppermint.com/qirasolcarry.htm
Itt a fénykép melletti piros szövegre kell kattintani

Aranka
ari3

Sziasztok!

Jobbulást minden beteg babának!!! Csak nem valami baba-járvány van? Kép

Bébiőrző: ugyanúgy működik, mint a légzésfigyelő, semmi bajt nem okoz. Kép

Napozás: néha igenis kell napoztatni a babát (2-5 percre), mert szoktatni kell a földi életmódhoz, szüksége van a természetes D-vitaminra is és ki kell alakítania a bőrének a pigmenteket, ráadásul egy csomó bőrbajra jó. Egyébként a májusi Kismamában is pont most írták, hogy szoktatni kell a babákat a naphoz. Ha árnyékban sem napoztathatod, akkor zárd be egész évben a szobába??? Az idegrendszerének is szüksége van arra, hogy sétáltasd és ezzel hozzá szokjon a hangokhoz, a különböző látnivalókhoz. Ezzel is fejlődik az agyacskája. Nem beszélve a tüdejéről. Nem tudom, lehet, hogy sajnálatosan fordult már elő agyduzzanat, de nem hiszem, hogy ez lenne a jellemző. Persze 11 és 15 óra között senki nem ajánlja a napozást, de előtte és utána igen.

Panka,
nagyon édesek a gyerekeid! Kép

Juszti,
kitartás, mert visszagondolva ez is tök jó állapot (mármint az utolsó napok is)! Kép
Pénz: szülésznőnek szülés után a párom adta oda(nem közvetlenül akkor, hanem amikor ő is túljutott rajta és megkereste a szülésznőt), dokinak varratszedéskor. Ha mázlis vagy és nincs varrat, akkor zárójelentéskor. Ez utóbbit kívánom nagyon! Kép

Brigó,
én soha nem forralt vízzel tisztítottam. Nem tudtam, hogy azzal kéne. De nincs semmi baja. Kép A köldökét viszont tudtommal semmilyen víz sem érheti, amíg váladékozik.
Gyümölcslé: nekünk még anyáink 6 hetesen kezdték adni, túl is éltük. Most a tápszereseknek sem ajánlják 4 hónapos korig. 2 hét múlva lesz Panni kb 3 hónapos, akkor jön a doktor néni szurit adni és akkor fogja elmondani, hogy mit mikor és hogyan adhatok. Õ nagyon homeopátiás, de ezzel az étkeztetésével a teljesen elhanyagolt állami gondozott babánk minden nyavajáját kigyógyította (nagyon súlyos vashiánya volt és nem szívódott föl neki semmilyen vaskészítmény, gyógyszer). Sima reggeli éhgyomros narancslevezés, majd gyümölcsjoghurtba kevert puhára főzött zabpehely, a tej elhagyása (16 hónapos volt) mindent megoldott 2 hónap alatt, pedig már 8 hónapja küzdöttek vele, még kórházban is volt. Szóval ezek után bízom a dokiban, majd megírom, miket mondott. Azt tudom, hogy semmilyen bolti, babáknak való ételt, italt nem javasol! Azt mondja, hogy mindegyikban van valami, hiába írják rá, hogy nincs. Nem a természetes ízhez szokik hozzá a baba és a frissben több a vitamin. A te általad, frissen készített leveket ajánlja csakis idei, nem melegházas termésekből. És te fagyassz le télire leveket minden nélkül. Nekem is az a bajom, hogy nem melegházas zöldség, gyümölcs még nincs, csak eper, azt meg ugye még nem adhatom. Na majd megkérdezem.

Betti,
gratulálok! Kép Tök hülye vagyok, de hogy kell profilt megnézni?
Már épp néztem, hogy nem csak Juszti van 39 hetesen. A többiekkel mi lehet?

Angéla,
tök ügyi vagy a táblázattal!!!
Már én is szúrtam így el mosást (férjem új alsóján a minta iszonyúan fogott), nekem sajna minden kék is maradt. Kép Úgyhogy én is elfogadom a tanácsokat.

Ari, jó ez az oldal!

Tegnap voltam dokinál, mindent rendben talált. Kép Nagyon megvizsgált, hatalmas kő gördült le. Azt mondta, hogy még 2-3 hónapig fájhat a heg kívül-belül. Kép

Na megint hosszú lettem. Bocsánat!
Csodás napot mindenkinek! És sétaidőt!

Kata
panni2005

Sziasztok!
Nektek volt már olyan, hogy a Picúrotoknak kicsit kidomborodott a kutacsa? Marcinak általában mindig egy nagyon picit be volt esve, de tegnap éjszaka mintha kicsit kidomborodott volna és lüktetett is. Olyan, mintha feszesebb lenne ott a bőr. Tudom, hogy az agyhártyagyulladás egyik tünete lehet ez, de Marci egyébként teljesen jól van. Alszik, eszik, rengeteget mosolyog, nem lázas, nincs hőemelkedése. A gyerekorvos szerint önmagában ez az egy tünet még nem jelent semmit, de azért eléggé berezeltem Kép.
Ti tapasztaltatok már hasonlót?

aggódó Eveka

Kép
eveka

Angéla,
Nagia babája is megszületett, 2005. május 7.-én, 3100 g és 51 cm-el, és Bence lett a neve. Sajnos nem tud jönni fórumozni, mert otthon csak telefonos net van nekik. Na meg amúgy sincs sok ideje, egyelőre kínlódnak a szopival ők is.

KépKép
connie

Sziasztok! Amit tegnap írtam elszállt, sajna.

Babus,
a bébiőr rádió hullámos, az elvileg nem káros, legalább is nekem ezt mondták az okosok.
Én mikrós sterilizátort használok, azt maximális teljesítményen 12 percig kell "pörgetni" és minden kajás cuccát belerakom.

Zsana,
szerintem is, a babák tök jól értik egymást!:-)

Mtücsök,
csömöri uszival beszéltem, leírom a babaúszásokat:
kedd, csütörtök 11,30-13,00 és 18,30-19,30ig, szombaton 8-10-ig.
1.200Ft/alkalom, egyéni foglalkozás van, akkor mész amikor tudsz, és csak akkor kell fizetni, folyamatos vízcserélőjük van.
Ha papa is menne akkor nkei 580/alkalom a belépő.
Vinni kell úszópelust vagy ott is lehet venni 300Ft/db, papucs, .....
A medence 5*10 méteres, 32 fokos a víz.
Lehet, hogy holnap délelőtt elmegyünk megnézni Marcipánnal, ha nem lesz ilyen takony idő. mint ma.

Brigó,
én nem mostam soha semmilyét forralt vízzel a gyerkőcnek, nem is hallottam róla, hogy kellene.
Nálunk ügye vegyeskajás Marci, anyatej + táp, de a dokinéni szerint még nem kell semmit sem adnom mellé, pedig már majdnem 3,5 hónapos, azt beszéltük, hogy majd a 4. hónap után, addigra már lesznek friss gyömülcsök is.

Oltás infó, ha valakit érdekel, a héten kerül a gyógyszertárakba a higanymentes oltás (, beszéltem a GSK magyar képviseletével, így a következőt már itthon is ki tudom váltani.

Ditke, Adél nagyon szép kiscsaj!!!

Eveka, örülök, hogy MArci meggyógyult.
Mi pénteken megyünk vissza 3,5 hónapos csípőkontrollra, Nektek kell még menni?
Napoztatni tényleg nem lehet 1 éves koráig, de én árnyékba vagy napernbyő alá ki szoktam tenni, és ezt látta is a gyerekorvos, azt modnta így jó.
Ja, a vichyből a 60-asat vettem meg, 3,300 körül volt, a 30-as kétszáz forinttal lett volna olcsóbb, és jó, a hétvégén nem sült meg a fehérbőrű dumagépünk.

Képzeljétek tegnap volt a házassági évfordulónk és elmentünk kettesben vacsizni, olyan furcsa volt MArci nélkül, de nagyon jól esett. Anyósom pesten van két napig és kapóra jött, így ő vigyázott a gyerkőcre. Tök jó étteremben voltunk, Tortuga névre hallgat, és teknősök vannak az asztalok, padok alatt a vízben, lehet mindenféle tengeri herkentyűt enni és még az ára is elviselhető.
Na felébredt a "főnök", majd még benézek!
tamesz+marcell (14+1)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Angéla,
Anyukám rendszeresen kékre vagy ózsaszínre mosta a ruháinkat gyerekkoromban, de nem nagyon lehet mit csinálni vele. A fehérítő sem igazán viszi ki.Kép

Ma voltam bent a kórházban, és szerencsémre se begyulladva nincs a mellem, se fertőzésem nincs, csak a baba kap rá rosszul a cicire még mindig, és szépen szétrágta, azért fáj. Holnap vissza kell mennünk az Istvánba a szoptatási ambulanciára Ákossal együtt, hogy megnézzék, hogy szopizik.
Szegénykém annyira retteg az éhhaláltól, hogy ha éhes, rögtön üvölt, és kapkod, mindegy hogy hogy, csak cici legyen minél hamarabb a szájában.Kép

KépKép
connie

Tamesz,
Ha csak simán kivisszük sétálni, vagy autóval megyünk valahova, akkor is kell a gyerekre a napozókrém? Teljesen nem tudjuk elkerülni, hogy sose érje a nap.

KépKép
connie

Connie,
mivel a párom fehérbőrű, leégős típus, és Marci is annak tűnik, így én ha süt a nap én bekenem, még autóba is, bár vettünk "tapinyali" árnyékolót, de az utak kanyarodnak, nem mindig takarja.

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Panni2005!

Nem teljesen értek együtt az orvosotokkal, csaak elviekben, mert a gyakorlatban én honnan tudjam, hogy mi az üvegházi? Ha a piacon rákérdezek, tuti rávágják, hogy nem üvegházi. Szóval ezekkel nekem az a bajom, hogy ki tudja mennyi nitrát és egyéb méreganyag van benne (szélsőséges eset, de megtörtént néhány éve, hogy egy kisbaba egy sárgarépában lévő nitráttól halt meg)Részemről inkább legyen benne az a vmi a boltiban, amit a doktor mond, mint a bizonytalan mindenféle a piaciban. Jó annak, aki a budai biopiac közelében lakik! Ja, van bébiételbe is bio, pontosan nem is tudom, melyik márka, de asszem német, azokban inkább megbízom, mint egy hazai piaci vagy tescós áruban.

szia, Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Tamesz!

Ez a higanymentes oltás tartalmazza a 4 hónapos kötelezőt+ az agyhártyagyulladáselleni ismétlőt is? Mert az én doktornőm most ajánlotta, hogy már megjelent a kombinált oltás, csak akkor nem ingyenes, hanem kb. 8.000 Ft. Ha ez nem az, nem tudod, ez is higanymentes?
Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, de nem nagyon értek hozzá.

Előre is köszönöm a segítséget

Zsu
mazsom

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?