Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ritkán, de rendszeresen olvasgatom ezt a topicot (az archívokat is) és valaki még január közepén kérdezett a TGYÁS és a GYED összegérõl. Nem tudom, aktuális-e még a kérdés, de azt még hozzátenném, hogy bár mindkettõ összege a bér 70%-a, azonban a TGYÁS járulékmentes, vagyis nem vonnak belõle egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot, a GYED-bõl pedig igen. Tehát érdemes élni a TGYÁS lehetõségével, ha megfelelsz az egyéb feltételeknek. Ha a TGYÁS alatt a munkahelyen igényelsz pl. szociális segélyt, azt összevonják a TGYÁS-sal, de a segélybõl vonják a járulékokat.

Üdv
Ágota
Ágota

Ágota!

Köszi a választ, de sajna még mindig nem tudom számszerûsíteni. A kérdés az, hogy mennyi a felsõ plafon nettója GYED esetén és mennyi TGYÁS esetén (ha egyáltalán TGYÁS esetén van felsõ plafon).

Norci
Norci

Sziasztok!

Annyira boldog vagyok,mert ma végre megtudtuk hogy nem Zsófi hanem Peti a pocaklakó!
Teljesen rendben van minden vele sõt nagyobb is egy picivel a korához képest.Remélem a pocakkeményedések ellenére sem jön ki elõbb.Olyan csodálatos érzés volt megtudni, mivel eddig szégyenlõs volt már arra készültem hogy lány lesz.Félre ne értsetek:a neme teljesen mindegy számomra csak egészséges legyen!!!Csak annyira meglepõdtem és azóta el vagyok varázsolva.

Rita!

Nagyon szorítok nektek,biztosan minden rendben lesz!!!

Kata007!

Ne haragudj de azt hiszem elírtad a heteimet:én Andysj-sal vagyok egyidõs azaz 32 hét 1 nap.

Katka!

Nem vagy egyedül!Én is egyre jobban aggódok hogy fogok megbírkózni a mamasággal.Az én mamám sem él,de az anyósom egy tündér,biztos sokat fog segíteni.

Andysj!

Ez nagyon jó amit az elemlámpáról írtál!Remélem segíteni fog!

Forgi
Forgi

ParaYita$

Ha nem tudsy aludni és hajnalban ébredsz fel az lehet ám az izgulástól is :-). Én is így voltam az elsõ idõkben. Erre egy kicsit jó a kamilla, meg a citromfûtea mert nyugtató hatásuk van. A hányingerrõl meg csak annyit, hogy nekem az Elevittõl csak rosszabb lett, és erre azt mondta avédõnõ hogy a B-vitamintól lehet ami benne van. Hát nem tudom, de én kidobtam a tablettákat. Anniy biztos ha sokat hánysz jó a magnéziumot pótolni.

Katka2!

Irígyellek, erre a lebegõs érzésre már én is egyre jobban vágyok. Hova jársz usziba? Én is mennék, ha jó a hely meg elérhetõ helyen van nekem is.

Zuzu!

Rémálmaim nekem is voltak. De én eddig jártam egy helyre, ahol kifejezetten ezzel foglalkoztunk. Különben meg a férjecskémet ébresztem fel és amikor beszélgetünk utána megnyugszom és jobb, meg akár aludni is tudok még aznap éjszak. Na nem mindig.
Remélem nem fognak gyakran elõjönni az utolsó harmadban, mert szeretnék szép csendes együttlétet a babámmal, ha már itthon lehetek.

Minden új kismamának üdvözlet.

Ja kiegészítés a vasas listához: málna, szeder, áfonya. - Különben tök jó ez a lista, anniy finom van benne. nyam-nyam.

Bubu
bubu

Norci!

A BaBaNet fõoldalán egész jó tájékoztatót találhatsz a Gyed-rõl meg a többi juttatásról is.

Forgi
Forgi

Még valami...

... el is felejtettem. Láttam egy filmet a Kengurú módszerrõl és ott nagyon pici babák is voltak. Akkorák, mint az pocaklakóm lehet most /27-28 hetes/. Hát egészen megnyugodtam, mert bár sokkal nehezebb úgy minden és senki nem szeretne koraszülött babát, de nekem nagyon megnyugtató volt, hogy már ilyen pici babák is életben tudnak maradni és egészségesek lehetnek.
De nagyon megrendítõ volt az egész film persze. Lehet az is, hogy ez másnak nem olyan megnyugtató ....

Bubu
bubu

Képzeljétek, ma elmentünk kiságyat nézni. Kép Rendesen élveztem a dolgot. Olyan régen babáztam már.
Szóval kiságyat nem vettünk, de babakocsit igen. KépKépKép Nagyon klassz. Mózeskosaras, külön felszerelhetö az ülörész, szóval nekem nagyon tetszik.

Már nem tudom ki kérdezte, de valaki kereste az olyan badyt, ami két fokozatban patentolható. Itt van a Tesco-ban. Gondolom egyfajta árút visznek minden boltjukba, tehát szvsz. érdemes megnézni. Én a kicsi lányommal már használtam ilyet, és nagyon szerettem. Ja és nálunk a Brendonban is van ilyen bady.

Forgi!
Elöször is nem haragszom, de én azt hiszem a Te számolásoddal van gond. Ezt már Zsebi is felvetette neked pár napja, és ezt válaszoltad:

Zsebi!
A szülés idõpontját a korong alapján mondta a dokim,mivel az utolsó mensim június 17-én volt.
Lehet hogy a következõ UH alapján változik a dátum.

Mivel nem szóltál, én is úgy hagytam mindent. Visszanéztem egy pár táblázatot, és mindenhol megvan a 6 nap eltérés közted és Andysj között. Viszont Zsebivel egyidös vagy, mégsem egy napra vagytok kiírva.
Szóval mondd, mit javítsak!

Névtelen!
Mi úgy tudjuk, hogy Chris-Klárinak van meg a babája, Anna, és õ már nincs is a táblázatban. Azért köszi! Kép Vagy esetleg Te a másik Klárira gondoltál, és már neki is megvan????

Judorka és Andysj!
Itt néztétek már? Azt hallottam hatásos.

http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html

Kata
Kata007

Hello lányok!

Hát nagyon megleptetetk ezzel a 3D dologgal. Mi is voltunk még január elején, de nekem sokkal több mindent megmért, mint egy átlagos SZTK-s Uh-on az éppen soron következõ doki (na persze ennyiért mérjen is ).
A 3D elõtt legalább 10 perces sima UH volt és azt a doki is megmondta, hogy igazából ezen lehet jól látni a dolgokat, nem a látványos 3D-n. Rengeteg adatot megmért és nekem nem tûnt nagyon süsünek. Lehet, hogy jól álcázta. Egyébként pedig alapjában véve mindenki tudja elõre, hogy sok extrát nem fog megtudni( a baba nemén kívül esetleg ), csak a pénzt gombolják le róla. Na de a kiváncsiság nagy úr...
Ja, egy megjegyzése azért furi volt. Amikor mondtam, hogy kicsit kicsi lett az AFP eredményem, akkor azt mondta, hogy nem törõdjek vele, mert mostanában mindenkinek kicsi és semmit sem ér az egész.
Meg kell mondjam, azért nem nyugodtam meg. De a babáról - az arcát nézve - nem tudom elképzelni, hogy Down-kóros. Olyan csuda szép volt!
Száva

Sziasztok!

Rita! Sajnos a témában segíteni nem tudok, de nagyon szorítok neked és picúrnak! Mindenképpen írd meg ha van valami fejlemény!

Kata! Nem akartam Forgi kedvét elvenni, hogy szerintem is csak egy héttel késõbbre várja a babát, ezért nem erõltettem a dolgot.

Zsebi
Zsebi

Sziasztok!

Itt a mai táblázat! Kép
Akiknél hiányosság van, egy kicsit feltünöbbé tettem. Kép
Krisztinél nem véletlenül hagytam üresen. Érthetö, hogy ö még miért nem tudja az idöpontot.

<pre>
1. Erika 14.c. 40 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
2. Zsú ? 40 hét ? Budaörs 28 év ? 1.b.
3. Ildikó 3.c. 40 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
4. Moncsi 1.c. 40 hét 6 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
5. Catnet 6.c. 40 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
6. Kustyi ? 40 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
7. TKriszta 1.c. 39 hét ? Budapest ? jan. 28. 2.b.
8. Klári 1.c. 39 hét ? Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
9. Zsuzs 1.c. 39 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
10. Tmóni 0.c. 38 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
11. Menta 1.c. 38 hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
12. Juca2 ? 39 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
13. SJMóni 3.c. 37 hét ? Budapest ? febr. 14. 1.b.
14. Beatrix 72.c. 37 hét 1 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
15. Tünde ? 37 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
16. Erika2 12.c. kb.37 hét ? Százhalombatta 27 év ?
17. Blinczi 3.c 35 hét 3 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
18. Zsebi 1.c. 33 hét 1 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
19. Zuzu 1.c. 32 hét 4 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
20. Forgi 1.c. 33 hét 1 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
21. Andysj 4.c. 32 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
22. Kele 0.c. 31 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
23. Kristi 4.c. 31 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
24. Krita 6.c. 29 hét 5 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
25. Vuckó 6.c. 29 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
26. Mummy 1.c. 29 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
27. szanti 2.c. 29 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
28. Száva 4.c. 29 hét ? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
29. Katka2 2.c. 28 hét 6 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
30. bubu 1.c. 28 hét 0 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
31. Heni 1.c. 29 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
32. Mia ? 26 hét ? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
33. Csilla1 1.c. 24 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
34. Dojika 1.c. 23 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
35. margaréta 6.c. 23 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
36. Vicamama 1.c. 23 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
37. Zsunya 6.c. 23 hét ? Budapest 25 év ? 1.b.
38. Bori ? 23 hét ? ? 32 év máj. 30. 3.b.
39. Norci 5.c. 22 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
40. Kata007 4.c. 22 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
41. Marcsi 5.c. 21 hét 1 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
42. blano ? 20 hét 3 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
43. Any 2.c. 20 hét 2 n Debrecen 34 év ? 2.b.
44. Pucúr 4.c. 19 hét 6 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
45. Beszti 13.c. 17 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
46. Dió 1.c. 16 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
47. Ilke 5.c. 16 hét 2 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
48. Nyuszi 1.c. 14 hét 1 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
49. Nóra 2.c. 9 hét 6 n Miskolc ? aug. 29. 1.b.
50. iddi ? 9 hét 0 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
51. lomis 1.c. 8 hét 6 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Nyusza 3.c. 7 hét 0 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
53. Gyöngyöske 3.c 6 hét 6 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
54. Kriszti 17.c 6 hét 1 n Galgamácsa 29 év 3.b.
55. ParaZita 2.c. 5 hét 5 n Budapest 30 év szept. 23. 1.b.
</pre>

Kata
Kata007

Sziasztok!

Any,
írtam neked a 3D-s uh topicban.

Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok Kedves Kismamák,

Én még nem irtam ebbe a topikba, eddig csak a "ma megint megjött"-be, de lenne 1-2 kérdésem, amire szeretnék választ kapni. Ha tudtok, légyszives segítsetek:

Kb. 7 hetes terhes vagyok, az orvos kb. 3 hete felirta nekem a Maltofer-t, hogy szedjem. Már egy hete hasmenésem van tõle, de nem olyan, hogy egész nap a WC-re járjak, hanem amikor napi egyszer kell, akkor nem rendes szilárdságú. Szóval értitek... Abbahagyjam a szedését, vagy sem?

A másik kérdés az állatkákkal kapcsolatos: van egy kutyám és egy cicám (lakásban). Nincs igazán lehetõség arra, hogy elvigyük õket valakihez, meg nem is nagyon akarom. A kutya már 12 éves (hogy nézne ki ha odaadnám valakinek???!!!), a macskák meg mindig a helyhez kötõdnek. Meg olyan a kapcsolat is velük, hogy imádom õket és õk is engem. Mennyiben jelenthet ez (pl. toxoplazmózis) gondot, hogy lehetne megoldani a problémát - az elvitelen kívül???

Remélem minden babóca jól érzi magát Anyukája pocakjában!

Köszi a segítséget és a választ
Panna
Panna

bocsi, csak egy macska van. A macskák tehát: macskát

Panna
Panna

nem, nem, nem, egy kicsit meg vagyok zavarodva. Ugyhogy inkább elhalkulok
Puszi
Panna
Panna

Kedvesek,

elõször is köszi, hogy válaszoltatok Andysj és Kata. Nagyon izgatott vagyok, mert este el is kezdem az elemlámpás "kísérleteket". Szerintem a férjem fogja a legjobban élvezni, nagy felfedezõ.
A 3D-s UH-val kapcsolatban csak annyit, hogy nekem is a 32.hét végén 2000gr-osra saccolták és 30cm-re, de én sem tudtam, hogy ez a teljes hossza-e, vagy a CRL-je, mert nekem még annyit sem mondtak. De végülis a lényeg, hogy egészséges.

puszi

Judorka
Judorka

Panna!

Szerintem, ha régóta van kutyád és macskád, akkor már valószínüleg átestél a toxoplazma fertõzésen, és akkor nincs semmi gond. Úgy tudom csak a friss fertõzés káros.
Szerintem megnyugtatásul beszéld meg az orvosoddal, hogy csináljon egy toxoplazma szûrést, ami kimutatja a friss fertõzést is, és azt is, ha már korábban átestél rajta.

Kata!
Most vettem észre a nagy kérdõjelet. Én junius 17-re vagyok kiírva. Azt hiszem valamikor elcsúsztak a napok, ma vagyok 20/1.
köszi!

any

any
any

any!

Ok, javítottam. Egy kérdöjellel kevesebb. KépKép

Kata
Kata007

Saci!

Pontosan ilyen érzésem volt nekem is a 3D UH-n, (te hányra mentél?) hogy fogalma sincs a fickónak, hogy mirõl beszél és arról sem, hogy egy adott korú magzatnak milyen "értékei" vannak / lehetnek.
Persze én sem orvosi vizsgálatot vártam, tudtam, hogy miért megyek és az én dokim elég profi ehhez, nagyon megbízom benne, de akkor ez az asszisztens v. mi NE OKOSKODJON, ha nem ért hozzá! Pl. azt mondta, hogy szerinte túl sok a magzatvizem, azért feszül a hasam és a sok magzatvíz utalhat nyúlszájra is ."dehát ez a gyerek teljesen egészséges.." -folytatta. Kérdem én, hogy mi a francnak ijesztget, amikor az én kisfiam ajkai rendben vannak és az orvosom szerint megfelelõ a magzatvíz mennyisége. (??)

De ettõl függetlenül egy élménynek nem rossz és aki megengedheti magának, nézze meg, mert érdekes - fõleg a 28. héttõl.

RITA!!!
Azóta mi a helyzet??? Teljesen megdöbbentett, amit írtál - hogy miért tesznek ki ennek, amikor annyit izgultatok már!! Ne aggódj, ez a babci élni akar és NEM FOGOD ELVESZÍTENI!!
Hidd el, hogy nagy az életösztön és ilyenkor mindenáron harcol érte a Picurka és Te is! Hiszen már olyan nagylány - túl vagytok a nehezebb idõszakon! Ne hagyd magad ijesztgetni és hidd el, hogy rendben lesztek!!

Mummy (29+3)
Mummy

Judorka!

A málnalevéltea állítólag elõsegíti a méhnyak tágulását. A 36. héttõl lehet inni naponta 1/2-1 litert, úgy, hogy kb. 1 kávéskanálnyit áztatsz a forralt vízben kb. 5-10 percig.
Különbözõ bioboltokban lehet kapni. Nekem eddig az Oktogonon levõ kis bioboltban, ill. a Ferenc krt. 31-ben sikerült vennem. Ha a 4dkg-os kiszerelést kapod, akkor kb. 3 zacskóval érdemes venned, nem drága: 150 Ft egy zacsi!

Panna!

Szerintem ha egyébként nem kellemetlen a számodra a kicsit hígabb széklet, akkor nyugodtan szedheted tovább a Maltofert. Bár fura, mert inkább székrekedést szokott elõidézni. De a hasmenés is lehet mellékhatása. Egyébként meg ha csak biztonsági okokból írta fel a dokid, tehát nem vagy vérszegény, akkor még bõven elegendõ sima folsavat szedned, legalábbis egyelõre!
Kérj egy toxoplazmozis szûrést akár a nõgyogyidtól, akár a körzetidtõl! Ha az IgG-d pozitív, az talán a legjobb mert az azt jelenti, hogy már átesél rajta és nem lehet semmi baja a kicsinek! Ha minden negatív, az sem baj, csak még nem estél át rajta, csak akkor nagyon tartózkódnod kell a macskádtól és a kutyádtól is, fõleg az ürüléküktõl. Azt hiszem, akkor én a terhesség idejére szabadságot adnék nekik, mert viszont ha az IgM pozítív, az friss fertõzést jelent, ami vetélést, fejlõdési rendellenességet okozhat. (Nem feltétlenül). Egyébként tényleg nagy a valószínûsége, hogy már átestél rajta, de a kicsi érdekében szvsz megér egy vérvételt.

Én még mindig egyben vagyok Kép Úgy tûnik a kicsi lány szót fogad az apukájának és megvárja a februárt! Kép Apja lánya leszKép Már nagyon- nagyon-nagyon várom. Fõleg, hogy a doki beharangozta, hogy nemsokára szülök. Nagyon igyekszem türelemes maradni, csak nem nagyon megy.
Bocsánat a hosszúságért, a Judorkának és Pannának írtakat talán ti is hasznosnak vélitek!
Na puszi mindenkinek! Nagyon örüljetek a picikéknek!
Menta
menta

Köszönöm a gyors választ, megnyugtattatok!

Jó egészséget mindenkinek
Panna
Panna

Rita!

A fenen a hülye dokikba, csak játszanak az emberrel...
Figyelj, én is RH- vagyok, úgyhogy tudom kb. mire lehet számítani ezzel kapcsolatban. Elég baj, hogy nem kaptad meg idõben az anti-d-t, de nem a világvége!! Az ellenanyagtermelõdést is lehet eredményesen kezelni, ha idõben észlelik, ezért fonots rendszeresen járni a vérvételekre. Nálad gyorsan észrevették, úgyhogy figyelemmel fogják kísérni, ne aggódj. A kezelésrõl csak annyit mondott a dokim (mivel nekem nem volt rá szükségem), hogy egy injekciókúra. Biztosan nem fogod ezért elveszíteni a babádat!!
Szerintem konzultálj egy olyan dokival, aki nem csak rémisztgetni tud, hanem mindent rendesen elmagyaráz! A kicsinek sem jó, ha sokat aggódsz. És a sárgaságról is kérdezd ki, mert nekem az összeférhetetlenség miatt sárgult be a babám. Most is erre készülök.
MIa

Panna, nekem is van kutyám, és kikérdeztem mindenkit, még az állatorvost is. A kutya ilyen szempontból nem veszélyes, csak a cica. De ahogy már valaki mondta, már biztos átestél a fertõzésen. A kérdés inkább a szülés utáni idõszak, amikor már a baba egészségére is figyelni kell.
Ha az elsõ pillanattól együtt vannak a lakásban, akkor a baba szervezete alkalmazkodik a "kutyás-cicás" baktériumokhoz, és semmi baja nem lesz tõle. A fontos a rendszeres féregtelenítés (3 havonta!!), központi bolhairtó és minden, de minden fajta oltás. Ezért gyakori vendég leszel az állatorvosnál. Másképp nem lehet, akkor marad az elajándékozás. Én nem javaslom, bár nekem is megfordult a fejemben az elején, de most már semmi pénzért... A fiam elsõ szava a Vu-Vu, és a legjobb barátja a mai napig, aki mindig vigyáz rá.
Mia
mia

Nyuszimanó!

Mi van veletek????????????????????????????????????
Kata007

Rita!

A fenen a hülye dokikba, csak játszanak az emberrel...
Figyelj, én is RH- vagyok, úgyhogy tudom kb. mire lehet számítani ezzel kapcsolatban. Elég baj, hogy nem kaptad meg idõben az anti-d-t, de nem a világvége!! Az ellenanyagtermelõdést is lehet eredményesen kezelni, ha idõben észlelik, ezért fonots rendszeresen járni a vérvételekre. Nálad gyorsan észrevették, úgyhogy figyelemmel fogják kísérni, ne aggódj. A kezelésrõl csak annyit mondott a dokim (mivel nekem nem volt rá szükségem), hogy egy injekciókúra. Biztosan nem fogod ezért elveszíteni a babádat!!
Szerintem konzultálj egy olyan dokival, aki nem csak rémisztgetni tud, hanem mindent rendesen elmagyaráz! A kicsinek sem jó, ha sokat aggódsz. És a sárgaságról is kérdezd ki, mert nekem az összeférhetetlenség miatt sárgult be a babám. Most is erre készülök.
MIa

Panna, nekem is van kutyám, és kikérdeztem mindenkit, még az állatorvost is. A kutya ilyen szempontból nem veszélyes, csak a cica. De ahogy már valaki mondta, már biztos átestél a fertõzésen. A kérdés inkább a szülés utáni idõszak, amikor már a baba egészségére is figyelni kell.
Ha az elsõ pillanattól együtt vannak a lakásban, akkor a baba szervezete alkalmazkodik a "kutyás-cicás" baktériumokhoz, és semmi baja nem lesz tõle. A fontos a rendszeres féregtelenítés (3 havonta!!), központi bolhairtó és minden, de minden fajta oltás. Ezért gyakori vendég leszel az állatorvosnál. Másképp nem lehet, akkor marad az elajándékozás. Én nem javaslom, bár nekem is megfordult a fejemben az elején, de most már semmi pénzért... A fiam elsõ szava a Vu-Vu, és a legjobb barátja a mai napig, aki mindig vigyáz rá.
Mia
mia

Any, Bori, Kriszti!
Köszönönöm a hozzászólásaitokat.
Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Kata!

Én már teljesen összezavarodtam,a lényeg az hogy az utolsó mensim 2001 június 17-én volt és ehhez képest jött ki a március 24.A BaBaNetes kalkulátor is ezt a dátumot dobta ki.
Akkor most mi van?!

Heni!
OLvastad Erazmusz válaszát a keményedésekrõl?

Forgi
Forgi

Szia Panna!

Nekünk két kutyánk van és egy papagájunk is van, úgyhogy ezen a kérdésen én is aggódtam egy ideig. A Toxoplazma fertõzésen a vérvétel szerint átestem, de ez a kismamák 90%-ra igaz. Reméljük rád is, érdemes megnézetned a következõ vérvételen. Akinél kiderül, hogy nem, annak a biztonság kedvéért a 20. hét környékén újra megnézik függetlenül attól tart-e háziállatot.
Ennek ellenére a férjem jó alkalomnak gondolta, hogy végre megszabadulhasson a papagájtól, ezért én még külön
megvizsgáltattam az állataimat is, és persze kiderült hogy mindegyik egészséges. Az állatorvos azt ajánlotta, hogy 3 havonta nem árt féregteleníteni, és megerõsítette, hogy veszélyt a babára nem jelentenek, csak ellenállóbb lehet tõle.
Úgyhogy tényleg nem kell elajándékoznod õket, egy kicsit több figyelmességgel mindent meg lehet oldani.

Zsebi
Zsebi

Zsebi,

Köszi, most már teljesen megnyugodtam. Az orvoshoz 2 hét múlva kell mennem, azt mondta akkor ad beutaló vérvételre a László kórházba és megnézetjük a toxop.-t is. Remélem (mivel imádom a kis dög macsomat és ráadásul a pocikáját is imádom (imádtamKép ) puszikálni) már én is átestem ezen. Akkor valószinû elviszem õket egy alapos kivizsgálásra. Ez még nekik is jó leszKép

Még egyszer köszi
Panna
Panna

Mummy!

Mi elvileg 10.15-re mentünk. Volt egy kis csúszás, de hát ez mindegy. Ami még csalódás voltaz az, hogy az egész nem tartott tovább 10 percnél. Ebbõl valamivel tövbb, mint 6 perc a videóra felvett anyag. Hol van ez a beígért 15-tõl???

Saci
loramama

Sziasztok Lányok!

Itt még új vagyok, korábban csak a ... ma megint megjött...-be írogattam. Most nincs netem, így csak nagyon ritkán tudok jönni.
Kérlek titeket vegyetek fel engem is a listára:
Djeszter
2.c
13.hét
1. nap
Budapest
29 éves
2002. aug. 12.
2. baba

Köszönöm.
Mindenkinek könnyü boldog terhességet kivánok.

Sziasztok

Djeszter
Djeszter

Szervusztok Kedves Kismamák!

Már hetek óta olvagatom ezt a topicot, sok hasznos infót megtudtam Tõletek, mégha nem is kapcsolódtam bele a beszélgetésekbe. Szeretném a segítségetek kérni egy-két dologban. Hallottam egy olyan vizsgálatról, ami hasonló a "magzatvíz" vizsgálathoz, tehát kiszûri a geneteikai rendellenességeket, de nem olyan veszélyes és fertõzésmentes (!). Állítólag csak néhány csepp vért vesznek hozzá, Pesten talán 1-2 helyen végzik. Nem hallottatot róla valami bõvebbet??? És ha már így nekiduráltam magam az írásnak, keresek egy Horvát Éva nevû gyógytornászt, sajna bõvebbet nem tudok róla, az Aktív Szülés programon belül tevékenykedik valamerre.

Nagyon megköszönném, ha bármelyik témában segítenétek/válaszolnátok nekem

Üdv Mindenkinek:

Ágó + Peti(vagy Panna?)
Ágó

szia Djeszter

emlexel meg ram??De jo,hogy jottel!Azert probalj jonni amikor csak tudszKép

Krisztinka
kriszti

Szia Kriszti!

Igen emlékszem. Több név ismerös nekem itt.
Remélem jól vagy. Most mennem kell, de jövök, ahogy tudok.

Szia

Djeszter
Djeszter

Sziasztok,

Koszonom a biztato szavakat. Biztos ra fogok jonni, hogy hogyan kell banni a babaval...

Ago,
Van egy olyan topic az Anyasag alatt, hogy Down kor szurese verbol, szerintem errol hallottal, de en nem sok jot olvastam rola... Ettol persze meg lehet jo...

Rita,
Megdobbenve olvastam, hogy 'elkestek' az injekcioval... Segiteni sajnos nem tudok, de szoritunk ertetek, hogy ne legyen gond. Egyebkent a helyedben alaposan kikerdeznem az orvost, hogy most akkor mi tortenhet, milyen lehetosegek vannak...

Panni,
Nekem is van cicam es nagyon szeretem. Mindig is volt cicam es sok szulest is levezettem es sok kolykot is segitettem felnevelni a cicaimnak, de soha nem kaptam el a toxoplazmat. Szoval ne vedd keszpenznek, hogy vedett vagy, mert nem biztos. A cica simogatasat, az alomtakaritast bizd a parodra. A fereghajtas nagyon jo otlet, szerintem minel elobb csinald meg, ne varjal toxoplazma eredmenyt. Ha lakasban van a cica (tehat nem tud egeret fogni), akkor ne adjal neki nyers hust, mert allitolag attol lesznek toxoplazmasak.
Egyebkent nalunk a cica 'elkoltozik' egy idore, amikor a baba megszuletik. En attol felek, hogy egy ovatlan pillanatban a cicam rafekszik a babara es nem veszem eszre. Ezenkivul a gyerekorvos unokabatyam is nagyon ellenzi.
Nem ijesztegetesnek szantam ezeket a sorokat, de ugy gondolom, hogy erdemes mindent megtenni, hogy lehetoleg ne kapj el semmit a cicadtol...

Katka2 (28+6)

Katka
katka2

Kati(Katka2),

Köszi az infót, elolvastam, elgondolkodtató...

Majd azért még a nõgyógyimat is kifaggatom a témáról.

Üdv:

Ágó
Ágó

Sziasztok!
Már éppen azt fontolgattam, hogy beköszönök közétek, hogy vegyetek fel a táblázatba, csak a mai UH eredményét akartam megvárni. Ma lennék 6 hetes és 3 napos, ennek ellenére az UH-n semmit sem lehetett látni. (A tesztjeim már régóta pozitívak)Segítsetek, nektek mikor látszott elõször a pici? Nagyon-nagyon szomorú vagyok, és az orvos sem volt túl tapintatos. Jövõ héten kell visszamenni, de egyszerûen nem tudok addig várni.
Köszi a választ elõre is:
Tus
Tus

Hello Skacok,

Tus,
Emiatt annyira ne aggódj, pár napja elmeséltem az ehhez kapcsolódó történetemet. Nem ismétlem, a lényeg, hogy 5-6. hét környékén az egyik nõgyogyi a kerületi rendelõben közölte, hogy nem várok kisbabát. Most a 33. héten ezen csak mosolygok a nagy pocakommal, de akkor én sem találtam olyan viccesnek. Szerintem ha nem bírod egy hétig, akkor menj el a kerületi nõgyogyihoz és csináltass vele egy UH-t. És ne pisilj elõtte. Minden rendben lesz, ne aggódj.

Djeszter és minden újpocak,
Üdv nektek köztünk. Lassan ismét leszünk 60-an nem semmi. Amikor én hosszú hallgatásomból bejelentkeztem, még 50-en sem voltunk. Komoly élet folyik itt, pörög a topic és persze mindenki vágyik rá, hogy Kata007 szupertáblájába kerüljön.Kép Én az elmúlt idõben már 2 helyet is hátracsúsztam,(lassan veszélyben a Top20-as helyzezésem) de nem bánom, mert ez azt jelenti, hogy a tábla tetejére is csatlakoznak még...

Rita,
Én most érted izgulok a legjobban. Biztos minden rendbejön. Én nem tudok neked sok okosat mondani ebben a témában, de úgy olvastam, hogy volt néhány bíztató hozzászólás, mely szerint a már elrontott dolgokat is helyre lehet hozni. Én nagyon-nagyon drukkolok neked és tiszta szívembõl kívánom, hogy minden rendben legyen. Tudom mit jelent egy csöppséget 30 hétig a szíved alatt hordani. Minden jóra fordul meglátod. Nagyon vigyázz magadra és konzultálj más dokikkal, amíg csak meg nem találod a megoldást.

Menta Kedves,
Hát te még mindig egyben?? Már minden pillanatban várom a babád érkezését bejelentõ hírt, és persze a szülés storydat.
Nagyon vigyázz magatokra. Szerintem jó kezekben vagy. Kép Könnyû szülést, sok tejcsit kívánok.

Késõn vásárlók Klubja
Képzeljétek, szombaton elindultunk egy cérnasapkácskáért, majd kitoltunk a boltból egy csodálatos 3funkciós babakocsit. Szerelem volt elsõ látásra. Sõt a héten megérkezik KisZuzu bútora is. Már néhány rugija is van, úgyhogy ha lassan is, de biztosan alakulnak az elõkészületek.

Szerintetek a babamérleg tényleg nagyon fontos? Ha szépen és rendszeresen eszik a baba, akkor is fontos mindig méricskélni?

Zuzu 32+4
Zuzu

Saci!

Mi délután voltunk és ugyanezt tudom mondani - rövid kis videófelvétel és a CD-n sem olvashatóak a video-fájlok, csak az 5 képecske. Mindez 9800 Ft-ért, persze gondolom senki nem megy vissza reklamálni. Kép Sajnos.

A lényeg, hogy jól van a Babci!! Kép

Mummy (29+3)
Mummy

Sziasztok,

Tus, ne csüggedj, igaza van Zuzunak,ilyen korán még piszok könnyû tévedni, hisz gondolj bele, mm-rõl van szó!
Én 7 hetesen voltam elõször UH-on és akkor 8mm volt baba, nem tudom a Te korodban mekkorának kell lennie,de el tudom képzelni, hogy napok alatt változik több mm-t!
Nagyon szurkolok, hogy a jövõ héten pozitív legyen az eredmény!

Zuzu,
bár még korai nekem tudom, de érdekelne, hogy milyen babakocsit vettetek, mert a múltkor a Megatoysban elhûlve tapasztam, hogy van vagy 100 féle és az árak 30 és 100 ezer között mozognak. És nincs kisbabás ismerõsöm akitõl meg tudnám kérdezni, hogy egyáltalán mit kell nézni. Mit is jelent a 3 funkció? hehe, látszik hogy elsõ babámat várom...
És hány hétre szállitanak bababútort?

Nyuszi
Nyuszi

Tus

nem lehet,hogy fiatalabb a terhesseg??nem ertem biztosan laccania kene,nekem a 3 hetes laccott!Doki mit mond?

Krita

nagyon szoritok nektekKépKép

Krisztinka
kriszti

Nyuszi,Zuzu!
Nagyon köszönöm a biztatást. Azt hiszem elmegyek egy másik orvoshoz is, hátha sasszeme lesz. Az egészben az volt a legkülönösebb, hogy még csak egy pici halvány foltot sem látott ma reggel az UH orvos. Minden tünettõl rettegek, ha fáj a hasam azért, ha nem azért. Remélem hamarosan biztosabb eredményt tudnak mondani.
Tus
Tus

Kedves Tus,

Nekem sem láttak semmit az elsõ UH-n, utána egy héttel meg egybõl 7,8 mm-es volt... A nem-pisilésben tényleg lehet valami. Ne izgulj, mindek OK lesz! Drukkolok, én is átéltem ugyanezt! És az is lehet, hogy tényleg fiatalabb, mint gondolod...

ParaZita
ParaZita

Sziasztok!

Tus!
Nekem az orvos azt mondta, hogy egeszen a 12. hetes UH-ig, mindig a vizsgalat elott meg kell inni minimum 0.5 liter folyadekot es a vizsgalat vegeig nem szabad pisilni, ellenkezo esetben a holyag nem nyomja elore rendesen a mehet es igy nem lathato teljesen minden.

Udv. minden ujnak! Hogy szaporodunk! Kép

Forgi!
Nekem is junius 17.-en volt az utolso menszim. A tablazatok alapjan is es UH alapjan is marcius 24.-e a nagy esemeny elorevarhato idopontja.
Gratula a leendo fiacskadhoz! Az UH-n nem mondtak/irtak a szules varhato idejet?

Keson Vasarlok Klubja!
Na mi vegre a hetvegen elerkeztunk oda, hogy a bababutoron kivul mindene meg van a picurnak. A butort is kineztuk, csak ugy dontottunk, hogy csak februar kozepen vesszuk meg, addig van meg egy ket dolog a szobaban amit meg szeretnek csinalni. A butor szallitasi ideje 1-2 nap, tehat nem kesunk el.

Andi
Andysj

Andi!
Hát ma reggel nagyon ki akartam magamért tenni, ezért 1 litert eröltettem magamba 1 órával a vizsgálat elõtt. Alig bírtam ki. Hasi UH volt, és már inkább azon aggódtam, hogy a túl nagy hólyag miatt nem látni.
Tus
Tus

Nyuszi,

Tudom mirõl beszélsz, mikor elõször tévedtem egy nagy babastore-ba, teljesen tanácsatalnul jöttem ki. Azt hiszem a legjobb helyre fordulsz, ugyanis nekem is KisZuzu az elsõ babám és pár hete még fogalmam sem volt, mi fán terem a babakocsi.Kép Viszont hála ennek a topicnak, mára már teljesen profi vagyok, persze csak elméletben. Fontos tudni, hogy milyen terepre veszed a kocsit. Nekem a sok-sok megjegyzésbbõl teljesen egyértelmû volt, hogy a Peg-Perego Venezia-ját fogjuk megvenni. Bolygósítható kerék, kétirányba hajtható tolókar, kicsi súly, (9,5kg), könnyû, egykezes összezárás. Aztán múlt héten a Berndonban megnéztem és már elsõ látásra a Milano jobban tetszett, ugyanazt tudja, csak kicsit szélesebb, komplettebbnek tûnt. Viszont egyik sem tetszett esztétikailag, úgyhogy nem voltam megyõzve.

Most szombaton viszont berobogtunk a Mammut-ba és ott a Chicco boltban beleszerettünk egy gyönyörû darabba. Majd mikor megkérdeztük mit tud, elájultunk. A babakocsiba becsatlakoztatható a mózeskosár, így amíg nem túl szerencsés horozóban, vagy függõleges pozícióban tartani hosszú távon a babát, remek babakocsi, sõt ha hármasban megyünk kocsival én akkor is ebben fogom vinni KisZuzut, van hozzá egy hordozó, ami sokkal vízszintesebb pozíciójú, mint a Peg Perego-k, így autósülésként is jobb érzéssel használom mint azt. Ha leveszem a mózeskosarat, akkor pedig egy spotkocsi lesz, ami többállású. 2 kereke bolygósítható, könnyen összecsukható. Egyetlen hátárnya a Veneziaval szemben, hogy nem állítható a tolókar. De mivel amíg még a hagyomásnyos fekvõ babakocsit használom, addig úgyis látni akarom a Picit, a sportkocsihoz pedig van napernyõ. Ja és a mozeskosár nem része a Venezianak. Nem utolsósorban pedig valami gyönyörûszép. Sok más kocsiról írnak pozitívan, úgyhogy érdemes lenne visszanézegetned az archívban, tényleg a te egyéni igényeidtõl függ, mi a jó, hanyadikon laksz, van-e lift, BKV-val, vagy kocsival jársz, nagyvárosi vagy falusi utakon stb.

Zuzu
Zuzu

Tus!

Nagyon sokaknak hasi UH-t csinálnak, pedig a 12. hétig a hüvelyi UH sokkal jobb lehet. Annyira pici még az ember méhe is ilyenkor (azt hiszem 6 hetesen lúdtojás nagyságúnak szokták emlegetni), nemhogy a baba...
Ugyhogy ne aggódj.
Biztos meglátja a következö UH-n.
Egyébként a fiamat hüvelyi UH-val pont 6 hetesen mi is jól láttuk, most meg természetesen még jobban látszott minden, igaz már több, mint 7 hetesen voltam elöször.

Nem is értettem, hogy miért mondja mindenki az ivást, mert nekem a doki mindig az üres hólyagot emlegette, de most már értem. A hüvelyi UH-nál jobb az üres hólyag.

Zuzu!

A többi Peg-Perego sem tetszett, vagy azokat meg se nézted?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Tus!
Az én orvosom mindig ovatos a korai terhességekkel, söt engem elöször csak a 10. hét körül akart latni. Ez sajna még annyira korai, hogy nem is naygon tudnak mit megallapitani. és elkiabalni sem szabad sajnos, mert barmi történhet, ugye. Engem mind a két terhességemnél csak a 4. honaptol vett komolyan, igazi varandosnak. Minden jot, remélem a következö UH-n megnyugtatnak. Monika
Monika

Beszti,

Fõleg azt néztem, de egyik sem fogott meg, kicsitt kopott farmer, kék vagy zöld volt az alapja a legtöbbnek. Szerintem ki vannak fogyva, de állítólag lehet kérni katalógusból, de 6 hét a rendelés.

Nyuszi,
A mi bútorunkat 6 hétre szállították, aztán bejelentettek egy 10 napos késést. Mindegy a héten itt van.

Zuzu
Zuzu

Forgi!
Halvány lila gözöm nincs, hogy mit írjunk. Kép A szülés várható idöpontja szerint egyidös vagy Andysj-val. Ha gondolod, írjuk be azt ami neki van. Persze ez csak ötlet volt, azt írom, amit mondol. Kép

Djeszter!
Felvettelek a táblázatba. Üdv köztünk, és kellemes babavárást. Kép

Zuzu!
Teljesen zavarba hoztál ezzel a "szuper táblázattal" Kép
Lenne egy kérdésem: igaz van köztünk kb. 9 hét, de...., szerinted nem furcsa dolgok történnek velünk, szinte teljsen hasonlóan??? Kép
Olvasd el légyszi, hogy mit írtam tegnap este 22.39-kor. Kép
Mi kiságyért mentünk és kijöttünk egy 3 funkciós babakocsival. Kép A legjobb szó, amit Te írtál. Szerelem elsö látásra. Ez volt egyébként amit legutóljára akartunk megvenni. Ez van KépKépKépKép

Kata
Kata007

Kata! Igen, a másik Klári babája is megvan! :0)
Jó pocakoskodást!
Névtelen

Szia Tus!

Ne aggódj, nekem csak a hetedik hét végén találták meg a babát és addig halálra izgultam magam, mert vérezgettem és persze, ha nincs meg a baba az elsõsorban a méhen kívüli terhességet jelenti. De vágülis meglett!! Egyébként hüvelyi UH-t csináltak? Mert az pontosabb!
Száva

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?