Szia kedves Névtelen!
Ez utóbbi megoldás ami nálunk is nagyon valószínû lesz, hogy ezt fogjuk alkalmazni. Az a neve hogy Mirena spirál, mely kis mûanyag szerkezet, mely rendszeresen adagolja a hormont, ami - mivel helyileg adagolja- lényegesen kevesebb hormont tartalmaz mint pl. a tabletták. Több nõgyógyász véleménye volt ezzel kapcsolatban egymástól függetlenül az, hogy ez közel olyan hatásfokú, mint a mûvi meddõvé-tétel. És mindemellett 7 éven keresztül maradhat fenn, és a fennléte alatt vérzés sincs, csak egy egynapos körüli emlékeztetõ vérzés. Az ára az valóban húzós (35.000.- körül van), viszont ha kiszámolod, a jobb gyógyszerekre már 2,5-3 év alatt kifizetsz ugyanennyit, csakhát ezt ugyebár egy összegben kell fizetni. Állítólag semmiféle mellékhatása sincs, és aki használha az maximálisan elégedett vele. Mindenesetre én már csak egy rendes vérzést várnék, és az orvosom rögtön fel is fogja tenni akkor (õ szerzi be mert a patikák a borsos ára miatt nem is tartják, max. csak megrendelni lehetne), csak hát mivel intenzíven szoptatok, lehet hogy erre még egy kicsit várni kell. Úgyhogy amikor már lesz ilyen tapasztalatom, akkor ha még érdekel, szívesen beszámolok róla.
Ilda. Így van, az én orvosom szerint rendszeres, gyakori szoptatás mellett biztonságos, viszont én is ismerek olyanokat akiknek a gyereke continuin mellett fogant. Egyébként én sem szedtem csak kb. két hétig, de a vérzésemet remekül felborította a hormontartalmánál fogva.
Sziasztok, egyébként ha van valakinek a Mirenával kapcsolatban személyes tapasztalata, akkor azt nagyon szívesen fogadnám!
Norcsi.