Johanna
A szoptatás elsőroban a gyakori szoptatással lesz sikeres, minél többször mellretenni a babát, minél több inger éri a mellet és ezáltal az agyat, beindulnak a tejelválasztó hormonok. a bogyók max. ennek fenntartásásban segítenek, de ne ettől várjátok a csodát. enni inni rendesen és sokat-sokat szoptatni, főleg az elején. ha alszik a baba, akkor meg fejni. ne járjatok úgy, mint én!!!
Torsi
Akkor mi lesz velem a 2. gyerekkel, mert nekem az első is ilyen gyorsan született meg, mint neked az ötödik.
Papírok
Ez attól függ, milyen a mhely. 100 fő felett TBkifizetőhely a mhely, a papírok beadása után intézi a Tgyást, gyedet, gyest, anyasági támogatást.
én a fiam lakcímkártyáját és anyakönyvi kivonatát a szülés után 2 nappal kaptam kézhez a kórházban. a TAJ-t meg kiküldték postán.
Anny
nekem ez a afajta cicicsere nem jött be. egyikből szopott, aztán elengedte, amikor nem kellett neki, utána már ment át a másikra. onnan nem szívott ki mindent, így ezzel a mellel kezdtük a szoptatást a következő szopizáskor, ami volt hogy 1,5-2 óra múlva volt.
nekem csak a cicimen cumizott, de amikor levettem nem adtam neki játszócumit, sőt egyáltalán nem volt cumija, hog yutána majd elvegyem tőle? nem... ujját sem szopta soha, csak a cicicumi volt. és mindig elaludt cumi nélkül is.
a mérlegeléssel egyetértek, tényleg felesleges állandóan méricskélni, mi isz csiáltuk az elején, de én is és a fiam is ideges lett csak tőle. abba is hagytuk és hetente mázsáltuk.
a babák a születés utáni 2 hétben nem is hízzák rögtön vissza a leadott súlyt. ez teljesen természetes. utána meg szépen elkezdenek gyarapodni.
a fiam 2900 grammal született, az elején lustácska volt a szopiban, de pár hónappal mindenki kérdezte mennyivel született és nem akarták elhinni, milyen szépen kikerekedett a tejtől.
Asszony
akkor sorstársak vagyunk. nekünk volt nem egy olyan alkalom amikor szopi után lemértük a fiamat és 270!!!-et zabált le belőlem hajnalban, úgy, hogy előtte fejtem, mert azt gondoltam nem ébred és nagyon feszültek a melleim. akkor kifejtem 250ml-t, és még ő is bazáblt belőlem
prá hetesen ő is megevett ilyen 100-150 ml-ket.
ne aggódj, a baba tudja mennyit kell ennie, anyatejes baba nem tudja túlenni magát. ha alszik, akkor hadd aludjon, ha éhes lesz úgyis kérni fogja a cicit. ne a nagykönyv szerint élj, hanem ahogy nektek jó!!! el kellene felejteni már végre a 3-4 óránkénti javasolt etetést (persze van, akinek ez bejön, de sokaknak nem és szétaggódják magukat)! ha mi eszerint éltünk volna, akkor a fiam éhenhal, olyan bélpoklos volt.
cumisüveg
hát igen, abból dől a lé, nem kell érte megdolgozni, mint a ciciből. próbáld meg visszaszoktatni. miért kell egyáltalán cumisüveg? én pl. mellgyulladással is szoptattam, nem pihentettem a mellemet, és szépen rendbejött a sok szopitól, a tej sem apadt el, a fiam sem szokott át cumisüvegre.
mi csak akkor cumisüvegeztünk, amikor én nem voltam vmi miatt otthon. aztán áttértünk a pohárra.
cumi nélkül is felnő egy gyerek és nincs macera se fertőtlenítéssel, se cumimizériával, mertleesett a földre, meg elvitte a cica stb.
g