Új privát üzeneted érkezett!

Kati!

ha olvasod, jővőhéten megyek én is CTG-re. Ott valószínüleg megint találkozunk majd. Kép

Nicol

Kép
nicol

Köszi Szépia,

közben Johanna ajánlott szülésznőt, aki homeopátiás készítmény párti, jövő héten az orvosommal is konzultálni fogok a témáról.

e
erkaberka

Sziasztok lányok!

A málnalevél tea nekem sokat segített. Én úgy tudom, a méhnyak felszívódását segíti elő, észrevétlenül még a szülés előtti hetekben. Ennek mindenképpen meg kell történnie legkésőbb a szülés alatt.
Amikor én bementem szülni szűk egy újnyi volt a méhszájam de a méhnyak teljesen el volt vékonyodva.
A teát a 36. héten kezdtem el inni, de úgy hallottam előbb nem is szabad elkezdeni.

A homeopatias bogyókat én a szülésznővel beszéltem meg. Szülés előtt nem, de a szülés alatt kaptam és a szülés után is bogyókat szedtem. Én nem is kaptam méhösszehúzó szurit, csak a bogyót eszegettem.
A szülés alatti bogyókat a szülésznő adta a saját készletéből, azt, amit utána kellett szedni azt egy gyógyszertárben vettem. (fel van írva valahova a nevük, majd megkeresem ügyesen)

Jó babázást és pocakosodást!
Böbe
böbike

Cica és Carezza

Mi újság, hogy vagytok? Nem viseli meg a babákat a front? Alexa ma teljesen kivolt, egész álló nap ébren volt, evett, bukott, evett, bukott, görcsölt... Kép Rengeteget eszik, és baromi gyors ütemben hízik.

Edina
Voltál a dokidnál? Minden rendben? Én pénteken megyek Mészáros dokihoz, viszem Alexát is. Remélem, nem lesz pocsék idő.

Puszi
Zsu és a haspók Alexa, aki holnap lesz 6 hetes Kép
tothzsuzsi

Sziasztok,Szia Zsuzsi!

Tegnap mi sem aludtunk semmit, max 10 perc volt a leghosszabb idő, de annak felét a karomban.le sem tudtam tenni, egész nap szopizott,este 1/2 10-kor aludt el.Hiába hagytam sirni abban sem fáradt ki.Ma remélem bepótolja a tegnapi pihenést, eddig csak szopizni kelt fel.Tegnap estére én már teljesen kivoltam , még egy ilyen napot nem birtam volna ki.
Hétfőn eljött anyukám Egerből hogy vigyázzon a gyerekekre amig én a dokinál vagyok. Fél órás keresgélés után találtam csak helyet(belváros), és ezek után azzal fogadtak hogy a dokimat császárhoz hivták bizonytalan mikor jön. Állitolag 6 év alatt mióta az asszisztense ott van ez a 3.alkalom.Egy órát vártam de hiába,igy hazajöttem mert Dorka meg kelt szopizni.Most jelentkezhetek be ujra.
Gergőt hétfőn beirattam az oviba,ha felveszik megy februárban,hihetetlen milyen gyorsan megy az idő.

Üdv: Edina
antaledi

Asszony
Szerintem ne aggódj, ahogy telik az idő egyre jobb lesz.
nálunk sem vált be eleinte, hogy közvetlenül kaja után tettük le aludni a fiam. fürdés után volt szopi, után még kicsit fent voltunk, aztán tettem le az ágyba és úgy elaludt. lehet a te babádnak is nyomja a pociját a kajcsi.
5 hetes korátó laudt este 11-5-6-ig egyhuzamban, egészen 6 hónapos koráig, na onnantól ismét 2-3x kelt szopni. Kép valszeg az új kaják mgehozták az étvágyát. aztán 10 hós korára már ismét aludt, mint a bunda. most 3 lesz és este 9-reggel7-ig nyomja. délután meg 1-3 vagy 4ig alszik.

én is ittam málnalveléteát és én is már 2 ujnyiva mentem be szülni, és kb. 3 óra alatt megvolt minden.

Rákóczi Ági is szakértője a homeos cuccoknak. Kérdezzétek őt itt a topicon!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

sziasztok,

sikerült annyit megtudnom hogy a szülésznö akire a barátnöm barátnöje gondolt és homeos ügyekben otthonosan mozog, Erzsinek hivják szemüveges és 30 körüli....amugy nem tudom mikor szokás szülésznö választással foglalkozni, igy 35. hétben lehet hogy korai aggodalmaskodni emiatt...szoval ha valaki tudna ebben segiteni, illetve ajánlani valakit azért nagyon hálás lennék.
köszi, szépia
szépia

sziasztok,
köszi a megnyugtató hireket a málnalevélröl!

Gumicukor, jo is lenne ha ennyivel meguszhatnám a szülést de sajnos ez lesz nekem az elsö igy nem tudok nagyon optimista lenni (már ami a 3 órát illeti)

Böbe: a homeos listádra nagyon kiváncsi lennék, de még nem sürgös! elöre is köszönöm

sz.
szépia

nekem is elsőre volt 3 óra, úgyhogy neked sem lehetetlen!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Én már beszereztem a málnalevél teát, és éppen a terhesek teáját kortyolgatom. nagy híve vagyok a bába válaszol c. könyvnek. Tök jó és tetszik, hogy nem gyógyszerekhez nyúl, hanem természetes dolgokhoz.

Nektek a fronttól nem keményedik a pocakotok? Mert nekem nagyon, nagyon.... Olyan mint egy atomgolyó:-))) ja és baba már bent van startpozicóban,ez a 33.héten még egy kicsit korai, drukkoljatok, hogy még kibíron minimum 3 hetet, de inkább többet.

Szülésznő ügyben: én Klárinál fogok szülni, ha minden igaz. Õt választottam, nagyon kedvesnek tűnik, gátvédelemmel szeretnék nála szülni, már az olajat is beszereztem. De szerintem nagyon sok jó szülésznő van, kezdve a Rákóczi Ágitól...

Böbe: homeós lista engem is érdekel. De van nekem is füzetem, onnan majd én is kinézek dolgokat, és leirom. Azt tudom, hogy a szülés utáni vérzésre pl. Arnica Montana jó, az segíti az összehúzódást, sőt szülés alatt is lehet szedni, mert a babóca traumáit is csökkenti. Ez sem utolsó szempont.

Valaki vetet még le köldökzsínórvért? Én erősen gondolkodom rajt, bár el kéne már menni a vérvételre, mert az hosszú ideig tart mire meglesz...

Most ennyi, mindenkinek szép napot, legyen akár pocakos vagy babás...

JohannaZseb

Kép
Kép
johanna1975

Szépia

szerintem szülésznőválasztás már abszolút aktuális a 35. héten. Nem érdemes túl sokáig halogatni. Ekkortájt már én is felkértem Várnai Gabit. Õ is szakértő a homeos dolgokban, gátvédelemben is profi, plusz még nagyon kedves. Klári, Erzsi, Keszegh Évi is nagyon rendes.

Az első szülésemnél Gumicukorhoz hasonlóan nekem is nagyon gyorsan pörögtek az események, de most, Alexával kicsit bonyolultabbak voltak a dolgok.

Zsu
tothzsuzsi

Szia Nicol!
Én is remélem,hogy kedden találkozunk a ctg-n vagy a dokira várva
Kati
kati

Nekem van egy kedvenc oldalam homeopátiás szerekről szülés-előtt-alatt után:

http://membres.lycos.fr/taborlakok/document/

Használat előtt konzultálni szakértővel!!!!

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali!

Én szülés alatt úgy tudom Arnacia-t (ez asszem árnyika) és Caulophyllum-ot kaptam. De ezt nem én vettem ez ott volt a szülésznőmnél.
Szülés utánra kellett vennem:
Arnacia C30
Hypericum c30-at
Ezekből 3*5 bogyót kellett naponta bevennem. Mire hazajöttem a kórházből már el is fogyott.

De lehet, hogy a Te szülésznőd mást ajánl, az a tuti, ha megférdezed Õt.

Üdv.:
Böbe
böbike

sziasztok,
köszönöm a sok sok infot! "taborlakok" honlap nagyon jo.
johanna - nekem is nagyon keményedik a pocakom, de a front eddig nem jutott eszembe. kicsit az bosszant hogy a baba feje még mindig fent nyomakodik aminek azt hiszem a doki sem nagyon örült.
a szülésznödhöz csak ugy oda sétáltál hogy nála szeretnél szülni vagy a dokid révén jutottál hozzá?
szépia
szépia

Sziasztok,

én is átnéztem a taborlakok honlapot, bár sokkal okosabb nem lett, mert most akkor én vigyek mindenféle bogyót, vagy ott tudnak adni? melyiket vigyem, előre olyan nehéz tudni, hgoy mit fogok produkálni. Egyébként a szoptatáshoz is vannak állítólag nagyon jó szerek, majd megnézem, hogy mik is azok és akkor azt már be tudja szerezni a család.

Szépia: én csak úgy odamentem a szülésznőhöz, mert szimpatikus volt, egyéni megérzés alapján, akkor még azt sem tudtam, hgoy a dokim szeretne-e vele együtt dolgozni vagy sem... de aztán azt mondta, hogy persze jó... ám legyen. Azóta sokszor beszélek vele és nagoyn kedves. Tetszik a neved, ez az alkati szerem neve:-))

Lányok, aki túl van a szülésen, nekem már csak elolvasva is borzalmas az a sok marhaság, amit intézni kell.... gyedhez, tgyáshoz, anyaságihoz és mi a figyfenéhez... jaj, jaj, nem elég a szülés, a szoptatás, a folyás és a nem tudom mi még ez is... miért ilyen bonyolult minden???

Továbbra is keménykedünk, bébicske nagyon makacs.

Szépia: Te hol is jársz? hányadik hét? Dokid?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

En is szedtem homeobogyokat szules elott es alatt. Egy olyat is, amit ott a korhazban nem szoktak adni, nekem az az orvos ajanlotta, akihez homeo-ugyben szoktam fordulni. Ez a szer a Cimicifuga, ezt 30-asban szoktak a korhazban adni, en 200-asban kaptam (azt hiszem ilyen erosseguben tenyleg csak orvosi javaslatra szoktak bogyot szedni). Ezt egyetlenegyszer kellett bevennem, meghozza mar a korhazban, nehogy ido elott kipotyogjon belolem a gyerek :o) A szulesznom szerint (aki Ferenci Erzsebet volt) nagyon hasznalt.
Az igazi fajasaim 2-kor kezdodtek, 4-re felvettek a korhazba, valamikor akkor bevettem a bogyoimat, es 6-ra megvolt a baba. (Egyeb "gyorsito" korulmenyek: ittam malnalevelteat, ez az otodik gyerek - de azert ez akkor is gyorsabb volt, mint a tobbi, es allva vajudtam es ugy is szultem, amit - vagy az ulest - tudok ajanlani masnak is, mert lelkileg is, fizikailag is sokkal jobb, mint fekve.)

JohannaZsebi! Azt a sokmindent, amit intezni kell, a munkahelyeden keresztul nem intezik el? En tanar vagyok, es egy munkaugyis holgy, akinek telefonon bejelentem, hogy babam szuletett, kikuldi az urlapokat, elmondja mit kell hozza csatolni, en ezeket csak feladatom ajanlva, es kesz. A korhazban is nagyon segitokeszek, amit ott inteznek - baba lakcimkartyaja, szul. anyak. kivonata - azert par nap utan vissza kell menni, de barki visszamehet erte, a szomszedod is. Persze lehet, hogy tul sima eset vagyok, azert egyszeru (segitokesz munkaugyi eloado, keruleti lakos vagyok es hazas...)

Udv,
Orsi
torsi

Szia Asszony !

Mi egy napon szültünk.Kép Nekünk délután 3/4 14-re lett meg Petra. Melyik szobában voltál a gyeremkágyas osztályon?
A szoptatáshoz kapcsolódó kérdésedre válaszolva, mi is végigjártuk a kevés a tejem vagy túl ette magát a gyerek idegtépő variációkat.
EGYIK SEM IGAZ, a baba mindig annyit eszik, amennyi kell neki. A lényeg, hogy legyen minimum 2 kakis pelus és négy pisis 24 óra alatt. (Ha több az sem baj.) Beszéltem egy segítőkész La Leche-s tanácsadóval, aki elmagyarázta, hogy az előtej után egy sokkal sűrűbb tej jön a ciciből, ami olyan hormonokat tartalmaz, ami az esetleges pocakfájást megakadályozza. Az előtej, ami hígabb és szinte csepeg vagy spriccel a szoptatás kezdetekor a szopott mennyiség kb. 1/3-át teszi ki, a 2/3 rész szoptatás közben keletkezik. (Én ott rontottam el az elején, hogy, amikor kiszívta a kislányunk az előtejet, azt hittem, hogy nincs már a mellemben semmi és automatikusan áttettem a másikra. Így csak előtejet ivott tulajdonképpen, ami nem olyan dús tápanyagokban, és a növekedéshez szükséges fehérjében, illetve nem tartalmazza a "fájdalomcsillapító" hormont mint a hátsó tej.) Így állandóan húzta a görcs a pociját és nem produkált nagy súlynövekedést.
A másik tanács az volt, hogy minimum 3 óra teljen el, mielőtt áttesszük a babát az egyik ciciről a másikra szopni. (Pl.: ha hamarabb felkel mint 3 óra időtartam, akkor azzal a mellel folytatom a szopizást, amivel abbahagytam és ha kiköpi a cicit, akkor megyek a másikra. Ott addig hagyom míg szintén magától befejezi és elalszik. Ha átmegy cumizásba és nem alszik el, akkor leveszem mellről, és játszócumit adok neki, amíg el nem alszik.
A mérlegelést mi egyszer végezzük naponta fürcsi után meztelenül, de a gyerekorvos és a tanácsadó szerint is elég lenne hetente. ( Nincs semmi értelme a kórházban alkalmazott evés előtt és evés utáni mérlegelésnek, csak idegessé teszi az embert, hogy egyszer kevesebbet, egyszer többet szopott a babája.

Remélem tudtam segíteni.
anny

Azt elfelejtettem még leírni, hogy a szoptatós tea elhagyását is javasolta, ha megvan a napi 3 litykó folyadék (lehetőleg ásványvíz, szörp,almalé), mert akkor nem lehet gond a tej mennyiségével.
A tea irritálhatja a baba gyomrát.
És a citrusfélék kerülését javasolta még.
anny

Anny!

Es akkor mit kell tenni, ha nincs meg a napi 2 kakis pelus? Az elejen nem volt meg, jo, ha 24 orankent kakilt egyszer, de az se jott mindig ossze. Nem is hizott hazajoves utan ket hetig semmit sem, elegge el voltam keseredve. Most mar szepen hizik, de meg mindig ritkan van tobb kaki egy nap. Azt is fajdalmas vajudas elozi meg.
Orsi
torsi

Én a kakis témához csak annyit tennék hozzá, hogy az én lányom a kórházban születésének másnapján kakilt egyet, utána 5 napig semmit! A gyerekorvosunk el akart küldeni a kórházba sebészetre, hogy nézzék meg, nincs-e valami szűkülete vagy ilyesni. Én persze nagyon ideges lettem, aztán szerencsére gyorsan kakilt egy nagyot, így a sebészetet megúsztuk. A védőnőm pedig megnyugtatott, hogy az anyatejes babáknál minden lehet, az is normális, hogy naponta többször kakilnak, az is ha egyszer és az sem jelent semmit ha napokig nem kakil egyáltalán, de azért 3 napnál tovább nem jó, ha nincs széklete.
Szerintem ne aggódjátok túl ezt a témát ha egyébként minden rendben van és gyarapodik a baba:-)
éva
vevi

Sziasztok,

Torsi: köszi... remélem a munkahelyem intéz majd néhány dolgot, de jobb ha én is tudom mit kell, mert utána sok esetben már késő bánat, pl. az egyszeri juttatások. A munkahelyemen a hölgy nagyon kedves, de pici cég, én leszek az első és szerintem az utolsó szülő nő ott, mindenki más férfi...:-))

Lányok: nagyon keményedek, félek, nehogy babó kijöjjön korábban, még 3 hetet ki kell bírnia. Ezt ő is tudja, csak a fránya frontok nem. :-)) Volt valakinek olyan, hogy babája iszonyatosan nyugtalan volt még bent legalább 14-15 órát, ennyi ideje mozog folyamatosan... nem áll le, hol rúg, hol csuklik, kalimpál de valami mindig van. Aludni sem tudtam. Jaj, jaj....

Előre is köszi JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Erkaberka!
Nekem a dokim ajánlotta a Várnai Gabit, és amikor találkoztunk vele, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy egyet értek a dokival. Õ kérdezte, hogy hogy állok a homeos bogyókkal, és a vajúdás alatt, szülés után csak ilyeneket kaptam.

Gumicukor! Köszi a biztatást. Lehet, hogy megtaláltuk a probléma okát! Az én kicsi babucimnak akkora étvágya van, hogy 100-125 grammokat eszik, és így átalussza a két etetés közti időt. Szerinted ez nem nagyon sok?

Anny!

Én először a 3 ágyasban voltam, aztán egy nap után áttettek a kétágyasba, a b folyosó utolsó szobájába. Most nálunk az a legutóbbi fejlemény, hogy Gergő nem hajlandó szopizni. Csak cumisüvegből hajlandó enni, de onnan 100 grammokat eszik. Szerinted?

Asszony+Gergő
asszony

JohannaZsebi!

Nekem volt olyan, a masodik gyerekem, akinel rengeteget kemenyedtem, felidotol, es folyton rugdosta a kijaratot. A baba 3 hettel korabban jott, jo sullyal, szep eretten, hatalmas etvaggyal. Szerintem ne aggodj, a 3 het plusz/minusz a kiirt datumhoz kepest normalis szuletesi ido.

Asszony! Az en Bogim se volt oda a szopasert meg egy honapja, ha lefejtem, akkor lelkesen kiszivta a cumisbol. De en ezt csak egy hetig csinaltam, marhogy amit nappal szopasok (ill. probalkozasok) utan lefejtem, azt az ejjeli rumlizasok kezdetekor odaadtam neki. Kulonben igencsak eroltettem a szopit, es nem hiaba. Egy het utan - amikor vegre harom hetesen elkezdett hizni - abbahagytam ezt a cirkuszt (fejes, cumisuveg), addigra en is kipihentem magam ejjelenkent, tobb tejem lett, o is gondolom hozzaszokott, hogy ejjel gyorsan visszaalszunk szopi utan, es azota tobbe-kevesbe ez is tortenik. Szoval szerintem erdemes eroltetni. Nekem egyszer azt mondta a vedonom, mikor hasonlo helyzetben aggodtam, hogy ehen marad a babam, hogy ne feljek, ha igazan ehes lesz, majd hajlando lesz szopni. Amig viszont konnyebb uton is jollakhat (cumisuveg), addig nem fogja megeroltetni magat. Nalunk bejott. (Persze en is mindig problemazom, a ferjem meg nem vesz komolyan, mert ugyis vegul mindig szepen szopnak a babaink. De ezert tenyleg neha meg kell kuzdeni.)

Anny! Ez a 3 oras pihentetese a mellnek uj szamomra, de jol hangzik. Ki is akarom probalni, csak kicsit ... hat lehet, hogy en vagyok egyugyu, de az idopontok eszbentartasa neheznek tunik. Neked ez hogy megy? Mert en igeny szerint szoptatok, es akkor mondjuk 3-kor szoptatok a bal oldalrol, aztan a jobbrol, es utana barmikor kell megint, egesz 6-ig a jobbrol, de mindig meg kell jegyezni az utolsot, mert lehet, hogy ahhoz kell merni a kovetkezo 3 orat, ha kozben 6 utan visszaterek a balra. Matektanar voltam valaha, megsem hiszem, hogy ennyi szam megjegyzesere van kapacitasom, persze jegyzetfuzetet is hordhatnek magamnal. Szoval en probalkozom, de meg arra se mindig emlekszem, melyik oldal volt utoljara. Es kivancsi lennek, mas hogy boldogul ezzel.

Orsi
torsi

nyugi, en sem emlekszem az oldalakra, es arra sem, hogy mikor evett pontosan, csak kb....eleinte neztem az orat, meg az oldalakat, de most mar nem birom kovetni

mondjuk eleinte konnyu volt, mert mas dolgom sem voltKép

Kép
babarozsa

Johanna, en vittem bogyokatKép de az tulzas volt

de ki lesz a szulesznod? vele beszeld meg...pl. Aginal vannak bogyok

amugy szules utan neked kell vinni..ajanlom az arnicat, es a hypericumot, ezek alapok
nekem a staphysangria is jo volt (remelem jol irtam, de kb. ezKép a pisilesnel segit szules utan

Kép
babarozsa

latom nepszeru a homeos oldalKép

Kép
babarozsa

sziasztok,

johanna: bocs hogy eddig nem válaszoltam de hétvégén nem nagyon internetezek... szóval én junius 7 re vagyok kiirva, vagyis 36. hétbe léptem. Toth Ferenc a dokim (akivel nagyon elégedett vagyok, söt mult héten voltam egyik elöadáson ahol csak jot mondott rola a szülésznö is!)
Az orvos sogornöm szerint a pocak keményedés fáradtságtol is lehet és azt javasolta ne nagyon dolgozzak vagy legalább pihenjek ha keménynek érzem...na persze nagyon nem szeretném én sem ha elöbb megjelenne a baba föleg h azt mondta a doki hogy kicsi.

babarozsa: én tényleg nagyon bizom a homeos bogyokban, valoszinöüleg már tulzás is. azt gondolom majd minden néhézséget megold aztán lesz majd csodálkozás!

johanna, jo hogy felvetetted a papirügyek kérdését, még ez eddig fel sem merült bennem amugy utalok ilyenekkel foglalkozni és a felét sem szoktam érteni annak amit a könyvelö mond...

szépia
szépia

Johanna
A szoptatás elsőroban a gyakori szoptatással lesz sikeres, minél többször mellretenni a babát, minél több inger éri a mellet és ezáltal az agyat, beindulnak a tejelválasztó hormonok. a bogyók max. ennek fenntartásásban segítenek, de ne ettől várjátok a csodát. enni inni rendesen és sokat-sokat szoptatni, főleg az elején. ha alszik a baba, akkor meg fejni. ne járjatok úgy, mint én!!!

Torsi
Akkor mi lesz velem a 2. gyerekkel, mert nekem az első is ilyen gyorsan született meg, mint neked az ötödik.

Papírok
Ez attól függ, milyen a mhely. 100 fő felett TBkifizetőhely a mhely, a papírok beadása után intézi a Tgyást, gyedet, gyest, anyasági támogatást.
én a fiam lakcímkártyáját és anyakönyvi kivonatát a szülés után 2 nappal kaptam kézhez a kórházban. a TAJ-t meg kiküldték postán.

Anny
nekem ez a afajta cicicsere nem jött be. egyikből szopott, aztán elengedte, amikor nem kellett neki, utána már ment át a másikra. onnan nem szívott ki mindent, így ezzel a mellel kezdtük a szoptatást a következő szopizáskor, ami volt hogy 1,5-2 óra múlva volt.
nekem csak a cicimen cumizott, de amikor levettem nem adtam neki játszócumit, sőt egyáltalán nem volt cumija, hog yutána majd elvegyem tőle? nem... ujját sem szopta soha, csak a cicicumi volt. és mindig elaludt cumi nélkül is.

a mérlegeléssel egyetértek, tényleg felesleges állandóan méricskélni, mi isz csiáltuk az elején, de én is és a fiam is ideges lett csak tőle. abba is hagytuk és hetente mázsáltuk.

a babák a születés utáni 2 hétben nem is hízzák rögtön vissza a leadott súlyt. ez teljesen természetes. utána meg szépen elkezdenek gyarapodni.
a fiam 2900 grammal született, az elején lustácska volt a szopiban, de pár hónappal mindenki kérdezte mennyivel született és nem akarták elhinni, milyen szépen kikerekedett a tejtől.

Asszony
akkor sorstársak vagyunk. nekünk volt nem egy olyan alkalom amikor szopi után lemértük a fiamat és 270!!!-et zabált le belőlem hajnalban, úgy, hogy előtte fejtem, mert azt gondoltam nem ébred és nagyon feszültek a melleim. akkor kifejtem 250ml-t, és még ő is bazáblt belőlem Kép
prá hetesen ő is megevett ilyen 100-150 ml-ket.
ne aggódj, a baba tudja mennyit kell ennie, anyatejes baba nem tudja túlenni magát. ha alszik, akkor hadd aludjon, ha éhes lesz úgyis kérni fogja a cicit. ne a nagykönyv szerint élj, hanem ahogy nektek jó!!! el kellene felejteni már végre a 3-4 óránkénti javasolt etetést (persze van, akinek ez bejön, de sokaknak nem és szétaggódják magukat)! ha mi eszerint éltünk volna, akkor a fiam éhenhal, olyan bélpoklos volt. Kép

cumisüveg
hát igen, abból dől a lé, nem kell érte megdolgozni, mint a ciciből. próbáld meg visszaszoktatni. miért kell egyáltalán cumisüveg? én pl. mellgyulladással is szoptattam, nem pihentettem a mellemet, és szépen rendbejött a sok szopitól, a tej sem apadt el, a fiam sem szokott át cumisüvegre.
mi csak akkor cumisüvegeztünk, amikor én nem voltam vmi miatt otthon. aztán áttértünk a pohárra.
cumi nélkül is felnő egy gyerek és nincs macera se fertőtlenítéssel, se cumimizériával, mertleesett a földre, meg elvitte a cica stb.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Szépia: akkor jó sokat lesz foglalkoztatva a dokid júniusban, mert én is akkorra várom a babát.... Hú, lehet, hogy a szülinapomon fogsz szülni az június 8. Én is remélem minimum addig kibirom, bár elvileg egy kicsit még tovább is kéne birni... Lehet, hogy együtt szülünk nála. Jól hangzik. Én is csak jókat hallottam róla. Szülésznőd van? Nekem a Klári...
Te hogy bírtad a frontokat?

Torsi: nekem még ahhoz kell 2-3 hét, hogy elérjük a 36. hetet. Szóval még nagyon korai lenne, még csak a betöltött 34. hétnél járok.

Doki ma zártnak talált, de sok sok pihit rendelt el, erre most hol vagyok hát a munkahelyemen.

Babarozsa: de jó látni téged itt, éppen a napokban jutottatok eszembe, azelött mindig voltál valamelyik topicban, most meg szinte sose látlak.. hogy van a pici? És Te? Remélem minden teljesen okés.

Gumicukor: köszi a szopis infót... hát persze, hogy nem a bogyóktól várom a csodát, de ha mondjuk gyulladt a mell, akkor inkább bogyó, mint antibiotikum..... de a csoda mindig bennünk van, igy ehhez szeretném magamat is tartani.

Mindenkinek szép napot jó babázást és babavárást

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Ja, az mas, akkor tenyleg vigyazz magatokra!
Nekem a harmadik baba 33 es fel hetesen szuletett. Hamar rendbe jottunk, meg eleg nagy volt igy is (2,65), de nem volt konnyu idoszak az elso par het, foleg az eleje, amikor meg a gyerekklinikan voltunk.
Gumicukor! Akkor te tenyleg mar csak a szuloszoban vehetsz be ilyen gyorsito cuccokat! Jo neked :o)

Van olyan koztetek, akinek az egyik oldalrol kovetkezetesen kevesebbet szopik a baba? Nekem ez visszatero problemam. A negyediknel azt mondta a vedono, hogy mindig azzal az oldallal kezdjem a szoptatast, mert akkor ehesebben jobban sziv a baba, es tobb fog termelodni. Nem jott be, azota is felemas vagyok :o( Most is probalom ratukmalni azt az oldalt, de amikor merem, mindig feleannyi fogy onnet, mint a masikrol. Jo lenne visszaegyengetni a meretbeli kulonbseget :o)

Sziasztok,
Orsi
torsi

Johanna, szia
hat igen, akkor meg nem volt baba, meg most, hogy Isztambulban vagyunk nincs sajat gepem, es a aprom dolgozik rajta, aztan meg nem tudok leulni mert a babaval foglalkozom
regebben a karomban aludt, es kozben tudtam netezni, dehat ez vanKép

most itthon vagyunk egy rovid ideig

Kép
babarozsa

Sziasztok lányok,

nem győztem olvasni sok hozzászólást, már egy hete nem voltunk a neten, ugyanis május 3-án 14.00-kor megszületett a pici fiunk, Attila, Vida doktor, Ferenci Erzsike és a férjem csodás segítsége mellett. A szülés - leszámítva a már elfeledett fájdalmakat - felemelő volt és ami még jobb, hogy teljesen családias hangulatban zajlott. Most, hogy itthon vagyunk, jön ki rajtam igazán a prüntyögés, visszanézem a képeket, a kedves üzeneteket és rögtön csorognak a könnyeim. És furcsa megszokni, hogy a "pocak" most itt szuszog mellettem.

Babuci 2 héttel korábban, de tökéletes formában született. Egyébként én nem ittam málnalevélteát, mert mire elkezdtük volna, már azt mondta szülésznőm, hogy ilyenkor elnyújtja az időpontot. A homeóért viszont hálás vagyok, bár a 10 napos kúrát szintén nem tudtuk végigvinni, de a szülés alatt és után jobb volt bármi más bogyónál.

Ildi
ildibaba

Szepia, en is bizom, szerintem is jok...szeretnek egyszer egy tanfolyamot is vegezni, ha lesz idom stb.

mondjuk nem minden esetben segitenek teljes mertekben
nekem pl. elosegitettek, hogy beinduljon a szules, de a termeszetet nem lehet megeroszakolni, nyilvan, meg nem volt itt az ideje, csakhogy elfolyt a magzatviz, de ha nincsenek a bogyok valoszinu csaszar lett volna...

Kép
babarozsa

Szia Ildibaba,

sokszor eszembe jutottatok, gondoltam, hogy történhetett valami:-), hiszen régóta nem jelentkeztél....
Sok szeretettel gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok mindannyiótoknak!!!!
Mi jól vagyunk, elméletileg még 45 napunk van hátra, de a kicsi szívem azt súgja, hogy picit hamarabb találkozhatunk ZSóficával:-)

Remélem, ha van egy kis időd, tájékoztatsz minket Attila fejlődéséről és esetleg képet is mellékelsz:-)

Erkaberka
erkaberka

Sziasztok

Ildibaba: egy kicsit nem figyel az ember és megérkezik a kisfiad... Én is gondoltam rád és hiányoltalak is... csak magamban. Nem semmi vagy és gratulálok. Majd ha lesz időd leírhatod részletesebben is a dolgot. Milyen bogyókat szedtél alatta, elötte és utána? milyen volt a kórház? rendesek a csecsemősök? tudsz szoptatni? Ó de jó neked, hát nagy nagy gratula. ezt nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan meglesz a fiad, bár tudtam, hogy jóval előrébb jársz mint én. Ma mentél haza? pont voltam fent az osztályon és arra gondoltam, de jó lenne veled összefutni... Képeket is raksz majd fel?

Erkaberka: mi akkor nagyjából együtt fogunk szülni.

Torsi:akkor a harmadik babucidat inkubátorba tették? Akkor nem is szülhetted a Kútvölgyiben? én ettől tartok a legjobban, hogy nehogy korán jöjjön, mert akkor elviszik a Jánosba vagy hová, hát azt már nem... Õ egészséges lesz és marad velem.

Babarozsa: ja hogy most ott vagytok, erről az infóról nem is tudtam.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,

már én is gondoltam, hogy lehet, hogy majd összefutunk a kórházban, bár nálad a Johanna "álnév", majdcsak egymásra ismerünk:-)
Már annyira várom, hogy megszülessen a bébi!!!:-)

Erka
erkaberka

Johanna!
De igen, a Kutvolgyiben szultem. Ejjel verzessel mentem be, ott reggelig valami keslelteto lottyot csurgattak belem, de a 2-4 perces fajasok azert maradtak, reggel mikor Vida doktor megerkezett, azt mondta, szulunk, es az infuziot elzartak. Masfel ora mulva meg is szuletett a kisfiam, jottek a koraszulottmentok (nagyon kedvesek, bizalomgerjesztoek voltak), inkubatorba tettek, meg csoveket-drotokat szereltek ra, aztan visszatoltak hozzam, hogy simogassam meg, nezzem meg, es elvittek. A gyerekklinikan 4 napig a PIC-en kezeltek, aztan a gyereksebeszetre kerult - mert ott volt hely, amikor az intenzivrol kikerult, de haza meg nem johetett, olyan nagyon sarga volt, meg infuziot kapott, mert nem tudott eleget szopni. En a szules masnapjan hazamentem, es amikor o kikerult az intenzivrol, bekoltoztem a korhazba, hogy szoptathassam. Eleg kuzdelmes volt, mert olyan aluszekony volt a sargasagtol, hogy legfeljebb a koldokapolassal lehetett felebreszteni, de mire becsomagoltam, megint aludt. Meg gyenge is volt, ugyhogy keveset birt szivni, utana jott a fejes+alvo gyerek torkan a cumi lenyomasa. De ez kb szo szerint. Nagyon igyekeztem, mert ha nem sikerul, akkor egy a gyomraba ledugott csovon at toltottek volna bele, na meg mielobb haza akartunk menni, es azt csak akkor lehetett, ha bebizonyitom, hogy meg tudom etetni. Vegulis 8 nappal a szules utan mar otthon voltunk, es ugy masfel het mulva mar a fejes+cumisuvegezes c. torturarol is leszoktunk. Ugyhogy ezert irtam, hogy hamar rendbejottunk, de hat persze simabban is el tudtam volna kepzelni a kisocsi erkezeset. De lehett volna rosszabb is, ugyhogy nem panaszkodom.
Ildibaba! Mikortol nem jo elkezdeni a malnateat?
torsi

Szia Torsi !

Nálam ez úgy működik, hogy egy szoptatás csak az egyik oldali mellből történik. Ha kb. 3 óra eltelte előtt kel fel a baba, ugyanarra a mellre teszem vissza, amivel abbahagytam. Ilyenkor az időközben ott termelődött minimális előtejet + hátsó tejet még kiszívja, ha elég neki, akkor vége a szopinak, ha nem elég neki, akkor megkínálom a másik mellemmel, hogy egy kis előtejet onnan még szívjon.(Ez pluszban max. 5-10 perc szokott lenni.) A következő szopit, azzal a mellemmel kezdem, amivel abbahagytam, ahonnan csak egy kis előtejet szívott. A következő szopinál általában elég is az a mellem.

Így általában el tudom kerülni, hogy a babám csak a vízesebb előtejet fogyassza, hanem a hátsó, fejlődését, növekedését szolgáló tejet is jó rendesen kiszívja.

A 3 órát a La Leche-nél gondolom azért mondták, mert általában 3 óránként van szoptatás a nagy könyv szerint, de szerintem ettől rugalmasan el lehet térni a baba alvási periódusának megfelelően.

Remélem tudtam segíteni.
anny

Torsi: húú ez nem hangzik annyira jól, akkor tényleg nagyon kell vigyázni, hogy nehogy 36. hét elött jöjjön. Mert gondolom azért megviselt akkor nagyon a a dolog, bár most "lazán" beszélsz róla. Tudom, hogy a laza szó rossz, de nem jutott más az eszembe. A málnateát olyan 34-35. héten jó elkezdeni én legalábbis most hétvégén szeretném elkezdeni, mert akkor lesz Zsebi 35 hetes. Addig nem, addig a terhesek teáját szlopálom.

Erkaberka: majd elárulom a nevem, csak még korai. :-)) én is nagyon várom kisbébit, de nem szeretném, ha korán jönne. Megbeszéltem vele, hgoy mindenképpen ikrek jegyű baba legyen, és akkor már nem lehet baj. doki is azt mondja hogy 22 után már engedélyezi a szülést. :-)) Bár néha ahogy olvasom a szoptatási és egyéb nehézségeket megriadok és úgy gondolom, hogy addig jó, amig bent van.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

sziasztok,
ildibaba: gratulálok és jó egészséget kivánok nektek!!!

johanna: akkor lehet hogy te pedig az én szülinapomon fogsz szülni (juni 23)! és persze csak dicsérni tudom a rákokat...
ma a délutáni rendelésre megprobálok eljutni ugyanis tegnap jo kis görcseim voltak a pocak also részén és ez kicsit aggaszt, meg amugyis azt mondta a doki hogy mostantol kell ctg re menjunk.
szülésznö még nincsen, de valahogy ugy képzelem a választást hogy a ctg-n fog majd ez valahogy összejönni. amugy nem tudom mi alapján sétálnék oda valakihez, legfeljebb az itt olvasottak alapján (Várnai Gabirol és Erzsiröl tudom hogy szivesen homeoznak...)

babarozsa: az egyik baratnömnek elege lett abbol hogy kislányába 3 éves koráig nyomták az antibiotikumokat, fülét rendszeresen felszurták stb, fogta magát és kicsit utána olvasott illetve meghallgatott néhány elöadást és már 4 éve csak homeo bogyokkal gyogyitja a kislányát abszolut sikerekkel!
csak lenne egy kis idöm én is szivesen beleásnám magam.
jaj de nem szeretném én sem ha császárral kellene szülni, na persze ez legyen a legnagyobb baj ha mégis ugy alakulna.

szépia
szépia

Johanna,

engem eddig mindenki megmosolygott, ha arról beszéltem, hogy Ikrek jegyű babáért szorítok, jó hallani, hogy ez másokat is izgat:-)Ezért is szeretném, ha picit előbb születne, mert ugye én 23-ra vagyok kiírva és az már a Rák időszaka.
A világért sem szeretném megsérteni a Rák jegyűeket:-) (Szépia!!!:-)), de annyira szimpatikusak számomra az Ikrek tulajdonságai...Ezenkívül a Nyilashoz (férjem és én is) nagyon jól illik az Ikrek!!! Szóval ezek az érveim:-) Persze, ha később születik, akkor is imádni fogjuk és elfogadjuk a döntését:-))))

Johanna, nem kell elárulnod a neved, ha együtt szülünk, úgyis kiderül:-)

Erkaberka
erkaberka

erkaberka,
hát most jól megnevetettél...én csak viccböl hoztam fel a saját jegyemet, mindenestre örülök hogy dicséred az ikreket, én biztosra veszem ebben a jegyben fog születni a kisbabánk. eddig csak a nagyapámat ismertem ikerként akit nagyon szeretek ugyan de rémes természete van... :-)
na az hogy melyik jegy melyikhez illik azt én végkép nem tudom...
szépia
szépia

Ildibaba!

Gratulálok Attilához és nagyon jó egészséget kívánok Nektek!

Üdv.:
Böbe
böbike

Szepia, en is igy tervezem, hogy ha lehet csak homeos cuccokat adok majd EMilianak
addig magamon kiserletezekKép

Kép
babarozsa

B,
juj de szép nevet választottatok!!!

sz.
szépia

Szépia,

örülök, ha megnevettettelek...:-)
Engem bizony érdekel az asztrológia, persze azért én sem veszem halálosan komolyan, hogy ki kihez illik, de látok benne némi igazságot.

Ma beszereztem a málnalevél teát, bár még van 2 hetem az "iszogatás" elkezdéséig:-)
Holnap doki..., nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik szülésznőt fogja ajánlani (ha egyáltalán ajánl....) és hogy mit fog szólni ahhoz, hogy homeopátiás cuccokat akarok alkalmazni. Majd beszámolok. Ugye neked sincs még szülésznőd?

Erka
erkaberka

Erka
még délelött ugy gondoltam ma eljutok a dokihoz de sajnos nem jön ez össze, igy marad a holnap reggel. még nincs szülésznöm de a doki azt mondta hogy rám bizza neki mindegy, viszont a homeos ügyekben abszolut benne van. már az elmult hetekben is vas helyett homeos bogyot adott! A csütörtöki elöadáson, a szülésznö néhány orvosra azt mondta hogy nem foglalkoznak homeopátiával (névre nem emlékszem), de akkor még mindig számithatsz a szülésznödre (gondolom én...)

szépia
szépia

sziasztok,

SZOPTATÁShoz csak annyit szeretnék hozzászolni, hogy a testvérem Franciaországban szült, és ott egyáltalán nem engedték a tejleszívást, azzal magyarázva hogy ez felboritja a rendszert mert valahogy az agy aszerint kap jelet majd parancsot továbbit a tejtermelésre hogy a gyerköc a cicihez ér vagy közelít, majd amikor távolodik akkor ez abbamarad. neki és az ismeröseinek ez be is jött és teljesen jól müködött.
még ugyan odébb van nekem de hát nem is tudom hogy majd mit tegyek mert itt mindenki azt mondja hogy mellszivo nélkül lehetetlenség jól szoptatni....

sz.
szépia

Szia Ildi!

Ezúton is gratulálok a babucihoz! Remélem jól boldogultok, megszoktátok már az otthoni létet!
Ha van időd, majd írj!
Asszony+Gergő, aki tegnap volt 2 hetes
asszony

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?