Új privát üzeneted érkezett!

Mukika, köszi a gyors választ!

Időközben beszereztük a cseppentőt meg a kamillateát, úgyhogy mindjárt lekezeljük a manót.
Ditike, ezt a szemmasszázst hogy csinálod?
Az anyatejes cseppentés mikor ajánlatos? Kamillázás után? És kamillázni hányszor lehet egy nap?

Connie, köszi a választ, ez megnyugtató. Nekem hétfőtől csütörtökig volt atom kemény a cicim éjjel, meg ma már tök puha.

Puszi,
e

Kép
emma8

A könnycsatornát (a szemecskéje és az orra között) maszírozom. Rengeteg trutyi ürül közben ki. Lehetséges, hogy a maszírozás által megnyílik az elzárodott könnycsatorna és nem kell átmosni. Utána letörlöm kamillás vattával és jöhet a szemcsepp.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok! Kép

Sajnos mostanában annyi dolgom van, hogy ritkán tudok jönni írni. Olvasni próbálok azért.

Hidegrázás:
nekem is legalább 3-4 hétig volt éjjelente, de persze előtte vizesre izzadtam a hálóingemet és az ágyat. Már elmúlt, sőt, a hat hetes kontrollon is voltam, minden rendben.
Képzeljétek, még a méhszájsebem is begyógyult!!!! Kép A terhesség megállapításakor mondta a doki, hogy egy apró van, ami mostanra elmúlt. Nagyon örülök, mert a sógornőmnek sajnos nem múlt el, és neki műtötték is, mikor a harmadik babája úgy 8 hónapos lehetett.

Pelenka:
én most még a Liberót használom, de már vettem a szokásosból is, amit a két nagyobbal is mindig használtam és nagyon bevált (az ára nagyon kedvező!). Ez pedig a Rossmann márkájú pelus a Rossmannból.

Popsitörlő:
én a Tesco márkájú vastag kendőt szeretem. Pont jó nedvességű (nekünk), sok van benne és az ára szintén a piacona legjobb a jó minőségűek közül. kb. 560.-

Éjszaka átalvása:
Ez nálunk egyik fiúnál sem ment túl hamar. Amíg kizárólag szoptak, addig biztosan nem aludták át az éjjelt, tehát kb. 6 hónapos korig. Utána is fel-felébrednek néha.

Forgolódás:
Külön kell választani a sírásból eredő hasról hátrafordulást és a nézelődés közben hasról hátra fordulást, mert míg az elöbbi véletlen (a heves sírástól ideges baba ingatja magát, rázkódik és így véletlenül átbillen), addig az utóbbi akaratlagos.
Bernát a sírásból eredőt már egy hetesen produkálta, tegnap pedig szerintem direkt fordult (8 hetesen).

És érdekes, hogy a hátról hasra fordulást is sikerült már elkövetnie kétszer is éjjel, de inkább oldaltfekvésből, mint hanyattfekvésből.

Naptej:
nekünk is május elsejétől a nagyobbaknak is javasolja az orvosunk még a nagyobbaknak is. Nehéz, mert borzasztóan utálják a krémeket!

És képzeljétek, Kristóf fütyijét megint meg kell műteni! Kép Január 24-én műtötték, de valami nem tökéletes, ezért most egy apró bemetszésre lesz szükség, amihez sajnos altatni kell megint Kép Ez volt a legrosszabb az egész műtétben! Illetve az ébredés első fél-egy órája. És az altatás együtt jár ugye az éhezéssel előtte éjjeltől egészen a műtét másnap reggeléig! És az infúzióval is. Erre mondta szegénykém a múlkor, hogy azért ez már mindennek a teteje! Kép Jövő héten akarták műteni, de mivel 12-én (csüt.) lesz az ötödik születésnapja, kértem, hogy majd egy héttel később (ünneplés, első zsúr stb.). Így végül 23-án lesz a műtét.

Na, eldugulok. Szép hétvégét!
Dorka

Kristóf az ovis anyák napján Kép
Kép
dorka

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.Kép
2005.05.03.-án reggel 8 órakor megszületett Molli Anna, 3500g, 51cm. Ma jöttünk haza. Jól vagyunk, tejcsi is van bőven. Molli igazi kis mintababa eddig.Kép Megyek mert szopiidő, ha lesz egy kis időm írok bővebben.

Addig is két fotó a kisasszonyról.Kép
2 órásan:
Kép
3 naposan:
Kép

Panka

panka

Nagy Gratulacio Panka!
Molli Anna nagyon edes, es hogy beelozott minket ;-)
Sok oromet es egeszseget Nektek!
Speedy
speedy

Sziasztok!
Jöttem nyavajogni,bőgök,ha babát látok,meg bőgök,ha rá gondolok.KépNa mindegy.Ma volt a nevezetes magzatvíz nézés,hát most mit mondjak.Hál istennek 2111 lettem,úgyhogy kicsit tovább nyíltam,de így is rohadtul szar érzéss volt,brrr.És azóta is fáj mindenem.Ha két naponta ezt fogják velem csinálni kész leszek még jobban (márpedig ezt fogják),hétfőn újjabb jelenés újabb matatás.

Olyan jó nektek,hogy már túl vagytok a szülésen!

Tamesz,Emma
Köszi.Kép

Emma
Nagyon édes mini nyuszkó.Kép

Panka
Gratula,nagyon szép kiscsaj Molli.Kép

Timurr
Vendég

Timurr!
Én a 2005 nyári topikból vagyok most várom a harmadik babám a 32 hétben vagyunk!

Nekem az első kettőnél mindig a magzatviz vizs.inditott be a második vizs.után!

Bocsi hogy ide pofátlankodtam,csak egy kis vigasz!!
Rita

rita77

RitaKép

Az nagyon-nagyon jó lenne!Kép
Köszi

Timurr
Vendég

Timurr!
Legalabb te mar nyiltal, en meg mindig teljesen zart vagyok... Valami lehet ebben a matatasos dologban mert mult het szerdan amikor az orvos vizsgalt, estere voltak fajasaim. Ugyan elmultak de nagyon biztato volt.
Egyebkent en is egyre nehezebben birom a varakozast, foleg hogy allni 5 percnel tovabb nem tudok igy programokat mar nem nagyon tudok szervezni, itthon pedig kezdek begolyozni :-(

Speedy
speedy

Panka,

Gratulálok Kép
angéla

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek ezen a szomorú borús vasárnapi reggelen.

Gratula az új mamiknak és papiknak a babához.

Felvetnék két új témát, ha nem haragszotok, mert érdekelne, hogy kinek mi a véleménye.

Az egyik a keresztelő, tudom, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megkereszteli-e a babáját, csak kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek a témát illetően.

A másik a bébiúszás. Ti viszitek-e vagy fogjátok-e vinni a babátokat, és ha igen hova?

A válaszokat előre is köszönöm.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Szia Mtücsök!

Neked is szép jó reggelt!
Ha nem haragszol én leírom a véleményem!
Mi megkereszteljük majd Marcikát;bár egyikünk sem vallásos egyáltalán! Kép
Szerintem ez is egy örök vitatéma; ahogy elnézem az ismerőseink gyerekeit már nem divat a keresztelő! Mi nagyon sokat beszélgettünk erről, és arra jutottunk, hogy inkább legyen megkeresztelve! Kép
Bébiúszás: Én mindenképp szeretném majd vinni Törpit úszásra!Nekünk az a szerencsénk hogy van itt a közelünkben két uszoda is ahol van bébiúszás(az Újhegyi lakótelepen lakunk)! De nálunk majd az orvos dönti el, hogy egyáltalán mehetünk e!Ugyanis Marcika ekcémás, és én azt olvastam hogy nem igazán tesz jót a bőrének! Kép De majd kiderül!Bébiúszásra már csak azért is szeretnénk menni, mert az is egy jó alkalom hogy kismamákkal ismerkedjek; ˝kicsit˝ rossz egyedül! Kép
Bocs hogy ilyen sokat írtam!Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!
Itt is szomorkás az idő, de mi még csak most keltünk Kép
Tegnap késő délután elmentünk az erdőbe sétálni, mert már nem lehetett bírni a két nagyobb rosszcsonttal. Annyira jól éreztük magunkat, hogy magam is meglepődtem. A fiúk nem lustiztak, hanem futottak, fára másztak, kilátóba mentek stb. Úgy elfáradtak, hogy a kullancsokat alig bírtam megnézni (márhogy van-e bennük), már aludtak is. Bálint még mindig.

Ez a szeles idő amúgy nagyon nyűgössé teszi mindhármukat és persze engem is.
A férjem dupla műszakot csinált tegnap, mert délelőtt a gimiben volt ballagás, este pedig fellépni mentek Miskolcra. Valamikor hajnali fél 6-kor jött haza. Kép

Keresztelő:
Ugyan nem járun minden vasárnap templomba, de azért hívőnek tartom magunkat. Csak nem az egyházban hiszünk, hanem Istenben, ha értitek a különbséget. Tehát mi megkereszteltük a nagyobbakat, és pont mostanában gondolkozunk Bernát keresztelőjéről is. (Az az igazság, hogy az elmúlt választások óta az eskető papunkkal sajnos nem jó viszonyunk*, Bálintot már nem is ő keresztelte, hanem egy szintén világi felfogású másik pap. Vagy őt fogjuk megkeresni, vagy a barátnőmékkel közösen tartjuk a keresztelőt az ő papjuknál. Ott ugyanis mi leszünk a keresztszülők, nálunk pedig lehet, hogy ők Kép

* nagyon gáz, hogy egy hülye parlamenti választás miatt ez megtörténhetett! De mi úgy gondoltuk, az egyház ne agitáljon se pro se kontra. És azt is gondoltuk, hogy Matyi atya ennél értelmesebb, de sajnos küldte az sms-eket doszt.
Pedig vele nagyon jól megtaláltuk a hangot korábban, és nem gondolom, hogy bárkire is tartozna, hogy ő vagy mi hova tesszük az ikszet. Már előre fázom a jövő év elejétől. Azt fontolgatjuk, külföldre kéne menni a kampány idejére. Aztán szavazni persze hazajövünk, hiszen az állampolgári kötelesség Kép Tényleg, mi ugye nem fogunk széthullani a választások miatt?! Engem maximálisan hidegen hagy, hogy melyik anyuka kire szavaz, attól nem lesz más, mint akit itt megismertem.

Bébiúszás:
Mi nem vittük és nem visszük Bernátot sem.
I.ok:
A mi doktornénink azt mondta, hogy az ő betegei között az egész pályafutása alatt két agyhártyagyulladásos eset volt, mindkettő az uszodából szedte össze.
II. ok:
Az anyukák is bent vannak a vízben (van olyan is, ahol nem, de ott meg nem élvezhető az egész pancsolás úgy), és nem kívánom senkinek a baciját a babámnak.
III.ok:
nagyon kevés helyen van olyan medence, ahol nem klórral fertőtlenítik a vizet, hanem egy erre a célra kifejlesztett szerrel, ami viszont biztos nagyon drága, ezért nem ezt használják általában.

Jó élmény lehet, de az élmény nem ér meg egy-két fent említett kockázatot nekem.
Ez a mi verziónk.

Figyeltétek, hogy lassan minden baba megszületik a topicban? Régen láttam a táblázatot, de már 60 körül van az itt született babák száma Kép
Találkozzunk!!!! Közös fotó vagy legalább mindenki küldjön nekem egy fotót, amiből készítek egy tablót. Ezt elküldhetnénk a babanet szerkesztőinek és a Babház c.műsornak is. Örülni fognak!
Persze minden babát megvárunk, akik még pocakban vannak, őket is Kép

Mennyire jól mutatnánk mondjuk a Norma fánál vagy a Hűvösvölgyben a sok apró babával. Sőt, ismeritek a Margitszigeten azt a játszóteret, ahol a játékok mellett még járóka is van? Nagyon jó kis játékok vannak kb. 6 éves gyerek is még élvezik, nagyon szeparált hely, szép, parkosított? Ott is találkozhatnánk. Amúgy ott szokták(tuk) tartani a szoptatós napi séta utáni beszélgetést.

Szép napot mindenkinek!
Dorka
dorka

Mtücsök!

Keresztelő: hasonlóan Dorkához, mi sem járunk templomba, de a magunk módján, semelyik egyházhoz nem kötődve azért hiszünk. Igaz, nem volt templomi esküvőnk, de én szeretném ha, Luca meg lenne keresztelve. (A férjemnek mind1)
Babaúszás: a Dorka által leírtak miatt vacillálok én is. Luca 5 hetes, úgyhogy még van idő. Magamból kiindulva, sajnos az uszodában majdnem mindig elkapok vmi női nyavalyát. Félek, nehogy Luca is így járjon. Talán ez az, ami a mi esetünkben leginkább ellene szól. De tényleg, az anyukák is bemennek a vízbe, ki tudja miféle nemi meg bőr betegségük lehet, amiről esetleg nem is tudnak, viszont egy pici babánál már tüneteket okozhat. Ismerősöket kérdezgettem, negatívumot senki sem mondott, én is csak olvastam, hogy pl. lehet, hogy gyakrabban fáj majd a füle. Egy szónak is száz a vége, én is ugyanúgy filózom még, vigyem-e majd. Vhol azt olvastam, ha teleengeded a kádat, neki még az is medencének tűnik, az arcára engeded a vizet, meg húzod a kádban, hogy egy picit elmerüljön benne. Végül is a babaúszás lényege, hogy a búvárreflex kihasználásával megtartani azt, hogy ne féljen a víztől. A sógornőmnek három gyereke van, az első kettőnél még volt idő a babaúszásra, a harmadiknál nem, őt a kádban úsztatta a megtanult mozdulatokkal. Persze ott nem lehet ismeretséget kötniKép

Dorka!
Jó ötlet a tabló, bár én még mindig nem tudom, hogyan lehet fotót beszúrni.Kép A találka még jobb ötlet, támogatomKép

Üdv. Marq.

Ja, elnézést, nagyon sok boldogságot kívánok a most született babáknak és családjuknak!!!

marq
Kép
Kép
marqueza

Maryueza!

A képet le kell kicsinyíteni, és ha ez megvan akkor a melléklet feltöltésére kattintasz és már megy is minden magától. Ha mégsem akkor szólj bátran és segítek.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Jaj lemarad: nekem is pont ezek a próblémáim az úszással kapcsolatban, ezért vagyok kíváncsi a ti véleményetekre is.

Kép

Kép
mtücsök

Adri,
nekünk bevált, hogy éjjel sötétben, szó nélkül ettünk. Pár nap után 4 hetes korától átalussza az éjszakát. 9 hetes múlt és már este 9-től reggel 6-ig alszik, aztán még kajálás közben is. Bár lehet, ez súlyfüggő is. Panni most kb 5 és fél kg. De nem kövér ezzel annyira, hogy lusta legyen mozogni, mert most kezdjük a 68-as ruhákat.

Keresztelő:
mi is inkább Istenben és nem az egyházban hiszünk. Nekünk is volt konfliktusunk a papunkkal (hasonló, mint Dorkáéknál, de ráadásul a hívő nagymamám gyászmiséjén Kép ). De mi is keresztelünk. Úgy gondolom, nem árt.

Úszás:
én sem viszem Pannit. Az okok hasonlóak. Ismerősök gyerekei mindig betegek utána. 1* strandon találkoztam egy 8 hónapos kislánnyal, aki állítólag soha nem volt beteg, levegővétellel tökéletesen úszott a mély vízben, nagyon élvezte. Viszont iszonyatosan nagy izmai voltak. Jó hogy erős, de annyira! Egy kislánynak szerintem súlyos volt, hacsak nem akarok bodybildert nevelni. Én nem akarok. Viszont ha abba hagyja a sportolást, jól rárakódik. Szóval Panni tanuljon csak meg később úszni. Én is megtanultam.

Dorka,
a találkozó szerintem jó ötlet. Főleg, ha már nyár lesz, az időjárás is stabilabb, tervezhetőbb. Mi Timkával már telcsiszámot cseréltünk, hogy megyünk a Városligetbe, de még egyikünk sem hívta a másikat. Én persze már voltam a Ligetben azóta sokat, de mindig hirtelen indultam neki, előző nap nem tudtam, hogy milyen idő lesz. Főleg, ha az okos meteorológusok rosszat ígértek.

Panni mostanság tök keveset eszik: 500 g/nap. Nem tudom, mi lehet az oka. Így is hízik, ezért még nem aggódok, meg hát soha nem ette meg a nagykönyvben írt mennyiséget (az most 850 g/nap lenne), de kisebb súlyú korában azért már eleszegetett bő 700-at is. Most meg éppen megvan az 500. Szerintetek miért? Most egészséges is (ezt lekopogom).

Kata + Panna
panni2005

Mtücsi!

Neked is kislányod van, ha jól emlékszem, ugye? Mert akkor tényleg meggondolandó az úszás. A lányoknak érzékenyebb a bőre is. Szerintem én itthon fogom úsztatni a nagy kádban.Kép

Panni2005 (Kata)

Lehet, hogy akkor evett többet, mikor fejlődési ugrás volt nála. Csak próbálok okoskodni, túl sok tapasztalatom nincsen, mivel Luca az első babánk.Kép Az anyák réme a mérés, ezt szokták mondani. Ha gyarapszik és jól érzi magát, baj nem lehet.Kép
Bea

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

egy kis infó, hátha valakinek segítség:

Van egy négygyerekes, "öko" barátnőm aki használt rucikkal (is) foglalkozik. Bár Sárospataki, sűrűn jön Pestre, ilyenkor a Csaba utcában (XII. ker -Moszkva tér) a tesója lakásában árul. Most épp itt van hétfő estig, aztán két hét múlva jön ismét.

Baromi jó izlése van, csupa márkás, és praktikus (!!!) cucca van.(mex, gap, nike, esprit...)
Rucikon kívül van kismamaruhája , kretív játékai, babahordó, mosható pelenkái stb...

Remélem tudtam segíteni, főleg a kis pénztárcájú sorstársaknak. (engem a 2005 téli babák társalgóban találtok meg)

V.

Akit érdekel Tel.: Zsófi: 30/495-70-47, férje:30/683-44-02

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Sziasztok,
Kepzeljetek hogy jartam ma az NST-n. Rutinszeruen bementunk az idopontunkra es emlitettem a noverkenek, hogy ma reggel nem voltam valami jol, hanyinger es csillagokat lattam. Megnezte e vernyomasomat es 158/100 volt ami nalam nagyon magas (115 volt eddig)! Vizeletet nezett, ott +1 volt a protein. Mehosszehuzodasom nem volt, a baba szivverese ok volt. Felhivta telefonon a dokimat aki vervizsgalatot rendelt. Ott is lattak valamit, ugyhogy ugy dontottek csinalnak 2 oras "tesztet". Intravenasan oxitocint kaptam es 2 oraig neztek hogyan reagal ra a baba. 1.30 perc elteltevel megjelent a dokim a szobankban , pedig nem volt ma ugyeletes, ugyhogy jol beijedtem most mi lesz. Szepen elmagyarazta, hogy egyik vizsgalati ertekem sem nagyon magas, de mindenhol valtozas van - vernyomas fol, protein fol, baba szivverese magas (sokszor a 180-200 savban) stb, tehat el lehet donteni, hogy elinditsak-e a szulest. O mondjuk inkabb varna, jobban orulne ha termeszetes uton indulna, mert tapasztalata szerint a mehnyakkal lehet majd gond ha most elinditjak es akkor csaszar lesz. Nameg csak 40+4 vagyok ami nem sok. Ezzel mi egyetertettunk mert mi is ugy gondoljuk, hogy ha a baba meg jol erzi magat bent akkor maradjon. Mindez ma 7 ora hosszaig tartott (a vizsgalati eredmenyekre is kellet varni stb).
Utanna a noverek nagyon aranyosak voltak hoztak nekem egy vacsit mert eggyel tobb maradt es tudtak hogy reggel ota nem ettem. Utanna szepen hazajottunk.

Mindenesetre en ugy erzem jol dontottunk, ti mit gondoltok?
Holnap delben megyek megint NSTre es az orvosom is megvizsgal. Ja es mielott elmentunk az orvos mondta, hogy megprobal rasegiteni, ugyan egy ujjnyira tagultam, de o most ket ujjat fogja hasznalni es matatni - ez is be szokta inditani termeszetesen a szulest.

Kivancsi vagyok nektek mi a velemenyetek - jol dontottunk, hogy nem inditottak be a szulest?

Speedy
speedy

Sziasztok!

Én már január óta olvaslak titeket szinte minden nap, és csak egyszer kétszer szóltam hozzá, egy két kérdés erejéig. Most viszont szeretném megosztani veletek a mi hírünket.

Április 25-én, hétfőn, megszületett fiunk, Andor Gábor. 4150 g, 59 cm volt azon az estén.

Azóta már itthon vagyunk, nagyon jól telt az első hét. Apa is itthon van és segít mindenben: pelenkázás, fürdetés, altatás stb.

Egyetlen problémám, hogy a kis mohó szinte szétharapta a jobb mellemet így abból most nem tudok szoptatni, még védővel sem, annyira fáj.
Mit javasoltok, mit tudok ilyenkor csinálni? Etessek csak a balból és fejjem a jobbat (a fejés nem fáj annyira)? Mi lehet erre a megoldás??

Üdv mindenkinek, Gratula ayz összes babához, Kitartás azoknak akik már a finishben vannak!!!

BJ
babjag

Sziasztok!

Mindenkinek szép estét. Köszönöm a hozzászólásokat. Ismét felvetődött bennem egy kérdés, amire szívesen venném a válaszokat/véleményeket.

Ha itthon akarom a kádban úsztatni akkor hol lehetne utánna nézni, hogy mit lehet vele csinálni? Ha valakinek van bármi ötlete, vagy már csinált ilyet adjon nekem tanácsot.
Szerintetek mikor lehet vele együtt fürdeni - kádban -?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Dorkának Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Ditke Kép 2005.02.03 Adél 3360g 50cm 39+2 - Bajai Megyei Kh.
6. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
7. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
8. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
9. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
10. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
11. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
12. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
13. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
14. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
15. Panni2005 Kép 2005.03.02 Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
16. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
17. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
18. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
19. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
20. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
21. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
22. Fannimama Kép 2005.03.09 Fanni ??? 41+1 - Schöfp Mérei
23. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
24. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
25. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
26. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
27. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
28. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
29. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
30. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
31. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
32. Pszi Kép 2005.03.20 Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
33. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
34. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
35. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
36. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
37. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
38. Jammie Kép 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
39. Nebula Kép 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
40. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
41. Marqueza Kép 2005.04.02 Luca 3500g 51cm 39+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
42. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
43. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
44. Menjuss Kép 2005.04.04 Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
45. Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
46. Mónika Kép 2005.04.07 Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
47. Greenolive Kép 2005.04.16 Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
48. Aranka Kép 2005.04.16 JZsófia 3450g 57cm 39+4 Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20 MÁV Kh.
49. Panny Kép 2005.04.18 Kristóf 3550g 53cm 39+0 Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
50. Edinka Kép 2005.04.21 Viktória 3700g 50cm 39+3 - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
51. Zsisske Kép 2005.04.21 Roland 3790g 57cm 39+3 - István Kh.
52. Connie Kép 2005.04.22 Ákos 3750g 56cm 39+5 - István Kh.
53. Psandi Kép 2005.04.23 Levente 3500g 56cm 40+2 Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
54. Babjag Kép 2005.04.25 Andor Gábor 4150g 59cm ??? - ???
55. Franyo Kép 2005.04.26 Dániel Vilmos 3250g 52cm 39+6 Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
56. Asszony Kép 2005.04.27 Gergő 4100g 59cm 39+2 - Kútvölgyi Kh.
57. Zsuba31 Kép 2005.04.27 Balázs, László 3950g 54cm 41+0 Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
58. Emma Kép 2005.04.29 Balázs 3800g 56cm 39+4 - SOTE II.
59. Gabii Kép 2005.05.01 Nolan 3836g 55cm 41+3 - Gold Coast Australia
60. Panka Kép 2005.05.01 Molli Anna 3500g 51cm 39+3 Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
61. Vaktyuk 42+1 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
62. Neszi 41+0 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
63. Pfranciska 41+0 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
64. Nagia 40+4 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
65. Speedy 39+4 2005.05.04 Elizabeth / Alexander - - - Brüsszel
66. Timurr 40+0 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
67. Ildibaba 39+4 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
68. Szilvi (Patri) 39+0 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
69. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske 39+0 2005.05.15 Bianka / Bálint - - Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
70. Norkini 38+4 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
71. Akiren 38+3 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
72. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 38+1 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</a></pre>
angéla

Babjag!
Ha nagyon fáj is szoptatni kell. Viszont ha sebes, akkor pihentetni és fejővel fejni. De azért túl sokáig ez nem jó, mert így kevesebb termelődik abban, amit fejsz.
Nekem is volt fájdalmas, sőt vérzett is. Vért ne szívjon a baba, az nem egészséges, amíg vérzik, addig fejd azt a melled.
Ha már nem vérzik, akkor 1-2-3 percre tedd arra a melledre, aztán fejd ki addig amíg még úgy érzed, nem gyötörted agyon a bimbód. És a másikból etesd.
Mikor már néhány etetés így kimarad, és pihent a melled, akkor óvatosan növeld a mellen töltött időt.
Valahogy így csinálta a szobatársamnak a nővér, mikor véresre szopta a mellét a babája, mert túl sokáig hagyta cumizgatni.

Ha nagyon zavaros voltam, írj, és megpróbálom jobban leírni Kép
szeredas@axelero.hu

Tücsök!
A Kismama újságban lévő babaúszás hirdetések között van, amelyik házhoz jön és megtanít a fogásokra. Pont a kádban úsztatás miatt. Van ilyen szolgáltatás, azt hiszem, nem került többe, mint az uszodai úszásoktatás. És azt hiszem, ez egy alkalom, mikor elmondják.

Hűűű, ma nem megy a fogalmazás. Bocsánat!
Jó éjt!
Dorka

Bálint ma először aludt el (remélem) cumisüveg nélkül. Szétharapta a cumiját az üvegnek, én pedig beadtam szegénynek, hogy akkor ezzel vége, ez már nem működik (van a szekrényben pót, ha minden kötél szakad). Egyelőre elhitte Kép
dorka

Babjag!

Nekem mind a két mellem sebes volt és vérzett. Ajánlom neked a garmastan kenőcsöt, aminél szerintem nincs jobb a világon. Szoptatás után soha ne töröld le a melled, és amíg meg nem gyógyul addig amíg csak tudsz légy ruha nélkül. A levegő is nagyon sokat segít. Nekem ezek a dolgok nagyon sokat segítettek, bár nekem mind a két mellbimbóm olyan sebes volt, hogy nem volt rajta egy épp felület sem. Remélem segítettem. A krémet feltétlen próbáld ki!!!!

Dorka!

Köszi majd megnézem!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Angéla!Kép
Bár nem állítom, hogy nem volt célzatosság a mondatomban, de semmiképpen sem akart szemrehányás lenni!!! Kép)

Köszi Kép
Dorka
dorka

Babjag! Mtücsök! Dorka!
A fejést, ha tudod, végezd kézzel, így a bimbódat nem kell macerálnod.
A Garmastan pedig a mellgyulladásra is jó, pedig nem hittem benne!

Panni2005!
Köszönöm, megpróbálom. A baj csak az, hogy rotyizik, s a peluscserére felébred a kislányom. Majd beszámolok a sikerről.Kép

Angéla!
Utólag még be tudsz tenni minket abba a csini kis táblázatba?Kép
Adri vagy "2. gyerek" néven. A szülés várható ideje ápr. 13. volt, de 39+4 lett a születés hete. Natália 2840g és 49 cm lett. Van egy kisfiam is: Marcell 2002. 11. 04-én született.Kép

Szép hetet kívánok mindenkinek!
Adri
Vendég

Sziasztok!!!

Bocsi, hogy csak egy kérdés erejéig jövök be !!
Közel 4kg-os babának mennyi a napi tej mennyisége ,amit ajánlott lenne ennie???
Balázs közel 500 ml-t eszik naponta, nem kevés ez??Nem hajlandó többet enni,/ tudjátok én fejem, üvegből eszik/ összezárja a száját, kiköpi.Különben minden pelusban van kaki.
Olyan bénának érzem magam a 4.gyerekkel, mindent elfelejtettem már!!!A lányok falánkabbak voltak emlékeim szerint.

Mindenkinek jó, nyugodt babázást a pocakosoknak kitartást és türelmet!!

Zsuzsa
zsuba31

Sziasztok, Jóreggelt!

Gratula az új babákhoz, már 60 baba megszületett, nem semmi, kitartás a pocakosoknak!!!

Speddy,
én is így döntöttem volna, pláne ha a dokid is ezt tanácsolta!

Timurr elveszett? vagy már babázik?

Keresztelő: nekünk lesz, júniusban, mi sem vagyunk templomba járók, de hiszünk valami felsőbb "dologban"! Pont tegnap voltunk megnézni, hogy milyen a keresztelő a templomunkban, nagyon szimpatukus volt, családias hangvételű volt, és rengeteg fiatal volt!

Babaúszás:
mi ha ma megkajuk a 3 hónapos oltást, és ha a dokinéni engedi, akkor elvileg már mehetünk, én a csömöri uszodát néztem ki, közel van, tiszta, csupa jókat találtam és hallottam róla, megpróbálok elmenni a héten és kideríteni mi mennyi, hogyan működik. Annyit már tudok, hogy csak akkor kell fizetni, ha el is megy az emberke.

Marqueza,
Marci is kevesebbet evett az elmúlt héten, szerintem a hirtelen nagy meleg, majd a nagy szél is beleszólt a kajamennyiségébe, legalább is én ezt vettem észre. AMikor meleg volt napközben minimálisat evett 90-100 grammokat, este viszont, amikor hűvösebb volt bepótolta.

Tényleg, én kezdek aggódni, mert Marci ahhoz képest, hogy már 3 hónapos (6 kg) kb 140-150-eket eszik, igaz 6-szor naponta, nem kevés ez?
Bár hetente 20 dkg legalább gyarapodik, de itt írtátok többen, hogy sokkal fiatalabbak már 180-190-eket esznek!
Na megyünk a védőnőhöz, visszavisszük a mérleget, mert letelt a 3 havi bérlet, illetve megméri a manócska hosszát is!
Délután pedig jön az dokinéni az oltással, jaj de görcsben vagyok tőle már két napja!

Szép napot Mindenkinek!
tamesz+marcell (12+6)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Speedy (ha még netközelben vagy Kép ),
nagyon szorítok! Azért remélem, már éjszaka vagy ma reggel óta babázol az oxitocin következményeként! Kép Szóval: amíg a babának nincs baja, szerintem is jobb megvárni, amíg magától jön. Nekem még egy nyamvadt szülési fájdalom sem adatott meg (a doki szerintem nekem is rásegített pedig, mert az utolsó vizsgálatokat nem élveztem, de még 1 millit se tágultam). Szerintem a császárnál - főleg, ha hirtelen, felkészületlenül ér - nincs rosszabb, szóval várjatok, amíg lehet! Csaszi után várható a szopis probléma (hisz nem tudod műtét után 4 óráig szoptatni), nem tudod ellátni a babát, a csecsemősöktől függ, mikor kapod meg, gyakoribb a könnycsatorna elzáródása és mozogni sem tudsz. Szóval kitartás! Nagyon szorítok!!!

Bea,
tényleg, köszi, a fejlődési ugrásra nem is gondoltam! Kép De addig nem izgatom magam, amíg gyarapodik. Mondjuk nem zavar, hogy nem folyik el, így se mondható karcsúnak. Amikor 700-at evett, csupa melegkiütés volt a nyaka, de nagyon csúnyán, mert nem szellőzött a tokái miatt, bármit próbáltam vele. Még így is hízik, de nőtt is, ezért néhány toka eltűnt.

Adri,
persze amikor nagyon nagy trotyi volt, én is átpelenkáztam, de egyébként éjjel nem szoktam. Ha hajnalban van egy kisebb adag, azt hagyd nyugodtan, olyan gyorsan nem csípi ki és majd a kakit is a nap más szakára teszi át, figyeld meg. Mi is így kezdtük. Kép

BJ,
gratulálok a babához!Jó nagy baba! Kép Szoptasd, bármi van is! És tényleg ne töröld le a cicid és hagyd teljesen szabadon a levegőn!

Dorka,
nem tudtam, hogy a véres cici nem tesz jót. A kórházban a csecsemősök tudták, hogy vérzem, de nem szóltak. Pedig több volt a vér, mint a tej. Kép Mondjuk mindkettő vérzett, így sokat nem tudtam volna csinálni.
Nem ismerem a Margit-szigeten ezt a játszóteret. Merre esik? Lehet, hogy holnap megnézzük, mert apuci matek tanár lévén (és most nincs végzős osztálya) nem mehet suliba Kép Normafánál szombaton voltunk, mert az erdei utakon nem fújt a szél. Panni 3,5 órát aludt így Kép Szóval nekem bármelyik helyszín jó lenne.
panni2005

Zsuba, Tamesz!

Panni 5,5 kg és 500 g/nap a mostani mennyiség. Lehet, hogy tényleg a front? Szerintem egyezményesen ne törődjünk vele, amíg híznak! Kép
panni2005

Tamesz!

Én is néztem a csömöri uszit, mert annyira nekünk sincs túl messze. Túl sok mindent még nem tudok róla, de majd megpróbálok én is utánna nézni, de ha tuszd valamit légyszi írd meg nekem vagy ide, vagy e-mailbe. Köszi.

Tücsök nyimo@freemail.hu

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Köszönöm szépen a tanácsokat a sebes mellel kapcsolatban, és a gratulációkat Andorhoz.

Angéla nagyon köszönöm, hogy betettél a táblázatba! Különben a Szabolcs utcai kórházban szültem (HIETE), és nagyon jó emlékeim vannak. A nővérek nagyon kedvesek voltak, a csecsemősök sokat segítettek (fejés, szoptatás, köldökcsonkkezelés, stb stb), ha kellett többször is elmondták a dolgokat!

Nekem nagyon jó élmény volt a szülés, pedig nem volt komplikációmentes, és eléggé nehézkesek voltak az elő napok.

Üdv mindenkinek.

BJ
babjag

Sziasztok!

Gratulálok én is az új babákhoz! Kép

Panka
Gyönyörű a kis jövevény! Kép

Tücsök
Ezzel a babaúszás kérdéssel engem is jó nagy dilemmába ejtettél. Én szeretném vinni úszni, mivel én azt olvastam erről (persze írnak sok mindent, ki tudja pontosan így van-e), hogy nem is igazán az úszás megtanulása a cél, hanem fejlődik a mozgás, az idegrendszer, úgyhogy inkább emiatt hasznos. És nekem az a dilemmám, hogy valóban egész biztos tele van bacikkal a víz meg minden, de ha mindig csak tiszta helyen van, mindentől megóvom, akkor nem lesz-e később annál jobban betegesebb, mert nem fejlődik erős immunrendszere. Szóval hol van ennek a határa, amikor még nem teszem ki nagy veszélynek, de mégse búra alatt nő fel?

Nekem egyébként nem megy az, hogy szoktassam valamire a babámat, lehet, hogy béna vagyok, de az én babám van olyan, hogy csak kétszer kel fel éjjel, de van olyan, hogy ötször is és ezzel nem tudok mit csinálni, úgyhogy beletörődök és kész, és bízom benne, hogy 3 hónapos korára csak kialakul majd valami rendszer és aludni is jobban fog. Mivel most még nehezen emészt, nehezen kakil, biztos ez is számít és remélhetőleg ha ez javul, akkor javul az alvási szokása is.

Keresztelő pedig nálunk biztosan nem lesz, én nem hiszek, nem is vagyok megkeresztelve, ő pedig majd eldönti hogy akar-e valamilyen valláshoz tartozni vagy nem, hogy ha felnő.

Dorka
A politika meg nehéz ügy, szerintem az is baj, hogy annyit mondják, hogy ez az ország ketté van osztva, meg árokásás meg stb, hogy a végén még el is hisszük. Pedig szerintem a legtöbb értelmes ember tudja, hogy a demokráciának az a lényege, hogy elmegyünk és választunk és az lesz, amire többen szavaztak, mert a többség dönt. Hogy aztán jól vagy rosszul az más kérdés, de ez sincs kőbe vésve, mert egyrészt 4 év múlva újból választhatunk, emellett meg ha valami nagy kakit csinálnak, előbb is el lehet őket zavarni, a többi meg csak árnyalat. (ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs értelme szavazni, sőt!!! de ha a többség máshogy szavaz, mint ami nekünk tetszene, akkor sincs világvége). Szóval emiatt a legtöbb normális ember nem esik egymás torkának, biztos, hogy vannak sokan, akik fanatikusok, de nem az egész ország...Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

TameszKép
Köszi az érdeklődést még nincs baba,de nagyon készen vagyok.Ma volt nst, láttam én is,hogy nagyon alacsony a szívhang,meg olyan furcsa és az is paráztatott,hogy alig mozgott a kisnyuszi.Eddig tökéletes volt minden nst nagyon sokat mozgott.Ellehet képzelni mennyire megijedtem amikor mondta az egyik nő a másiknak,hogy szóljanak a dokimnak.Persze nem volt bent így maradtam tovább a gépen,majd várnom kellett rá.Kért még egy nst-ét ami jó lett így haza jöhettem ,de holnap reggel megyek megint.Közben volt az aminoszkóp ami annyira fájt,hogy majdnem besz.rtam,ez van,valami nagyon nem ment jól ott lent,meert a szombati tized ennyire nem fájt.Szóval azóta fáj a derekam,kemény egyfolytába a hasam és nagyon szenvedek,tényleg most már túl akarok lenni mindenen.Hál istennek kisnyuszi most ficereg,mert nagyon megijettem,asszem ma egész nap piszkálni fogom,ha megint betunyul.

Kérlek küldjetek nekem szülésmegindító hormonokat,de legaláb egy kis drukkot!Annyira szenvedek!

Hát ezért nem írtam eddig,mert csak nyavajogni tudok.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

TameszKép
Köszi az érdeklődést még nincs baba,de nagyon készen vagyok.Ma volt nst, láttam én is,hogy nagyon alacsony a szívhang,meg olyan furcsa és az is paráztatott,hogy alig mozgott a kisnyuszi.Eddig tökéletes volt minden nst nagyon sokat mozgott.Ellehet képzelni mennyire megijedtem amikor mondta az egyik nő a másiknak,hogy szóljanak a dokimnak.Persze nem volt bent így maradtam tovább a gépen,majd várnom kellett rá.Kért még egy nst-ét ami jó lett így haza jöhettem ,de holnap reggel megyek megint.Közben volt az aminoszkóp ami annyira fájt,hogy majdnem besz.rtam,ez van,valami nagyon nem ment jól ott lent,meert a szombati tized ennyire nem fájt.Szóval azóta fáj a derekam,kemény egyfolytába a hasam és nagyon szenvedek,tényleg most már túl akarok lenni mindenen.Hál istennek kisnyuszi most ficereg,mert nagyon megijettem,asszem ma egész nap piszkálni fogom,ha megint betunyul.

Kérlek küldjetek nekem szülésmegindító hormonokat,de legaláb egy kis drukkot!Annyira szenvedek!

Timurr
Vendég

Sziasztok!

TameszKép

Timurr
Vendég

hm 3-szor nem semmi!Bocsánat!Hiába kómába vagyíok!
Vendég

Zsuba,

Én sohasem mérem a gyerekem (csak havonta egyszer a védőnő), és csak sejtéseim vannak, hogy mennyit eszik, viszont van elég pisis és kakis pelus és látom (főleg a ruháinKép), hogy hízik.
Úgy tudom, hogy van olyan gyerek aki a kevesebb tejet is jobban hasznosítja.

Angéla
angéla

Dorka,

1 üzenet és középhaladó leszel? Kép

Angéla
angéla

Timurr,

Valér sem mozgott a vége felé Kép Sőt Babus Kristófja sem, ha jól emlékszem. Kép

Angéla
angéla

Ja, Angéla, és a győri Petz Aladár Megyei kórházban szültem.Kép

Lányok!
A babaúszásról vhol. azt olvastam még régebben, hogy a baba fejlődését "becsapja", vmilyen mozgásbeli dologgal. Elég kevés infó ez, tudom, de már régen volt, s én amúgy sem vagyok érintett.
Magam sem járok strandra, azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy a babát belemárcsam úszodai vízbe.
Nálunk nem lesz keresztelő, ha felnőttek a gyerekek, eldönthetok, megkeresztelkednek-e.
A politikával meg az a baj, h. lassan tök mindegy, kit-mit választasz. Uazt. kapod: mindenki a saját gesztenyéjét sütögeti, csak ki jobban, ki kevésbé tudja leplezni.
De nekem többet egy miniszter se pofázzon a nemzet fogyásáról, mert ez a téma csak egy hangzatos szöveg tárgya, de nem valódi megoldásra való probléma a mindenkori politika számára.
A 3 év otthonlét a gyermekpszichológusok szerint szükséges, a támogatás is azért eddig szól. Nem arra kéne ösztönözni az anyákat, h. mielőbb visszamenjenek, hanem azt kéne biztosítani, h. az anyagi a lehető lekisebb gond legyen itthon. Mi látszik a politika ezen döntésén? Hogy férfiak v. karrierista nők döntenek erről is? Nem tudom.
Arról nem is beszélve, h. sztem. a 3. év az, amely a legkönnyebb és legizgalmasabb egy csomó szempontból.

Na, bocs, hogy így Rátok zúdítottam... Mindenkinek szép napot kívánok:
Adri
Vendég

belemártsam, bocs Kép
Vendég

Sziasztok!

Tücsök, Búzaszem köszi a fejéses tanácsokat, megpróbálom kivitelezni Kép

Connie, igen mi voltunk az ablaknál,de képet még nem sikerült feltenni.

Nálatok meddig tart egy szoptatás? 2 hetesen normális, ha még több mint fél órát van mellen?

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!
Mostanában nem igen volt időm jönni. Meg egy időben a szerver is vacakolt képet sem tudtam feltenni.
Dorka!
Voltunk a játék nagykerben és bevásároltunk, tényleg jó hely.
Tetszik a találkozós ötlet, mi is benne lennénk.
Képzeld tegnap óta fejek is, mert Fanni már csak egyszer ébred kb 1/2 3-kor körül (este 9-kor fekszik le), majd 6-7-kor kel, szóval az egyik ciciből jóllakik a másikat meg lefejem. Persze lehet, hogy csak egy pár napig lesz így, amíg beáll az ő igényeire.

Babaúszás: mi a hétvégén voltunk érdeklődni. Nálunk 4 hónapos kortól van, de mivel ismerős az oktató, nekünk is felajánlotta, hogy kijön házhoz és a kádban megmutatja a fogásokat. Kissé nehezen fogunk elférni egy szabvány lakótelepi fürdőszobában, de valahogy csak megoldjuk
Jővőhéten jön a dokinő 2 hónapos oltást adni, akkor majd én is kikérem a véleményét, sőt, ha jelentkezünk szükséges is a orvostól egy igazolás, hogy velünk miben renben van és mehetünk.
Egyébként nagyon cukik voltak a gyereket a medencében. Egy haladó csoportot láttunk, 1,5-2 évesek, ők már nagyon ügyesen mozogtak a vízben.
Mano
mano2005_

Zsuzsi,
Akkor jó, ti voltatok a kedvenc szobatársaim.Kép

Nálunk kb. fél óra egy szoptatás, ennek kb. a fele a valódi szopi, a többi cumizgatás. De erre magától állt rá Ákos, és ha nem hagyom fél órát, akkor negyed óra múlva képes megint kérni. A védőnő szerint ahogy nőnek, úgy csökken a szopi ideje, ez nálunk be is jött, a kórházban még egy óráig szopott minimum, aztán lett 40 perc, és most fél óra.

Ruz,
Én sem tudom rászoktatni semmire a gyereket, ha éhes, akkor torkaszakadtából üvölt, és hiába magyarázza neki a nagyanyja, hogy most evett egy fél órája, és még nem lehet éhes, nem hallgat rá.Kép

KépKép
connie

Egy kérdésem lenne:
Van-e valaki, akinek álmában nyöszörög, meg nyög meg nyikorog a gyereke? Ákos folyton ezt csinálja, éjjel felébredtem nagy nyögésekre, meg cuppogásokra, na mondom, itt a szopi idő, erre mikor felkapcsoltuk a villanyt, kiderült, hogy még aludt. Nem tudom, mitől ilyen mozgalmas az álma.

KépKép
connie

Sziasztok!

Mostanában én is ritkábban jövök, mert egyre többet lehet kommunikálni a fiammal, így aztán inkább vele foglalkozom. Kép

Úszás: gyermekorvosunk 3 éves kor alatt nem javasolja (igaz, nem sokat adok a véleményére), én pedig nem szívesen mutatkozom fürdőruhában, meg a fertőzésektől is féltem mindkettőnket. Nem tudom, hol a határ, de abból indulok ki, hogy az én immunrendszerem már erős, viszont uszodában én is hajlamos vagyok összeszedni valamit, ezért nem ott kezdjük edzeni a kisfiúét.

Keresztelő: nálunk tuti nem lesz, egyikünk sincs megkeresztelve, nem is hiszünk.
Gyerekkoromban többször elvittek templomba (nagyszülők vallásosak voltak) és megadták a lehetőséget több vallás megismerésére is, de engem nem fogott meg. A példa viszont tetszik, igyekszem én is így alakítani.

Ruzicsky
Ha valaki rákérdez nálunk, hogy van-e már valami rendszer (gyakran rákérdeznek Kép), én mindig jól felhúzom magam rajta.
Gondoltam, anyósomnak (ő gyakran kérdezi) összeállítok egy napirendet, mely szerint naponta ötször kell ennie, alkalmanként x kalóriát, rendszeresen sportolni, megszabott mennyiséget inni, megszabott időben kelni-feküdni (még gondolkodom, hogy délutáni pihenőt engedélyezzek-e Kép), éjjel nem kelhet fel, még inni sem, stb, stb. Majd, ha betartja, akkor kérdezheti, hogy nálunk van-e rendszer.
Az a felnőtt szóljon be először, aki (nem munkanapokon) rendszeresen ugyanabban az időben csinál dolgokat, illetve annyit eszik és mozog, ami az ő korában és munkája mellett ajánlott.

Találkozót még mindig támogatom, bár az időjárás nem kedvez nekünk. Kép.

Holnap megyünk oltásra, rögtön kettőt is kap szegény fiam KépKépKép.

Zsana + Vilmos (8+6)
zsana75

Zsisske
Nálunk 9 hetesen is előfordul fél órás szopi (sőt...), máskor meg van, hogy csak 5 perc.

Connie
Nálunk is előfordul nyögés, grimaszol is hozzá, meg persze jár keze-lába.
A félálomban evés sem ritka. Cuppog-tátog-keres, de nem ébred fel. Cicireteszem és már alszunk is tovább, nem kapcsolok villanyt.
zsana75

Zsana!

Örömmel olvastam a napirendről alkotott véleményedet. Kép tőlem is kérdezgeti a védőnő, hogy kialakult-e már, meg hogy mikor vannak etetések, meddig tart, stb. általában kicsit 'hozzáköltök' a valósághoz, így mindenki boldog. Kép
ha még nálatok sincs 'rend' 9 hetesen, mit várjak én? Kép
Mondjuk nálunk a fél órás szopi után, sűrűn előfordul, hogy negyed óra múlva újabb fél óra evés. Ez azért remélem majd idővel fog változni.

Hajni! Kép
Nálunk is van álomban nyöszörgés, meg tekergés, de általában egy idő után felébreszti magát ezzel és szopit kér.

Zsuzsi
zsisske

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?