2000.10.30 09:46
Szerző: Anonymous
Sziasztok, Lányok és Fiúk! (mert ugye már fiú is van itt köztünk)
Na, én jól megjártam a hétvégén, képzeljétek, valami vírusfertőzést kaptam el, és a szombat éjszakát egy az egyben végighánytam és ment a hasam is közben. Azt se tudtam, melyik felemet irányítsam a WC felé először. Szegény pocakpindúrt is meggyötörte szerintem, mert egész hétvégén nem "jelentkezett", csak ma reggel, nem sokkal ezelőtt, küldött egy "érzés üzenetet", hogy itt van és jól van. Olyan határtalan szeretet öntött el erre, mintha már magamhoz szoríthattam volna az én kis csöppemet. Ennél csodásabb dolog tán nincs is a világon! Mindenkinek tiszta szívből kívánom, hogy megtapasztalhassa!
Kedves Kata!
Az otthonszülés szerintem azért elég strapás, mert mindent neked kell beszerezned, aztán neked kell kimosnod, kipucolnod a lakást utána, amellett nincs ott éjjel-nappal a gyakorlott segítség az első napokban, ha pl. nem megy a szoptatás (nagyon jól jött pl. nekem, hogy a csecsemősök megmutatták, hogy kell beadni a cicit a baba szájába úgy, hogy ne harapja szét, és ne legyen véraláfutásos!), ha nem boldogulsz a tisztába tevéssel (bizony volt olyan, hogy a nyakig kakis Olivérhez azt se tudtam, hogy nyúljak hozzá), ha nagyon kifáradtál, és aludni szeretnél, akkor nem tudod leadni a csecsemősöknek a babát, márpedig szülés után az ember tényleg rettentő fáradt, én pl. még a babát se tudtam megtartani fekve se a karomban. A születésház már jobban hangzik, majd megnézem a linket. Egyébként néhány kórházban (pl. Tétényiben) már szintén lehet berendezett szobában, zene mellett, otthonos hangulatban szülni akár franciaágyon, akár szülőszéken, lehet vízben vajúdni is, és van egy csomó spéci vajúdás-könnyítő felszerelés is, pl. kötél, labda, bordásfal stb. A Születésházról kíváncsian várom a beszámolód!
Üdv: Krisztina