Új privát üzeneted érkezett!

Nyusza-Viki!

Örülök, hogy átjöttélKép, mert egy picit kellemetlen volt azokról ott irni. Kérdezz csak, szivesen válaszolok itt is, feltéve ha tudok.KépKép Meg itt mások is vannak, akik eléggé hasonló cipöben járnak.Kép

Ilke!

Nekem is volt olyan, hogy még az aktuális dolgomat is abba kellet hagyom, és lefeküdtem, mert alig birtam kiegyenesedni. Csak néhányszor fordult elö.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kedves Zuzu,

Neked is köszönöm az infót és a jótanácsot!!! Remélem, minden jó lesz!

Zita
ParaZita

Beszti, Mummy és Katka2!
Igazán aranyosak vagytok, köszi! Kép
Nem mondom, hogy jól esett felidézni ezeket a dolgokat, de mégis mintha megkönnyebbültem volna. Olyan nem mondanám el senkinek, elmondom hát mindenkinek.

Teljesen igazatok van, tényleg a gyereket néztem. Mint ahogy akkor is amikor túltettem magam ezen egy kicsit. Akkor a kisebbik lányomat néztem. Ugyanis a nagyobbik képe kint volt a szekrényen. Akár akartam, akár nem, láttam. Mondanom sem kell, sokat sírtam elötte megállva. Egyszer ott volt anyukám amikor éppen elsírtam magam. Megkérdezte, hogy miért sírok. Erre a kisebbik lányom vágta rá, hogy ne izgulj mama, semmi baj, anya mindig ezt csinálja ha ránéz a képre. Akkor döbbentem rá, hogy hoppá, hát nekem itt van ö! Nem érezheti úgy, hogy csak a növérét szeretem. Akkor elraktam a képet és azóta sokkal könnyebb. Akkor úgy láttam, hogy a kicsi nem örül amikor a növérét várjuk és nem szívesen megy ö sem hozzájuk. Talán féltékenységböl? Fene tudja. Azóta viszont szívesen megy, és örömmel fogadja a növérét.
Most már tényleg befejezem, mert azért ez tényleg offtopic, de el kellett mondanom, hiszen itt annyi kérdés felmerül, és ha netalán én adok rá választ, azt hiheti aki nem tudja rólam ezeket a dolgokat, hogy kétértelmüen fogalmazok. Mégegyszer köszi, aranyosak vagytok, hogy bíztattok. Kép

Ilke!
Szerintem se izgulj, nekem is volt ilyen, pedig már kétszer szültem. A méhnek fel kell készülnie, ami ugye nem megy egyik pillanatról a másikra. Nekem elég hamar elmúlt. Most már lassan az a bajom, hogy nincs semmi bajom. Kép Tényleg csodás ez a második harmad Kép

Kata
Kata007

Beszti, Kati köszi a válaszokat! Mostár kicsit mintha jobb is lenne, szóval nincs itt a világ végeKép. Lassan megyek megpróbálkozok megint az ebéddel, mert elõbb csak 3-4 falatig jutottam.
Zita, véleményem szerint a +teszt az tuti, hamarosan a doki is igazolni fogja ezt hidd el, én drukkolok nektek!Kép
Kata007 hát én is csatlakoznék az elõttem szólókhoz, elismerésem neked. Sajna tizenévesen én is átéltem egy kereken 10 évig tartó válópert. Mire végetért mindenki tönkrement, ennél nincs sok minden ami rosszabb lenne. Nagyon sok év kellett, hogy én is túljussak rajta. Szerintem jól tetted, hogy ettõl megkímélted a lányodat. Persze tudom az ember sokszor kételkedik a döntésében, de vannak dolgok amiket nem szabad erõltetni. Kaphatunk esetleg ma is egy új táblázatot, olyan sok új kismama van itt. Persze csak ha ráérsz, nem akarlak zavarni.
Pusz Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Üdv lányok,
nagyon-nagyon köszönöm a sok kedves üdvözlést!
Egyenlõre én is ott tartok, hogy hihetetlen számomra ez az egész és minden nap megnézem egy könyvben, hogy hogyan is néz ki most a babuci, utána becsukom a szemem és odaképzelem, ahol a fekete pöttyöt mutatta az UH.
Férjem, már 1. nap megszegte a titoktartási fogadalmat és elárulta a hírt egy kollegájának. Mondtam neki,hogy azért még ne plakátolja ki a céget Kép
Köszönöm a sok jó tanácsot, azt hiszem ez már így helyes, hogy itt teszem fel ezeket a kérdéseket és nem a másik topicban.

Beszti: üdv itt is hûséges segítõtársam!!! Kép

Kata: az adatok: Budapesten lakom, 3. ciklusra sikerült a baba, aki most 6 hetes és kb. 2 napos (ezt nem tudom pontosan). A szülés várható idõpontját még nem tudom, kb. szeptember 17. Elsõ babánk lesz. Köszi a regisztrációt Kép

Megnyugodtam, hogy ez a "hasfájás" egészen normális!
Nyusza

Szia Rita,

A 24 órás rooming-in szerintem nem fárasztó, hiszen gondolj bele, akkor találkozol elõször a kicsivel, kell idõ az ismerkedésre. Én szinte 24 órát le sem tudtam venni a szemem róla!!! Ha meg tényleg hullának érzed magad, be lehet adni a csecsemõsökhöz. Szerintem egy anyának rengeteg ereje van szülés alatt, és szülés után is, hogy mindent megtegyen a babáért. A nagymamákra meg tényleg nem kell hallgatni! Az enyém minden áldott nap felhívott telefonon, hogy semmiképpen ne vegyem fel a gyereket, ha sír, muszáj, hogy erõsödjön a tüdeje, el ne kényeztessem stb. Én mindig mondtam, hogy jó, jó, de mindig felvettem a babámat, ringattam, énekeltem neki, szoptattam, és ez nekem volt a legjobb: nagyon boldog voltam vele. Az eredmény nem egy kényes baba lett, hanem egy nagyon vagány, önálló kisfiú, aki nyugodtan eljátszik egyedül is, mert tudja, ha baj van, anya mindig ott van a közelben.

Beszti,

A bababarát kórház sem garancia! Ha egy kórház megkapja a bababarát címet, többet nem foglalkoznak vele, hogy mi, hogy zajlik, tehát nem lehet címfosztott egyik sem. Pedig valami minõségellenõrzés féle rájuk férne. Nekem azt mondtak, ne szoptassak az elsõ napokban, mert a kicsi csak összerágja a mellbimbómat. Fura, nem? Persze azért szoptattam.
A legjobb, ha nagyon határozottan kéri az ember a csecsemõst, hogy ne adjon teát. Ez bejött.

A barátnõm a Klinikán szült novemberben, és hiába határozta el, hogy nem fogja teáztatni a babát, ott rábeszélték. Mikor hazamentek, tovább próbálkozott a cumisüveggel, de szerencsére a fia csak szopni akart! nagyon okos gyerek!

A XI: kerületben is van ilyen egyszeri támogatás, hároméve kell lakosnak lenni, és 25000 Ft. Az is jól jön.

MIa
mia

Ilke!
Miért ne? Igaz vannak hiányos sorok, de így legalább mindenki látja, hogy mivel adós a táblázathoz. Kép

Viszont lenne egy kérdésem mindenkihez!
Van pár nevem akiket megnéztem, hogy mikor jelentkeztek utóljára, és igencsak régen.
Pl: jún. 22., okt. 27. , stb. ,és van olyan név, amire a keresö nem is talált semmit.
Van a finisben is egy pár, de azokkal már nem foglalkoztam, úgyis nemsokára szülnek, vagy már meg is szültek.
Mi legyen velük?
Isten bizony nem akarok senkit kivenni csak úgy, de tényleg vannak egy páran. Nézzétek meg az ismeretlen neveket. Olyan is van (nekem külön egy táblázatban), aki már október, november vagy decemberben meg kellett volna, hogy szüljön, és semmit nem tudunk róla.

Nekem, mégegyszer mondom, nem szándékom kivenni öket, de talán mégis ki kellene valamit találni.

És akkor Kép

<pre>
1. Erika 14.c. 41 hét 0 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
2. Zsú 40 hét Budaörs 28 év 1.b.
3. Ildikó 3.c. 40 hét 1 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
4. Moncsi 1.c. 40 hét 1 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
5. Catnet 6.c. 39 hét 5 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
6. Kustyi 39 hét 3 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
7. TKriszta 1.c. 38 hét Budapest jan. 28. 2.b.
8. Klári 1.c. 38 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
9. Zsuzs 1.c. 38 hét 4 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
10. Tmóni 0.c. 37 hét 3 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
11. Menta 1.c. 38hét 1 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
12. Juca2 38 hét 4 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
13. SJMóni 3.c. 36 hét Budapest febr. 14. 1.b.
14. Beatrix 72.c. 36 hét 3 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
15. Tünde 37 hét 0 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
16. Blinczi 3.c 34 hét 5 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
17. Zsebi 1.c. 32 hét 3 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
18. Zuzu 1.c. 31 hét 6 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
19. Forgi 1.c. 32 hét 3 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
20. Andysj 4.c. 31hét 4 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
21. Kele 0.c. 30 hét 6 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
22. Kristi 4.c. 30 hét 4 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
23. Krita 6.c. 29 hét 0 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
24. Vuckó 29 hét 0 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
25. Mummy 28 hét 5 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
26. szanti 2.c. 28 hét 3 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
27. Száva 4.c. 28 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
28. Katka2 2.c. 28 hét 1 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
29. bubu 1.c. 27 hét 2 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
30. Heni 1.c. 28 hét 5 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
31. Mia 25 hét Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
32. Csilla1 1.c. 24 hét 0 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
33. Dojika 1.c. 23 hét 0 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
34. margaréta 6.c. 22 hét 5 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
35. Vicamama 1.c. 22 hét 4 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
36. Zsunya 6.c. 22 hét Budapest 25 év 1.b.
37. Bori 22 hét 32 év máj. 30. 3.b.
38. Norci 5.c. 21 hét 4 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
39. Kata007 4.c. 21 hét 3 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
40. Erika2 12.c. 20 hét Százhalombatta 27 év
41. Marcsi 5.c. 20 hét 3 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
42. blano 19 hét 5 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
43. Any 2.c. 19 hét 4 n Debrecen 34 év 2.b.
44. Pucúr 4.c. 19 hét 1 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
45. Beszti 13.c. 16 hét 5 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
46. Dió 1.c. 16 hét 0 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
47. Ilke 5.c. 15 hét 4 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
48. Nyuszi 1.c. 13 hét 3 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
49. Nóra 2.c. 9 hét 1 n Miskolc aug. 29. 1.b.
50. iddi 8 hét 2 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
51. lomis 1.c. 8 hét 1 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Kriszti 17.c 5 hét 3 n Galgamácsa 29 év 3.b.
</pre>

Kata
Kata007

Nyusza!
Sajna hamarabb dobtam a táblázatot Kép, de a holnapiban már benne leszel Kép. Viszont kellen még a korod!

Kata
Kata007

Kata,

Remélem, holnaptól engem is felvehetsz a táblázatba...

Zita
ParaZita

Kata

OFF:En nemhogy ne itellek el de sokra tartalak emiatt,ugyanis en pont abban a helyzetben voltam amiben a nagylanyod.Engem sem engedett anyam,a mai napig all kozottunk a falKépJobban jart volna mindenki ha elenged.

Megnyugtattal azt hittem en vagyok kattant amiert ennyire aggodom de igazad van annyi rossz tortent itt korulottunk,hogy csoda lenne ha nem rettegnenk.

Beszti

Akkor most te is sokkla jobban rinyalsz.Nem baj majd vigasztalgatjuk egymast.
Szerintem is bevalik ha a lekukre kotod,hogy nem szeretned ha teaztatnak.De gondolj arra is,hogy pl az en kisfiam a szopi mellett mindennep-elso naptol fogva-150 ml teat ivott.Kepzeld meg most is rengeteget iszik.

Nyusza

Szivem szerint en is elmondanam mindenkinek de itt a munkahelyen tenyleg nem akarom,hogy tudjak egyenlore.A csaldban is csak kesobb hireszteljuk kiveve a hugomat aki elsonek tudta meg.A ferjem csaladjat pedig nem is nagyon fogja erdekelni.

Lanyok

Ma egyebkent egesz jo a gyomrom,tegnap este ota mar enni is tudok.De azert remelem ez nem azert van mert valami gond van vele.Kepzeljetek apa is olyan aranyos,ugy kenyeztet.Tisztara elvezem a helyzetet.Azonkivul nagyon izgulok vajon a gyerkocok mit fognak hozza szolni??!!
Ugy irigylem azokat akik jo sokat tudnak jonni a topicba,nekem ollyan sok a munkamKépDe azert igyexemKépKép

pussssz Krisztinka
kriszti

Zita!
Holnap nem leszek itthon délelött, úgyhogy késöbb jön a táblázat. Hátha addigra Te is tudsz mondani valamit és akkor természetesen benne leszel. Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Krita!

Nekem is farfekveses a babam, igaz kezd egy kicsit szoritani az ido, hisz mar nincs egesz kilenc het vissza, de azert meg remenykedem, az orvos szerint meg van ideje megfordulni.
Ami az ujszulottet illeti en is a lanyommal 24 oran keresztul egyutt voltam es most is ezt akarom. Nagyon jo erzes amikor mindig veled van. Meg nalunk egy normal szules utan 8-48 orat kell a korhazban maradni, csaszaros utan 72-ot. Meg amugy is regen mikor otthon szultek a nok, azonnal az ovek volt a picur. Szerintem csodalatos erzes es egyetertek veled.
Nalunk szerencsere nincs teaztatas, sot semmi. Alairatnak a kismamaval egy papirt, hogy mit ohajt, mit csinalhatnak a babaval. S be is tartjak, hisz itt mindenert szinte pert lehet inditani. Se cukros viz, se tea, se tapszer, semmi, ha nem egyezel bele. En ezt nagyon jonak tartom.

Bori!
Udv. neked.

Nyusza!
Udv. neked is, az en ferjem is a szigoru titoktartast betartva elmondta az osszes kollegajanak. Hat ilyenek a ferfiak. Ebbol is latszik, hogy mennyire orulnek a babanak! Kép

Kata!
Szerintem is jol tetted, es teljesen megertelek. Erre szoktak mondani, hogy igazan szeret valaki valakit, hisz kepes elengedni meg ha maganak fajdalmat is okoz. En nagyon tisztellek a dontesedert. A barati korunkben is sor kerult vallasra es termeszetesen a gyerkek ittak meg a levet. Orulok, hogy vannak meg olyan emberek anyak, mint te, akik a gyerek erdekeit, lelki nyugalmat nezik.

Andi
Andysj

sziasztok!
olyan furcsa , hogy egyre feljebb kerülök a táblázatban!
Kata007: nekem is a 6. ciklus mint krita-nak!
még mindig nem tudom hogy, fiú avagy leány!
lehet , hogy nem is kénne tudni , hadd legyen meglepetés!Kép
most már nem sokáig dolgozom , még a jövõ hét , aztán szeretnék otthon lenni (annyi dolgom van!!!!!)
meg már nehezen is bírom a munkát!Kép
mindenkinek üdv és pusza!
krita!
hogy vagy?
vuckó

Lányok!

A Bababarát Kórház cimet nem lehet visszavonni és nem ellenörzik?
Akkor mi a biztositék rá, hogy még most is betartják a WHO alapelveket?

Kriszti!

KépKép

Mia!

A kórházban cumisüvegezéssel csak egy baj van: nagyon sok gondot okozhatnak otthonra a kismamának (tapasztalat).
És ezzel párhuzamosan lépten-nyomon azt hallod, hogy szoptasd a kisbabádat.
Volt szomszédunk, akinek annyira elszurták a dolgot, hogy a kórház miatt nem is tudott szoptatni, mert a fia nem volt hajlandó. (Amugy sem evet nagyon sokat.) Amiatt a néhány órás könnyebbség miatt, hogy csöndbe marad a gyerek, soha nem szophatott. Ilyenkor persze a legtöbb mama a fejésröl is hamarabb "leszokik", mer ugyan a szoptatás könnyü, de az állandó fejésnél viszont könnyebb a tápszert elkésziteni.
Márcsak ezért sem fogom "kiadni" a kezemböl a gyermekemet.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lányok,

Ugye nem akarjátok azt mondani, hogy ennyi rendkívül tájékozott és jól felkészült kismama nem tud nekem segíteni a málnalevél tea ügyben! Ezt egyszerûen nem hinném el!!
Elõzmény: vettem a gyógyszertárba egy 4dkg adagot, de nincs ráírva, hogy mennyi kell egy csészéhez, mennyit kell/lehet meginni naponta...stb.
Vagy csak dögunalmas a téma? Segítsetek, pls.
Köszi, Blinczi
blinczi

Blinczi, én nem nagyon ismerem ezt a teát, de olvastam egy másik fórumon, hogy állítólag 2,5 dl-hez kell egy kávéskanállal tenni, 10 percig lefedve állni hagyni és utánna iható. Nem biztos, hogy ez a szakszerû alkalmazás, de valaki aki ezt használja így ajánlotta.
Remélem segít valamit.
Cumisüveg ügyben, gondolom nem olyan nagy újdonság, de nekem mint elsõ babásnak azKép szóval most láttam valakinél olyan cumisüveget, ami olyan, hogyha megdöntöd nem csorog ki belõle a tartalom, csak akkor ha a baba erõteljesen "megdolgozik érte", úgy mint a szopizásnál. Nem mintha üveghez szeretném szoktatni majd a babámat (sõt), de aki rá van kényszerülve és azért még van egy pici teje, azért ez jó megoldás lehet, mert nem "lustul" el a baba az üveges etetés miatt. Szerintem jó találmány.
Pusz Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Bocs az kimaradt a teával kapcsolatban, hogy napi fél-1 litert lehet belõle inni.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Blinczi!

Én is úgy csinálom, ahogy Ilke írta. A 36. betöltött terhességi héttõl lehet inni és a méhszáj tágulását könnyíti majd meg.
A mandulaolaj felpuhítja a bõrt. Bármelyik testrészre lehet használni, de speciel a gát masszírozására akkor ajánlják, ha valaki gátvédelemmel szeretne majd szülni. Szintén a 36. héttõl lehet naponta használni. Én egy bioboltban vettem Aromax terméket 700 Ft-ért 50 ml-t, de azóta láttam 500-ért a DM-ben csak valami más márkája volt. Egyébként szülés után használhatod babaolajként is, meg saját magadra is, ha nagyon kiszáradna a bõröd, mert az szülés után állítólag gyakran elõfordul.
Sok sikert a használatukhoz! Majd én is elmesélem mennyire jött be.
Puszi!
Menta
menta

Sziasztok!

Beszti,Dojika!

Köszönöm a felvilágosítást a TGYÁS-sal kapcsolatban.Még egy kérdésem volna: ha most táppénzen vagyok akkor is kivehetem a szabimat?
A mandulaolaj mellett én a Nandu oldalán a búzacsíra olajról olvastam hogy jó,én azt használom.

Forgi
Forgi

Sziasztok régi és úk Kismamák!

Annyian lettünk egyik napról a másikra, hogy csak kapkodom a szemem a sok új név láttán.

Mummy!
Komolyan mondom, izgulok , hogy mi lesz szombaton Veletek! Én is annyira mennék megint 3D-re, de nekem a párom mondja ugyanezt, mondjuk mi voltunk és akkor egy percig sem tiltakozott, sõt....Biztos vagyok benne, teljesen fel lesz dobódva a párod, valóságos csoda, amit látni fogtok. ( csakhogy csigázzam az idegeidet! ) Az legyen nekem az elsõ, ahogy géphez jutsz, hogy küldöd az élménybeszámolót!!!!!!

Te honnan tudod, hogy befordult a kisfiad? Most voltatok valamikor uh-n? Vagy azt érezni? Az én kis Manóm szerintem tuti kersztbe van még, tegnap este úgy megrugdosott, hogy ihaj...Szinte éreztem a kis csontjait, néha még fájt is. Ilyenkor mindig igencsak az oldalamon érzem, szóval ebbõl következtetve, tuti kersztbe van Õnagysága.

Gyakorlott kismamák, anyukák!
Melyik pelust érdemes venni a Picinek? Olvastam az "elsõ hetek, napok..." topicot, igencsak megoszlanak a vélemények. Persze, hogy Mindekinek a babájával kell kitapasztalni, hogy melyik válik be, de épp ma nézegettem õket, igencsak drágák, de melyiket vegyem?

Üdv. Mindenkinek
Heni 28+5

Tessék odaírni a végére, ki mennyi idõs pocakos!!!!
heni

Sziasztok Pocisok! Kép

Én még nem tartozom a táborba, az én kis lakóm már 10 hónapja idekint rosszalkodik, de a nagyon közeli jövõben kistestvérkét szeretnénk neki.
Kata007, Nóra és Száva! Olvastam, hogy Miskolciak vagytok! Tudnátok jó dokit/kórházat ajánlani? A kisfiam Egerben született, de a következõ alkalommal inkább Miskolcot választom. De ehhez persze infok kellenek....
Száva! Azt hiszem Te egy másik topicban Dr Sándor Csabát ajánlottad. Tudnál róla bõvebben írni? Hol rendel, stb..
Nagyon köszi a segítségeteket elõre is, sokat jelent.

Mindegyikõtöknek jó babavárást, szép napokat!
Sziasztok,
Jutka
bolegajudit (bolegajudit)

Szia Jutka!
Még nem talkálkoztunk,de örülök hogy összefutottunk!
Márcsak azért is,mjert én is Egerben fogok szülni.
Érdekelne,hogy kinél szültél,és hogy miért akarsz ezután Miskolcra menni? Rossz tapasztalataid vannak?
Kicsit most megijesztettél...
Ha gondolod, írhatsz az imail címemre is:nyikesblanka@freemail.hu
Nagyon várom a választ!
Elõrre is köszi az infot!
Szia
blano (19 hét + 5nap)
blano

Kata,
26 éves vagyok. Már várom nagyon a mai táblázatot! KépKép
Nyusza

Heni!

Pelenkamárkára gondoltál?
Ha igen:
Be kell valljam, nálunk a legdrágább vált be.(???) Kipróbáltunk sokfélét, anyukám hozott darabra vásárolhatót is, de aztán maradtam a legdrágábbnál. Egész egyszerüen azért, mert nagyon nem szerettem, ha a gyerek vizes, vagy kifolyik a pelus tartalma (ami anyatejes babánál az elején szintén elég hig, és ruhából nehezen mosható...). Két esetben nagyon is kinos:
- ha az ágyában van: moshatsz mindent, esetleg még a matracot is, ami ugye nagyon nem jó
- ha valaholva mentek, és az egész gyerek ruházatát le kell cserélned, a pelust, bodyt, rugit.
Persze mindenki azt csinál, amit tud, de én most is inkább kifizetem majd a drágábbat, de legalább jó legyen. (Egyénként márka szerint: Pampers)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok lányok,

Köszönöm a málnalevél teára+ mandulaolajra vonatkozó tanácsot. Ígérem többet ezzel nem zaklatok senkit. Majd max. az eredményrõl számolok csak be. Remélem bejön.

puszi, Blinczi
blinczi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, hogy megnyugtattatok, valóban jól döntöttem, hogy a 24 órás rooming-in elhelyezés mellett fogok voksolni. Tudom, hogy nekem ez a legjobb, én úgy lennék teljesen nyugodt,ha hallom, hogy mellettem szuszog a Picur.
Nálunk erre két lehetöség is van, az egyik a 6 ágyas szoba, ahol a többi kismamával együtt lehet babázni, a másik az alapítványi szoba, ahol egyedül vagy a picivel egy külön szobában nagyon kultúrált körülmények között (ez fizetös 5000Ft/nap, s a hely korlátozott). Még nem igazán döntöttem, melyiket választom majd. A kolléganöm féröhely híján a 6 ágyasba került, de nagyon pozitív tapasztalatai voltak, jól jött a többi kismama segítsége meg a jól összerázódott társaság.
Amúgy én is arra gondoltam, hogy régen ez tök természetes volt, hogy szülés után az anyukával legyen a baba, ö gondozta, etette. Remélem fokozatosan vissza fog térni ez az "ösi" módszer.

Krisztinka!
Nekem ez az elsö baba, s bizony én is néha halálra aggódom magam. Szerintem is az a gond, hogy nekünk sajnos a teherbeesés nem volt természetes folyamat, hanem igenis megszenvedtünk ezekért a babákért. Ezért vagyunk egy kicsit nyügösebbek. Kép
Nagyon szurkoltam Neked, mert olvastam, hogy pco-d van, s én is ezzel küszködtem, s nagyon reménytelennek tünt akkor minden, mikor megtudtam a bajt. De a gyógyszeres kezelés mellett szinte szemtelenül gyorsan teherbeestem (2 hónap), s lélegzetvisszafolytva vártam, hogy Veled is megtörténjen a csoda. Kép

Kata007!
Köszönjük az öszinteséget. Nem kevés lelkierö kellett mindehhez, nagyon át tudom érezni, min mehettél keresztül, míg meghoztad a döntést. Én szerintem nem lettem volna ilyen erös, mégha tudom is, ez a legjobb döntés, amit hozhatok. Sokkal gyengébb vagyok annál, tudom magamról. Komolyan becsüllek a bátorségodért. A lányok így két teljes értékü embert tudhatnak magukénak, s az elválás is a lehetö legkisebb töréssel járt számukra.

Kata! Ha javítod a táblázatotm javíts már ki légyszi az életkoromat. Decemberben bizony öregebb lettem egy évvel. Kép

Mummy!
A kispapa biztos nem fogja megbánni, hogy elráncigáltad az uh-ra! Szerintem el se tudja képzelni, mi vár rá! Kép Arról nem is beszélve, hogy nagyon szép emlék lesz ez a picinek!
Gyártom az e-mail-t!

Andysj!
Úgy hallottam, hogy még az utolsó pillanatban is befordulhat a baba. Mi optimisták vagyunk, s bejelentkeztünk a papás-mamás szülés tanfolyamra. A császárszülésre ugyan nem jöhet be az apuka, de hátha meggondolja magát a Picur, s a feje tetejére "áll". Kép Így nagyon kényelmetlen, mindig érzem, ahogy beletapos a belsö szerveimbe. Néha, amikor össze-vissza rendezkedik a hasamban magyarázom neki, hogy hogyan "illene" elhelyezkednie, de eddig nem sok súlya volt a szavaimnak. Kép

Vuckó!
Köszi szépen jól vagyok, az éjszakákat leszámítva. Úgy kelek fel minden reggel, hogy mindenem fáj, alig bírok kiegyenesedni. Az éjszakai helyzetváltoztatás meg felér egy kabaréval. Olyan jó lenne már hason aludni egy jót!
Te hogy viseled az utolsó harmadot?

Rita
Krita

Jo reggeltKép

Krita
Igen emlexem,engem sajna meg is kellett muteni de mar nem banomKép
A farkekves miatt meg ne izgulj!
Kepzeld en 10 nappal tulhordtam a kisfiamat es csak az inditas elotti delutan fordult be!!Biztosan megerezte,hogy ki kell onnan jonnie vegreKép
A korhazban pedig hidd el nagyon jol fog esni a tobbi mamaval a beszelgetes szerintem ne legyel egyedul.Amugyis az elso babad jo lesz ellesni a tapasztaltaktol a fortelyokat,hidd el mindig szivesen segitenek.

Magamrol annyit,hogy szinte semmilyen kaj nem esik jol de azert eszem.
Nalatok mi valt be??

puszi Krisztinka
kriszti

SZia Heni!

Onnan tudom, hogy befordult, hogy most szombaton voltunk normál UH-n + kivizsgáláson és már jól feküdt. Én is csak azóta tudom jobban körvonalazni, hogy melyik rúgás vagy mocorga honnan fakad Kép
Különben ha az oldaladon érzed, akkor az lehet, hogy a két lábikó és attól még feküdhet fejjel is akár, hiszen már nincs akkora nagy helye a KisManónak- Én azt érzem, hogy a lába nagyon erõs néha és van amikor "befelé" rúg, van amikor pedig kifelé és az a legjobb, amikor érzem azt a kis "puklit" a tenyeremben Kép
(néha viszont alul érzem a hólyagnál a mocorgást és az egyáltalán nem kellemes)

Új fejlemények:
Tegnap este megmondtam a drágámnak, hogy most szombaton 3D UH. Elsõ reakció persze a szokásos, de az egész "tárgyalásunk" többszörösen is nevetésbe fulladt, mert a végén már ott tartottunk (mindezt útközben Pest végébõl Buda másik végébe a kocsiban), hogy ha majd nagy lesz a lurkó, akkor a párom szerint nem fogja érdekelni, hogy milyen volt az anyaméh-ben és szerinte ez a 3D csak az én kedvtelésemre van, szegény babci-t meg állandóan (peersze) Uh-zzák. A végén persze meggyõztem (ill. már közben is Kép), hogy EZ a világ legfontosabb dolga. A kocsiból úgy szálltunk ki, hogy "Jó akkor menj".
1 óra múlva megkérdeztem, hogy akkor õ nem is jön??? Mert akkor UGYE A videófelvétel SEM FOGJA ÉRDEKELNI utána??Kép
(látnod kellett volna az arcát) Lényeg, hogy szerintem jönni fog, de majd beszámolok - most már csak azt kell elérni, hogy ébren legyen a Babánk..(hát mindent nekem kell összeszervezni??!! Kép)

Mummy (28+6)
Mummy

Szép napot kívánok mindenkinek!Kép
Jó hír: elmúlt a tegnapi jobb oldali hasifájás, így mostmár kiegyenesedve tudom hordani pici pocakomatKép.
Ti milyen gyakran és mivel krémezitek magatokat? Én minden este bekenem a problémás területeket (hasi, combi, mell), ha egy napot kihagyok akkor másnap nagyon tud viszketni a bõröm, leginkább a hasimon. Egyébként nem tudom ti, hogyvagytok vele, de nekem mióta babát várok a bõröm teljesen megváltozott. Elõtte olyan zsíros volt, hogy alig mertem néha néha bekrémezni, most meg néha reggel-este is be kell, hogy kenjem magam, mert szó szerint hámlok a szárazságtól, de szinte mindenhol. Szóval furi, most gõzerõvel krémeket vásárolok, de nem tudom, hogy hasira melyik a legjobb.
Mummy, kicsit irigyellek, hogy te most mész 3D-s UH-ra, már mi is nagyon tervezzük. De nekem még 15 hetesen korai, sajnos még min. 5 hetet célszerû lenne várni, hogy lássunk is valamit. Nekem igaz könnyebb dolgom van a párommal ilyen szempontból, de õ viszont elkötelezett fiú párti, nem tudom hogy viselné ha kiderülne, hogy lány lesz. Persze azért gondolom örülne annak is de valamennyire biztosan csalódott lenne. Tudom, hogy annyira fiút szeretne.
Pusz
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Rita! (közben írtam, hogy mi van) Várom a mail-t!
Az én éjszakai forgásom is kabaré - meg az is, ahogy néha kiszállok a kocsiból..

OKOSOK!!
Kérdés: Tegnap voltam dokinál, hogy kiirassam magam feb.1-tõl táppénz-re. Ez nem ment, azt mondta, hogy jöjjek vissza jövõ hét pénteken, mert õ csak mától tudott volna így kiírni, "de az is elég, ha betelefonál" -mondta a dokinõ, amikor már mentem kifelé-
Most akkor ez hogyan van??? Nem kapok papírt?? Úgy mint papír-darabot a kezembe?? (utálom ezt a magyar macerás rendszert).. ahogy közben érdeklõdtem, a munkahelyem nem táppénz-kifizetõ hely (kevesen vagyunk).
Valaki le tudná nekem írni, hogy MOST akkor mi van?? Én pénteken bemegyek és febr.1-tõl kiiratom magam, ..ha nem kapok valami papírt, akkor csak fel kell hívnom a m.helyem könyvelõjét és utána??
Segítsetek!! Ez hogy mûködik??

Mummy
Mummy

Mummy,

En ugy tudom, hogy a tappenz kezdetet se elore datumozni, se utana datumozni nem lehet. Ezert kell Neked ezt pontosan penteken intezned.
A tobbit nem tudom...

Katka2 (28+1)

Katka
katka2

Sziasztok Pocakosok!
Olyan jó nektek! Itt van a tündéri kisfiam, aki mégcsak 8 hetes lesz kedden, de annyira irigykedem arra, aki most várja a babciját. Nagyon jó volt terhesnek lenni! De azért a kistestvérrel még várunk!
Mummy,
apucit rángasd el mindenképp az uh-ra!!! Az enyém is ilyen volt, utána õ volt az elsõ, aki rohant a videóhoz, hogy megnézze mégegyx a pici fiát otthon is.

Heni,
pelusból vegyél Libero Newborn-t az elsõ 1-2 hétre. Ez kicsi pelus, de még a 3,5 kilós babára is nagy szinte, könnyebb vele pelenkázni. Nekünk nagyon jól bevált a köldökcsonk miatt is. Mivel hamar kinövik a picurok, 2 csomag elég, mi utána váltottunk Pampers Newborn-ra, aztán Pampers-re, most pedig Huggies-t használunk. Végülis nálunk mindegyik jó volt, baleset nem történt csak a pelenkázón a fürdõben (pelus nélkül), ott pedig nem számít! Igaz az egész ruhám bántaKép!
Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

Beszti,

Én jól tudom, hogy rossz a cumisüvegezés, mi nekem sokat kellett harcolnom ellene. A fiam a sárgaság miatt nem tudott szopni csak minimális mennyiséget, mindig csak aludt, viszont más betegsége is volt, és emiatt nem lehetett viccelni a mennyiségekkel, annyit kellett ennie, amennyi elõ volt írva. A pótlást a jobb fej nõvérek kiskanállal adták, a lustábbak cumiból. Sajnos itthon is cumizott még egy hétig, de le lehetett szoktatni kitartó munkával. Ha éhes volt, elõször mindig cicire tettem, jó gyakran, és ha végleg nem ment, csak akkor kapott nagyon pici lyukú üvegbõl. Lassan megerõsödött, és nem volt már türelme kivárni az üveget, inkább szopott, mint egy kisboci.

Málnalevélteával kapcsolatban, nekem azt javasolták (szülésznõ), hogy elég naponta egy-két bögrével meginni (1 teáskanál/bögre). Nem tudom, hogy ez-e az ideális, mindenesetre én nagyon jól tágultam. Most is inni fogom, ártani nem árt.
A mandulaolaj szülés után legjobb a babamasszázshoz. A babamasszázs meg szuper program a babának és a mamának egyaránt! Ne hagyjátok ki!

Andi,
Sokat kell hozzá beszélni, és akkor befordul.
Az utolsó pillanatig nincs veszve semmi!
Mia
mia

Mummy!

A táppénz nálunk úgy zajlik, hogy bementem a dokihoz azon a napon amikortól táppénzre szerettem volna menni (de a telefonálás is mûködik), s õ akkor nyilvántartásba veszi, hogy mi a helyzet, lejelenti a táppénz tényét. (nem tudom hova) Itt még nem ad semmilyen papírt. Ha vissza akarnál menni dolgozni (de nem akarsz) akkor nyomja a kezedbe azt a papírt, amit a mhelynek kell bemutatni, hogy ettõl-eddig otthon gyógyulgattál. Ha folyamatos táppénzen vagy, akkor a mhellyel kell megbeszélned, hogy milyen idõközönként óhajtja látni a táppénzes papírt (nekem két hetente kell vinni), s ilyenkor a két hét leteltével arra a két hétre kiadja a doki az igazolást. Tehát mindig csak utólag, az otthon töltött idö leteltével, vagy folyamatosság esetén meghatározott idöközönként. Remélem érthetö volt valamennyire.
Mail ment!

Kriszti!
Nekem sokszor csak a ropi csúszott le, a tejcsivel meg jó hosszasan lehetett volna kergetni. Kép

Rita
Krita

Mia!

Ezt a cumizást azért irtam, mert nekem nagyon elrontották a fiamat a kórházban. Ö is sárga volt, az intenziven kékfényezték. Tudom, hogy kellett neki a pótlás, mert amikor szopizhatott volna, akkor aludt.
De:
- figyelhetnének rá, hogy olyan cumiból kapja, amiböl nem annyira könnyü (nem mondom, hogy nagyon nehezen jöjjön, mert az állapota miatt azért az nem jó, de azért ne lehessen fél perc alatt "beleönteni")
- azért, hogy a maradék idöben csöndben maradjanak, nyugtatócumit is kapott
E kettö aztán megtette a hatását.
Csak a kettönk türelmének volt köszönhetö, hogy nem kellett tápszerezni, hanem rászokott a szopira. Meg annak, hogy nagyon hamar oldódott a sárgasága, igy rendes idöben vihettem haza. Nem tudom, mi lett volna, ha több ideig kell maradnunk.
(A késöbbiekben sem cumisüvegre, sem nyugtatócumira nem volt szükség mindezek után!Kép)
Nem itélek el senkit, aki cumiztat, vagy valamilyen okból nem tud szoptatni. Csak legalább a kórházban ne rontsák feleslegesen a helyzetet. Egy gyakorlatlan kismamának amugy is van mit tanulnia a szopizáshoz, nem kell ezt még feleslegesen megneheziteni.
Gratulálok Kép hozzá, hogy neked is volt türelmed visszaszoktatni a szopira!KépKép

Mummy!

Kép
Azért szurkolok, hogy ö is elmenjen!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszi Beszti! Kép Én is remélem! Én sem akarok olyan "leányanyásan" egyedül menni - amúgy is azt hallottam, hogy épp inkább az apuciknak magyaráznak nagy lelkesen.

RITA! Köszi! Érthetõ volt - végre kezdem tisztábban látni, -de mekkora hülyeség, hogy ezt 2hetente kell mutogatni!

ÁGCI! Szia!
Én meg Téged irigyellek! (ahogy szerintem Te is anno a már gyakorló anyukákat!!) Hogy van Gabóca??
Én is az unokaöcsimrõl tudom, hogy a babák imádnak pelenkacsere közben a levegõbe pisilni egy nagyot Kép

Puszi!

Mummy
Mummy

Sziasztok!

Jutka!
Én a megyeiben fogok szülni, mert ott van a dokim. Tapasztalatot nemigen tudok mondani. A kisebbik lányomat ott szültem 7 éve, de azóta sokminden változhatott. A baba veled lehet éjjel nappal, de ha kéred elviszik a csecsemösök. Mivel Te még terhes sem vagy, azt hiszem segíteni fog, ha szülés után írom majd le, hogy maga a kórház milyen volt. Kép

Nyusza!
Hát most értem haza, úgyhogy mindjárt jön neked a táblázat. Kép

Krita!
Köszi, aranyos voltál. Persze biztosan Te is ilyen erös lennél, ha már tudnád mi az a gyerek. Mert ugye Te most várod az elsöt. Kívánom, hogy SOHA ne kelljen ilyen döntést hoznod. A korodat javítottam Kép

Mummy!
Az én dokimnál úgy van, mivel sem elötte, sem utána nem tudnak táppénzre venni egy nappal sem, hogy én is csak beszólok telefonon. Aztán akkor megyek a papírért amikor arra járok. A lényeg, hogy minden hó 6-ig le tudjam adni az elözö havit a munkahelyemen. Ja és a munkahelyemre sem kell azonnal papír. Minek, mikor úgyis a köv. hónap elején számolják el?
Ja és ma megkérdeztem nálunk is ki lehet venni az egész évi szabit. Kép

Nem kaptam senkitöl reagálást, mi legyen a nagyon régen nem jelentkezökkel... Kép
Pl. utána néztem Erikának aki alattam van a táblázatban. Anno Beszti szólt, hogy ö már sokkal idösebb, de én nem akartam javítani amíg az illetö kismama nem szól. Hát a mai napig sem szólt, pedig számításom szerint igencsak az elsö 10-15 között kellene lennie.

És akkor itt a mai táblázat:

<pre>
1. Erika 14.c. 41 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
2. Zsú 40 hét Budaörs 28 év 1.b.
3. Ildikó 3.c. 40 hét 2 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
4. Moncsi 1.c. 40 hét 2 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
5. Catnet 6.c. 39 hét 6 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
6. Kustyi 39 hét 4 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
7. TKriszta 1.c. 38 hét Budapest jan. 28. 2.b.
8. Klári 1.c. 38 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
9. Zsuzs 1.c. 38 hét 5 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
10. Tmóni 0.c. 37 hét 4 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
11. Menta 1.c. 38 hét 2 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
12. Juca2 38 hét 5 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
13. SJMóni 3.c. 36 hét Budapest febr. 14. 1.b.
14. Beatrix 72.c. 36 hét 4 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
15. Tünde 37 hét 1 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
16. Blinczi 3.c 34 hét 6 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
17. Zsebi 1.c. 32 hét 4 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
18. Zuzu 1.c. 32 hét 0 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
19. Forgi 1.c. 32 hét 4 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
20. Andysj 4.c. 31 hét 5 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
21. Kele 0.c. 31 hét 0 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
22. Kristi 4.c. 30 hét 5 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
23. Krita 6.c. 29 hét 1 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
24. Vuckó 6.c. 29 hét 1 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
25. Mummy 28 hét 6 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
26. szanti 2.c. 28 hét 4 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
27. Száva 4.c. 28 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
28. Katka2 2.c. 28 hét 2 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
29. bubu 1.c. 27 hét 3 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
30. Heni 1.c. 28 hét 6 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
31. Mia 25 hét Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
32. Csilla1 1.c. 24 hét 1 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
33. Dojika 1.c. 23 hét 1 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
34. margaréta 6.c. 22 hét 6 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
35. Vicamama 1.c. 22 hét 5 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
36. Zsunya 6.c. 22 hét Budapest 25 év 1.b.
37. Bori 22 hét 32 év máj. 30. 3.b.
38. Norci 5.c. 21 hét 5 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
39. Kata007 4.c. 21 hét 4 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
40. Erika2 12.c. 20 hét Százhalombatta 27 év
41. Marcsi 5.c. 20 hét 4 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
42. blano 19 hét 6 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
43. Any 2.c. 19 hét 5 n Debrecen 34 év 2.b.
44. Pucúr 4.c. 19 hét 2 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
45. Beszti 13.c. 16 hét 6 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
46. Dió 1.c. 16 hét 1 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
47. Ilke 5.c. 15 hét 5 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
48. Nyuszi 1.c. 13 hét 4 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
49. Nóra 2.c. 9 hét 2 n Miskolc aug. 29. 1.b.
50. iddi 8 hét 3 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
51. lomis 1.c. 8 hét 2 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Nyusza 3.c. 6 hét 3 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
53. Kriszti 17.c 5 hét 4 n Galgamácsa 29 év 3.b.
</pre>

Kata
Kata007

Hát kicsit el vagyok szomorodva, mert ma két levelet is küldtem már, de egyiket sem látom ittKép
Remélem csak egy átmeneti probléma lehetett.
Kata szerintem a régieket tedd át egy másik listába és ha esetleg majd késõbb jelentkeznének akkor elõ lehet venni az adatokat.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok pocakosok és friss mamák!

Hamarossan több idöm lesz olvasgatni az oldalt!Kép
Krita:
Mit szólsz, most teljesen ú.a. a táblázatban miden adatunk
csak a nevünk meg a lakhely más!Kép Hát az éjszakai forgolodásaim, felkeléseim nem semmik!

Minden jót nektek!
Pusza : Éva (Vuckó 29+2)
Vuckó

Kata!

Ugyis otthon is tárolod a táblát nem?
Van egy olyan kismamás táblád is, ahol azok vannak, akiknek már régesrég meg kellett volna szülni, de nem jelentkeztek.
Mi lenne, ha ebböl a táblából is igy "vennéd" ki a kismamákat. Különraknád, aztán ha jelentkezik, akkor vissza. (Gondolom abban is tudnád azért javitani mindig.)
Remélem, ebböl nem lenne baj, ugye?
De ez csak egy javaslat...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kata!
Feltennél a listára?
Gyöngyöske, 3.c, 6.hét, 2n, Miskolc, 30 év, kb. szept. 19, 2. baba
gyöngyöske

Sziasztok
csak egy gyors kosoznesKép mert munka vanKép
Ugy latom nekem sem kuldte el a reggeli uzimetKép
jo hetveget nektek pocakosok es mamikKép

Gyongyoske
szia itt is,akkor itt is gratulalokKépKépKép

pusssz Krisztinka
kriszti

Sziasztok!

Gyöngyöske és is gratulálok!
Kristirõl tud valaki valamit?

Kele
31. hét
Kele

Sziasztok Csajok!

Még csak a megint megjött topicban gratuláltam a sok új kismamának!

Most itt is gratulálok! Kép Már hiányoztatok! Kép

Amugy bocsi, most nem nagyon volt idõm olvasni titeket, meg írni sem. Munka + házimunka + ügyintézés, tudjátok még mindig a lakáscsere ügyben. Ez egy kicsit off topic, de azért szereztem egy kis tapasztalatot hazai hitelintézeteinkrõl, meg pénzügyi tanácsadokról. Ha v.kit érdekel szíveen mesélek. Az a tapasztalat, hogy mindenhez kell érteni különben átvernek, mint ahogy minket is. Szerencsére nem buktunk nagy összeget, csak egy értékbecslést meg hitelbírálati díjat, a lakást ill. a foglalót azért nem, mert szerencsére családon belül tudnak nekünk kölcsönadni. (Ahhoz képest, hogy az ingatlan árához képest nevetséges kölcsönt akarunk felvenni). No mindegy már túl vagyok rajta, remélem azért az ezzel járó idegeskedés nem zavarta meg a kismanónkat. Mindenesetre mielõtt bárki hasonló helyzetbe kerülne, bizalommal forduljon hozzám.

Amugy Vilikém esténként mocorog a legtöbbet, no meg a metrón és a trolin, szerintem ezeket nagyon utálja.

Norci
Norci

szija NorciKép

Mar mocorog!!??Igy elment az ido???vigyazz raKépKép
Krisztinka
kriszti

Sziasztok!

Norci!
Milyen jo hallani hogy mar neked is mocorog. A lanyom is igy kezdte estenken mozgott a legtobbet, most meg..../clipart{happy} nappal szinte nincs olyan pillanat, amikor ne mozogna. Ez olyan jooooooooooo.

Mia!
Koszi a nyugtato szavakat, remelem megfordul, ha nem, akkor meg nincs mit csinalni, csaszarmetszes lesz. Mar nem izgulok ezen, eleinte tettem, a legfontosabb, hogy egeszsegesen meglegyen.

Krita!
Nem reg olvastam, hogy a 31. hettol a magzatok megtudjak kulonboztetni a sotetet a vilagostol. Es ajanlottak az elemlampat. Ki is probaltuk a ferjemmel, a bekapcsolt elemlampat (persze jo eroset, nem a leggyengebbet) odaraktuk a hasam aljara. A picur hevesen elkezdett mozogni. Azt mondjak, hogy elmozdul a feny fele. Nem tudom, hogy nalunk eppen mi tortent, de amig be volt kapcsolva az elemlampa, nagyon hevesen mozgott. Majd beszamolok rola, hogy sikeres-e vagy nem. Napi 10 percet javasoljak.

Kata007!
Egyetertek Ilkevel es Besztivel, persze ha van ra idod es kedved, tenyleg lehetne oket valami masik tablazatban tarolni, es ha jelentkeznek, akkor elovenni ujra.

Andi
Andysj

Sziasztok, írtam ma krémezés ügyben, nem tudnátok a tapasztalataitokat megosztani velem? Nagyon várom ám!Kép
Elõre is köszi!
Kellemes hétvégét, ha tehetitek menjetek sétálni, ha minden igaz nagyon kellemes idõ lesz a következõ napokban.
Pusz
Ilke
(15+5)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,

Mindjárt itt a hétvége!!! Juhé!!!
Üdvözlök minden új jövevényt!
Ilkehez hasonlóan engem is érdekelne ez a krémezés dolog. Korábban én is zsíros bõrû voltam, de mióta babát várok ez gyökeresen megváltozott. A vádlim néha úgy néz ki, mintha be lenne lisztezve...és a homlokomra is kilószámra kenem a krémet. De most, hogy el kezdett nõni a pocim mostmár az is viszket. Arra mit kell kenni? Van valami spéci krém, vagy bármilyen testápoló megteszi? Ti ,nagypocakosok már biztos profik vagytok ebben.
Mégegy kérdés. Hol vegyek kismamaruhát? Kertésznaci is kellene...

Nyuszi
Nyuszi

Nyuszi, ruha ügyben a Brendon-t tudom ajánlani a Váci úton. Én ott vettem 1-2 hete egy kertésznadrágot, és már mostanában is hordom, mert nagyon jól be lehet állítani, kicsi pocival sem áll bénán rajtam. Állítólag a Mega Toys-ban is van ruhabolt, de ott még nem voltam. A Mamutban múlt hétvégén ellátogattam, mert láttam egy hírdetést, hogy kismamaruha bolt nyílt, hát szaladtam, mert nadrág ügyben azért még jó lenne valami. Hát volt egy-két szép dolog, de 15 eFt alatt nem volt nadrág, ruha min.35eFt volt, szóval néztem nagyokat, szerintem ez aránytalanul sok.
Pusz
Ilke (már majdnem 16 hétKép)

KépKép
KépKép
ilke

Hello Lanyok,

Üdv minden újpocaknak, nagyon boldog, problémamentes pocakosodást.

Hasviszketõsök,
Én perszonálisan a Nivea Q10 testápolóját ajánlom. Én próbáltam már méregdrága csak külföldrõl beszerezhetõ csodakencétõl, olcsó Milupa terhességi krémig mindenfélét, de ez jön be legjobban. Érzem, hogy jólesik a bõrömnek. Különben a gyógyszertárakban óriási a kínálat minõségben és árban is. Valójában szerintem ez leginkább genetikai kérdés, beszéltem olyannal aki végig kente a pociját a legdrágább krémekkel és csíkos lett és olyannal aki semmit nem használt és gyönyörû maradt a pocakja. Persze az ha szépen kenegetitek rendszeresen valamivel ártani biztos nem árt, csak túl hiú reményeket nem szabad egyetlen krémhez sem fûzni. Én a 32. héten még repedésmentes vagyok, de úgy tudom az utolsó hónap a húzós, a legtöbben csak akkor kezdenek csíkosodni.

Ruci,
Én teljes meggyõzõdésbõl a Formes-t tudom ajánlani, igaz, hogy nem olcsó, de én az õ cuccaikat nyûvöm, nagyon kényelmesek, iszonyú jó minõségûek és még nõnek is érzem magam bennük így a 8. hónap kezdetén is a hatalmas pocakommal.

Mummy,
Párocskád holnap a legboldogabb kispapa lesz és majd lobogtatja a pocaklakóról készült képet, hogy milyen gyönyörû és mennyire rá hasonlít...Kép

Kata,
A döntésed teljesen emberi, szerintem ezt bárki csak tisztelheti. A táblád szuper. Szerintem is csak az aktívakat kellene bennahgyni. Kérdés, hol húzzuk meg a vonalat, aki mondjuk bejelentés nélkül 1 hónapig nem jelzõzik??

Jaj de jó, hogy itt a hétvége. Én teljesen leamortizálódtam így péntekre, éljen a pihi, mindenkinek kellemes hétvégét.

Zuzu
32+0
Zuzu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?