Sziasztok!
2004. szeptemberében írtam ide, és gondoltam, frissítek kicsit
a kisfiunk lassan 2 éves lesz, és van egy új, 16 hetes pocakom
még mindig boldogan élünk együtt 25 év korkülönbséggel
a párom nagy gyerekeivel is jó a kapcsolatunk, rengeteget vannak nálunk, sok a közös program, a kisöccsüket pedig imádják - és persze ő is imádja őket
most kislányt szeretnénk, közösen is keresünk nevet neki, minden tesónak van szavazati joga
az a hsz kicsit fájt, hogy "nem kéne büszkének lenni arra, hogy elvettem 3 gyerektől az apukáját" - ha akartam, se tudtam volna elvenni, annyira jó a kapcsolatuk, és sosem akartam versenyezni vele. elfogadtam teljesen természetesnek, hogy ők a legfontosabbak a páromnak, sőt, bíztattam, hogy keresse velük minél többször a kapcsolatot, csináljanak kettesben-hármasban-négyesben is programot.
és mindig teljesen egyenlőként kezeltem a gyerekeket, akik végülis egy családban élnek, bár csak heti 2-3 napot vannak együtt. még egy szobában is alszanak a kisöccsükkel, ha itt vannak.
nem magamat akarom fényezni, csak elmondani, hogy én jobban féltem ezektől a dolgoktól, mint ahogy végül alakultak. nem ettek meg reggelire
ebben nagy érdeme van a páromnak is, aki szuper apuka és igazi "apatigris"
de a kisfiunk is összehozta a családot, annyi szeretet és vidámság árad belőle, nem lehet neki ellenállni
és persze sok múlott a nagyok édesanyján, aki sosem uszította a gyerekeket ellenünk, és mi se mondtunk rá soha egyetlen rossz szót se. a párommal a mai napig mindent megbeszélnek, ami a gyerekekkel kapcsolatos, teljesen normális a kapcsolatuk.
tetszett, ahogy Meenta írta, az "előző házasságából van két nagy gyerekünk"
nálunk a nagyok idősebbek (most 21,18,16), ciki lenne, ha anyáskodnék fölöttük, de néha azt is kell!
pl. szendvicseket csinálni az osztálykirándulásra, emlékezni a szülinapokra/névnapokra és időben megvenni az ajándékot, néha bizalmas dolgokat megdumálni barátnőkről/barátokról, az élet dolgairól
stb. elvinni őket ide-oda, ha az apjuk nem ér rá, kikérdezni a leckét stbstb...
ebben persze sok olyan dolog is benne van, amit a magamkorabeli lányoknak/kisgyermekes mamáknak még tutira nem kéne csinálni, de "így teljes a csomag"
ehhez képest a 25 év korkülönbség piskóta
mindenkinek a legjobbakat kívánom