Új privát üzeneted érkezett!

Zuzu,
köszi a segítséget!
Nyusza

Kata007,
Te egy gondolatolvasó vagy. Szerintem is már csak ez hiányzott a hiperszuper táblázatodból. Igy mindenki láthatja hányas számú "versenyzõ" és azt is, hogy hányan vagyunk a topicban. Szuper ötlet, én nagyon értékelem.

16-21 rajtszámú versenyzõtársaim, -bocs, ha valakinek bántó, akkor inkább Kedves Márciusi Babavárók!!!

Hogy vagytok? Meddig dolgoztok? Hogy álltok a vásárlással? Késõn Vásárlók Klubtag esetleg még valaki? Jártok tornázni? Szül vki a MÁV-ban? Tudjátok mekkora a babátok? Minden érdekel kedves pocakkortársaim...

Zuzu
Zuzu

Sziasztok, már egy ideje olvaslak titeket és ma úgy döntöttem, hogy regisztrálok és csatlakozom a fórumhoz. Nagyon jó olvasni a tapasztalataitokat! Kicsit magunkrólKép most a 15. hétben járunk, a szülés várható idõpontja elvileg július 15-e. Sajnos én még mindíg küzdök a nagyon makacs, leginkább reggeli rosszullétekkel.Kép
Kata007, szeretném megkérdezni, hogy a táblázatban a szám és betû rublikák mit jelölnek? Köszi!
Minden jót!
ilke

KépKép
KépKép
ilke

Zuzu!
Köszi! KépKépKép

Én is a rajtszám miatt gondoltam, hogy elfér a sorszám Kép Na meg anno mikor átvettem a táblázatot Gabitól, 60 valahanyadik voltam. Olyan jó látni, hogy egyre feljebb megyek. Kép

Kata
Kata007

Ilke!
Megyek végig egy soron, jó?
-nicknév
-hányadik ciklusra sikerült a baba (Na ezzel sokan bajban vannak. Nekem 3-szor jött meg, pedig nem akartam. A negyedik ciklusban már nem, tehát nekem 4.c.)
-hány hetes
-és hány napos vagy
-hol laksz
-hány éves vagy
-szülés várható idöpontja
-hányadik babád lesz ez

Ha megadod az adatokat, Téged is beírlak.

Kata
Kata007

Zuzu Kép Kép Kép
ez a "pocakkortársaim" megszólítás nagyon tetszik Kép Kép

Kata, evvel én is pont így vagyok... anno októberben az utolsó helyen álltam napokig... most meg már igen csak szép számban vannak "alattam" is Kép
Majd az lesz furcsa, amikor "ki kell innen költözni"... át az "elsö napok, hetek"-be, nem?

Üdv: Dojika
Dojika

Sziasztok!

Zuzu! Én a 30. héten járok és alapjába véve nagyon jól vagyok. Bár egy-két hete érzem, hogy kevesebbet bírok a szokásosnál, sajnos már nem bírom a sok rohangálást.
Pont tegnap leírtam, de azért megismétlem, hogy mi a bababútort, a babakocsit és a babaszobába kerülõ anyagokat, díszítõket már megvettük, Így is még nagyon sok minden hiányzik.
Én otthon tornázom, mely kijelentésem enyhe túlzás, bár azért igysekszem hetente 2-szer idõt és fõleg energiát szkítani rá. A babuci méreteit most pontosan nem tudjuk 2 hét múlva megyünk a 32.heti UH-ra, akkor majd beszámolok.
Te eddig hogy állsz a kilókkal? Én most tartok a 6-6,5 kg-nál.

Kele (30 hét 4 nap, 20. helyezettKépKépKép
Kele

Köszi a gyors választ! Nagyon szívesen megadom én is az adataimat, örülök, hogy beírsz a táblázatba!
Ilke
5c
15.hét
2.nap
Bp.
25 év
Július 15.
1 baba
Nagyon köszi mégegyszer, szia.
Lenne egy kérdésem: kb. a 20.hét körül szeretnénk elmenni erre a sokat emlegetett 3D-s UH-ra, tudnátok javasolni egy helyet ahol jól megcsinálják és lehet videofelvételt is kérni? Köszi.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Szia Ilke!
A 3D-s ultrahang topicban vannak címek, telcsi számok, és sok-sok vélemény is.

Láttátok már a Kismamának is van honlapja? http://www.kismama.hu

Dojika, már csak 4 hónap...Kép Szalad az idõ...!
Ágci

Kép
Ágci

Ilke!

Ok, jelentem 45. sorszámmal beírtalak! Kép

Dojika!
Igen. De föleg ha már az elsö 5-ben leszünk. Kép

Kata
Kata007

Szia Ilke,

A 15. heten meg en is buzgon oleltem a WC cseszet, de aztan mar csak nehany naponta, aztan ez is megszunt. A 17. heten kezdtem magam teljesen jol erezni, amikor a Pocaklako megmozdult. Szoval kitartas! Lehet, hogy most meg hihetetlen, de egyszer ez is elmulik... KépKép

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

Ágci - bizony, szalad ám... lassan szülök Kép
Kata - bizony és majd megy a verseny, hogy ki lesz "gyorsabb" Kép Kép

Puszi: Dojika
Dojika

Sziasztok,

Zuzu és mások,
Én is márciusi babaváró vagyok. Ill. a dokim szerint márc.03án jön, az UH szerint feb. 26a a nagy nap. Nem tudom melyik a hitelesebb, majd meglátjuk.

Hál'Istennek minden rendben van, mostanában viszont már rendesen keményedik a pocakom. Most vagyok a 35. hét közepén és szerintem még eléggé fent van a hasam, de állítólag ez nem jelent semmit, van akinek a szülés napjáig nem is száll le. Amúgy amivel komoly gondom van az az alvás és a lélegzés. Néha beszorul a levegõ, nagyon nyomja a picim a tüdõmet. És hát ugye ez az alvásnak sem tesz jót, ráadásul mivel ugye már csak oldalt tudok aludni, rendszerint elzsibbad a lábam, és arra ébredek, hogy fáj. Ja, meg estére bedugul az orrom. Szóval ilyenek vannak, nem vészes, de....ha van valami tanácsotok szívesen veszem.

Már mindent beszereztem és nekem az a véleményem, hogy a Brandon elég jó választékkal bír minden téren. Ha nem is a legolcsóbb.

Kati 007,

Tegyél be engem is a táblázatba, kérlek, ha nem nagy gond! Az adatok:
nicknév
-hányadik ciklusra sikerült a baba: 3c
-hány hetes : 34
-és hány napos vagy 3
-hol laksz : Budapest
-hány éves vagy : 26
-szülés várható idöpontja : márc.03
-hányadik babád lesz ez : elsõ
Nagyon szépen köszönöm.

A rosszullétekrõl annyit, hogy én egészen a 24. hétig rendszeresen hányogattam. Szerintem ez egyéni adottság, nem lehet tudni, hogy ki hogy viseli.

Még egy kérdés, amirõl ugyan nyitottam egy topicot de nem nagyon jönnek a reakciók. Butaság lenne?
Szóval: szerintetek van összefüggés a pocaklakó mozgásmennyisége és a kinti között? Úgy értem az enyém nagyon sokat mozog és vajon ez azt jelenti, hogy nagyon eleven lesz? Van ilyen jellegû tapasztalat?

Üdv, Blinczi
blinczi

Katka2, jó volt olvasni a bíztató szavaidat, nagyon várom már, hogy legyen egy kis enyhûlés. Remélem mielõbb "beindul" a mocorgás és ezzel együtt megszûnik a sok hányás és émelygés. Nem tudom Te, hogy bírtad, én már a végemet járom, néha egy kiadós rosszullét után komplett sírógörcs jön rám, hogy miért vagyok én ilyen puding? Minden kismama akit ismerek a környezetemben olyan jól viseli a terhességet, az elsõ perctõl kezdve boldogok és csodásan érzik magukat, én meg mást se csinálok csak a mosdókat sasolom mindenhol.Kép(( Minden este úgy alszom el, hogy holnap biztosan jobb lesz már, de azért napról napra olyan nehéz.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Blinczi!

Beírtalak! Üdv köztünk!

Azt írtad, hogy szívesen veszed a tanácsot. Én igaz még csak ma kezdtem a 22. hetet, de jó pár napja alig tudok elaludni, mert bedugul az orrom, és olyan nehéz a levegövétel. Hát két napja ez nem így van. Én mindig csak egy kispárnán aludtam. Tegnapelött kipróbáltam, hogy egy nagyot is tettem a fejem alá. Már az elsö éjszaka is klassz volt. Nem dugult be az orrom, nem volt nehéz levegöt venni, végig aludtam az éjszakát, söt még pisilnem sem kellett éjszaka. Tudom ez utóbbi nem függ össze a magas párnával, de szerintem olyan mélyen és jóízüen aludtam, hogy még ez sem ébresztett fel. Igaz reggel szaladnom kellett, de a lényeg, két napja istenien alszok. Kép

Kata007
Kata007

Kata007!

Köszönöm a tanácsot, törödést+ hogy bennne vagyok A TÁBLÁZATBAN.

Azonban nem akarlak elkeseríteni, de én úgyanúgy ahogy te is csak kispárnával aludtam, majd én is alá raktam egy nagyobbat, egy ideig jó volt, majd minden kezdödött elõrõl, ekkor még egy nagy párnát helyeztem immár két párna alá...stb. Jelen pillanatban 4 párnán alszom és sajna a tünetek újra és újra elõjönnek.

De hátha neked bejön, talán nem lehet általánosítani. Ami viszont jó és az én makacs szuszkaságomon segít az a párásító. Nem tudom hogy mi a pontos hivatalos neve, az a lényeg, hogy a száraz levegõt nedvessé teszi. Minden éjjel bekapcsolom és tényleg, mintha jobb lenne.

Blinczi
blinczi

Sziasztok!

Ilke! Blinczi!

Udv. koztunk!

Kata007!

Nagyon ugyi vagy, nagyon tetszik a tablazat. Kép

Zuzu!

En a 19. helyrol irok. Kép Marciusi Babavaro is es Keson Vasarlok Klubtag is vagyok. Igaz mar van veve a picurnak egy-ket dolog, azaz tobbnyire a bababutor hianyzik, na meg a babaapolasi dolgok. De ugy dontottunk, hogy a butort mi csak a jovo honapban veszuk, itt a leghosszabb szallitasi ido egy het, tehat nem futunk ki az idobol.
Tornazni nem igen tornaztam, most meg mar nem is nagyon fogom elkezdeni. Ennek tobb oka is van, de a legnyomosabb az nemreg tortent. Volt egy kis pecsetelo verzesem.Kép Amirol senki sem tudja mi okozta. A babo jol van, nem emeltem meg magam, a mehszaj zart, apucihoz sem bujtam elotte, semmi gond a mehlepennyel... sorolhatnam. Masfel oraig kerestek az okat, de nem jottek ra. A kismama konyv is irja, hogy elofordul az ilyen a harmadik trimeszterben es nem igazan lehet az okat kideriteni. De azert most sokkal ovatosabb leszek. Elofordult mar valakivel? A ferjem munkatarsanak a felesege az 5. honaptol neha-neha verezgetett, de nala sem tudtak megmondani mi is okozta. Azota mar teljesen egeszsegesen megszuletett a picur naluk.

Hu mar megint milyen sokat irtam.
JO pocakosodast,
Andi
Andysj

Szia Ilke,

Sejtettem, hogy igy erzed magad, mert bennem is hasonlo gondolatok voltak. Nagyon bele lehet faradni, ha valaki allandoan rosszul van. Teljesen egyeni minden kismamanal, hogy mennyire van rosszul es egyaltalan nem 'puding' az, aki rosszul van. Csak ilyen a szervezeted. Szurkolok Neked, hogy az elso babamozgasokkal elmuljon. Addig is igyal minel tobbet (hogy ki ne szaradjal), akkor is ha kihanyod es egyel sokszor keveset es persze szorgalmasan szedd a B6-ot. En peldaul 4 hetig nem birtam mast megenni csak az ures zsemlet, minden mast kihanytam, meg az Elevitet is, amiben van B6-t. 2 hetig otthon fekudtem es vagy aludtam vagy a WC-ben voltam es mindent a parom csinalt, mert en teljesen kikeszultem. A szomszedunk is velem egyidos terhes kismama es o meg csak nem is emelygett es 10 orakat dolgozott, de azert nem nezett pudingnak...
Kitartas! A vegen egy gyonyoru babad lesz Kép

Katka2

Katka
katka2

Katka2 végre egy igazi együttérzõ lélek! Köszönöm a lelki támasztKép) Sajnálom, hogy Te is megtapasztaltad ezeket a napokat, de azért jó tudni, hogy legalább nem vagyok egyedül. A legrosszabb az ha valaki látva, hogy hogy vagyok azt mondja, hogy szedd már össze magad, vagy ne hagyd már el úgy magad. Mikor mondom, hogy ezt abszolut nem tudom befolyásolni akkor kérdõen néznek rám, hogy miért nem??? Hát ezt csak az értheti meg aki már átélte mindezt. De sebaj lassan közeledik az elsõ mozgolódás, nagyon kíváncsi vagyok már, hogy milyen érzés lesz.Kép
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

ilke!

Csak bíztatásul mondom, hogy jön majd biztosan Norci is. Hát ha valaki, akkor ö tudna mesélni a rosszullétröl, hányásról. Ö még kórházban is volt emiatt.
Ne foglalkozz az emberekkel. Ezt egy kívülálló nem tudja megérteni. Fel a fejjel, ha elkezd mozgolódni, tényleg sokkal jobb lesz, mégha teljesen nem szünik meg, akkor is.

Kata
Kata007

Ilke,
Noha én nem nagyon voltam rosszul, és amikor igen akkor is jellemzõen este, tarts ki. Emlékszem talán Norcinál olvashattuk, mennyire megviselte az elsõ trimeszter, s lám már semmi baja, mosolygós kismama. Tudom, hogy ez nem vigasz, de én talán azzal "fizetek" az elsõ trimeszter problémamentességéért, hogy a mai napig bármelyik fogmosásnál öklendezem és egy begyakorolt technika segít csak, hogy ne legyen szó szerint kézzelfoghatóbb eredménye a fogmosásnak. Szóval nem lennék egy fogpaszta reklám mostanában, sõt én a fogorvosi vizsgálatot is kihagyom egész idõ alatt, mert aggódnék a doki bácsi mûszereinek és rendelõjének tisztaságáért. Pikk-pakk eltelik az a pár hét és boldogan landolsz a csodálatos gondalan 2. trimeszterben.

Blinczi,
Épp agitálni akartalak, hogy regisztrálj, de látom már megtetted, üdv neked is. A baba már néha engem is nyom, de úgy tûnik a tanulás már most erõssége. Mivel egész nap íróasztalnál ülök, vagy elõrehajolva a klaviatúrát püffölöm, szegény KisZuzu-t gondolom kissé összenyomom, a kis okos viszont rájött, hogy csupán annyit kell tennie, ha már végképp nem bírja a gyûrõdést, nevezetesen, hogy a Mami összecsomagolja a pocakjában, elegánsan befûzi a kis lábait két bordám közé és tuti, hogy egy pillanat alatt hátradobom magam. Persze ilyenkor fordul a kocka és én könyörgök neki, hogy ne tegye ezt velem...

Kele,
Örülök hogy jól vagy. Bevallom sárgulok az irígységtõl, hogy mennyit híztál. Én gyakorlatilag akkor híznék ennyit, ha 2 hétig minden nap egyszer ránéznék egy tortára, megcsörgetnék egy csokispapírt és beszagolnék egy pizzériába. Én már lassan érintõt veszek a 9. kilón. Na jó nem vagyok egy lelkes akrobata, sõt az elkövetkezõ 2 hónapban nem indulok egyetlen fitness bajnokságon sem. (De persze csak mert nincs kedvem. Kép)de ha tehetem heti 2-szer úszom.

Kata007,
Nálunk a franciaágy most úgy néz ki, hogy én foglalom el kb. a 2/3-át, megszámlálhatatlan párnával, szegény szerelmem pedig 4-5 párnaszinttel lejjebb az ágy egy kis zugában szendereg. Úgy nagyjából egy V betût írok le, mert én még mindig imádok háton aludni, de vízszintesen nem lehet, a baba oxigénellátása miatt. Ja a combjaim között is kispárna van. Képzelhetitek egy szimpla pozícióváltásnál hogy repkednek a párnák. Cserébe remekül alszom és pisilni sem megyek ki éjjel. Nem tudom ez meddig lesz még így.
Nehéz levegõvétel, így konkrétan nem, de amikor valamit belelkesedve mesélek (a hozzászólásaimból el tudjátok képzelni mit jelent, ha valamit dióhéjban mondok el) én is kissé hangosan kapkodom a levegõt.

Andysj,
Jajajaajaj, nagyon vigyázz magatokra. Szerintem nincs semmi komoly, ha a doki nem mondta, én is hallottam, hogy elõfordul ilysemi, mindenesetre te is megkapod tõlem a márciusi fintess bajnokság alól a felmentést. Pihenj sokat.

Márciusi Babavárók,
Jelzõzzetek mi van veletek. Minden hír érdekel.

Topic olvasgatók,
Tudom, hogy még rengetegen vagytok odakinn, akik csak olvasgatnak, hajrá, csatlakozzatok. Az igaz, hogy enélkül is megkaptok minden infót, de Kata007-tõl bizony nem kaptok sorszámot, csak képzelgethetitek magatokat a szuper táblájába. Én sem siettem el, soha nem késõ, higgyétek el sokkal jobb ezen az oldalon.Kép

Zuzu
Zuzu

Megint én,

Ilke ne törõdj senkivel. Nekem is elegem van a soha nem hányó, a 9. hónapban 50kg-ot súroló, szupermodell külsejû napi 18 órát dolgozó kismamákból, akik leszólnak, ha 5 emelet lépcsõzés után kicsit szuszogni mersz. Mindig lesz aki jobban van, kevesebbet hízik, kevesebbet pisil, eszik, "bármitcsinál" és mondjuk a step-aerobicról megy szülni. Nem kell mindenkinek ilyennek lenni. A várandósság szerintem a legboldogságosabb állapot, amit nõ átélhet, (az anyaságról még nem tudok nyilatkozni.) de igenis vannak nehéz, nehezebb napok, idõszakok, amit a hús-vér nõk megtapasztalnak, emiatt ne stresszeld magad. Szerintem jó helyen jársz itt, mert a legtöbben ilyenek vagyunk.

Na mára lefogom az ujjaim, szaladok színházba.

Szép estét mindenkinek,
Zuzu
Zuzu

Zuzu!
Igen, ha valamit mondol, akkor azt csak dióhéjban teszed. Kép
Kíváncsi vagyok, ha találkoznánk, ki tudnálak-e beszélni. Vagy úgy általában a szavadba tudnék-e vágni Kép
Szóval klassz csajszi lehetsz. A francba, most híztál miattam pár dekát.
Tudod az ágy nálunk is kezd lassan hasonlítani a tiétekre. A térdeim között már nekem is párna van. Csak oldalt, félig hason szeretek aludni, úgy, hogy az egyik lábam fel van húzva. Hát ez alá már kell egy párna. Ha fordulok, viszem a párnát is. Próbáltam, hogy mindkét oldalamra teszek egyet, de akkor szegény férjem túrom ki. Szóval én is csatázom azért éjszaka a párnákkal. Föleg ha leesik és keresni kell Kép A lényeg, hogy megtaláltam a legjobb pozíciót és végigalszom az éjszakát. Ezt nagyon érzem napközben.

Az a táblázat ma 49-re nött. És fog is az elkövetkezö napokban. Mint tudjátok babaesö volt a "ma megint..." topicban. Ha jól számolok legalább 5-en átjönnek napokon belül ide is. KépKépKép
És persze nem beszéltem még a célidösökröl. A hónapban még 8 baba jön hivatalosan. Aztán itt van Menta, aki a héten már biztosan babázik Kép

Na jó befejeztem Kép

Kata
Kata007

Zuzu, igazi felüdülés Téged olvasni! Köszönöm! Kedvesek vagytok, hogy mindenkire így odafigyeltek.
Elolvastam a 3D-topicot, úgy tervezem, hogy a 20. hét környékén elmegyek egy ilyen vizsgálatra, szerintem tovább nem nagyon fogom bírni, mert nagyon kíváncsi vagyok.
Mostanában meglehetõsen sokat gondolok rá és hihetetlen kíváncsiság tölt ilyenkor el, hogy vajon milyen nemû lehet. Nem tudom ez jelent-e valamit, de amikor álmodom róla, akkor mindíg fiúnak látom. Vajon lehet hinni az ilyen képzelgéseknek? Pedig nem vagyok elkötelezve egyik irányban sem, ha megkérdezik tõlem, hogy mit szeretnék, akkor mindíg azt mondom, hogy nekem mindegy, de komolyan. Tudom, hogy közhely, de nagyon izgulok, hogy egészséges legyen, csak ezért izgulok. (Lehet, mert van néhány komoly betegség a családban.) Azért lehet, hogy az álmaim megsúgják? Kép
Pusz, Illke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!
Akkor ugye genetikára is méssz?

Kata
Kata007

Menta! Kép
Nekem is ezt mondta a 37.hetes ctg-nél és igaza lett!!!
Szurkolok nektek, hogy minden simán menjen!
HAJRÁ!!!

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Zuzu!
Babakocsi-babahordozó kompatibilitás: nekem azért lett volna jó ez a megoldás, mert alapvetõen a III. emeletre gyalog kell le és felcipelni a babakocsit. Ráadásul a lépcsõház sem nevezhetõ igazán szélesnek. Ha olyan modellt vehetnék, ahol a babahordozó rácsatlakoztatható egy esernyõre csukható babakocsira (pl. maxi-taxi-cosi), akkor egy kézben leviszem a hordozót, a másik kézben a kb. 5 kg-os összecsukott babakocsit lehúzom magam után, majd ugyanez vissza. És ha még a kocsiba is betehetõ a babahordozó, akkor az igencsak praktikus. Ráadásul, mire kinövi a hordozót, addigra az esernyõre csukható több állású babakocsit pont jól lehet kihasználni. A Venezia és a Pierre Cardenbõl is a legkönyebb 9 kg. Tehát elsõsorban a súly és a szállíthatóság számít - legalábbis nekem. Mivel babahordozót már kaptunk ajándékba, így kicsit kényszerpályára kerültem a babakocsi ügyben. Kép

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Lányok!

Nagyon köszönöm, hogy szurkoltok nekünk!
Ha minden igaz, akkor tegnap du. a nyákdugó is elment. (Olyan idétlen neve van Kép) És még vérezgettem utána egy jó darabig. Azt hittem már reggelre talán nem is itthon találjuk magunkat, de itthon vagyok és nyoma sincs a szülésnek. Szegény férjemnek annyi minden jött össze a munkahelyén, hogy szinte már mindegy mikor kell mennünk, nem jó az idõpont. De nagyon pozitívan áll hozzá Kép!
Én egyszerûen nem tudom elhinni, hogy egyszer tényleg csak beindul majd. Azt tudom elképzelni, hogy bemegyek a kórházba iszonyú nagy fájdalmakkal, rámteszik ctg-t és azt mondják, hogy hát igen ez már tényleg a vajúdás és akkor is arra fogok gondolni, hogy biztos nem csak egy kis hiszti, nem vagyok én hipohonder? KépKépKép
Na jó! Mégegyszer köszi a bíztatásokat! Én is csak bíztatni tudok minden "kezdõ" és "haladó" pocakost, hogy egyszer úgyis eljön a nagy nap! És biztos nagyon klassz lesz!!!? Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Ilke, én is nagyon vacakul éreztem magam a 8. héttõl egészen a 14-15. hétig. Volt hogy mindent kihánytam.
Sírtam is rengeteget esténként, hogy nem fogom kibírni és mi lesz a Manókámmal így.
A lényeg, hogy legyen akivel ezt megbeszéld.
Nekem nagyon sokat segített a Párom, aki vígasztalt, szeretgetett, símogatta a hátam, míg a WC felett görnyedtem, bíztatott,stb.
És nagyons okat segítettek itt a lányok is , van aki még itt van most is közülük, de 2-3man már meg is szültek azóta.

Menta, szerintem nemsokára a kezedben lesz a gyerköc Kép
Irigykedem is rendesen, nekem májusig várnom kell erre ...

Lányok, lassan betöltjük a 23. hetet és tegnap estére olyan lett a bokám, mint az elefánt tappancsa... Ti mit kezdtek/kezdtetek evvel?
A derekam is elég ramaty már estére, és max. az oldalamon bírok feküdni, mert fáj még hanyatt fekve is.
Van valami jó tanácsotok?

Sziasztok!
Dojika
és a Kismanó aki folyamatosan rugdos miközben Nektek írok Kép
Dojika

Szia Kata!
Olvastam,hogy milyen adatok kellenek a táblázathoz,szeretném,ha felvennél.
A babám a 2.ciklusra sikerült,pont ma vagyok 9 hetes,Miskolcon élek,a szülésem várható idõpontja augusztus 29.,és õ lesz az elsõ babám.
Köszi:Nóra
noramaca

Sziasztok!

Dojika!
Az én Dórikám is szereti a Babanetet, mert állandóan mocorog, rugdos amikor írok. (Persze gondolom az ülés nem tetszik neki Kép )

Szóval Dojika! Nekem is volt egy jó hete ilyen, de csak egy este. Ez volt az a pont amikor életem párja azt mondta, pedig soha nem szabja meg mit csináljak, hogy "na holnaptól nem méssz dolgozni". Igaz utána még két napot mentem, mert muszáj volt. Másnap már csak nagyon kicsit volt olyan, bár talán azért, mert igyekeztem nem ülni egész nap. Nekem azt mondta védönö, hogy a sok üléstél. De mi a fenét csináljak ha olyanok a kollégák, hogy még felállni sem engednek. Mindent a helyembe hoztak, olyan aranyosak, de hát azt hiszik az jobb ha egész nap ülök. A lényeg, mióta itthon pihenek nincs ilyen, azóta sem. Az a röhej, hogy én február elején még menni szeretnék dolgozni. Kép

Kata
Kata007

Nóra!

Beírtalak, de kellene még, hogy hány éves vagy, ha nem titok. Kép
48. vagy, ezzel megelözted iddit és lomist. Kép

Kata
Kata007

Sziasztok! Én olyannyira "friss" vagyok, hogy még nem is nagyon vagyok biztos a dolgomban... Teszt pozitív, mell feszül, de az orvos azt mondta, hogy csak majd az ultrahang adhat biztos választ.
Meg tudja valaki mondani, hogy kb. hányadik héttõl látszik valami az UH-n? Én, ha minden igaz, 3,5 (orvosi számolással 5,5) hetes vagyok. Elöre is köszönöm a segitséget!
ParaZita

Kata, mi voltunk a terhesség elõtt Családtervezési Központban, ott azt mondták, hogy 70% az esély arra, hogy valamilyen érzékenység, étel allergia...kialakul, sajnos ezt tõlünk örökölheti. Egy mód van rá, hogy elkerüljük, ha 2 éves koráig nem kap semmi allergizáló anyagot, ételt...Tudom kicsit nehéz lesz, de én mindent meg akarok tenni, igazából attól nem félek, hogy otthon majd mi lesz, mert gõzerõvel szoptatni szeretném amíg csak lehet, de a kórház az gond lehet. Sajnos több ismerõsömtõl is hallottam, hogy hiába kérték a nõvéreket, hogy éjszaka vigyék be a babát hozzájuk ha felébred, sajnos rögtön a tápszerhez és a cukros vízhez nyúltak, még a legjobb kórházakban is. Szóval kicsit tartok a kórházi napoktól. Mert hiába magyarázom el ezt a dokimnak, ha egy éppen beesõ éjszakás nõvér nem veszi a fáradságot, hogy megfogja és behozza hozzám. Sajnos ha jól tudom a kórházban ahol szülni fogok, éjszakára nem kaphatom majd meg a babát. De egész nappalra lehet kérni ha jól tudom. Ezt mindenképp kérni is szeretném. Hát ennyi. Kicsit most még tanácstalan vagyok, remélem sikerül valami megoldást találni addigra.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Zita!

Nekem az elsö UH-on azt írták, hogy 5 hét (+- 1 hét), amikor már látszott a petezsák. Ez orvosi számítás volt, vagyis az utolsó mensi elsö napjától számolva.

Kata
Kata007

Ilke!

Erre nem tudok mit mondani. Ahol én szülök (Miskolc), ott éjjel-nappal velem lehet a baba. Szerintem ha szólsz, hogy ilyen gondod van, megértik. Vagyis nem azért akarod, mert nem bízol bennük, hanem mert ez a baba javát szolgálja. Azért kérdezz rá a dokidra, hogy ö mit tanácsol.

Kaa
Kata007

A francba! Még a nevemet sem tudom leírni Kép

Kata
Kata007

ParaZita, szerintem a beágyazódás már egészen korán is látszik UH-al. Én legelõsször 6 hetesen voltam és akkor már 0,66 mm volt a picike. Persze sok minden nem látszódott, de tisztán kivehetõ volt, hogy ott egy baba fejlõdik, mármint a doki számára. Szerintem menj el mihamarabb egy UH-ra és faggasd ki a dokit, hogy jó helyen van-e, elég nagy-e...utánna pedig jöhet az öröm!Kép (Én aznap amikor megcsináltam a tesztet és pozitív lett, rögvest be is mentem a kórházba, szerencsémre a dokim pont bent volt és meg is csinálta az UH-ot, így megnyugtatott.)
Minden jót, és nagyon boldog terhességet kívánok neked!
Pusz Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Jo reggeltKép

Szeretnek ide is bekukkantani mert mar orvosilag bizonyitottan ide tartozomKépAhogy neztem a listat mar azok a lanyok akik a `megint megjott`-ben velem izgultak eleg szep helyezest ertek elKépDe most mar en is itt vagyok!!!
Alig merek odaat irkalni mert nem szeretnem a lanyok szivet fajditani!

Szia Kata!

Felveszel abba a reg ahitott listaba!
Krisztinka,17 ciklusKép,orvosilag 5 het 2 nap,Galgamacsa,29 ev,3.baba,idopontom csak 2 het mulva lesz ugyanis 3 honapja nem mensiztem
KoszonomKép

puszi mindenkinek Krisztinka
kriszti

Üdv neked Kriszti4 KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Igazad van, a babás témákat már jobb itt megbeszélni. Anno mi is így csináltuk Norcival.
Olyan jó, hogy itt vagy. Kép Még most sem akarom elhinni Kép Tiszta lökött vagyok, nem? Hiszen még sosem találkoztunk.

Most legyek komolytalan? Hogy tudsz ilyen hülyeséget kérdezni, hogy felveszlek-e? Alig tudtam parancsolni a kezemnek, hogy ne írjalak be a saját táblázatom végébe, hisz azt még csak én látom, de aztán babonából mégsem tettem. Most már megtehetem. Söt dobok is egy friss táblázatot, mert ma már Te vagy a 2. kismama. Kép

Kata
Kata007

Szép jó reggelt skacok,

Kata,
Olyan édeseket írtál nekem. Köszönöm, nagyon kedves vagy. A párnareppentés mellett ma éjjel egy tripla leszúrt ridbergerrel vetõdtem ki az ágyból, olyan vádligörcsöm lett. Kb. percig tartott, míg sikerült ráterhelnem és kihúznom. Lehet, hogy lassan szorosabban meg kellene ismerkednem a MagneB6-tal???

Ilke,
Tedd azt ami neked a legjobban esik, de azok a 3D-s képek amiket ilyen fiatal babákról láttam, hát nem tudom. Nem igazán cukorfalatok, inkább sovi kis UFO-babák. Igazából itt sincs garancia, hogy a picur megmutatja mi is lapul a lábacskái között. Szóval nem lebeszélni akarlak, csak szerintem ilyenkor még ugyanolyan élményt nyújt akár a genetikai UH, látod a pici szívét, gerincét stb.Talán érdemes picit várni. Elárulom, hogy én is mindig kisfiúról álmodtam, noha tényleg nem volt semmilyen preferenciám, kisZuzu pedig immáron negyedszer is határozottan kislánynak mutatta magát.

Menta,
Annyira drukkolok érted. Aztán mondd meg a dokidnak (aki ua. mint az enyém) hogy nagyon vigyázzon ám rátok, mert nagy ugyan a pocakom, de ha rendetlenül viselkedik még lesz annyi erõm, hogy seggbe billentsem. Már nagyon várom a nagy hírt...

Tünde,
Köszi a babakocsi-infót. Lányok akinek van tapasztalata a kérdésben, írjatok!

Dojika,
Nekem sokszor alaphangon dagad a bokám, tudom mirõl beszélsz. Az egyszerû nagyszerû és pénzkímélõ megoldások, felpolcolt láb éjszakára, esetleg az irodában is, semmi só, kompressziós harisnya, nekem a térdnarisnya jön be. Kevésbé pénzkímélõ, de annál hatékonyabb a masszõr.

Nóra,
Üdv és gratula. Nagyon jó napon születik a kisbabád!!! Szerinted kinek a szülinapja ezek után a kiírásod? Kép

Zita,
Nekem 5-6 hetesen mutatta ki az UH a petezsákot, ami esetleg segít, hogy UH elõtt nem pisilj. Különben ne aggódj, nekem a reggeli orvos azt mondta nem vagyok terhes, én közöltem vele, ogy márpedig szerintem az vagyok, adjon csak egy beutalót a tesztre, majd faképnél hagytam. Du visszamentem az eredményért egy másik dokihoz, persze a tesztem is pozitív volt és az UH-n is látszott még icicpiciZuzu.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok lányok,

hogy itt milyen jó hangulat van mindig!!! Már csak azért is érdemes ide vándorolni!

Kata007, hol tudom megnézni, hogy én hanyadik helyen vagyok a TÁBLÁZATban? Komolyan elfogott a versenyszellem!!

Zafi, Menta,
mit mondtak nektek a 37. héten amit igaz lett? Csak merthogy már én is szülnék, tehát minden elõrejelzés érdekel!!!!

Üdv,
Blinczi
blinczi

Kriszti!
Bocs, a neved után a 4=! Látod, hogy összezavartál? Kép

Tehát akkor Kép

<pre>
1. Erika 14.c. 40 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
2. Zsú 40 hét Budaörs 28 év 1.b.
3. Ildikó 3.c. 40 hét 0 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
4. Moncsi 1.c. 40 hét 0 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
5. Catnet 6.c. 39 hét 4 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
6. Kustyi 39 hét 2 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
7. TKriszta 1.c. 38 hét Budapest jan. 28. 2.b.
8. Klári 1.c. 38 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
9. Zsuzs 1.c. 38 hét 3 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
10. Tmóni 0.c. 37 hét 2 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
11. Menta 1.c. 38hét 0 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
12. Juca2 38 hét 3 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
13. SJMóni 3.c. 36 hét Budapest febr. 14. 1.b.
14. Beatrix 72.c. 36 hét 2 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
15. Tünde 36 hét 6 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
16. Blinczi 3.c 34 hét 4 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
17. Zsebi 1.c. 32 hét 2 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
18. Zuzu 1.c. 31 hét 5 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
19. Forgi 1.c. 32 hét 2 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
20. Andysj 4.c. 31hét 3 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
21. Kele 0.c. 30 hét 5 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
22. Kristi 4.c. 30 hét 3 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
23. Krita 6.c. 28 hét 6 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
24. Vuckó 28 hét 6 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
25. Mummy 28 hét 4 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
26. szanti 2.c. 28 hét 2 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
27. Száva 4.c. 28 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
28. Katka2 2.c. 28 hét 0 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
29. bubu 1.c. 27 hét 1 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
30. Heni 1.c. 28 hét 4 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
31. Mia 25 hét Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
32. Csilla1 1.c. 23 hét 6 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
33. Dojika 1.c. 22 hét 6 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
34. margaréta 6.c. 22 hét 4 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
35. Vicamama 1.c. 22 hét 3 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
36. Zsunya 6.c. 22 hét Budapest 25 év 1.b.
37. Norci 5.c. 21 hét 3 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
38. Kata007 4.c. 21 hét 2 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
39. Erika2 12.c. 20 hét Százhalombatta 27 év
40. Marcsi 5.c. 20 hét 2 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
41. blano 19 hét 4 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
42. Any 2.c. 19 hét 3 n Debrecen 34 év 2.b.
43. Pucúr 4.c. 19 hét 0 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
44. Beszti 13.c. 16 hét 4 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
45. Dió 1.c. 15 hét 6 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
46. Ilke 5.c. 15 hét 3 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
47. Nyuszi 1.c. 13 hét 2 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
48. Nóra 2.c. 9 hét 0 n Miskolc aug. 29. 1.b.
49. iddi 8 hét 1 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
50. lomis 1.c. 8 hét 0 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
51. Kriszti 17.c 5 hét 2 n Galgamácsa 29 év 3.b.
</pre>

Kata
Kata007

Blinczi!
Minden kérdésedre ilyen hamar kapj választ! Kép

Kata
Kata007

Zuzu!
Köszi! Kép A Magne B6-ot azért kérdezd meg, mert mintha úgy emlékeznék, hogy a szülés elött már nem javasolt szedni, csak nem tudom hány héttöl.

Kata
Kata007

Még valami!

Nálam hála az égnek még nem jelentkezett a vádligörcs, mint sajnos itt sokaknál, de volt benne részem, amikor a lányomat szültem. A tolófájásoknál. Kép A lábam az égben, terpeszben, lekötözve. Brrrr! Hát nem kívánom senkinek. Még jó, hogy akkor már ott volt a csecsemös növér, akinek akkor még semmi dolga nem volt és észrevette. Merem állítani, hogy akkor, abban a pillanatban, rosszabb volt mint egy fájás.

Kata
Kata007

Krisztinka!

Úgy örülök neked! Nem ismerjük egymást, mert a kezdetektõl "friss" vagyok, de végig figyelemmel kísértem a sorsotokat, és nagyon örülök neked és Ancsinak is. Nagyon drukkolok nektek, és persze a többi kismamának is, akinek sikerült a pocaklakó! clipart{happy}

Ilke!
Szerintem az a baj, hogy a mostani nõi lapok, és köztük a kismamaújságok is a kisportolt, ideális súlyú, kiegyensúlyozott, helyesen táplálkozó, hibátlan bõrû és hajú, makkegészséges nõidálokkal vannak teli. És ezektõl az ember elõbb-utóbb úgy gondolja, hogy neki is kötelezõ így kinézni, és ha ez nem megy, akkor bizony õ a hibás. Pedig ez hülyeség, hiszen a szervezet rengeteget dolgozik ezek alatt a hónapok alatt, alkalmazkodik a babához. És ez mindenkinél máshogy, de meglátszik. Nekem például nem nagyon volt tünetem az elsõ három hónap alatt, de folyton azt hallgattam, hogy milyen rosszul nézek ki, milyen nyúzott vagyok, mi bajom van stb. Szóval meglátszott. És bizony már most nem bírok annyit menni, dolgozni, "pörögni", mint régen. Szóval csak annyit, hogy ne törõdj senki mással, csak magaddal és a babával. Sok kitartást kívánok, meglátod, idõvel jobban leszel. clipart{happy}

Lányok! Képzeljétek, ma vagyok elõször igazi kismama-nadrágban! Olyan, de olyan jó!! Bár még egy kicsit nagy, de a régi ruháim már szorítanak, úgyhogy mindenképpen kellett már. A párommal hülyéskedtünk is, hogy biztos tetszik Almamagnak a házán az új burkolat.

Kata!
Tök jó az új táblázat!

Mindenkinek minden jót, a kis sorszámmal rendelkezõknek sok drukk, a nagyobb sorszámúaknak boldog kismamáskodást!

Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!

Kata, Zuzu!
Köszönöm a tanácsokat. A felpolcolást prübálom megoldani itt bent is, jelenleg ebben egyetlen segítötársam a szemetes Kép
Masszázs - megoldható, de nem profi módon, "csak" az én drága Párom által. De jó keze van elhihetitek Kép Kép Kép
A szoros harisnyákat nem szeretem - Manóka se itt a pocakban. De megoldottam egy magasszárú gyógycipövel, amit anyukám hordott a visszér mütét után. Remélem segít majd.

Képzeljétek, tegnap megrendeltem a mellettünk lévö bababoltban a kiválasztott babakocsit. Jövö héten hozzák majd. Pont annyiért megkapom mint a Megatoysban (itt volt a legolcsóbb), de kapok hozzá 4 ezer ft-os vásárlási utalványt és nem kell szállítani sem. Csak áttolom majd Kép

Üdv. Dojika
Dojika

Kata, köszi a táblázatot! Kép Olyan jó már magam/magunkat is ott látni! A dokimmal már napok óta nem tudok beszélni, sajnos mindíg kifogom azt az idõpontot amikor nincs bent a kórházban.Kép Pedig jövõ héten esedékes lenne az ominózus AFP vizsgálat. Ha jól tudom az egy vérvételt jelent, azt hagy kérdezzem meg: éhgyomorra kell menni?
Zuzu, ameddig lehet húzni fogom, az biztos. De hát az apucit is nagyon hajtja a kíváncsiság.Kép
Pusz Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Dió!
Köszi! Látszik, hogy itthon vagyok, ugye? Ráérek ilyen hülyeségedre. Kép

Ilke!
Nekem meg kellett enni egy db zsemlét 2 dl. tejjel az AFP elött.

Kata
Kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?