Új privát üzeneted érkezett!

Jól lemaradtam, amíg megírtam a regényemet.

Hanee, Mzx!
Nem ismerem ezt a port (mint sok más gyógyszert sem), de a nyálkahártyasérülések okozhatnak vérzést akár a gyomorban, akár a bélrendszerben (és ez székletből mutatható ki). Persze nem arról van szó, hogy "ömlik" a vér, hanem szivárog. Ehhez nem kell súlyos fekély. Ezek szerint ez a por (ha refluxra jó) valahogy bevonja és védi a nyálkahártyát, azaz megakadályozza a további sérülést, felmaródást, így eláll a vérzés/szivárgás.
Miután Haneenak azt mondták, hogy ne szedje, nem tudom, mit csinálj. Őszintén szólva az egyik doki/szakirodalom ezt mondja, a másik meg azt. Hol azt olvasom, hogy csak Algopyrint lehet lázcsill-ra használni, hol meg azt, hogy az tilos, csak paracetamolt szabad használni. Nektek azt hiszem algo-t javasoltak, nekem meg a háziorvos és a nődoki is paracetamolt. Szóval nem igazán lehet kiigazodni.

Éva
syg

Éva

Kitartás,egyébként 2-3 napja én is ugy érzem,mintha néha valami nedvesség lenne a lábam között,de szerintem ez csak a folyás,vagy nem tudom.Nem nagy mennyiség,csak most jobban érzékelhető mint eddig.

LeánykákKép
Nekem a doki még hónapokkal ezelőtt irt fel vastablettát,de én nem szedem rendszeresen,van,hogy hetek kimaradnak.Ennek lehet valami rossz következménye?El fogok vérezni szüléskor?Az nem lenne jó...
gömbölyû

Gömbölyű:

Vigyázz, a fokozott folyás lehet a vajúdás előjele is! Az is lehet, hogy a nyákdugó távozik szép csendesen és folyamatosan. Persze az is lehet, hogy nem. Mindenesetre 30 hét után én már mindenre gyanakodni fogok...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Syg!

Nagyon drukkolok!

Köszönöm az infókat, mindenképpen beszerzem.
A gátmasszázsra használsz valami olajat?
Az apis mellifica nekem is van itthon, azt akkor elég a kórházba bevinni és ott szedni?

Drukk!
tündyb

Sziasztok!

Csak egy pár mondat, mert rohanok Kép dolgozni.

Szerintem nem a magzatvíz szívárog, hanem a baba nyomja a hólyagotokat, és csak a vizelet az!
Egyébként lehet olyan betétet kapni a gyógyszertárban, ami megállapítja, hogy vajon magzatvíz folydogál e vagy csak pisi. Nem tudom mennyibe kerül, biztos drága. Kép
Az idegeskedés meg sokkal drágább!!! Kép

Tegnap fél kilométeres levelet írtam nektek, de ez a nyamvadt nem engedte elküldeni, és elfelejtettem elmenteni, hogy elküldhessem pótlólag. Kép Szitaagy! Kép

Hápi 28+0 Kép Mint Mj-Móni Kép
hapinyoka

Gömbölyű!
Nem fogsz elvérezni, de lehet vashiányod. Ha alacsony volt a vasad, nem tudom, nézték-e, akkor jobb lenne szedni, mert az terh. alatt csak tovább csökken. És vasra a szoptatáshoz is szükséged lesz, úgyhogy szülés után is érdemes még szedni egy ideig.

Éva
syg

Rokica:

Hát igen most már nekem is eszembe jut,mi van ha előbb jön.De egyenlöre ugy tűnik jól érzi magát odabenn,már a torkomat tapossa a lábávalKép
Nem tudom mi lehet néha,mert a kenetemmel 2 hete nem volt baj.Bár lehet az ideg...De a nyákdugó nem rózsaszínű?
gömbölyû

Gömbölyű, Tündy!
Köszi!

Még nem kezdtem el a gátmasszázst, de búzacsíraolajjal fogom csinálni. a www.nandu.hu -n többet is olvashatsz ezekről a dolgokról, homeóról is.
Az apist elég szülés után elkezdeni.

Hápi!
Én is ebben "reménykedek". Sosem gondoltam volna, hogy azért fogok imádkozni, hogy vizeletcsepegésem legyen. De azzal legalább tudok mit kezdeni.
Ez a betét vmi 5E Ft körül van. Biztos, ami biztos, én a dokinak megmutatom, valahogy csak ki tudják mutatni ők is. Esetleg az UH-n lehet látni, hogy csökkent a m.víz mennyisége.

Éva
syg

Úgy tudom, a nyákdugó alapból lehet az átlátszótól kezdve a fehéren, sárgán, szürkén és barnán keresztül bármilyen árnyalatú, zselés tapintású cucc, de lehet egy picit rózsaszines a vértől. Van aki nem egyszerre veszti el, hanem egy kicsit erősebb folyás formájában. Persze a nyákdugó elvesztése után még hetek telhetnek el a szülésig, tehát aggodalomra nem ad nagy okot. Csak szerintem érdemes felfigyelni rá. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

ÉvaKép

A terhesség alatt többször voltam vérképen,biztos nézték,mert az egyik leletemet látván irta fel a doki.De azota is vettek már vért-(én meg ugye nem szedem rendesen a gyógyszert)-és a doki nem jegyezte meg,hogy "ugye kisasszony szedi a vasat..."
Csak az a baj,hogy mindig elfelejtem...
Írd majd meg mit mondott a dokibácsi!

Beszélgettetek róla,hogy babavárásnál megváltozik picit a párotok viselkedése.Hát nem tudom nálunk nem.Deugye az is normális?Kép
Ugyanolyan édespofa mint azelőtt,bár szerintem az nagy szerepet játszik ebben,hogy náluk már a testvéreinek összesen 6 gyerekük van 0-4 éves korig,igy eléggé hozzászokott már...Viszont nálunk én viselkedem néha ugy,hogy megijedek.Na most le is írom,hogy nagyon büszke vagyok a kedvesemre,imádom szeretem,a legjobb pasi a világon!!!!!!Kikivánkozott belőlem....!És veletek is olyan jó beszélgetni!!!!!Párom szerint is tök jó dolog a babanet,bár ő még egyszer sem nézett ide fel,de mindig mesélek neki.
gömbölyû

Jaj lányok!

Mi a fenét csinálok én még itt a munkahelyemen másfél hónapig?! Semmi nem érdekel a babaneten kívül!!! Kép Kép Kép
Most is dolgoznom kéne, de inkább itt ülök, és visszaolvaslak titeket, meg belekotyogok a dolgokba! Kép
Tegnap elvonási tüneteim voltak!!!!!!! Kép

Képzeldjétek a Babó tegnap valószínűleg DVD-t nézett a pocakomban, azon belül a Dirty Dancynget, és tánclépéseket gyakorolt! Kép Kép Kép
Olyan táncot lejtett, hogy csak na! És ezáltal a hasam is! Kép Szerencsére még nem fájdalmas, úgyhogy nagyon jól szórakoztam! Kép

Rókica Kép
Nagyon nem irigyellek. Nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked! Szerintem is próbáld meg őt egy picit pátyolgatni. Hátha az segít. Nem tudom. Nem értek hozzá. Nagyon sok pozitív energiát küldök neked! Kép

Nem is tudtam, hogy a vasra a szoptatáshoz van szükség! Új info! Kép Hasznos info! Kép
Gömbi! Tessék szedni a vasat! Kép

Máááárttiiiii
Hol vagy? Aggódom! Mi volt az UH-n????? Kép

Gömbi
Nagyon drukkolok, hogy a párod hamar meggyógyuljon! Kép Hátha tud segíteni neked itt valamelyik leányzó is! (Én csak egy könyvelő vagyok, velem nem sokra mennél eü ügyben Kép)

Most ezt a levelet elküldöm, és tovább folytatom az olvasást! Kép

Hápi
hapinyoka

RokicaKép
Hupszi...

Nekem fehér,zselés tapintású...

Egyébként nekem még nem csepeg a vizeletem,se tüsszentéskor,se máshogy,viszont nagyon tartok tőle,ez mindenképp be kell következzen?ÚÚÚÚÚtálnám!Én régebben nagyon sokat intimtornáztam,ugyhogy bízom benne,hogy volt haszna,viszon ezt a terhesség alatt abszolut hanyagoltam és gondolom akkor az már nem ér semmit...

IsmétlemKép:33+0!!!!!!!!!!!!
gömbölyû

Sziasztok!

Látom ismét pörögnek az események!

Rokica!
Én csak sok erőt, kitartást és bölcs döntéseket tudok kívánni neked! Erről a betegségről még soha sem hallottam. Nem lehet könnyű! Nagyon szorítok, h. a lehető legjobbat hozzátok ki a dologból!!!

Pipocska!
A borsót se felejtsd elKép! Hátha nem császár lesz! Ja, és apának is vigyetek zsebkendőtKép! Ki tudja milyen érzelmek öntik el a kisfia láttán!?

Lányok!
Most, h. kisütött a Nap, vigyázzatok a sugaraival! Akinek érzékeny a bőre, az használjon védőkrémet! Én úgy jártam, h. a terhességi májfoltokat megsütötte a Napocska és jól bebarnultakKép. Még a mai napig is látszik halványan egy-egy helyen. Jobb megelőzni! (Barna hajúak, fehér bőrűek!)

Nos, rólam pár szót. Röviden: ciszta a jobb petefészekbenKép (XIII. kerületi diagnózis). NAGYON SARKÍTOK(!), de így képzeljétek el! Itt a kerületben azt mondták meghalok, a kútvölgyis orvosom meg mosolyogva mondta: Ugyan már, egy lúdtalp nem halálos! Na, eddig a képletes beszéd! Nem szoktam csúnyán beszélni, rühellem, ha vki káromkodik, de tegnap szerettem volna a mérgemet a kerületi kórház (Nyírő) főorvosára hányni! Az uh. után közölte, h. műteni kell, és különben is mit keresek itt, ha van orvosom. Nem részleteztem, h. miért vagyok itt, de mondtam neki, h. nem is lát itt többet. Lelettel a kezemben irány a Kútvölgyi. A nőgyógyászomnak az volt az első kérdése, h. elmagyarázták-e nekem, h. mi van a papíron. Hát persze, h. nem, mondtam. De ezt ő már sejtette. Vizsgálat utáni kútvölgyis diagnózis: nem ciszta (egyelőre!), hn. egy tüsző, ami túlérett, mert a szervezet abban a beteg állapotomban (tüdő- és arcüreggyull.) nem engedte megrepedni. És mivel még azóta sem repedt meg, így elkezdett nőni. Nem kell megműteni azonnal, hn. meg kell várni, h. megjöjjön a köv. menses. Ami meg azért késik -ti is írtatok erről-, mert olyan lelki állapotban vagyok/voltam, amilyenben. Most tehát várni kell, és szurkolni, h. ne okozzon görcsöket. (Sajnos hétvégén volt egyben részemKép! Ügyeletet is kellett hívni, csak nem írtam róla, m. nem akartam a közhangulatot rontani.) Hát ennyit a kórházak/orvosok közötti különbségről és az ellátásról! LehangolóKépKépKép!
Szorítsatok légyszi, h. minél hamarabb megjöjjön!

Sygnum!
Lehet, h. csak nagyobb mennyiségű folyásod van. Én is azt hittem Eszternél egyszer, h. folyik a magzatvíz, aztán nem lett belőle semmi. Azért drukkolok!

Márti
csmarti

Gömbölyű! Alaposan utánanéztem a vasszedésnek. Ha vashiányod van, és a baba nem jut elegendő vashoz, akkor lehet, hogy nem fejlődik (nő) olyan ütemben, mint kellene, illetve születés után, ha az anyatejből nem kap elegendőt, akkor a vas hiánya le tudja lassítani az értelmi fejlődését is. sajnos ezt nehéz észrevenni. Ilyenkor a babának kell vaskészítményt adni, súlyos esetben injekciózni fogják rendszeresen. Szóval szerintem szedd rendsen a tablettákat, attól bajod biztosan nem lesz, de a baba vasraktárai pont az utolsó harmadban töltődnek fel, így most nagy szüksége van rá. Ha pedig tőled vonja el, akkor a szüléskor keletkezett vérveszteségtől nagyon le fogsz majd gyengülni (ami miatt lehet, hogy a tejtermeléssel is bajok lesznek).

Éva, Hanee, Rókica!
Mivel abszolút nem tudják, hogy honnan vérzek, ezért a biztonság kedvéért írták fel ezt a gyógyszert. Soha nem szokott fájni a gyomrom, nekem elég valószínűtlennek tűnik, hogy azzal lenne gond. Állítólag csak nagyon kis mennyiségben volt vér a mintában, azt mondták, hogy ez bármitől lehet. Három hét múlva kell visszamennem kontrollra, azt hiszem, addig inkább nem szedem be. Ma reggel egyet bevettem, és azóta kész ideg vagyok. Szerintem ezzel többet ártok, mint amit a szedés esetleg használ.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

HápiKép

Igenis!Értettem!Szedni fogom megígérem,ha nem felejtem el...

Jaj mit is nem szabad elfelejtenem?....!!??!!Kép
És köszönöm a drukkot.

Egyébként én mivel hosszú időt hagytam ki,nem tudom mi lehet például FALINÁVAL?Tudtok rola valamit?Emlékszem neki sokat kellett feküdnie,de itt sem láttam hetek óta.Vagy csak vak vagyok?
gömbölyû

Éva

Nekem a 18. hét környékén az UH azt mutatta, hogy kevesebb a magzatvíz, mint kéne. Gyorsan elküldtek a dokimhoz (aki épp szabin volt), és az ambulancián vettek valami hüvelyi afp-hez kenetet, és ebből állapították meg, hogy nem szivárog a magzatvíz! Asszem két nap volt az eredmény. Addig para.
Ez mondjuk egész kis terhességnél volt. Remélhetőleg ilyen nagy terhességnél már gyorsabb módszerrel fogják tudni megállapítani a dolgot! Kép
Nagyon drukkolok neked!

Az én párom sem változott meg - eddig. Viszont pont tegnap beszélgettünk róla, hogy ő igazából nem tudja beleélni még magát ebbe az egész dologba. Ő nem tud beszélgetni a hasamhoz. Nem azért mert nem szereti a Babát, vagy engem, de nem látja, érzi kihez beszél, és ezért olyan távoli még neki. Nagyon aranyos volt, ahogy ezt "bevallotta". Kép

Gömbi
Versenyezzünk! Az én párom a világ legjobb, legaranyosabb, legszeretnivalobb, leg-leg-legebb pasija!!!! Kép Kép Kép

Hápi
hapinyoka

Mzx-MóniKép
Na ezt már azthiszem tényleg komolyan veszem.azért bízom benne,hogy nem fejlődik rosszul,30 héten 1600 gr volt a kislány és azt mondták normális a suly,de persze nem fogom tényleg elkomolytalankodni.

Lehet,hogy már kiveséztétek a témát,de a többedszer anyukává válóktól szeretném kérdezni,hogy milyen szülés után az első együttlét?És meddig kellemetlen?Én a hat hét letelte után,orvos engedélyével mindenképp szeretné mminél előbb,hogy együtt lehessünk a párommal.Hiányzik már egy igazi szenvedélyes együttlét,igy valahogy nehéz nekem,hiszen rá sem feküdhetek,nincs szoros ölelés és ez rossz neki is meg nekem is...KépPersze szoktam kényeztetni csak ugy is...
gömbölyû

HápiKép

Igen ezt mondjuk nekem is mondja a párom,meg a kezét sem tartja sokáig a hasamon,ha nagy bennt a csönd.Csak ha mondom,hogy mocorog,illetve már látható is ugye elég rendesen.De olyan édes,mert mindig fülig érő szájjal vigyorog,hogy már iszonyú kiváncsi az arcára és de jó lesz ha megérkezik.Nagyon édes!Meg már várja,hogy elmuljon a hormonmérgezésem....Kép

Azért ebbe belegondoltatok már,milyen nehéz az apáknak ilyenkor?Néha tényleg sajnálom őket...
gömbölyû

Márti

Drukk! Drukk! Drukk! Kép

Te eddig mindig és mindenkinek ezerrel drukkoltál, úgyhogy szerintem most kamatostól fogod visszakapni, és nem lesz semmi probléma! Kép
hapinyoka

Köszi a drukkokat Mindenkinek!

Márti!
Nekem is volt cisztám, igaz kicsi(13mm) és nem okozott gondot. Véletlenül derült ki. Aztán egyszercsak eltűnt. Műteni több centis cisztákat szoktak.

Mzx!
Nincs aranyered? Akár a végbélből is származhat a vérzés, főleg ha keveset találtak. Ha a gyogyi miatt ideges vagy, akkor inkább ne szedd.

Hápi!
Azt hiszem azt a 2 napot kibírom, napi 5-6 cseppjével nem fog elfogyni. De remélem azért van más módszer is.

Éva
syg

Mzx:
Én abszolút nem értem mi a fenének írták fel azt a gyógyszert neked. Most aggódni ne kezdj el, mert ez nem egy erős és borzalmas készítmény, semmi baja nem lesz tőle a babónak attól, hogy egyet bevettél, de - bár nem vagyok egészségügyis - én egy ilyen kis vértől előbb gondolnék arra, hogy megpattant egy ér a végbélben, vagy felsértette a széklet és azért van: neadjisten valami olyat ettél, ami ezt váltja ki.. (teszemazt egy jó véres steak, bár ebben sem vagyok biztos, csak találgattam). Az utolsó dolog lenne ami eszembe jutna, az a gyomor, de tényleg. Főleg ha az illetőnek semmiféle panasza nincs. A nyálkahártya sérülései ugyanis MINDIG panasszal járnak, hiszen a gyomorsav marja a gyomor, vagy nyelőcső oldalát. Elképzelhető, hogy az én székletemben emiatt találnának ilyesmit, mivel ugye nekem napi rendszerességgel ég a gyomrom, ha nem szedek rá semmit, most hogy a babó felfelé tolja meg méginkább, hiába figyelek oda arra, mit eszek.. szal én tutira nem szedném be a helyedben, ez az eredmény lehet egyszeri is: én a doki helyében (bár hozzáteszem újra hogy nem vagyok egészségügyis) inkább elküldtelek volna egy ismételt vizsgálatra first of all, aztán ha abban is vért találok lehet hogy inkább egy aranyér-kenőcsöt írnék fel első körben, hiszen azzal ártani nem tud a babának, sem neked (ha esetleg mégsem az a bajod). Aztán terhesség után (ha még mindig gyanakszom a gyomorra), elküldtelek volna gyomortükrözésre első körben és csak aztán írtam volna fel bármilyen gyógyszert a gyomrodra.. de persze nem vagyok orvos, ő lehet hogy okosabb, mint én Kép Kép

hanee
hanee

Sygnum!
Ez egy 32x40 mm-es képződmény. Az orvosom szerint éppen cisztának nevezhető, ha így akarjuk hívni. Hát jó lenne, ha gyorsan megjönne a mensesem és kitusztulna onnan az az IZÉ!

Márti
csmarti

Lányok!

Nekem egyvalami jutott ma eszembe igy babaruha-teregetés közben.. nézegettem a szebbnél szebb kis rucikat és egyszerűen nem bírok napirendre térni egy dolog felett: Honnan a jó fenéből fogom tudni, hogy milyen ruhát adjak a gyerekemre adott időjáráskor? Lehet hogy nagyon gyakorlatlannak tűnik a kérdés, de tényleg ez egy homály számomra.. Eleinte honnan fogom tudni? Mit adjak rá 40 fokban? Tudom, hogy máshogy érzékeli az időjárást mint én, de nincs melege egy rugiban? Vagy ha leveszem róla és egyszál bodyban van, nem fázik meg? Folyton ezek a kérdések járnak az agyamban..

hanee
hanee

Éva, Hanee,
volt már olyan, hogy vérzett a végbelem egy erőltetett menet után, de kb. 1 hónapja. Persze attól még lehet, hogy nem veszem észre. Viszont most, hogy mondjátok, azért a légcsövem az utóbbi napokban néha ég. De ez normális a terhesség vége fele, senki nem kap rá gyógyszert... Jobb lenne, ha nem lenne ennyi vizsgálat, tök jól ellennék..

Hanee, igazad van, ez jó kérdés. Én csak azt tudom, hogy ha nedves a kis háta, akkor lentebb kell vetkőztetni, ha hideg a végtagja, akkor hosszú ujjút és zoknit kell rá adni. Talán ez adni fog némi támpontot, aztán reménykedjünk, hogy nem fázik meg.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Lányok!
Hanee kérdése abszolut rám is érvényes,én sem tudom,lehet-e például egy újszülöttre csak bodyt adni.Sógornőm mindig azt mondja majd érezni fogom,mikor mi kell rá.Hát ez nem tul megnyugtató...Az egyik barátnőm például folyton agyon öltöztette a fiát,ezért az első évét folyamatos betegeskedéssel töltötte,mert mindig izzadt,aztán megfázott,emlékszem mindig csunyán köhögött.Vitték mindig mindenféle dokihoz.Én is szeretné ezt elkerülni.

HaneeKép
Nekem biopon folyékony mososzerem van,szerinted az jó lesz babaruhát mosni?Ha már ekkora mosásban vagy...Kép
gömbölyû

MártiKép
Megy a drukk, hogy megjöjjön!

GömbölyűKép
Csak az én példámat irhatom le, hogy milyen a szülés utáni együttlét.

Hozzátartozik, hogy a terhesség előrehaladtával a szexhez való kedven nemhogy a nullára változott, de a mínuszokat döngette de nagyon. El sem tudtam magam képzelni korábban, hogy hogyan lehet szex nélkül élni, és lám.

Mivel nekem császárom volt, nem voltak gátfájdalmaim meg nem volt parám ilyen téren, de gondolom aki hüvelyi úton szült annál inkább előfordulnak ilyenek, talán több időt is hagy a szexre mint 6 hét.

Beindult a szoptatás , a szexhez való helyzet mit sem változott, azonban a szoptatás miatt a szex eleje annyira rossz volt, mintha minden esetben elvesztettem volna a szüzességemet. Egy szó mint 100 nekem az a pár hónap kínszenvedés volt. Aztán szépen lassan csökkentek a szoptatások, meg-megjött az "étvágyam" és innen tudtam, hogy a menzesz is be fog indulni. Amikor szoptattam és menzisztem egyidőben addigra totálisan helyreállt a "káosz". A mostani terhességig...

PipocsKép
Ha jól emléxem te kérdeztél császáros vérzésre? Hát én speckó hatalmas betétekkel készültem, azonban nagyon kevés volt a hüvelyen át távozó vér mennyisége. Persze ez szervezetfüggő lehet, de mivel a császárnál "kiporszívóznak" belül nem sok minden marad aminek távoznia kell.

Üdv,
MJ-Móni 28+0
mj__móni

Sziasztok,

Márti:Szorítunk Néked.... De dokink ismét jó fej volt. Tényleg minek mentél a hülye Nyírőbe??? Biztos meg volt az oka, de nem szabad... olyan hülye orvosok vannak. Remélem mielöbb megjön és minden jó lesz. Neked is kijár a jóból mostanság...:-)) jaj, jaj...

Dokikról: kedvesem (minden ellenkezésemre) elment a körzeti orvosához, aki torokfájásra antibiotikumot adott neki. Hát az agyam eldobom... De komolyan.... Mi a fenének, hogy aztán ha tényleg kell, akkor meg majd jól ne használjon szegénynek....

Tegnap irtam jó hosszút, erre jól nem tudtam elküldeni, lehet, hogy délután még felteszem, bár már nem annyira aktuális...:-))

Én még heverem a betegségemet, de ma már bejöttem egy kicsit dologzni, már nagyon hiányzott.... Sajnos a betegség egy kicsit levett a lábamról, úgyhogy gombáim megint hancúroznak, de majd adok én nekik....

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Hanee
Pont nemrég olvastam valahol, hogy egy réteg ruhával kell több a picire, mint amennyiben te jól érzed magad. Tehát ha csak fürdőrcit bírsz elviselni magadon, akkor a picire még rá kell adni egy vékony bodyt, stb. De igazán én sem értek hozzá, lehet hogy a tapasztaltabb anyukáknak jobb tanácsaik vannak Kép!

Márti
Akkor mennek a drukkok, hogy mielőbb megjöjjön!

Adri
adri77

Sziasztok Kép
Csak egy gyors bejelentkezés, most itthon vagyok. Tudjátok a "betárcsázós vonalat használja" Kép mint a reklámban... és tényleg baromi drága (alig várom az adsl-emet).

Adri77Kép
GRATULÁLOK BÁLINTHOZ!!! KépKépKép
Bevallom már kezdtem gyanakodni, hogy kislány, de nem jött be. Viszont azt figyeltem meg, hogy ciklikusan azonos nemű babákat várunk, a táblicskuban is lány-lány-lány, majd fiú-fiú következik, - néha egy-egy kakukktojás Kép- de lehet valami mégis ebben a kínai naptárban.
Azért is örülök, hogy Ti is kisfiút vártok, hogy majd kicserélhetjük infóinkat mindenről. Mi tipikus lány-család vagyunk, - úgy látszik megtört a jég.

Csmarti Kép
Sajnálom, ez a fránya ciszta, - tényleg 3 cm-től már annak mondják a meg nem repedt tüszőt. Viszont képzeld, nekem 7*7 cm-es volt egyszer, nagyobb volt egy teniszlabdánál!! A dokik csodaszámba vettek, UH-s dokinő kimentette a felvételeket kislemezre, hogy ő még ilyet sosem látott... Gyorsan meg is akartak műteni, de előbb elmentünk egy másik orvoshoz is, ő mit mond. Szerinte nem kell még kés alá feküdnöm, várjunk egy pár napot (ciklusom 23. napján voltam, és hiába mensiztem előtte, ez a nagy ciszta már az előző ciklusomból nőtt ekkorára), hátha megreped magától és felszívódik.
És képzeld, már másnap vérezni kezdtem kisebb görcs keretében, kidurrant a cisztám. Utána még voltam több UH-n is, ami alátámasztotta, hogy valóban ez történt, szépen húzódik össze a petefészkem is, és minden rendben lett.
Kívánom, hogy Te is hasonló szerencsével járj!
(Amúgy nekem is a stressz okozta ezt az egészet.)

Olvastam Judyt-ról a híreket... nem túl jó, hogy kinyílt a belső méhszája is, olyan fiatal terhes még... Picik a babák, fejlődniük kell még! Eléggé beaggódtam értük, remélem minden rendben lesz. Nagyon drukkolok!

Minyuékról tudtok valamit?

Később teszek fel táblát is!
(Tegnap 7 és fél órát vasaltam! Nem vagyok normális. Egyszer ültem le, vacsizni.)

Kép
Vanda
28+0

Vanda

Kép
vanda

HaneeKép, GömbölyűKép
Szempontok amiket érdemes figyelembe venni:

1.először is MINDIG AZ ORRÁT figyeljétek a gyereknek. Ha hideg az orra fázik, ha meleg az orra akkor jól érzi magát vagy melege van.

2. Ha meleg az orra de hátul izzadt, csatakos a fejecskéje, a tarkóján piros foltok vannak (melegkiütés) akkor bizony túl van öltöztetve. Azonban megizzadt babáról ne kapkodd le a ruhát, csak fokozatosan távolítsd el a takarót, stb, mert a hirtelen hőmérsékletváltozástól megfázhat.

A fejecskéje alatt lévő pelenkát, lapos párnát meg mindig ellenőrizd, hogy nem vizes e, mert az meg hidegen tartja a gyereket és megfázik!

3. Ha a talpa izzadt(nedves) de hideg (az orrától függetlenül) akkor nálam az vált be, hogy megfürdettem, vagy megmasszíroztam a lábicskóját és leitattam a nedvességet, esetleg vékony pamutzoknit húztam a tappancsára, plusszban a rugi alá.

4. Még annyit, hogy nem szabad nyáron túlöltöztetni a gyereket. Ha te 40 fokban rövidujjúban izzadsz, nehogy vastag takarók alá dugd a gyereket, és meleg hosszúujjúban sétáltasd mert hőgutát kap, főként a naptól védett babakocsiban, ahol még melegebb lehet a helyzet mint odakint!

És végül igen, persze, hogy lehet rugiban sétáltatni a gyereket meg ilyenek, kellő napfényvédelem mellett!!!! A fejecskéjére MINDIG húzzatok valami könnyű, 100%-os pamutsapit ha napon van a gyerek, ha babakocsiban fekszik ott szerintem nem éri a szél, és a nap, speckó én akkor levenném róla a sapkát nyáron, mert még az is marha meleg tud lenni. Talán a rugi és sapi mellé még elkel egy könnyű nyári zoknicska és ha nagyon aggódós vagy akkor ne takaróval takard be, hanem mondjuk egy pelenkával! Az bőven elég a napközbeni sétákhoz.

A lakásban gyakorlatilag úgy öltöztesd fel nyáron ahogy Te fel vagy öltözve, de a lábacskáján legyen zokni! aztán ellenőrizd az orrocskáját ha hideg,adj rá még egy réteg könnyű pamut ruhát. Sapkát én a novemberben született gyerekemre bent a lakásban sohasem adtam.

Hát remélem segítettem,
Üdv,
MJ-Móni 28+0
mj__móni

Kedves Hanee és többiekKép,
én az őszi topicból vagyok, de már gyakorló anyuka (van egy nagyfiam, aki asztmás, és szinte állandóan beteg). Nem akarlak elkeseríteni, de ez a gond nem csak az újszülöttekre érvényes. Én a mai napig állandóan nézegetem, hogy nincs-e melege, illetve nem fázik-e. És ez csak rosszabb egy örökmozgóval, mint egy bébivel (elég könnyen beizzad a hátuk).
A fiam nyáron született és arra emlékszem, hogy a nagy melegben bizony gyakran volt csak pelusban, vagy max. egy kis bodyban, de annak is az ujjatlan verziójában. Inkább egy vékony pelussal betakartam, minthogy több ruhát adjak rá, és a gyerekdoki mindig megdicsért, hogy nem öltöztetem túl.
Aztán jött az ősz meg a tél, és anyósom folyton rámförmedt, hogy nem adok elég ruhát a gyerekre, és amikor nem néztem oda, ráadott egy-egy kardigánt vagy mellényt. Mivel akkor kezdett el mászni, már mások lettek volna a szükségletei, elég gyakran bemelegedett... ennek az lett a vége, hogy tavaszra már beteges volt, és 1 éves korára az egyik tüdőgyusziból már nem jött ki épenKép...
Nagyon kell figyelni, de inkább arra, hogy több réteg legyen rajtuk... nyáron meg tényleg érezni fogod, hogy nem kell annyi ruha. Hagy érezze jól magát az a baba.
Nekem augusztus végén jön a második, és én attól tartok, hogy még túl pici lesz a hűvös időhöz... nem könnyűKép, sok sikert...
Kati
22+2
Vendég

Sziasztok,

Éva: drukk drukk és még drukk...

Gömbi: ebben is hasonlóak vagyunk, mármint a vas nem rendszeres szedésében. Én viszont szedek valami vitamint, amiben van és még egy homeos bogyót is, ami szintén vas. de a doki által felírtat nem igazán kultiválom...

Nekem szinte végig volt zselés folyásom, főként szerelmeskedés után, na ez már jó régen volt... és most is volt kis zselés sárgás fehéres valami. Bocsánat a gusztiságokért.... ez lenne nyákdugó, de h át nagyon korai, még csak 32 hetes a bébi.. még maradnia kell....

johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

JohannaZsebiKép

Nekem is ilyen...és nekem is csak 32 hetes a bébi,illetve ma 33+0...DE!!!!!Ha mindenkinek kezdenek ilyen tünetei lenni,akkor biztos természetes nem?Jön a célegyenes...KépJó ,hogy beugrotál dolgozni,igy biztosan pár napon belül helyreáll a lelki békéd,drukkolunk!Kép

Most néztem utána a szex témának.Nem irnak az első probálkozásokrol jokat,de én már annyira szeretném,ha megint minden a régi lenne...Hiányzik a szex a párommal,és ha együtt vagyunk a lelkem nem elégül ki,mert nem erre a szexre vágyom,hanem arra amikor csak ketten voltunk...Szorosan egymáshoz simultunk,ez most lássuk be lehetetlen....Ne kövezzetek meg nincs terhemre a baba,isten ments,csakhát értitek miről beszélek....Egy kicsit kipanaszkodtam magamKépCsak olyan rossz,ahogy a párom elnyúlik az ágyon ,nézi a tv-t és nekem csak csorog a nyálam utána,mert olyan szép...KépDe nem kezdeményezek,mert olyan macerás már néha ez a poci és 5 perc után ugyis kidöglök.KépAzért vicces is!Kép

Uhhogy most vagy a babával álmodok,vagy erotikus álmaim vannakKép
gömbölyû

sziasztok,
engem a dokim meglátott a 20. héten, és azonnal felírta a vasat. Azóta szedem is becsületesen. A múlt héten csináltak komplett vérképet, és még a védőnőm is ledöbbent, hogy milyen jók az értékeim, ahelyett, hogy romlottak volna, minden javuló tendenciát mutat. Kép Én igen gyógyszerellenes vagyok, már jó ideje nem szedek be semmit (lekopogom Kép, már nem is emlékeszem mikor voltam beteg) szerintem minden a megfelelő táplálkozáson múlik, DE, mivel a mai kaják sem a régiek már, időnként szükségünk van eyg kis gyorsítóra, ld. vastabeltta. SAjna, ezzel még én is egyetértek.
Tehát, én javasolnám, hogy a szedjétek be a vasat!!!! Kép ezerrel!!!

24+5Kép
szmercsa

Sziasztok!

MINYU HIREK!
20-an irta,hogy Nandi baba mar 2760 grammKépKép Kulso mehszaj egy ujjnyira nyitva,belso zart.A mehlepeny meszes,de nem romlik az allapota,keringes jo.
Hala az egnek,most mar sem suly miatt sem terhessegi ido miatt nem lehet Nandi koraszulottKép
Drukkokat termeszetesen tovabbra is kerjukKép
Egyebkent szerinte en elobb szulok,mint O Kép

RolunkKép
Azert nem nagyon irkalok mostansag,mert megprobalok minnel tobbet fekudni,hogy nehogy kinyiljak(most,hogy nem lehetett a SzImreben szulni).
1 hete megjartuk a korhazat is,mert a laborban feherjet talaltak a vizeletemben,szerencsere azota mindig negativ a vizeleteredmenyem.
Hetfon Akos Bpd-je mar 93 mm voltKép Es beekelodott a fejecskeje a szulocsatornaba,ugyhogy hamarosan szulunkKép A mehszaj meg teljesen zart volt.
Joslofajasaim mar 1 hete vannak,es ezek szerint(ahogy leirtatok),lehet,hogy a nyakdugom tavozik szepen, lassan,mar vagy 1 hete(nekem speciel sargas).Kedden megyunk legkozelebb dokihoz a korhazba,remelem,addig azert egyben maradunkKép

Vissza kell olvasnom...

Kriszta es Akos
37+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta

SzmercsaKép
akkor ha négy hét alatt neked igy helyrejött,ha mostantol becsülettel szedjük,talán szülésre helyreáll minden.Kép

Na mi van lányok,mindenki főzöcskézik?És mit ha szabad a nyálamat csorgatnom...?Éhesek vagyunk!!!!!!!
gömbölyû

KépKépKépKépKép

FRISS HIREK MINYUROL,MOST IRT:

NANDI MAR 2900GR!!!!!!!!!!!!!!:Kép FOLYMATOS AZ ARAMLAS A PLACENTABAN ES A KOLDOKZSINORBANKép
HETVEGERE PEDIG MEGINT KAP ROVID KIMENOT,UGYHOGY MAJD BIZTOSAN BEJELENTKEZIKKépKép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kép

<pre>
Név Életkor (év) Baba kora Babázik/ Pocakos Szülés (várható) ideje Lány/ Fiú Baba neve Baba méretei Születés hete Testvérek Kórház
1. Bannamari 24 - Kép 2005. március 31. iker fiúk Gergely és Ádám 1570g 44cm mindketten 30+6 - Uzsoki, Sote I.
2. Bkriszta 24 37+1 Kép 2005. május 12. fiú Ákos - - - Szt. Imre
3. Minyu 25 37+1 Kép 2005. május 12. fiú Nándor - - - Schöpf-Mérei
4. Pipocska 30 36+5 Kép 2005. május 26. fiú Marcell - - - Péterfy
5. Akiren 31 35+2 Kép 2005. május 25. lány Gréta - - - Péterfy
6. Gomboc 27 35+1 Kép 2005. május 26. ? ? - - - ?
7. Hovirág 29 35+0 Kép 2005. május 27. lány Noémi - - 2003. Milán Schöpf-Mérei
8. Sygnum 28 34+4 Kép 2005. május 30. lány Leona - - - Kecskemét
9. Oxigén 28 34+3 Kép 2005. május 31. lány Réka/ Viktória - - - Szt. Imre
10. Fejeske 32 34+3 Kép 2005. május 31. fiú ? - - 1995. Regina Szentes
11. Andi18 25 34+3 Kép 2005. május 31. fiú Dániel - - 2004. Máté Vác, Jávorszky Ödön Kh.
12. Kriszi 30 34+2 Kép 2005. június 1. ? ? - - 2002. Katinka ?
13. Beus79 25 34+1 Kép 2005. június 2. fiú Balázs - - - Rókus
14. Mircimama 30 34+1 Kép 2005. június 2. fiú Zalán Levente - - 2001. Bence Szt. István
15. Katica78 26 33+6 Kép 2005. június 4. ? ? - - - Kútvölgyi
16. Adrienn 74 30 33+6 Kép 2005. június 4. lány Alexandra - - - Jahn Ferenc
17. Vikka 30 33+3 Kép 2005. június 7. lány Adél - - - Péterfy
18. Hajni20 20 33+3 Kép 2005. június 7. fiú Marcell - - - Győr
19. Barbi 30 33+0 Kép 2005. június 10. fiú Dániel - - 2003. Ádám Kanada
20. Gömbölyű 20 33+0 Kép 2005. június 10. lány Csenge - - - ?
21. Betsy 36 33+0 Kép 2005. június 10. lány Saskia - - - Salzburg
22. Pizzamama 24 32+5 Kép 2005. június 12. lány Liliane - - - Kaposvár
23. Manó 27 32+5 Kép 2005. június 12. fiú Zsombor - - - Szt. Imre
24. Timmba 30 32+5 Kép 2005. június 12. fiú Richárd - - - Szt. István
25. Wica 30 32+3 Kép 2005. június 14. lány Csenge/ Virág - - - Szt. István
26. Letty 37 32+2 Kép 2005. június 15. lány Sandra - - 1992. Caterina, 1993. Alexander, 2003. Daniel Eisenstadt
27. Splendida 28 32+2 Kép 2005. június 15. lány Borbála - - - Szt. János
28. Johanna1975 29 32+1 Kép 2005. június 16. lány Fanni/ Sára/ Dorka - - - Kútvölgyi
29. Tétényke 26 31+5 Kép 2005. június 19. lány Zselyke - - - ?
30. Giggancs 32 31+5 Kép 2005. június 19. lány Noémi/ Kamilla - - 2002. Gigi Péterfy
31. Kutyuska 26 31+4 Kép 2005. június 20. lány Eszter - - - Szt. Imre
32. Erkaberka 31 31+1 Kép 2005. június 23. lány Zsófia Flóra - - - Kútvölgyi
33. Bogárka75 29 31+0 Kép 2005. június 24. fiú ? - - 2003. Petra Szt. Imre
34. Lenocs ? 30+6 Kép 2005. június 25. lány Kinga/ Kamilla - - 2000. Panna Szt. Imre
35. Ezvicc 24 30+5 Kép 2005. június 26. fiú Attila - - - Jahn Ferenc
36. Drika 24 30+5 Kép 2005. június 26. fiú András - - - B.A.Z. megyei Kh.
37. Mzx 29 29+5 Kép 2005. július 3. fiú Erik - - ? Szt. István
38. Vikó 28 29+4 Kép 2005. július 4. lány Viktória - - 1995. Szabolcs Bajcsy-Zsilinszky
39. Hanee 23 29+2 Kép 2005. július 6. lány Liliána - - - Péterfy
40. Rita77 27 29+2 Kép 2005. július 6. lány Lili - - 1997. Dávid, 2000. Dominik Újpesti Kh.
41. Tündérke26 27 29+1 Kép 2005. július 7. ? Natália/ András/ Dániel - - 1995. Krisztián, 1996. Márk, 2002. Viktória Péterfy
42. Farkasbogi 27 29+0 Kép 2005. július 8. ? ? - - 2004. Lili ?
43. Gemini 31 28+6 Kép 2005. július 9. lány Rebeka - - - Kútvölgyi
44. Adri77 27 28+5 Kép 2005. július 10. fiú Bálint - - - SOTE I
45. Judyt 28 28+5 Kép 2005. július 10. iker fiúk ? - - - Nyíregyháza
46. Mmónika 32 28+2 Kép 2005. július 13. fiú ? - - - Szent Imre
47. Mj-Móni 31 28+0 Kép 2005. július 15. fiú Adrian - - 2002. Christopher Margit
48. Vanda 28 28+0 Kép 2005. július 15. fiú Péter Ádám - - - vidék
49. Hapinyoka 26 28+0 Kép 2005. július 15. fiú ? - - - Sote I.
50. Hangosz 35 27+3 Kép 2005. július 19. ? ? - - 2003. Barnabás MÁV
51. Banett 31 27+1 Kép 2005. július 21. fiú Benedek - - 1995. Áron, 1998. Virág Uzsoki
52. Henci 32 26+1 Kép 2005. július 28. ? ? - - - Szt.István
53. Dorka34 34 25+4 Kép 2005. augusztus 1. ? ? - - - Sote II.
54. Hencsike 31 25+3 Kép 2005. augusztus 2. ? ? - - - Szt.István
55. Lara77 28 24+3 Kép 2005. augusztus 9. fiú Andor - - - Kútvölgyi
56. Aniko47 31 24+2 Kép 2005. augusztus 10. fiú Matthieu - - ? ?
57. Virga 27 23+2 Kép 2005. augusztus 17. ? Lőrinc/ Luca - - ? Levente Jahn Ferenc
58. Ancsipancsi 30 23+1 Kép 2005. augusztus 18. lány Barbara - - - Szt.Imre
59. Falina 26 22+1 Kép 2005. augusztus 25. lány Noémi Jázmin - - - Schöpf- Mérei
60. Rókica 30 21+4 Kép 2005. augusztus 30. lány Zsuzsanna Ágnes - - - Szt.István
61. Csmárti 32 Kép babára vár - - - - - 2002. Eszter -
62. Gmr 25 Kép babára vár - - - - - - -
</pre>

Vanda

Kép
vanda

Gömbi!

A vasat tényleg szedd!! Én is úgy csináltam mint te, a vérképem teljesen jó volt vas nálkül is, de a félidő után a doki ettől függetlenűl felírta. Én meg nem szedtem, mert úgí gondoltam minek, mellesleg szorulásom is volt miatta (így utólag, lehet hogy nem is csak a vas miatt) aztán amikor megint találkoztunk jól le lettem szúrva, hogy irgum-burgum (igaza volt) és rögvest elkezdtem szedni megint. Azt mondta a dokim, hogy a vérszegénység nagyon hamar alakul ki, és ha pont a végére, akkor lehet, hogy nagy gondot tud okozni. Nem csak a szopihoz kell, hanem a szüléshez is, és a a babóca vérképzőrendszerének is. Tessék szedni!!

Rókica!
Sok erőt kívánok neked, és igazából a lányok már mindent elmondtak amit akartam. Én talán megpróbálnám megbeszélni vele. bár azt nem mondanám, hogy ez neked milyen rossz érzés, mert akkor megint önmarcangolásba kezdene. Inkább azt, hogy mennyire fontos Ő neked, és milyen remek család vagytok. És én is babusgatnám, dicsérgetném, persze, ha nem vagy ilyen típus, akkor csak módjával, nehogy ne tünjön neki őszintének.

Wica
32+3
wica

Sziasztok!
Rókica,Márti!Remélem minden rendben lesz nálatok!

Tudtommal a nyákdugó egy adagban távozik,csak a színe lehet változó.Nekem a lányomnál kicsit véres volt,és akkor már túlhordtam őt.Kétnaponta jártam magzatvíz-vizsgálatra,és az egyik ilyen vizsg.-után este távozott a nyák,rá 6 napra szültem.De van akinek azonnal beindul a szülés,és van,hogy a szülés előbb indul be,mint a nyák távozna,én az első két gyereket így szültem.

Kép

Kép
tündérke26

MJ_moni!
Aranyos vagy! Nagyon kedves ez a leírásod, szinte már úgy érzem, a kezemben fogom a babócámat!Kép

Vanda!
De jó, hogy megint itt! Te ugye a múlt héten hagytad abba a munkát?
Nekem még van két hetem, de utána nem tudom, hogyan fogom megoldani a nezetést. Nálunk még kilátásban sincs adsl, otthonról pedig csak a betárcsázós módszer működik Kép Na vmit majd kiokoskodok. Következő talira jössz??? Illene Kép

Johanna!
Remélem, lassan rendbe jön a lelked!
Ha meggyógyultál, összefuthatnánk. Én május 10-től szabad leszek, mint a madár!KépKépKépKép Te meddig dolgozol?

Csmárti!
Nem kommentálom a történteket, mert belőlem is csak olyan jönne ki, ami miatt aztán vezekelhetnék Kép Hülyeségnek fog hangzani, de tényleg próbáld meg tudatosan kerülni a stresszhelyzeteket. Tudod, csak olyan dolgokat csinálj, amit szeretsz, meg ilyesmi. Ez most talán egy kicsit nehezen kivitelezhető, de türelem! Aztán meg összefuthatnánk...

Napsütéses napot mindenkinek!
Gem
28+5
gemini

Bkriszta!
de jó híreket hozol!KépKépKép Nagyon drukkolok mindkettőtöknek! És titokban egy kicsit (na jó, nem is olyan kicsit) irigykedek, hogy már itt tartotok!
Kezd ez a várakozás egyre izgalmasabbá válni!

Puszi
Gem
28+5v6
gemini

Gömbölyü:
Alapvetően bármilyen mosószer jó babaruhát mosni.. a Sensitive szereket azért ajánlják, mert abban kevesebb a bőrbántó vegyi anyag.. de a Biopon folyékony mosópora úgy tudom egyébként is elég kímélő, szóval szerintem az tök jó. Aztán ha kiderül hogy nagyon érzkeny börű a baba, akkor még mindig vehetsz Sensitive szereket is Kép

Az öltöztetést illetően valamennyire mostmár képben vagyok. Természetesen eszembe sem jutott, hogy túlöltöztessem a gyereket, én ikább az a fajta vagyok, hogy ha 40 fok van akkor én kész vagyok, meztelenül is melegem van, ebből kiindulva a gyerekre simán csak egy ujjatlan body-t adnék a pelenka fölé, de féltem tőle, hogy ettől esetleg megfázhat. De ezek amiket irtatok, hogy miket kell figyelni (orrot, kezet, lábat, hátat) jó tippek, mert ezekből tudni fogom, ha esetleg ő a bodyban is fázik Kép max. adok rá egy vékony zoknit majd, vagy a bodyt kihagyva csak egy rugit kap Kép De persze ez ugyis kialakul.. Kép

Folyástéma:
Én nem tudom melyik mennyire normális.. nekem eddig kizárólag fehér (ritkán nagyon enyhén sárgás), de folyékony, néha már már vizszerü folyásom volt. Most amikor kicsit erősebb lett, a doki egyből felírt nekem rá hüvelytablettát mondván, hogy ez nem normális teljesen (persze nem is jelenti azt, hogy beteg vagyok, csak éppen nem is normális egészen). Egyből kiszúrta anélkül hogy mondtam volna neki a vizsgálat alatt! Szal nem tudom mi mennyire normális, a könyvek azt irják normális, az orvosok (ez is és az előző is) nem tartják annak teljesen.. szóval szerintem inkább mondjátok el a dokinak, hogy ilyen és olyan folyásotok van, mert ki tudja már mi a normális..

Gömbölyű:
A sex-szel kapcsolatban nekem is vannak hasonló érzéseim.. Megláto a páromat ahogy pucéran kiszáll a kádból pl., és elcsorran a nyálam, hogy megyek és most azonnal rámászok, de aztán meggondolom magamat, mert rájövök, hogy most épp arra sincs erőm, hogy felálljak és fáj a lábam, mozog a baba, meg bla bla bla.. Mostmár csak akkor sexelek, amikor úgy érzem, fizikailag fitt vagyok és pihent, mert gyakorlatilag onnantól kezdve hogy én elélveztem (ami lássuk be nem túl sok idő nálam), gyakorlatilag minden megmozdulás nehezemre esik.. És igen! Én is rengetegszer álmodok ilyen sexuális dolgokat Kép mint pl. ma éjjel is, de le is irtam.. engem inkább az zavar (a baba ottléte kevésbé), hogy a hasamtól nem férek rendesen sehovase, már semmilyen póz nem kényelmes, ami meg kényelmes lenne, az nekem nem igazán esik jól úgy egyébként sem.. Szóval nehéz ügy! Szegény párom pedig pont tegnap mondta, hogy érdekes módon most hogy terhes vagyok és óriási hasam van, sokszor jobban kíván mint egyébként.. nem tudja megmagyarázni, de valami olyasmivel magyarázza, amit a nagymamám mondott: hogy a nők szépek lesznek amikor babát várnak.. Kép Mondtam neki, hogy azért remélem akkor is fog kívánni, ha már nem leszek terhes Kép Kép Kép

BKriszta:
Azért irigykedek ám egy picit, már én is mennék szülni... Kép Kép De már nekem is csak 10 hét! Kép Max.. Kép

hanee
hanee

Hanee!A babazene cd-ről szeretnélek kérdezni,hogy milyen formátunban csinálod?A sima mezei cd-lejátszóba is jó,vagy csak a gépen tudnám hallgatni?

Kép

Kép
tündérke26

WicaKép
Nekem is szorulásom van a vastól,de iszonyatosan.Múltkor annyira rossz volt már,hogy bőgtem a wc-nKép.Amikor meg abbahagyom egy kis időre akkor teljesen oké minden.Kép
gömbölyû

Szia Gemini!
Fussunk összeKép! Jó 5let!
Nem tudom, h. a talira tudok-e menni, mert az egy 3napos hétvége lesz pünkösd miatt, és lehet, h. elutazunk?!?! Más nem utazik akkor?

Hanee!
Figyelted, h. hosszú hétvége lesz akkor?
Mj-Móni tökéletesen leírt mindent az öltöztetésről! (Gratulálok AnyukaKépKépKép!) Nagyon jó alapelv az 1gyel több réteg!

Johanna!
Igen, nagyon rendes volt a "Jóember". Ismét nem kellett csalódnom benneKép! Igaz, kicsit morci volt, de azért így is eleresztett néhány poént a bajsza alattKép.

Vanda!
Fantasztikus ez a táblaKép! Mindig izgatott leszek, ha nézem az időpontokatKép! Olyan sokan nem jelentkeznekKép. Fájt a "cisztapukkanás"? Vagy csak megjött és onnan tudtad, h. kezd elmúlni? Bocs, h. ilyeneket kérdezek, de nem örülök ennek az időzített bombánakKép!

Tündérke, Hápi, Adri77, Mj-Móni és még Valaki (csak elfelejtettem, bocsika!)!
Köszönöm, köszönömKép!

Mircimama, Banett, Vikó, Henci, Lara és a Többiek!
ELŐBÚJNIKépKépKép!

Márti
csmarti

HaneeKép

Nálunk egyébként vannak a páromnak is fenntartásai a szex-szel.Ha pucér vagyok,mindig fülig ér a szája és mondja,hogy annyira szép vagyok és ahogy néz akkor,még sosem láttam a szemében ilyet,annyira jó...Viszont mióta megtudtuk,hogy a baba fejvégű ez őt zavarja pszichésen.Hogy most ott a feje,az arca....Biztos érted mire gondolok.Ezért ebben a pár hétben emiatt inkább minden van,csak az aktus nem történik meg.Én mondtam neki,hogy a babát nem érheti el,azt mondja tudja,de mégis a tudat...Szerinted ez normális?
gömbölyû

Az ígért tegnapi....

Sziasztok,

Pipocs: gratula a szép nagy bébicskédhez. Csak neked utána néztem a magzat megfordítására rendeltetett homeosbogyónak: :-)) Pulsatilla 30C 2*naponta. Ez segít megfordítani a magzatot és ott tartani. szerintem egy próbát megér. Aztán nem panaszkodni, ha földrengésszerű mozgást érzel. Ezen kívül lámpázhatod is, mert a kis pindurkák mennek a fény után...

MJ: szívesen leírom a császáros homeobogyókat, mik érdekelnek? esemény elötti vagy utáni? Syg. valahol a mai nap már leírta, de valamikor én is szívesen begépelem. A két matrac jó ötlet, lehet, hogy mi is veszünk majd egy sima szivacsot, nekünk rugós gyógymatrac van, remélem az is jó.....

Bannamari: de jó volt rólad hallani, és én is mint itt mindenki más nagyon reméli,hogy Ádi és Gergő hamarosan nagyon jól lesznek. Te hogy vagy? Fájdalmak? Tejci?

Judy: megy a drukk.... tarts ki...

Gömbi: én nem vagyok egészségügyis, de borzasztóan ellenzem kórházat és az orvosokat is többnyire, akik csak a hagyományos orvoslást követik. Ha én anno csak rájuk hallgatok, akkor ma már valamelyik temetőben lennék. Ez nem vicc vagy túl dramatizálás. Aztán rátaláltam mindenféle más alternatívára, amikben sokkal jobban hiszek. Szóval ha gondolod irhatsz nekem a "johanna1975kukacvipmail.hu-ra."..hátha tudok valamit vagy valakit... persze garancia nincs.... Csak ne aggódj, mert az baromira rosszat tesz, főként igy 33 hetesen......

Ja paráim a szüléstől a fentebb leirtaknak is köszönhető, mármint, hogy kerülöm a hagyományos orvosságokat, márpedig egy császárnál pl. elkerülhetetlen az antibiotikum meg a mit tudom én micsodák. Azoktól nekem kész lesz a szervezetem.... annyia szeretnék természetes úton szülni emiatt... persze tudom első a baba, de ha utána én hónapokig nem tudok újra talpra állni, akkor az nem annyira fasza.

Rita: én mint nagy aromaterápiás fogfájás enyhítésére mindig szegfűszegek használok... az nekem nagyon bevállt. De már gondolom megoldottad.

Adri: gratula a kisfiúhoz.

Hanee: neked is gratula a szép nagy babához, már Te is 30-nál jársz. ez hihetetlen, hogy megy az idő. :-))

Lányok: jött a következő para: nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egyre inkább félek az anyagiaktól. eddig egy eléggé komoly fizetéssel rendelkeztem és még amelett is csináltam a saját kis dolgaimat(idegenvezetés, ami szintén eléggé pénzes szakma) ennek most egy jó ideig csak a töredékét fogom keresni és ez bizony elszomorít... és olyan bizonytalanná tesz. Soha nem akartam hozzányúlni bizonyos tartalékokhoz, de most kénytelenek leszünk. Na jó tudom, hogy örüljek, hogy lesz a max. gyedem vagy mim, de hát azért mondjuk a havi 200ezerhez képes az nulla. Tudom fogjam be a számat, mert vannak akik a létminimumon tengődnek sokan, de akkor is para, para para.... Úgy látszik, hogy ilyen időszakot élek. :-)) Ja és nem kevésbe kerülnek az étrendkiegészítőim, azokra havi 30 biztosan elmegy, de kell hogy jól érezzem magam, hiszen tudjátok, hogy eléggé nagy problémáim voltak régebben....

Na megyek inkább mosni...

Johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Márti!
Nem semmi bjaok gyötörnekKépAz arcod legalább rendbejött már,vagy még azzal is kinlódsz?

Gömbölyű!Nálunk már kész a menü:paradicsomleves betűtésztával,és sült husi hagymás tört krumplival

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok,

Bkriszta: hú de jók a hírek..... mennyire közel vagytok ti már a végéhez....

Gömbi: jó nektek, mert Ti legalább kivánjátok. Én még csak azt sem.... Most ráadásul olyan száraznak érzem odalent magam, hogy szinte fáj....Jaj, jaj....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?