Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már nem egyszer írtam, de nem tudtam elküldeni, szörnyen idegesítő, hogy vagy feltörik a Babanetet, vagy karbantartás van, szóval mindig van valami.

Szerintem Bendegúz is hasfájós, bár azt nem tudom, hogy fáj-e neki valami, csak azt látom, hogy erőlködik és sír, nagyon nehezen jön a kaki. Ez a hasfájósság? Szóval 2-3 napja nagyon erőlködik és sokat sír. Most azt próbálom, hogy eddigi abszolút igény szerinti szoptatás helyett, csak két óránként adok neki enni. Hátha az is baj, hogy ha túl gyakran eszik. Közben pedig édeskömény teát adok neki, ami egyrészt jó a hasfájásra, másrészt ha már sír a kajáért, akkor azzal kihúzza a következő etetésig. Ma már sokkal nyugisabb volt és könnyebben ment a kakilás is, úgyhogy úgy tűnik használ a dolog. Azért tartok attól, hogy kevesebb lesz a tejem, mivel eddig gyakrabban volt mellen, de remélem, hogy előbb-utóbb rájön, hogy kevesebbszer ehet és akkor majd többet eszik egyszerre és nem fog egy óra múlva már kaját kérni és a melleim is megszokják ezt, meg hát azért még így is két óránként eszik, úgyhogy éri sok inger a melleimet. Másrészt nem tudom, hogy az édeskömény teát lehet-e hosszú távon adni neki, mármint nem fog-e hozzászokni és tea nélkül meg nem lesz jó sosem.

Eszi

Az én tapasztalataim is azt mutatják, hogy inkább többször legyen cicin, mert attól lesz több tej. Legalábbis nekem így működik. Viszont én már rájöttem arra, hogy ezekben a kérdésekben senki nem tudja megmondani a tutit, mindenkinek más válik be, az egyik könyv ezt írja, a másik azt, a védőnő ezt mondja az orvos azt, szóval tök egymásnak ellentmondó és sokszor számomra logikátlan dolgokat. Ezért is nehéz tanácsot adni, mert ami nekem működik az nem biztos, hogy másnak is.

Gratulálok az új babákhoz! Kép

ruz
ruzicsky

Kedves Mj Móni! Kép
A DorkaDorka az én vagyok, csak akkor új néven kellett a Babanet miatt írnom.

Viszont félreértetted vagy én félreírtam (?), de nem a MOM, hanem a Mammut üzletház mellett van az a jó kis turkáló Kép
Talán azért az sincs olyan messze Tőled. A Fény utcai piac oldalában van az Auguszt cukrászda mellett.

Monazsu71!
Elküldöm a naplómat, amit még akkor írtam, amikor 1 gyerekesből 2 gyerekesek lettünk, hátha segít. Amúgy szerintem ne fejjél, úgy kevesebb idő az etetés (persze, ha nem nagyon fontos a fejés).

Mai menetünket azért írom le, hogy mindenki lazítson, aki csak bír Kép Ne görcsöljetek, hogy hol szoptattok, hol pisil a nagyobb stb. Valahogy mindig megoldja az ember Kép
Reggel ovi, Kristóf leadva. Bálinttal és Bernáttal (babakocsival) busz, majd villamos át a városon. Könyvkötőbe, szakdoli kész, de Bálintnak pisilni kell. Szépen néztem a könyvkötőre (ő meg aggódva az addigra ordító Bernátra - éhes volt), rögvest beinvitált a szomszéd lakás vécéjébe. Bálint pisi, nadrág kantárja belelógott a vécébe brrr, ez van. Vissza Bernáthoz, könyvkötés kifizetve, irány a közeli McDonald's. Gyors sültkrumli és turmixrendelés - a pultos, hallva Bernát orgánumát, rögvest felajánlotta, hogy kihozza, csak üljünk le. Bálint etetőszékbe - nem rohan el - krumpli szájába, jöhet Bernát.
Eddigre szarrá áztunk, én fáztam, de minden sínen látszott lenni.
Krumpli benyom, Bernát elégedett, irány a főiskola. Épp a villamosmegállóig jutottunk, mikor Bálint bejelentette kakilási igényét..lebeszéltem róla Kép Irány tovább a főiskola (azért azt tudni kell, reggel már kakilt, tudtam, nem valószínű, hogy tényleg kell, ő szokott vakriasztást adni, én meg reménykedtem, hogy ez is az). Villamos, esik, fázunk, odaérünk. Vécé, levetkőz, "nem kell kakilni, pisilni" - oké-oké, nem kell. Irány a tanszék, szakdoli lead.
Haza, de előtte posta (kikapcsolták a telefont, elfelejtettünk március óta számlát fizetni - hiába, a szülés..). Sajna a csekk a popsitörlőtől elázott, sajnálkozás, menjünk a Matávhoz.
Na jó...most már tényleg irány haza. Villamos, busz. Haza, Bálint ágyba, Bernát szopik, én majdnem elalszom, de Bernát úgy gondolta, ez mégse jár nekem Kép
Tovább nem folytatom, de volt délutáni műszak is Kép
Most pedig jó éjt! Kép

Üdv. Dorka
dorka

DalmiKép
Azt próbáltad már, hogy elősegítsd a büfiztetést:
Emeld fel a kis lurkót a hónaljánál fogva és párszor (5-6X) ingasd
jobbra-balra-jobbra-balra, mint egy ingaórát. Ez összeszedi a hasiból a
sok-sok buborékot egy nagyba ami utána már könnyebben távozik.

Aztán próbáld meg a válladra fektetni úgy, hogy gyakorlatilag a kis hasiját
"nyomja" a vállad, szóval jó magasra feltenni a gyerkőcöt.

Ha nem büfizik nem baj, szopiztasd megint tovább és újra próbáld meg az
ingázást-vállfektetést.

Ja mégvalami. Szerintem a kamillateánál jobb az édesköménytea mint hascsikar
oldó. A kamillatea ráadásul szárít is és inkább gyulladáscsökkentő hatása
van.

EsziKép
Minél többet szoptatod, annál jobban vannak stimulálva a terjmirigyek. 1-2-3
napig lehet, hogy több tejed lesz, ha kihagyod a szopiztatást, de utána le
fog csökkenni a mennyisége. Próbáld meg, hogy minden etetés után lefejed
mindkettő mellet.

DorkaKép
Köszi, mindig összekeverem a kettőt (MOM-Mammut), de el fogok látogatniKép

Puszi,
MJ-Móni
mj__móni

Kata!
Mi is pedagógusok vagyunk, a férjem iskolájában is divat, hogy a babaszületésre a kollégák összedobnak pénzt, de mi azt szoktuk megkapni, és nem várják el, hogy bemutassuk, mit vettünk. (Azért szerintem ne akadj ki, mert biztosan kedvességből teszik. Szerintem sokan irigyelnek is emiatt titeket és minket.) És szerintem sem gáz, hogy pelenkát vesztek, de azt is lehetne, hogy mutattok valamit, amit biztosan nem láttak még, hogy azt vettétek a pénzből, közben meg vesztek pelenkát. Biztosan van otthon olyan babás kiegészítőtők, amin látszik, hogy új. Ha olcsóbb, és ez is látszik, akkor meg mondjátok azt, hogy a többiből pelust vettetek, vesztek. Kép
Én - őszintén - pont most gondolkodtam, hogy idáig mindkét fiúnál kaptunk kb. 12-15.000 forintot, hogy most nem fogunk, hiszen Bernát már ma hat hetes. Nem hiányolom, bár jól jönne. Még nem jött meg a gyedem, sőt két hónapja nem kaptam semmit (kivéve az egyszeri gyermekágyit), tegnap kikapcsolták a telefonunkat (mondjuk ez a mi feledékenységünk is volt, de most fizethettem két hónapot egyszerre: 26 e forintot). Egy szó mint száz, a pénz nem tud rosszul jönni Kép

Hallottátok ma délelőtt az mtv1-en volt az anyatejről szó, meg a szoptatásról. Azt mondta egy neonatológus, hogy annak a babának, akinek a mamája nem tud szoptatni, vagy kiegészítésre van szüksége, annak az anyatejgyűjtőből jövő tej helyett jobb a tápszer, mert a gyűjtőben addig sterilizálják meg kezelik az anyatejet, míg nem marad más benne, mint anyai tejfehérje és cukor, de kivész belőle az immunhatás, az emésztéssegítő hatás és minden egyéb hasznos dolog. Engem ez igen megdöbbentett, de abszolút el tudom képzelni. Csak annak ajánlotta az anyatejgyűjtőt, akinek a babája allergiás, bár annak is van HA tápszer.
Mit szóltok ehhez?

Puszi, Dorka
dorka

Zsana,
ez lett volna az eredeti ötletünk nekünk is, na de ők valami nagy kaliberűre gondoltak. Na nehogy mán egy tantestület pelenkát ajándékozzon! Milyen kellemetlen az nekik, ugye. (Foggalmam sincs, miért. Nem tudom, mire gondoltak, hisz a gyerek születése után másfél hónappal valószínűleg kiságyra már nincs szükség.) De nem ez a gondom! Egyszerűen ők kötelességüknek érezték, hogy adjanak valamit, ezért pénzt gyűjtöttek és nem volt ötletük. Eddig ok. Most viszont határidőket szabnak, pontos összeget határoznak meg, hogy te mit vegyél, hova szállítsd, hogy majd ők visszaszállítsák. Nem csak azért írtam le, hogy ezzel minket mennyire kellemetlen helyzetbe hoznak, hanem mert egyébként tényleg viccesnek is tartom. Amikor a férjem mondta, tök jót röhögtem a dolgon, csak most már szorít a "határidő" - igazság szerint az első határidőről (múlt hétvége) már le is csúsztunk. Azóta meg egyfolytában érdeklődnek, hogy mi van már. Tényleg röhely. Nem csináltuk meg időre a házi feladatot. Kép
panni2005

Dorka,
én is tanár vagyok, mi is gyűjtöttünk, de mi sem vártuk a számlát. Persze, hogy minden pénz jól jön! Csak mi ezt tudtuk, és tényleg szívből adtunk, feltételek nélkül.

Ismerősök koraszülött babája kapott tejet az anyatejgyűjtőből, de leálltak vele, mert csak hepatitiszre és AIDS-re szűrnek, semmi másra, minden korosztály tejét összeöntik (ugye más korú gyereknek más összetételű tejet termel a szervezeted), és nem ismered az anyákat. Lehet, hogy valójában iszik vagy csak olyat eszik, ami a te babádnak nem jó. Ezért fordultunk mi az Eszter-lánchoz, mert ők a te igényeidnek megfelelő tejadót próbálnak keresni, akit aztán letesztelhetsz. Nekünk nagyon-nagyon bevált. Kép És a sterilizáláskor tényleg rengeteg hasznos dolog elveszik a tejből. Kép

Egyre erősebb a gyanúm, hogy a Pancsa szeme és a megfázások között összefüggés van. Kép Ugyanúgy kezelem a szemét, de amikor beteg, akkor a szeme szép. Amikor egészséges (most úgy tűnik, talán meggyógyul), a szeme újra váladékos. Na most már csak az a kérdés, melyik rosszat válasszuk. Kép (Persze inkább a váladékozást, ez csak költői kérdés volt.)
panni2005

Sziasztok!
A friss babákhoz mi is gratulálunk!

Megjöttünk a CTG-ről, kisnyúl mintaszerű eredményt produkált. Végre nem aludt, hanem végig rúgdosott! Utána megvizsgált a doki és atom zárt minden, szóval nem úgy tűnik, mintha a napokban meg akarna születni... Még a végén majd ráhúz néhány napot. Viszont a dokibácsi pont május 2-án nem lesz egy napig, mert külföldre megy. Azt mondta ne aggódjak, mert a babák legritkábban születnek pont azon a napon, amikorra ki vannak írva. Szóval most beszélnem kell az én kis drágám buksi fejével, hogy a jövő héten legyen kedves kibújni.

Timurr, veletek mi újság? Macsek próbálkozott újra a kisággyal?

Pusz,
e

Kép
emma8

Sziasztok
Gratulálok az új babákhoz!

EmmaKép
Mi szerdán voltunk nst-én szokás szerint végig mozgott,majd lerúgta a kütyüt,kis aktív,fájást nem mutatott,pedig menni alig bírtam úgy szúrt ott lent.A doki azt mondta szépen illeszkedik a buksija,nem tudom ez jelentheti azt,hogy készül valami.Nem bánnám.Annyira szeretném már látni,megfogni,meg minden.KépA tejcim minden este eláztat.Nekem már olyan érzés amikor mozog mintha egy nagy molylepke akarna kijönni pocin keresztül.

Franci nyugodtabb,már amennyire tellik tőle,állandó felügyelet alatt van,néha szugerálja az ágyat szólok neki akkor durrog egyet aztán beletörődik,ha magára hagynám két percre biztos befészkelné magát.

Vettünk a kisnyuszkónak fülbevalót,olyan kis ari.

Kata
Szerintem ez legyen a legkisebb probléma,vegyetek valamit, nektek ez csak jó,nekem nem tudnának annyi pénzt adni amit ne tudnák elkölteniKép,nekünk jó lenne most egy ilyen akció,mert járókánk még nincs.Nektek meg van minden etetőszék,járóka?

Dorka
A sztorijaidat hallva te tutira nem unatkozol .Kép

Timurr
Vendég

Hadri!
Engem is császároztak, ráadásul a szülésem is kísértetiesen hasonlított a tiedre, még most sem teljesen dolgoztam fel, simán elsírom magam, ha visszaemlékszek, pedig már 2 hete történt. Nem engem kérdeztél, de nekem is totál érzéketlen a vágás feletti rész, szerintem lehet, hogy idegszálakat is elvágtak ott. Fogalmam sincs, hogy valaha visszajön-e az érzete.

Eszi!
Nekünk a klinikán azt mondták, hogy fejni, fejni, fejni és ennek jótékony hatással kell lenni a tejcsi mennyiségére.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Nagyon régen nem írtam mert amikor időm volt akkor a babanet nem működött.
Mi jól vagyunk,egész jól belerázódtam a két gyerekes létbe.
Kamilla már 7 hetes és nincs okom panaszra.Nem hasfájós,eszik,alszik.A kezdeti szopis nehézségek is úgy tűnik megoldódtak,bár tejem épp annyi van ami elég,sőt néha még pótolni is kell.Szerencsére van tejtesó így még nem nyúltunk tápszerhez.
Láttam a tesvér dologról volt szó korábban.Nálunk Dini nagyon jól fogadta,szeretgeti beszél hozzá vagy nem is foglalkozik vele.Az első egy két hétben viszont sokat sírt és amikor szoptattam teljesen kikészült.Most már elfogadta.Mindig adok neki vmi feladatot,pl.rajzolj vmit,rakd ezeket sorba stb.A nappali közepén lévő szőnyegen egy nagy parkolóháza van amivel el van órákig.Nagyon jó vétel volt.Kép
Persze délelőtt bölcsi ami szintén sokat jelent.
Cumi téma:Kamilla nem fogadja el a cumit egyáltalán.A cumisüvegből is nehezen issza meg a tejet de már azt elfogadja.Ez változik majd szerintetek vagy egyszerűen nem fog cumizni és kész?Végül is jó lenne.
Császármetszés:Dini után nekem igen csúnya volt a vágás.Most szebb de nekem is érzéketlen a fél hasam.Hát nem tudom de szerintem is úgy van ahogy Muki írta.Jövő héten megyek dokihoz.
na eldugulok,jó babázást és babavárást mindenkinek!
sziasztok
nyetus76

Borbolya,
Nálunk is jelentkezett nemrég az általad leírt probléma. Az én véleményez az h nem cumizavar. Nálunk úgy van h amikor éhes és cicire teszem akkor ügyesen bekapja, de ha pl büfizni megszakítom az evészetet és újra vissza akarom tenni na akkor kezd kapálózni és mi úgy mondjuk h nem találja a fogást. Sokszor kell segítenem neki. Mi használunk cumit és azt észrevettem h ha kiveszem a cumit és rögtön mellre teszem akkor néhány szívás erejéig úgy szívja mint a cumit de utána technikát vált. Ennél a kapálózásnál meg óriásira nyitja a száját és nem bírja bekapni. ahogy Panni írta én nem váltottam kozmetikunot. Azt viszont nem tudom h vajon fáj-e a torka m a cumit is sokszor kiköpdösi. Azt vajon honnét lehet látni h fáj a torka(Panni?)
Magyarul gőzöm sincs h ez miért van.

Mukika,
aranyos a kislányod nagyon. Látom sorstársak vagyunk. Én a szülés feldolgozásában ott tartok h belegondolok h mit csinálhattak a császár alatt a hasam felvágásától kezdve ... A sírás most már alábbhagyott úgyhogy fel a fejjel egyszer csak elmúlik ez a szar érzés.

Adri
hadri

Babus!
Bocs, hogy újfent belekotyogok, de az Elocommal vigyázz! Kortikoszteroid. Én higított verzióban folyamatosan kentem magam vele terhesség előtt, de amint megtudták, hogy jön a baba, azonnal letiltottak róla. Szoptatás alatt is szigorúan tilos kenegetnem magam akár Elocommal, akár egy másik, hasonló erősségű szteroiddal.
Látom, hogy Kristófnak csak átmeneti jelleggel írta fel a gyerekdoki, de azért vigyázz, ha esetleg visszajönnek a tünetek, kérdezz meg egy bőrdokit is! Ez csak az én véleményem.
Üdv
Gemini
28+6
gemini

Borbolya!
Ezen sajnos mi is átestünk. Én 1 napig kínoztam, aztán 1 napig békén hagytam. Ekkor lefejtem a tehet és odaadtam neki Aventes cumisüvegből. Másnap visszaraktam cicire és simán szopizott. Remélem ez Nálad is beválik! Egy fontos dolog, amit azóta tudtam meg: ha hűtőben tárolod a tejet, akár csak egy óra hosszat is, már nagyon sok immunnerősítő anyag megsemmisül benne. Így ha tudod, közvetlenül etetés előtt fejd le. A fagyasztott tejjel még rosszabb a helyzet, de még ez is jobb, mint a tápszer. Még egy megjegyzés: én bimbóvédővel szoptatok, így lehet, hogy könnyebb volt Marcinak visszaszokni. Egyébként szerintem nekem épp nem volt tejem vagy nagyon nehezen áramlott épp akkor, amikor Marcinál elkezdődött a "sztrájk", mert fejés közben is nehezett jött. 1 nap alatt megnyugodott. Én azért tartottam 1 nap szünetet, mert féltem, hogy megutálja az egész procedúrát, ha nagyon erőltetem. Remélem Nektek szünet nélkül is menni fog. Masszírozd sokat a melled, zuhanyozd meleg vízzel sokáig vagy szoptasd úgy a Manódat, hogy előre hajolsz és szinte fejd bele a szájába a tejet (egyes könyvek szerint állj négykézlábra a gyerek fölött, eddig azért nem jutottam el), de csak úgy, ha a szájában tartja a mellbimbót. Nálunk ez bejött és csak a szoptatás végén alkalmaztam, megtanulta teljesen kiszívni a mellet és most már jó sok tejcsi van (így pontosan elég Falánk-Marcinak, és remélem most nem kiabáltam el) és ezt a fejést sem kell gyakorolni. Sőt fejnem sem kell egyáltalán. Most 140-180 g-okat eszik, néha-néha egy ciciből, gyakrabban kettőből. Persze így fáj is a pocakja a sok kaja miatt Kép, de legalább nem kell tápszer. Ja, és igyál sok-sok ásványvizet.
Remélem segíteni fog! Addig is kitartás!

Eveka

Kép
eveka

Kiütések:
Nálunk a Neogranormon jött be és az, hogy semmilyen tejterméket nem eszem. Így javulnak a kitések, de az igaz, hogy csak lassan. Viszont így a szteroidos krémhez nem nyúltam Kép!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!
A nyari topikbol vagyok, illetve a "korom "alapjan oda tartozom, eddig nem nagyon jott, hogy irjak is oda, most mar azt is tudom, hogy miert...
Feltettem ott ma delelott egy kerdest, amire legalabb tizen tudtak volna valaszolni, de ugy latszik, nem vagyok eleg torzstag...
Igy aztan Hozzatok fordulok, legyszi segitsen, aki tud: szeretnek idopontot kerni a Praxisba, 4D-r, de mivel veszelyeztetett terhes vagyok-kb. egy honapja kinyilt a kulso mehszajam-szigoru fekvesre vagyok itelve, sem ulnom, sem lepcsoznom nem szabad, ezert szeretnem megtudni, hogy van-e a Praxis epuleteben lift, mert azt tudom, hogy a 4. emeleten van a rendelo...Illetve, hogy kb. mennyi a csuszas a kapott idoponthoz kepest?
Biztos a legtobben Kozuletek jartatok mar ott, nehanyan talan nem is olyan reg...
Elore is koszonom szepen,
Dorka.
dorka34

Gemini!
Én is úgy tudom, hogy veszélyes. Nekünk 2 gyerekorvos is azt mondta, hogy csak végszükség esetén írja majd fel, pedig Marcinak nagyon sok kiütése volt már és egy kicsit gyulladt is volt.

Eveka

Kép
eveka

Dorka34!
Van lift és nagyon rendesek. Mi Győrfinél voltunk.

Eveka

Kép
eveka

Panni

A profilomban benne van az e-mil címem: írd meg a telefonszámod, hogy jövő hetre tudjunk valamit egyeztetni.

Megint nincs időm végigolvasni az írásokat, pedig olyan kíváncsi vagyok hogy mi történik! De hát ilyen a babázó anyukák sorsa!
Timka
timka

Sziasztok
Most tudok írni, mert a kisfiam anyósoméknál van és a pici végre elaludt. Érdekes napközben nem sokat alszik, talán 2 órát. Viszont az éjszakákat egész jól végig alussza. Általában csak egyszer ébred fel. Ezt gyorsan lekopogom.

Marq: én sem nem gondoltam komolyan a tápszer dolgot, de azt el kell ismernem, hogy a szoptatás mellett nincs időm semmire. És nagyon sajnálom a kisfiam, mert látom, hogy szenved. Nagyon hirtelen esett ki a "központból". De úgy gondolom, hogy ha neki megadtam mindent, akkor a Hajnikának is jár. (szopizás, és nem hagytam sírni, sokat volt ölben ő is. Hajnika meg állandóan mellen lenne. Az éjszakát kívéve még nem volt olyan nappal, hogy 2 óránál tovább bírta volna, teljesen függetlenül attól, hogy 90 -et szopizott vagy 40-et. Ráadásul még hasfájós is. Tegnap például szoptatástól szoptatásig sírt. Most elhagytam a laktoherbárt szoptatós teát és tejet, hátha ezek okozzák a hasfájást. De már nem tudok mit enni. Amúgy én is rendelem az ebédet. Szóval ez van.

Dorka: nagyon örülnék a naplódnak. Email címem: moradics@freemail.hu. Fejnem azért kell, mert sebes az egyik cicim, és olyan rossz helyen van, hogy amikor ráharap vérezni kezd, ami nem tenne jót a kis gyomrának ha lenyelné, a fájdalomról nem is beszélve. Viszont nem szeretném ha elapadna a tejem.
Brigó (remélem jól írtam): tényleg örült a szülésznőm a névválasztásnak. Ezek szerint te is szülőszéken szültél?

Mukika: Sajnálom, hogy császárral szültél és olyan rossz élmény maradt (mondjuk ha a szülésre gondolok engem is a hideg ráz, pedig az első után azt mondtam, hogy jöhet a következő, most még a gondolatától is borsozik a hátam) Abban viszont jó, hogy így még esélye sem volt, hogy a baba elkapja a bacit. Egyébként kinél szültél? Ha jól emlékszem azt írtad, hogy az orvosod pont azon a héten volt szabadságon.

Monika
monazsu71

sziasztok!

Ruzicsky
Boldog névnapot kívánok!

Látom, kezd beindulni az irogatás, pedig most jó idő van, végre ki lehet menni.
Mi ma már megjártuk a Heim Pál kórház sebészetét, mert Vilike köldökén nőtt egy gomba (nem gombás fertőzés, hanem valami sejt, amit az alakja miatt hívnak gombának), azt kell leszedetni.

Nyetus
Jó, hogy előkerültél, és hogy minden rendben veletek. Kép
zsana75

Dorka, ahogy Eveka írta van lift a praxisban és nagyon csúszás sem szokott lenni. Győrfi Mátyás mellett én nagyon tudom ajánlani Hajdú Krisztina doktornőt is, aki egyébként egy elismert humángenetikus, nekem a legutóbb Ő nézte meg a picúromat.

Timurr, én is szívesen babáznék már, de az én méhszájam továbbra is 3000-es, atombiztos...Szóval a napokban nem számítok rá, hogy megindul.
Milyen fülcsit vettetek a nyuszilánynak? Már a kórházban belövetitek?

Kép
emma8

Sziasztok Csajszik!

Ezer éve nem jártam itt. A 39. hét elején vagyunk, ma talán végleg elment a nyákdugóm, a doki azt mondta, közel 3 centit tágultam. Május 4-ére vagyok kiírva, de nem valószínű, hogy megérjük.

Ki van éppen hasonló várakozó állásponton?
Ancianyu

Zsana!
Van jó sebészetek? Tudok ajánlani egyet a Tűzoltó utcában. Szuper, kedves, rendes Kép
Jenővári Zoltánnak hívják (hivatkozzatok nyugodtan Szeredás Dorkára, mi a Kútvölgyi rendelőben ismertük meg, és ő műtötte Kristóf fitymaszűkületét három hónapja) Kép
Jobbulást kívánok!
Dorka
dorka

Valaki írta, hogy milyen rossz lehet fogas babát szoptatni Kép Háát, Te is fogsz, hiszen hamarosan bújnak majd a fogacskák, de ne aggódj, a baba nem fog megharapni. Én mindkét nagyfiamat egy évig szoptattam (Bálintot csak 10 hónapig), és akkor már rendesen volt foguk. Semmi gondot nem okoz. Emlékszem, egyszer-egyszer előfordult, hogy finoman megharaptak, de azért az nem szörnyű Kép
Dorka
dorka

Ancianyu
Május 4.-e nagyon jó kis nap,hisz akkor születtem.Én május 8.-ra vagyok időzítve,de már nagyon várom.Kép

Emma
A méhszáj ki tudja? lehet észre sem veszed és itt van az idő!Kép
Megpróbáltam lefényképezni a fülbevalót,de nem igazán adja magát vissza,mert nagyon pici,alig lehet megfogni.Szeretném már a kórházba berakatni neki,mert akkor még meg sem érzi,direkt ilyen nagyon pindúr fülbevalót vettünk,remélem nem fogja zavarni.
Kép

Timurr
Vendég

Eveka,
koszonom.
Dorka.
dorka34

Sziasztok!

Zsana

Köszike Kép

Dorka34

A többiek már írták, hogy a Praxisban van lift, és ha nem akarsz várni, akkor úgy kérj időpontot, hogy te legyél aznap az első, akkor biztos nem kell várni, de egyébként én úgy vettem észre, hogy inkább a dokinál szokott lenni csúszás, az ultrahangnál nem nagyon.

Hadri

Ilyen nálunk is szokott lenni, hogy nem találja a fogást Bendi, de én is addig próbálgatom a szájába tenni, hogy előbb-utóbb sikerül. Kép Mi nem használunk cumit, mert nem nagyon tetszik neki, kiköpi kb. 2 perc után.

ruz
ruzicsky

Dorka
Nem volt jó sebészünk, nyitottam is egy topikot ezügyben, de nem jelentkezett senki.
Egy fiatal, kedves dokibácsiba botlottunk, aki egy damillal elkötötte azt az izét és mondta, hogy le fog esni. Kedden kell visszamenni. Annyit kérdezett, hogy miért nem előbb vittem.
Ehhez képest a gyerekorvos mondta, hogy várjunk még vele, meg hogy valami ...szkópiás eljárással fogják leszedni. A gyerekorvos továbbra is az alkohol-hintőpor kezelési módot ajánlotta, a sebész meg külön szólt, hogy hintőport _ne_ használjunk.
A gyerekorvos azt mondta, Vilmosnak tölcsérmellkasa van. Jól megilyedtem, sírtam is miatta. Mivel az a doki, akinél ma voltunk, mellkassebész is egyben, rákérdeztem. Azt mondta, meg sem nézi, mert ebben a korban azt még nem lehet felismerni.
Hát, ennyit a gyerekorvosunkról. Kép Kép
Azért köszi, felírom, ha mégis szükség lesz rá később...
zsana75

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, bár most aztán már tényleg tanácstalan vagyok.

Zsana, cumizavar elvileg lehet, mert sajnos kapott cumit, sôt, sokszor csak az nyugtatja meg. De szerintem amit korábban rendezett, az inkább lehetett cumizavarra utaló magatartás: hangosan cuppogott a cicin, idônként ráharapott az ínyével a bimbóra és hátrahúzta a fejét, úgy csócsálva azt. Hát, csillagokat láttam olyankor... De ezt kezdi abbahagyni szerencsére. Ez az újabb fajta viselkedés viszont szerintem más volt. De nem igazán tudnám megindokolni, hogy miért gondolom ezt.

Kata, semmi kozmetikumot nem váltottam, szerintem menzi sem kezdôdhet még, nincs semmi rá utaló jel, egyébként is nincs még 3 hete, hogy szültem. A torokfájást mirôl lehet észrevenni?

Adri, a büfizés nálunk is egy mizéria. Panna szörnyen mohó, ezért mindig visszabukik tejcit, és így rászoktunk arra, hogy 2-3x büfiztetjük szopizás közben is. Illetve büfiztetnénk, ha hajlandó lenne együttmuködni. De ha megszakítjuk a szopizást, és ô még éhes (azaz kb mindig), akkor nem hogy büfi nincs, de torkaszakadtából ordítani kezd, míg vissza nem kapja a cicit. Hihetetlenül akaratos a kiscsaj... Szóval oda akartam kilyukadni, hogy nálunk ez nem csak büfiztetés után jelentkezett, hanem az elsô rácuppanástól kezdve. Viszont az stimmel, hogy óriásira kinyitja a száját, kicsit rázza a fejét, mintha nem tudná jól bekapni, de aztán mégis bekapja, szív párat majd kiköpi, és újra kezdi az egészet a száj óriásira tátásától kezdve, mindeközben pedig vadul hadonászik minden végtagjával.

Eveka, fejni nem szoktam, még az elején próbáltam, de nem ment, és így el is ment tôle a kedvem. Ráadásul a kis cumi miatt már most félünk, hogy "elrontottuk", ha nem muszáj, nem próbálnám ki még a cumisüveget is. Viszont tejem van bôven, ezzel nem lehet gond, a kismanó 340 g-ot hízott egy hét alatt, azaz 2 heti mennyiséget!!

Volt ma nálunk a védônô, és eléggé meglepett a javaslatával. Pont a szoptatás végén ért ide, így le tudtunk ülni beszélgetni, közben én függôlegesben tartottam Pannát, hogy büfizhessen (már ha hajlandó, ugye). Kb 20 perc után elkezdett nyugösködni a leányzó. Mi ilyenkor szoktunk neki cumit adni, de mivel le akarom most szoktatni, kérdeztem a védônôt, hogy na ilyenkor mi van. Mondta, hogy tegyem mellre megint, akkor is, ha pont 20 perce végzett. Mellre tettem, nyammogott rajta kb 5-10 percet, majd bealudt. Ismét büfiztetés, ismét szeretgetés, majd 10 (!!!) perc után újra nyekergés majd sírás. Kérdeztem, hogy oké, és most? Javasolta, hogy megint tegyem mellre, mert szerinte ez nem hasfájós sírás. Hát, ô a szaktekintély, megint mellre tettem, most már a másikra. Kb 5 percet szopizott, majd megint abbahagyta. Hát nem tudom... szerintetek ez normális? Oké, hogy igény szerinti szoptatás, de azért a háromszori szopizás 1 óra leforgása alatt... ez nem túlzás?? Mindez annak tükrében, hogy ha 2-3 óránként eszik csak, úgy is többet hízik az "elôírtnál".

Még egy kérdés, aztán befejezem a regénykedést mára. Ti mennyit veszitek fel (ölbe, kézbe, vállra akárhogy) a babátokat? Illetve hagyjátok-e ôket sírni, vagy olyankor egybôl fölveszitek?

Angéla, köszönöm a képet a táblázatba! Kép

Pusza,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Én tényleg mellreteszem, ahányszor csak igényli. Így ő is nyugodt, meg én is, mert nem sír. Kép
Már írtunk róla, hogy pl. kakiláshoz is igényli. Nálunk akkor van az, hogy nem kapja be, csak úgy játszik vele.
Büfi nálunk sajnos nem kaja után jön, hanem jóval később.
Enyém gyerek sokat van kézben, részben, mert sokat eszik, másrészt, mert várom, hogy büfizzen, harmadrészt a kakiláshoz is jól jön a cici...Kép
Ha éppen nincs semmi nyűgje, akkor már órákig képes nézegetni az ágyon, de ha sír, egyből felveszem, mert akkor valamit akar, csak éppen még nem tudja azt mondani, hogy éhes vagyok, büfizni kell, stb.
zsana75

Sziasztok!

Hagy kérdezzek már hülyeségeket, mert néha már magam sem tudom, hogy jót vagy rosszat csinálok. Ugye a sok látogató mind ossza az észt, én meg már nem tudom, hogy mit hogyan kellene.

1. Pelenkázásnál elég csak a törlőkendőt használni, vagy előtte vízzel érdemes lemosni az érintett területet? Mert én először vizes vattával letörlöm, aztán jön a popsitörlő, aztán a Bepanthen kenőcs. És minden pelenkázáskor be kell kenni a baba bőrét?

2. A babaruhákat kézzel vagy géppel mossátok?

3. A fürdetés milyen gyakori? Mert Jázi holnap lesz 4 hetes, és én még most csak kétnaponta fürdetem. Nem mászkál ő még, hogy leizzadna, és nem is piszkos (mármint nincs homokozóban, stb).

Akinek van ideje és kedve, léccci válaszoljon!!!

És egy mai kép. Sajna a cumit nem hajlandó kiköpni, pedig anélkül még szebb lenne Kép

Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Borbolya!

A szopizáshoz nem tudok mit hozzáfűzni, mert nekem nem adatott meg ez a lehetőség Kép

Viszont hogy mennyit van kézben Jázi? Hááát, én próbálom azt, hogy ne sokat legyen, mert nem akarom, hogy nagyon hozzászokjon. De szerencsére már 4 hét után sikerül megkülönböztetnem, hogy miért sír, így aztán ehhez igazítom, hogy felvegyem-e avagy sem. Pl. hasfájós, és ha azért sír, sosem hagyom fekve, mert könnyebben távozik a puki, ha mozgatom, így aztán ilyenkor felveszem. Ha a cumiért sír, akkor csak visszarakom a szájába és "felejtsen el". Ha viszont éjszaka huszadjára köpi ki a cumit, és azért sír, akkor már nem bírom tovább, és felveszem és szépen elaltatom. Illetve imádom kézben tartani kajálás után, mert olyan pofikat vág, hogy már mondtam a férjemnek, hogy fel kell venni kamerával, mert a fényképezőgéppel nem lehet "elkapni" ezeket a grimaszokat.

Na, csak ennyit akartam.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Így is szép Kép
1, vagy-vagy. Ha nagyon össze...ja magát, én akkor szoktam csap alatt! lemosni, alap esetben törlőkendő. Mondjuk én olyan törlőkendőt használok, ami jó vastag és nedves.
Kenni én csak időnként szoktam, akkor is vékonyan, mer azt hallottam, hogy a krém ugye a pelenkára is rákenődik és úgy kevésbé szívja a nedvességet, ezért amíg nem piros Vilmos feneke, én nem viszem túlzásba.
2, én géppel mosom, külön a mienktől és speciális mosószerrel (allergia ellen), amiről már tudom, hogy hülyeség, mert ha magamhoz fogom, akkor az én ruhámmal érintkezik, az meg normál mosóporral van mosva
3, mi először minden nap fürdettünk, aztán volt, hogy kimaradt egy nap, most meg már nem csinálunk belőle gondot. Mondjuk eddig a leghosszabb kihagyás két nap volt. Persze ilyenkor fokozottabban ügyelek a pelenkázáskori letörlésre, illetve a hajlatokat is áttörlöm.

Kíváncsi vagyok, lesz-e két egyforma válasz, vagy legalább hasonló KépKépKép
zsana75

Borbolya,

Én minden sírásnál felveszem, ha tovább tart kb. félpercnél mert lehet,hogy gyenge vagyok de belefájdul a szívem. (Meg néha a fejem isKép)
A cumira ő is rákapott de semmi probléma a szopival mondjuk ő is elég agresszívan tömi magát (Kerek egy kilót szedett fel mióta hazahoztuk a kórházból azaz kb. 2hete)
Ja és ezt a sűrű mellretevést akartam a cumival kikerülni, hiszen ha nem éhes elaludni a cumin is tud, de elképzelhetőnek tartom, hogy "csak" a közelségedre vágyik.

Timurr,

Nagyon ari a fülbi Kép
Biztos nagyon várod már, hisz majd mindenki megszenvedi az utolsó heteket, napokat de kitartás. (Na most bölcsebb nem jut az eszembe)
Meg mindenkinek aki még a nagy esemény előtt áll.
jammie

Zsana!

Köszi!!!
Nekem szerencsére nincs olyan, hogy összesz.rja magát, mert mindig akkor kakil, amikor tisztába teszem. Ügyes kislány Kép Én Pampers törlőkendőt használok. Az nedvesnek nedves, de hogy mi számít vastagnak??? Az, ami nem szakad el, ha törölsz vele egyet? Mert akkor ez vastag.

Én Persillel mosom a cuccait, és eddig kézzel, tegnap már géppel.De egyelőre még külön a mieinktől.

Én csak reggelente szoktam Jázit letörölgetni (arc, fül, kéz, nyak, hónalj), nem minden pelenkázáskor. Csak a szemét törlöm neki, ha csipás.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Jammie!

Két hét alatt egy kiló??? Nem semmi.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Letörölgetés: arcát akkor, ha kifolyik valami (tehát gyakran Kép), a többi általad említettet nem nagyon, viszont a lábán vannak jókis hurkák, ahova be tud folyni ez-az a pelusból, na erre kell figyelni.
Pampers és Johnson kendőt én csak annyit használtam, ami a reklámcsomagban volt, nekem nem jöttek be. Itthon Huggies volt, az tök más, sokkal vastagabb és nedvesebb így könnyebben lehoz mindent. Azóta volt Nivea és DM-es (Babylove a neve asszem), de arra mindig figyelek, hogy vastag legyen. Asszem úgy van ráírva, hogy mikroszivacsos.
zsana75

Állítólag a tej miatt hízott ilyen sokat a színéből megállapította a védőnő, hogy nagyon zsíros (ami állítólag nem baj mert nagyon tápláló) de sajnos a pofiján meglátszik tele van kis fehér pöttyökkel.
Törlőkendő ügyben én nem hiszek abban, hogy csak a drága lehet jó amit én használok 395ft-72db extra vastag kamillás-aloe verás és nekem nagyon bejött.
jammie

Zsana!

Értem. Hát, nekünk a Pampersből van itthon egy pár csomaggal, azt már elhasználom, de nekem egyelőre bevált.
Persze,persze, a hurkákat mindig kitörlöm, mert az ugye "kéznél van" a pelenkázáskor, és a száját is mindig törlöm, mert még akkor is eszik, amikor már kifelé folyik neki, és így úgy néz ki, mint egy kisdisznó. Illetve a mai ruhája alapján inkább Malacka Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Jammie!

A lényeg, hogy akkor ez a növekedési ütem nem káros!!! Meg azért gondolom nem így lesz majd minden héten, csak meglepett.

Amúgy én úgy vagyok ezzel a márkás-nem márkás, drága-nem drága kérdéssel, hogy még most inkább veszek márkás pelenkát, stb, de csak akkor, ha akcióban van (uez a törlőkendőre is), és ha már fejlettebb (nem találok rá más szót) lesz a bőre, akkor elkezdem használni a no-name, de olcsóbb dolgokat. Ami persze nem biztos, hogy rosszabb pl. a Pamperstől, de nekünk egyelőre ez bevált, és így nem is váltok.

Na, megyek tusolni, mert du. 5-kor kajált a csöppség, és lassan itt az ideje a vacsorának.

Kösz mindenkinek a társalgást.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Mi minden nap fürcsizünk, már csak azért is, mert Bendegúz nehezen aludt el általában az elején és a fürdés is ilyen esti elfoglaltság, napi rutin, hogy tudja, hogy most már este van és aludni kell.

Én törlőkendőt használok, még sosem mostam le kaka miatt, de annyira nem kakilta még össze magát, hogy kellett volna, elég volt eddig a törlőkendő, legfeljebb néha többet elhasználok, mint alapesetben. Lehet, hogy keveset kakil? Bár van úgy, hogy több részletben van a dolog, mert már észrevettem, hogy ha jön egy adag és még erőlködik, akkor kicserélem a pelust és akkor csinál még egy adagot, szóval ha tiszta a pelus, akkor könnyebben jön a következő adag. Kép Nekem amúgy a Pampers sensitive törlőkendő jön be, bár nem próbáltam mindegyik fajtát, de amiket még próbáltam azok közül ez volt a legjobb.

Ja és nektek melyik popsikenőcs jön be? A Bepanthen az tök jó, de az nagyon hamar fogy és tök drága. Amit meg a gyerekorvos felírt gyógyszertári az meg elég sz..r. És én bekenem minden alkalommal.

És én mosást úgy csinálom, hogy géppel de külön mosom a baba cuccait, Tomi kristály géllel, én amúgy is szeretem a folyékony mosószert, meg már nem is tudom milyen öblítőből a sensitive-et, szóval semmi extra babacucc, hanem az amit mi is használunk, de be szoktam állítani a gépen egy extra öblítést, biztos ami biztos. De ugye mi nem vagyunk érzékeny bőrűek, úgyhogy remélhetőleg a baba sem lesz az, de eddig nem volt gond.

Zsana

De jó neked, hogy órákig is elvan magában a kis maszat. Kép

Az enyém kb. fél órát van így el, hogy nézelődik magában is, de ennél többet nem hajlandó, előbb-utóbb sírni kezd és akkor felveszem, vagy próbálok ilyeneket, hogy megfordítom, beteszem a hordozóba (ami nem biztos, hogy jót tesz neki), és abban ringatom vagy ölben van ilyesmi. De jó lenne, ha többet lenne el magában. A cumit viszont kiköpi. Ami amúgy nem baj, mert így legalább nekem hiába lenne per pillanat kényelmesebb, ha azon elnyammogna és csendben lenne, nem fog rászokni. Kép

ruz
ruzicsky

Borbolya

Nekem az első időben volt ez amit írtál, hogy Bendegúz szopott egy kicsit, majd abbahagyta, aztán letettem, 10 perc múlva megint sírt, hogy éhes, megint szopi, megint letettem, megint 10 perc múlva sírás és mindez éjszaka...talán most már kezd leszokni erről, nem tudom miért volt ez, talán pihenni akart közben... ???

ruz
ja ideírom, hogy 4, azaz ma négy hetes Kép
ruzicsky

Muki,
Nekem csaszi után elmúlt a hasi érzéketlenségem. Nem tudom, mikor, mert már nem figyeltem, csak akkor foglalkoztam újra vele, amikor Hadri kérdezte. 7 hetesek vagyunk. Szerintem minden regenerálódni fog, csak idő kérdése. Mégis csak műtét, a '60-as évekig rengetegen belehaltak. De kérdezz rá a dokidtól, engem is érdekel, hogy megy ez. Állítólag a heg is szépen el fog halványulni. Kép

Hadri, Borbolya!
A babák általában sikítanak, ha fáj valamilyük. A hiszti közben Panni is fel-felsikoltott. A végső szót (fáj a torka) a doktor néni mondta ki. Kép A 3 hete szültek is sajna tüszőérhetnek és arra kb 2 héttel megjöhet nekik. Ritka, de előfordul. Itt a Babaneten is plvastam valamelyik topikban ilyen esetről. De remélem, azért nem.
Borbolya,
Cumisüveg helyett itathatod pohárból, vagy kanalazhatod. Hosszadalmas, de én 2 hétig csináltam, mert még reméltem, lesz tejcsim. Tök ügyesen lefetyelnek pohárból. Védő nénivel meg nem mindig kell foglalkozni. (A mienk tök kezdő, nincs gyereke, így csak a könyvekből olvasott dolgokat mondja – ha tud egyáltalán válaszolni. De aranyos.) A te gyereked, veled van egész nap, így te ismered jobban. Mindig higyj a megérzéseidnek! Szerintem néha már az is baj, ha az ember túl sokat olvas a témában, mert elnyomja az ösztönöket a sok tudatosság. Legalábbis engem néha idegesít, hogy többféle, egymásnak ellentmondó, "szaklapokban" olvasottak jönnek elő bennem egy-egy probléma kapcsán. Ja, és én akkor veszem ölbe, amikor kívánja. A dokink szerint erre van szüksége, kell a lelkének, majd leszokik róla.

Timka,
Megírtam! Kép
De lányok, még mindig jöhetnétek ti is!

Hasfájás: nekünk a doktor néni azt mondta, hogy hasfájásnak azt nevezzük, amikor a baba étkezés után kb. fél órával úgy negyed-fél órát sír és semmi de semmi nem nyugtatja meg. A többi nem hasfájás, hanem más.

Zsana,
Szegény Vili! Kép Hogy van a köldöke? És hogy viselte?
Az öcsémnek is tölcsérmellkasa van/volt, de sporttal megoldható. Főleg úszás és evezés segít. Ma már észre se venné neki senki. De remélem, csak a doki hülye és Vilmosnak semmi baja! De ha nem jó a dokid, váltsd le! Alig van gyerek mostanság, szerintem bárki más örülne a kártyájának.

Dorka,
Én írtam a fogas babát. Arra gondoltam, amikor az újszülöttnek foga van. Panni az első pár nap iszonyúan harapott, a csecsemősök se tudták lefejteni a cicimről nagy sebek ejtése nélkül. Szerencsére rájött, hogy hogyis kell ezt, de nem lenne bimbóm, ha akkor foga van.

Brigó,
Én általában csak popsitörlőt használok, de nagy kakiknál előbb törlőkendőt, majd vizes rongyot. Popsit mindig bekenem Unguentum infantum popsikenőccsel (ez még viszonylag olcsó, jól kenhető, sok és bevált fogzáskor is az ekcémás, melegkiütéses, elhanyagolt patronált kiscsajomnál is). Ezen szerintem nem érdemes spórolni, mert minek legyen piros? És hát nekem is mindig kimarja a lábamnál az intimbetét, pedig csak pár napig használom. Szegények meg évekig hordják a pelust! Általában mosógéppel mosok öblítő nélkül. 6 hetes koráig külön a mi cuccunktól. (Már egybe.) Naponta fürdetek, mert azért izzad, nyakába folyik a ragacsos tej, popsijának is kell szerintem. És nálunk is az estét jelzi. Ha már fáradt, hisztis, tök megnyugszik, úgy szereti. Már amikor bebugyolálom, hogy átvigyem az előszobán (az mindig hideg), elhallgat.
Ari a leányzó, és látom, ő is fülbevalós!

Na ez megint hosszú lett. Bocsi! És jó éjt!

Kata
panni2005

Ruzicsky
Vilmos is csak az utóbbi időben van el ilyen jól egyedül. Először a falat szerette nézni és a takarót, mostmár a színesebb, formásabb dolgok is érdeklik. A zenélő-forgó pl csak most a héten kezdte érdekelni, de most nagyon.
Persze szerintem azért is van el ilyen jól egyedül, mert tudja, hogy csak jeleznie kell, és máris ottvagyok. Kép
Néhány nap és szerintem nálatok is így lesz.
zsana75

Kata

Kérdeztem a dokit, hogy fog-e fájni neki. Azt mondta, nem ,csak utálni fogja, hogy maceráljuk. Egyébként nem izgatta a dolog.
Most meg az a bajom, hogy a doki azt javasolta, Betadinnal kenjem be. Vettem is, de rá van írva, hogy csecsemő, újszülött, szoptatós anya, stb ne használja Kép.
A gyerekorvos váltással az a gondom, hogy a többit ugyanúgy nem ismerem, nem biztos, hogy jobb lenne.
Csak idegeneket tudnék megkérdezni, hogy kit ajánlanak, és ugye nem biztos, hogy azonos a véleményünk. Kép
zsana75

Hadri,
Melyik képet szeretnéd, ha betenném a táblázatba?
Felteszed?

Fürdés:
Minden nap fürdik Valér, eleinte volt (talán 2 szer), hogy kimaradt, de az az igazság, hogy nagyon szeret fürdeni TummyTub dézsában Kép Sokat szokott pukizni benne.

Mosás:
Folyékony Arielt használok, külön mosom, mert neki nem teszek hozzá öblítőt.

Popsikendő:
Pampers sensitive, nagyon bejött.
Eddig csak egyszer kakilt olyan sokat, hogy fürdetnem kellett egyből Kép. A háta is sz@ros lett Kép

Angéla
angéla

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
6. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
7. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
8. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
9. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
10. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
11. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
12. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
13. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
14. Panni2005 Kép 2005.03.02 Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
15. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
16. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
17. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
18. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
19. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
20. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
21. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
22. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
23. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
24. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
25. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
26. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
27. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
28. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
29. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
30. Pszi Kép 2005.03.20 Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
31. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
32. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
33. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
34. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
35. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
36. Jammie Kép 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
37. Nebula Kép 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
38. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
39. Marqueza Kép 2005.04.02 Luca 3500g 51cm
40. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
41. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
42. Menjuss Kép 2005.04.04 Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
43. Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
44. Mónika Kép 2005.04.07 Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
45. Greenolive Kép 2005.04.16 Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
46. Panny Kép 2005.04.18 Kristóf 3550g 53cm 39+0 Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
47. Fannimama 47+3 2005.03.01 Fanni - - - Schöfp Mérei
48. Zsuba31 40+2 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
49. Gabii 40+1 2005.04.21 Nolan - - - Gold Coast Australia
50. Psandi 40+1 2005.04.21 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
51. Vaktyuk 39+6 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
52. Connie 39+5 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
53. Edinka 39+4 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
54. Zsisske 39+4 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
55. Franyo 39+2 2005.04.27 Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
56. Neszi 38+5 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
57. Pfranciska 38+5 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
58. Asszony 38+4 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
59. Emma 38+4 2005.05.02 Balázs - - - SOTE II.
60. Nagia 38+2 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
61. Panka 37+6 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
62. Timurr 37+5 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
63. Ildibaba 37+2 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
64. Szilvi (Patri) 36+5 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
65. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske 36+5 2005.05.15 Bianka / Bálint - - Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
66. Norkini 36+2 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
67. Akiren 36+1 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
68. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 35+6 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</a></pre>

Aki képet szeretne a táblázatba, szóljon Kép

Marqueza,
Mikorra voltál kiírva és melyik kórházban szültél?

Angéla
angéla

Emma,
Neked is koszonom a tegnapi gyors valaszt, akkor mostmar nyugodtan kerek egy idopontot 4D-re...
Dorka
dorka34

Dorka, nagyon szívesen! És ha van kedved nézz át ebbe a fórumba máskor is! Itt eddig mindig mindenkit nagy örömmel fogadtak, nekem is rengeteget segítettek már a lányok!

Timurr, nagyon szép kis fülbevalót választottatok! Jól látom, egy szivecske és benne egy kövecske? Édi.

Angéla, a vödörben az elejétől fürdetitek Valért? A köldökcsonkot lehet védeni ebben valahogy? Mi is gondolkodunk vödörben, csak azt nem tudom, hogy ezt hogy lehet megoldani.

e

Kép
emma8

Emma,

Első perctől kezdve a vödörben fürdetjük, kevesebb vizet raktunk bele és nem áztattam benne olyan sokáig a gyereket. Kép Volt, hogy vizes lett a köldöke, de alaposan megtöröltem + alkohol és hintőpor. Nem volt gond belőle.

Angéla
angéla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?