Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
menta

Szia Menta!
Nem vagy vmi bőbeszédű!Kép
Te is kismama vagy?

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!

Mino!
De jó lenne, ha minden védőnő ilyen lenne!
Sztem a dokiddal beszéld meg a "napirendeteket". Jobban jársz, ha ő közli a nővérekkel, hogy több segítséget fogsz igényelni, mint mások. Így neked nem kell könyörögni és nem fogják azt gondolni a nővérek, hogy túlzol. És talán előbb befeküdnöd sem kell, esetleg 1 nappal.
Az ápolási lapot minden osztályon kitöltik, itt is. Interjúra lehet számítani.
mail menni fog, nem jössz semmivel, örülök, hogy segíthetek.

Gabi!
mail menni fog

Liolga!
Pont ez a gond a hozzátáplálással. Sose lehet tudni, mit adnak a gyerekeknek, mikor nem velünk vannak. Ráadásul az anyatejet nem is szabad forralni. Tök mindegy, hogy mit írunk alá, mit tiltunk meg. Pedig ezt nem tehetnék meg. Látod neked is van, ami nagyon nem tetszik a kórházban.
A szopiidő 1 óra lenne, de írtam is, hogy sokszor késnek, elvinni meg pontosan viszik őket. Így könnyen lehet fél óra az 1-ből.
Sajnos a legtöbb baba alszik, mikor viszik őket szopni, aztán vagy sikerül felébreszteni vagy nem. Ez is azért van, mert telenyomják őket vmivel (cukros víz?, tápszer?). Igazad van, ha reggel sikerül elkapni a szopit, akkor meg lehet ezt törni, de éjjel is adnak vmit a babáknak.

Éva
syg

Erre az éjszakai dologra én azt fogom csinálni hogy nem leszek rest fejni,és felvinni annyit amennyi kell.Szerencsére nekem a lányommal sok tejem volt a korházban, mindig tudtam leadni, és úgy mentünk haza hogy hízott.Nekem nem volt gondom 'hál Istennek, remélem most sem lesz másként.

Éva
Neked nem repedt szét a hasad? Neked már nincs sok hátra.KépGondolom már minden készen áll.Én most vasaltam ki egy csomó textilpelenkát , meg a kisruhákat.KépMég egy csomó bodyt meg rugit kell vennem, alig van pár db.

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!
A sok beszéd nem az erősségen , az már egyszer biztos. Persze nem ez volt az oka annak, hogy nem írtam sokat.Csak miután írtam nektek egy-két gondolatot, és el akartam küldeni és ez kudarcot vallott , úgy gondoltam kezdésnek ennyi is elég.

Egyébként én a kecskeméti kórházról szóló véleményeiteket olvasgattam, és ez késztetett arra , hogy írjak nektek. Egyes hozzászólások a szivemből szóltak.

Igen én is kismama vagyok, illetve már egy ideje gyakorló anyuka.
Menta
menta

Ha van kedved írj magadról, és kiváncsi lennék mely véleményekre gondolsz.
Hány hetes kismama vagy?Kép Irj egy pár szót magatokról!Kép

KépKép

KépKép
liolga

Szia Menta!
Tarts velünk! Írj magatokról!

Liolga!
A hasam nem repedt szét, de a cickóim igen. Nem olyan durván, de ott vannak azok a kis csíkocskák. Igaz 3-szor akkorák, mint voltak (a cicik). Most egyébként a Milupa terh. csíkokra való krémjét használom, elégedett vagyok vele.

Én ma összepakoltam a kórházi cuccainkat. Remélem nem gondolja azt Pöttöm, hogy akkor most már jöhet!

MINO!
NINCS A PROFILODBAN SEMMI, NEM TUDOM KÜLDENI A MAILT!

Gabi!
Megkaptad a mailt?

Jó éjt!

Éva+ Leona
syg

Sziasztok!

Ezt már nem biztos, hogy elhiszem, hogy minden másnap törölnek, és újra kell regisztrálni!

Éva, nekem most mondta a kozmetikus, hogy kenjem ezerrel a hasam, vagy ha eddig így csináltam, akkor kétezerrel, mert itt a végén is szokott repedgetni! Egyébként ez is adottság szerintem, ha gyengébb az ember kötőszövete, akkkor kenegetheti bármivel! Nekem még tinikoromban a combomon repedt meg, csodálkozom is ( de örülök nagyonKép), hogy most nem. Ilyen csúf időben szerintem nem akar kibújni egy baba sem! Ja, még akartam mondani, hogy nem tudom terveztetek-e vmit a jövő szerdára itt a háznál, de állítólag nem lesz áram egésznap!

Napsütésre még csak remény sincs! Képzeljétek, éjjel egy pillanatig havazott!

Mi ez a mandulaműtétes kisfiú? Lemaradtam tegnap a hírekről! Na, pont most volt a TV2-n, de nem sokat mondtak. Kíváncsi leszek, mi derül ki! Kép

Mino, jól vagytok? Tényleg, akartam kérdezni tegnap is, hogy választottatok-e már nevet Bikfickének?

Szia Menta! Hány hetes kismama vagy? Mit dolgozol?

Bepa! Mi újság?

Liolga,
én is hallottam ezeket az infókat a szoptatási időtartam be-, ill be nem tartásával kapcsolatban, de ezt egyszer már írtam is! Ki a Te dokid? Amúgy tizen évvel ezelőtt is ez volt, mit sem változtak a csecsemősök! Sajnos!KépKép

Az idő ellenére, kellemes napot!

Kép
seriff

Próba 1. 2. 3. Kép Kép Kép

KépKép
mino

Sziasztok!
Akkor egy kicsit rólunk. 25 hetes kismama vagyok ,a második babánkat várjuk. Jelenleg gyesen vagyok.

Liolga!
Kérdésedre válaszolva: Mino és Sygnum hozzászólásai állásfoglalásával értek a legjobban egyet, mert szerintem is haladni "kellene" a korral. Sajnos ez a kméti kórházra nem igaz. (Inkább egyhelyben toporognak, és ha lépnek , ez akkor is csak hátrafelé történik.)Nem az orvosokkal van bajom, hanem a szemlélettel.
menta

Jó reggelt sziasztok!

Gondoltam mielőtt nekiállok főzni, benézek nehogy lemaradjak!Kép
Én kivagyok akadva szegény kisfiú miatt.KépSzörnyű lehet családnak!Kép Bele sem gondolok, az én lányom is most lesz 4 éves.Iszonyat.

Én is úgy gondolom ,hogy alkati dolog a repedés.
A lányommal több mint 20 kg hiztam és nem repedt szép a hasam sem meg a mellem sem, csak a fenekem.Kép Bizom benne hogy most sem reped szét de azért kenem én is,én az Aventnek a krémjével.

Más.
Ti hordani fogjátok vhonnan az ebédet, vagy főztök szülés után? Szerintem ezen is érdemes már gondolkozni.

Ma megyek a terhesgondozóba beutalóért a 32 hetes vérvételhez.Figyeljetek mi a szerepe a védőnőnek? Én egyszerűen nem tudom elviselni az enyémet,legszivesebben mondanám hogy ne jöjjön, úgy sem tud újat mondani.Védőnőt meg nem lehet szabadon választani.

Seriff
Az én dokim a Nemes.Tuti jó fej és nagyon határozott, nekem bejött, tudom sokan nem csípik.

Megyek mert ezer a dolgom, mennen kell kozmetikushoz de addigra kész kell hogy legyen az ebéd!
Na sziasztok!

KépKép

KépKép
liolga

Jó(bb) reggelt!
A napocskát végleg ellopták...

Seriff!
Na én bizony nem voltam rest, írtam a renszergazdának, mert mint látom Téged, meg gondolom Sygnumot, és engem is töröltek...
Jól megkérdeztem az okát..

Köszike, úgy tűnik rendbe jövök! A cukraim a tetemes inzulin emelésére úgy tűnik beáll! Végülis 5 nap alatt belőttem. Ebből másfél nap volt a kritikus, de ezt később Bikficke jelezte, sikerült átvészelnie! Kép
Így, hogy sikerült belőnöm a dózist, nem kell befeküdnöm a kórházba.
Bikficke, még mindig Bikficke névre hallgat.. Kép Kérdezgettük Tőle, hogy mi tetszik neki, volt amire fickándozni kezdett, volt aminél meghúzta magát. Na azokat a neveket kilőttük! Kép Kép

Papusz totál beintett, amikor idéztem Liolgát összelöttyintett-forralt-nikotinos anyatej ügyben!
Azt mondta, hogy az Ő Csodakisfiát ne veszélyeztessék egy rizikófaktorral többel, hogy később allergiás legyen! Nem fogja engedni az összeöntött tejes megoldást!!! Azt mondta, ha nem adják oda a Kicsikének a saját mamitejet, inkább tápszer...ha nagyon muszály..
Na majd meglátjuk..

Liolga
Mennyit írtál?!?! Naháttt.... Kép
És még a végén csatlakozol a lázadókhoz is???? Kép Kép Kép
Nagyon várom a fotós beszámolót!! Papusz nyilatkozott, nem bírná pszichésen az altatásos, hasfelmetszős, feszegetős dolgot még hallani sem, tehát Ő csak a műtő ajtó előtt akar lenni, és azt akarja, hogy azonnal mutassák meg neki a Imádatos csodakisfiunkat! Remélem sikerül! Kép
Most is elérzékenyültem, amikor magamelé képzeltem... Pedig nem vagyok egy lekvár csaj...
(Télleg, elárulod a dokibácsid nevét?)

Sygnum
Remélem nem törölnek ismét, de ide is leírom az emilemet; mino@citromail.hu

A bőröm tónusával nagyon nagy mákom van! A kozmetikusom állandóan megdícsér, hogy mázlista vagyok! Se egy narancs, se egy stria, semmi repedés, szakadás...Úgyhogy ez ügyben nagyon nem irigyellek benneteket!
De a bőröm immunrendszere az vacak.. mint már fentebb leírtam..

Menta: Légy üdvözölve! Kép

KépKép
mino

Liolga, az ebéd az nálunk elég kényes kérdés!
Amíg dolgoztam, én a mhelyemen ebédeltem, mellesleg alig vártam, h itthon legyek, és ne azt kelljen enni! A férjem meg innen a Vásárhelyiből hordta az Anyukájáékhoz, mivel szemben laknak az isivel, és ott megette, a maradékot meg otthon hagyta, és a szülei megették vacsira, merthogy nagyon fincsit és sokat adtak mindig. Aztán én meg jól elkényeztettem, mert szinte minden este főztem . Én nem nagyon akarom az isiből hordani, most azt gondolom, hogy majd én főzök, jó nem az első hónapban, de akkor meg itt lesz Anyukám, vagy az Ő Anyukája-5utcával arrébról-aztán meg úgyis nyári szünet lesz. Mire legközelebb aktuálissá válik a kérdés, őszre, már sztem tudok főzni mindennap. De persze lehet, h ez majd megváltozik, most optimista vagyok. Amúgy sok Anyuka hordja ebből az isiből.

Szerintem sincs sok értelme a védőnőnek, legalábbis amit a terhesgondozáson csinálnak, az szinte 0. Később meg, hátha nem zaklatnak majd!Kép

Menta,
Neked milyen tapasztalataid vannak a kórházzal?

Kép
seriff

Liolga!
Esküszöm, gondoltam, hogy a Nemes Andrs a dokid! Ő az, akit vagy nagyon utálnak, vagy istenként imádnak! Az biztos, hogy hatalmas tudású muki! És technológiákban minden korszerű műszere hamarabb volt neki, mint a kórháznak!

Kaja
Nálunk a kaját anyós segédletével oldjuk meg! Totál rendes!!!!!! (és marha jól főz... Mint én!!! Kép
Ja és pár dobozka főtt, vagy előkészített kaját elkezdtem lefagyasztani!
Nekem délben kötelező fött kaját ennem, a többi 5 étkezésre csak hideget ehetek...(Sajna így lehetett nagyjából belőni a cukraimat) Apuka meg az esti hajtás után meleg vacsira vágyik... Úgyhogy meg kell oldani a napi 1 fött kaját nálunk is!
Védőnéni:
Majd elfelejtettem! Tegnap a Drága felhívott, hogy bocseszka, de a tetűírtása elhúzódott valamelyik suliban, és a 10 órási kismamával, akivel megbeszélése volt, szintén másfél órásra nyúlt a dumcsizás. A kocsija is rossz szegénynek.. (Autószerelő a férje..)Lemondta. De vagy ma délután, vagy holnap jön! Előtte felhív!
Mindent elmesélek majd! Kép
Pusszancs Nektek!

KépKép
mino

Sziasztok!

Jaj, de lemaradtam ma!

Mino!
Ment a mail.

Orsi, kenem én mindenemet, de szerintem is reped, ha akar.

Úgy látom védőnőtémában egyetértünk mindannyian. Nem is tudom, elmenjek-e még hozzá. Majd jön, ha akar. A 4 pecsétem már úgyis megvan.

Mandulaműtét: én nem értem az egészet! Hogy a francba nem veszik észre, hogy nem jut a gyerek oxigénhez. Pedig a fül-orr-gége egy szimpi osztály volt. Az ugyanis az egyetlen, ahol a szülő ottaludhat a gyerekével és a nővérek is egész segítőkészek. Már amelyik az.

Kaja: én tuti nem fogok főzni, mert nem tudok és nem is szeretek. Kedves férjecském vendéglátós eredetileg, amit tudok, azt is tőle tanultam. De ő sem nagyon szeret itthon pepecselni, úgyhogy mi most is sokszor elmegyünk kajálni. Ez gondolom így lesz, ha itt a baba akkor is, annyi különbséggel, hogy akkor majd elhozza.

Megint olyan nehéznek érzem a pocimat. Remélem nem kíváncsi a kicsi lányom erre az időre, de ezek a frontok bekavarhatnak. Egyre jobban félek a koraszüléstől, mindig azért imádkozok, hogy maradjon még a jó meleg kuckójában!

Éva+Leona
syg

Éva, ha már volt kint a védőnő nem megy többet, már legalábbis szülés előtt! Aki itt kint van, azért elég kedves, nem erőlteti magát az emberre, nem is beszél túl sokat. De attól még nem tudom mi értelme van!
Majd kiderül szülés után ez is!
Most nekem is el kezdett fájni a pocim, vsz nem tetszett Neki az az iszonyú hideg, ami odakint van, pedig csak a boltig gurultam el!

Orsi

Kép
seriff

A mandulaműtétről!
A kisfiút az orvos otthagyta, mielőtt fölébresztették volna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A nagymamával beszéltem, ne tudjátok meg soha azt a fájdalmat amit Ők átélnek most. Még 1 hétig hitegették. Meghalt egy 28 éves nő is a múlt héten műtét után ( elismerték mindkét esetben a műhibát )Kecskeméten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eléggé lepukkant hely lett Kecskemét. A gyerekemet SOHA nem vinném oda. Történt még valami, de a kismamákra való tekintettel ennek közlésétől eltekintek.
tundid

Elolvashatjátok a hirtv oldalon!
tundid

Sziasztok!

Most jöttem tanácsadásról.Úgy felmérgesített a védőnő, hogy nem igaz. Amúgy is annyira de annyira antipatikus, de nem kellett volna beszólnia.Mivel a Lili a héten itthon van, ugye ebéd után aludtunk 3 órakkor ébresztette, hogy odaérjünk fél 4-ig.Egyébként a kiskönyvbe 13-16-ig írják a rendelésidőt.Oda is értünk időben, de vártunk legalább 10 percet, mikor kikiabál,hogy menjek be.Szinte rámförmedt, hogy 3 óráig kell jönni mert az aszisztensnő megy el.Azt hittem lemegyek hídba.Magasabb vérnyomást is mért.Kép
Ezt a nőt nem tudom elviselni. Vmelyik nap is beállított úgy, hogy nem is volt megbeszélve, és még csak nem is szólt.Semmirevaló egyébként az egész.Remélem nem jön sűrűn, vagy megmondom neki hoyg menjen olyan helyre ahol tud segíteni, ide feleslegesen jön.

Kaja témában
Mi is elég sűrűn eljárunk kajázni.Ha van kedvem jókat főzök, csak ritkán jön meg a kedv.Kép
De ma főztem igy hogy a lány itthon van.
Én is hozatni fogom a kaját szülés után.
Egy időben mi is hordtuk a Vásárhelyiből, de az 5 napból 2-3 volt ehető, inkább lemondtuk.

Tundid
Ne légy ránk tekintettel!!!!
Légyszi ird le mi történt, szerintem jobb ha tudjuk.

Mino
Szerencsés vagy, nekem a fenekem tök csúnya.Olyan mintha két nagy narancshély lenne! Kép

Legyetek jók! A babák érzik a frontot! Ilyenkor állítólag többen is szülnek.

KépKép

KépKép
liolga

sziasztok
meenta

Mino, nem lehet hogy csak az érzéstelenítéses császárnál kell katéter? Mert ott tuti nem lehet felkelni 12 vagy 24 órán keresztül.Ezért kell a katéter.De altatásosnál szerintem nem kell ágyban maradni. Lehet hogy akkor nem is kell.Kép
De jó lenne!KépMajd jövő héten megyek dokihoz majd megkérdem tőle.

KépKép

KépKép
liolga

Liolga!!!

Egészen felvillanyoztál!!!!!!!!!!
Lehet, hogy télleg nem kell katéter?!? Ha ezt megtudod, ugye először nekem szólsz?!?!
(A védőnőm is azt mondta, hogy minél előbb jó felkelni az altatásos, császáros maminak, kiülni, mert mi tudunk majd ülni is, mozogni, sétálni, de persze nem a folyosón, csak úgy a kórteremben. Ő 6 órát mondott, hogy kb. akkor már nagy szédülés nélkül valszleg fel tudunk kelni!)
A Nemes egyébként bármit kiharcol a kismamáiért! Kép Mondta a Tesóm!

Ha a tanácsadáson való részvételed nem is sikerült fényesre, de remélem a kozmetikus kárpótolt egy kis lazulással! Kép

Na ezt figyuzzátok!!!

A védőnőről!
14:30-kor érkezett, 16:20-kor ment el! Csajok, ezt nem hiszsitek el! Ez a csajszi egy szuper!!
Naszóval
Kérdés:
-Mit szeretnék tudni?
-Elmondom a kérdéseimet.
Az összes kérdésem megválaszolta!
Mind egy szálig! Aztán elmondta, hogy még mit kell tudnunk!

Leírtunk, hogy miylen ruhácskákat, és kb. hány darabot vegyünk az 56-s méretből. Elmondta, hogy mivel Biki nyári legény lesz, hogyan öltöztessem, milyen ruhának mik az előnyei, hogyan fektessem, milyen tipusú krémeket ajánj. Elmondott egy csomó babakozmetikumot, annak előnyeit, hátrányait. Ajánlást tett a gyógyszertári kencékre, olajakra, pelenkára, popsi törlőre. Fürdővízbe ajánlotta a vadárvácska teát, mert a kemény vizet lágyítja, és nagyon jót tesz a baba bőrének. A magzatvízben felázott baba testrészek kezelését elmondta, a köldökcsonk ápolását, illetve a leesést követő ápolást is elmondta!
Megmutatta, hogyan kell masszírozni a mellet, hogyan kell serkenteni a tejcsatornák lazulását, a tej beindulását. Hogyan kell fejni a mellet, császár után milyen poziciókban, hogy helyezzem el a babát, hogy nekem és neki is kényelmes legyen a szopizás!
Ajánlotta, hogy milyen készítmények vannak a mell ápolására!
Ajánlott gyermekorvosokat, elmondta, hogy kiknél van zsúfoltság, ki az aki inkább homeopatikusan gyógyít...Elmondta, hogy aznap be kell jelenteni az orvosnak, amikor megszületett a Babóca, és amikor hazaértünk, aznap megint fel kell hívni a dokit. Elmodta, hogy mik az orvos kötelességei ilyenkor.
Ja, és mondta, hogy mielőtt még elmegyünk a férjemmel a nagybevásárlásra (május 7), még kijön hozzám, hogy ne kelljen bent ülnöm a terhesgondozóban, és addig a még felmerülő kérdéseimet írjam össze!
Na ehhez mit szóltok???
Kép Kép Kép Kép

KépKép
mino

Orsi!
Szülés előtt, ha jól tudom, ki kell jönnie terepszemlére (meg van-e minden). A múltkor csak azért jött, mert 2,5 hónapig nem voltam nála. De én azt sem bánom, ha nem jön, nem hiányzik.

Tundid!
Én is kíváncsi vagyok, rosszabb véleményem már úgysem lehet a szülészet-neonatológiáról.

Roz!
Nekem nagyon szimpatikus volt a dokinő, meg is kérdeztem, hogy elvállalja-e Pöttöm Pannát.

Nekem olyan lennt van a pocim, hogy néha már rossz ülni. Remélem nem készülődik még kifelé, ha jól tudom 1. terh-nél 4 héttel szülés előtt is lemehet. Bár nekem mindig lennt volt.

Éva+Leona
syg

Mino!
Ez nem semmi! Kis mázlista! Szépen lassan nincs kedved megosztani velünk újonnan szerzett ismereteidet? Pl amiket ajánlott. Nyilván a mellmasszázst nem tudod megmutatni, de legalább a többit.

Sajnos úgy tudom, minden császárnál tesznek fel katétert, de nyilván, ha fel tudtok kelni és el tudtok menni a WC-ig, akkor ki lehet vetetni.
Altatás után sztem is fel lehet kelni amint fel tudtok.
Más kórházakban intrasp. érzéstelenítés után is 6 óra múlva fel kell(!) kelniük. Én azt hiszem azután is felkelnék, mondhatnának nekem akármit. Maximum fájna a fejem másnap.

Éva
syg

Figyi Mino! A császár utáni szoptatásra mit mondott a védőnőd?
Szerencséd van hogy ilyen jó fej,Kép az enyém őrület; a multkor még azt a 10 percet is alig birtam ki amit itt töltött nálunk.Kép Egy csajszi azt mondta ma nekem hogy a nővérének érzéstelenítéses császár után 1 héttel indult el a teje, addig semmi, hiába probálkozott a baba.Kép

31+6

KépKép

KépKép
liolga

Most csak nagyon rövid leszek!
(a szokásostól eltérően..hmmm..)

A csaszi utáni szoptatás nagyon fonto, mert amint kiment az altató hatása, volt vizelet ürítés, folyadék fogyasztás, és a baba cicire kerül, azonnal be fog indulni a tej! Ő javasolta a csaszi utáni rooming-int is, ha lesz hozzá erőnk!
A bugyira azt mondta, csaszinál fölösleges a hálós bugyi, vegyünk nagy, kényelmesen a poci közepéig érőt!
A pót táplálásra azt mondta, ha kell, ő jobban megbízik a tápszerben, mint az összeöntött tejben, mert ha felvisszük személyesen is a lefejt tejet, az nem biztos, hogy megkapja a mi babánk!

De azt mondta, hogy fel a fejjel, az 5 napot ki kell bírni, és aztán boldogan élni!!!!!
Ha meg valami nem tetszik, akkor azért vannak a hangszálaink, hogy szóljunk! Kérni, és kérdezni kell!

Na röviden ennyi...
Most megyek, mert itt a barátnőm, csak felugrottam hozzátok!
Lehet, hogy vasárnapig nem tudok jönni, mert holnap leszedik a tetőnket, és újra rakják az egészet. Vasárnap késő délután fejezik be, addig szét kell húznom a netet, mert nálam mikro-net van, és az antennát, meg a kültéri egységet is le kell evnnünk.
Ha tudom, vasárnapra összerakom.
Puszi mindenkinek!
Csodás hétvégét, írjatok keveset, hogy tudjalak követni benneteket!

A rémtörténetekből nincs hiány egyetlen klinikán, kórházban sem, még a legszuperebben sem..
SOTE, Szt. Imre... csak kevés helyen szimatol. a média.
Rövidnek nem sikerült lennem.. Bocsesz Kép
Pusszancs: NoémiKép Kép Kép

KépKép
mino

Ja! A csaszi után azért kell sokat mozogni, hogy megakadályozzuk az összenövéseket!!!

KépKép
mino

Sziasztok!!!!!
Remélen ma nem fognak össze ellenem az égiek ,és végre én is le tudom írni a véleményemet, illetve az célt is ér.
Mint tudjátok a " MENTA " néven regiztem, de nem is értem hogyan nem az én személyes adataim jelentek meg a regisztrációban. A menta néven szerplő profilban pl. egy olyan kép szerepel ,
amin nem is az én családom van. Ki érti ezt ?
Tegnap miután kifejtettem a véleményem a kméti kórházzal kapcsolatosan......ami nem volt épp a legjobb ajánlás nekik, nem tudtam elküldeni az üzit, mert nem engedett a saját regisztrációómmal érvényesülniKép. Így hát tegnap regisztráltam egy új , remélem mostmár jó mévvel.
meenta

Hajrá Meenta!!!!!!

Tetőt szedik, én meg kihasználtam az utolsó másodperceket, hogy mégegyszer remek hétvégét kívánjak Nektek!!

A Pocakfájósoknak:

Remélem egyikőtöknek sincs semmi baja, és még egyben vagytok!! Beszéljétek meg a Babócával, hogy nem kéne még megtekinteni a nagybetűset (ÉLET) itt kint!

Jézusom.... Mindjárt beesnek az ácsok a hálószobába.... Inkább lemegyek, mert Bikficke is megilyedt! Kép

Puszi nektek!!
És nagyon vigyázzatok magatokra!
(Védőnős kencés, termékajánlós részletek majd hétfőn)

Nomi Kép

KépKép
mino

Jó reggeltt mindenkinek!
Mino, ilyenkor hétvégén nem nagyon van itt mozgás ugyhogy biztos nem fogsz nagyon lemaradni.Kép
Köszi a császáros infókat, ezen a hálósbugyin már én is gondolkodtam.Egyébként hiába azt mondják hogy a császár kizáró ok a roomin-innél de nekem pl. van egy ismerősöm aki cs. után oda került.Nem tudom számít-e (szerintem igen)de a Tankó az orvosa.Nem árt ha a dokinak van tekintélye.
Mino kitartást a hétvégén!

Szia meenta, hátha mostmár sikerül!
Mesélj egy kicsit, magatokról!Várjátok már a babát, tudod mi lesz már?

Most megyek mert be kell mennem a városba, néhány dolgot elintézni, bár ebben a hidegben semmi kedvem kimozdulni.De legalább süt a nap!

Szép napot!
32+0

KépKép

KépKép
liolga

Liolga!
Van egy 3 éves kisfiam Szilárd és a férjem előző házasságából két idősebb gyerekünk. Anna 15, Bálint 13 évesek. Az én kis pocaklakóm aki már 25 hete tesz engem még boldogabbá, kislány és Lucának fogják hívni.

Mindenkinek!!!

A kisfiam 36 hétre született itt a kméti korházban.Ha valakit érdekelnek az ezzel kapcsolatos személyes tapasztalataim szivesen elmesélem azokat.
meenta

Kép

Kép
seriff

Sziasztok, az előző csak próba volt, miután a hosszú irományom elszállt! Egyszer biztos megbolondít ez a babanet!
Menta, gyanús is volt a kép a profilodban, amikor előtte írtál a kisfiadról, a képen meg két gyerek volt!
Kíváncsian várjuk Szilárd születésének körülményeit, tapasztalataidat!

Éva, szerintem nem megy ki többé, egyszer volt, ki vagy pipálva! Pihenj sokat, vmi okos könyvben olvastam, hogy sose állj ha ülhetsz, és sose ülj, ha fekhetsz is! Próbáld ki! Tényleg, mostanában voltatok moziban? Elvállalta a dokinő Leonát?

Mino, remélem szerencsésen átvészelitek a tetőjavítást, és az eső sem fog esniKép! Ki a Te védőnőd, így leírás alapján nagyon szuper csajszi?!

Mino, Liolga, nekem is van császáros ismerősöm, aki rooming inbe került ( febr.ban szült), és Pusztai a dokija. Úgyhogy fel a fejjel!

Egyetértek Minoval, mindenütt vannak ilyen esetek, csak nem derülnek ki! Attól a hiba még hiba, és őrült nagy baj, de nem egyedi!Kép

Mindenkinek kellemes napfényes meleg napot!

Orsi

Kép
seriff

Sziasztok!

Orsi, nem bánom, ha nem jön, én sem megyek többet hozzá. 2 hete voltunk moziban (hú, de régen volt, ennél gyakrabban szoktunk menni). Én szívesen megnézném most is a Million dollar Baby-t, de Robit nem érdekli.
Dokinő elvállalta Leonát, azt mondta természetesen, szabad orvosválasztás van. Mondtam, hogy igen ám, de van olyan orvos, aki csak a saját körzetéből vállalja a pácienseket. Majd el kell még menni hozzá, mert ideadja a recepteket.

Menta, a Luca név mindig tetszett, biztos egy kis boszorkány lesz!

1-re bemegyek a dokihoz, mert most már idegesít, hogy a magzatvíz szivárog-e vagy mi ez. Remélem nincs gond! Szorítsatok!

Éva+Leona
syg

Éva, ne vicceskedj már! Jó, gondolom, h nem poénból írod! Persze, h menj be a dokihoz, és persze, h szorítunk! De ne félj előre!Kép
A Millió.....-t én is szeretném látni, de talán fent is van a gépünkön, csak nem tudom, h dvd formátumban-e. Ha gondolod, kiírhatjuk, és legrosszabb esetben is a gépeteken meg tudod nézni!

Szorítunk, és várjuk a híreket!

O

Kép
seriff

Éva!
Mi újság van?

Kép
seriff

Helló Lányok!

Bocsi hogy eddig nem jelentkeztem, de újra dolgozok, így nem sok időm marad másra...vagyis még az alvásra, mert hihetetlen milyen aluszékony vagyok...

Syg!
köszike a leveletKép

Liolga!
újság nem sok van, jövőhéten megyek a 2. UH-ra és már nagyon várom...hátha megmutatja a nemét is a PicurkaKép

A toxoplasma sajna gond vagyis hogy nem estem át az a gond, de valahogy csak átvészeljük nélküle.
Mindig is fogyeltem a tisztaságra(vicces mintha más nem figyelne)de van amit nem lehet kivédeni...

Syg!
mizu van? kissé le vagyok maradva azt hiszem :ki is a Leona?

Mikorra vagytok kiírva kismamák? Nekem még annyit kell várni és olyen jó lenne ha picit előrébb lehetnék már...(milyen kis nyafi vagyok..vagy csak állapoots?)

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!
Eddig csak passzív szemlélője voltam alevelezéseteknek.Ha nem bánjátok, akkor most bekapcsolódnék. Én is kismama vagyok, és hétfőre várjuk az első kisbabánkat, aki kislány lesz.Ha hétfőig nem indul meg a pici kifelé, akkor aznap be kell feküdnöm.Lenne néhány kérdésem ha nem baj. Az orvosom szerint elég nagy súlyú babánk lesz, lehet, hogy nem is tudom majd megszülni, csak császárral.Az az igazság, hogy én tartok az altatástól, és inkább gerincérzéstelenítést kérnék, ha lehet. Viszont ha az érzéstelenítés után nem mozoghatok 12v. 24 ó.-ig, akkor addig, hogy szoptathatok?
Ha természetes úton szülök, akkor mikor szoptathatok először? Válaszotokat előre is köszönöm. Bea

KépKép
KépKép
sbea

Bepa!
Leona a kis pocilakóm.

Bea!
Tulajdonképpen olyan dolgokat kérdeztél, amikre nem is olyan könnyű válaszolni.
Akármilyen császár után elméletileg rögtön szoptathatnál, mert oldaltfekve is lehet szoptatni. Biztos nehéz forgolódni, segítséget kell kérni/követelni hozzá. A nagyobb gond inkább az, hogy a babát nem akarják majd odavinni. De ha kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig te meg akarod szoptatni és azonnal vigyék oda neked, hátha sikerül elérni. Csak legyél kitartó! Ha azt mondják, hogy nem lehet, mert még nem ürült ki az érzéstelenítő/altató a szervezetedből, akkor se add fel. A baba kapott már belőle műtét közben is.
Ha term. úton szülsz, akkor kérdés, hogy mikor. De. vagy du. este, éjjel. Van, aki megkapja a babát néhány óra múlva (sztem ez is rengeteg), van, aki tizenakárhány óra múlva. Itt is csak azt tudom mondani, hogy kérd a babát, ha nem hozzák, akkor követeld kitartóan. Majdcsak megunják és beadják a derekukat. Csak ne ijedj meg tőlük! A fődokiktól sem!
Szurkolok Nektek, hogy minden jól menjen és sikerüljön elérni, amit akarsz!!!

Nem magzatvíz volt, ami csöpögött, hanem van vmi tüsző a méhszájamon és az pukkant ki, annak a tartalma ürült. A méhnyakam viszont megrövidült, nem maradtak hatástalanok ezek a fájdogálások. Sajnos. De azért ezzel már kihúzzuk.
syg

Bea!
Ha lesz kedved, szülés után megírhatnád, hogy sikerült!
syg

Szisztok!
Bea!
A császárral való szüléssel kapcsolatban nem tudok segiteni, de kérlek ha netán úgy alakul nálatok hogy úgy kell világrahozni a babát, oszd meg velünk a tapasztalataidat mert néhányunkat közvetlenül érint a dolog.
Ha simán szülsz, akkor attó függően hogy a napnak melyik szakában szülsz, függ hogy mikor hozzák le a babaát.Én este 10 órakkor szültem, a babával minde n rtendben volt és már az első szoptatásnál ami úgy emlékszem 5.30- vagy 6 óra volt lehozták.Ha napközben szülsz azt nem tudom mikor kapják meg a mamik de biztos hogy vmennyit várni kell. Ebben talán olyan vki tudna segiteni aki napközben szült.Azt hiszem vannak még itt mamik akik most nem első babájukat várják.Ha olvasták amit irtál biztos ők is megírják tapasztalataikat.
Nekem még mindig az a véleményem, hogy nem feltétlenül kell követelőzni mert 1 kismamával úgy sem fognak kivételt tenni.
Még egy gondolat Syg érzéstelenítéses gondolatához.Ha altatva császároznak meg akkor a dokinak 5 perce van hogy kivegye a babát miután elaludtál. Ha ez sikerül, de hát miért is ne sikerülne, akkor a babába NEM kerül át az altató.
Remélem minden jól sikerül, szerintem mindenki szorítíni fog neked!!KépKépKépKépKép

Syg
Ha a későbbiekben gyanakodnál, hogy magzatvíz szivárog, akkor ajánlok eg yolyan tesztet ami kimutatja ezt.Majd megnézem a pontos nevét most nem itthonról írok és a nevére nem emlékszem.

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!

Hu, nagyon régen voltam már itt nálatok. Látom, jól összajött a csapat. Kép

Én szeptember 18-ra vagyok kiírva és tegnap tudtuk meg, hogy kislány. A neve: Zsófi lesz. Kép
Nagyon boldogok voltunk/vagyunk.

Sajnos ezekhez a témákhoz én még nem nagyon tudok hozzászólni, mert most lesz az első kisbabám és még messze van a szülés nagyon, nem is akarok rajta olyan sokat aggódni... De azért szoktalak benneteket olvasgatni... Kép

Mindenkinek jó pocakosodást!

Lili (18+5)
birolili

Köszönöm a válaszokat! Amint történik valami, feltétlenül megírom Én vagy a Papa.

KépKép
KépKép
sbea

Jó reggelt!

Liolga, én úgy tudom az alatt az 5 perc alatt is átjut már a babába az altató (nyilván nem mindegy, hogy mennyi, ezért kell gyorsnak lenni), ezért aluszékonyak a császáros babák, még enni sem akarnak felkelni.
Tudom, hogy van vmi betét, ami kimutatja a m.vízszivárgást, de nagyon drága. A doki meg azért van, hogy segítsen, ha gond van. De ha vmi más tesztet ismersz, akkor írd meg légyszi'!

A barátnőm babája du 14.10-kor született és csak a másnap hajnali szoptatásra akarták levinni. 15 óra kicsit sok, nem?

Éva

Kép
sygnum

Lili!
Gratulálok Zsófihoz!!
Hol jártál ennyi ideig? Jól vagytok? És mekkora már Zsófi? Afp-d remélem jó lett!

Kép
sygnum

Szia!

Sajnos nem tudok hozzátok szólni, mert semmi tapasztalatom sincsen ezekről a dolgokról és mindig csak olvastalak benneteket. Így sem vagyok igazán képben, hoyg kik az újak, kivel mi történt, mert közben tanítok, töoltöm a naggyakorlatomat és eléggé elfáradok, mire géphez tudok ülni. Most pedig a héten már költözködünk. Kép Úgyhogy kicsit sok lesz. nem lesz internetünk sem egy hétig. Kép

nahát, nem is panaszkodom többet.

Ti jól vagytok? Ki mikor szül? Azt sem tudom. seriff már megszülhetett? Mostanában nem láttam.

de azért jövök majd néha. Kép Üdvözlök mindenkit.

Zsófi méreteit nem tudjuk, mert most megyünk majd a 20hetes uh-ra, ami remélem alaposabb lesz, mint az eddig kórházban. Kíváncsi vagyok, hoyg vajon mekkora lehet már. Utoljára 12hetesen volt megmérve. Már tuti 4x-ese.
birolili

Sziasztok!
Szóval nálunk nem volt túl sok választás Szilárd születésekor.35 hetesen és 6 naposan,
este 18.15-körül elkezdett szivárogni a magzatvíz.Onnan meg már nincs visszaút, menni kellett. Bármennyire is meglepő cseppet sem pánikoltam. Még letusiztam, ettem egy kis töltöttkáposztát(- gondoltam , úgy sem ehetek ilyet még egy jó darabig.)19.00-kor indultunk be a korházba. Jó volt,Kép a lábam között egy törölköző, feküdtem a hátsóülésen és robogtunk.Mivel apásfelkészítőre jártunk ,teljesen nyugodt voltam (amíg le nem fektettek a szülőszobán), mert a kedvesemet annak ellenére , hogy a tanfolyamon azt mondták , hogy az első perctől velem lehet, csak 2-3 órával később engedték be hozzámKép!!!Na erről ennyit.
Ezalatt az idő alatta saját fogadott orvosommal egyszer sem találkoztam. Ennek ellenére legalább 4 orvos megvizsgált, persze azt egyik sem kérdezte meg, még csak véletlenül sem , hogy van e fogadott orvosom vagy, hogy megengedem e , hogy megvizsgáljanak.( 2 orvos tanuló volt) Nembeszélve a szülésznőkről (mivel , hogy itt is 2 tanuló és egy végzett szülésznő vizsgálgatott, módszeresen kb óránként.)Ez annyit jelent, hogy KÉZZEL TÁGÍTOTTAK!!!!! FÚJJJJJJJJJJ!!!!!! A minap beszélgettem egy volt kméti szülésznővel aki elment egy másik városba dolgozni, hogy ez a művelet valóban szükséges e? Azt válaszolta igen de csak akkor, ha az a cél , hogy a kismamának teljesen tönkretegyék a hüvejét.HHHMM. Mindegy ezen is túlvoltam. Végül beengedték a férjemet, és 5.30 kor a második SAJÁT ERŐBŐL LÉTREHOZOTT NYOMÁSRA megszületett Szilárd!!!!!!! Tehát nem kellett kinyomni belőlem a gyereket, pedid ebben a korházban ezt is előszeretettel gyakorolják.

Szülés után azt mondták , hogy ha megvan a kicsinek a súlya és az apgar tesztje is jó akkor nem viszik koraszülött osztályra ( mivel hajnalabn töltöttük a 36. hetet.)

3150g és 49 cm született a kisbabám 10/10 lett a tesztje. Így azt mondták NEM KORASZÜLÖTT. Mint ahogyan azt terveztem szülés előtt is, feliratkoztam a rooming-in-be. Erre azt a választ kaptam NEM MEHETÜNK ODA , MERT A KICSI KORASZÜLÖTT!!!!! Megkérdeztem, hogy akkor miért nem kell a korára vinni, erre azt a váalszt kaptam, hogy MERT NEM KORASZÜLÖTT........ Hát én ezt nem értettem akkor sem és most sem.

Mivel én szombaton szültem , senki sem mutatta meg azt , hogy hogyan kell szoptatni. Kedden jött először egy védőnő, aki miután az alvó kisbabámat nem tudtam mellretenni, előbb jól megrángatta a kicsi haját, majd úgy a mellemre nyomta a kicsit, hogy alig kapott levegőt( hát ennyit a szakszerű segítségről.)!!!

Senki nem volt ott mikor a tejbelövelésnél annyira belobbantak a cickóim , hogy az őrület szélén voltam.Sem egy nővér , sem egy védőnő , sem egy csecsemős nővér. A jó tanács az vot :FEJJEN KISMAMA!!!! De hogyan ,mikor azt sem mutatta meg senkiKép. " annak jönnie kell magától"

Hát nekem nem jöttKép SAJNOS!!!!

A segítséget az ég küldte , kedves barátnőm személyében , aki előttem három hónappal adott életet a kislányának. Ő jött el hozzám a korházba és "megfejt" . Megmutatta , hogyan kell csinálni és egy cseppig megszabadított az feszítő tejcsitől ( ő nem védőnő, és mégy csak nem is nővér). Csak barát!!!

Nem azt mondom, hogy kebelbarátságot kéne kötni minden nővérnek és friss anyukának , de lehetne kicsit emberibb a hozzáállás ,de ez csak az én szerény véleményem.
meenta

Én azt sem értem, hogy miért csak órák (néha fél nap) múlva kapja meg az anya a babáját, és milyen jogon tartják tőle távol. Ha JOGA van a babának és a mamának együtt lenni, akkor biztosítani is kéne ezt azoknak, akik igénylik. És nem azokat kéne hőzöngőknek nevezni, akik kiállnak a maguk és kis családjuk jogai és érdekei védelmében.

Kép
Kép
melissza

Sziasztok!
Melissza! Gondolom ezt nekem céloztad!Egyszerűen meg kellene érteni, hogy jelen pillanatban nem olyan a korház hogy ezeket a feltételeket tudja biztosítani.Innen kívülállóként nagyon könnyű követelőzni, meg bocsánat a kifejezésért osztani az észt.Egyszerűen nem tudsz mit csinálni, kész!!Erre már irtam, lehet hogy a másik topikban, hogy szabad korházválasztás van!!! Oda mész szülni ahová akarsz.
Egyébként azt figyeltem meg, hogy itt nem megy más mint az, hogy egymást riogatjátok.De azt nem értem hogy többnyire ugye itt olyan kismamák vannak akik első babájukat várják, akkor honnan ez a rengeteg okos tapasztalat?Biztos vannak negatív élmények amiket lehet hallani,de szerintem sok olyan anyuka ment haza a babájával ebből a korházból aki elégedett volt.
Arról szól a dolog, hogy bemész megszülöd a kisbabát, boldog vagy, (,mert ez a lényeg nem????),ha van hely akkor rooming-in ha nincs akkor meg mi van? nem dől össze a világ.Meg a babával sem történik semmi.Haza mész a korházból, ott olyan rooming-in lesz hogy csak na. Egyszerűen nem értem, mi ez a bizonyítani akarás.Előre nagyon könnyű azt hinni hogy el tudod látni a babát, de többnyire az anyukának szüksége van arra az 5 napi, "pihenésre", regenerálódásra.De ezt ugye csak egy olyan nő tudja megérteni aki már szült!Ez nem egy brazil sorozat, hanem a való világ!KépKép A rooming-in meg majd eltart a gyerek 18 éves koráig.
Nem voltam túl pozitív, ugye lányok?
De ez meg az én véleményem!

KépKép

KépKép
liolga

Ja és még vmit elfelejtettem.Aki roomin-inbe kerül az mellett nem állank ám sorba a nővérek hogy segitsenek, meg ez mellett mivel nem egy ágyas a szoba hallgathaod más gyerekének az sírását.
Egyébként meg az első találkozás olyan csodálatos élmény hogy nem annak kéne számítani hogy milyen szobába, ágyban fekszel!

KépKép

KépKép
liolga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?