Új privát üzeneted érkezett!

Na végre!Hát akkor:

Sziasztok!
Bejelentkezek már,nehogy azt gondoljátok,hogy szülni mentemKép
Na jó,ez rossz vicc lenne,és nem is vagyok vicces kedvemben.
Hanee!Pipocs!
Úgy látszik dokinknak tegnap ilyen napja volt,mert nekem is előbbre jósolta a babát.Szerencsére már befordult,korának megfelelő méretű.Viszont aminek nem örülök,de sejtettem,hogy ez van,az a méhszáj.Most már 3110-et mért,és mondta,hogy ez folyamatosan a szülésig totál kinyilik majd,és hamar meglesz a baba.Ezen jót nevettünk,mert mondtam,hogy én nem szoktam sokat tökölni a szülésselKép
Az első gyerek is hamar megvolt,éjjel 1.kor elfolyt a magzatvíz,és reggel 6.55-kor már meg is volt.Szóval attól nem tartok,hogy nagyon elhúzódik majd a szülés.Csak az aggaszt,hogy 50%-ra mondta,hogy júli 9-17 között szabadságon lesz,úgyhogy mondta,beszéljem meg a kölökkel,hogy 9.-e előtt jöjjön ki,de valószinüleg ezt magától is megteszi,nagyon nagy esélyt lát rá.Minden más rendben van,hízni már nem szabadna.Én meg nem is akarok.

Hanee!Én nem tudom te hova növeszted már a hasadat???Mikor megláttalak,majdnem dobtam egy hátast,akkora a pocid,mint aki már holnap szülni megy.De nagyon szép kis formásKép
Nekem is csinált Uh-t a doki,fel is vetettem videóra,majdnem 10 perc a felvétel,közben mindent aprólékosan elmondott,hogy milye hol van,most épp mit látok,stb.Egész más volt,mint a híres söfis főorvos által csinált uh,ahol szinte egyetlen épkézláb részletet sem lehet kivenni a felvételbőlKép
Szóval,én is vegyes érzelmekkel távoztam rendelőből,de a lényeg,hogy a baba jól van odabennKépés ez a fontos.
Sajnos én megint meg vagyok fázva,bár most nem annyira mint 2 hete.A múlthéten olyan jó idő volt,hogy mi már nyitott ablak mellett aludtunk,és hát úgy néz ki nem kellett volna ennyire nekibátorodni.
Na mindegy,majd ez is elmúlik.
Na,most már befogom,napokig/hetekig nem írok,aztán meg rámjön a szómenés.
Vigyázzatok magatokra,aztán nem megszülni!Valami gonosz szellem riogathatja a babáinkat,mert szinte mindenkinek előbbre jósolják a szülést,meg mindenféle problémák jönnekKép

Sziasztok!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Pipocs, kitartás, még megfordulhat, ki tudja, miért nem sikerült neki eddig. A súlya tényleg szép, nálunk is hasonló ütemű a fejlődés, teljesen jó. Császártól nem hiszem, hogy félnél, nem is kell!

Wica! Komoly ez a burokrepesztősdi csakhogy az ő munkaidejében szüljél (vagy én értettem félre?)?! Ha komoly, akkor hagyd a fenébe a dokit!
Amúgy a köv. előadás tudomásom szerint filmvetítés lesz a szülésről..., mivel ezen sem voltam, meg azon sem, de Róki nem említette a filmet, véleményem szerint akkor a jövőheti lesz. Mi lenne, ha ott "újraKép" találkoznánk?

Magunkról:
Ma be akartam menni a cégemhez dolgokat intézni, azonban estére mindig nagyon ramaty állapotba kerül a hasam, nem merek még itthon sem nagyon mászkálni. Úgy érzem magam mint a Piroska és Farkas történetben az utóbbi, mikor a vadász megtölti kövekkel a hasát...
Ma megvettük: kiságy - fenyő, meggyfa páccal, sarokpolc, pelenkázókomód, babakád + állvány és nem hiszitek el, baldachinos ágynemű a fiamnak, No.1. édes/cuki/aranyos - az apja miatt lett megvédve, mert rögtön beleszeretett, hogy az ő fiának mennyire szép környezete lesz és ő soha nem kér semmit - ez igaz -, de ezt az ágyneműt ("kerül amibe kerül") megvesszük. A többi dolog, ami kellhet még, már szinte a kis retikülömben is elfér, tehát egyedül is elboldogulok vele majd. Ja, és nem vesztünk össze. Megérte tegnap kinézni, így minden zsírozottan ment. Ha minden igaz, hétvégén kész is lesz a babaszoba. Mi is szeretnénk már költözni saját lakásba, ez a jelenlegi albérlet és amit rá kell költenünk az kidobott pénz, nem is beszélve a bérleti díjról! Amennyiben költözés, akkor egy sarokszekrényt akarok, ugyanis beleszerettem, imádnivaló, tuti, hogy a kölköm abban fog bújócskázni, minden cucca-játéka-vacka elfér majd benne. Hiába tetszik, már nem férünk el így sem, megy a sakkozás mit hova, nem piskóta, továbbá egy egész kis vagyonnak vertünk a seggére ripsz-ropsz - de csak egyszer kell megvenni és a 2. gyerkőcünk már a készbe jönKép! De akkor is jól vásároltunk és elégedettek vagyunk, úgyhogy napokon belül meglesz minden, nomeg az elszegényedésKépKépKép

Egyenlőre ennyi, most kicsit ledőlök, majd vissza.

Márti, jobbulást kívánok és talán meg lehet úszni a műtétet. UH-ról majd ír légyszi néhány sort. pusza neked

Timmba (32+3)
técsé

Sziasztok!
Végre jó ez a sz...........!
Mj móni!
Felhivtam a fogdokim azt mondta az alsó rágó húzása még 3 hétig is fájhat!
Nagyon megnyugtatott!HA-Ha

Gömbölyü!
Jóbbulást a párodnak!
Megy a Drukk!

Tündérke26!
Tényleg igy van nekem is kinyilt a méhszáj.és júl.07.helyet 06.végét mondja!
Aztán majd meglátjuk!
Remélem minnél tovább huzzuk !

Rita 29+1

rita77

Sziasztok!

Lányok most olvasgattam vissza és kicsit bepánikoltam..
Hanee te már mindent megvettél???
Úristen le vagyok maradva mint a boravaló...

Help ki tudna nekem listát küldeni, hogy pontosan mi kell a babának és a szülőszobába???

Ezt valahonnét le lehet tölteni netről??

Manó
32+4
manó27

Rita!Reméljük,hogy valaki a topikból időre szüli a babáját,nagyon sokan vagyunk,akiknek nem igazán jön össze a 9 hónap,mindenféle baj közbejönKép

Sygnum-Évi!Biztos,hogy te a kecskeméti kórházban akarsz szülni???Most hallom a hiradóba,hogy mik vannak ott már megintKépEz már azért nagyon durva.
Na,megyek fürdetni.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Néhány napos lemaradásban vagyok... Babázok... Kedden hajnalban megszületett a barátnőm kisfia, minden rendben volt náluk, ugyhogy szerdán délelőtt haza is jöhettek. Most átjárok hozzájuk segíteni, főzök, játszok a "nagy" fiával(2 éves).
A pici 51 cm és 3250 g volt születésekor. A barátnőm szoptat, van már bőségesen tejcsije...

Az én babám jól van, eddig minden rendben velünk.

Drukk mindenkinek, akinek gondja van.

Gömbölyű
Egészségügyis vagyok, segítek ha tudok!
E-mail:
betsybognar@yahoo.de
betsy68@austronaut.com
Írjál nyugodtan!

betsy
Vendég

Sziasztok!

Jajj látom néhányan félreértettétek: nekem nem azért hozta előre a doki a szülés időpontját, mert bármi problémám lenne (sőt velem minden a legnagyobb rendben), hanem azért, mert a 'kőc 6 hét alatt fejlődött 7 hetet és 1440 grammal és a méreteivel a 30 hetesnek felel meg, pedig még csak most kedtem a 29. hetet. De ez nem jelent semmit, mert attól még jöhet időre, csak lehet hogy 4 kilós lesz.. Kép Sőt valószínű hogy jó nagy lesz Kép De én állok elébe, legfeljebb az 56-os rucikat élből a szekrény hátuljába pakolom, mert nem fognak kelleni valószínűleg Kép

Manó:
Igen, mi már megvettünk / szereztünk mindent, ami kell a bébi fogadásához, de az én esetem ne legyen etalon senki számára, én a sérvem miatt mindent már jóval előbb elkezdtem beszerezni: 12 hetes terhesen már volt babakocsink, stb.. szóval mindenkinél korábban álltam neki a dolgoknak. De nem bántam meg, mert mostmár nem érzem úgy magamat, hogy mászkálni szeretnék! Legfeljebb a gyógyszertárba, vagy a közértbe megyek le, illetve ha megyünk valahova, valakihez oda.. De ilyen nagy vásárlókörutakba és mászkálásokba már nem verem a fejszémet, mert nekem a gerincem sem bírná ezt.. attól is fáj hogyha a konyhában állok 20 percet. Persze viselhető a dolog, mert pihenek sokat, és a körülményekhez képest tényleg jól viselem az egészet.. de szóval nem kell megijedni, ha ti véletlenül nem szereztetek be mindent! A fontos az, hogy a babát legyen mibe öltöztetni, legyen mivel pelenkázni és hogy a szoptatáshoz meglegyenek a dolgok (pl. mellszívó). Igazából még a babakocsi is olyan, hogy ha nem akar az ember egy 5 napos babát elhurcibálni otthonról (márpedig ne nagyon akarjon szerintem), akkor ráér megvenni párhetes korában is igazából.. esetleg szülői segítséggel, vagy apája megveszi..
Szóval ha véletlenül valamit nem vesztek meg időre, akkor sem kell csüggedni és megijedni, mert ettől még nem fog hiányt szenvedni a baba, csak önmagatoknak nehezebb egy picit, mert több szervezést igényel a dolog Kép

hanee (29+1)
hanee

Hanee!Lesz segitséged a szülés utánra?Gondolom ilyen gerinccel a babát se nagyon tudod/lehet emelgetni.Téged mikorra rendelt vissza dokink?

Kép

Kép
tündérke26

Hanee!
Akkor ezek a Lilibabák jó nagyra sikerültek mert a múlt héten a kórházba még nem voltam 28 se 1540g mondott az UH.

Ami a ruhákat illeti nekem a Döncire 4,10volt jó volt az 56-os csak nem sokáig!

Rita

rita77

Wica!
Én nem mennék bele a programozott szülésbe. Akkor jöjjön az a baba, amikor ő felkészült rá!

MJ-Móni!
A császáros homeoról annyit tudok, amennyit Pipocsnak reggel leírtam.

Gömbölyű!
Párodnak jobbulást kívánok! Nekem is írhatsz, ha tudok, szívesen segítek. sygnum@index.hu

Tündérke!
Örülök, hogy jól vagytok, reméljük a méhszájad is bírja még egy kicsit!
Hát igen. Kecskeméti kórház. És 2004-ben megkapta az Év kórháza címet. És állítólag a szülészeten is történt vmi. Habár nekem nem újdonságok ezek, tulképp mindenhol történnek ilyenek, csak nem kerül a médiába, így nem tudunk róla.

Pipocska!
Azt mondta ez a homeopátiás doktornő, hogy csak a kávét, cigit és a mentolos (és mentol szerű-> kámfor, eukaliptusz) dolgokat kell kerülni fél órával előtte és utána. A többi illóolaj és tea nem zavarja a homeopátiát.
Egyébként annyira szimpatikus volt ez a doki, hogy rögtön megkérdeztem, hogy elvállalja-e Picurt. Azt mondta persze. Úgyhogy most már doktor nénink is van. Persze még el kell mennünk hozzá, mert ideadja a recepteket (popsikenőcs...).
Egyébként azt mondta, hogy nem javasolja a tágulást segítő szereket, mert nagyon gyorsan ki lehet tőle tágulni és nehogy ne legyen még beékelődve a buksija és előreessen a köldökzsinór vagy ott legyen a keze a fejénél. De azért azt hiszem, ha már a kórházban leszek, mégiscsak használni fogom, ott már meg tudják nézni, hol és hogyan van a baba. Ez a cauloph-ra és a cimicifugára vonatkozik, az összes többit nyugodtan lehet használni.

Éva+Leona
syg

Márti, Timmba, Syg!

Már délután írni akartam, hogy végiggondoltam ezt az egészet és én is úgy gondolom, hogy nem tetszik nekem ez a megidítósdi. De mivel tényleg bízok a dokiban, és talán azért mondta az egészet, mert úgy látta rajtam, hogy ragaszkodom ahhoz, hogy Ő vezesse le majd a szülést, ezért nem hagyom faképnél, úgyis én döntök majd, hogy mi legyen. Egyébként lehet, hogy valahogy úgy értette mint a nővérem esetében volt. Ő 3-4 cm-re ki volt nyílva hetekig és a doki attól félt, hogy felhúzódik valamilyen fertőzés, ezért neki is programozott szülést ajánlott (ez egy másik doki volt), de egy nappal előtte a baba megjött magától Kép. Szóval úgy döntöttem, hacsak nem ilyen okról van szó, a baba akkor fog jönni, amikor jönnie kell. Ha pont azon az 5 napon, amikor nincs itt a dokim, akkor így járt. Majd a következőnél nem megy el pont rosszkor.

Timmba!
A következő tényleg filmevetités lesz, én szeretnék ott lenni!! De már nem merek igérgetni. Kép Kép
Wica
32+2
wica

Éva!Én mindenesetre nagyon drukkolok,hogy amikor te odakerülsz ne történjen semmi szörnyűség a kh-ban!Remélem legalább azért kicsit jobban odafigyelnek majd rád,mert te is ottani dolgozó vagy!Bár ez a többi kismamával szemben szemét dolog.Jókivánségokat köszi,én is remélem,hogy egyben maradok legalább július első hetéig.

Valaki írja már le légyszi,hogy mit jelentenek a méhszáj érték számai!Az elsőt tudom,a többi hármat nem,de mindig elfelejtem,pedig már annyiszor volt téma.Az agyam valami hihetetlen a terhesség miatt,pedig amúgy szupi jó a memóriám.Ráadásul még a tavaszi fáradtság is gyötör,akkor is üzemképtelen vagyok,ha nagy ritkán véletlenül kialszom magamKép
Ti hogy vagytok ezzel?
Na megyek fürödni,majd később kukkantok még.

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke és a többiek

1. szám: méhnyak hossza
2. szám: külső méhszáj tágassága
3. szám: nyakcsatorna tágassága
4. szám: belső méhszáj tágassága
Vendég

Betsy köszi!
Azt nem tudja vki véletlenül,hogy a méh fundusa kockánál beírt 3/k mit jelent?
Néha már utálom,hogy van netünk,mert minden egyes szónak,betűnek tudni akarom a jelentését.Kép
Mennyivel egyszerűbb volt úgy babát várni,hogy boldog tudalanságban éltem...
Hiába sokadik gyerek,ennyit az első 3-mal összesen nem aggódtam.KépKépKép
Időnként próbálok a géptől távolmaradni,egy darabig sikerül is,de aztán ha elhatalmasodik rajtam a kiváncsiság,akkor gyorsan egyszerre bepótolom a lemaradásom.Kép
na megyek tv-t nézni.

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke!
Ha jól tudom, azt jelenti, hogy a méh feneke (azaz a teteje) 3 ujjnyival/cm-vel a köldök fölött van.
Nekem is szükségem lenne egy agymosásra, mindig mindenen aggódok. Sokkal jobb lenne semmit nem tudni!
Én nem szeretném, ha kivételeznének velem -pedig biztos fognak vmennyire, de túlzásba nem viszik -, mert minden embert uolyan bánásmód illetne meg, függetlenül attól, hogy professzor vagy hajléktalan. Én csak azt szeretném, ha emberként bánnának velem.

Éva
syg

Éva!Akkor nem vagyok egyedül ezzel a "túl sokat tudok"-érzéssel.
A jobb bánásmódot én se úgy értem,hogy akkor veled feltünően különlegesen foglalkozzanak,csak épp annyira,hogy ne érje szó a ház elejét-hogy úgy mondjam.Azért az nem lenne túl szép,ha a saját dolgozójukkla is úgy bánnának,mint aki épp az ő drága idejüket rabolja.Na mindegy,nem tudom most rendesen kifejezni magam-tudod a terhességi idiótaságKép

Kép

Kép
tündérke26

Lányok!

Annyira aranyosak vagytok, hogy tökre elérzékenyültem. Szinte mindenkinek van 1-2 kedves szava, és ez annyira jó, hogy le sem lehet írni.
Tényleg köszönöm mindenkinek.
Azért annyira nem rossz ám a helyzet. Nem ülök itthon sírva, hogy jajj istenem 3 hét múlva babázom.
Sőt!KépKép
Csak engem is meglepett.
A félelmeim nem a fájdalom miatt vannak, hanem inkább azért, hogy vajon el tudom-e majd rendesen látni a Picúrt hasi sebbel.
Azonban ma már teljesen optimistán látok mindent.
/Előbb mehetünk horgászni a PicúrralKép/
A BPD a fejátmérő?
Nekünk az 91 mm.
Szülésznővel kapcsolatban még mindíg vacilálok, mert ha császár lesz, akkor ő nem nagyon fog tudni ott érdemben segíteni. Erről már volt szó korábban.
Laci úgyis bent lesz.
Azt a 20-25 ezret meg amit neki adnánk el tuddom költeni értelmesebb dologra is.
Szerintem megvárom a következő talit a dokival, és ha addigra mégis befordul, akkor megpróbálok valakit felhajtani. Ha pedig nem sikerül, akkor marad aki épp lesz.
Rosszat még nem nagyon hallottam szülésznőkről a Péterfyben.
Viszont Laci rákérdezett arra, hogy akkor ki csinálja a császárt.
Erre mondta a doki, hogy ő, és még egy másik doki.
Szerintetek annak a másik dokinak is kell adni pénzt?
Mert akkor ott vagyunk ahol a part szakad.
Vagy behívják az éppen ügyeletest a sajátom mellé?
Tök tanácstalan vagyok.

Igaza volt Giggancsnak.
Nem árt jobban belemélyedni a másik lehetőség latolgatásába, mert az utolsó pillanatban nehéz ott, és akkor dönteni dolgokról.
A csecsemősökkel sem tudom, hogyan kellene.
Arra gondoltam viszek be 5-6 doboz bon-bont.
Aztán amelyik segít a szopiban és a többi dologban annak honorálom, aki nem, annak nem.
Vagy ez hülyeség?
A csecsemősök elég sűrűn váltják egymást, és sokan vannak. Vagy nem?
Ami viszont a legeslegeslegjobb, hogy annyira lement a pocakom, hogy az összes gyomor, és nyelőcső égésem megszünt.
BÁRMIT EHETEK!KépKép
Így már akármeddig kibírnám.Kép
Ja még valami.
Jól emlékszem, hogy azt beszéltük, hogy csázárosoknál is van gyermekágyi vérzés?
Bocs, hogy újra felhozom, de annyira a normálra koncentráltam, hogy elolvastam ugyan, de kiszelektálta az agyam.
Ahogy mostanában sokmindent.Kép
Képzeljétek, a köldökömbe nőtt anyajegy /amiről panaszkodtam/ elkezdett visszafejlődni. Már szinte nem is látszik.
Ez is a várható szülés előjele?

Tündérke!

Ezt írtam is valamelyik nap, hogy aki hamarabb kezd el táguni az állítólag tök gyorsan megszül.Kép
Én speciel teljesen zárt vagyok.
Lehet, hogy a sok szex a titka? /Ez csak vicc volt/

Gömbölyű!

Sajnálom, hogy ezt a szép időszakot beárnyékolják ilyen rossz dolgok, de ne keseredj el, szerintem mindannyian nagyon szorítunk nektek, és talán valaki hasznos tanáccsl is szolgálhat.

Márti!

Mostmár tessék meggyógyulni, és bébikét csinálni.Kép

Róki!

Köszi, hogy kifejtetted. Nem is gondoltam, hogy ennyire részletesen utána jársz. Tényleg nagyon érdekes téma.

Mj-Móni!

Sygnum reggel leírta a homeós bogyikat.
Én is ugyanezeket vettem szinte.
Mert a gátmetszésre is alkalmazhatóak.

Sygnum!

Köszi, hogy megkérdezted az aroma-homeo témát.
Egyébként mennyibe kerül ez a homeos doki néni, és merre található?
Én arra gondoltam, hogy ide jelentkezem be, ahova tartozunk,+ keresek egy homeopatát a komolyabb bajokhoz.

Babakelengye

Babaruhák:

Body: 56 újatlan 2db hosszú ujjú 2db
62 újatlan 4db hosszú ujjú 2db

Rugi: 56 újatlan 1db hosszú ujjú 1db /pamut/
62 újatlan 3db hosszú ujjú 2db /pamut, plüss/

Napozó: 56-62 2-2db

Poló: 56-62 2-2db

Pulóver: 56-62 1-1db

Sapi: 2-3db pamut megkötős

Zokni: 3-4 pár

Kesztyű: 1 pár /ajánlotta a szülésznő, hogy amíg nem lehet vágni a körmét, addig se karmolássza össze magát/
/Ennél persze lehet több mindenből, de gondolom ajándékba is kapunk. Ez a minimum/

Felszerelés: Ápolás, Tisztálkodás:

Babakocsi } Baba kád
Autósülés } lehetőleg egyben táskával Műanyag pelánkázó betét
Hordozó } Olló
Komód Vízhőmérő
Kiságy Lázmérő
Utazóágy Orrszívó /porszívós/
Matrac Hintőpor
Ágynemű huzat / baldahin+ rácsvédőt/ Fültipiszka
Lepedő Alkohol 70%-os
Hálózsák -„- 2db vékony, 1db vastag Hajkefe
Fürdőlepedő /kapucnis/ 2db Legkisebb pelus 3-4 cs.
Pléd 2 db polár 80x100 Nadrágpelenka /mosható/?
Pamut pelus 12db Babakrém, Babafürdető
Napellenző kocsiba Babaolaj
Éjjeli lámpa Szemcseppentő
Műanyag kiskanál
Popsitörlő
Vatta
Popsikrém

Nekem kórházi táskába:

Hálóing 2-3db
Szoptatós melltartó 2db
Neccbugyi /mosható/ 3db
Melltartóbetét
Bögre
Evőeszköz
Konzervnyitó
Konyharuha
Törülköző /1normál, 1sötét/
Köntös
Papucs 2pár
Intim mosdó
Tusfürdő
Fogkefe, fogkrém
Arckrém
Igény szerint smink /én szeretem ha legalább a szempillám ki van spirálozva/
Wc papír, zsepi /puha/
Sampon, hajkrém, hajszárító, hajhab /ez is igény szerint/
Garmastan+ Burow krém /mellbimbóra,+ tejbelövelés előtt/
Weleda szoptatós olaj, Bryonia 9CH /mellfeszülésre/
Homeopátiás bogyók
Pelenka+ popsitörlő+ pár db body, sapi, zokni, kesztyű a Picúrnak
Kisméretű úszógumi /ülni- ki tudja milyen lesz a gátseb/
Tena betét vagy géz-vatta kombináció /gyermekágyi folyás/
Iratok /személyi, taj, tb, kiskönyv, leletek, utólsó uh, apasági nyilatkozat, vagy házzassági anyakönyvi kivonat/

Szüléshez:

Apukának: papucs, /ha nem adnak, kényelmes ruha/
Enni-innivaló /nem csak a papának/
Fényképező, kamera
Homeopátiás bogyók

Hazamenetel:

Hazavivős ruha, zokni, sapi, textil pelus, pléd, hordozó. /Hidegebb időben természetesen melegebb ruha/

Kellhet még:

Mellszívó /nekem Avent Isis/
Tejfelfogó kagyló
Melltaró betét
Cicco 1l fertőtlenítőszer 2%-ra higítani
Igény szerint: cumi, cumisüveg, csörgő, stb.

Nekem ilyen babakelengye listám van. 3 féléből álítottam össze.
Ezek az én igényeim.
A lényeg benne van, mindenki magára tudja szabni.
Bár biztos van ennél jobb is.

Técsé!

Engem engedett a saját nevemmel visszaregisztrálni.

Kép
Kép
pipocska

Pipocs!Nem lesz semmi baj,én meg szivesen bemegyek majd és meglátogatlak,persze csak ha nincs/nem lesz ellenedreKép
Tágulással kapcsolatban:én a lányommal is ilyen idősen kezdtem nyílni,mégis egy héttel túlhordtam.Sajna semmire nincs garanciaKép
Császárról:tudtommal ha prog.csaszi,akkor a főorvossal csinálja a doki,ha pedig sima szülés közben fordul a helyzet,akkor az épp ügyeletes+a saját dokid.Megnyugtatlak,amennyire én ismerem a péterfys főorvost,ő egy tündéri pofaKépA szülésznőkkel pedig szerintem ne foglalkozz,tényleg minden sz.nő szupi a péterfyben,és akkor is kedvesek,ha az éjszaka közepén esel be szülni.

Kép

Kép
tündérke26

A kórházi pakkhoz:én tapasztalatból tudom,hogy a mellbimbó sebesdésre a legjobb az anyatej!Nekem a lányom iszonyatosan kiharapta,aztán kinyomkodtam egy kis tejet,és másnapra teljesen eltünt a seb,és nem is fájt.
Ja,vékonyka kesztyűt mindenképp vigyetek be a babának,vagy megteszi egy zokni is,de mindenképpen jó ha van valami amit a kis kezére lehet húzni,mert a babáknak általában nagy körmük van,amit az első pár napban még NEM SZABAD levágni,viszont remekül jó arra,hogy a kis pihe arcukat összekarmolják.KépEz nem okoskodás volt,csak tapasztalatból adott jótanács!

Kép

Kép
tündérke26

Pipocs, engem meg nem engedett uarra az e-mail címre, úgyhogy ezért jött a másik név. Nemsokára visszaváltozokKép Köszi én is a listát, bár nem én voltam, ki igényelte, de jól jön.

Wica, jógyerekvagy! Filmre nekem is szándékomban áll beülni. Mondjuk most hamarabb kellene odaérni, mert szerintem állati sokan lesznek és a kis 10cm átmérőjű fekete fehér tv-n nem sokat fogunk látniKép

Hanee, hogy Te mennyit tudsz gépelni...le a kalappalKép

Amúgy szerintem nálunk is a babanet miatt készül el a 33. hetem elejére minden, mert annyi a koraszülés, hogy teljesen nekemugrott a félelem, viszont a 28. hétig nem vettünk semmit a kockázat miatt az is igaz, tehát minden a végére maradt, ami pedig nem jó, mivel közbejöttek egészségügyi kellemetlen tényezők és most pihennem kellene ahelyett, hogy szaladgálok, tehát igaza van annak, aki nem ilyenkorra halasztotta a beszerzést.

Ja, az Istvánban közölték, hogy nem bírják elviselni, ha az anyuka kesztyűt ad a gyerekére meg miegymás - tehát nekik szokatlan dolgokat csinál ????? - ez hangzott el a babaápoláson. Úgy érzem, egyre faramucibb a helyzet választott kórházamban... ha ilyenekkel fogok találkozni, akkor nem lesz csendes 4-5 nap, mert eléggé ki tudnak hozni a sodromból, ha megpróbálnának rámkényszeríteni dolgokat, amikkel nem értek egyet!!!

Jó éjt mindenkinek! Timmba
técsé

Pipocska!

Te egy TÜNDÉR vagy köszönöm!!!!

Neked is Hanne a megnyugtató szavakat!!!
manó27

Szép jó reggelt mindenkinek!
A gonosz kisboszi képes ilyen kora reggel felébreszteni...
Kép

Nálunk minden kész, csak az ágyneműt kell majd felhúzni. Már azt is összecsomagoltam, amit a kórházba viszünk.

Körömvágás: a barátnőm kisfiának még a szülészeten kicsit levágták a körmét, mert nagyon nagy volt és folyton összekarmolta magát.
Vendég

Már megint történt valami, amitől beparáztam.

Mint régebben irtam, párom nem egy stabil személyiségű ember, borderline személyiségzavarban szenved, amit gyógyszerrel és terápiával tart kordában. Ez már önmagában is nagy szó, mivel a borderline betegek 99%-a nem hajlandó belátni, hogy problémája van. Párom általában stabil, bár azért a személyiségzavar tipikus tünetei néha előjönnek rajta, mint pl a végletes gondolkodás (valami vagy fekete vagy fehér, nincs átmenet), önmagának vagy alá vagy felülbecsülése, indokolatlan lelkiismeretfurdalás, és az elhagyatástól való megalapozatlan rettegés, a düh és a harag nem megfelelő lereagálása. A stresszhelyzetek főleg ki tudják váltani ezeket belőle, és sajnos a betegség profiljába tartozik, hogy a legbensőségesebb kapcsolatokon belül jelentkezik a legdurvábban. A gyerek születése komoly kihivás egy ilyen betegségben szenvedő embernek.

Szóval párom eddig stabil volt, mármint önmagához képest. Terhességem elején volt egy pár érdekes nap, amikor én is érzelmileg labilis voltam, nem voltam felkészülve, hogy a terhességi hormonok mennyire érzékennyé tesznek majd, és akkor végigveszekedett (ő, mert én általában veszekedésre nem vagyok kapható) egy-két napot, majd mindketten keservesen végigbőgtünk egy-két napot, szóval kimeritő és megrázó élmény volt.

Azóta ő saját magához képest stabil, és mondhatni mintaférj és mintaapuka (leendő). De pár napja észrevettem rajta a stressz jeleit. Egyik pillanatról a másikra visszahúzódó lett, megjegyzéseket tett magára, hogy ő nekem biztos tök unalmas, meg hasonlókat. Láttam hogy egyre többet bújja a computerjátékát, szétszórt lett (bár erre amúgy is hajlamos), és hogy sajnos bekerült a házba sör. Én természetesen most nem iszom. Páromnak meg nem kéne hogy igyon. Ugyan nem iszik gyakran, de annyira alacsony a toleranciája, hogy neki két üveg sör az totál betesz. Ráadásul észrevettem, hogy nem mindig, de mintha az alkohol gyengitené a gyógyszerei hatását, és még akkor is ha csak becsip, utána egy-két napig még labilisabb lesz érzelmileg. Szóval én nagyon örültem mikor a terhességem elején kijelentette, hogy szolidaritásból ő sem fog inni, ha nekem nem lehet. Ezt többé kevésbé be is tartotta. De az elmúlt hetekben észrevettem, hogy egy-két sör azért lecsúszott, ami önmagában nem lenne baj, csak most társult mellé ez a hangulat.

Ami tegnap azt eredményezte, hogy elment haverokhoz ilyen összejövetelre, és olyan totál részegen jött haza, amilyennek ritkán láttam. Rosszul is lett azonnal. Még ma reggel is hányt. Már akkor sejtettem hogy valami gáz van, mikor SMSben azt irta napközben, hogy csak aludni, inni meg játszani lenne kedve. Aztán mikor hazajöttem akkor még rosszabb érzésem támadt, mert ott találtam alva az ágyban és ő csak akkor szokott igy délután bevackolni, hogyha önmagával birkózik, és igy próbál túljutni valamiféle lelki nehézségen.

Szóval mikor hazaért a társaságból és csak úgy lezuppant az ágyra és úgy is maradt, és kérdeztem, mi baja van, és mondta, hogy semmi csak túl sokat ivott, én nagyon megijedtem. Annyira, hogy csak úgy vert a szivem és elkezdett égni a gyomrom, még a baba is felébredt és elkezdett rúgkapálózni szegény. Annyira félek attól hogy visszacsúszik valami olyan lelkiállapotba, ami lehetetlenné teszi a kapcsolatunkat (volt már ilyen, akkor is stresszhatásra). Egész egyszerűen rettegek attól, hogy megint jönnek a rohamok, az önmarcangolás, a zokogás, a dühkitörések, és a sok zagyva szöveg. És akkor nem lesz más választásom mint otthagyni, mert akkor a betegsége révén ő kizsigereli az embert, és azt nem fogom hagyni, hogy ezt tegye velem vagy a gyerekkel.

Tudtam, mikor bevállaltam ezt a kapcsolatot, hogy ennek a veszélye fennáll, de minden egyes alkalommal amikor ő megcsúszik, engem elfog a rettegés. Neki ez komoly munkát igényel, hogy érzelmileg szinten tartsa magát, tulajdonképpen önmagában még a gyógyszer meg a terápia sem elég, neki naponta kordában kell tartania a gondolatait, ami borzasztó nehéz lehet. Ennek ellenére általában minden szép és jó.

Most azt se tudom, hogy én is nem túlreagálom-e a helyzetet. Egyrészt mert nagyon félek attól, hogy visszacsúszik, másrészt mert a terhesség miatt már eleve sokkal érzékenyebb vagyok.

De félek attól, hogy ami más leendő apukánál egy kezelhető aggodalom, mert biztos ők is beparáznak, hogy úristen, változik az élet, az nála olyan érzelmi labilitást vált ki, amiből nem tud majd kikecmeregni.

Szerintetek túllihegem a dolgot? Más párja nem viselkedik furcsán a közelgő dátum hatására?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Pipocska!
Én nagyon hálapénz ellenes vagyok (eü-s létemre). Tudom, hogy a dokik máshogy vannak vele (bár van kivétel), de én csak a saját orvosomnak adnék. És mivel rendes munkaidejében csinálja a műtétet (nem ad plussz szolgáltatást), nem adnék túl sokat. Szülésznőnek, ha mégis lesz sem kell sztem 20-25E. Csecsemősök: én mindig rosszul éreztem magam, mikor pénzt kaptam, ha tudtam, nem is fogadtam el (ha belenyomják a zsebembe és elszaladnak, akkor nem tudok mit csinálni). A bonbontól, kávétól viszont csömöröm volt, főleg, hogy egyiket sem eszem-iszom. Ha mindenképp meg akarod köszönni, akkor sztem a virág a legjobb választás. Annak gondolom minden nő örül.

A homeós dokinő itt van Kecskeméten, ráadásul gyerekorvos. Nekem így nagyon jól jött. Hogy mennyibe kerül egy homeos magánrendelés, azt nem tudom.

Jó nagy kórházi csomagod lehet! Én sokkal kevesebbet pakoltam, be is fért egy táskába + 1 kicsi külön a szüléshez, hogy ne kelljen a nagyban kotorászni.

A kesztyűt-zoknit nekem is ajánlották a kezére, pont a csecsemősök.
Én is azt hallottam, hogy az anyatej a legjobb a sebes mellbimbóra, hagyni kell szopi után rászáradni a levegőn. Hámosító kenőcsöket egyáltalán nem ajánlanak a szoptatási tanácsadók.

Éva+Leona (34+4)
syg

Sziasztok,

Betsy részvétem és abszolút megértelek: Én ma éjjel háromkor felébredtem, pisiltem orrotfújtam, és képtelen voltam visszaaludni egyszerűen.. fél óra forgolódás után mászkáltam egy kicsit, leültem a fotelba, felkapcsoltam a kisvillanyt és néztem a falat.. de szó szerint. Ettől elálmosodtam és visszamentem.. hozzábújtam páromhoz és elaludtam. Aztán azt álmodtam, hogy orbitálisat szeretkeztünk és amikor legközelebb felébredtem elhatároztam, hogy felébresztem őt reggel.. erre úgy elaludtam, hogy az ő ébresztőórájára ébredtem fel Kép Szóval ez nem jött össze Kép Kép Kép

Lányok, végre süt a nap! Ez olyan jó, ennek nagyon örülök Kép Olyan vagyok, mint a mosott sz*r, mivel ugye aludni nem sokat tudtam, viszont most felkeltem, mert 8-tól lehet vizsgára jelentkezni az egyetem honlapján.. most megy az izgulás, mert fél óra mire bejut ilyenkor az ember a hálózatba Kép

hanee (29+2) (30+2) - tegnap elfelejtettem ide írni Kép Kép De ez dezinformáció! Szóval ne vegyétek figyelembe Kép
hanee

Rokica!
Nem könnyű helyzet. Sztem az én párom is egyre jobban aggódik, mert félt minket a szüléstől, tudja, hogy lényegében semmit nem tehet, ha vmi gond van. Ez egy férfinak - hogy nem tudja megvédeni azokat, akiket nagyon szeret - nagyon rossz lehet. És ugyanezt betegen végigcsinálni lelkiekben, hát te tudod a legjobban, hogy nagyon-nagyon nehéz feladat. Nem tudtok vmi külső segítséget kérni, aki segíteni tud neki? Te nem biztos, hogy tudsz most segíteni neki, mert nem vagy kívülálló, neked is megvannak a saját félelmeid és nem úgy reagálsz esetleg, mint nem terhesen. Azért szülővé válni óriási felelősség, nehéz feldolgozni.
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Éva
syg

Éva:

Köszönjük a drukkot. Ő ugyan egyszer már apuka, van egy 13 éves fia. De az is beugrott, hogy az a kapcsolata a nő terhességének a 6. hónapjában szakadt meg, és lehet hogy ő talán ettől a mérföldkőtől fél és ezért indult most be?

Az az igazság, hogy nem merem már megkérdezni, mert egyrészt általában a tipikus borderline zagyvaság jön vissza, hogy az egésznek semmi értelme mert én úgyis ott fogom őt hagyni, másrészt mert mikor legutóbb elkövettem ezt a hibát, hogy megkérdeztem, és persze megkaptam ezt a választ, akkor jó sokáig megállithatatlanul bőgtem utána. Ilyen terhesen nem merem végighallhatni a dumát, mert bár tudom hogy miből fakad, és hogy para az egész, most annyira a szivemre veszem, hogy szerintem csak rontok a helyzeten.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica:

Én beszélgettem is veled erről, emlékszel?
Szerintem nem liheged túl a dolgot.. Amit leírtál úgy hangzik, hogy éppen most forgatja bele magát egy újabb ilyen stressz-hullámba, amitől kiborul szépen lassan.
Szerintem a legjobb amit tehetsz, ha úgy viselkedsz vele, ahogy ahhoz kell viselkedned, hogy segíts rajta kilábalni ebből. Minden embernek vannak rossz napjai, depis időszakai (ami még az időjárástól is kijöhet, vagy egy betegségtől - lásd Zsebi), csakhát ugye párodnál ez halmozottan jelentkezik. Természetesen Ákosnak is vannak dolgok, amikkel még csak barátkozik, stb.. de neki, mint egy tökéletesen egészséges személyiségű embernek nem nehéz megbírkóznia pl. azzal, hogy "uristen mi lesz majd a szüléskor", "uristen, egyedül kell majd itthon aludnom pár napig". Számomra is stresszhelyzet ez, de egy egészséges ember gyomorégésen kívül nem tapasztal ebben mást: és esetleg mi kivülállók észre sem vesszük, hiszen le tudja önmagában győzni ezt a mumust, sosem fog rajta eluralkodni a szörnyeteg. Párodnál meg ugye az a gond, hogy bármi kiválthatja.. viszont ilyen az életben mindig van (főleg egy gyerek mellett). Talán ettől függetlenül a gyerek még erőt is adhat neki valószínűleg, mert tudja, hogy ott van valaki aki miatt kordában kell tartania önmagát és egy idő után már talán rutinosan megy neki, ha sikerül kialakitania azt a ritmust, hogy "erre gondolok? jó, akkor ezt kell csinálnom, mert attól elmúlik ez a szorongás". Mivel ugye értelmes ember.. te abban tudsz neki segíteni, ha pontosan úgy csinálsz, ahogy pszichológusként csinálnál abban az esetben, ha ilyen bekövetkezik és azt szeretnéd elősegíteni, hogy gyógyuljon. Tedd most félre az önérzeted és az érzelmeidet, tudom baromi nehéz lesz főleg igy hormonmérgezéssel, de csak igy tudsz rajta segíteni! Valahogy biztosan segítettél rajta már egyszer, hiszen volt már ilyen időszaka, ne engedd neki hogy ezt csinálja magával.
Több okosat sajnos nem tudok mondani, mivel személyesen nem ismerem őt, csak téged, és tudom miről van szó, mert beszélgettünk róla (meg mert tudom).. Kitartás Rokica!

hanee
hanee

Éva:

Ja, és a külső segitség... mire gondoltál? Mert pszichiáterhez már jár... az ő haverjainak meg szóljak én? Hmm. Lehet hogy nem is rossz ötlet...

Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Én új vagyok itt ebben a topicban...
Pipocskával máshol szoktunk beszélgetni, de ajánlotta, hogy milyen jó kis csapat....) és tényleg sok hasznos infót kaptam én is....

Syg!
A tágulásra az arnica montana nem is jó? Nekem azt ajánlották.
Tudnál tanácsot adni, hogy mit keressek?
36 hetesek vagyunk, úgyhogy ránkfér....Kép

A hálapénzes témáddal meg egyetértek....kicsit túlzás mostmár amiket hallok meg tapasztalok..és aki nem tud ennyit áldozni azzal mi a helyzet?Csak a kellemetlenség marad és a rossz érzés...Kép

Tündy
tündyb

Hát Róki!

Nem tudom, hogy túlreagálod-e, én mindenesetre elbőgtem magam, ez annyira megrázó lehet, ha az ember nem tud segíteni azon akit szeret.
De kitartás!
Eddigi beszélgetéseinkből, és történeteidből azt vettem ki, hogy jól tudod kezelni, és egyengetni a párod útját.

Syg!

Köszi sz infókat.
Én is gondoltam külön kis batyura a szüléshez.Kép
A virág nem rossz ötlet.
Jó, hogy van köztünk "belsős" aki tud segíteni az ilyen kérdésekben.Kép
Az ember tényleg tök hülyének érzi magát.
Anyatejről én is hallottam.
A többi csak biztonsági óvintézkedés.
A burrowról meg azt hallottam, hogy tejbelövelés előtt kell átmasszirozni vele a mellett, egy frottir türcsivel, és nem fog úgy bedurranni.
Erről tudsz valamit?

Kép
Kép
pipocska

Szia Pipocs!

Épp most írtam neked emilt is....Kép
Majd lesd meg...

Mi az a burrow?

Puszi!
T.
tündyb

Ezt még tegnap irtam, de nem tudtam elküldeni:

CsMárti:

A késő mensivel kapcsolatban... én is úgy tudom, a betegség és a lelkiállapot nagy befolyással tud lenni a hormonháztartásodra és ezáltal a ciklusodra. Viszont úgy tudom, maga az antibiotikum az nem.

A burokrepesztéssel kapcsolatban pedig én viszont úgy tudom, hogy kedvelt szülésinditó módszer, és az orvosok szeretik pontban 40. hétre meginditani a szülést. Nekem se tetszik, de megdöbbenni sajnos azért nem döbbenek meg rajta, mert sorra olvasom az ilyesfajta szülésélményeket, többek között a Kismama újságban is, meg az interneten.

És keveset emlegetett tény, hogy a beinditott szülések nagyobb százalékából lesz császár mint a természetesen beindult szülésekből.

Én mindenféleképpen szeretném kivárni, amig a baba meg a szervezetem önmaguktól beinditsák a szülés folyamatát. Több oknál fogva. Én bizom benne, hogy a baba tudja, neki mikor kell jönni, és előbb kierőltetni nem kell. Kettő, bárminemű szülésbeinditás azonnal kemény, gyakori fájásokat okoz, és a szervezetednek (meg neked) nincs időd szépen komótosan hozzászokni a dologhoz, hanem egyből a szülés kellős közepére kerülsz. A burokrepesztés, oxitocin infúzió felgyorsitja az eseményeket, ami által nagyobb a valószinűsége a sérülésnek (méhszájrepedés, gátmetszés, császár) mint mikor a test saját tempóban, szépen lassan készül a szülésre. Nem véletlen hogy az átlag szülés 12-16 óra. Kell ennyi idő a szöveteknek, hogy sérülés nélkül táguljanak.

Én végigolvastam a Kismamák egy évre visszamenő összes számában a szülésélményeket (minden kiadásban van min 10 oldal olvasói leveleknek szentelve) plusz amiket itt találtam, és azt irják a nők, hogy a beinditott szülés olyan mintha rádszakadt volna egy tonna tégla. Azonnal az aktiv vajúdás kellős közepén találod magad. Nincs ideje a szervezetnek a saját természetes fájdalomcsillapitóival reagálni.

Egy szó mint száz, én nagyon szeretném elkerülni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica: még annyit az egészhez, hogy ennek fényében, hogy ez történt pároddal egyszer, biztos lehet köze a mostani állapothoz. Ha most segítessz rajta és nem hagyod el, talán mérföldkövet léptek az ő betegségében is, mert bebizonyítod neki, hogy te másmilyen vagy és akkor sokkal jobban bízni fog abban, hogy te vele maradsz és számára egy vigaszt nyújtassz.. hogy te őt jónak látod és nem rossznak.

hanee
hanee

Hanee:

Remélem hogy ez igy lesz, bár egyszer kérdeztem tőle, mennyi időnek kéne eltelnie a kapcsolatban ahhoz, hogy ő biztonságban érezze magát, és azt mondta, 8 év, ha jól emlékszem.

Merthogy ő kétszer volt már házas. Az első házassága ilyen szeleburdi dolog volt, 3 hét után esküdtek meg, és a felesége pár hónappal később teherbe esett. Aztán a 6. hónapban szétment a kapcsolat.

Ezekután feleségül vett egy nőt, akivel jó ideje barátok voltak, végül úgy tudom kb 5 évig voltak házasok, két év kapcsolat után, tehát az egész 7 évig tartott miután a nő (párom elmondása szerint) mint derült égből villámcsapás, beadta a válópert.

Tehát lehet hogy a hatodik hónap átlépése mérföldkő lesz, de nem az utolsó. Sajnos. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica:
Én hatalmas kitartást kivánok neked, ez bizony nem könnyü..
Viszont biztasson az a tudat, hogy ha megszületik a bébi, nagyon jó hatással lesz rá. A gyerek jó terapeuta Kép

hanee
hanee

Rókica!

Semmi tapasztalatom nincs a labilis emberek kezelésében, szóval fenntartással kezeld, amit írok. Az ő esetében nem használhatók az olyan apró trükkök, amivel egy kicsit depressziós, magában bizonytalan embert próbálnál meggyőzni arról, hogy minden rendben? Pl. Váratlan ölelgetés (szeretetroham)? Odabújsz hozzá, mondod neki, hogy mennyire szereted, milyen aranyos tud lenni, és mondd neki, hogy milyen boldog kis család lesztek hárman? Ha naponta megölelgeted, és úgy teszel, mintha igazából nem vennéd észre, hogy nincs minden rendben, akkor esetleg ő is elhiszi, hogy mindennek így kell lennie, ahogy most van?

Az első gondolatom persze az volt, hogy teljesen komolyan, és lehetőleg tök higgadtan mondd meg neki, hogy tudod, hogy ez az időszak mindekettőtöknek nehéz, mert egy baba felborítja mindenkinek az addigi életét, de Te szereted őt, és biztos vagy benne, hogy együtt mindent meg tudtok oldani, és hogy ő szuper apa lesz. Viszont kéred, hogy ne csináljon ilyeneket, mert lehet, hogy semmi köze a betegségéhez, de Te mégis megijedsz, ha íyg látod őt, hiszen most van szükséged a legnagyobb támogatásra neked is. Mivel írtad, hogy amikor előjön a betegsége, akkor kiszámíthatatlanul reagál, ezért lehet, hogy inkább az első verzió jöhetne be.

Az biztos, hogy ha tétlenül üldögélsz, akkor csak magadat stresszeled.
Nagyon drukkolok, és csodállak azért, hogy így kitartasz!

Lányok!
A haematológián kevés vért találtak a székletemben, ezért felírtak egy gyomornyálkahártya-védő gyógyszert. Az van a papírján, hogy terheseknek csak egyedi megfontolás alapján adható, kizárólag az orvos határozott utasítására szedhető. Az a neve, hogy Venter, és a gyógyszeres könyv szerint nincsenek adatok a magzatra gyakorolt hatásról.
Nagyon félek bevenni! A nőgyógyász azt mondta, hogy ha valahol vérzek, akkor szerinte a vérzés veszélyesebb, mint az a hatás, amit egy 30. hetes magzatra gyakorlhat már bármi, de én akkor is ideges vagyok. Végülis most fejlődik a tüdeje és az agyacskája.

Mzx-Móni (29+5)

Kép

Kép
mzx

Rokica
Szerintem Hanee nagyon jól látja a dolgokat, még annyit tennék hozzá, hogy a barátai figyelmét kellene felhívni arra, hogy ne hívják meg őt "egy körre" (sör, bor ilyesmik).

Haneeval ellentétben azonban szerintem egyelőre nem lehet eldönteni, hogy a közvetlen gyereknevelés a jövőben jó, rossz, vagy semleges hatással lesz e rá.

Kitartás, de úgy gondolom, ha a helyzet nagyon elmérgesedik jobb, ha kicsit félrevonulsz a babával a Ti érdeketekben. Nem tudom, társul e agresszivitás ehhez a betegséghez vagy inkább csak maga a stressz, veszekedés, kiabálás stb, de azt hiszem a NAGYON elmérgesedett betegséget jobb elkerülni főleg egy újszülött esetében. Ráadásul hidd el Te sem leszel a toppon, hogy pátyolgasd, megértsd, mikor saját magadnak lelki támaszra, segítségre lesz szükséged az első hónapokban, átalvatlan éjszakák után, stb, stb, stb.

Kérdés: ez öröklődő betegség?

Pipocs, Syg,
Bocsika, elkerülte a homeós dolog a figyelmemet, visszaolvasok akkor Kép

HaneeKép
Sajnálom a rossz éjszakádat Kép és sajnálom az én rossz éjszakámat isKép. Christopher az éjjel 3x kelt fel sírva, nem tudom, hogy beteg lesz e (nem úgy néz ki) vagy csak az új kisvonat játéka és az időjárás változás spannolta igy fel. Úgy sajnáltam szegényemet, de persze reggel amikor 7-kor eljöttem dolgozni, még javában húzta a lóbőrtKép

Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni és a ma 28 hetes Adrian
mj__móni

Mzx:
A Venter port én szedtem (sőt van is itthon), de nem tudom miért azt írták fel neked arra, hogy székletedben vér van, mivel ez ahogy írtad is, gyomor-nyálkahártyát védő gyógyszer. Többnyire krónikus gyomorégéses betegségek ellen szokták felírni, mint pl. az én refluxom. De ilyet még életemben nem hallottam, hogy székletürítési dolog miatt a gyomrodra felírjanak valamit..
Nekem a gastroenteorológián azt mondták, hogy ne szedjem terhesség alatt, akármennyire szar is a gyomrom, mert nem jó a magzatnak. Hát nem tudom, mitévő legyél. Én a helyedben kikérném valami másik orvos véleményét is, mert ráadásul ez a gyógyszer nem is székletürítéses dolgokra való, hanem kimondottan a gyomor nyálkahártya kezelésére.. Elvileg annak a sérülése (kivéve súlyos gyomorfekélyt) nem okozhat vért a székletben, de a súlyos gyomorfekélyt pedig nem ezzel szokták kezelni, szóval érted.. mert én nem Kép mármint azt, hogy miért ezt írták fel.. a doki nem indokolta valamivel neked?

Mj__Móni:
Igazad van abban, hogy nem lehet tudni milyen hatása lesz a gyereknek, most hogy igy belegondoltam tökéletesen igazad van.. én valahogy mégis azt képzelem, hogy összességében jó hatása kell hogy legyen egy gyereknek, hiszen mindenféle szeretetet és törődést meghálál, főleg kisbaba korában. Mondjuk ilyemire még jó lehet egy kutya is egyébként az ilyen embereknek (most viccen kívül), mert a kutya mégcsak ki sem borítja olyan értelemben az embert, hogy sosem mond olyat, amitől kibillenhet: azt csinálja amire tanítják.

Chris lehet, hogy csak az időjárás változást érzi! Jön a melegfront, lányok vigyázzon mindenki magára és ha elmegy otthonról vigyen VIZET!

hanee
hanee

Mzx:

Igen, ez valószinűleg az ő lelkét ápolgatná, csak sajnos én nem vagyok alapvetően egy ilyen bújós tipus, még vele sokkal inkább mint bárki mással. De valóban, fontos lenne az ő lelkét simogatni, csak mindig ilyenkor jut eszembe ez a dolog, és ilyenkor meg úgy gondolom, ha most kezdem el, akkor csak a rossz viselkedést erősitem meg vele. De lehet hogy igazad van, jobban oda kéne figyelnem rá, hogy dicsérgessem őt. Ő szokott engem.

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee, MJ-Móni:

Hogy a gyerek milyen hatással lesz rá, ez lutri. Sajnos benne van a pakliban, hogy rosszabb lesz tőle az állapota, mert már nincs ő a középpontban, és azt sok borderline nehezen birja. De majd meglátjuk. Én remélem, hogy stabilizáló hatással lesz rá.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

SziasztokKép

Betsy
Küldtem e-mailt és nagyon köszi.

Sygnum
Neked is elküldtem.Köszönöm!

Móni
Neked meg ugye tegnap írtam,köszi a választ,igy már tudjuk merre induljunk és elküldtem a többieknek is,több szem többet lát.

Nagyon jófejek vagytok lányokKép

Hétvégén én is nekiállok a babaszobának,,ki van takaritva,csak be kell rendezni,meg kimosni a ruhácskákat.
HANEE-val egyetértek:nekünk babakocsink még nincs,mert ugy gondoltuk azt megprobáljuk az anyaságiból megvenni(bár szerintem azt is ajándékba kapunk),hiszen pár naposan ugysem visszük sehova a kis szarost.

Viszont nekem kell még(vagy már csak):
-Pelenkázó van,de nincs hozzá matrac
-3 törölközö vagy hogy hívják,aminek ilyen háromszög az egyik sarka
-3db pléd
-orrszivó
-mellszívó
-melltartó betét
-matrac a kiságyba(de azt hol lehet beszerezni?)
-babának kenceficék
-pelus(eldobható)
-3 lepedő
-3 garnitura ágyneműhuzat(vagy nektek abból mennyi van?Nekem eddig egy.)

Talán ennyi!De ezeket májusban akarom intézni,ezek talán már ráérnek.
Én érzem és remélem jól érzem,hogy bennt fog a drága maradni a végéid,mert olyan kis okosan elmagyaráztam nekiKépEddig velem minden rendben volt,utoljára 3000 volt a méhszáj,hétfőn nézik megint,hát remélem még mindig ugy van,bár most idegeskedtem a párom betegsége miatt...Kép

Rokica
Sajnálom,hogy idegeskedned kell,és a párodnak kell pszichológushoz,esetleg pszichiáterhez járnia?Akivel meg tudja beszélni ,ezeket az érzéseit?Ne haragudj biztos hülyeséget írok,hiszen nem hallottam még erröl a betegségről,csak próbáltam elképzelni az egészet.
Bocsánat most láttam,hogy jár már orvoshoz.És milyen gyakran kell mennie?

Tegnap megint szó volt a 4 éves kisfiúrol.Elsírom magam amikor erről van szó és nem értem miért történnak ilyen dolgok.Ezek után,merthogy ugye nem ez az első eset,nem értem miért kell rutinműtétnek hívni az egészet.Rutinból műteni...?
Felháborít ez az egész,ráadásul az is volt a híradóban,hogy egy 28 éves nő is meghalt ott a múlt héten.Borzasztó ez az egész és minden tiszteletem a szülőké,hogy a kisgyerek szerveit felajánlották.Ehhez kell a lelkierő....

Bocsánat,csak ugy éreztem érdemel említést a téma.

Gömbölyű
33+0!!!!!!!!!!!!!!(Minden eltelt hétnek ugy örülökKép)
gömbölyû

Gömbölyű:

Jelenleg ha jól tudom, kéthetente jár, mert eddig stabil volt. De lehet, hogy jó lenne ha megint hetente menne. Neki ez olyan mint a gyógyszer, élete végéig csinálnia kell. Nem lehet könnyű egy amúgy is kicsi önbizalomra hajlamos embernek azt felvállalni, hogy olyan betegsége van, amivel egész életen át pszichiáterhez kell járnia...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lehet egyébként hogy mára kiheveri ezt a hangulatot... csak olyan nehéz ez a bizonytalanság.

MJ-Móni:

Jól látod, hogy sajnos ha ő "bekattan" akkor az egyetlen megoldás hogy eltávolitom magamat (magunkat) tőle. Ezt én valahol logikusan elkönyveltem magamban, de borzasztó nehéz meghozni a döntést, mikor látod hogy a szeretted szenved (mert ő sem élvezi a helyzetet ilyenkor) és ahelyett hogy segitenél, amit ugye az ösztöneid súgnak, ehelyett sarkon kell fordulni és otthagyni, hogy boldoguljon maga ahogy tud.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és agresszivitás nála soha nem volt, de van akinél van, tehát ez ott van elvileg a lehetőségek között. De a piszkálódás, veszekedés, zagyvaságok összehordása (amikor tényleg csak nézel ki a fejedből, hogy ő most tényleg nem érzékeli, mennyire irracionális amit mond? számomra ez volt mindig a legmegrázóbb), a szófosás, amikor szemmel láthatólag nem tudja abbahagyni, csak mondja, mondja, mondja ugyanazokat vég nélkül.

Szóval van mitől félni. Ha valaha tettlegességre kerülne vagy került volna a sor, akkor ott egyértelművé válik a dolog... de ilyen hálistennek sose volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RokicaKép

Ne haragudj a kérdésért,tényleg félek kérdezni,mert még soha nem hallottam ilyen betegségről,de ha meglesz a baba egyedül szabad vele hagyni,ha te esetleg elmennél valahova?Nem arra gondolok,hogy bántaná,hanem,ha nincs önbizalma,akkor nem fordulhat elő,hogy sír a baba és ő ugy érzi ugysem tudná megvigasztalni,ezért kétségbe esne?

Sok sok erőt kívánok Neked!
gömbölyû

Sziasztok!
Sajnos nagyon ritkan tudok jonni, akkor is inkabb csak olvasok, mert a 24. heten kinyiltam en is, es azota szigoru fekvesre vagyok itelve...
Egy gyakorlati kerdesem lenne azokhoz, akik mar jartak ott:a Praxisban van lift a 4. emeletre?Es kb. mennyi a csuszas a kapott idoponthoz kepest?Mert sem lepcsoznom, sem sokat ulnom nem szabad...
Koszi elore is,
Dorka.
dorka34

ÉvaKép

Olyan rendes vagy,milyen hamar irtálKép
Sok puszi

Ma egyébként egy kicsit bizakodobb vagyok,nem tudom mitől.Közben eszembe jutott,hogy az egyik röntgennél egyszer már elindult a javulás,ám utána héten megint minden ugyanolyan volt.Most azon törjük a fejünket,hogy mitől lehetett az a javulás,de nem tudom.

Mindenkitől bocsánat,hogy rébuszokban beszélgetünk,igazából arról van szó,hogy a kedvesemnek tüdőgyulladása volt,elég komoly és hatalmas foltok voltak akkor a tüdején.A betegsége elmúlt már jól van,ám a foltok makacsul maradtak és ennek nem örülnek a dokik,nem tudják miért van.Nem titkolozni akartam előttetek,csak olyan hosszú volt leírni a betegségét,hogy nem akartam itt leirni,van igy is mindenkinek elég baja.
gömbölyû

Rokica!
Szerintem most kezdett el igazán parázni és nem tud/mer hozzád fordulni, mivel tudja, hogy most neked is több törődésre, szeretetre van szükséged. Próbálj vele óvatosan beszélni, mondd el neki, mennyire szereted és segítesz neki, amiben tudsz. Haneenak igaza van, csak azt nem tudom, hogy neked lesz-e erőd most, a terhesség alatt az ő támasza lenni. Nem biztos, hogy jót tenne neked, ha te próbálnád "kezelni". Annál is inkább, hogy nem tudsz objektív maradni.
Igen pszichiáterre gondoltam, de a beszélgetős és nem a gyógyszerelős fajtára. Lehet, hogy a pszichológus jobb lenne, de te ebben jobban kiismered magad. De ha már eszedbe jutott, igazad van, a barátai is nagyon sokat tehetnek. Menjenek el szórakozni, de vigyázzanak rá, ha az alkohol ezt váltja ki belőle, akkor ne inni menjenek. Vagy oda ne hívják magukkal. Próbálj beszélni velük, hátha megértik.
Sok-sok kitartást kívánok!!

A beindított szülés következményeit tökéletesen leírtad! Csak annyit tudok hozzátenni, hogy nővérem szerint a már beindult szülésnél is ugyanezt a hatást váltják ki. Úgyhogy vigyázzatok, mit engedtek meg! Inkább 12 órás vajúdás saját tempóban, ahogy a szervezet "kívánja", mint 5 óra felgyorsítva, kínlódva.

Tündy!
Az arnica vérzéscsillapító hatású, a dokinő is csak ezt mondta tegnap.
Ami a tágulást segíti, az a Caulophyllum 5CH és a Cimicifuga 5/9CH. DE! Ez az orvos azt mondta, hogy nem ajánlja ezeket használni, mert nagyon gyorsan meg lehet szülni tőle. Ugyanakkor mindenhol azt olvasni, hogy lehet használni. Én úgy döntöttem, hogy előkészítésként csak málnalevélteát iszok, meg gátmasszázs. Aztán ha beindul a szülés (fájásokkal és nem burokrepedéssel), akkor 1 adagot (5 golyócska) beveszek vmelyikből (uaz a hatásuk nagyjából). Ha nagyon felerősíti a fájásokat, akkor csak a kórházba érve folytatom a szedését (félóránként váltakozva), mert ott már meg tudják nézni, hogy beállt-e a feje és minden rendben va-e. Ha igen, akkor lehet gyorsítani. Így nem lehet baj. Arnicat meg a vajúdás elején is be lehet venni, rögtön szülés után meg elkezdeni szedni napi 3-4 adagot 3-5 napig.

Pipocs!
Ezt a bemasszírozást nem hallottam még. Viszont én vettem Apis mellificat, ami csökkenti a duzzanatot, gyulladást (akár gátseb, akár hasi műtét) és egy kis szerencsével és rendszeres szoptatással megelőzhető vele még a mellgyulladás is. Sőt, ha nem használom el mindet, később torokgyuszira, lázcsillapításra is jó (minden olyan tünetre, ami a méhcsípéshez hasonlít-> égő, szúró, duzzadt, meleg).

Mzx!
Czeizel szerint (benne van vmi európai gyógyszervizsgáló bizottságban) 8 gyógyszerről derült ki összesen, hogy problémát okoz. A gyógyszereket nem tudják kismamákon vizsgálni, ezért mindenre ráírják, hogy nem lehet alkalmazni. De ha vmi gond van, akkor muszáj egy kismamát is kezelni. Sztem használd a gyógyszert, ha azt mondta a nődokid. Biztos én is aggódnék, hogy nehogy baj legyen belőle, de nem nagyon van ilyenkor választási lehetőség.

Lányok!
Most nekem is szükségem lenne egy kis szurkolásra. Nem tudom eldönteni, hogy a magzatvíz szivárog-e vagy vmi más. Felhívtam a dokit, azt mondta, szerinte nem az, de 1-re be kell mennem hozzá és megnéz. Légyszi' szorítsatok, nem szeretnék még szülni!

Éva+Leona (34+4)
syg

Mzx-Móni:

Itt van info a gyógyszerről:
http://www.egeszsegkalauz.hu/fo.html?menu=11&tkid=1773

Ez ugyan nem sokat segit, de utánanéztem a hatóanyagának az amerikai adatbázisokban, és ott B terhességi kategóriába sorolják, ami azt jelenti, hogy orvosi javaslatra szedhető terhesség alatt is.
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=294&TradeName=Sucralfate&TradeId= 2579

Hogy legyen összehasonlitási alapod, Amerikában az aszpirin C kategóriás, nagy mennyiségben pedig D...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?