Új privát üzeneted érkezett!

blano!
Szerény véleményem szerint számolhatjuk a nászéjszakától. Ha az a mütét a baba érdekében volt, akkor meg föleg. De ezt persze Te döntsd el.

Az UH-al kapcsolatban: itt Miskolcon is megcsinálják természetesen, de Debrecenben ez célzott. Külön figyelik, hogy van-e a Down kórra utaló jel. A 16 hetes AFP-nél pedig általában csak az AFP-t nézik. A mi esetünkben néznek még HCG-t és egy, a mazgat által termelt steroid hormont is. Ezt egy átlagos kismamánál nem kell, csak akkor ha esetleg volt a családban már ilyen, vagy mint a mi esetünkben, a kor miatt.

Kata
Kata007

Beszti!

Köszi a segítséget.

Heni!

Lábgörcsöm nekem is volt egyszer-kétszer és pokoli érzés, de nem tudom hogy a Mg és Ca miatt vagy a lábtorna+hideg/melegzuhany miatt, vagy a lábpihentetõ miatt nincs már.
Milyen amikor görcsöl a pocakod? Nekem az utóbbi napokban olyan furcsa érzésem van. Nem tudom hogy kicsit görcsöl-e vagy csak a hasitmaim nem bírják annyira -szóval amikor felállok valahonnan akkor mintha elindulna lefelé a hasam és keményebb lesz, pedig egyébként jól tart Kép.

Szila!

Hol van az a babaruha-turkáló amiben jártál?
Tud valaki még ilyenrõl?

Andsyj!

És nincsen semmi problémád a tablettától?
Egyébként lassan készülget az alista már a magas vastartalmú dolgokról. Ha valakit érdekel ide is bepötyöghataem majd.

Kata007!

Azon mórfondírozom már régebben, hogy te a táblázatba amit írtál nekem szülési idõpontot az miért ápr. 23 és akkor az orvos miért mondott 29-et? Szóval nem egyformán számoljátok? Nekem jobb lenne a 29 Kép.

Bubu
bubu

bubu!
Már én sem tudom mi okból írtuk azt, de ha gondolod átírom.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Bubu!

A lista nagyon jol hangzik a magas vastartalmu dolgokrol, ha van kedved ide is bepotyogheted, de elkuldheted az e-mailemre is andysj2002@yahoo.com . Elore is koszi, nagyon ugyi vagy.
En Hemocyte-ot szedek a vashianyra. Mellekhatasai sajna vannak, de ugye mi mast tehetek. Eszem a vastartalmu eteleket es a tablettakat.

Heni!

Nekem is voltak labgorcseim azaz vadli gorcsok meleg zuhany, labfurdo es magnezium segitett.

Andi
Andysj

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek ma megyünk az elsõ ctg-re! Már nagyon várom! Már csak azért is mert állítólag a dokibá azt is meg tudja már ilyenkor naggyábóóól mondani, hogy kb. mikor szülök. Nagyon izgi! Meg azért jó tudni, hogy minden rendben, meg látni még egy kicsit UH-on Helent. Kép
Gratulálok Chris-Klárinak és nagyon Drukkolok Hajninak (0611Viki)!
Szegény picim el kezdett már megint csuklani. Rengeteget csuklik! Kép
Mindenkinek további jó várakozást!
Menta
menta

Szép jó reggelt mindenkinek!

bubu!
Utána néztem, mert nem hagyott nyugodni a dolog, hogy talán én bénáztam el a dolgokat.
Anno azt írtad, hogy nem mondott a doki semmit, szóval nem tudod mikorra vagy kiírva. Én kértem, hogy add meg az utolsó mensid elsö napját, hisz van a neten egy pár szülési kalkulátor. Megadtad: 2001.07.17. Gondolom akkor éppúgy mint most, én ott néztem meg milyen idöpontot hoz ki. 2002. 04. 23. Mielött ezt megírtam, három helyen néztem meg. Babanet, Babapont, Baba-mama, és mindhárom helyen ezt a dátumot hozza ki.
Száz szónak is egy a vége, én törlöm ezt a kiírási idöpontot, mond meg Te, hogy mit írjak.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Heni! Nekem is sokszor keményedett a pocakom a 28-30 hét között. Naponta legalább 10-15 alkalommal és elég kellemetlen érzés volt. Nagyon megijedtem, úgyhogy kicsit többet pihentem, szedtem a MagneB6-ot és szépen lassan a keményedések csökkentek. Most már 32. héten járok, úgyanúgy csinálok mindent mint elõtte és csak nagyon ritkán és sokkal gyengébben keményedik. Úgyhogy kitartás, el fog múlni!

Beatrix! Igen voltam a kismama tornán, nagyon jó érzés volt utána, úgyhogy szerintem ma is jövök.

Norci! Nekem azt mondta a dokim, hogy a lábgörcsöt Kálcium és Magnézium hiány is okozhatja, úgyhogy felváltva kell inni egyik nap az egyik, másik nap a másik pezsgõtablettát. (Ha szeded a MagneB6-ot akkor pedig elég a Kálciumot.) Ha pedig valamiért nem akarsz gyógyszert szedni, igyál egy pohár tejet minden nap és abban benne van annyi amennyi kell.

Bubu! Köszi a címet!

Dojika! Én is Budaörsön lakom (bár nem ide vagyok még bejelentve és ezért a Budapestet használom), a legelején az Õszibarack utcában. Te merre? Jársz védõnõhöz?
Csuklani mi is szoktunk és sajnos egyre hosszabban. Sokszor fél órán keresztül nem tudja szegény picúr abbahagyni. Ilyenkor próbálok mozogni egy picit, de nem tudom hogyan lehet rajta segíteni.

Mindenkinek jó munkát, várakozást kívánok így hétfõ reggel! De legalább mincs olyan hideg és szürkeség, mint szokott mostanában!

Zsebi
Zsebi

Kata007!

Most vettem észre a táblázatban, hogy nem adtam meg a koromat. Mivel februárban megszületek 31-szer is, ezért már írhatod ezt.

Köszi

Marcsi1
marcsi1

Sziasztok!

Lányok, milyen mellékhatásai lehetnek a vastablettáknak?
Én is szívesen fogadnám a vastartalmú ételek listáját.

Ruhaméret: Én eddig csak 62-es méretet vettem. Úgy gondolom, hogy ha nagyon picike lesz, akkor az alatt az 5 nap alatt lesz ideje a családomnak venni, 2 rugdalozót.
A Kenguru boltokban egyébként lehet kapnbi egy nagyon aranyos, és okos megoldásó bodyt. 56-62 méret, mert alul 2 méretben van patent és ahgogy nõ a pici úgy lehet kiengedni. Fehér 100% pamut és elöl színes kis patentok vannak rajta.Kép
Mi így a 30. héten már javában elkezdtüka vásárlást. Megvan a babakocsi, a bababútor (hétvégén szállították), egy-két ruhácska, és a szoba díszítésére hivatott anyagok, amibõl a függönyt már meg is varta az anyukám. Sajnos még nagyon sok minden hiányzik, ezért is örülök, hogy elkezdtük a bevásárlást. Lányok, ne feledjétek, hogy van olyan bababútor, aminek a szállítási határodeje 6 hét.
És én például több helyre elmegyek mindig, hogy meggyõzõdjek, a legjobb dolgot veszem a legjobb áron. Ami persze nagyon fárasztó tud lenni.Kép

Lábgörcsrõl! Norci, megnyugtattál, néha én is sikítani szeretnék, de szégyenlem! Mi lesz a szülésnél?KépKép

Kele
Kele

Marcsi!

OK, beírtam! Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Egész szépen süt a nap itt, nálatok is? Kép

Zsebi - én a Templom melett lakom, a Nefelejcs u.-ba. És a kossuth L. u-ba járok védönöhöz. Máthéné Papp Mariann.
Ha van kedved valamikor "otthon" találkozni és dumcsizni írj ide vagy a címemre (dojika@mailbox.hu) és összefuthatunk.

Kele - hol vannak ilyen Kenguru boltok az "okos" bodyval ? Kép

Sose tudom eldönteni miböl mennyi kell majd, hány méretet vegyek az elsö "csomagba" és méretenként mennyit? Valaki felhomályosítana mi a gyakorlat?
Elöre is köszi!

Üdv: Dojika (22h+3n)
Dojika

Kedves Bubamama, Iddi!
Köszi, hogy válaszoltatok. Kép
XY vagy XX
XY vagy XX

ismét munkában..megpróbálok azért összedobni egy levelet, ki ne maradjak valamibõl. Annyi mindenre szeretnék reagálni Kép

Kele! a vastabletta legrosszabb mellékhatása a székrekedés és fekete színû széklet. Bár azt hiszem elõbbi nagymértékben csökken, ha már hozzászokott a szervezeted.

Bubu! Szinte minden kismamás könyvben , topicban találsz vastartalmú listát - ha akarod én is szivesen keresek Neked (annyi mindenem van otthon!) Ami tutti tipp: spenót, kelbimbó, mogyoró, avokádó..

Ruha ötletem Neked a következõ: szerintem egy mell alatt gumis és lefelé is EGYENES vonalú ruha nyúlós anyagból hosszan és röviden is nagyon csini! Kihozza a dekoltázst is és csak simuljon rá rendesen a pocira - hátul is lehet szûk, fõleg akinek jó a popsija és akár rövidebb is lehet mutatós lábak esetén Kép Én ilyesmit képzeltem a saját esküvõmre hosszú verzióban. Vagyis: Mutass Pocit! Ne takard el szerintem!

BMárti! A ruhakölcsönzõ címét megköszönöm, ha elküldöd - bár még nem dõlt el semmi..még az is lehet, hogy most polgári és 2 év múlva templomi esküvõ lesz. Mit csinál most PiciLaci???

Kata! Mindenképpen küldeni fogok egy képet!! Pocakos esküvõ címmel..Kép

Heni! Én is kíváncsi voltam Nyuszimanóra, de akkor úgy látszik hasonlóan forog az agyunk Kép, hogy elérte a mi Babcink is ezt a naagy kort Kép
Az a "fura érzés" nekem is van, ha felállok / felkelek és nem éppen kellemes!

Dojika!! Én is a párom szülinapjára vagyok kiírva (ápr.13) Ehhez tudni kell, igaz?? Kép Igazi szerelemgyekõc!

Vikóca! Örülök, hogy hallottunk Rólad végre!! Jól vagytok és ez a lényeg. Nehéz lehetett a szülés, -az EDA neked jól érzéstelenített császár közben? Az én dokim nem ajánlja császérhoz, pedig én (ha lehet) a spinálistól jobban irtózom..pedig ha már kell, akkor jobb lenne ébren lenni. (hogy észnél is leszek-e, az már més kérdés) De készüljünk csak a TERMÉSZETES szülésre..

Beja! BMárti! Annyira kell az a fene cumi??

Mummy (28+2)
Mummy

Dojika!

Én nem tudom ki, hogy van vele, de én úgy gondolom (tapasztalat), hogy 3-4 db kellene az elsö napokban az 56-ból. Lebüfizheti, összepisilheti. Nem igazán klassz dolog az elsõ napokban állandóan mosni. Így sem fogunk mást csinálni, mint szoptatni, fejni, mosni. Meg is kell száradni annak a ruhának. Szóval ennyi szerintem nem sok. Azonkívül legyen olyan tartalék, amiben orvoshoz viszed.
Bodyból szintén. Ha mégis kevés, akkor biztosan van aki vesz utólag Nektek.
Most beszéltem coryval a chaten. Ö piglet listája szerint vásárolt, de mivel Balázs elég kicsi volt, utólag még vettek 56-osat.

Én találtam egy másik listát is, ami nem rossz összeállítás. Igaz egy bolt reklámja, de érdemes megnézni.

[url=http://www.brumi-maci.hu/lista009.html" TARGET="_top]http://www.brumi-maci.hu/lista009.html[/url]

Kata
Kata007

Ja semmi közöm a bolthoz Kép
Nem reklám akart lenni KépKépKépKép

Kata
Kata007

Nem saját magamhoz akarok hozzászólni Kép, csak meg szeretnék osztani Veletek egy naagy titkot:

Bejelentkeztem a Praxis-ba 3D UH-ra szombatra (29.hét vége)!! Egyenlõre titokban! (tudjátok, hogy kispapa nem akarja) Nem volt más választásom - nem akarom kihagyni, ezért kész tények elé állítom "szegénykémet" - ha jön jön,..ha nem -akkor is jön!! Kép
Várom a megfelelõ pillanatot, hogy elmondjam neki.

Szombaton voltunk dokinál - a kis pöcsös ismét megmutatta férfiasságát !! Kép és integetett nagyokat.
A kobakja már 7,9 cm!! és majdnem 40cm hosszú
Minden rendben velünk.
Dokival kibeszéltük a szülést - EDA-t sajnos nem szeret adni, és gátmetszést is csinál minden esetben, de mindezzel együtt is nagyon jó a hozzáállása a dolgokhoz és bízom benne nagyon. Mit is tehetnék mást, -szakmailag nagyon ott van. Teljesen el volt álmélkodva a doki, hogy honnan tudok ennyi mindent a szülésrõl és az orvosi dolgokról -a párom meg nevetett, hogy "hát persze, hiszen minden elolvas és mindennek utánajár!" Nekem jobb, ha tudom, hogy mi vár rám.

Késõn Vásárlók Klubja!
Életünkben elõszõr voltunk a Kispapával bababoltban.
Doki után kimentünk a soroksári Megatoys-ba!
Én, hónom alatt a kis listámmal - "kiokosítva"..sokra nem mentem vele, mert amikor megláttam a millió féle babakocsit és plédeket és ágyakat, hirtelen elszállt a nagy tudományom és azt sem tudtam minek hogyan kell kinéznie és mekkora legyen..

Én is alig bírtam már állni - a babakocsi osztályon 1 óráig mutogatott nekünk a csakszi. De azt hiszem megnézzük a hires PegPerego-kat a héten (BMárti ajánlására még mindig a Venezia-naál tartok.. Bevált Márti????)

Bubu! A babarugik az én páromat sem kötik le annyira, mint a kiságyak és fõleg a babakocsik!! Az nagyon felvillanyozta Kép

Tud valaki olyan helyet, ahol lehet olyan "ágy felett forgó zenélõt" kapni, ami anyagból van és a tartója sem csak sima fehér mûanyag??!! A Megatoys-ban még a nem-mûanyagok is olyan kis csúnyák vagy giccsesek..

Majd jelentkezettek - én ma du már tanítom be az új lányt!!
Itt az ideje, mert alig bírok ülni és rettenetesen fulladok.

Jó Pocakosodást!

Mummy
Mummy

Szia Dojika!

OK, megbeszélhetjük. Írok az e-mailedre, hogy ne untassuk itt vele a többieket.

Zsebi
Zsebi

Sziasztok!

Mummy - bizony bizony a szerelemgyerekek nem jönnek csak úgy Kép Ahhoz tehetség kell Kép)

Kata - köszi szépen a tippeket, megnézem mind a 2-öt.

Dojika
Dojika

sziasztok!

Én anno Piglet listája alapján vásároltam, és nagyon bejött.
[url=http://www.netacademia.net/piglet/" TARGET="_top]http://www.netacademia.net/piglet/[/url]
Mi nagyon késõn vásároltunk. Kiságyat pl akkor, mikor már megszültem, pedig túlhordtam Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

sziasztok!

Én anno Piglet listája alapján vásároltam, és nagyon bejött.
[url=http://www.netacademia.net/piglet/" TARGET="_top]http://www.netacademia.net/piglet/[/url]
Mi nagyon késõn vásároltunk. Kiságyat pl akkor, mikor már megszültem, pedig túlhordtam Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szép Napos új hetet mindenkinek,

Lányok, voltunk szombaton a Megatoysban 3D UH-n. Egy csoda. Olyan fantasztikus kép készült KisZuzuról, hogy azóta is ha ránézek könnybe lábad a szemem. Egy kis gyönyörûség. Már nem sovi ufó-baba, hanem igazi pufók kisbaba arcocskája van, pisze orrocska és cseresznyeszáj. Mivel éppen egyéb dolgokat is intéztünk velünk volt a nagypapi is. Nem is tudtam mit nézzek, a drága kis babámat, a párom lelekendezõ arcát, vagy az édesapám meghatottságtól könnybelábadt szemeit. A Picur nagyon aktiv volt, mindenét mozgatta, olyannyira, hogy már sámánnak gondoltuk, mivel kicsit sok volt az ujjacskája, aztán 4D-ben láttuk, hogy a kis szája elõtt kulcsolja a kezecskéjét és néha szopizik. Aki megteheti ne hagyja ki. Objektíven a doki nem tûnt túl profinak, szétszórt volt és bizonytalan, tehát ha valaki nem csak kukucskálni akar, hanem valami egészésgügyi kérdésre akar korrekt választ, nem biztos,hogy ajánlom, viszont a pasi a mozizásban nagyon benne volt. Látta, hogy a baba arcocskája hoz minket leginkább lázba, hát vagy 10 percig azt nézegettük. Meghallgattuk a szívhangját és az agyi ütõér hangját is. KisZuzu-nak mindene tökéletesen mûködik, szuperkafa kis szerkezet. Láttuk a pufók kis lábacskáit is. Szóval ha megtehetitek, ne hagyjátok ki!!!!
A 32. hét elején 1920 gr a kicsilény.

Keményedõ pocakosok,
Én néha érzem, nem fájdalmas, inkább kicsit csak kellemetlen, de nem nagyon foglalkozom vele. Idõnként dobok egy Plussz Magnézium tablettát. Vagy komolyabban kellene vennem?

Vitaminok,
Nekem azt mondta a dokim, hogy a 20. hét után inkább magamra szedem a vitminokat, mint a babára, illetve a babát már csak pumpálják a vitaminok. Ugyhogy én a 20. hét elõtt és után is inkább maradtam a természetesn vitaminbevételnél. Na jó, mondjuk egy krumplistésztás nap után ettem egy vitamint de különben nem. A dokim igy is 3400 gr-os születési súlyt jóslol KisZuzunak. Képzeljétek,ha még pumpáltam volna...

Mostanában (1-2 hete) teljesen váratlanul néha nagyon erõs szívdobogásom lesz. 1-2 perc és elmúlik, de addig nagyon kalapál. Volt valakinek ilyen? Normális vagy figyeljek oda?

Késõn Vásárlók Klubja,
Hát még mindig nem dicsekedhetek, pedig direkt ilyen megfontolásból mentünk a Megatoysba 3D-re. Azért a Brendonban sikerült kinézni babakocsit+hordozót, sõt egy rugdalózót vettünk is. Nem tudom hogy lesz ez, mert én márciusig dolgozom eggeltõl estig, és mivel a baba elõtt még egy költözés is áll elõttünk, ami szintén sok rohngálást igényel és a szombatok száma egyre csokken, hát nem tudom...

Zuzu
32. hét
Zuzu

Sziasztok kedves Kismamák!
Íme még egy lista vásárláshoz.
Üdv: Ágci
[url=http://www.webhely.hu/napocska/babakelengye.htm" TARGET="_top]http://www.webhely.hu/napocska/babakelengye.htm[/url]

Kép
Ágci

Szia Heni!

Mint gyakorlott "keményedõs" pocakos írok neked pár tippet:
- a 3*2 Magne B6 egyáltalán nem sok. Amikor a lányommal voltam terehs, akkor ezt napi 3-5 * 1 pezsgõtablettával váltottuk fel. Ezt még a kórházi por magnézium übereli.
- A legjobbat mégis a fekvés (szigorú, vízszintes) biztosítja. (Nekem ez 5 héttel megtoldotta a szülés idõpontját, így húztam ki a 34. hétig!!!)
- a napi 10 keményedés teljesen normális (ezt a dokim mondta), de amikor ezt lényegesen meghaladod, akkor feltétlenül konzultálj az orvosoddal, mert szükség esetén ad görcsoldót.
- a mostani terhességemnél (19. hét elején vagyok ikrekkel) azt ajánlotta az orvosom, hogy a keményedéskor vegyek be egy nospát és feküdjek le egy kicsit. Szerencsére csak napi 2-3- szor érzek ilyet, de remélem, hogy nem érem el az elõzõ terhesség állapotát.

Ne aggódj a görcsölésen, számtalan gyógyszer és praktika segít, de vedd komolyan. ha túl sok van (nekem akár 5-10 percenként is keményedett a 28. héten. Az rengeteg!)

Üdv,

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

SZiasztok Lanyok!

Kérdésem lenne! Marciusban megyek Magyarorszagra (Budapestre) 2 hétre, és akkor leszek a 7. honapban a 2. babammal. Engem is érdekelne csak ugy kivancsisagbol a 3D-s Ultrahangvizsgalat. Hol lehet csinaltatni és mennyivel elötte kell bejelentkezni? Bababoltban is lehet????
Kazit lehet vinni?
Ha irtok egy-két cimet és telcsiszamot, akkor nagyon örülnék. Vagy linkcimet! Köszi, Cini
Cini

Sziasztok Pocakosok,

Mar regen jutottam internethez, de azert sikerult elolvasnom a lemaradast.

Mano,
Mar regen irtad, de azert en is megerositem, amit a tobbiek. Ne dolgozzal 8 oranal tobbet. Az is boven sok a baba mellett. Es allj ki a magatokert. En elegansan azt szoktam mondani, hogy ennyit dolgozhatok, ha tobbet dolgozom, akkor agynyugalomra tesz a dokim es azt ugye a kedves fonokom sem szeretne? Egyebkent ilyet nem mondott az orvos, de ugy gonolom, hogy ennyi belefer, hogy vedjem a Pocaklakomat...

Iddi,
Ha ugy erzed, hogy akkor teszel meg mindent a babadert, ha otthon maradsz, akkor szerintem ne tetovazz. Az elso hetekben egyebkent sem biztos, hogy tul rozsasan leszel, ughogy pihenjel sokat es almodozz a babarol. Nekem sem volt tul sok kedvem dolgozni, de csak-csak raszantam magam es ellokdostem magam, aztan gorcsoltem egy ejszakat, meg vereztem egy kicsit (gondolhatod, hogy megijedtem) es akkor megtanultam, hogy ha a szervezetem jelez, akkor szot kell fogadni. Elsosorban allapotosak vagyunk es mellesleg dolgozunk csak.

A klinikan van egy nagyon jo pszihologus doktorno, aki azt szokta mondani, hogy egy terhes no akkor is eleget teljesit, ha egesz nap a fotelben uldogel feltett labakkal, ugyanis belul az egesz szervezet dolgozik, hogy a babanak minden meglegyen.
Ugy gondolom, hogy ezt hajlamosak vagyunk 'elfelejteni' es jatszuk a szupernoket, akik meg sem erzik a terhesseget.

Egy par napja elkezdett gorcsolgetni a mehem. Nekem ilyen idaig nem volt. Nektek is voltak ilyen tuneteitek a 28. het korul? Fog ez javulni vagy csak romlani? Mit lehet tenni ellene?

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

0611Viki, azaz Hajni ma délután 13óra 20-kor megszült, a kislánya Noémi névre hallgat, 5000 gramm!!! és 59 centi. (Nem semmi méretek!) És mindössze 3 és fél óra alatt született gátvédelemmel, gátmetszés és repedés nélkül. Mindketten nagyon jól vannak, és már most van tejcsije!KépKépKép

Kata007, szóltam!KépKépKép

További jó pocakosodást mindnyájatoknak: Norcsi.
norcsi
Lenti

Hajni!

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Gratulálok KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Gabi
bgabi

Sziasztok!

KÉrdezném, hogy szerintetek mennyi idõs korig kell a babának olyan babakocsi, amely teljesen vízszintesig fektethetõ?
Az a baj, hogy a 2. emeleten lakunk, nincs lift, és a nagy, újszülött kocsik mind iszonyú nehezek. És szerintem olyan sokáig nem kellene, mert aztán hamarosan itt a tavasz meg a nyár, és elég egy könnyû kocsi, amivel egyedül is boldogulok.
Valakinek van esetleg jó tapasztalata valamilyen típussal? Milyet érdemes venni?
Köszi elõre
Ilda
ilda

Sziasztok!

Hajni azaz 0611Viki!

Wow! Gratulacio! Ez a kisasszony igen nagyra nott es milyen hamar megszuletett! Nagyon jo egeszseget es sok-sok tejcsit! Jo babazast!KépKép

Kele!

Vastabletta mellekhatasai: az enyemre a kovetkezo van irva: egyeseknel szekrekedes, masoknal hasmenes, etvagytalansag, hanyinger, emelyges, fekete vagy feketes szeklet.

Es etkezes utan kell bevenni, igy elkerulheto a hanyinger. Nekem az elejen ez sem hasznalt, tobbszor volt hanyingerem. Most mar szerencsere nincs. De a feketes szeklet az van es surubben jarok wc-re, de ez nem egyenlo a hasmenessel.

Andi
Andysj

Sziasztok!

Ilda:
Hasonló gondokkal küzdök, mint te. Én kétfunkciós babakocsit veszek. Olyat, amelyik vízszintesbe lefektethetõ. Elvileg a gyerkõc teljes babakocsis korára jók, de ezek általában nem esernyõre csukhatók. A Pierre Carden babakocsi és a Peg Perego Venezia ezek közül a legkönyebb 9 kg. Az elõzõt kb 25-30e, míg az utóbbit 70e forint körüli áron lehet beszerezni. Tény, hogy a Pierre Carden nem olyan könnyen összecsukható és csak két kerék bolygósítható, de én inkább ezt veszek. A Kikában kb. 50e forintért lehet venni olyan Maxi-taxi babakocsit, amelyik esernyõre csukható és a kocsiba is tehetõ babahordozó a babakocsira erõsíthetõ. Ha nem kaptunk volna karácsonyra babahordozót, akkor biztos ilyet vettem volna. Természetesen a kapott babahordozó és a babakocsi nem kompatibilis egymással. Kép

Mummy!
A Brendon-ban láttam nagyon jópofa bohócos és elefántos szines forgót. Bár a tartója talán fehér. De tényleg aranyosak voltak.

Lányok!
A vásárlással kapcsolatosan: Keserûen tapasztaltam, hogy AVENT ügyben nem a hirdetett forgalmazói szakbolt (Dorozsmai utca) a legolcsóbb. Szóval nyugodtan nézzetek körül máshol is. Kép

Gratulálok az újdonsült mamáknak és babáknak! Jó egészséget, sok-sok tejet és nagy-nagy boldogságot!

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Szia Norci,

Az én fiam 61 centivel született, mégis jók voltak rá az 56-os ruhák. Igaz csak rövid ideig. De addig is kell valamiben "járnia". Egész pici ruhákat a legjobb kölcsön kérni.

Kata,
Hogy lehet bekerülni a táblázatodba? (Bocs, ha hülye kérdés) Én eddig csak más topicba szóltam bele. (25.hét, Budapest, máj.8. 2.b)
Mia
mia

Sziasztok kedves pocakosodó Kisamamák!

Elõször is MINDENKINEK szeretném megköszönni, amit a pocakkeményedésrõl írtatok. Látom, hogy mások is sokat küzdöttek ezzel, tehát annyira nem természetellenes dolog, így megnyugodtam. Odafigyelek arra amit írtatok. Örök Hála!

Cini!
Én a Soroksári úti ( 160 a szám ) Megatoys Babaáruházban voltam 3D-s Ultrahangon. 8000 Ft-ba kerül, és ha képet is kérsz az 800 Ft / db. Videókazit vigyél, felveszik a "mûsort" ez benne van a 8000 Ft-ban. A telcsi szám: 06-30-9962-164 Bejelentkezés szükséges, hogy mennyire elõtte kell azt nem tudom , nekem hét elején tudtak már arra a hétvégére idõpontot adni. Ha tutira akarsz menni, jobb minél elõbb, akkor még válogatni is tudsz!

Mummy!
Kiváncsian várjuk a beszámolót a 3d-s uh-ról.Nem fogja a kedves kispapa megbánni, errõl bíztosíthatlak. Te meg fõleg!
Szóval Ti már 40 cm-nél tartotok...., akkor kb. mi is . Én csak febr. 14-én megyek uh-ra, bár úgy be vagyok sózva, hogy olyan jó lenne megint elmenni 3D-sre is, de a férjem már sokallja az uh-kat, még ha nem is árt a babának.
Már csak ebben a hónapban dolgozol ugye? Azért lesz lehetõséged internetezni? Tudod, "különös" figyelmet fordítok Rád, hisz nagyon együtt haladunk az idõvel.

Képzeljétek, átmentünk vasárnap a Törökbálinti Kikába megnézni, hogy hátha ott is van kókuszmatrac 6000 Ft-ért. Hát nem volt, úgyhogy aki ennyiért akar beszerezni -az ezt a felesleges kört hagyja ki és a Lehel úti Kikában próbálkozzon. A 60x120 as 5990.- a 70x140es 7990.- Ft ba kerül.Nekem pechem van, mert a mi kiságyunk 65x130as, szóval megvettük a nagyobbat és majd valahogy levágunk belõle, így is csomót spóroltunk.

Heni 28+2
heni

Csajok a Budaörsi Auchanban is kapható a kókusz matrac 7500 Ft-ért, bár azt nem néztem, hogy melyik méret, de aszem a nagyobb.

Norci
Norci

Sziasztok!

Kati (katka2),
köszönöm a biztatást, mától itthon vagyok. Valahogy ezt szinte mindenki természetesnek érzi, a háziorvosom: "Hát persze, ameddig csak akar!", a fönököm (!): "Hát persze, az egészség a legfontosabb!" Kép Úgyhogy megnyugodtam, itthon vagyok, pihizek. Pontosabban elkezdem végigjárni a labort, EKG-t, fogászatot, szemészetet...tudjátok.

üdv mindenkinek,

iddi
iddi

Sziasztok Lányok!

Hát ma voltunk a dokinál és már egy 1 ujjnyira nyitva van a méhszájam. Azt mondta, hogy nagyon elképzelhetõ, hogy egy héten belül szülök! Kép Kép Kép Persze nem biztos, simán szülhetek a kiírt február 6-án is! Mindent rendben látott és megbeszéltük a részleteket is, hogy mit hogyan szeretnék. Sajnos éppen kifogyott a ctg papírja, úgyhogy errõl lemaradtunk Kép, de helyette jó sokáig nézte UH-on a kicsi szívét! Azt mondta, hogy nagyon bíztat azzal, hogy viszonylag könnyû és talán gyors szülésem is lesz! Hát talán a genetikai adottságaim miatt is bejön (próféta szóljon belõle!) Ígérem, ha úgy jön ki akkor mindenrõl tájékoztatlak majd titeket!

Hát további jó pocakosodást mindenkinek!
Menta
menta

Sziasztok Lányok!

Hát, már elég régen nem írtam, azóta már sok, számomra új kismama van a topicban. Szóval, azért még megvagyunk, bár már már készülünk hogy bármikor bármi jöhet ...
Iszonyúan izgulok! Persze, tudom, "nem olyan vészes", "kis lehet bírni" stb., de azért mégis ...
Bár most már, hogy itthon mindent elrendeztem, minden megvan (legalábbis azt hiszem), ez egy kicsit megnyugtat. Az egyetlen gondom az (miért is úsznám meg izgulnivaló nélkül!), hogy 1-én és 2-án nem lesz itt a dokim, én meg 5-ére vagyok kiírva! Drukkoljatok, hogy a picur ne pont akkor akarjon itt kint körülnézni!

Kata007!
Légyszi, javítsd át a szülés várható idejét február 5-re! Ez a legutóbbi verzió ...

Mummy!
Ágyra szerelhetõ forgót mi is a Brendonban vettünk. Plüssmacik vannak rajta, de az állvány az mûanyag. Nekem az volt a lényeges, hogy a figurák ne csiricsáré mûanyagok legyenek. A Megatoysban is láttunk plüssfigurás forgókát, de azok valahogy bénák voltak.

Zuzu!
Szívdobogásom nekem is jó ideje van néha, de általában akkortájban szokott a baba is mozgolódni. Talán a nagyobb igénybevétel dobog jobban? Bár az is igaz, hogy amikor a baba mocizik, legtöbbször azért nem érezni a szívdobogást. Lehet, hogy amikor néha mégis, akkor azért, mert leesik a vérnyomása az embernek vagy ilyesmi? Ezek persze csak az én "elméleteim". Mivel nem mindennaposak a szívdobogások, eddig nem nagyon foglalkoztam vele. Most meg lassan már nem is kell.

Puszi mindenkinek és sok boldogságot az új kismamáknak!
Juca2 (38/1)
Juca2 38

Sziasztok!

Norcsi!
Légyszi add át gratulációmat és sok puszi Hajninak ha beszélsz vele. Egész jól összejöttem vele a napokban. Kép Nem semmi méretei vannak a kiscsajnak Kép

Hát lányok akkor most friss táblázat, de....
Nekem cseri óta vannak meg a babák. Ö 07.28-án szült. Szóval ezidö alatt, ekkora baba még nem született a babaneten Kép

Mia!
Amit megadtál beírtam a táblázatba, viszont kellene még pár adat:
- hányadik ciklusra sikerült ez a babuci?
- ha tudod, hány hét hány napos vagy? (csak a hetet adtad meg)
- hány éves vagy? (ha nem titok Kép )

Ha ezeket megadod, már a holnapi táblázatban benne leszel.

Menta!
Szorítok érted! Kép Aztán üzenj valakivel, ha túlvagy rajta!

És akkor Kép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti László 3250 g, 50 cm 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
Mona Ádám 3005 g, 53 cm 2002.01.03 ( - ) 14 nap
Kisbence Bence Antal 3750 g, 58 cm 2001.01.05 ( + ) 4 nap
Kata2 István Zsigmond 4300 g, 56 cm 2002.01.08 ( + ) 8 nap
Tiduj Matilda Anna 3700 g, 57 cm 2002.01.14 ( + ) 11 nap
Mamacica Tamás 3800 g, 58 cm 2002.01.14 napra pontos baba
Chris-Klári Anna
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
</pre>

Kata
Kata007

Juca2!
OK! Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Én is gratulálok az új babáknak, mamáknak!
De jó nektek, már alig várom, hogy én is megfoghassam a picúrkámat!

Zsebi
Zsebi

0611Viki vagyis Hajni Kép

Nagy nagy gratula a kis Noémihez és sok boldogságot kívánok Nektek!

Puszi

Hermione
hermione

Sziasztok!

Heninek gratulálok Kép nem semmi teljesítmény volt ilyen szép nagy babát, ilyen gyorsan, repedés és vágás nélkül a világra hozni...
Sok boldogságot Nekik!

Menta - szorítok Neked!

Üdv. Dojika
Dojika

Hello Pocakosok,

Hajni,
Ez igen, ilyen könnyen ilyen szép nagy babát szülni. Wow.
Gratulálok és sok boldogságot, tejcsit, jó babázást.

Menta,
Az egy hét az már nagyon a belátható jövõ, de ha még csak a kiírásra jön is a Babóca, akkor sem kell már sokat várnod. Nekem pont ma van még 2 hónap a kiírásig, kisZuzu ma töltötte a 7. hónapot. A fáma beszéljen a dokiból a szülést illetõen. Drukkolok!!!!

Juca2,
Akkor nem csak az én szívem kalapál. A furcsa az, hogy néha teljesen nyugalmi állapotban, mondjuk este mikor lefekszem, de és sem tulajdonítok neki nagy jelentõséget. A szülés pedig csodálatos élmény lesz, ne aggódj, az biztos, hogy nem fájdalommentes, de egy valóságos csoda. Én a mai napig le vagyok nyûgözve attól a tökéletesen kiforrott mechanizmustól, ahogy egy szülés megtörténik... A Picurral pedig beszéld meg, hogy vagy bújjon ki mielõtt elmegy a doki bácsi, de ha ez nem tetszik neki, akkor várja meg.

Babakocsi Szakértõk,
Hétvégén voltunk a Brendonban és alaposan megugráltattam az eladókat. Nekem is a Peg Perego Venezia tûnik a legpraktikusabbnak. Ugyanakkor a Peg Perego Milano mindazt tudja amit a Venezia, csak kicsit szélesebb, valahogy komplettebbnek tûnik. Egy picit talán nehezebb. Valakinek érvek, ellenérvek a Milánoval kapcsolatban?
Másik kérdés? Miért fontos, hogy a hordozó és a babakocsi kompatibilis legyen? A hordozóban autóban viszem a babát, illetve, ha mondjuk egy rövidebb etapon kell csak vinni, mondjuk kocsiból ki, Nagymamához be, vagy a bevásárlókocsiig. Ha már használom a babakocsit, mert hosszabb turára megyek, akkor nem a hordozót teszem rá, hanem a babakocsiba teszem a picit, pláne az elsõ hónapokban, hogy teljesen vízszintesen legyen, mivel nem jó a gerincének sokáig az ülõ helyzet. Késõbb meg úgyis kinövi a hordozót. Tehát az én okoskodásom szerint nincs nagyon olyan helyzet amikor a hordozóban van a baba és mégis a babkocsiban tolom. Hordozót pedig lehet sokkal jobbat és olcsóbban venni, mint modjuk a Peg Perego, mert azok elég függõleges helyzetûek. Más márkában láttam olyat, amiben szinte fektethetõ a baba a kocsiban. Tehát miért van olyan nagy jelentõsége a kompatibilis hordozónak???? Megköszönném, ha valaki felhomályosítana, hogy valami nem logikus vagy praktikus az elõzõ okfejtésemben.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Dojika!

Kenguru boltok vannak a Megatoys üzletekben, a Margit körút 34.-ben, Hûvösvölgyben a Széphalom üzletházban, A Törökvész úton a Rózsadomb centerben. Én nagyon tudom neked ajánlani, szép és jó minõségû cuccaik vannak, szerintem reális áron.
Mummy, plüs forgó van a Kenguruban is. De persze a Brendonban nagyobb a választék.
Ki tudja, hogy a Megatoysban, illetve a Brendonban milyen áron vesztegetik a plüs forgókat? A kenguruban én egy kicsit drágáltam. És mennyibe kerül egy átlagos pelenkázó szivacs?

Kele
Kele

Szia Kata,

Jó nehezeket kérdezel.
Az elsõ szülés után nem akrtunk védekezni, mert gyorsan szerettünk volna egy másik babát. Persze nem azonnal, szóval addig megpróbáltunk "vigyázni", amíg a pici szopott. Viszont 10 hónapos kora körül elkezdett sokkal kevesebb anyatejet igényelni, így lehetett újra peteérésem, és azonnal meg is fogantam.
A terhességemet a babuci vette elõször észre, mert a megváltozott anyatej ízt nem kedvelte, ezért elhagyta a szopást. Mikor én is tudomást szereztem róla, már nem bántam, hogy nem kell tovább szoptatni. A két baba között szinte semmi vérzésem nem volt, csak rendszertelenül egy-egy jel. Így a terhesség korát, ill. a szülés várható idõpontját csak az elsõ uh alapján tudják megmondani, ami nem napra pontos. kb. máj 8-10 és nem titok, 27 vagyok.

Hosszú lett, de talán valakinek tanulságos ez a fajta családtervezés. Azért nem vagyok fanatikus, ezitán a baba után legalább öt évet szeretnék várni, ha lesz még következõ...
mia

Ezt én is kérdezném, amit Zuzu!!! és azt is, hogy mivel a hordozók tényleg nem vízszintesek, nem nagyon rossz sokáig abban tartani (1-2 óra kocsiban stb, - abban alszik el, nincs szived felkelteni ...)

Heni!
Én is követem a Veled történteket!! Kép
Igen, már csak hó végéig dolgozom és minden du-án tanítgatom az új lányt. Kicsit fárasztó egész nap magyarázni, de megéri.. végemet járom nagyon. A doki is szigórú pihenést javasolt. Lesz internet -de inkább esténként fogok tudni "csatlakozni". Semmiképpen nem tûnök el - fõleg a végefelé: szükségem lesz Rátok és fõleg a hasonkorúakra!! Kép
Képzeld! Még mindig nem árultam el a 3D UH bejelentkezésemet..kispapa anniyt idegeskedik mostanában, hogy nem hoztam még fel..drukkolj!

Pusza

Mummy (28+3)
Mummy

Köszi Lányok!!
A hétem megpróbálok eljutni a Brendonba és majd beszámolok a "forgók"-ról!!
Jók Legyetek!!

Mummy (28+3)
Mummy

Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem, azt hiszem Ti vagytok a legilletékesebbek...
Ma megyek orvoshoz, mert pozitív lett a tesztem. Viszont, amit nem tudok, hogy hányadik héten lehetek. Decemer 11.-e volt az utolsó menstruációm elsõ napja. Különbözõ információkat olvastam a hetek számolásával kapcsolatban, így most tanácstalan vagyok.
Segítenétek nekem?

Elõre is köszönöm!

Nyusza
Nyusza

Nyusza,

Pl a babapont-on van egy kalkulátor, meg madnem minden babás site-on. A fogamzásod becsült idõpontja 2001.12.25. Szülés várható idõpontja 2002.09.17. (Persze a kalkulátor, így én is 28 napos ciklussal számolunk.)A baba valódi kora 4 hét 0 nap, a terhességet viszont nem a fogantatástól, hanem az utolsó menstruációtól számolják (ezért 40 hét)így 6 hét 0 napos terhes vagy.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Mia!
Akkor írjam az elsö ciklust? Végülis nem vártatok rá egy hónapot sem Kép A korodat beírtam, aztán majd az UH után talán tudjuk majd, hogy hány hét, hány nap.

Kata007
Kata007

Hát akkor itt a mai pocakos táblázat. Kicsit újítottam. Kép Na milyen???

<pre>
1. Erika 14.c. 40 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
2. Zsú 40 hét Budaörs 28 év 1.b.
3. Ildikó 3.c. 39 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
4. Moncsi 1.c. 39 hét 6 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
5. Catnet 6.c. 39 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
6. Kustyi 39 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
7. TKriszta 1.c. 38 hét Budapest jan. 28. 2.b.
8. Klári 1.c. 38 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
9. Zsuzs 1.c. 38 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
10. Tmóni 0.c. 37 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
11. Menta 1.c. 37hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
12. Juca2 38 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
13. SJMóni 3.c. 36 hét Budapest febr. 14. 1.b.
14. Beatrix 72.c. 36 hét 1 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
15. Tünde 36 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
16. Zsebi 1.c. 32 hét 1 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
17. Zuzu 1.c. 31 hét 4 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
18. Forgi 1.c. 32 hét 1 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
19. Andysj 4.c. 31hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
20. Kele 0.c. 30 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
21. Kristi 4.c. 30 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
22. Krita 6.c. 28 hét 5 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
23. Vuckó 28 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
24. Mummy 28 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
25. szanti 2.c. 28 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
26. Száva 4.c. 28 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
27. Katka2 2.c. 27 hét 6 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
28. bubu 1.c. 27 hét 0 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
29. Heni 1.c. 28 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
30. Mia 25 hét Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
31. Csilla1 1.c. 23 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
32. Dojika 1.c. 22 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
33. margaréta 6.c. 22 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
34. Vicamama 1.c. 22 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
35. Zsunya 6.c. 22 hét Budapest 25 év 1.b.
36. Norci 5.c. 21 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
37. Kata007 4.c. 21 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
38. Erika2 12.c. 20 hét Százhalombatta 27 év
39. Marcsi 5.c. 20 hét 1 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
40. blano 19 hét 3 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
41. Any 2.c. 19 hét 2 n Debrecen 34 év 2.b.
42. Pucúr 4.c. 18 hét 6 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
43. Beszti 13.c. 16 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
44. Dió 1.c. 15 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
45. Nyuszi 1.c. 13 hét 1 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
46. iddi 8 hét 0 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
47. lomis 1.c. 7 hét 6 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
</pre>

Kata
Kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?