Új privát üzeneted érkezett!

most nézem a vajon ly-al, ügyi vagyok!!!!!Kép
Hol jár az eszem, csak a babát figyelem!!!Kép

Kép
Kép
kismama2004

Lányok, a véleményetekre lennék kiváncsi...

A probléma az, hogy az Istvános szüléselőkészitő tanfolyam szerdánként du 3-kor kezdődik. Kivártam mig bejelentem a munkahelyemen a dolgot, és most megbeszéltem a főnökömmel, hogy szerdánként előbb elmehetek. Idáig rendben is a dolog. Az mondjuk komplikálja, hogy nekem minden második szerdán a pszichoterapeuta továbbképzésem van, ami 6.15-ig tart, tehát ez a kettő üti egymást. Sebaj, gondoltam én, majd minden második szerdán megyek csak az előkészitőre, és max akkor tovább tart befejezni a 6 hetet.

A gondot a párom jelenti. Mivel bent lesz velem szülésnél, én szeretném ha ő is felkészülne, és jönne velem a tanfolyamokra. Ő már az elején mikor még csak elméleti szinten beszélgettünk ezekről az előkészitőkről mondogatta, hogy szerinte felesleges, merthogy ő az ex-feleségével is bent volt a kórházban, ő már mindent tud. Én nagyon jól tudom, hogy ő nem tud mindent, pl múltkor is rácsodálkozott, hogy egy filmben nem barikádozták el a szülő nő fejét lepedővel. Persze, mert az ő ex-felesége végül császárral szült, és ott igenis letakarnak. De természetes szülésnél nem. Szóval tuti fix hogy nem tudja mire számitson egy természetes szülésnél, csak szereti döngetni a mellét. Most hogy konkrétan szó volt arról, hogy e héten jó lenne elmenni, már az a kifogás hogy ő akkor tanit. Magántanár, tehát úgy mondja le az óráit ahogy akarja, és én jó előre szóltam neki, hogy ekkor és ekkor van a tanfolyam, hogy biztos el tudja intézni a tanulójával. Mindig azt mondta rá, hogy jó, majd megnézi, hogy akkor tud-e jönni. Hát ma reggel valóban meg is nézte, és van akkor órája, és nagyon húzta a száját, hogy ő azt nem akarja lemondani, mert az a tanuló magától is jó sok órát lemond. Meghogy ő nem akarja átrendezni az órarendjét egy ilyen "luxus" (ő szava) előkészitő miatt. Gondolom arra célzott, hogy ez nem kötelező vagy fontos vagy mittomén.

Szóval nem tudom, mennyire erőltessem a dolgot. Egyrészt ugye ő nem magyar anyanyelvű, tud valamennyire magyarul, de biztos hogy nem fogja tudni tökéletesen követni a dolgot. Másrészt tényleg volt már egyszer szülésen, tehát valamennyi fogalma van a dologról, még ha szerintem nem is pontos. Harmadrészt fogadott szülésznőm lesz, és a húgom is ott lesz, és ő szerintem sokkal lelkesebben jönne velem ezekre az előkészitőkre is.

A leginkább az esett rosszul, hogy úgy csinált mintha valami hatalmas teher és megerőltetés lenne neki átrendeznie a napját, esetleg urambocsá, lemondani ezt a tanulót. Nem értem, szerinte mikor a gyerek megszületik, akkor más lesz? Akkor is "beleszól" majd az órarendjébe, ha akar jönni velünk ide vagy oda, mondjuk orvoshoz vagy mittudomén.

Én vagyok túlérzékeny? Hagyjam a fenébe az egész témát?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, szerintem ne erőltesd, pont azok miatt az indokok miatt, amiket leírtál. Egyrészt ha nem erőlteted lehet, hogy magától akar majd menni, másrészt meg végül is ha nem biztos hogy mindent értene és követni tudná, még rosszul is érezné magát, meg te is, mert bánnád, hogy erőltetted és lehet, hogy Te sem tudnál rendesen odafigyelni. Max, meglesz az esti program, mikor elmesélsz neki mindent, hogy mit "tanultál".
De lehet, hogy rossz tanács, csak a véleményemet írtam le.

Lányok tudom, már kezdek uncsi lenni, de 15+2 hetesen még volt akinek fájt a pocakja? Olyan néha mintha köveket cipelnék, néha meg belehasít. Nem akarok túl aggodalmas lenni, ha valaki azt mondaná, hogy neki is fájt, akkor már meg is nyugodnék.

Kismama, köszi, hogy reagáltál a keresztanyás dologra, kislányról van szó, úgyhogy valószínűleg ékszer lesz, a fülbevaló még jó is, mert azt elvileg bármilyen korban hordhatja.

Hari 15+2

Kép
Kép
hari

Szia Rokica!

Sztem mond el neki mi bánt,de ne veszekedjetek miatta!!! De azt, hogy elmenjen veled ne eröltesd. Te el fogod mondani neki úgy is mire kell számítania, ráadásul a hugod is ott lesz veled és ő bizti szívesen elmenne erre az előkészítőre.
Én csak a nyitott szülőszobára eröltetem el a páromat, a többit majd eldönti maga.Nagyon sok kispapa nem megy el ezekre a felkészítőkre.

Kép
Kép
kismama2004

Hari
írtam azt is hogy fáj és keményedik a pocim,így már meg is nyugodhatszKép

Kép
Kép
kismama2004

Ok, Kismama, megnyugodam!Kép

Kép
Kép
hari

Hari,
nekem is szokott. Főleg akkor, amikor magasabbra nyújtózkodom, pl. pakolok a fenti szekrénybe. Olyankor le is szoktam dőlni pár percre, mert akkor elmúlik utána. De ez csak otthon működik sajnos... Kép itt a munkahelyen nem igazán kivitelezhető Kép
Vendég

Hát és derékfájdalom:

Többfajta fájdalom is lehetséges. A legkézenfekvőbb hogy ahogy az ember súlya növekszik (mell meg pocak), egyre nagyobb terhet jelent a gerincnek ami szépen belefájdul. Továbbá a terhesség alatt termelődő hormonok lazitják az izületeket, ezért a szó szoros értelmében csúsznak szét a csontok és nyúlnak a tartószalagok mindenhol, de főleg a medence környékén, ez is fájdalmat okozhat. Harmadrészt a mensiszerű görcsölésnek több oka is lehet, a leggyakoribbak közé tartozik hogy ha túlerőlteted magad, a szervezeted igy próbál tiltakozni. Ha nem iszol eleget, detto. Ha nincs a szervezetedben elég magnézium, stb. Erre a legutolsóra szokták javasolni a magnézium adalékokat. Erre a legutóbbi fajta fájdalomra egyértelmű a megoldás: többet kell pihenni, több vizet inni, és ha az orvos javasolja, magnéziumot szedni.

Az első kettőre pedig a torna, a hátizomerősitő gyakorlatok a megoldás. Nekem ami bevált az a hátpúpositó gyakorlat. Négykézláb egyenes háttal kezdve hasizomból fel kell púpositani a hátat, és kontrolláltan visszaengedni vizszintesbe. Ebből napi 50-200-ra feltornázni magad.

A medencetáji fájdalomra nekem a térdfeszitő torna vált be. Partner is kell hozzá. Első variáció hogy háton fekve a párod megpróbálja összeszoritani a felhúzott térdeidet. A kettes variáció hogy megpróbálja széttartani a térdeidet.

Pocakfájás:

Nekem is van olyan, mintha egy kő lenne a pocakomban, főleg reggelre tud ilyen lenni, amikor még az oldalamra fordulás is kényelmetlen, annyira feszül ott bent a méhem. Egyrészt gondolom természetes, másrészt nekem viszont nagyban csökkent mióta odafigyelek, hogy több vizet igyak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztoook!

Tuttifrankó hétvégénk volt, szombaton sétáltunk Táborhegyen vagy hat órán keresztül, tegnap pedig telkeztünk anyóspajtival, meg sógorék kisfiával, úgyhogy assetomhogyálljaklábra KépKépKép Izomláz rulez.

Hari, nekem is fáj néha pocak, olyan szurkálós érzés.

Rokica, ne erőltesd szerintem se, mert ha tényleg nem érti, célravezetőbb, ha te mondod el neki a dolgokat Kép

Megann!
UH-hoz gratula, és a szemednek higyj, ne a kuka gondolatoknak! Kép

Ja!
Képzeljétek!
Három napja azzal szórakozunk piciegyetlenemmel reggel-este, hogy simogatja a pocakomat, mert olyankor egy kis dudor jelentkezik a hasam egy részén, mindig máshol, és vándorol Kép. Ha én csinálom, ezt nem sikerül előidézni. Szerintünk a babó odadugja a buksiját a keze alá! Létezik ilyen, vagy mindketten hallucinálunk?? KépKépKépKép

Pusztok

Sisotris
15+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, Pguska,
nagyon szép a gyűrűtök, tök jó egyedi!

Rokica, Mea, Angelani, Bodza,
Tényleg tutkó a torna derékfájásra, nekem is farokkinövés-szindrómám van Kép

Pásztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Nesztek, egy kis szórakozás!

Aki eltalálja, kitüntetjük!!

http://www.hamncheez.com/media/flash/billy_shoot.swf

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Zsuzska,
Ilyen gyönyörű gyűrűket, még sose láttam! Legalábbis nekem nagyon tetszik. Nálunk meglepi volt a gyűrű a számomra az eljegyzéskor, ami kettesben volt és szintén meglepi a 2. évfordulónk napján.

Rókica, szerintem inkább menj a húgoddal, minthogy a párodra ráerőlteted és a tanfolyamon meg húzogatja a száját amiért ott kell lennie. Majd legfeljebb meglepődik a szülőszobában, hogy sokminden másképp van, mint ahogy ő képzelte.

Mostmár nekem is keményedik a hasam néha és reggelente annyira lehet látni a babót, hogy melyik oldalra fészkelte be magát. Esténként szoktam már érezni őt...olyan jó ez az érzés. Rolit is már 18 hetesen éreztem.
Kisfiam (2 lesz) sajnos mondja a pocimra, hogy baba, baba és jól megcsapkodja majd megcsípi. Hát, mintha féltékeny lenne már most és nem akarja megpuszilni, ha vki mondja neki.

Cirmike
17+3

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmi, ez tök normális tőle. Kép Kép Idősebb gyerek megérti jobban és talán kevésbé féltékenyebb, az enyém ősszel megy suliba és ha akarom, ha nem minden nap ad puszit a kistestvérének. Kép
Dóri
15+1
Vendég

Bodza,
köszönöm az infót! Szívesen mennék, de úgy tűnik egyelőre, h. nem tudok. A fekvés miatt eléggé legyengültem, meg keményedik és fáj a hasam. Félek, nehogy kinyíljak.

Mea,
nekem is mellső fali. 20. héten éreztem már tutinak a rugást, ami nálam 1-1 nagy buborékra hasonlít. Nem érzem sűrűn, leginkább esténként fekvésben.

Pgsuska,
ez aztán az egyedi gyűrű!!! Lehet, lecserélem a miénket is hasonlóra?! ;)

F.
21+3
falina

Lányok!

Megjöttünk a 4D-s mozizásról is!
Nagyon kedves volt a nőci aki csinálta, elmondtam neki hogy van egy kétértelmű toxo leletem, ő meg szépen elmondta és elmutogatta hogy hogy és mint lehet ezeket kiszúrni uh-n!
Tényleg nagyon kedves volt.
Azt mondta nálam mindent a legnagyobb rendben talált!
(és megerősítette hogy kislányKép)

Kismama!
Igen a toxofertőzésből keletkezhet agyhártyagyulladás ami látszik az uh-n mert meszesedéseket okoz a koponyán!

Ezen kívül látszik még a méhlepényen is, mert alapjáraton az "sima". Toxos vagy egyéb fertőzés esetén "felhabosodik" mint a tejszínhab!
Mondta a nőci, hogy rengeteg ilyen esettel találkozott, ilyenkor ők szólnak az anyukának, hogy kell egy ilyen vizsgálat!
Ahogy kivettem a szavaiból sokkal általánosabb betegség ez, mint ahogy azt a ro...dt statisztikák mutatják(úúúúúúúúútálom a statisztikákatKép mindent eltorzítanak) és egyáltalán nem kell a nőci szerint elvetetésen gondolkodni, sokkal inkább gyógyszerezni kell.
Mondott viszont olyan vírust aminél tényleg felvetődik ennek a lehetősége valami CVS vagy mi...(agykárosodással jár)
Bevallom nem hallottam még erről, és beszéltünk még a HPV-ről is, ami szintén nem túl jó.
Mondta hogy lehet szűrni, és valahol ez alap(valami Toro...vizsgálatnak hívják), de nekem az ilyesfajta betegségek szűrésére a Wasserman-t(több betegség kezdőbetűjéből alkottott szó) csinálták, ami negatív lett.
Úgyhogy már nem is merek több szűrővizsgálatot kérni, mert megőrülök én is meg a család is.

Remélem hogy titeket még nem kergettelek őrületbe a nyomozásaimmalKép

És most megyek ledőlök egy kicsit, mert tegnap óta olyan vagyok mint egy nyomott palacsintaKép, a férjem isKép biztos az időtőlKép

Kép

Kép
megann

Na látod, Megann hogy minden rendbenKép Örülök, hogy már ilyen kis boldog vagy, most már ne idegeskedj semmiért, mert kiidegeskedted ami egy kismamának a 9 hónapra jár!Kép

Sis, örülök, hogy megvagy és csak csatangoltál a hétvégénKép Én próbáltam, de nem érdemlek kitüntetést, természetesen nem sikerült eltalálnomKép És milyen fura, hogy már az elején tudtam, hogy nem fog menni mégis próbálkoztam, hátha mégisKép

Falina, neked egész nap feküdnöd kell? Fel sem kelhetsz, vagy csak nagyrészt kell feküdnöd? Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, csak elgondolkoztam rajta, hogy milyen rossz lehet, ha ágyhoz van kötve az ember lánya. Ki főz nálatok? Remélem hamar elhagyhatod az ágyat, igyekezz, mert lassan itt a május, és közeledik a találka!Kép

Hari 15+2

Kép
Kép
hari

Zsuzska! Gyönyörűek a gyűrűk.

Rokica! Szerintem ne erőltesd a párodat, inkább vidd magaddal a húgodat. Mindnyájan jobban jártok.

Megann! Örülök, hogy végre pozitív dolgokat hallunk tőled toxo ügyben Kép
A statisztikákra és a bizonytalan tesztekre pedig úgy látszik nem kell annyit adni...
Minden rendben lesz, meglátod Kép

Kép
vrucsincá

Sziasztok!
Végre jó hírek!Kép Kép Kép
Sajnos én nem tornázhatok a veszélyeztetés miattKép
Marad a derékfájás.
Pisi ügyben a hintázás csak részben jött be, de azért valamit használtKép

Sisotris!
Én is szívesen kirándulgattam volna. Remélem jól esettKép
A férjem sajna melózottKép. Most van szabin, de pocsék is az időKép
Ja! Természetesen nem találtam el, de szétlőttem a szobátKép
Még a zongora is összedőlt. Egy jót nevettünk a párommalKép

Rokica!
Én is a többiek véleményén vagyok.
Nem kell erőltetni, inkább vidd a hugodat, Ő úgyis jobban örülne neki. Ha már egyszer valakinek örömet tudsz szerezni, akkor tedd aztKép
Nekem inkább a fenekem nő, mint a cicimKép
Pedig tegnap sem ettem, de megittam 1liter kajszibaracklét, fínom rostos voltKép

Hari!
Nekem még most is néha nyilalgat a hasam (épp ebben a pillanatban is).
Néha nehéz mint a kő. Ráadásul még a hüvelyem is szokott zsibbadni, elég fura érzés, de a doki szerint normális, mert minden tágul-nyúlik odabent.

Megann!
A te hírednek örülünk most a legjobban (szerintem itt mindenki)Kép
Látod? Mi megmondtuk, hogy a dokik csak rémísztgetnek!
Mostmár fel a fejjel és csak a Boldogságban úszkáljatok!

Falina!
Én is csak szorítani tudok, hogy minél előbb elhagyd az ágyat. Bár nekem is most szigorú fekvés az ukáz, de sajna nem nagyon tudom betartani.
Talán csak annyit, hogy nem csinálok meg mindent egy nap alatt. A múltkori bevérzésem miatt eléggé betojtam és én is kímélem magamat.
Remélem rendbe jössz!

Sok puszi mindenkinek!
Kellemesebb napot! Kisüthetne márKép
Sziasztok!
Angelani
19+0

Kép
angelani

Megann! Kép
Ezek szuper hírek! Kép Kép Most már biztos vagyok benne, hogy el fogok menni a 4D-s ultrahangra, itt legalább tényleg kiderül minden, ne adj Isten, ha bármi gond is van.

Még egy utolsó kérdés ezzel a teszttel kapcsolatban. Neked teljesen rutinszerűen vették le a vért ehhez? AFP után vagy azzal együtt?

Köszi, és mostmár tényleg felejtsd el ez a rémísztő időszakot.

Dóri
Vendég

Lányok!

A 4D-s ultrahanggal csak annyit javasolnék, hogy kérdezzétek meg, ki csinálja, szonográfus/orvos vagy Marika néni a pénztárgép mellől. Nem mindegy!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ez az idióta Babanet már megint törölte a regisztrációmat, újra kellett regisztrálni!!!

grrr.

Mintha direkt csinálnák.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szóval csak azért mondom a 4D-t, mert mi most hétvégén voltunk, és ott mondta a szonográfus, hogy sajnos minden héten van olyan eset, hogy a kismama már volt "mozizni" egyik vagy másik ultrahangos helyen, ahol ugyan a látvány megvolt, de nem szakemberek ültek a gép mögött, és nem látták meg az esetleges rendellenességeket. Persze lehet hogy ez csak megannyi ön-propaganda volt, de szerintem lehet benne valami. A szakember biztos nagyobb valószinűséggel felismeri a képről, ha baj van, mint aki csak a gép kezelését tanulta meg.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,

Te melyiket javaslod? Itt sokan a Praxis rendelőt dícsérik, és meg kell mondjam, hogy szimpatikusabb, mint pl. egy bababolt próbafülkéje mellett..

Dóri
Vendég

Dóri:

Én is ott voltam, de nem akarok nekik feltétlenül reklámozni. Én is a hirneve miatt választottam, de ez nem jelenti azt, hogy máshol nem kompetens emberek ülnek! Csak szerintem érdemes megkérdezni, mikor időpontot kérsz, hogy ki is csinálja.

Viszont úgy tudom, az árak mindenhol kb egyformák, max 1-2 ezer forint a különbség. A Praxisban az alapdij azt hiszem 10e forint, ebben benne van a videókazetta meg egy pár darab kép. Ha DVD-t akarsz, az kétezerrel több. Szóval nem olcsó mulatság, az biztos.

Nem akarok a többiről se rosszat mondani, mert tulajdonképpen nem ismerem őket! Lehet, hogy máshol is szakember ül. De lehet hogy nem. Megkérdezni nem árt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi, utánajárok, addig még úgyis van jópár hetem, 19.hét táján szándékozom menni, és a 15-nél járok egyenlőre.

Olvasva benneteket, bennem van a félsz, toxo, AFP meg egyebek, de nem idegesítem megam.
Az az igazság, hogy lehet, hoyg otthon kellene maradnom, mert ugyan nincsen már panaszom, de annyira elfáradok nap végére, sőt már dél körül.

Jól jönne egy kis plusz-szabi.. Kép

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Sis, ez a link marha jó!Kép
Már szétlőttem az egész kocsmát, az összes üveget, lámpát, de a pasit nem sikerülKép
Még a zongora is szétesett!

Jó kis feszültséglevezető!

Ma 4 órát vártam a kórházban a dokimra, megvolt a 12. heti UH:

CRL= 6,7 cm
NT=1,5 mm.
Uh alapján a kora 13 hét+2 nap.

Lövöldözzetek ti is, tök jó( zenével még jobb)Kép.

Uxi
12+5

(jaj, felkajáltam a férjem vacsoráját isKép )

KépKépKépKépKép
uxi

Szisztok!Kép

Én is azért mentem a PRAXISBA a GYŐRFFYHEZ mert mindenki őt ajánlotta, hogy ő szakember.

Én is magas AFP miatt mentem és minden ok volt a végénKép

Megann!Kép

Úgy örülök VeletekKép
Nincs képed, amit feltehetnél?

Mea
mea

Megann, na látod!
Most már tényleg minden okod megvan az örömre és boldogságra!

Angelani,
pihizzél tényleg, ez nem játék! Az a lényeg, hogy nehogy kifáraszd magad! És miért nem eszel? Nem tudsz, vagy nem akarsz? Nehogy most állj neki fogyizni!

Uxi,
gratula szép nagy babádhoz!

4D-ről én is azt hallottam, hogy sok helyen nem szonográfus végzi, és nem értenek hozzá igazán, hogy mire is kellene figyelniük. Ez kb. olyan, mint Ofotérték, ahol a kezembe nyomtak egy szemészeti könyvet, hogy majd ha ezt megtanulom, mehetek szemet vizsgálni! Hát köszi, így inkább nem vállaltam a felelősséget... Kép

Pusztok!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Nem is írtam nektek, hogy a múltkori vizeletemben sajnos találtak fehérjét, szednem kell rá gógyszertKép Nevigramon vagy micsoda ráadásul 4x1-et kéne de kb. 2-öt szoktam csak mert elfelejtemKép

Most már én is szedek Magne B6-ot, néha Elevitet bakapok, Folsavat és most ezt a randa sárga NevigramonotKép

Kész, ennyi gyógyit!!!Kép

És milyen randa idő van maKépKépKép

Aludtam egy jóóóóóóóóóó korát 1-4-ig mert éjjel nem tudtamKép

HariKép

De édes vagy, hogy kérdezed milyen volt.
Hát már jártunk az Azúrban és nagyon jól éreztük mindkétszer magukatKép

Bár sajnos én nem mentem se szaunázgatni, se pezsgőfürdőbe, mert enm mertem és úszni is csak visszafogottan úsztamKép
Remélem nem kaptam el semmiylen nyavaját(fertőzés)

Jó volt kimozdulniKép

Hát csajok nem tudom mi van velem, de hazajöttünk wellnessről ahol jókat kajoltam és már este 57,5 voltam!!!!!!
Ez őrület!!!!Kép

Mea
mea

Uxi,

Mert mi jot foztel??
Nekem neha mar semmi otletem sincs. Mire a munkabaol hazaerek, hazahozom a gyereket az ovibol, ma meg judo-ja is van, mint minden hetfon (szerencsere en viszem, az anyosom pedig hazahozzaKép), mar alig elek. Pedig ilyenkor meg neki kell latni a vacsinak stb................
Hat egyre nehezebben megy. Hasam mar akkorra, mint az lso terhessegem vegenKépKép
Raadasul, ma mar panaszkodtam mas topikokban is, a sulyom is nagyon megugrott. Ma voltam cukorvizsgalaton, nem igazan tudom mi van. Morfologi ide vagy oda, 10 kilot utottem el a 24. heten. A baba pedig meg csak most fog noni es hizni. Kép

Megann,
Orulok, hogy jobb a hangulatod. Sokat gondolok rad. Nemreg beszeltuk epp a baratnommel, hogy milyen flegman veszunk dolgokat, mert velunk ez ugysem tortenhet meg, hat dehogynem es itt van ra a jo pelda.
Sajnalom, hogy ennyit kell varnotok egyes vizsgalatokra, nalunk altalaban mar masnap megvan az eredmeny. Eppen ma voltam a szokasos havi vervetelen.
Mint irtam itt nalunk az elso dolog amit neznek meg a terhesseg legelejen, az tobbek kozott a toxoplazmos vizsgalat.
Ne aggodj, szoritunk neked. Szerintem egy ultrahang sokkal biztosabb, mint egy vervetel ertek-lasd AFP ertekek.

Csillam,

Reg nem jottel, hogy allsz a vizesedessel?
Nekem le kellett szednem a gyuruim.Kép

Na elkezdodott, mint az elso terhesegemnel a gyomoreges. Erre meg nagyon jol emlekszem. Mindenki azt josolta, hogy a fiam hosszu hajjal fog szuletni, annyira sokat es sokszor egett a gyomrom. Erre fol, nem is volt hajaKép
Most megint nagyon eg!

Pici fiam reggel ota rugkapal.OOOOOOOOlyan jo erzes tudni, hogy jol van. Csak az anyja nagyon kifacsartKép

Aniko
23+5

KépKép
KépKép
aniko47

Fúú gyerekek...
Létezik, hogy én sem úszom meg émelygés, hányás nélkül??? Előfordul ez még ilyenkor? Egész nap assetom mivan, sehogy sem jó, se ülve, se fekve, felállni meg nem bírok, mert elszédülök.

Valaki help plz!

Sisotris
15+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

sziasztokKép

Mea!!!
Akkor holnap!!!
Köszi, hogy átjöhetek, nem tudom mit kezdenék magammal egész nap ott egyedül!
Nekem is mellső falon tapad a lepényem, de én már a 18.héten elég határozottan éreztem a babát.
Persze van aki már a 15.héten érzi.
Az tök normális, ha csak a 20.hét körül ismeri fel az elsőbabás kismama a rúgásokat!

Prüntyi, Mea, tutira azt érzitek, majd ha többet és nagyobbakat rúg, akkor biztos tudni fogjátok, hogy korábban is ő volt az!

Jövő héten 4D-s UH-ra megyünk csütörtökönKép az a 24.hét leszKép

Penna,
A mi lányunk Lilla leszKép

Most utazunk, sziasztok!

Zsófy
22+5
zsófy

Sziasztok!

Megann!

Szívbőlörülök, hogy rendben volt az UH-on minden!
Remélem most már nyugodt leszel.

Uxi!
Szuper, hogy minden ok volt az UH-on.
Férjed meg legfeljebb kicsit böjtöl ma.

Rokica!

Gratulálok a lánykához!
Ne akard minden áron rávenni a párod,hogy menjen.
Nem igazán szül jót ha erőszakkal akarod elérni, lehet, hogy a végén te lennél feszült az egésztől. Bocs, hogy okoskodtam.

Később folytatom.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sis, nem ettél inkább valami olyat amitől émelyeghetsz? Hátha csak egy múló rosszullét, reménykedj, hogy nem most kezdődik a hányingeres korszak. Nekem ilyenkor a nagyon hideg víz, vagy fagyasztott gyümölcsök jöttek be, meg a pihenés. De szerintem ha minden jól megy, holnapra elmúlikKép

Éhes vagyok, éhes vagyok, se ma már annyit ettem. Megint elkezdtem hízni, pedig úgy vigyáztam. De most egy-két hétig nem volt ez a farkaséhség. Most meg megint kezdődik. És húslevest ennék, de persze az nincs itthonKép Nem baj, holnap kimegyek a piacra, és csinálok egy nagy kondérral!!!!Az talán nem is hízlal annyira, viszont jó sok folyadék, mert én rengeteget meg tudok enni belőleKép

Mea, az 57,5 az nem is sok, ráadásul nem este kell mérni magad, hanem reggel. Legalább is jobban fog tetszeni az eredményKép Nálam majdnem 2 kg az eltérés a reggeli és az esti súlyom között, de már le se merem írni mennyit nyomok.

Hari 15+2

Kép
Kép
hari

Kép
A múltkor igértem egy képet a csodaszép hintaágyról, amiben ha süt a nap szoktam hintáztatni a babátKép Remélem most sikerült jó méretre szabnom. Amint látjátok más is szeret benne hintázniKép
Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
Uxi!
Gratulálok a babódhoz!
Kedves egészségedre kaja ügybenKép
Szegény férjed meg koplal?
Nem baj, biztos megértiKép

Sis!
Ma pihiztem egy kicsitKép
De tényleg mostanában visszavettem a kajából.
Már nem is vagyok annyira éhes. De ha reggel el kezdek enni, akkor egész nap éhes vagyok.
Így jobb, hogy nem kezdek el enni.
De ma már ettem egy marék rízs, hogy bevegyem az elevitet. Viszont megiszom kényszerből 1 liter üdítőt. Ma sio lemon-t iszom (ez itt a reklám helyeKép)

Képzeljétek el!
Ma lefeküdtem a párom mellé az ágyba tévézni.
Elaludtam egy 20 percre.
Erre csak most mondja, hogy érezte a baba mozgását.Kép
Ő háton feküdt én meg oldalról átkaoltam és hozzábújtam. De érdekes én arra keltem, hogy mintha mocorogna a fiúnk, mert még kellemetlen is volt a félhason alvás. Kicsit fájt is, de sajnos én nem éreztem még kívülről a mocorgástKép
De a férjem igenKép
Ez hihetetlen! Én bennem van, én beszélgetek vele egész nap, én simogatom, erre az apját üdvözli legelőszörKép
Azt mondta, hogy olyan volt mintha szándékosan őt böködné, hogy figyeljen rá és végig kontaktusban voltak a 20 perc alatt.
De Bolodg vagyok, hogy legalább neki "kiköszönt"Kép
Remélem nem lehetetlen ez a történet.
Tudom még nem vagyok a huszonakárhanyadik héten, de elhiszem a páromnak, hogy érezte.

Bocsi, hogy megint csak magamról/magunkról írok!
De én mindenki hasonló "csodáját" örömmel meghallgatom!
Ezek olyan megható dolgok.
Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
19+0

Kép
angelani

Hari!
Annyira édi a cicus!Kép
Pussz neki is!
Angelani

Kép
angelani

Angelani, mi is örömmel hallgatjuk a Te csodádat!Kép Azért vagyunk itt szerintem, hogy vagy a panaszainkat mondjuk el egymásnak vagy a "csodáinkat" vagy egyebeketKép Úgyhogy nyugodtan írjál magatokról, szerintem mindenki örömmel veszi. Mindenkit érdekel mi van a másikkal, mikor meg történik velünk valami akkor meg magunkról írunk.Ez így természetes. Azért az mondjuk tényleg nem igazság, hogy előbb jelentkezett a párodnál!Kép De hát ő tudja. Neked végül is ott van a pocakodban, gondolta a Papa is kapjon valamitKép
Hari 15+2

Kép
Kép
hari

Hari!Kép

Bárcsak nekem is 2 kg-val kevesebbet nyomna reggelKép de reggel 1/2 kg-val voltam kevesebbKép

Lányok!Kép

Még mindig senki nem kezdett el beszerezni baba dolgokat?

Mi már igen.
Babaágyat a babaszoba.hun szereztem, ugyanott a babakocsit azt már láttátokKép.

Felrakok egy képet a kiságyról, semmi baja és állítható a fekvőfelülete és Drewex márkájú és 6500 Ft voltKép
a kissrác nem a miénkKép

<!--attachment: kis_gy_1-218077.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*162.2**kis%e1gy+1 --><center><pre>
Kép
kiságy 1 (162.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Mea
mea

Dori bp!

Nem rutinszerűen vették le a vért!
Kérnem kellett!
Amint megtudtam ma a 4D-s hölgytől vidéken gyakoribb hogy rutinvizsgálatok közé teszik a toxot!(gondolom állattartás, földművelés gyakorisága miatt)Helyi rendelettel szabályozható!!!!!!
Úgyhogy nyugodtan kérd!Én a terhesgondozóban kértem, mondtam hogy se macskám se semmim, mégis szeretném ha kivizsgálnák!
Azóta több orvos is megkérdezte, hogy rutin vizsgálat volt, vagy miből gondoltam hogy nekem kell ez a vizsgálat???
Nem baj, legalább ők is látják, hogy nem lehet általánosítaniKép és hogy át kell értékelniük a "rizikófaktoraik" jelentését!

Nagyon köszönöm hogy ennyire számíthatok rátok, és hogy ennyire drukkoltok nekem.
El se hiszitek hogy ez milyen jól esik az embernekKép
Nagyon bízom a holnapi dokiban, hogy még bíztatóbbat tud mondani, bár ebbe nem nagyon hihetek így kontroll-lelet nélkül.
Viszont az mégis megnyugtat egy kicsit, hogy az uh-n mindent rendben találtak és ha fertőzött is vagyok a héten kiderül és gyógyszeresen megvédhetem a babámat!

Hari!
Ez egy tünci, mármint nem a hintaágyKép le merem fogadni hogy kiscsaj a macsek!
(lehet hogy most haragudnom kellene minden toxoplazmát terjesztő dologra, de hát csak nem lehetek mérges egy fej salátára vagy egy kiló husra, vagy egy ilyen édi cicáraKép)

Kép

Kép
megann

De néztem a babaszobán már kistakarót(amit fel lehet tenni falra is mert patchwork jellegű), nagyon szép meg én már babaruhákat is vettem neten, csak azokat nem a babaszobán.
És mindegyik tiszta új szinte és fele vagy negyed annyi mint boltba és mind márkás.

Én ajánlom ezt a módszert, mert én a nagy bababoltokba nem fogok ruhát sőt semmit se venni mert nagy lehúzás az egész, hipermarketekben pedig érdemes nézelődni,. ott is ki lehet fogni jó minőségű dolgokat.

De ruhákban a net vált be nekemKép

Szóval készülgetek a babaszoba berendezésévelKép

Mea
mea

Remélem nem zavar Titeket, hogy felteszek néhány képet a babarucikról, amiket legutóbb szereztem netről mikor kiderült, hogy lányka leszKép

Mea
mea

MegannKép

Mi is bízunk Benned és a babódban!
Minden rendben lesz !!!!

Úgy örülök, hogy egyik babának sincs baja és remélem nem is lesz!!!!

Mea
mea

Hari,
a vérzéskor csak mosdóba mehettem ki, amikortól elmúlt, fokozatosan csinálhatok egyre többet. Anyukám ideköltözött hozzánk vidékről és ő szolgált ki, vezette a háztartást. E héttől próbaképpen már egyedül vagyok itthon, a párom intézi majd a háztartást. Múlt héten még nagyon nem ment a séta a ház környékén a hasfájás, keményedés miatt. Ma már egész bíztató volt a helyzet, csak épp lelkileg készültem ki. Az előbb a postán egy nő nem vágta, h. nem bírom a hosszas álldogálást és befurakodott elém. Úgy kiborultam az egész szitutól, h. azonnal le kellett üljek és majdnem elájultam a sokkos állapottól. Elezdtem sírni és alig kaptam levegőt... Szal remélem mihamarabb felépülök testileg, lelkileg egyaránt!

Sisotris,
nem vagy vérszegény? Nekem is ebben a korban ui. tünetekkel kezdődött, vettek vért és nálam a vashiány ill. vérnyomi esés okozta a tüneteket.

Falina
21+3
falina

Sziasztok!

Sis, a link a férjemnek is tetszik!
Mindent szétlőttem, az ablakot is, olyan jól esettKép!Kár, hogy a sárga korsót nem lehet.
Kijött belőlem a szadistaKép.

Nekem is most kezdődnek a rosszullétekKép. De nem reggel, hanem este fél 10-10 körül.

Jól bevált a pirítós+kefír párosítás.

Anikó, bevallom, nem főztem, csak egy pizzát sütöttem (fagyasztottat). Először megettem a felét, a másikat félretettem a férjemnek. Utána kis szeletenként rájártam, és elfogyott... Végül megettem két islert és egy tál pudingot.Kép

Azért ő sem maradt éhen, talált ezt-azt. Én meg még úgysem híztam egy dekát sem, még mindig 54 kg vagyok.

Ux

KépKépKépKépKép
uxi

Kép

Mea
mea

UxiKép

Én is mindig estére voltam rosszulKép

Falina!Kép

Szegénykém, olyan undok emberek vannak.
Kitartás!Kép Majd megtérül minden szenvedéses!Kép
Vigyázz magadra!Puszilunk!

Mea
mea

Hari, Falina, Uxi
köszönöm a tanácsokat, szerintem az idő is rájátszott cseppet, de azóta jobb lett. Kép

Hari,
macsek ennivaló! Alig bírtam végigolvasni az oldalt, minduntalan vissza kellett tekernem, hogy lássam KépKépKép

Cicásoknak mééég macska! Tessék:
http://www.mycathatesyou.com/cats/2005/04/9
http://www.mycathatesyou.com/cats/2005/04/16
http://www.mycathatesyou.com/cats/2005/04/15

Nézegessétek, én behalok rajtuk Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Sisotris
15+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mea, jók a rucik! Meg az ágy is tök profi, de meg is érdemled hogy ilyen jókat veszel, hiszen veszed a fáradságot és keresel a neten. Én is nézegettem már ezt-azt, de én még túl korainak találom, főleg, hogy én még sajna nem tudom kisfiú vagy kislány lesz. Ettől még mondjuk vehetnék babakocsit meg ágyat, de még várom a májusi bababörzét, meg találtam egy boltot nem messze tőlünk, ahol a net-alapján jó dolgokat lehet kapni olcsón. Még nem néztem meg személyesen, gondoltam ráérek még. Ruhát meg majd akkor akarok venni, ha már tudjuk a nemét. De már nehezen bírom, mert olyan jó lenne már egy berendezett gyerekszobát látniKép
Ha valakit érdekel: www.babaholmiolcson.hu címen van a bolt amit mondtam. Ha megnézitek mondhatnátok véleményt is, mert lehet, hogy egy tapasztaltabb szem azt mondja kár is elmenni oda.
Minden esetre jókat vettél MeaKép

Falina, köszi, hogy leírtad a helyzeted, így kicsit tisztábban látok. Nem irigyellek. A barátnőm terhessége indított el a babavárás útjára, mivel ő annyira mintaterhes volt, hogy én hülye azt hittem mindenkié olyan. Aztán nagyot koppantam, mikor nekem jöttek a problémák,amikről neki fogalma sem volt. De mindig rá kell jönnöm, hogy vannak akiknek még sokkal nehezebb ez az időszak, mint nekem. Ez nem vígasztal persze, inkább elszégyellem magam, a sok nyűglődésem miatt.

Hari

Kép
Kép
hari

Sis, jók a képekKép De azért remélem az enyém szebb!Kép És van még 2!

Megann, örülök, hogy nem vagy mérges a cicákra amiatt, amiket átéltél. Én nagyon féltem az elején, mert sokan mondták, hogy el kell távolítanom a cicáimat a baba miatt, de aztán a dokim megnyugtatott, hogy szó sincs róla. Én már rég óta szerettem volna babát, de a párom nem, és szerintem nekem a cicáim voltak a gyerekeim eddig. Nem vitt volna rá a lélek, hogy eldobjam őket magamtól. Viszont a baba fontosabb, úgyhogy nagyon nehéz döntés lett volna, hogy mi legyen a cicákkal. De hála a Jóistennek nem kellett döntenemKép

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?