Új privát üzeneted érkezett!

Köszi, Gumicukor.
Valaki vetetett már le köldökvért?

Szia Nikol, én nem, de a nővérem 2* is, a barátnőm 1* szült edával. Mindketten meg voltak vele elégedve, simán zajlott minden.
A másik barátnőmnek viszont az eda beadása után leállt az addig folyamatos tágulása és végül császárral szült. Persze nem biztos, hogy volt a két dolog között összefüggés, de időben összejöttek.

Böbe

Böbe
böbike

Igen, mi a Krio-ban vetettünk le vért.

Andrea

KépKép
Áron

Szia Böbe,
Nővéredék is a kútvölgyiben szültek? Mennyivel szülés előtt kellett jelezni, hogy szeretnének így szűlni? És igényel szülés előtt valamilyen plussz vizsgálatot, hogy megkaphassam?

Nicol

Kép
nicol

Hali!

Nikol, válaszoltam, de megint eltüntette a rsz.
Ez most egy próba csak

Böbe
böbike

sziasztok!

Én is a Kútvölgyiben fogok szülni, júliusban.

2 dologban kérném a segítségeteket:

Kovács doktorról mit tudtok, szülés szempontjából?

milyen a kútvölgyis kismamatorna? tanfolyam jellegű, vagy bármikor be lehet csatlakozni? hol, és mikor tartják?

köszi előre is!

mindenkinek jó babázást és pocakosodást! Kép

mira
vmira

Sziasztok!
33 hetes kismama vagyok.
Szeretnék érdeklődni:Volt valakinek e-coli
baktárium problémája a terhesség alatt?
Nálam minden előzmény nélkül egy hüvelyváladék-
vizsgálat mutatta ki,azóta eltelt 7 hét egy csomó gyógyszert,kúpot felírt az orvosom,de a baci még mindig megvan.Izgulok:milyen galibát okozhat a babánál,nálam vagy a szülésnél?
A segítségeteket előre is köszönöm
Kati
kati

Szia Mira,

én csak a kismamatornáról tudok írni. Összesen 6 vagy 7 alkalommal lehet menni, ennek az indokát nem tudom, de végülis a gyakorlatokat később otthon is el tudod végezni.
Amiért nagyon megéri:
- az órákat nagyon jól képzett és aranyos gyógytornász tartja. Ha vannak kérdéseid, esetleg panaszaid bármikor fordulhatsz hozzá.
- a foglalkozás kiscsoportos, ami azt jelenti, hogy 5-6 fő vesz részt. Persze ez menetközben redukálódhat, mert nálunk is volt olyan, hogy nem tudott mindenki eljönni.
- vannak enyhe izomerősítő gyakorlatok, illetve felkészítenek a szülésre is (légzés, relaxáció stb.)

Nekem nagyon sokat jelentett és ma is gyakorolgatok otthon.
Bejelentkezni (hétfő/szerda: 17.00-19.30; kedd/csütörtök: 8.00-14.00) a 355-1122 számon (7415 mellék) lehet. Ott megmondják, hogy milyen időpontra tudnak vállalni, mi például csütörtök délelőtt 11-től jártunk. Ez kb. 40-50 percet jelent. Az órákat a rendelőintézetben, a földszinten tartják (bejárattól balra, a büfé mellett van a tornaterem).

Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, persze ha tudok.

Ildi
ildibaba

Hali!

Szia Nikol, valami miatt a rsz. nem csípi a leveleimet. Most próbálkozom 3*.
Tehát a nővérem és a barátnőm nem a Kútvölgyiben szült, de anno én is gondolkodtam az edán, és az orvosomtól kértem felvilágosítást.
Azt mondta, ha eldöntöttük, hogy edával szülünk, akkor összehoz egy anesztessel. Úgy tudom az osztályon (szülészet, nőgyógyászat) nincs olyan orvos, aki be tudná adni, csak a sebészeten.
Az akkori tarifa 25.000 Ft volt, ez azért felháborító, mert más kórházban ez alap szolgáltatás.
A Kútvölgyis dokik egyébként nem nagyon hívei az edának, azt hallottam azért, mert, ha valaki edával szül, akkor a nőgyogyinak már 2-3 újjnyinál ott kell lennie a helyszínen, egyébként "elég" ha csak a végére érnek oda.
De biztosan szült valaki edával, innen a topikból, talán többet tudnak segíteni.

Mira!
Nagyon szuper volt szerintem is a torna, kell egy igazolás az orvosodtól, hoyg javasolja (mert egyébként nem lehet menni). Egy baj volt szerintem. Nagyon kicsi volt a terem, ahol tornáztunk, ezért is csökkentették le az ingyenes 10 alkalmat 5-re. Azt, hogy most hány alkalomra lehet menni azt nem tudom.

Kati!
Nekem volt valamilyen baktérium fertőzésem, majd utána néze, hoyg milyen. Én is kaptam gyógyszereket a terhesség alatt, és ami még fontosabb a szülés alatt is kétszet antibiotikumot (három óra elteltévél a másodikat). Ez valami olyasmi volt, hogy az anyukára nem, de a gyerekre veszélyes lehet normál szülésnél, amikor áthalad a szülőcsatornán. Ha nem kaptam volna meg az antibiotikumot, akkor a születés után a gyerek kapott volna valamit. (Biztos vagyok benne, hogy nem túl világosan írtam, bocsi. Majd megnézem a leleteimet és próbálok konkrétabb lenni.)

Szép estét!
Böbe
böbike

Kati
Én úgy tudom,hogy szülésnél adnak vmi antibiotikumot neked és a babának is, nem lesz semmi gond azzal a bacival. nem próbálod meg a grapefruit mag olaj kivonatot? az pont az ilyen jellegű bacikat tisztítja ki és szerintem terhesség alatt is lehet használni, bár alkoholos. kérdezz rá az orvosodnál. de a grapefruitnak a leve az biztos nem árt, nagyon jó sejterősítő és baktériumölő hatása van, anélkül, hogy a hasznos bacikat károsítaná. mellesleg folsav tartalma is magas.

kismama torna
én a MÁV ba jártam, ahol gyógytornász tartotta. bárki mehetett, nem csak MÁV-ban szülők. nekem az volt legközelebb és ténylegnagyon jó. heti 2 alkalom volt 3 éve és 200ft/alkalom. nagyon jó társaság volt akikkel jártam. 22. héttől jártam a 39. hétig. vajúdástechnikát, relaxációt, visszértorna, medencetorna, gerinctorna stb vannak benne, nagyon jó volt.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Visszaolvastam a hasfájással kapcsolatban irt leveleiteket.és szeretném Maccs -tól megkérdezni milyen homeopátiás bogyót adtak a babának ami használt neki.
Az utóbbi pár napban nagyon kínozza Dorkát, ha adok neki Sab Simplexet jobb lesz de szeretnék én is inkább valami természetes dolgot kipróbálni.Előre is köszi !
Kingu, Carezza, Zsuzsi hogy vagytok ?

Edina
antaledi

Kedves Böbe és Gumicukor!
Köszönöm,hogy írtatok.Ez az e-coli baci általában hólyaghurut okozója,ez nem az a streptococus baci amit az utolsó hónapban Gbs vizsgálattal szűrnek majd kezelnek és oltagatnak közvetlenül a szülés előtt ill.közben.Sajnos ezt már ismerem az első terhességem óta.Ez e-coli baci,tünetet nem produkált nálam eddig,véletlenszerűen derült ki,hogy a hüvelyváladékban van,sajnos nem akar eltünni onnan,így szüléskor a baba is veszélyben van.
Kérek még infót,ha valaki tud segíteni,köszönöm.
Kati
kati

Edina

Köszi, mi jól vagyunk, napközben nem sokat alszik Alexa, viszont állandóan mellen lenne. Szépen gyarapszik, most 4280 gramm volt szombaton, amikor mértük. Ennek ellenére alig akaródzik elhinnem, hogy van elég tejcsi.
Sokat sétálunk, amikor lehet, csak most ez a trutyi idő a szobába kényszerít, amit főleg Ákos visel nehezen.
Végre ma megjött a TAJ-kártya, holnap a férjem meg is intézkedni, hogy minél hamarabb kaphassuk a pénzt.
Nektek hamarosan akutális a 6 hetes kontroll. Beszéltél már a dokiddal miatta? A csipőszűrésre mikor mentek?

Carezza ti hogy vagytok? Minden rendben? Várok egy fotót Olgiról, ha tudsz küldeni.

Puszi
Zsu és Alexandra
tothzsuzsi

Sziasztok!

Böbe!
Köszi az infókat, május elején megyek ismét a dokimhoz, megkérdezem mit szól hozzá, bár az kevésbé izgat, hogy ő mit szeretne, én nagyon rosszul viselem a fájdalmakat, úgyhogy mindenképp szeretnék kapni, ha megoldható. A korai bejövetelről szerintem csak annyit, hogy úgyis fizet az orvosnak az ember eleget, hogy ott legyen. Mondjuk az anessztes is jól megkéri az árát. Kép

Kati!
Üdv. Sajnos ehhez a bacihoz én nem tudok hozzászolni, de az feltünt, hogy úgyanannyi idős terhesek vagyunk, lehet, hogy közel azonos időben fogunk szülni. Kép

Nicol

Kép
nicol

Sziasztok,

Kati: szerintem is meg kéne próbálnod valami természeteset, ha már a gyógszerek nem használnak. A grapefruit mag kivonat tényleg jó és van alkohol mentes is az Ökönet forgalmazza, ezen kívül a teafa illóolaj nagyon jó baktérium ölő. Én eddig semmilyen gyógszert nem szedtem a gombás és egyéb fincsiségeimre és ezek azért sokat segítenek. De ha fennáll a szüléskor is a dolog, akkor kapsz rá antibiotikumot ott a helyszínen és akkor a bébinek nem árthat. Én ennyit tudok, de még csak szülés elött állok...

Volt valaki lázas a terhesség alatt? mennyire árthat vajon szegény babócának? ÉN belázasodtam és nagyon köhögök, most már jobban vagyok, de szegény baba nagyon nyugtalan volt. Jól "felforraltam" a vizét. :-)))

JohannaZsbi

Kép
Kép
johanna1975

JohannaZsbi!

Gyógyulj meg minél előbb!
Találtam valamit valamilyen orvos válaszol fórumban a lázról. Most ide be is másolom:
Kérdés:
Miért veszélyes a láz terhesség alatt? Vetélést okozhat-e (és miért) vagy lehet magzatkárosító hatása is? Milyen magas láz vagy hőemelkedés esetén kell valóban aggódni, és a terhesség melyik időszakában?
Válasz:
Terhességben a láz valóban okozhat vetélést. Magzatkárosító hatása elsősorban a láz okául szolgáló, rendszerint fertőző betegségnek lehet (sarkos példa a rubeola vírus). Mivel a terhesség normálisan is kis hőemelkedéssel jár (terhességi jel, ha a vérzés elmarad és a hőmérséklet tartósann 37 fölött van), a valódi láznak a 38 fok és azt meghaladó hőmérsékletet tekintjük. Ezt mindenképpen csillapítani kell, természetesen az okát fel kell deríteni és célzottan kezelni. Lázcsillapításra a terhesség bármely szakában az Aspyrin és az Algopyrin is megengedett; paracetamol tartalmú szerek nem! (a legtöbb reklámozott láz és fájdalomcsillapítóban ez a hatóanyag!)
Lázas állapotot okozhatnak a feltétlen kezelendő vese és húgyúti fertőzések és nagyon súlyos, ha megrepedő magzatburoknál következik be fertőzés miatt láz.
Dr. Nagy László

Böbe
böbike

Szia Nikol!

Találtam valamit erről az e-coli-ról:
http://web.matavnet.hu/kardosro/Gyulladasok.htm

talán segít
jó pocakosodást!
Böbe
böbike

Nikol!

Ha a google keresőbe beírod, hogy e-coli terhesség, akkor egy csomó dolgot találhatsz.

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok! Kép

Pocakosoknak jó gömbölyödést kívánok!
Kismamiknak meg jó babázást! Kép

Antaledi! Nálunk a Lycopodium Calvatum és a Dioscorea Villosa kombinációja vált be. Tudnod kell azonban, hogy 4 különböző hasfájásra való szer van, tehát érdemes a homeós dokinénit megkeresni, hogy személyre szabottan javasoljon valamit. Az alábbi honlapon a dokkernénitől e-mailben vagy a fórumon is kaphatsz segítséget, de a Tóth Ildikó dokinéni is homeópata orvos, és Lilluskától kaptam a meg a rendelési idejét /igaz még nem mentünk el, mert hála istennek - kopp, kopp, kopp, - a kötelező oltásokon kívül nincs baja a manócseknek/.

http://home.tvnet.hu/~a3807

Johanna! Az sem mindegy, mekkora a láz, és hogy melyik trimeszterben vagy /majdnem szemesztert írtam, jön a vizsgaidőszak, hülyülök megint! Kép Kép Kép/. Én úgy tudom, hogy a szervezeted egyenlőre megpróbál mindent megadni a babának elsősorban. Csak nagyon súlyos betegség esetén okoz gondot a láz, egy kis megfázás, vagy ilyesmi még nem olyan veszélyes. Mindenestre jobbulást kívánok neked, vigyázz magadra! Kép

Puszi mindenkinek:
Macs
maccs

Böbe!
Ezeket az üziket nem Katinak szántad? Nekem nincs ilyen problémám. Kép

Johanna!
Gyógyulást!!!

Nikol

Kép
nicol

Nikol!

De lehet, bocs. Kicsit fáradt és szétszórt vagyok mostanában.

Böbe
böbike

Szia Kati!
Nekem volt ilyen fertőzésem, de nem voltam terhes. Nálm tünetek is voltak gennyes-véres vizelet és iszonyú fájdalom, de ez a része nem tartott sokáig. Az ügyeleten kaptam lórugásnyi antibiotikumot, amitől elmúlt. viszont maga a baktérium több mint 3 hónapig bennem volt. Ezzel az urológusok foglalkoznak én is hozzá jártam. Vagy 4-5 különböző antibiotikum kúrát csináltam vbégre, mire a vizeletvizsgálat negatív lett. Mégegyszer mondom én akkor nem voltam terhes, csak ezért írtam le, hogy egy kicsit képben legyél a bacival kapcsolatban.
Vendég

Sziasztok!

Köszi Maccs a segitséget majd utána járok a dolgoknak én is.
Zsuzsi!
Irtad te is hogy szokott fájni Alexának a hasa te adsz neki valami csodaszert?Dorka vasárnap volt egy hónapos és 4040 g volt.a súlya Nekem is elég a tejcsim és még általában kerül a fagyasztóba is.Én is utálom ezt a rossz időt tegnap nem voltunk kint Gergő már délután a topon volt,remélem délután ma kiszabadulunk.Holnap megyünk csipöszurésre, azt mondta a doki a korházban hogy egy kicsit lazábbnak érzi inkább vigyem 4 hetesen. Előre félek mennyien leszenk. Jön anyukám igy majd ő vigyáz Gergőre, csak Dorkát kell vinnünk.Épp tegnap jelentkeztem be a 6 hetes vizsgálatra, a doki el volt képedve milyen gyorsan telik az idő. Majd május2-án megyek hozzá.
A taj kártya nekem is megjött de szerncsére mindent a munkahelyem intéz nem kell utána járnom a dolgoknak.

Üdv mindenkinek !
Edina
antaledi

Szia Edina!!

Köszi jól vagyunk, fiatalember is szépen fejlődik, imádja a hasát, állandóan csak szopizna, aztán meg fáj a hasa tőle...Kép) Általában délelőtt 11 körül és este 7-8 körül nyűgösebb, akkor fáj a pocója, olyankor jön a hasmasszírozás..Kép) a védőnőnk vmi Infacol nevű cseppet javasolt, de én is inkább valami homeós szert adnék szívesebben.....még egyenlőre nem durvák a görcsei, remélem így is marad....
Hétvégén mértük 3750gr...ja és tegnap múlt 3 hetes......hogy rohan az idő...Kép)
Szegénykémnek a popsija olyan csúnya sebes, pedig mindig tisztába teszem, már a törlőkendőre kezdtem gyanakodni, lehet azt nem bírja (Johnson-t használok....??) Megpróbálok venni valami illatanyagmenteset hátha az jobban beválik. A sebes területre Sudocremet használok, mellé gyógyszertári krémet....remélem elmúlik neki hamarosan, olyan rossz, hogy nem tudok mit tenni...Kép((

Van pár kép róla a www. turcsika.atw.hu oldalon, apja szokta frissíteni általában...

üdv. nektek

kingu
cica29

Sziasztok,

Köszönöm a jó kivánságokat... a láz már lejebb ment, de még köhögök és folyik az orrom, ezekre azonban nem vagyok hajlandó orvosságot szedin, maradnak a gyógyteák, fokhagyma és egyéb jól bevált eszközök.

Lányok mennyivel hamarabb szokott egy baba befordulni és behelyezkedni? mert nekem látványosan más lett a hasam az utolsó hétben. Lejebb ment és az UH szerint is fejvégű lett a babóca. De ez még nem korai? még csak a 31. héten járok, nehogy már itt korán a világra jöjjön. Az nem lenne jó.... olyan jó neki odabent...

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Johanna,

először is örülök, hogy jobban vagy már, nem csoda, hogy ebben a szeszélyes időben elkap az ember lánya valamit.
Én nem igazán értek hozzá, de a mi manócskánk már a 23-24. héten fejfekvésű volt, szerintem nincs izgulnivalód, tudják a babócák, hogy hol jó nekik.

Ildi és a pocimanója (37)
ildibaba

Szia Johanna,

szerintem sincs miért aggódnod. Múlt héten voltam orvosnál-31.hét, és a doki a világ legtermészetesebb dolgaként mesélt arról, hogy a babánk fejfekvésű...:-)

erka (31+6)
erkaberka

Johanna és Böbe!
Köszönöm,tovább próbálkozok Coli ügyben grapefruittal ill.homeopátiás dokihoz is megyek.
Meglátjuk....
Nicol!
Tényleg egyidős kismamák vagyunk!!
Egy régi írásodban láttam a dokink is azonos,dr Hegedűs.Ugye?Én már a 2.babát várom nála,az elsőnél minden o.k. volt.
Kati
kati

Még ehhez a bacihoz annyit, hogy próbálj meg nem enni édességet és minimális szénhidrátot, már amennyire ezt lehet az utolsó pár hétben. kefírt is ehetsz. a bacik a cukros közegben jobban szaporodnak, nehezebb elpusztítani őket, ha megy az utánpótlás. az is segíthet, hogy beülsz egy kád meleg vízbe és teszel bele levendulaillóolajat (lehet terhesség alatt), vagy igazi szárított levendulára (harisnyába összekötve) engeded a meleg vizet.

Johanna
Egy ismerősömnek volt láza közvetlen szülés előtt, a szülés lepénylevélással indult, de nem volt semmi gáz, mondjuk ő már a végén volt az utolsó hétnek.
próbálj meg homeopátiás szereket szedni, az tut nem árt sem neked, sem a babádnak.
abból is van lázcsillapító, gyulladáscsökkentő és mégsem antib.

nekem is volt egyszer hólyaghurut, elég kellemetlen volt, felfáztam a Balcsiban egy éjszakai fürdőzés után. akkor a nőgyógyi Monuralt írt fel. ezt este kellett meginni vizeletürítés után és csak reggel elmenni újra wc-re. 2-3 nap alatt rendbejött. ez hólyagfertőtlenítő szer. nem tudom terhesen szedhető-e.
előtte urulógushoz mentem, ott jól szétkezeltek antib-vel , felborult a természetes baktériumflórám is. a nőgyógyi tett rendbe.

hasfájás
nekünk a babamasszázs vált be, bár nem nagyon volt jellemző a hasfájás.

a babák többsége általában a 28-32. hét között szokott befordulni. többedik babák később, néha a szülés előtti hetekben. az én fiam a 28. héten fordult be szerintem, mert nagyon fájt akkor a pocim, de utána semmi. be is paráztam, hogy megszülök, de várt a 39. hétig.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kati!
Ez tök jó! Ha már így említetted, hogy az orvosunk is ugyanaz, kérdeznék valamit. Van olyan szülésznő akivel a Hegedüs doktor szeret együtt dolgozni? Volt választott szülésznőd az első gyerkőcnél?
Láthattalak már a rendelőben, te is keddenként jársz hozzá?
Hupsz! ez nem is egy kérdés lett. Kép

Nicol

Kép
nicol

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Én eddig Söfis voltam, de ott sok mindenben csalódtam...
Most el kezdtema KOvács Kálmán doktor úrhoz járni, esetleg vki ismeri? Sajna én még nem vagyok terhes, de remélem nyárra már összejön nekünk is.És addigra jó lenne egy ha megtalálnám a legjobb orvost a legjobb kórházzalKép
Köszi a válaszokat.
madrin

Szia Madrid!

A Kútvölgyi nekem jó választásnak bizonyult, bár hozzánk nincs túl közel (XIV. kerület), de a második babónál is maradtam inkább a több utazás mellett.
Mióta a lányunk megszületett a társaságban is sorra jönnek a kis klambók, ezért volt alkalmam pár kórházban szétnézni.
A te kórházadban is jártam, teljesen el voltam képedve milyen állapotok vannak. Ezen kívül a Péterfy Sándor utcaival kicsit jobb tapasztalatom volt. (bár mindkét helyre bemehettem a szobába látogatni (védőruha nélkül), és ott voltak a pár napos kis babák- tehát eléggé felelőtlennek tűnt az egész).
Ezeken kívül voltam még a Tétényi úton, azt nem tudom milyen kórház, de az kívülről, belülről nagyon felújítottnak nézett ki.

Üdv:
Böbe
Remélem minden úgy jön össze, ahogy elterveztétek.
böbike

Köszi a választ,

én se lakom túl közel a XVI. kerületben, így sajna ez a kórház, meg a doki rendelője sem esik sehogysem útba. De ezt bevállalom.
A söfi elképesztő, eddig nem is érdekelt amíg csak laborba meg ilyenekre mentem be, de sajna most feküdtem bent pár napot.Hu a hideg is átjár ha rágondolok.
madrin

szia Madrin,

én júliusban fogok szülni a Kútvölgyiben a Kovácsnál, kérdezz nyugodtan, írhatsz a mailcímemre is, ha úgy könnyebb! v.mira@freemail.hu

ha sokára válaszolok, ne lepődj meg, mert valószínű, hogy a Kovács szerdától befektet 3 hétre. Kép
de amint újra gépközelben leszek, megnézem a leveleimet, úgyhogy írj nyugodtan!

ja, volt szerencsém a Schöpfihez februárban Kép nagyon jó kórházat választottál és jó dokit!!!!!
hogyan kerültél hozzá egyébként?

írj majd, szia:
Mira
vmira

Gumicukor!
Köszönöm a tanácsokat,kipróbálom.
Nicol!
Én is keddenként szoktam menni a rendelőbe.
Lehet,hogy találkoztunk? Legközelebb május elején a 35.héten megyek.Volt választott szülésznőm az első babánál,a másodiknál is őt kértem meg,Várnainé Horváth Gabit.
A doki mondta ismerkedjek ctg-n,aki szimpatikus válasszam ki és mondjam meg neki a nevét,és szakmailag kicsit súg.Nekem szimpatikus volt a Gabi,kiderült ők meg szeretnek együtt dolgozni.
Természetes szülés volt,gátvedelemmel.Most is így szeretném,bár állítólag a 2.babóca nagyobb.
Üdv.
Kati
kati

Kati!
Én is a 35. héten megyek legközelebb május 3-án, valószínüleg 9 ra körül leszek ott. Még az is lehet, hogy találkozunk. Kép Gondolom, most neked sem lesz vérvétel. Várnainéval már én is találkoztam az egyik előadáson és kedvesnek tünt, bár akiket eddig megismertem mind kedves volt. Az első babát is sikerült gátvédelemmel szülni? Gratulálok hozzá! Általában nem javasolják az első gyereknél ha jól hallottam.

Üdv:

Nicol

Kép
nicol

Sziasztok,

Ma harom hete megszuletett a kislanyunk, Olgi. A szules nem volt egyszeru, ha lesz egyszer idom, majd leirom a tortenetet. Az orvosok es noverek nagyon rendesek voltak, egy dolog aggaszt picit, hogy a csaszar kozben megvagtak a kislanyunk arcat, es nem tudom hogy nyom nelkul el fog e mulni a heg...

Zsuzsi, probaltam a profilomba feltenni egy kepet (420kb), de tul nagynak talalja a rendszer... Van vkinek otlete hogy tudom megis feltenni?

Koszi
carezza

Szia Carezza!

Épp most szált el, amit írtam. Utál engem ez a topik!
Szóval így "személyesen" is gratula Olgihoz! Jó egészséget nektek!
Mióta vagytok otthon? A lányod jó kislány, eszik, alszik, kerekedik? És te hogy vagy? Úgy hallottam a császáros szülés után hosszabb a regeneráció, neked van segítséged?
Az hogy lehet, hogy megvágták az arcát? Még akkor, amikor a pocidban volt. Bár nem vagyok szakember, de úgy gondolom később nem fog meglátszódni a heg, legalábbis az én gyerekkori sérüléseim hegei sorra eltűntek, de hogy így öregszem meg-meg maradnak az újak.

Kellemes babázást!
Böbe
böbike

Szia Carezza,

Gratulálok Olgibabához.... kiváncsian várjuk a szüléstörténetet.. bár ha nem jó élmény, akkor....

Megvágták a kis arcát? az pedig hogy lehetséges? mennyire? de én is úgy gondolom, mint Böbe, hogy el kell tűnnie nyom nélkül, hiszen ilyenkor még nagyon jól regenerálódnak a hegek.. de ugye nem nagy.. nagyon szoritok a picinek, hogy ne látszódjon meg rajta....sok szép napot vele...Mit mondanak az orvosok?

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Carezza!

Ne keseredj el,ahogy a többiek írták,ilyenkor még tényleg nagyon gyorsan gyógyulnak a sebek.Valamit azonban Te is megtehetsz,hogy ne érezd tehetetlennek magad.Én a műtéteim után nyomoztam ki,hogy létezik egy szilikon gél,amitől nagyon szépek lesznek a hegek és égési sérülések is.(nem a Contractubex-az már nagyon eloavult).Ez a ZERADERM gél.Ez a szilikon gél a heges bőrfelülettel való szoros kontaktus útján kizárólag fizikai úton fejti ki hatását,tehát nem szívódik fel a bőrbe.Szerintem épp ezért,nagyon pici babáknál is használható.Legalább egy évig kentem vele a hegeimet,és nagyon szépek lettek.Szerintem érdeklődd meg,és ha lehet,próbáljátok ki.Minél frissebb a heg,annál hatékonyabb a kezelés.Én a forgalmazónál vettem,ott a legolcsóbb:1056 Belgrád rakpart 23.T:3180925 Medist Kft Ny:H-p 11-17

Azért ha van egy perced,írd le a történetet,várjuk!
szia A.
almavirág

Sziasztok!

Ezúton értesítek mindenkit, hogy megszületett a kisfiunk,Gergő! Április 27-én érkezett hajnali 6 óra 28 perckor. 4100 grammal és 59 centivel. Szeretném megköszönni a Kútvölgyi kórház csecsemős osztályának a rengeteg segítségüket! Külön köszönet illeti meg dr.Vida gábort, és Várnainé Horváth Gabriella szülésznőt az odaadásukért, segítségükért!! Nem tudom nekik soha eléggé meghálálni a figyelmességüket!!!!!!!!!!

Asszony és a ma 6 napos Gergő
asszony

Hali Asszony!

Nagyon gratulálok a "kis" Gergőhöz. Jó egészséget kívánok nektek!
Ha majd lesz egy kis időd és kedved egy hosszabb beszámolót is szívesen olvasnék a szülésről.

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok!

Én teljesen új vagyok a topikon, bár már elég régóta olvasgatom az oldalt.
Én május végére várom a babámat és Szathmáry dokinál fogok szülni. Valakinek volt már szerencséje hozzá? Nekem van választott szülésznőm, úgyhogy remélhetőleg ő majd egy kicsit többet tud segíteni... Meglátjuk, de eddig mindenki nagyon kedves volt.

Szia Carezza, én a sebgyógyításra ajánlanám a feketenadálytő krémet, teljesen természetes alapú és gyönyörűen eltünteti a hegeket. Bármilyen patikánban, vagy gyógynövényboltban hozzájuthatsz.

Üdv és jó egészség mindenkinek!
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!
Remélem tud nekem valaki segíteni. Második éjszakánkat virrasztjuk végig, mert babuci evés után nem hajlandó elaludni. Szerintetek mitől van? Már mindent próbáltam, és valamiért nem tud elaludni. Kérem, aki tudjon segítsen!!!!!!
Asszony
asszony

Sziasztok !

Asszonynak gratulálok Gergőhöz, szép nagy fiú lett.Ha jól emlékszem Johanna is iylen gondokkal küzködött talán tud majd neked segíteni.Ha tudsz majd rakj fel légyszi fényképet !
Képzeljétek a kútvölgyis csípőszűrésen azt mondták Dorkának hogy laza a csípője hordjon terpesz rugit 4 hónapos koráig. Nekem nagyon enm tetszett hogy kb fél perc alatt megvizsgálta a doki és mindeközben a szobában lévő 4 nővérrel hetyegett, igy gyorsan elhatároztam hogy elviszem máshová is. Mult hét szerdán elvittem egy ortopéd főorvoshoz, és minden rendben van., nem kell semmit hordanunk. Itt kedvesek voltak, nem hajigálták a gyereket és volt idejük is rá.Még jó hogy nem kinoztam a gyereket. Ha jól emlékszem már közületek is járt igy valaki.
Egyébként mi még küzködünk a pocakfájásal főleg esténként,és sajnos csak reggelre van eredmény a pelusba.Szuper hogy ilyen jó idő van , szopizás után felpakolom a gyerekeket és megyünk sétálni.

Üdv mindenkinek: Edina
antaledi

Sziasztok lányok!!

Először is gratula Asszonynak a babucihoz, szép nagy fiú lett Gergő!!!!! Nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok nektek!!!!!
Nyugi nálunk is volt ilyen, hogy evés után nehezen ment az elalvás, igazából nálunk úgy volt, hogy bealudt cicin, de amint le akartam tenni a kiságyba kinyíltak a szemei.... de nyugi szerintem hamarosan ahogy kialakul egy rendszer, esti rituálék (pl. fürdés stb.) ő is tudni fogja hogy eljött az alvás ideje.....csak ez sajna nem egyik napról a másikra alakul ki..Kép

Hasfájós a kis Botond babám és a védőnőm tanácsára vettem neki Infacolt! A tájékoztatóban azt írja, hogy akár több héten át is lehet adni, na de mégis meddig? És minden etetés előtt kell adni? Akkor is ha pl. olyan napja van és óránként akar enni? Éjszakai szopinál is?Ha van valakinek evvel kapcsolatban tapasztalata , szívesen meghallgatom..........
előre is köszönöm

üdv.

kingu
cica29

Hali!

Asszony, mi úgy alakítottuk ki a rendszert, hogy evés után nem tettük le azonnal aludni, mindig volt az elején fél óra később már kb. egy óra pihi. (én sem tudok teli pocakkal aludni Kép )
A másik, amire még gondolhattok esetleg a vagy túl kevés, vagy túl sok tej. Vagy éhes, vagy fáj a hasija a sok tejcitől. Szoktátok mérni mennyit eszik? És hogy altatjátok hason, vagy háton, vagy oldalt?
Ami még probléma szokott lenni a kicsiknél, az a marha nagy tér, ami hirtelen körülveszi őket. Ha egy takarót, vagy törölközőt tesztek köré, (amihez a feje és a teste hozzáérhet) akkor kicsit nagyobb lesz a biztonságérzetük.

Persze csak sötétben tapogatózom, de hátha valami segít.
De arra figyeljetek, hogy egyszerre csak egy dolgot változtassatok, mert ha többet, akkor nem lehet tudni mi vált be, szerintem.

Csak ügyesen!

Böbe
böbike

Sziasztok,

Asszony:Gratula Gergő babához...Sajnos én nem tudok segíteni, mert még baba pocakban van. De remélem kaptál kielégitő választ a lányoktól.

Mi még csak 34 hetesek vagyunk, de nagyon édes a baba, ma láttuk ultrahangon Sok D-n és még mosolygott is, nem tudom mitől volt ily vidám, de nagyon helyes volt... :-))

Sokan ittatok málnalevél teát? Homeobogyó? Aki használta annak bevállt? mert én lasan kedzeném Õkt.. mindent beszerztem, de azért kiváncsi vagyok, hgoy mennyire hasznosak....

Most ennyi, jó éjt mindenkinek

johannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az infokat, ki fogom próbálni őket. Mondjuk, nem akarom elkiabálni, de a múlt éjszaka már elég jó volt, csak egyszer ébredt föl éjszaka, és kb. 1 óra alatt visszaaludt, igaz csak köztünk. De már ez is haladás.
Én idtam málnalevélteát és nem tudom ,hogy attól-e, de elég jól tágultam. Kb. másfél óra altt megvolt a 4 ujjnyi.
Homeo-s bogyókat, én csak a szülés alatt kaptam.

Szilvi és a ma 1 hetes Gergő
asszony

Szia Szilvi,

szeretnék én is gratulálni Gergőhöz!!!!

Ezek szerint a Kútvölgyiben homeopátiás készítményeket adnak szülés közben? Ez a szülésznő, a doki vagy a Te ötleted volt?
Köszi, ha időt szakítasz a válaszra:-)

Jó babázást Neked!

Erka
erkaberka

sziasztok,
babákhoz gratulálok!!!

Erkaberka:
az én dokim nagyon szivesen adja a homeos gyogyszereket és mondta hogy a 35-36. héttől majd ad valami szülés elötti szert illetve majd összeirjuk a szülésre milyen bogyokat lehet beszerezni. szerintem ez nem korháztól hanem orvostól függ... állitólag van szülésznő is aki ebben szívesen segit.

johanna: nekem is mostanában lenne aktuális a málnalevél teát elkezdeni de egy kicsit félős vagyok ezügyben: még talán télen mintha valaki azt irta volna hogy nagyon megkeményedett tőle a pocakja, egyenlőre maradok a "bába válaszol"-ból ismert várandósok teájánál (ebben 1/8 a málna)

szépia
szépia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?