Agneska,
minden jót a fiúcskához!!!
biztosan lesz még kérdésem, ha nem gond, csak majd össze kell szednem a gondolataimat...
olyan szétszórt vagyok mostanában.
Krisztina,
én még 5 évvel ezelőtt szültem a Bajcsyban (itt oszt.vez.fődoki a László Ádám), akkor még egész mások voltak a körülmények, ezért nem bánom, hogy vannak itt olyanok, akik naprakészebbek nálam.
Amikor nálam beindult a szülés (1/2 2-re értünk be) csak egy marha álmos doki volt bent, akit akkor ébresztettek. Húzta a száját, és úgy vizsgált meg, hogy azt hittem, ott helyben meghalok (de komolyan). Magzatvíz mintát vett, és annyira bunkó volt, nem felelt a kérdésre és ásítozott. Nem tudom, hogy ki lehetett, elképzelhető, hogy friss állapotában nagyon kedves, dehát ez az ügyelet átka
. Kértem a nővért, hogy hívja a dokimat, de azt mondta, hogy ő tudja, hogy mikor kell, és nem fogja idő előtt behívni. Gondoltam, hogy ez a rutin. Aztán 5 óra felé már olyan fájásaim voltak, hogy alig éltem, de az ügyeletes visszafeküdt aludni, így a nővérke jött, hogy majd csak délután szülünk
jó vicc. Ekkor szóltam a páromnak, hogy hívja fel a dokit és 1 órán belül bent volt. Tökre leszídott mindenkit ott az osztályon és 7-re megszületett a fiam.
Aztán amikor már a szobában voltunk mindenki igen kedves volt, csak hát akkor is megmarad az élmény, és bennem annyi maradt meg, hogy amig nem láttam meg a dokimat, addig borzasztóan féltem, és amint bejött és megláttam, már minden oké volt. Énnekem már ennyi is elég, hogy fizessek neki, hogy ott legyen. Hiszem, hogy akkor nem lehet baj!
Remélem most sem lesz semmi gubanc. Már kérdeztem és augusztusban biztos nem lesz szabin és külföldre sem kell mennie, ha pedig vidéken van, rögtön indul Pestre, ha hívom.
Én úgy tudom, az orvosoddal kell megbeszélned, hogy számíthatsz-e rá a szülésnél, de pénzért szokták azt vállalni, hogy nem ügyeleti időben is bejönnek. Ez egyébként a választott szülésznőre is igaz. Azért fizetsz tulajdonképpen, hogy a rendelkezésedre álljanak, amikor kell. Persze biztos vannak kivételek, akik ezt külön bérezés nélkül is elvállalják, egyébként meg az ügyeletesre kell bíznod magad.
Na csak kb ennyit akartam az ügyeletes ellátásról. Ha nem lett volna saját dokim, akkor senki nem nézett volna rám amig meg nem szülök???
Csak remélem, hogy már nem így mennek a dolgok, mert azért általában este vagy éjszaka indul meg a szülés, én úgy tudom.
Bocs, kicsit hosszúra sikerült így péntek este...
Mindenkinek kellemes hétvégét!
Kati