Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
2 napja nem enged be a babanetKép
Már tiszta idegbeteg voltam.
Most meg írni tudok (remélem), de visszaolvasni nem.
Nem jelenik meg az oldal. Ez már hihetetlen.
Ma voltam az Istvánban vérvételen (toxoplasma), az eredmény két hét múlva.
Az AFP:

AFP: 45,5 ng/ml
WAFP: 44,1 ng/ml
MOM: 1,3
A dokim szerint is jó.

Ma még voltam a Szabolcs utcai kórházban is UH-on.
Egy élő magzat. Lepény mellől.
BPD: 43mm
THQ: 37mm
FL: 28mm
Közepes mennyiségű magzatvíz.
Az MSZNUT érvényében lévő szakmai protokollja szerint végzett ultrahang vizsgálat alapján fejlődési rendellenesség nem látható.
Szerintetek is minden rendben?
Engem aggaszt a közepes mennyiségű magzatvíz.
Eddig mindig azt írták, hogy átlagos mennyiségű.
Viszont a várva várt dolgot is megtudtuk!
FiúKép
Pedig lányt vártunk. De örülünkKép
A lényeg, hogy egészséges.
Már mindenki azt mondta, hogy lány lesz.
Ráadásul fagyibaba, úgyhogy örülhetünk annak is, hogy megmaradt a 3-ból.
Tehát BOLDOGSÁG EzerrelKép
Majd átalakítjuk a dolgokat.
Bocsi, hogy most csak magammal foglalkoztamKép
Tudom önző állat vagyok.
Pedig mindenkinek úgy szorítok.
Ha vissza tudnám olvasni a dolgokat, akkor legalább képben lennék.
De ha valakinek van türelme, akkor rövid tőmondatokban tájékoztathat a többiek hogylétéről.
Komolyan érdekel, hisz ezért is vagyok itt.
Most olvasom ezen az oldalon, hogy Megann-nál van valami baj?
Jajj, nagyon szorítok! Van rá gyógyszer. Nem szabad feladni!
Megmondom őszintén, hogy én kértem a dokimtól a vizsgálatot. Nekem sem akarták elvégezni. Hazudnom kellettKép
Ha nincs macska, akkor nincs vizsgálat!
Szerintem meg minden terhességnél nézni kellene. Mindenkinél! Mert elég megsimogatni a barátnő cicáját. Azért mert nekem nincs attól még elég sokat mozoghatok állatok között. Na mind1.
Dühös vagyok a magyar orvosok hozzáállására.
Na meg ez a méhen kívüli dolog is. A XXI. században egyszerűen felfoghatatlan.
Ráadásul nekem B negatív a vércsoportom. Nálam még ellenanyagot is kellene nézni, de azt sem akarnak. Igaz csak kis terhességem volt amivel elvetéltem, de bármi megtörténhet.
Marad az aggódás.
Tudom hülyén hangzik és a védőnő mindent el fog mondani, de ha van itt tapasztalt fiús anyuka, akkor kuki ügyben minden jó tanácsot szívesen veszek. Sajnos elég sok rossz dolgot halottam e téren ( fitymaszűkület, hasüregben maradt here...stb). Utóbbi a volt férjemnél fordult elő és 14éves korában műtötték meg. Hát elég kínos volt neki. 3 helyen vágták. Előre félek ettől is.
A körülmetélés szóba sem jöhet nálunk.
Mégegyszer bocsi a sok hülyeségemért.
Sziasztok!
Angelani
18+3

Kép
angelani

Aniko!

Naná, rosszul vagyok a füstjétől is, hála az égnek Kép Szerintem egy olyan szervezet, amit nem csaptak még szét túlzottan ezzel-azzal :P, simán megérzi, hogy mi nem tetszik neki ilyenkor. Bár lehet, hogy egyénfüggő.

Jaa, tegnap megittam fél-egy deci késői szüretelésű badacsonyi Olaszrizlinget, és úgy berúgtam, mint a csacsi! KépKépKép Itt vigyorogtam össze-vissza, de legalább bealudtam 10.30-kor. Ez volt az első alkohol, amióta tudjuk, mert attól is rosszul voltam.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sisotris!
Nem térek magamhoz!
Annyira jó ez a linkKép Kép Kép

Kép
angelani

Angelani!

A közepes szerintem átlagos, mindkettő körül van a kevés meg a sok KépKép

Szóval nyugság neked is!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Prünyti!
Gyönyörű a kislányotok! Kép
Szerinted én is kérhetek ilyen sima UH képet?
Sajna nincs pénzem 4d-reKép
Mennyiért adnak normál képet?
Vagy kinek kell szólnom?

Valaki segítsen! Szeretnék egy képecskét a babónkról!
A 4D-s helyeken nem veszik jó néven ha nincs pénzKép
Valaki ajánljon valamit! Please!
KöszönömKép
Sziasztok
Angelani
18+3

Kép
angelani

SisKép

Nagyon jó linkKépKépKépKép

Gyorsan ki is töltöttem ,és elküldtem a férjemnekKép

Ma van a névnapja
csillam

Sis!
Köszi!
De nehéz így megnyugodni!
Lehet, hogy köze van a kevés folyadék fogyasztásához?
Sajnos nem iszom eleget. Vagyis kb. naponta kávéval együtt 8-9dl-t.
Van, hogy megiszom egy liter ücsit, de általában elég másfél napra egy dobozos narancsléKép
félek, hogy elapad vagy kevés lesz a magzatvíz, bár a doki nem mondott semmit.
Angelani

Kép
angelani

Sis,

Akkor jo, nalam a kitartasomon fugg, mert kedvem az lenne hozza, foleg ha ideges vagyok.
De mindig a fiam jut eszembe es igy nem is erdekel.

Angelani,

Nagy gratula a fiadhoz.
Nekem is az lesz mar a masodik.
Mond, miert kell mindig ilyen hulye dolgokra gondolni egybol, amiket leirtal.
Orulj a fiadnak, minden rendben lesz vele.Kép
Egy edes, belevalo kis kukacos.Kép

KépKép
KépKép
aniko47

AngelaniKép

Pl.: a Schöpf M. kórházban 500 ft-egy kép.

Az én dokim 1000-et kér.
csillam

Angelani!

Az tényleg nagyon kevés! Most mondta hétfőn dokibácsim, hogy nemcsak ezért kell sokat inni, hanem a 20. hét körül nagyon gyakori húgyúti fertőzések megelőzésére is, hiszen ahhoz, hogy ne kapj el semmit, sokat, és hígat kell pisilni.

Úgyhogy vízkúrára fel! Kép

Anikó!

Kedvem nekem is lenne, de a gondolattól rosszul leszek. KépKépKép Milyen hülye egy megszokás...

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Képzeljétek, a pesterzsébeti rendelőintézetben nekem ingyen adtak képet az első UH-ról...
Csodálkoztam is Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Aniko!
Szerencsére én is rosszul vagyok a füstjétől, úgyhogy sikerül nem rágyújtanom, de ha nem undorodnék tőle nagyon nehéz lenne azt hiszem. A párom sajnos ugyan úgy dohányzik, kb. napi 1-1,1/5 dobozzal, úgyhogy annak nagyrészét én is beszippantom, de ezellen nem igazán tudok mit tenni, max. sokat szellőztettem az elején, most meg majdnem mindig nyitva van az ablak. De rettentően zavar az ő füstje is. Viszont majdnem tuti biztos vagyok benne, hogy ha már nem fogok szoptatni, visszatérek a cigihez. Az a baj, hogy én nagyon szerettem dohányozni, nem a nikotin miatt, hanem maga a cselekvés volt jó. Persze azért remélem, hogy addigra nem fog hiányozni, de egyenlőre nem mondanám, hogy leszoktam, inkább csak szüneteltetem. Hiányzik, annak ellenére, hogy zavar a füstje. De Sis ha jól emlékszem azt írta, csak pár szálat szívott előtte is, én meg min. napi 1 dobozzal. Majd meglátjuk, jó lenne soha többé nem rágyújtani, de ha mégis, akkor nagyon vigyázni fogok, hogy csak a babától messze gyújtsak majd rá, és csak minél később.

Ti mennyit isztok egy nap? Én annyira nem vagyok szomjas, hogy az már fura. Ha nem erőltetném szerintem semmit nem innék. Nem kívánom, csak nyomom magamba a szénsavmentes ásványvizet, de van hogy elfelejtem, és akkor csak 1-2 pohár jut szegény pocaklakónak.

Megann, továbbra is kitartást, sok pozitívumot kaptál, szerintem ez biztos jele, hogy minden rendben lesz!

Hari 14+5

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Szomorúan olvasom mi a témaKép

MEGANN!!!
Ne aggódj!!!
A toxoplasmosist tényleg nem mindenhol szűrik, nálunk szerencsére igen de nekem is csak az AFP-vel együtt nézték! Szerencsére nekem ezt írták a papíromra: IgG pozitiv, IgM negatív és rápecsételték, hogy: védett, így gondolom már nem kell paráznom.

azt mondta a védőnő, hogy aki nem védett, annak azt hiszem 8 hetente nézik újra, hogy mi a helyzet toxoplasma téren. a babád azt hiszem a legrosszabb esetben is kisebb hallás vagy látáskárosodást szenvedhet, én így tudom, de nem súlyosat, ezért ne gondolj abortuszra, bár te tudod, én nem tenném. Ráadásul legalább észrevették!!!ki fogják kezelni gyógyszerekkel, nem te vagy az első toxoplasmás kismama a világon, rengetegen fertőződnek meg vele! igen gyakori!Bízz az orvosokban!

aminocentézist(magzatvízvizsgálatot) felesleges csináltatnod, először is azt hiszem 1%-os vetélési kockázata van, (ugyanígy a chorionboholy biopsziának is= méhlepény-boholy vizsgálata ami nem ugyanaz mint az aminocentézis!)és genetikai fejlődési rendellenességeket vizsgálnak vele! pl. Edwars-szindróma,(=18.triszómia) vagy Down -kór(=21.triszómia)lyeneket.a toxoplasmát simán anyai vérből ki lehet mutatni.
kérj Pipolphent a dokidtól!mert tudom, így hiába próbálsz nem félni!
Hidd el megértelek!Tudom, hogy ez nagyon nehéz most, de leírok valamit:

ezt másoknak is írom:
Tegnap kórházba kellett mennemKépKép
A doki szerint a sok stressz az oka, hogy nagyon keményedni kezdett a méhem, pedig itthon vagyok, van egy kedves szerető párom aki segít engem, jobb körülmenyeket nem is kívánhatnék! mégis sokat aggódtam mindenféle dolog miatt, hogy valami baj érheti a babát, engem, az apját, stb... és tessék!!!
LÁNYOK! vegyétek komolyan a keményedést, mert ha a méh bekeményedik=>kezd megfeszülni, elkezdi húzni szét a méhszájat és ha a magzatburok szabadon lesz, az óriási veszélyt jelent a terhességre!!!
Most veszélyeztetett lettemKép kaptam Magnerotot, és aki azt gondolja, hogy a 20.hét után inkább hagyja a méhét keményedni ahelyett, hogy orvosi felügyelet(rendszeres méhszályvizsgálat)mellett szedne ellazító hatású magnéziumkészítményt, az igenis kockáztat, méghozzá a babája életét.
Kaptam még egy Pipolphen nevű nyugtatót, ami nagyon enyhe, és egy felet szabad bevenni belőle szükség esetén,m ha máshogyan nem tudnék megnyugodni, más ősidők óta adják a kismamáknak, és nagyon jó ( a patikus és az orvosom szerint, aki nagyon jó, nem csak én állítom ezt rólaKép )
és persze sok pihenés lett előírvaKép
Ma már sokkal jobban vagyok szerencsére.
de sosem gondoltam volna, hogy én is veszélyeztetett lehetek.
vegyétek komolyan ha pihenésre ítélnek!Kép

SOK DRUKK és EGÉSZSÉG MINDENKINEK!!!
Zsófy
22+1
zsófy

Sziasztok!

Csak röviden tudok írni:

Megann!
Ne idegeskedj! Tudom, könnyű mondani, hisz én is idegbeteg lennék hasonló helyzetben, de arra kell gondolnid, hogy azzal segítesz most a babának a legtöbbet, ha legalább nyugodt próbálsz maradni.
A sote II-es topikban van egy lány, aki gyógyszert szed a toxora. Ő a Lászlóban volt vizsgálaton, esetleg kérdezd meg őt, hogy vele hogy volt.
http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/discus.cgi
itt írt róla.

Mea,
Örülök, hogy minden rendben!Kép
Szép nagyon LívikeKép

Edina
19

nedinabp

Hari!

Valóban, csak 4-6 szálat szívtam, hajnalig tartó dorbézolások alkalmával viszont szintén elment egy doboz simán. Párocskám pedig aranyos, és drága, mert azt mondta, azért, hogy én se szokjak vissza, ő is leszokik, úgyhogy tegnap du. vett utoljára Kép Kíváncsi leszek rá... Na de Hari! A passzív dohányzás ugyanolyan káros! Férjedet nem tudod rávenni, hogy kimenjen? Mondjuk ez is a szokás hatalmán múlik, mi előtte sem bagóztunk bent egész télen, mert hát befagyott volna a sejhajunk, ha folyton szellőztetünk, meg kezdett elegünk lenni a bagószagú ruhákból, na de ha zavar, miért nem kéred meg? Biztos nem mondaná azt, hogy nem. Ha meg de, én biztos kizavarnám KépKépKép

Én sem innék, ha nem jutna eszembe, de így, levesekkel, tejcivel (1/2 l reggelente), vízzel, gyümilével együtt biztos megvan napi másfél-két lityi.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Angelani,
én a Gyulai 4D-s rendelőben ingyen kaptam a kazira való felvételt és a képeket is, de az UH 9000-ftKép
a Gyulai kórházban a 2D-s kép nekem mindíg ingyen van és adnak 2-3darabot, de gondolom ez nem segített kiKép

A fitymaszűkület és a hasban maradt here az öcsémnél is probléma volt kiskorában.
Neki a Madarász Ucai Kórházban kezelték, a Heréit inekció-kúrával hozták le, de a szűkület-problémát végül csak a körülmetélés oldotta megKép én ennyit tudok ehhez a témához írni.

MEA!KépKépKép
Itt még nem is gratuláltam neked!
Olyan szuper, hogy neked is kiscsajod leszKépKép tökre örülök! Nekem tegnap a doki nézte megint UH-val, és ő megint megerősítette, hogy "ez lány"Kép
még a jövő héten kérünk az az utáni hétre egy időpontot a 4D-sbe, aztán én már csak a 32. UH-ra megyek, ha minden jól megyKép

Lányok!
Szerintetek hány UH-t szabad csinálni a terhesség alatt?
nekem ha összeszámolom, volt a 4.héten(persze nem látszott semmi rajta..) volt a 6.héten, ott már volt szívhang isKép, a 12.héten, a 19.előtt 1 nappal 4Ds, a 19.után 1 nappal a doki nézett, aztán most a 22.héten megint és a 24.héten akarunk még egy 4Dset, hogy még jól beleférjen a képbe.
Szerintetek ez vészesen sok?
nagyon szeretnénk még ezt a 4Dset, szerintetek még belefér?Nem gáz?

puszka:
Zsófy
Kép
egy kis felvidításKép
zsófy

Sis, aranyos vagy és tök jó, hogy neked ilyen a párod. Az enyémet megkértem, és olyan szinten összevesztünk, hogy repültek a tárgyak itthon, sőt... A lényeg, hogy már annak is örülök, hogy végre jó idő van, és nyitva lehet az ablak. Tudom, hogy a passzív dohányzás is ugyan olyan káros, de már nincs kedvem veszekedni. Ezért mondtam anno, hogy nagyon önző voltam baba-kérdésben, nem gondoltam át rendesen ezt az egészet. Sokat javult már a párom az elmúlt 14 hétben, de kevés a boldogsághozKép Mindegy, nem is akarok már ilyenekről beszélni, a lényeg, hogy én próbálok mindent megtenni a baba egészségéért, de azt hiszem a vitákkal (ami nálunk nem túl intelligens módon történik néha) többet ártanék, mint a passzív füsttelKép
De azért ha már megszületik a baba és látja majd, akkor remélem több felelősségérzettel bír majd. Bár már nem akarok reménykedni se semmibe, mert akkor csak a csalódás jön.
Ez most jó letargikusra sikeredett, de azért persze nem annyira rossz a helyzet, jó ember ő, csak vannak hibái. Olyan mint Apukám, nekünk otthon mikor én születtem csak 1 szobánk volt, és ő is mindig dohányzott. Mondjuk használni biztos nem is használt nekem, de itt vagyok. Én leginkább a bölcsőhaláltól félek, de remélem a Jóisten látja, hogy nem az én hibám a füst, és nem tenne velünk rosszat. Na mindegy, befejezem, mert már érzem, hogy megint csak panaszkodnékKép
Azért az én párom is aranyos, csak ebben a dologban nem partner.
Hari

Kép
Kép
hari

Angelani,
Nem tudom melyik korházba jársz, először ott kérdezd meg! Az Istvánba, ahova járok, 100 ,- a kép/db, és 1000,- a videó (nem 4D)

Kép

Kép
prüntyi

AngelaniKép,
én is gratulálok a kukishoz. A fütykössel meg minden rendben lesz (bele lehet jönni a gondozásba). Nézd a jó oldalát: fogalmam sincs a lányos anyukák hogy oldják meg, ha a gyerekre olyan helyen jön rá a pisilés, ahol csak nyilvános WC vanKép? Nekem ez a mumusKép!

LányokKép,
az ivásra nagyon figyeljetek!!!
Nem is annyira a baba miatt (ő elveszi tőletek, amire szüksége van, de éppen ezért) saját magatok miatt...
Sok gondot meg lehet előzni vele, amik csak később jönnek elő. Legalább napi 1,5, de inkább 2 litert tessék lelökni. És ügyeljetek arra is, hogy evés közben igyatok!!!
Erre az egyik táplálkozási tanácsadó barátnőm hívta fel még régebben a figyelmemet. Anno, gyerekkorunkban mindig ránk szóltak, hogy ne igyunk evés közben, és ez teljesen berögzült. Most meg csodálkozik az ember, hogy szorulása van... Az kevés, ha kaja után lelökünk 1-2 pohár italt, attól már a nehezebb kaja emészthetetlen marad.
Na jó, nem akartam senkit kioktatni, de ez tényleg fontos, bár amennyire én tudom a magzatvíz mennyiségét nem befolyásolja. Max. az anya szárad kiKép!
Kati
21+1
Vendég

MegannKép,
szerintem igenis ragadt ki a pozítivumokat, és tessék azokra öszpontosítani. Nem lesz semmi gondKép!
Szerintem jó jel, hogy többen is bíztatnak... (mármint a dokik, nővérek - én szentírásnak veszem mindig, amit a dokim mond, és pláne, ha többtől hallod...)
Kitartás, és írj azonnal, ha megtudsz valamit!!!
Kati
Vendég

Zsófy!

Jogos amit mondasz, magamat idézném 11-éről:

"Keményedés!

Azt mondta doki, hogy teljesen természetes, és ha nem jár fájással, és vérzéssel, semmi baj nincs, és később fog az még többször is. Mondtam neki a magnéziumot, erre azt mondta, inkább nem javasolja, mert ha esetleg a 20. hét után fertőzésből eredő koraszülés fenyegetne, nem fog úgy reagálni a szervezetem rá, lévén hozzászokott, rádásul a 20. hét előtt nem is hat igazán. És a kalcium beépülését is gátolja, ami pedig ebben az időszakban nagyon fontos."

Szóval valóban nagyon fontos, hogy a 20. hét utáni keményedéssel MINDENKI forduljon orvoshoz!!!

Hari!

Nem akartam én bántani párocskádat, gondoltam, hogy nem véletlenül vagytok együtt Kép, csak tőlem kicsit idegen ez a hozzáállás, és hála égnek, párom is jó példát látott, mert mikor ő született, apukája hat évig nem gyújtott rá! Jó, most meg füstöl mint a gyárkémény, de megtette, amit tudott a gyerekekért. Az enyémek meg sohasem dohányoztak, és jól emlékszem a szomszéd bácsiék (Pistácsi KépKépKépKépKép)szagára... Ettől függetlenül természetesen lehet bárki kiváló ember, én is imádtam a Pistácsit is, és tényleg nem kell erőltetni, ha értetlenséget szül a dolog.

Pusztok!

Sisotris
14+3

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Hari,
Kép tényleg szomorú dolog ez a pároddal, hogy a baba kedvéért sem képes kompromisszumokat kötniKép
A lényeg, hogy te vigyázz a babára és ügyesen kerüld a füstöt, amikor csak lehet!

Prüntyi,
nem semmi ár! én fizetek(fizettem) 4000-ftot a magánrendelésen, ez igaz, de a képek és a video ingyen van a sima "2D-s dokimnál".

LÁNYOK!!!
SEGÍTSETEK!!!
Az a helyzet, hogy a dokim nagyon rendes, és mióta rájött, hogy a párom szüleit jól ismeri, azóta nem engedi, hogy fizessünk neki a magánrendeléseken, és én valamivel szeretném meghálálni neki, ezért ha van valami ötletetek, hogy mit lehet egy dokinak adni, ami szép, nem túl személyes, hasznát veheti ilyesmi, akkor írjon nekem ötleteket!Nem tudom mi lehetne ez a hálapénz helyetti ajándék majd, ha esetleg nem fogadna el pénzt majd. Bár ennyire lehet, hogy nem lesz rendesKép
mindenesetre nem tudok mit kezdeni ezzel az új helyzettel, zavarba jövök mindíg, mikor visszautasítja a pénzünket.

Nemesek,
hát igen, igaz ez, hogy fontos az ivás, csak nekem pl. folyton pisilni kell rohangálniKépKép kezdek belefáradniKép

ti hogy vagytok ezzel?
zsófy

Próbálok figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékra, de tényleg figyelnem kell rá, mert szomjas alig vagyok.

Megann, nekem a leveled amit írtál, hogy mik a lehetőségek, esélyek elég pozitívnak tűnnek. Ne idegeskedj tovább, mert azzal lehet, hogy többet ártasz.

Én ma voltam 16 hetes terheléses cukron és afp-n. Nálunk ez így van. Az eredményt kipostázzák. Nálunk cukros víz sem volt, csak zsömle+tej.
Kaptam időpontot a 18 hetes uh-ra. ápr.26. nagyon várom már.

Cirmike
16+6
cirmike2

Zsófy!

Az a lényeg, hogy sokat, és hígat pisilj, mert ebben az időszakban a legnagyobb a felszálló fertőzések veszélye, amelyek ráadásul, mint írtad, téged sokkal inkább fenyegetnek. Szóval igyál csak továbbra is, ez a kis kellemetlenség megéri az árát! KépKép

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Nem tudom, ti hogy vagytok vele,
de én, ha nem iszom eleget, még rosszabbul járok, mert éjjel ébredek fel óránként fél liter vizeket inni egyszerre. Ezért alakítottam ki így, hogy nappal megoldjam, mert nem tudtam magam igazán kialudni sajnos, így meg átalszom az éjszakát, kivéve az 5-6 tájban jelentkező pisitúrát KépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Csajok, a baba neme+neve benne lesz a tábliban, már aki tudatja velünkKép
A formátum szokásos 40 hetes terhességgel számol. Tudom, hogy az uh-k alapján csúszkál ide-oda a várható időpont, meg a baba kora, de ha lehet ne változtassuk már meg minden uh-nál, jó? Ennyi időm nincs erre sajnos.Kép
A heteket meg csak a mensi átírásával tudom módosítani. A szül időpont meg úgyse 40+0 lesz, hanem +- két hétben valamikor, szóval 1-2 nap eltérés az eredetihez képest nem sokat számít. 1-2 hét már igen, de csak akkor szóljatok, ha már legalább 2 uh megerősíti ezt, mert a baba egyszer nagyot nő, majd "csak" fejlődik, megint kisebbnek látják...pár nap eltérés mindig van, ha ma néznék a babámat, tuti nem 16+2 lenne, de attól még annyiKép

Angelani
fütyiügyben 2 változat él nagyjából: kicsi korától "húzogatni" lazítani, vagy békén hagyni 2 éves koráig. Mi az elsőt választottuk, mindig "kukiztunk" a fürdőkádban, mégis azt mosta az egyik kukidoki, hogy metélni kell. (szerencsére a kontrollon a fődoki szerint tuti nem kell, mondjuk nálunk csak a férjem esett letargiába.Én meg azon töprengtem, ha ketteske is fiú lesz, hogy magyarázom meg a különbséget nekik, hogy miért is...) De sajna ha igazi fitymaszűkülete van (nem csak kisgyerekkori letapadás) akkor nincs mese, le kell vágni, különben nem tud pisilni se rendesen.

Zsófy
Nekünk ismerős barát csinálta a térdeinket a párommal (mindketten porccal bajlódtunk) és egyszer egy 10e ft adidas utalvánnyal leptük meg (magunkfajta fiatal sebész srác) aztán egy drágább tollal, amibe belegravíroztuk hogy Dr.xy, ennek pl nagyon örült, évek óta hordja, mert nem tűnik el a kórházbanKép
Gondolkoztunk még Scholl utalványon(ezek a dokik mindig klumpában járnakKép)

Hú, sok mindent akartam még írni, de mennem kell.
üdv
p (16+2)
penna

Szia Megann!

Hát szomorúan olvasgatlak Téged, hogy mik történnek veled, annyira de annyira sajnálom!

Tudd, hogy gondolatban veled vagyok és szorítok nektek ezerrel!!

Küldök sok pozitív energiát a világhálón keresztül!!

Pusz
Zsuzska

UI: És még egy dolog Megann, hogy soha ne add fel, mert azt a baba is megérzi, harcolni kell az utolsó percig!!!!!Vigyázz magadra!!! Nagyon!

Kép
pgsuska

Sziasztok!
Nagyon-Nagyon Köszönöm mindenkinek a sok jó tanácsot!Kép
Nem írok neveket, mert elég sokan reagáltatok a kérdésemreKép
Valahogyan megbékélek a kukivalKép
Inkább ez csak félelem. Nem akarom, hogy bármi okból szégyenérzete legyen a későbbiekben.
Prüntyi!
Én is az Istvánba járok.
Ott előre kell szólni?
Mert 21-én megyek újra.
Előre is köszönöm!
Angelani

Kép
angelani

Sis, az a baj, hogy tőlem is idegen ez a hozzáállásKépSőt lassan a párom is..., de tudom, hogy nem akartad bántani, tök igazad van. Zsófy neked is, azt hiszem, hogy ilyenkor mindenkinek a kismamára és a benne növekedő kis babára kéne tekintettel lenni. De ettől még nincs így sajnos.
De hát úgy látszik az anyjára ütött, bár olyan nagy bajom nincs anyóssal, de a múltkor mikor átjött (szerencsére ritkán teszi) mondta, hogy "jaj szegénykém, hát mi meg itt két oldalról becigizünk, pedig most nem kéneKép"
Hát akkor milyen legyen a fia?!Na mindegy.

Zsófy, szerintem Penna tök jókat mondott, nekem először a toll jutott eszembe, annak szerintem minden doki örül, mert sokat használja, és szeretik a szép drága tollakat.

Hari 14+5

Kép
Kép
hari

Mivel az én dokim nem fogad el pénzt, arra gondoltunk, hogy Tarcalról (ismerős pincészetéből) hozunk neki pár liter fini aszút, vagy furmintot Kép Az szerintem be fog jönni.

Hari, anyósod is nagy franc! Mondja, hogy nem kéne, de csinálja... Szegénykém, nem lehet könnyű.

Sisotris
14+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Angelani,
Igen, amikor bemész, akkor kell szólni, hogy szertnél videót meg képeket! Többet is kérhetsz, csak ügyelj rá, mert nekem a múltkor, mikor anyámmal mentem be, eldumálták a dokival az egészet és a doki elfelejtett képet csinálni. Kép Még szerencse, hogy férjecském olyan ügyes, hogy a videót be tudta digitalizálni a számítógépbe,. és valahogy onnan szuperált nekem pár képet. Amit felraktam az is így született! Kép

Ha nem indiszkrét, ki az orvosod?

Kép

Kép
prüntyi

Sis, Hari,

Nekem nagy szerencsém van ilyen szempontból...Párommal nem dohányzunk, párom szülei, kb. 25 éve leszoktak, csak az én családom bagózik, de apu már 3 hónapja letette, anyunak, meg mondtam, hogy nem szívessen adnám a kezébe a gyereket, ha árad belőle a bagószag! Erre nyelt egy nagyot... de mondtam nem kell ezért leszoknia, csak figyeljen oda, hogy mikor és hol dohányzik. Hál'Istennek, az egész házban nincs dohányzás, így kijárnak a teraszra, vagy a pncébe! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Sőt most jut eszebme, hogy van képem a házunkról, feltegyem? De csak ha tényleg érdekel titeket...Kép
Tavaly fejeztük be. Miénk a tetőtér.
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, ez nagyon szép!

De egy fontos infót elfelejtettél... Hová is menjünk kirabolni? KépKépKépKép

Sis, a nagyongenya

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis,Davallia,
Köszönjük a család nevében... Kép
a helyzet az, hogy belül semmilyen komoly érték nincs! Kép A beépített konyhán és a cserépkályhán kívül... Kép
Ennek a háznak az eszmei értéke nagy! Emlékszem még mikor 2 éve nyáron a 36 fokban, a pince/garázs oldalfalait szigeteltük bitumennel, és én tartottam a disznópörzsölőt, képzelhetitek...Kép! De a lényeg, hogy a sok munkának végül meg lett az eredménye!

Igaz Megann! Kép A sok drukknak, próbálkozásnak is meg lesz az eredménye!!! Mikor is? Ha megszülöd szép egészséges babácskádat! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!
Jajj de örülökKép
Nem fognak pofákat vágni, hogy nem szóltam előre?
Vagy esetleg ha úgy alakul, akkor a férjem bejöhet megnézni?
A dokim külsős, az uzsokiból jött át.
A neve. Dr. Szappan Vilmos
Nem sokan ismerik még az Istvánból (már kérdezősködtem az Istvános tópikban is).
De köszönöm neked a jó hírtKép
Akkor jövőhéten én is fel tudok tenni képetKép Kép Kép
Puszi Mindenkinek!
Angelani
18+3

Kép
angelani

Megann!
Ne aggódj! Már én is felhívtam a dokimat. Nála nemrég volt egy toxopalsmozisos kismama.
A másik doki is azt mondta, hogy el kell venni a babát, de az én dokim harcolt érte.
Elküldték újabb vizsgálatra és kiderült, hogy negatív. Ez két hete történt. De van neki pozitív kismamája is. Kapja folyamatosan az antibiotikumot és esze ágában sincs elvenni a gyereket. Ez csak olyan riadalomkeltés az anyuka felé. Ha nem vagy biztos, akkor menj el több helyre, több orvoshoz. Hidd el, nem lesz baj.
Nagyon szorítok!
Szia!
Angelani

Kép
angelani

Prüntyi!
A ház gyönyörű!
Mikor tartassz garden partyt?Kép
Egy kis kerti grillezésre átugranánkKép
Szerintem itt sokan csatlakoznánakKép
Na jó, ma csak a hülyeség dől belőlem.
Szerintem a kukija csiklandozKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelani

Nem tudom, ki lesz, de annál az UH-nál specialista dokik ülnek, csak ők vizsgálódnak ott, nekem sem az én dokinőm csinálta! Ja és itt 8000,-a 4D, mely tartalmazza videót meg a képet! Pláne ha szólsz, hogy még nincs egyik sem, bizti megértőbbek lesznek és úgy csinálják a dolgokat... legalább is ez a tapasztalat, bár volt aki flegma dokit fogott ki, vagy csak olyan hangulata volt...ki tudja.

Minden esetre próba szerencse.
Ja párod bizti bemehet! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Angelani,
Nem hülyeség! Csak még mindenkinek van annyi baja! A májusi találka után a következőt szívessen összeüthetnénk ott! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Lányok!

Nagyon rendesek vagytok hogy ennyit törődtök velem!Kép
Nem tudom hogy bízhatok e vagy nem, hogy miért beszél minden orvos terhességmegszakításról, mint első számú lehetőségről?

Egyébként azt teszem amit ti is írtatok, a zuglói sztk-ban vetettem le kontorll vért, ma a kútvölgyibe, holnap az Interlabnál, jövő héten kedden a Szent Lászlóba!
Az első eredmény jövő héten szerdára várható a kutvölgyiből, addig nem tudom mi lesz velem!

Tegnap dél óta egy falatot se tudtam enniKép
Ha meg ennék, félek hogy kihánynám a sok sírástólKép

Tudom nem lenne szabad ilyenekre gondolni, de én képtelen lennék egy mozgáskorlátozott vagy egy szellemi sérült gyereket egy életen át ápolniKép
Én ehhez gyenge vagyokKépKépKépKépKépKép

Nedinap!
Nem találok Sote II. es fórumot, csak Sote I-t!
Hol van???

Kép

Kép
megann

Angelina!

Gratulálok a kukishoz!

Prüntyi!

Gyönyörű a ház!

Hari!

Remélhetőleg párod mihamarabb változat ezen a hozzáállásán. Sokszor dilik tudnak lenni a pasik.

Zsófy!

Az én dokim azt valja, hogy a kötelező UH-kon kívül fölösleges többet csinálni. A mai állás szerint semmlyen káros hatása nincs, de 20 é
v múlva mit mondanak majd. Ő ezzel szokott érvelni.
Habár már nekem is volt 5.
1. amikor megállapították a terhességet 5. hét
2. amikor kórházba kerültem /haematoma miatt/
3. 12. hét
4. Genetika miatt
5. CVS alkalmával
Szóval ennyit erről.

Majd szétrobbantam ma mérgemben.
Egyik beszállítóm felhívott, hogy tavalyi évről vannak nyitott számláim. Mondom, hogy nincsenek, mert erre baromira figyelek, de ő csak állítja a magáét.Vágtatok haza rátolatok a szokásos helyre, hát nem sikerült a kipufogóval eltalálnom egy hülye autógumit/azért rakták le ezeket, hogy a ház falához ne parkoljanak/ Kipufogó hátsó része leszakadt, autó hangja, mint egy tarktoré.
Megnéztem az anyagokat és nekem lett igazam, szarul dolgozik a pénzügyük.
Puffogtam, mint egy vipera, most már kezdek lecsitulni.

Fini marhapörköltet csinálok tésztával meg ubi salival.
Olyan fincsi parit vettem, aminek már nagyon jó az íze.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Penna és aki még írtKép
Köszi a tippeket, tökjó! a gravíroztatásra én is gondoltamKép köszi nektek!

Sistoris,
bocsi, hogy rosszul emlékeztem!

Prüntyi,
klassz ház!

Egy kis vicc még akinek az előző nem tetszett:
Kép

Zsófy
22+1
zsófy

Zsofy,

Most megijedtem. Neked fajt, gorcsolt a hasad, vagy kemenyedett?
Ha kemenyedett ez fajdalmas volt, nem volt fajdalmas rovid vagy hosszu ideig tartott????
Nekem is fajdogal a hasikom mar egy ideje. Hol faj, gorcsol, abbamarad, kemenyedik-fajas nelkul stb.
Voltam dokinal, a mehszaj zarva, baboci nem szallt le, de en is kezdek aggodni egy kicsit.

Raadasul en dolgozom, van egy vallalatunk es eszem az ideget egesz nap. Raadasul egyutt dolgozok a ferjemmel igy haza is visszuk jobb hijan az ideget.
Tudom es probalok is pihengetni, de nem mindig sikerul.

Hari,
Az en ferjem is folytatja dohanyzast, annak ellenere, hogy engem nagyon zavar. De folyamatos csataink miattKép(mint nalatokKép), mara odaig jutottunk, hogy csak a kamraban nyitott ablak mellett dohanyzik es a haverjaival pedig kimegy. Nagyon ritkan gyujt csak ra a lakasban. De mint mondtam, allando a vita kozottunk emiatt. Nem ertem meg, hogyan lehetnek ennyire onzoek ( az enyemet beleertve), raadasul nekunk mar van egy fiunk.Persze, ha ott szipalkolnek mellette en is a cigivel, biztosan ram szolna!
Na mindegy, csak felhergelem magam.

Aniko
23+1

KépKép
KépKép
aniko47

MEGANN!!!
ENNED KELL!!!és a legnagyobb drukkolások közepette írom, hogy tényleg szedd össze magad!

Ez veszélyesebb mint a toxoplasma, hogy ennyire ki vagy bukva!!!
Tudom, hogy már nem tudsz spontán megnyugodni, én a helyedben mindenképpen kérnék Pipolphent, nem árt a babának és egy fél drazsé nagyon jót tesz, ( amúgy a tájékoztat szerint asszem 3tabi egy egyszeri adag...) nekem egy felet írt a doki szükség esetén, azt mondta, akik a kórházban fekszenek, kismamák, ők is kapják és jól vannak.
én sem akartam először ilyesmiről hallani, de ugyanolyan aggódós vagyok, mint te, és végül tegnap beláttam, hogy muszály segítséget alkalmaznom a babó érdekében, és azóta sokkal jobb!
A stressz nagyon komoly kockázati tényező, mert nálam ez az egyetlen ok, ami szóba jöhet, ami a keményedést okozhatja.

Értem, hogy nem akarnál sérült gyereket, de ki mondta azt neked, hogy agykárosodott lesz a babád a toxoplasmától??? a kezelés mellett egészséges babák szoktak születni!
Tudod ha Rubeoláról vagy skarlátról, esetleg herpes G.ről vagy Hepa C-ről lenne szó. még megérteném!
De a toxoplasma tényleg nem olyan óriási veszély!Hidd el! Bízz a dokikban!Bízz a babádban! Bízz az anyai ösztöneidben!

A babád érdekében szedd össze magad, ő hogyan tartson ki, ha te egyből az abortuszra gondolsz?!

Szia:
Zsófy
zsófy

Aniko!

Nekem volt, hogy anélkül keményedett a pocim, hogy fájdalmat nem éreztem, de egy idő után bizonyos mozdulatokra a jobb oldalamon fájni is szokott, még most isKép de bízom, hogy a magnerot meg a pihi megoldást hoz!
A görcs az tök veszélyes! SZerintem ne hanyagold el az ügyet,
a méhszály tegnap még nálam is zárt volt- hála az égnek- de a doki mondta, hogy ha így folytatom, kinyílhat, tehát meg kell szüntetni a méh feszülését, keményedését, mert baj lehet belőle!
Látom te már a 23.hetet taposod! Szerintem vigyázz nagyon magadra!
A stresszről pedig tényleg mostmár belátom, hogy minden bizonnyal nagy kockázati tényező!
eddig nem akartam belátni, hogy a stressz bármi bajt okozhat, de már hiszem!
Ha te sem tudsz leállni, ahogy sokszor én sem a melóval, akkor kérdezz rá erre a Pipolphen drazséra te is a dokidnál! Nekem használt, tegnap este egy felet bevettem, ahogy a doki mondta és pihentetően, jól aludtam, nyugodtabban keltem.

SOK EGÉSZSÉGET NEKED ÉS A BABÁDNAK!!!

Vigyázz magadra és a pocaklakóra!

Zsófy
zsófy

Sis! Tök jó a link, nagyon tetszett a férjemnek is. Kép

A folyadékra nekem is figyelni kell, nem jön magától, hogy megigyak 2 litert naponta. Egyébként az jelent valamit szerintetek, hogy reggelente csak nagyon kicsi sugárban tudok pisilni?

Hál'Istennek nálunk senki se bagózik a családban, én nagyon allergiás vagyok (ősidők óta) a füstjére. Utálom azt is, amikor előttem fújja valaki az utcán, hát még ha egy légtérben kell lennem egy bagóssal! Brrr...

Megann! Nagyon szorítunk érted, és próbálj legalább egy kis kekszet enni, és pihenni, mert a babádnak életerős mamára van szüksége!

Lányok! Képzeljétek, elmentem ma ahhoz a kismamához, akitől vettem kismamaruhákat, és grátiszba kaptam még tőle 1 kismama kardigánt, egy ujjatlan pólót, egy hosszú ujjú pólót, meg egy kismama-harisnyát. És ami a legszuperebb: egy fürdőruhát! Már nézegettem, de eddig nem találtam megfelelőt, és ez most pont jó lett rám! Úgy örülök neki!

Kép

Bodza 17+3

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!!!
Dejóóó az alakod!!!irígykedek
zsófy

Zsófy és többiek!

Köszönöm a kedvességeteket, próbálok erőt meríteni az írásaitokból és másra koncentrálni!
Szerencsére vasárnap vizsgázni megyek, és még van mit tanulnom, ezenkívül villanytervet kell csinálnom az uj házba!

Anyukámnak is elmondtam mi a szitu, persze nem olyan drasztikusan mint ahogy érzem!
Jól elmondta, hogy ilyen az ő idejükbe nem volt, és hogy honnan szedtem, hogy nekem kell ilyen vizsgálat, és hogy eszembe ne jusson semmi egy 5 hónapos gyerekkel, és hogy az uh biztos kimutatná, és hogy ne is nagyon foglalkozzak vele...várjam meg az eredményeket...
(tudom fél igazság azmit mondott de kicsit megnyugtatott)
Jelenleg sem vizsgálják ki minden embernél, egyik ismerősöm 3 héttel idősebb terhes mint én, azt mondta ő nem is csináltat ilyet.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?