Új privát üzeneted érkezett!

Kata007!

A szülés várható idõpontja: szept.4.

Köszi

Még mindig nem tudom, hol lehet megnézni ezt a táblátatot.
Elárulod?

Köszi
Lomis
lomis

Szia Lomis!

Akkor a mi babáink egyidösek? Kép
iddi

Iddi!
Nekem ráírták az elsõ uh-s papíromra a szülés várható idõpontját(a 8. héten)
Nincs a lap alján?
blano
blano

Kata007!
Most jut eszembe,hogy még nem adtam meg adataimat!
Szóval:
18hét+5nap
Mezõkövesd
24
2002 06 15 (anyósom szülinapja:o)!)
Az elsõ babuci!
Ez a ciklusos dolog nekem nem egészen tiszta.....
Lehet hogy hülye vagyok,de mirõl van szó????
blano
blano

Kedves Blano!

A ciklus csak annyit jelent, hogy a tervezés és a várva várt esemény bekövezte között hány menstr. ciklusod telt el. Mi 2000. augusztusában hagytuk abba az óvszeres védekezést, onnan jöhetett volna a baba, de csak 2001. októberében fogant meg. A kettö között 13 ciklusom volt.
Ha pl. nem kellett várni, akkor ált. azt irják, hogy elsöre: 1 ciklus.

Bubu!

Nem feltétlenül kell pelenkázós szekrény, föleg, ha kicsi a szoba.
Azért jó, mert pl. vannak fiókjai, ahova a legszükségesebb dolgokat beteheted (pelenka, body) és a tetején is tudsz babaápolószereket tartani, minden kéznél van.

Beszti
Beszti

Szia Helena!

Én a 36. betöltött héttõl iszom a málnalevélteát. Remélem hamarosan kiderül, hogy használt-e. Bár nekem azt hiszem genetikailag is jók lehetnek az adottságaim -legalábbis ebben reménykedem- mert édesanyám is viszonylag könnyen szült. Mivel szeretném majd esetleg megpróbálni így elsõre is a gátvédelmet ezért már a 20. betöltött hetem óta csinálgatom az intimtornát és szintén a 36. hét óta masszírozzuk a gátamat esténként mandulaolajjal. Mindenképpen meg fogom nektek írni a szülés után, hogy mi mennyit ért, legalábbis az én esetemben. Egyébként Tiduj is itta a teát, majd én is szeretném õt kifaggatni efelõl.
Neked ez az eredeti neved, hogy Helena? Amikor megláttam, azt hittem, hogy a kislányunk -innen a pocakombólKép- írt, mert így szeretnénk majd nevezni õt és még nem találkoztam senkivel, akit így hívnak. Te Magyrországon élsz? Ha igen, akkor nem volt gond, hogy Helenaként és nem Helénaként anyakönyvezzenek?
Bocsi a hosszúságért, megyek is elkészíteni a kis teámat Kép!
Üdv! Menta
menta

Szia Bubu!

Engem is érdekelne a kismama jóga! Hol találtad? Írd majd meg légyszi, hogy milyen volt, mert ha jó akkor én is szívesen megpróbálnám.

Zsebi
Zsebi

Sziasztok!

Mummy, nyugodj meg a mi Manókánk is "vadházasságban" rugdalódzik... Még csak épp egy éve hogy együtt élünk egyáltalán, a párom ugyanis szarvasi én meg budapesti, és ez kb. 160-180 km.
De mi egyelöre még nem tervezzük az esküvöt, inkább a MAnókát akartuk mindketten.

Nyuszimanó!!! Kép Kép
Én úgy örülök, hogy Domát végre hazamegy Kép Úgy izgultam értetek akor és olyan jó, hogy minden rendben van azóta is Kép
Gratuláloka fiadhoz, "kemény" kis kölyök Kép

Ma délután megyünk a Megatoyos 3D vagy 4D ultrahangra. Ezt kaptam "ajándékba" a páromtól, mert szerdán sikeresene (5-re) le államviszgáztam a föiskolán.
Úgy izgulok mit fogunk látni, és kiderül-e kisfiunk vagy kislányunk lesz-e ...

Dojika
ma 22 hét
és szintén "leányanya" Kép
Dojika

Szia blano,

nincs az seholse, se a lap alján, se a tetején... Kép söt a mostani UH-képen már a mm sincs feltüntetve, csak a "terhességi igazolás"-ra irta rá a doki, hogy 10 mm Kép
Biztos úgy gondolják, hogy elég messze van az még...

üdv,

iddi
iddi

Iddi!

Nekem is csak annyit irt a doki:
6 hetes terhes.
Na, a védönö alaposan kiakadt, hogy nincs részletes UH-lelet (semmilyen se volt), és a papirra sem irta rá a doki a pontos kort. Hogyan fogja ö most megállapitani, hogy mikor?
Hiába mondtam neki, hogy hömérö, meg tervezett gyerek, meg minden.
Na azért valahogyan sikerült idöt számolnia.
A dokim nem csinált belöle felhajtást, mikor kérdeztem, hogy mikor? (Csak a védönö miatt tettem, hogy azt mondhassam (ha már nekem nem hisz): "doktor úr azt mondta...".) Azt mondta, sokszor mi anyák a fogantatás idöpontját jobban tudjuk. Kész. Kiszámolta az idöt, az alapján, amit mondtam.
Na, ennyi. Igazándiból csak azt akartam kihozni, hogy a védönö tölti ki a kiskönyvet, majd biztos ö számol, és beirja.

Beszti
Beszti

Beszti,

köszi a megnyugtatást Kép
Amitöl kicsit tartottam, végül is nagyon jól sikerült: a hétéves nagyfiamnak fülig szaladt a szája, amikor tegnap este megmondtam neki, hogy kistesója lesz, és alig akarta elhinni, hogy még csak 1 cm Kép Még ma reggel is ezen csodálkozott Kép
iddi

iddi!
Igen, nálam az orvosi számítás szerepel. Vagyis hozzá kell adni a valódi korhoz 2 hetet. Én akkor beírom neked azt, és ha változás van, majd szólsz, ok?
A genetikaira én is elmentem. Itt Miskolcon javasolták a magzatvízvizsgálatot. Nem igazán gondolkodtunk rajta sokáig. Dönteni kellett, hogy vagy szülök egy Down kórós babát, vagy vállalom a beavatkozást, ami után akár el is vetélhetek. Vállaltuk a vizsgálatot... Bejelentkeztünk Debrecenbe, ahol kiderült, hogy nem esnek ám neki azonnal az ember lányának. Elöször a 12 hetes célzott UH, aztán a 16 hetes AFP vérvétel náluk, ahol ök néznek még HCG-t és egy a magzat által termelt steroid hormont. Aztán ha megvan az eredmény újabb UH. Ha ezek az eredmények mind jók, akkor nincs szükség a magzatvízvizsgálatra. Hát nekünk, hála, mind tökéletes lett Kép
Anno megkérdeztem Erazmuszt, és ö Pesten is ajánlott kórházat, ahol ilyen genetikai vizsgálatokkal foglalkoznak, de nekünk Debrecen közelebb volt. Ha gondolod kikeresem neked, hogy mit írt akkor nekem.

lomis!
Egy héten egyszer szoktam felrakni a táblázatot, kivéve, ha több változás van. A mai nap ilyen, úgyhogy dobok egyet Kép , amiben már Ti is benne vagytok.

blano!
Szia majdnem szomszéd. Kép Írom a Te adatidat is.
A ciklus azt jelenti, hogy hány hónapon keresztül próbáltátok összehozni a babucit. Nekem pl. három sikertelen hónap volt, vagyis megjött. A negyedikben már nem. Vagyis 4.c. Kép Így már tiszta? Látom már Beszti is válaszolt. Mindegy, dupla vagy semmi. Kép

Tehát csinálom, és jön az új táblázat. Kép

Kata
Kata007

Tehát Kép

<pre>
Erika 14.c. 40 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 39 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 39 hét 5 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 39 hét 2 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 39 hét 2 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 38 hét 6 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 38 hét 4 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 37 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 37 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 37 hét 5 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 36 hét 4 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 37 hét 2 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 37 hét 4 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
SJMóni 3.c. 35 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Beatrix 72.c. 35 hét 4 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
Tünde 36 hét 1 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Zsebi 1.c. 31 hét 4 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
Zuzu 1.c. 31 hét 0 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
Forgi 1.c. 31 hét 4 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
Andysj 4.c. 30 hét 5 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 30 hét 0 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Kristi 4.c. 29 hét 5 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 28 hét 1 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 28 hét 1 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 27 hét 6 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 27 hét 4 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 4.c. 27 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
Katka2 2.c. 27 hét 2 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
bubu 1.c. 26 hét 3 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
Heni 1.c. 27 hét 6 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 23 hét 1 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 22 hét 1 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 21 hét 6 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 21 hét 5 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 21 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 20 hét 5 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 20 hét 4 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 19 hét Százhalombatta 27 év
Marcsi 5.c. 19 hét 4 n Budapest jún. 9. 2.b.
blano 18 hét 6 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
Any 2.c. 18 hét 5 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 18 hét 2 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
Beszti 13.c. 15 hét 6 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
Dió 1.c. 15 hét 1 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
Nyuszi 1.c. 12 hét 4 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
iddi 7 hét 3 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
lomis 1.c. 7 hét 2 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
</pre>

Kata
Kata007

Sziaszok!

Nyuszimanó! Én is nagyon örülök nektek! Kép

Menta! Most látom, hogy már kezdhetünk értetetk szorítani! Kép

Dojika neked meg gratulálok! Kép Egyébként nem korai még 3D Uh? Vagy azt már nálunk i lehetne? Eddig nem akartam elmenni, de most olyan kivácsi vagyok az én fiacskámra!

Norci
Norci

Jó reggelt!

Beértem végre és megkezdem irodakukacságom..Kép
(ma sem adta át senki a helyét reggel a buszon, pedig igencsak majd 1m-es a pocakom körbe-körbe..)

Szanti! Örülnék én is a társaságnak és hogy nem kellene egyedül mennem szülésznõ-felkutatásra és felkészítõre a Jánosba! Februártól megindulhatunk "négyecskén" Kép a Pocaklakókkal. A légzés tényleg meg kellene tanulni! Olyan jó, hogy egyszerre várjuk a babcikat!

Kata!
Én is úgy tervezem, hogy ha egyáltalán megtartjuk az esküvõt, akkor szeptember körül babástul lemegyünk útószezonban egy kis olaszországi pihire hármasban és akkor az lesz a nászút 1. felvonása. A 2. felvonás meg majd pár év múlva.. Szerintem nem is kell nagy felhajtás, mert irtózatosan sokba kerül egy OLYAN IGAZI BULI minden baráttal-

Nyuszimanó! Nem tudom, hogy HENI is kérdezte-e, de ÉN kérdeztem, hogy mikor született a kis Donát. Közben viszont már visszakerestem és mondtam is a kispapának azon a napon, amikor én ott jártam, hogy gondoljon bele, hogy MA születne a KisMAnó, (mert anno meséltem neki Rólatok novemberben).
Nem semmi mindaz, amit végigcsináltatok - de szerencsére minden ilyen csodásan alakult! Az ilyen kölkök lesznek késõbb a legstrapabíróbbak! Kép

Bubu! Kérdezz bármit a vashiányról! Profi vagyok benne Kép..Én napi 3x1 Ferrograd-ot szedek (vas+folsav) -a hemoglobin+hemaktokrit értékem volt nagyon kevés. (orvosom szavaival élve: katasztrofális) Utána kaptam egy 10-es intravénás vaskúrát (heti2x 1 szuri) Ferrlecit vagy hogy is hívták. Pulzusom magas, vérkeringés leterhelve, pihi javallott stb..
Különben én is februártól leszek szabad és érdekelne a szombati jóga!!! Kérlek írd meg, hogy milyen volt! Szivesen csatlakoznék én is!
Úszás: ehhez is lenne kedvem és a hátam miatt is jó lenne - de nagyon félek a felfertõzõdéstõl. Szerinted van olyan hely, ahol ennek nem áll fenn a veszélye??

Dojika! Te hány éves is vagy? Ugye milyen jó a vadházasság is?? Kép Ne felejtsd el leírni, hogy mi volt ma az UH-n!!!

Mummy (27+6)
Mummy

Bocsi Dojika! Közben megérkezett a táblázat! Látom, hogy 27 éves vagy! Kép
Mummy

Kata007,

köszi szépen a leirást. Én sem fogok sokat vacillálni a genetikai vizsgálaton, inkább az 1% kockázat, mint egy beteg baba...nem lenne eröm hozzá.

Azt hiszem, ma este anyósom megfogja az összes madarat az utcában.... Kép Kimondhatatlanul várja már a (saját) unokát, egyszem kisfia 37 elmúlt... Kép
iddi

Sziasztok!

Norci- hát az a 3D-s UH reklámaiban azt írták javasolt idõpontok 18-20 hét, meg 28-30 azthiszem. Szóval nem korai.
Meg valaki azt javasolta nekem az itteni lányok közül (bocsi de már nem emlékszem ki volt), hogy jobb elõbb mert jobban látszik a baba. Minél nagyobb annál jobban összehuzza magát és kevesebbet látsz belöle...
Én is nagyon kiváncsi vagyok rá, meg a Papája is, szóval ma délután "randizunk" Manókával. Este otthonról majd megírom mit láttunk.

Mummy - igen 27 vagyok, illetve 2 hónap és 28.
A vadházasság nekem jó így ahogy van. Nem érzem szükségét annak hogy összeházasodjunk - a babát jobban akartam, a párom is jobban vágyott egy gyerköcre mint egy esküvöre. Valószínü majd egyszer meglesz az is, majd az ötödik Manó után (szoktuk mondani ha kérdezik) Kép

Puszi: Dojika
Dojika

Halihó,

Most néztem a táblázatot, azt hiszem készülhetünk egy január végi, február eleji babaesõre, sõt ez már valóságos zápor. Holnap megyünk végre 3D UH-ra. Úgy izgulok.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Ma nem nagyon írogattok de reménykedek, hogy hátha tud valaki segíteni. Azt szeretném tudni, hogy hol van a határ amikor nem engednek erös dioptria miatt normál úton szülni és biztos a császár. Most merült ez fel bennem és a dokibácsinkkal meg csak februárban talizunk, addig meg tudjátok nincs rosszabb egy gondolatokkal fütött kismamától.
(Az enyém -5,5 Kép )Köszi, XY vagy XX
XY vagy XX

Sziasztok!

Kata! Ezek szerint nem is olyan ritkaság így a XXI. század elején a maradi pasi?!?! KépKépKép Na jó, nevezzük romantikusnak... Kép
Az anyakönyvezést nekünk a Margit kórházban elintézték. Nem kellett friss házassági anyakönyvi kivonatot kérnünk, mert mi a III. kerületben esküdtünk, lakunk és szültünk. Kép Aki nem a III. kerületben kötött házasságot, annak hoznia kellett a kórházba egy 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot ahhoz, hogy elintézzék az anyakönyvezést, vagyis kérnie kellett másolatot, igen.

Mummy! Szerintem buli lenne egy olyan esküvö, ahol a közös gyermeketek viszi utánad a fátyladat, vagy éppen középen totyog, mindkettötök kezét fogva! Kép Ha mégis rászánod magad a pocakos esküvöre, van egy olyan esküvöi ruha szalon (kölcsönzö), ahol csak kismama ruhákkal foglalkoznak. Szivesen megkeresem neked a címüket, bár nem tudom, hogy tunikás stílusú cuccaik vannak-e, vagy tartanak vagányabbakat is. (A puszit átadtam! Kép)

Kele! Sajnos fogalmam sincs, milyen hason aludni. Kép Az elsö 1-2 napban a szülés után még olyan volt a hasam, mintha Kokó használta volna homokzsáknak (vagy mi a fene az az izé, tudod, ami a plafonról lóg, és ütik). Azóta meg, hogy beindult a tejüzem, attól nem tudok hasra fordulni. A többi "perverz" vágyam is csak részben teljesült. Életem Párját úúúúúgy megölelni, mint régen, hogy a térdemtöl a vállamig hozzásimuljak... nos, ott is közbejönnek a nagy cicik. Kép De degeszre zabálni magam már tudom!!! Kép Apám már meg is jegyezte, hogy ha a terhesség alatt nem, hát majd amíg szoptatok jól meghízok. Kép
BMárti
BMárti

Doris!

Itt a válasz, remélem publikusnak minösíthetö:

Szia Doris!

Nem is tudom, mit irjak.
Jogos a doki kérdése az átjárhatóságról, de szerintem a válasz kiolvasható a te kérdésedböl (miszerint pl. az endó diagnózisához sem kellett lapar).
Lehet, hogy feleslegesnek tartotta az endó kezelését szurival (bár, ha jól tudom, ezt szokták csinálni). Valahonnan az rémlik, hogy ilyenkor a mielöbbi teherbeesést is szokták javasolni. (Nem feltétlenül a menzesz leállitását.) Viszont ha igy van, akkor a szuri tényleg "rontott" a teherbeesés esélyén.
A fogamzásgátló-abbahagyásának kérdését én sem értem, hisz biztos azért hagytad abba, mert gyereket szeretnél, és arról nem tehetsz, hogy az endó diagnosztizálásig nem estél teherbe.
Ez a mobilszámmegadást már én sem értem. Igyekszem a legjobbat feltételezni: tényleg segíteni akar.
(Az én dokim is csak hónapok múlva adta meg a mobilszámát...)

A babóca jól van. Már egy ideje érzem, hogy motoszkál (csak azért, mert tudom, hgoy mit kellene éreznem, a fiamnál még nem tudtam...). A napokban elkezte a nagyobb tornát is. Sajnos csak egyetlen egyszer volt hasfalon keresztül is érezhetö, ugyhogy a férjemnek se tudtam megmutatni. Na mindegy, ami késik, arra várni kell... KépKép

Beszti
Beszti

Bocsi, nem ide szólt az elözö, csak eltévedt, és már nem tudtam lelöni!!!!

Beszti
Beszti

Sziasztok!

Norci!
Én voltam a 22. héten 3D-uh-n, és már igen szépen lehetett látni a baba arcát, de azért még nem volt tökéletes. ( Mint egy kis ufo - nem csúfolom!!! de tényleg ilyen volt, de persze könnyekig hatódtam , annyira édes volt! ) Szóval én ezekután azt tanácsolom, hogy ha el akarsz menni, várd meg a 28. hetet , mert addigra szépen kifejlõdik a baba, és még helye is van, így jól betudják fogni. Ezt különben a doki mondta!

Mummy!
Én is kérdeztem Nyuszimanótól, hogy hányhetesen is szült, emlékeztem, hogy Valaki kérdezte, csak nem tudtam, ki az és nem kerestem vissza. Így utólag is bocsi, remélem nem haragszol!!!!!!

28-30 Hetesek!!
Nektek nem keményedik a pocakotok mostanában? Mit tesztek ellene? Az enyém kb. 1 hete igencsak makacsul kemény napjában többször. Az orvos azt mondta pihenjek sokat, - szedem a Magne B6-ot , de még nem nagyon vettem észre, hogy segít. Éjszaka - mint az elsõ harmadban - megint rendszeresen járok pisilni, és vagy fél percet ülök az ágy szélén , mielõtt felkelnék, de így is mindig bekeményedik.
Ugye nem lesz ebbõl baj?

Dojika!
Izgatottan várjuk a beszámolót, mi volt az Uh-n?

Nyuszimanó!
Fantasztikus a kisfiad, örülök, hogy ilyen szépen hízik!

Mindenkinek jó hétvégét,
Heni (27+6)
heni

Sziasztok!

Itt egy feldobott, boldogságtól repdesö kismama jelentkezik Kép
Voltunk a 4D-s ultrahangon Kép
Az ultrahang szerint 22 hetesek és 2 naposak vagyunk. Jelenleg a becsült súlyunk 529 g. Várható szülési dátum május 21 (a párom szülinapja!!!!), esetleg 22.
Kis bokszbajnokunk van, végig bokszolta a vizsgálatot, kapott egy olyat az érzékelöfej is, hogy elállítódott Kép))
Sajnos a köldökzsinór a lába között van, de azt mondta a vizsgálatot végzö férfi, hogy ennek ellenére "inkább F" Kép
A kis pofija nagyon édes Kép 3 képet nyomtattak ki, majd valahol megpróbálom beszkenneltetni, hogy feltegyem a netre Kép
Nagyon fel vagyok/vagyunk dobódva, rendkívüli élmény volt.
Szerintem a videót ma még megnézzük egyszer Kép (vagy többször is)
Aki megengedheti magának ezt a "luxust", menjen el.

Üdv. Dojika
Dojika

Szia XY vagy XX!

Én pont egy éve szültem normál szüléssel, pedig a szemem rosszabb, mint a Tiéd /-6,-6.5/. A SOTE I-en szültem, az a jelenlegi álláspont, hogy nem a dioptria számít, hanem a szemfenék állapota. Ezért átküldtek a Szemészeti Klinikára, ahol alaposan megvizsgálták a szemem, és megállapították, hogy a hüvelyi szülésnek semmi akadálya nincs. Ha bármi kérdésed van még, szívesen válaszolok, anno engem is nagyon foglalkoztatott a dolog.

Szia!

Bubamama
Bubamama

Beszti!Kata007!
Köszi a magyarázatot!
Én egy kicsit komplikált vagyok!
1999 08 28.-án volt a lagzink...a nászéjszaka óta próbálkozunk!De közben 2001 jan. elején volt egy nõgyógyászati mûtétem!
Az 5000Ft-os kérdés:Hanyadik ciklus? :o)!
Honnan számoljam?(a lagzitól,vagy a mûtéttõl?)

Iddi!
Nekem a 8 hetes uh papíromon rajta van :

utolsó menstruáció:2001 09 08
Szülés várható ideje:2002 06 15
Egy élõ embryo látható.CRL:21mm
A terhesség kora 8 hét(5 nap)
Kontrollvizsgálat idõpontja, cím, ki csinálta az uh-t,stb...

Szerintem ennyinek minimum rajta kéne lenni!
Hol csináltattad az uh-t? Szerintem nem elég alaposak....
Amúgy a vizsgálatokat amiket Kata007 leírt(12 hetes Uh,16 hetes vérvizsgálat,16 hetes Uh)nálam kérdezés nélkül megcsinálták,csak itt Egerben.Nem értem tõletek miért kérdezték meg külön?

Dojika!

Olvastam a beszámolót,és eddig vacilláltam, hogy elmenjek-e vagy ne, de most úgy döntöttem mindenképpen el megyek vagy 3D-s vagy 4D-s Uh-ra!(különben mi a különbség?)Fõleg azért is mert itt Egerben se videóra nincs lehetõség, se képet nem adnak,és még csak be sem jöhet a párom az Uh-ra!
Nagyon várom a képeket!
Gratula a kis kuk@coshoz!
(Biztos,hogy már leírtad, de nem találtam meg, hogy hol voltatok helyileg pontosan,és mennyibe került az Uh.
Ha leírnád nagyon megköszönném!)

Zuzu!

A Te beszámolódat is nagyon várom!

Sziasztok!

blano
blano

Bocsi!A "kukacosért" nem tudtam hogy egy ilyen lesz csak poénból írtam így! Nem tudom mi az a vacak!!!!!
blano

Szia Blano!

Szerintem érdemes, ha az ember megengedheti magának hogy kiadjon rá 8000 Ft-ot és képenként 800-at plusz.
Teljesen más térben látni a picit, mint csak síkban foltonként...
Mi a Megatoysban voltunk, a Soroksári út 160-ban.
Ha részletek érdekelelnek írj nekem (dojika@mailbox.hu).

Manóka meglepett minket még éjszaka is Kép
Azthiszem túl estünk az elsö csuklás sorozaton.
Éjfél fele éreztem az oldalamon 3 sorozatban 7-8 kis rángást. Ahogy figyeltem, leginkább a saját csuklásom ütemére emlékeztetett. Jól sejtem lányok ?

Szia
Dojika
a "leendõ bokszbajnok" anyukája Kép
Dojika

Sziasztok!
Ez az elsõ levelem itt nálatok(én eddig a kismamában dumcsiztam),de már olvasgattam a ti élményeiteket is.9 hetes kismama vagyok Miskolcról,most fõként a miskolciakkal szeretném felvenni a kapcsolatot.(Eddig a megyei kórházba jártam,de mivel nem szeretnék ott szülni átmentem egy másik kórházba másik dokihoz)Szeretném a véleményeiteket kérni ebben és majd más "miskolc" témában is!Kérem a várostársakat jelezzenek vissza nekem!
Köszi:Nóra
noramaca

Zsebi!
Te tényleg ott voltál szerdán a tornán? Én is ott voltam.És hogy tetszett?

Szia Móni!
Nem a MÁV-ban fogok szülni, hanem a Tétényiben Bálint dokinál. (Valentin napján)

Szanti!
Én is ugyanebben a cipõben jártam a terhességem kezdetén, és egyszerûen belõttem magamnak egy kórházat, ami jobb helyen van, szimpi, útba esik stb., és elkezdtem a nõgyógyászati rendelésére járni. Nem egy konkrét orvoshoz, hanem mikor melyikhez estem be, és így meg tudtam magamnak nézni õket, hogy kit válasszak. Soha nem kellett sokat várnom, (a kismamák elsõbbséget éveznek) soron kívül behívtak, maximálisan el voltam látva, a terhesgondozóban folyamatosan adták az idõpontokat és vizsgáltak a gondozási terv szerint, és nem került semmibe. És mindenki kedves volt. Egyáltalán nem kötelezõ a magánorvos. Elõtte én sem voltam orvosnál Mo.-n, nem is igazán láttam szükségét a magánorvosnak, mert nem hiszem, hogy van olyan etikátlan orvos, aki jobban ellát magánban mint a kórházban. Aztán mikor már (ca. 30. hét körül) tudtam hogy nekem milyen fõbb elvárásaim vannak a szülést illetõen, kerestem egy ennek megfelelõ orvost magamnak, és tulajdonképpen azóta járok egy orvoshoz, ami pszichésen is támaszt ad. Legalábbis nekem így a vége felé megnyugtató. Így összesen kétszer voltam a magánrendelésén (többször nem is kell mennem) 5000-ért, és sokat kellett várnom, -bár el lettem tisztességesen látva- a szülésért 50-et kell fizetnem, és a heti CTG- után már csak a kórházban találkozom vele, ott pedig nem kell fizetni. (gondolom én). Hát így megy ez Magyarországon. Szerintem csak a vége felé fontos hogy a szülésig megtaláld a neked megfelelõ orvost. De a barátnõm anyagilag is megengedheti magának a magánorvost, mégis bár 10éve ugyanahhoz, de TB-s betegként jár nõgyógyászhoz, és tisztességesen el van -volt látva, pedig 2 gyereket szült. Remélem segíthettem valamit neked. Egyébként a Jánosban van egy korrekt orvos (sajnos a neve a barátnõmnél) akihez lehet magánban és SZTK alapon is járni, és felvilágosít teljesen korrekten, hogy mi a különbség a két ellátás között nála stb. Ha akaord megszerzem a nevét.

Dojika!
Nekem mindig az az érzésem a 3D uh -képekkel kapcsolatban,. hogy minden gyereket ugyanolyannak mutat. Összehasonlítottad már a saját képeidet másokéval? Van különbség az arcok között? Bár nekem már úgyis késõ, de kiváncsi vagyok a véleményedre.

Chris-Klári! Most láttam, hogy eléggé azonosak az adataink. Te sem kapkodtad el az elsõ babát. És hogy bírod?

Mindenkinek!
Hol találom az AFP eredményeként a HCG-t és az SP-t vagy mit? Én átböngésztem a papírjaimat, és sehol nem látok ilyeneket. Csak az AFP 1,2. És mit jelentenek? Tudja valaki?
Most kapok infarktust, mert megrendeltem a kókuszmatracot, és valaki látta a Kikában 6000-ért. Én meg csak elõlegként fizettem ennyit!
A kiságyat amit a Kikában hirdetnek 7000 ért látta már valaki? milyen? Érdemes megvenni? Mi a rutinosabbak véleménye?
Sziasztok
Bea
beatrix (beatrix)

Sziasztok!

Nóra!
Én szintén Miskolc. Mi a megyeiben fogunk szülni, születni. A dokim ott van, akivel én tökéletesen meg vagyok elégedve. A most 6 és fél éves lányomat is ott és nála szültem. Nem tudom mi az oka, hogy átmentél. Az orvos vagy a kórház? Én úgy gondolom, hogy mindkettönek van elönye is és hátránya is. Nekem a doki miatt még az szól a megyei mellett, hogy ott a koraszülött osztály. Ez nagyon sokat jelent.
A nagyobbik lányomat a Csabai kapuiban szültem. Másnap besárgult elég rendesen, átvitték a megyeibe. Mivel nekem pedig a varrattal volt gondom, én is bent feküdtem még egy jó darabig. A lényeg: születése után kétszer tudtam megszoptatni, aztán nem is láttam két hétig. Borzasztó volt. Ha ott szültem volna, 3 óránként szoptathattam volna.

Dojika!
Gratulálok a kissráchoz. KépKépKép
A csuklást jól sejted. Kép Késöbb lesz még erösebb is, és hosszabb is. Fogod még sajnálni is szegényt Kép

Kata
Kata007

BMárti!
Köszi az infót.
A férjeinkkel kapcsolatban pedig. Maradjunk a romantikusnál Kép az szebben hangzik.

Mummy!
Csatlakozom Mártihoz. Tök szuper lenne egy olyan esküvö, ahol a picúr kezét fogjátok, és úgy vonultok be Kép
Elöre szeretném bocsájtani, ha mégis megtetszik az ötlet, fényképet kérünk Kép. Nem szeretnénk! Kérünk! Kép

Kata
Kata007

Szia Kata!
Azért mentem át a megyeibõl a Semmelweisbe,mert nekem rossz tapasztalataim vannak a kórházzal kapcsolatban.Nemrég voltam ott látogatáson többször is és sok ismerõsöm szült ott,de a higiénés körülmények nagyon rosszak,egyre több "kissebbségi" jár oda,alig van fehér ember,tiszta kosz minden.A dokimat egyébként szerettem(Dr.Rákossy Imre)de egyébként is a Semmelweisbe tartozom körzetileg ,így oda kell járnom terhesgondozásra,úgy gondoltam akkor inkább ott keresek egy orvost.Az új dokim is nagyon szimpi(Dr.Dobos György)bár még csak egyszer voltam nála és ráadásul elfelejtettem megkérdezni,hogy nem lesz e szabin augusztusban(akkor jön a trónörökös)!!
Nekem a Semmelweis kórház tisztábbnak tûnik,meg tudom,hogy ott elkülönítik a "fekete" és a "fehér" kismamákat.
Lécci írd le te is a tapasztalataid!Ki a dokid?Jársz kismamatornára?Minden érdekel!
Szióka:Nóra
noramaca

Sziasztok!

Bea - mi épp most jöttünk vissza a Kikából... vettünk matracot (kókusz) 5990,- Ft- ért 60x120-as. És kiságyat is vettünk, szintén 120x60-as, natúr fa, 7990,- Ft-ért.
Nekem tetszik mind a kettõ.
Matrac még volt böven, de jó hogy telefonon érdeklödtem elötte, mert az utolsó kiságyat tették nekünk félre... Nem tudom lesz-e még.

A 4D-s képpel kapcsolatban meg, amiket elötte nézegettünk képeket és a mi kis Manónkról nyomtatott képek nem hasonlítanak - szerintünk. De a többi hasonlított egymásra Kép Kép

Üdv: Dojika
Dojika

Kedves Kismamák, ill. Kisanyukák!!
Egy kis segítséget kérek Tõletek!! 2. babámat várom, õ fiú lesz. Mivel egy már van, nem egészen mindegy, hogy mikor füg születni.(meg kellene várnia a nagyszülõket) A hivatalos kiírás február 2, viszont ez a saját születésnapom. És én addigra szeretnék már otthon lenni a picivel.
Szóval: van-e valakinek ötelte, saját tapasztalata vagy hallott tippje, hogy milyen módszerrel lehet - esetleg - befolyásolni a szülés kezdetét!!!
Én eddig a lépcsõzést és a szeretkezést (Kisbaba 2000/4. szám) olvastam.
Ráengedtem a Keresõt a Társalgásra, de azt a 4 oldalt, amiben ez benne van, nem találtam meg utána. hiába klikkeltem rá, nem "ment" oda a szöveg!!!

Köszönettel: TMóni
tmóni (tmón

Zsebi, Mummy!

Jóga helye Örs vezér tere - Padma Jóga Stúdió. Tel: 220-17-83. Kedden 9-tõl és szombaton 10-tõl indul jövõ héten új csopi. Mégse tudok menni az elsõre sajnos, mert elfelejtettem, hogy képzésen leszek. De azután biztosan ott vagyok a szombatin. Egyébként most van egy csütörtök du csopi is.

Mummy!

Sajnos tuti biztos tippem nekem sincs az uszodára csak egy olyat tudok, ahova jár egy ismerõs kismama.
Egyébként örülnék a vashiányról valamiféle részletesebb felvilágosításnak, mert a férjem hozta el a laboreredményem és így még azt sem tudom melyik rövidítés mit jelent. De azt mondta az aszisztens nem olyan vészes. Én jobban szeretnék, ha lehet, inkább olyan dolgokat enni amiben sok a vas. Tudsz egy rövid listát miket érdemes enni? Azt már olvastam, hogy 25-30 mg a napi adag egy kismamának. A vas+C-ben tablettánként 5 mg van. De már iszom a Mg és Ca miatt is pezsgõtablettát és lassan rá se tudok nézni. De a napi 3 tabletta meg állítólag szorulást okoz. Szóval minden tippnek örülnék.

Késõn Vásárlók Klubja!

Van aki már elkezdte a beszerzéseket?
Én úgy gondoltam elõbb szép sorjában végignézem az fontosabb helyeket egyedül és csak azután viszem magammal a nagyobb beszerzésekhez a párom is. Eddig voltunk egy-egy boltban, de úgy tapasztaltam nincsen türelme a lassabb totyogós menettempómhoz és nem is kötik le igazán a "kis aranyos" babarugik. Nektek mik a tapasztalataitok? Melyik boltokat érdemes megtekinteni Bp-en?

Most derült ki, hogy a 8. hónapban esküvõre fogunk menni és igen fontos - a tanú neje - pozícióban leszek. Van valami késõbb még kismamaként használható "alkalmi" ruha ötletetek. Biztos fognak fényképezni ezért fontos, hogy ha szembesülök majd magammal ne a "ó mint egy bálna" érzésem legyen. Vagy túl hiú és igényes lennék? Kép.

Bubu
bubu

Hahó!
Dojika!
Grtaula Nektek! El tudom képzelni mit éltél át, én is pont ennyi idõs voltam amikor voltunk, még a könnyem is kicsordult. Most pont a 28. hetet töltöttem be és nagyon szeretnék mégegyszer elmenni, de a párom azt mondja, nem jó az a sok uh, és nemsokára úgyis látjuk Õt.

Ez a kókuszmatrac híred nagyon felvillanyozott. Nem tudod, 65x130 méretben is létezik, vagy le lehet ott vágatni? Mi örököljük a kiságyat és annak furcsa módon ekkora a mérete.
Melyik Kikában voltatok? Nekem a Törökbálinti van egy köpésre, holnap lehet, hogy átnézünk. Ennyiért nem szabad kihagyni, eddig 10.000 Ft volt a legolcsóbb amit láttam.

Blano!
A 3D-s és 4D-s uh egy és ugyanaz, csak így hirdetik, nem vagyok tisztában a szakszerû magyarázattal, de valami olyasmi, hogy a 3D az térben mutatja a babát a 4D-n pedig még a mozgást is érzékeli.( a férjem szerint ez a 4D-s elnevezés hülyeség, mert olyan nincs )Szóval maradjunk a 3D-nél. Egyébként tényleg fantasztikus, én is voltam a 22. héten, de a legjobb a 28. héten elmenni ezt mondta az orvos.
(Nem akarok a többiek agyára menni az ismétléseimmel, feljebb leírtam miért)

Lányok! Pocakkeményedés ellen semmi használható ötletetek?

Heni
ma 28 hét
heni

Sziasztok!

A kókuszmatracos hírnekén is örülök.
Heni merre laksz, hogy Törökbálint egy köpésre van, csak nem Budaösön, vagy Bp-n a XI. kerületben (mi most fogumk odaköltözni, szüleim meg Budaörsiek)?

Vasról, vitaminokról. ELeinte szedtem az ELVEITet, akkor amikor semmi nem maradt benne jó volt, hogy legalább az, de mióta jól vagyok és tudok mindenfélét enni nem eszem, mert csak rosszul vagyok tõle és a vastartalom miatt szorulást is okoz. Így inkább a rengeteg gyümölcs mellett döntöttem és kutya bajom és a vérképpel (igaz legutóbb az AFP volt), sincs semmi gond. Viszont néha éjjel felébredek, hogy begörcsöl a labám (ilyenkor néha ordítok is) sajna nem tudom eldönteni, hogy viszér, vagy izomgörcs (viszér problémáim voltak régebben is), ezeken a görcsökön a MAGNEB6 segítene?

Még egy kérdés. Lehet, hogy korai, de a pici fiam nagymamája is már akar v.mit tenni az unokájáért, így átválogattuk a ruhákat amit nõvéreméktõl örököltünk és azt láttam, hogy alig van egész pici méret köztük. 0-3 hónapos korigra, van ráírva, hogy 56-tõl 62 cm-ig, csak aztán anyósóm felvilágosítot, hogy az én férjecském eleve 59 cm-vel született. Nálatok mekkorák a legkisebb ruhák és hányat szereztek br olyanból?

Norci
Norci

Sziasztok Kismamak!

Eloszor is egy ujabb kisbaba: hetfon, november 14-en megszuletett Anna, Chris-Klari gyonyoru kislany. Pontos mereteket nem tudok, a ferje szerint 2800grKép. Voltam bent nala, de nem igazan tudott ram figyelni, mert nagyon ki volt szegenyke, mert a pici mar nagyon ehezett, es hiaba volt sok teje Chrisnek, nem tudott szopizni, tul kicsi meg a szaja. Vegul a kifejt tejet poharbol itattak vele.

Amugy ram mar csak kevesen emlekezhettek, hiszen nagyon eltuntem az elmult ket honapban. Igazabol utoljara a szulesem elotti napon irtam, mikor mar nagyon turelmetlenul vartam kisfiamat, aki csak nem akart vilagra jonni. Chris Klari anno megirta, hogy hatalmas meretekkel, (4350 gr, 57 cm) sajnos csaszarral hoztam vegul vilagra csemetemet. Azer sajnos, mert nagyon nem akartam csaszart, de egy napi vajudas utan nem volt mit tenni, hisz egy millimetert sem tagultam, pedig fel perces fajasaim is voltak mar tobb oraja. Igazabol a vegen nem is voltam magamnal, csak halvanyan emlekszem a mutetre, amit szerencsere epiduralis erzestelenitovel csinaltak, tehat lathattam gyonyoru kisfiamat, amint kiemelik a pocakombol, es oda is hoztak, amint feloltoztettek.

Lanyok, akik inkabb csazsarmetszes partiak vagytok!
Talan igaz, hogy a szules maga konnyebb es kevesbe
fajdalmas csazsarral. De az utana kovetkezo napok eleg fajdalmasak es szomoruak. 2-3 napig fel sem tudtam kelni az agybol )igaz, a sebem begyulladt), csak irigykedve neztem a tobbi kismamat, akik mar vigan babaztak.

Szerintem csak azert ne valassza senki, mert hogy kevesbe faj. Utana sokkal rosszabb, es a seb is pokolian faj minden mozdulatra, szoptatni sem lehet rendesen. Igy utolag persze nem tunik olyan szornyunek a dolog, es akarhanyszor vegigcsinalnam, ha muszaj lenne.

AMugy most voltunk ket honaposak, es fantasztikus az anyasag!!!

Mindenkinek gyonyoru terhesseget kivanok, es minel gyorsabb es problemamentesebb szulest!!

Vikoca
Vikoca

Sziasztok!

XY vagy XX,

amikor a fiamat szültem (94-ben), azt mondták, -8 dioptria a határ, ahol már kérdezés nélkül császároznak.

blano,

köszi a részletes magyarázatot. Az UH-t a BMC-ben csinálták, ahol azért szerintem elég alapos munkát végeznek, bár tagadhatatlanul van némi futószalag-jellege a dolognak. De szerintem ez nem egy kötelezö standard, hogy minek kéne a leleten lenni és minek nem...
Amit külön megkérdeznek tölünk, az valószinüleg (a korunk miatt) a Down-kór szürése, ami nem kötelezö vizsgálat.

üdv,

iddi
iddi

Sziasztok!

Heni- mi a Lehel úton voltunk, mert matrac állítólag csak ott van ennyiért, én elsöször e-mailen érdeklödtem pénteken, aztán ma reggel megint telefonon és be is ültünk rögtöna kocsiba és mentünk is érte. Nem tudom olyan méret van-e, de érdemes megkérdezned szerintem. Ennél jobb áron nem lesz sehol szerintem.

Norci, ha itt laktok majd a közelben, ne feledkezz meg rólam Kép Mi Budaörsön vagyunk és bármikor szívesen összefutok Veled/Veletek Kép

Dojika
Dojika

Dojika!
Köszi a gyors választ, azért mindenesetre felhívom holnap a Törökbálinti Kikát, hátha van ott is, egy telefont mindenképpen megér. Ha nem ,pech.Akkor irány a Lehel út...

Norci,
Budakeszin lakom, szóval Budaörs innen 10 perc.
A lábgörcshöz már nekem is volt szerencsém két éjjel, úgy begörcsölt a vádlim, hogy majdnem ordítottam. Még soha nem éreztem ilyet. A Magne B6 az jó rá, szedheted nyugodtam, recept nélkül kapható, az 50-es kiszerelés 800 ft körül van.
Az én anyukám is azt mondja, hogy kicsi ( 56-os ) ruhából ne vegyek sokat, mert úgyis hamar kinövi.Szóval nekem van kb. 3 db 56-os, de abból kettõ tuti nagyobb, szerintem legalább 62-es méret, hiába ez van írva rá. Én sem tudom mit csináljak, vegyek-e mégegy picit, hisz ha 56cm alatt születik majd , lógni fognak szegényen a ruhák.De azt hiszem veszek, fõleg, hogy eddig semleges színeim vannak és úgy néz ki kislányunk lesz, így beruházok egy rózsaszínre vagy egy sárgára. :-)))

Heni
heni

Sziasztok!

Dojka!

Gratulacio a sikeres allamvizsgadhoz! Kép

Bubu!

Nalam is fellepett ket hete a vashiany. Kép Az elozo terhessegemnel ilyen problema nem volt. Azota napi egy tablettat kell szednem. Remelem ez segiteni fog.

Keson Vasarlok Klubja!

Mi lassan elkezdtunk vasarolni. Igaz igen lassan. Kép Mar megvettuk a babakocsit, egy-ket ruhacskat, cumit, de mast nem igen. Lassan pedig mar tenyleg itt az ideje, ket nap es mar a 31. heten jarunk. Kisagyat mar nezegetjuk, de meg nem sikerult eldontenunk, hogy melyiket szeretnenk. De ugy dontottunk, hogy hamarosan mindent meg kell vennunk.

Chris-Klari!

Gratulalok a kislanyodhoz! Jo egeszseget kivanok nektek!

Vikoca! Nem irtad veletlenul el Chris-Klari Annajanak szuletesi datumat? (nov. 14 helyett jan. 14)Ertheto, ekkora oromhirnel konnyen vet el egy-ket betut az ember. Kép

Mindenkinek jo babavarast!
Andi
Andysj

Sziasztok!

Babaruhavásárlás: Én úgy jártam vele, hogy azt mondtam, á nekem dehogy kell 56-os ruha, majd jók lesznek a 62-esek is, még ha egy picit nagyok is. Ebbõl kifolyólag, amikor hazajöttünk a kórházból, volt 1 db 56os rugija a lánynak és kész. Na most ez karácsony és újév között volt. Boltok mind zárva persze. Még jó, hogy van egy babaruhaturkáló, ami szerencsére nyitva volt, és ott vettünk 4-5 56-os rugit. Most már kezdi kinõni õket. Viszont badiból nem érdemes kicsit venni, ott lehet már a 62-essel kezdeni, mert a pelenka úgyis fog rajta, meg annak nem olyan nagy gond, ha lötyög egy picit.

Szülés elõtt tényleg elég 1-2 56-os rugi, de ha az van, hogy jók rá az 59-os rugik, akkor utána még mindig lehet venni belõlük!

Jó babavárást Nektek!!!

Üdv

Szila
szila

Sziasztok!

Norci!
Én is mondanék annyit a ruhavásárlással kapcsolatban, hogy szerintem sem érdemes több 56-os tipegöt venni. Mi is "öröklünk" jó pár babaruhát az öcséméktöl, de én sem fogok venni, csat 2-3-at. Ha olyan pici lesz mégis a baba, akkor ott az anyukám vagy az anyósom, aki el tud menni a férjemmel venni még. Nem döl össze a világ, ha nekem esetlen nem tetszik majd. Az én férjem elég "gyámoltalan" ilyen dolgokban, de én el bírom képzelni, hogy még ö is, mint bármelyik apuka, képes egyedül, boldogan megvenni azt a pár dolgot ami mégis hiányzik. Mivel úgyis szeretnénk együtt megvenni a fontosabb dolgokat, szerintem lesz már annyi rutinja benne. Kép

Kata007
Kata007

Nóra!

Én Dr. Gyurkóhoz járok. Mint már írtam, nekem tapasztalat, hogy sokat jelent, hogy ott a koraszülött osztály helyben. Ne legyen rá szükség, de a tudat... Én is voltam az utóbbi idöben ott látogatni, de nem vettem észre, hogy ott egy kalap alá vennék a kismamákat. Azt a pár napot ki lehet bírni.

Én tornára nem járok, az elözö terhességem alatt sem jártam. Mozgok annyit a lányommal, hogy nincs rá szükségem.

Nem is tudom mit írjak még, ami esetleg érdekel... Kérdezz!

A csabaiba járok én is tanácsadásra, Szuchyhoz, hétföi napokon, mert akkor van ott az én védönöm. Legközelebb 02.11-én megyek, 10.30-ra.

Kata007
Kata007

Látom nagy a csend ma...

Dobok egy friss táblázatot. Csak mert úgy örültök neki mindig, és mert van egy új kismamánk. Vagyis nem sokáig az Kép Biztosan sokan ismeritek a chatröl 0611Vikit (Hajnit). Erre a pár napra is felvesszük, hogy tudjuk mi van vele.
Christ kivettem, de a pontos adatokat még nem tudjuk, úgyhogy anyukás táblázatot nem küldök még.

Tehát akkor Kép
<pre>
Erika 14.c. 40 hét 3 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 39 hét Budaörs 28 év 1.b.
0611Viki 40 hét 1 n Gödöllö 28 jan. 19. 2.b.
Ildikó 3.c. 39 hét 4 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 39 hét 4 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 39 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 38 hét 6 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 37 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 37 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 38 hét 0 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 36 hét 6 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 37 hét 4 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 37 hét 6 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
SJMóni 3.c. 35 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Beatrix 72.c. 35 hét 6 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
Tünde 36 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Zsebi 1.c. 31 hét 6 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
Zuzu 1.c. 31 hét 2 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
Forgi 1.c. 31 hét 6 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
Andysj 4.c. 31 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 30 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Kristi 4.c. 30 hét 0 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 28 hét 3 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 28 hét 3 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 28 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 27 hét 6 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 4.c. 27 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
Katka2 2.c. 27 hét 4 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
bubu 1.c. 26 hét 5 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
Heni 1.c. 28 hét 1 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 23 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 22 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 22 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 22 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 21 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 21 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 20 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 19 hét Százhalombatta 27 év
Marcsi 5.c. 19 hét 6 n Budapest jún. 9. 2.b.
blano 19 hét 1 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
Any 2.c. 19 hét 0 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 18 hét 4 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
Beszti 13.c. 16 hét 1 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
Dió 1.c. 15 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
Nyuszi 1.c. 12 hét 6 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
iddi 7 hét 5 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
lomis 1.c. 7 hét 4 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
</pre>

Kata
Kata007

Sziasztok!

ZuzuKép Kösz a "klassz csaj"-tKép Jó doki, ne aggódj...

BMárti, sziaKép Ez a "kiköpöm a cumim, add vissza a cumim"... eeeez valahonnan naaagyon ismerõsKép Tegnap jöttünk rá végképp, hogy tuti ez áll a Nagy Bömbölés hátterében általában, párom este úgy altatta el Bálintot, hogy berakta a mucit (így hívjuk) a szájába, és egy ujjával odafogta neki gyengéden, hogy ne essen ki... naná hogy 5 perc mulva már aludt is... megjegyzem, hajnal fél 5-igKépKépKép Jó úton járunkKép

Most csak ennyi, jövök ismét nemsokára.

cupp mindenkinek,
Beja és Bálint
Beja

Sziasztok!

Blano és Heni! A 3D és 4 D közötti különség egyszerü. A 3D az a térbeni megjelenés, a 4 dimenzió az idö... vagyis a 4D az "mozgófilm", míg a 3D az valószínü állókép.
Minden esetre a Megatoysban 4D van, és látod is a mozgást ahogy a pici épp emeli a kezét, vagy kinyújtja az ujjait, vagy belebokszol az érzékelöfejbe Kép stb. stb.

Chrisnek gratulálok! És sok sikert, tejcit és egészséget kívánok!

Üdv. Dojika
Dojika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?