Új privát üzeneted érkezett!

Blaye!
Nálunk is a babazene jött be, de mindkettő inkább a "nekik" valót szerette ebben a korban, hiába játszottam nekik Queent, utálták...Kép
A babazenét terhesen 1-2x hallgattam ,mert azt én utáltam, de mostanra tök megszerettem, és a picivel "csodákat" tesz!!!!!
Nincs meg vkinek a második rész???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Blaye! Írnék neked e-mailt, de nem találom a címet a profilodban. Itt az enyém: ildi142@freemail.hu. Írd meg akkor te előbb a telefonszámodat, aztán meg begbeszéljük, hogy hogy menjünk együtt a talira.

Gréti babámnak múlt héten elmúlt az összes pöttye, errefel most koszmó nőtt a fejére. Mindig van valami. Tapasztalatokat várok ez ügyben, mert sime samponnal nem jön le. Már olajoztam is fürdés előtt, aztán törölközővel dörzsöltem, de ez nem is nagyon tetszett a babának, meg szerintem amit ledörzsöltem másnapra visszajött. (mint az a híres várfal, csak az leomlott). Szóval nem tudom mit csináljak.

Kisün, Neet! Dóri és Eszti hasonló súlycsoport, mint Gréti. Átalusszák már az éjszakát, és ha igen mikortól?

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi!
Gréti baba pont olyan, mint az én nagyom...először tejkiütés, aztán koszmó...Kép Nekünk a doki napraforgó olajat irt fel (csak az jó, amit gyógyszertárban kapni), és azzal kellett kenegetni, és pár perc után megfésülgetni...ez is olyan, mint a tejkiütés. Szép LASSAN múlik...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Lindi!
OK, írok én neked mélt.

Zsanci!
Nekünk is csak az első rész van meg, én sajnos terhesen nem tudtam hallgatni, mert csak most kaptuk meg. A 2.-t én is próbálom megszerezni, a www.babazene.hu-n belehallgattunk, olyasmi, mint az első... olyan kedves és megnyugtató.
blaye

Sziasztok!

Torna még sajnos kétesélyes...
Most értem vissza bótból, és mivel a kicsi kis agyacskámig eljutott, hogy hoppá, nekem nincs is nacim, benéztem kínainénikhez, ahol nyóccász pénzé sikerült szereznem egy tuti darabot. Itt jön a kétség a képbe, mert ugye a kínais cuccok mind nagggggyon büdösek, ezért ki kell mosni, és ha nem szárad meg, akkor sajna majd csak jövő héten találkozunk.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Lindi,
Dóri már 2 napos kora óta átalussza az éjszakát (eleinte 23:30-tól 5-ig, aztán 1 hetes korától 23-tól reggel 6-ig, és ez azóta este 9, fél tíztől reggel 7-ig-et jelent, de mostanában a foga és a madárkák ordítozása miatt néha felébred 4-5 körül, aztán visszaalszik) Kép még sok ilyet szeretnék Kép... szerintem egyébként a lassú súlygyarapodásának egyik kulcsa is az lehetett, hogy éjszaka soha nem kért enni Kép

vera
kisün

Torna nekem is kétséges ...
Az előbb rámjött vmi : szédülés , remegés , megijedtem , hogy elájulok , nem tratott sokáig , csak ugye egyedül vagyok itthon . Már jól vagyok . Kiváncsiságból lemértem vérnyomit is , az is O.K. volt . Szóval nem tudom mitől .
Lehet , hogy csak attól hogy nem ettem ....

Manoka ! Voltál de. tornán ?
Az a lány aki szintén mára volt kiirva ( Csilla ) ott volt ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Valaki, akit már többször is láttam tornán ma szülni ment. Sajna nem tudom a nevét, csak láttam, amikor bement a szülészetre a csomagjával. Szőke, kék szemű lány, nem úgy tűnt, mintha vajúdna?!

Nst-n persze semmi új, a kis kukis alszik végig, és összehúzódás=0. Mit is akarok a 38 hetemmel.

Az a vietnámi lány, aki tornán is ott szokott lenni ma feküdt be, 42 hetes, sehol semmi, és nst-n egy halovány görbét sikerült produkálnia. Jön az oxitocin teszt. Szegény! Meg kéne beszélni a kölökkel, hogy mikor kell jönni, már hallottam, hogy ez használ Kép
duopack

Duopack !

Igen valszeg Ő lesz az Kép
Te is de. jártál tornára , ezek szerint ...kár hogy nem találkoztunk , azaz nem tudom ki vagy Kép és remélem jövő héten már nem is fogunk Kép

Én probálom megbeszélni vele , hogy ma van a nagy napja , de nem reagál , csak izeg-mozog...

Kép
Kép
greenolive

Lányok!

Kérdés:
Van valmi alap babairodalom, amit érdemes lenne megvenni? Úgy értem amolyan 'mit kezdjünk a gyerekünkkel szülés után 3 éves korig ha lázas, vagy bármi nyavalyája van' típusú. . . .
Vagy a bábás könyvben ezek is benne vannak?
Gondoltam elkelne itthonra egy, habár a terheskönyveket sem nagyon nézegetjük, de legalább ott vannak a polcon.
Vélemény?
ada007

Nekem a Picik és kicsik van meg , szerintem elég jó !

Kép
Kép
greenolive

Ada!

Én megvettem a Kismama című könyvet mondjuk 5000e pénz volt. De minden benne van a terhességtől a szoptatástól egészen a baba 3 éves koráig.
Színes képpekkel, bababetegségek leírása szintén 3 éves korig.
manó27

Jucus!

Megtaláltam a telcsi számot!
Köszönöm!

Kijön ma tornára?
manó27

Neet!
Pólót én gyártottam. Kép Valahol láttam anno több ezer pénzért, na gondoltam annyit nem adok ki érte, viszont az ötlet baromira megtetszett, így beugrott egy tescos ócsó póló, rá textilfilccel a szöveg. Kép Sajna azért látszik is rajta, hogy homemade, ezért hordom többnyire csak itthonra, meg most tornára.

Ígérem post-itet szerzek a talira, hogy ne kelljen mindenkinek észben tartani, hogy hozzon. Majd próbálok szép színeset beszerezni Kép

Sis!
Egyébként bármiben lehet ám jönni, van aki farmerban tornázik, vagy más kismamaszerkóban, van, aki át sem öltözik, hanem úgy ahogy jött - leizzadni biztos nem fogsz, inkább csak az a lényeg, hogy kényelmes legyen Kép!

Bogárka (30)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Green!

Pedig én már beleéltem magam, hogy még talizzunk nagy pocakkal tornán!
Pont azért lenne jó ha eljönnél mert egyedül vagy otthon, és bármi történhet velünk meg biztonságba lennél!
manó27

Duopack!
az a vietnámi lány, aki délelőtt járt tornára? Ha igen, vele még én is találkoztam sokszor (na jó, kb. 3x)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ada!
Van egy könyvem, a babaápolás mindentudó nagykönyve, szerintem erről nem szól -már nagyjából kiolvastam. Ezzel jó sokat segítettem Kép Sztem kell egy jó gyerekorvos, akit lehet csak úgy zaklatni, ha vmi van. (És gyógyszerész a nővérem, ha minden kötél szakad, így könnyű...)

Kép: fel fogok tenni egy pocakos képet, csak nem tom még mikor.
duopack

Manó!
Én megyek, mint fentebb is írtam Kép

Ada!
Nekem is a Picik és kicsik van meg, és én nagyon szeretem!
meg aztán ott a Suttogó is (immáron a 2. résszel együtt két kötet), ezt sokan kritizálják, de szerintem rengeteg olyan dolog van benne, ami nagyon sokat segítehet. Talán kritika az első kötetet érte inkább, merthogy a napirendre szoktatás, egyedül elalvás stb. a lényege (Kismama újsi támadta ezért), viszont nekem a 2. kötet rengeteg hasznos tanácsot adott a kis "totyogómhoz" (csak azért az idézőjel, mert nála az az alapsebesség, mint másnál a sprint, tehát totyogásról szó sincs Kép)

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ada!
Nekem a Kismamák Nagykönyve van meg...van benne minden fincsi betegség, baleset...A nagy egyszer nézegette, és van benne egy kép,amikor a picit áramütés éri, és hogy az anyuka bottal szedi le a vezetékről(rajzolva van) és a fiam megkérdezte, hogy mit csinál a néni a babával...győztem elmagyarázni....

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!
Sztem ő lesz az! Eléggé be volt tojva, mert ha nem sikerül az oxitocinos móka, akkor császár. Azt mondta, már a víz is kevesebb, nincs elszámolva az időpont, csak a babának nem mondta senki hogy mikor jöjjön Kép

Ma tudtam meg -akinek esetleg aktuális még- (málnalevél hívőknek) hogy abból napi 1-1.5 litert kell inni, nem 2x2 decit. Mostantól akár laposüvegben, mindenhova azzal járunk, és magamra csatolok egy mobil Wc-t is Kép
duopack

Ha már a Kismamánál tartunk! Olvastátok a Szily írását? Én azért szeretem különösen, mert a nagyfiammal kb. egyidős az övé, sőt még a nevük is egyezik, ezért pont olyan, mintha Apa mesélné!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Duo!
akkkor lehet, hogy veled is találkoztam???
Egyébként arról a vietnámi lányról azt hittem, hogy még az elején van...kb. 3 hónaposnak saccoltam február végén...jól mellészámoltam...
Málnalevél tea helyett akkor lehet, hogy praktikusabb a homeobogyó??? Nekem mindenestre NAGYON bevált...én nem is ittam teát.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

mellészámoltam=mellényúltam, elszámoltam...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Lehet, hogy képről ismerős lennék....majd igyekszem ismerős arcot vágni Kép
Csak jöjjön haza apa, lakapatom magam, és felvarázsoljuk!
duopack

Manó !
Már jól vagyok , lehet , hogy rászánom magam a tornára Kép

Tea : én is szoktam vinni magammal , kis fél literes palackban Kép

Duo !
Várom a képet !

Kép
Kép
greenolive

Zsanci,
nagyon vicces volt a Szily írása szerintem, és az is tetszik, ahogy az áramütéses képet próbálod elmagyarázni a nagyodnak...

Green, mikor mész NST-re? Mert én fél 6-6 között. És: elfelejtettem: Neked is a Vera a szülésznôd?
és: ezek nem tudják, mikor kell kijönniük. Mennek a maguk feje után. (sóhaj). Holnap viszont d.e. megyek a dokimhoz, hátha mond valami bíztatót.

Duo,
a Bardócyz kommentjén ("a szülésnek nincs ára" - már nem emlékszem, kinek mondta) felbuzdulva: nem tudod véletlenül, mennyit szokás adni a mi dokinknak? Nekem van egy tippem (keretem), de azért érdekelne, írd már meg privátban lécci! borilaki@invitel.hu. Köszi.

Bori (40+2)
borri

Bori , 6 után mmegyek a 201.szobába .
Nekem Csizmadia Erika .
Én csüt. megyek a dokihoz és is bizakodó vagyok, de nincs semmi....Neked ?

Kép
Kép
greenolive

Lányok,
tutifix, hogy nem megyek ma tornázni, mert mindjárt elalszom egy ültő helyemben Kép. Nem baj, jövő héten mindenképp találkozunk.

Tényleg, szülésznőt érdemes fogadni, vagy mindenki ügyes, okos, aranyos, és szép?

Sisotris
14+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Siso!
Mind az. Kép

Post it: nekem van rózsaszín szívecskés, vigyem? Kép

Alvás: Eszter nagyon jól nyomja, bár egyszer fel kell kelni hozzá de 15 perc alatt befalja az adagját és alszik is tovább. Kivéve ma, amikor fél 6 után már nem akaródzott visszaaludnia, de ez meg már szinte az átalszom az éjszakát kategória.
Egyébként ettől még lehet S-baby is bárki babája, ha éhes egy lurkó, úúúúgyis felnyivákol legszebb álmodból, hiába próbálkozol. Van, aki szerint ne adj neki enni, legyél drasztikus, vagy finoman próbáld leszoktatni róla (?????????) vagy adj neki csak vizet vagy teát, hogy rájöjjön, ezért nem érdemes felébredni, hát én ezeket nem próbáltam ki eddig, és éjjelre az ostort is szögre akasztom, szóval passz.
neet
neet

MÉR KELL MINDIG 5 MP-t VÁRNOM, mielőtt üzenhetek?????????
neet, a türelmetlen
neet

Sziasztok!

Biip- bip. Jelentkezem.
Tegnap óta mélyvíz van. Nincs segítségem és sokszor 8-felé áll a búrám. Este a párom segít de csak hajnali 2-től, mert akkor ér be a studióból.
Én addigra már alszok reggel meg én kelek a gyerkőcökkel és Ő alszik még egy + órácskát.
Szeretkezés az ablakban,.... ugyhogy nálunk még kalmopirin sem kell.

Votív
Az ikerfiuk érdekelnek!
A mamájuk nem netezik?
Esetleg emilben tudnánk csevsgni a lurkóinkról, vagy ha budafokiak akkor a játszótéren is talizhatnánk.

Pusza kicsiknek és nagyoknak
Kókuszdió
kókuszdió

Ma egyébként tudományos kutatást végeztem a teszkóban. Nem átallottam a mobilommal végigszámolgatni, melyik pelus mennyibe kerül darabonként, mert egyrészt kiakaszt, hogy miért 68-72-46 stb db kerül egy csomagba (miért nem lehet kerek szám? O), de ez lehet a trükk! Másrészt minek ennyi féle?? Ha az árat leosztom a db számmal, általában 36-40 Ftig jött ki bármelyik, beleértve a tescos "márkát" is, meg a legreklámozottabb darabokat is. Szóval árban halál mindegy, melyikt választjuk, és mindegyik ugyanazt tudja: pisi bent marad, heti kaksiadag kifolyik. Kép
neet
neet

Neet

Köszi! S-baby, mint kifejezés, tetszett, bár nem tudom, miénk milyen lesz, én 2800, párom 3500 volt, na de most meg az én 50 kilómnak majdnem a dupláját teszi ki! Mind1, meglátjuk. Az biztos, hogy nem fogom kibírni, hogy ne keljek fel hozzá éjszaka...

Kókuszdió!

Részvétem Kép Bár párom drukkolt az elején, hogy ikrek legyenek, de kicsit örülök, hogy nem jött össze neki.. Kép

Pásztok
Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Blaye persze megyek talira, cserébe mit vigyek?

Köszi az "alkoholos" infókat, mindjárt ki is próbáltam.Kép

Sis, mindegyik szülésznö okos, aranyos szép, de lehet, hogy nem szimpatikus. Nekem nem volt, Kecskeméti Vera volt az ügyeletes, tökéletesen megvoltam elégedve vele.

Szilynek a könyvét olvastátok?
zanza

Siso!
Ne is! (Mármint ne bírd ki!)Képzeld, ahogy ott fekszik a sötétben, semmi anyuhang, és felsír, ráadásul éhes is. Erre ne felvenni? Kép
neet
neet

Kókuszdió!
Nem lehet könnyű! Még 1 gyerkőccel is nehéz!
Budafoki vagy? Merre laktok? Én is ott laktam annakidején!

Ma voltunk UH-n Timivel! Van egy kis vesetágulata, de a doki szerint a legtöbb babánál elmúlik! Remélem!Kép

Én mostanában Timit este hasra teszem, úgy könnyebben elalszik, de így is nehezen megy! Cumit fogom a szájában vagy egy órát! 4-körül szokott mocorogni, vagy csak 7-8 körül, ilyenkor felkeltem szopizni, mert, ha nem teszem, akkor órákon át 5 percenként mocorgál, tehát úgysem tudnék aludni, meg gondolom éhes is, csak túl mélyen alszik, hogy felébredjen!
Ami viszont aggaszt, hogy nagyon száraz nálunk a levegő, panel lévénKép ! Hiába használom a párologtatót, meg teszek tele mindent vizes törölközővel, nekem 1-2 óra alatt kiszárad a torkom! Timinek meg szerintem pláne, az 5-6 óra alatt, amíg alszik! És egyre gyakrabban köhög éjjel, meg időnként fuldokló hangokat ad! Nagyon aggódom, nehogy kruppos legyen, szerintem jó esélye van rá itt a panelben!
Talán majd jobb lesz a helyzet, ha már nyitva lehet hagyni az ablakot éjszára és bejöhet a friss levegő! Most még nem merem nehogy megfázzon!
Nem voltam túl OFF??? Bocsi! Csak ez most így egybe kijött belőlem!Kép

Ildi
ildi76

Ildi,
dehogy voltál off!!! mi sokkal offabbak szoktunk lenni Kép küldtem emil-próbát, megkaptad?
Biztos minden rendben lesz, az uh-s csak tudja!!! Kép panel-levegő-szárazság Kép többet tényleg nem lehet tenni annál, amit leírsz! szerintem a tavasz-nyár majd enyhít!

Neet,
írtam hiper-szuper-rövid mélt neked Kép

Kókuszdió,
nagyon-nagyon csodállak, ez nem semmi Kép kitartást! Ha egy kis időd lesz, mesélj az ikrekről! Kép

vera
kisün

Ja, Neet! Köszi a választ! Akkor ezek szerint ne strapáljam magam könnyű hordozó keresgetésével!
De a hülye hordozókendővel még mindig nem boldogulok! Azthiszem most elmegyek gyakorolni kicsit, hátha sikerül! Timit előre sajnálom!Kép

Ildi
ildi76

Eszem ágában sincs leszoktatni Grétit az éjszakai evésről semmiféle drasztikus, vagy kevésbé (?) drasztikus módszerrel. Ha éhes, akkor ennie kell. Csak kíváncs voltam, hogy kis súlyú (=kis bendőjű) baba is át tudja -e aludni az éjszakát. Egyszer már felvillant a reménysugár, ugyanis egyszer előfordult, hogy 9-től fél 5-ig aludt. Kb 4x előfordult, hogy 9-től 3-ig. Egyébként meg 9-től alszik 1-2-ig, aztán 4-ig, és aztán 7-ig. Tehát 2x kell hozzá felkelni, és fel se ébred, kb 20 perc alatt lerendezem.

Bardóczy dokiról én is csak legekben tudok beszélni. Kecskeméti Veráról úgyszintén.

KépKép
KépKép
lindicita

Manó!

ne haragudj de nálam ez betegség a neve:telefonszámfóbia.Mindig eggyel több számot írok és ez nem vicc és nem direkt csinálom!Lehet,hogy kezeltetnem kellene magam?Kép

Jucusafóbiás
20170114224602

Köszi mindenkinek szülésznő-témában! Valóban fontos lehet a szimpátia, dehát nekem az édesegy picidrága szerelmem is ott lesz hála égnek, és csak sikerül felkészítenem addigra normálisan. Nagyon lelkes, akar jönni velem mindenhova! Mondtam, hogy tornára azért nem kéne, de előadásokra, dokihoz, uh-ra majd jön Kép Már előre összeírtuk az időpontokat. Ugye korrekt a kórház honlapján a dátum szerinti program?

Ildi!
Paneltől én is előre rettegek... Kép

Jucus KépKépKép Te legalább meg tudod jegyezni, még ha több-kevesebb is lesz Kép

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jucus!
Képzeld el, málam meg mostanság az van, hogy MINDIG forditva húzom fel a pólóimat...az eleje van hátul, és forditva...
Egyébként asszem alkoholista leszek,m ert ezt csak igy lehet elviselni...Kép kicsi sir, mert vmi van a szemével, nagy meg borogatja ki a cerealt a hangyáknak.........DIREKT!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Lindi, nálunk is hasonló a helyzet, de ezek a reménysugarak éltetnek, hogy nemsokára végig fogja aludni az éjszakákat.

Ildi, párologtatás-ügyben tényleg ennél többet nem tudsz már tenni.
zanza

Ja! Nem is Ildi volt a sárga nacis hanem Fibi. Ugye...? Hol az a post it? Kép
neet
neet

Neet!
Én voltam a narancssárga nacis!!! Menjek a talira is abban?
Ildi
ildi76

Szia Lányok!
Babazene 2. nekem meg van ha valait érdekel és át is tudom írni. Csak cd kell.

KÖnyv: Nekem egy régebbi könyvem van Miriam Stoppard Gyermekbetegségek címmel. Nekünk ez elég jól bejött, mert rengeteg minden benne van. Nem tudom, hogy lehet-e még kapni.

Koszmó: nekünk is olaj+fésülés segített. Egyébként szegény gyermekem úgy nézett ki mint egy giggolo ( talán nem így írják) lenyalt hajjal. Engem idegesített a koszmó!

Figyú lakik valaki a Vegyész-Építész utca környékén?
beetrix

Hi!

Elfelejtettem mondani,hogy ma voltunk a sarki óviban Nyílt napon.Hát nem vagyok elájulvaKép

Zsanci!

Mi van a picurod szemével?Váladékozik,fáj,piros...?

Jucus
20170114224602

Beetrix!

Én ott laktam 2 évvel ezelőtt!Miért?
ildi76

Kisün!
Próbamailt nem kaptam meg!!!

Sehol senki???
ildi76

Jucus!
váladékozik, de nem piros...ma du. elkezdett nagyon váladékozni...eddig csak picit váladékozott.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?