Új privát üzeneted érkezett!

Tücsök, itt a játéknagyker címe:Akit érdekel nagyon olcsón babajáték, zenélő, babaszőnyeg, mindenféle formájú, gyártmányú és árkategóriájú játék, az látogasson el a Regió Játéknagykerbe Bp. 1119. Nándorfejérvári út 23-25. Nyitva: hétfő, csütörtök: 7-18, kedd, szerda, péntek: 7-16, szombat 8-13
Képek kicsit feljebb láthatók Kép

Képzeljétek, az alkoholmentes sör nekem nagyon felszaporította a tejemet, bár az is igaz, hogy volt elég enélkül is, csak megkívántam, azért ittam, de érezhetően több tejem lett. Érezhetőbben, mint a Lactoherbtől Kép Csak szerintem sokkal jobban hízlal Kép

Bernátnak tegnap megvolt az első hasfájása, de szerencsére fél óra nyügivel megúsztuk. Remélem, ő sem lesz hasfájós, a nagyobbak nem voltak. Furcsa, hogy még egy harmadik gyerekes kismama is hogy el tud bizonytalanodni, ha olyan problémával találkozik, amiben nem járatos pl. hasfájás...

Valaki írta, hogy éjjel 3-4 óránként kel a babája, és jó lenne ezt már kitolni Kép Bernát éjjel is két óránként eszik Kép De ez így volt a bátyuskáival is. Nekem éjjel megy tönkre a mellbimbóm, mert akkor nem kelek fel bekenni, bár szabadon hagyom szoptatás után, de mivel félálomban vagy alvás közben szoptatok, nem figyelek annyira, hogy hogyan rakom mellre, bekapja-e az egész bimbót, és azt sem figyelem, hogy mennyi ideje szopik, lehet, hogy néha csak cumizik már, én meg jót alszom közben. A mellbimbóim pedig kikészülnek Kép De mégis talán jobb így, mert legalább alszom éjjel, azért nem mindegy, hogy álomkórban töltöm-e napot a három vasgyúróval Kép

Szép napot!
Dorka és a fiúk:
Bocsánat, de nézegettem a korábbi képeket és megdöbbenésemben felrakok néhány korábbi képet Kristófról és Bálintról és a mostani képüket. Hogy lehet, hogy így megváltoznak Kép Alig emlékszem ezekre az arcokra, annyira a mai arcuk él bennem Kép
Megszületett Kristóf
Kép
Itt egy éves:
Kép
Itt Kristóf 1,5 éves volt (elképesztően nem emlékszem már erre az időszakra)
Kép
És most majdnem 5 évesen:
Kép

Bálint megszületett:
Kép
Bálint itt 11 hónapos
Kép Kép
És most 2,5 éves
Kép
És persze itt van Bernát is, aki ma 1 hónapos:
Itt megszületett:
Kép
Itt meg egy hónapos
Kép

Bocsánat, hogy ennyit felraktam, nem akarom rátok tukmálni a fiaimat, csak tényleg érdekes, hogyan lesznek abból az édes dundi kis csomagból nagyon helyes, de óriási nagy lovak Kép
Élvezzétek ki a "csomagállapotot"! KépAzért utána is jó ám Kép
dorkadorka

Sziasztok!

Nahát ez a babanet! A múltkor olyan sokat írtam, bepótolva a lemaradásomat, még esküszöm, jegyzeteltem is Kép Erre nem lehetett elküldve, merthogy törölve lettem.
Na mindegy.

Dorka, meghatóak a képek. HOgy lesznek egyik percről a másikra szinte felnőttek Kép

Gratula minden friss babásnak, és várjuk ám az újakat is.
Jók voltak a szülésstoryk, én mindig meghatódok rajtuk.

Babus, hol is van a P. O. nagyker? Váci u mennyi? És hová esik pontosan?

Üdv.

Cic és Gergő
cicmerák

SziasztokKép

Rögtön elküldöm mindenkinek, aki kérte a tejszaporítós tippeketKép
De ezek nem saját ötletek, még Nadine küldte el nekem Kristóf születésekor.
Egyébként én csak egy párat próbáltam ki közülük. Több nem lett ugyan a tejcsim, de legalább kevesebb se, stagnál már vagy 2 hónapjaKép Reggel 100gr, nappal 70-80gr, hajnalra pedig 140gr körül van tejcsim. Persze ezek 2 ciciből értendők, így nekem is kell még bőven pótolnom, az anyatejgyűjtőből kapott 500ml tejcsi épphogy elég.

Cicmerák
Váci út 114., pont az Árpád híd alattKép

Dorka
Nagyon jók a képekKép

Ildi
Kristófka is fel van pörögve nappal. Hétvégén pl. mindkét nap ébren volt reggel 7-től este 7-ig, közben össz-vissz egy fél órát aludt. Pedig szombaton még ki is fárasztottuk, voltunk babakocsizni, délután pedig elvittük őt is a Tesco-ba. Mégis, este alig lehetett bealtatni.
Vasárnap már arra gyanakodtam, hogy hátha éhes, mert mintha 3 hónapos kor körül említettek volna valahol egy fejlődési ugrást, amikoris többet esznek a babák. Na jól van mondom, akkor együnk. 2 óránként szopiztunk, persze estére már "kifogytam", de azért bőszülten ettünk egész nap. De a srácnak ez sem volt jó, ő bizony nem tudott beájulni semmitől se.
És vele az a baj, hogy ő ha nem alszik, akkor max. fél órát van el egyedül, utána foglalkozni kell vele, különben sírás lesz.

Tegnap kiszámoltam, hogy reggel 7-től este 7-ig, azaz 12 óra alatt mennyi időt foglalkozom vele.
4-szer eszünk, ami 2*20perc cicizéssel, majd tejcsimelegítéssel, evéssel (Aventes üvegből, amiből ugye nagyon lassan jön a tej) büfizéssel, sokszor másfél óráig is eltart. Ez ugye 4-szer másfél óra, azaz 6 óra csak az evés. 1 órát rászámolok még a napi összes pelusozásra, meg erre-arra. Már 7 óránál tartunk.
Délben 1 óra séta, délután 1 óra séta, merthogy kiharcolja magának. És így máris 9 óránál tartunk, és a fürdetés plussz egy fél óra.
És maradt 2 és fél órám a napból, úgy hogy ebbe még bele se számoltam, hogy mi van akkor, ha nem alszik, ami nála, mint már írtam, nagyon gyakori, és akkor ugye foglalkoznom, meg játszadoznom kell vele.
Ki lehet számolni, mennyi időm van főzni, mosni, takarítani, de legfőképp saját magamra. Semmi.
Nektek hogy futja az időtökből minden másra???

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Bocsánat, de kicsit elvesztünk, mert a múlt héten nagoyn élveztük a kertet, ültettünk, kapirgáltunk, és egész nap kint lógtam a gyerekkel, csak enni jöttünk be a házba, na meg elvállaltam megint egy munkát és késő estéimet azzal töltöttem.

Tegnap viszont elromlott az idő, így bekényszerültünk, amit mind a ketten nagyon rosszul viselünk!

Gratulálok az új babákhoz, rendesen potyogtak, ha jól látom, és nagyon aranyosak a képek is!!!

Dorka,
nagyon szépek a fiaid, és mindegyik mennyire más!!! Köszönjük a játéknagyker tippet, a héten el fogok robogni, mert már kell valami újdonság, most, hpgy kénytelen a járókában szórakozni a csemeténk!

Pénteken volt két hónapos Marcell és 5250 gramm, a gyerekorvost megint elvarázsolta, mosolygott neki és dumált.

Babus,
az oltást felírattam vele, kedden el is vittem a receptet a gyógyszertárba, de a TB majd csak június huszon akárhánytól engedélyezi (8300 forint körül lesz), így végül pharmafutárral meghozatom németországból (így viszont 52 euro és 2000Ft szállítás). Milyen jó, hogy 12 éve fizetem a Tb járulékot!!???

Marcipán már egész rendesen hagy minket aludni 3 hete, este 8-9 körül bealszik és csak 3-4 között kel fel enni, majd utána szigorúan 3 óránként, kivéve ha levegőn van, akkor esetleg 4-et is kibír a zabagépünk!!!
Délelőtt főleg dumcsizik, és társasági életet szeret élni, délután hajlandó aludni, de a séta nálunk is létkérdés, ha nem viszem ki akkor csak nyűgizik!
Takarítás, rendrakás, vasalás, főzés? Mikor mire jut idő!! Én már nem is idegesítem vele magam, a főzést minden nap csinálom a többi pedig úgyis megvár, senki nem csinálja meg helyettem, és akinek nem tetszik ha idejön, hogy éppen nincs frissen felmosva, az megcsinálhatja!!! NA eddig persze senki sem jelentkezett!!

Na megyek, mert kezd éhes lenni a mi kis ordibátorunk!!!
Pocakosoknak kitartást, babásoknak sok energiát!!! Szép napot, süssön a nap végre, hgoy ki lehessen menni!
tamesz+marcell (8+6)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Delfinke!

Megírnád, hogy Marci baba milyen tápszeren cseperedik? Jázi Mildibé 1-t kap, de így 2hét+2naposan tegnap éjszaka nem sokat aludtunk, mert fájt szegénykémnek a pocija, és a tápszerre gyanakszom.
Elvileg lenne Infacol szirup, de inkább tápszert váltanék, mintsem "gyógyszerekkel" bombázzam.
Persze tudom, hogy nem mindegyik babának jók ugyanazok a tápszerek, de, ha a dokival beszélek erről, legalább legyen más tipusú tápszerről is ismeretem.

Persze mástól is szívesen várok tapasztalatokat!

Köszi előre is.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Ja, és képet nem sikerül feltöltenem, mert túl nagy a méret, de majd visszaolvasok, mert tudom, hogy másnak is volt ilyen problémája.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Na, és még valami.
Ezt már nagyon rég töltöttem le az internetről, és most találtam meg a gépen.
Mit együnk, ne együnk SZOPTATÁS alatt:

Kerülendő ételek - italok

Kép

Kép
brigó

"Ilyen hatalmas mosollyal bűvölöm anyát!"
Kép
"Itt beszlgetek hozzá, kézzel-lábbal"
Kép
tamesz
Brigó,
a mi Marcellünk Nestlé BEBA HA tápot kap kiegészítésként, nekünk soha semmi baja nem volt tőle, szerintem nem rossz, persze megkóstoltam!!
Megyünk Egerbe két hét múlva egy pár napra kettesben,mert a párom németországba megy!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziaztok!
Dorka
Édesek a fiaid.Kép

Tamesz
Marcellt meglehet zabálni,olyan aranyos.Milyen szép nagyfiú már!Kép

Angéla
Légy oly kedves és átírni vissza a május 8-at,mert múltkor hiába variáltak,most minden vissza állt.Köszönöm és ne haragudj.Kép

Nagy szervizem egy része megvolt,a kórházban jó volt a vérnyomásom,vettek kenetet és uh is volt.Nekem meglepő volt,hogy csak jövő héttől fognak nst-ét csinálni.A vizsgálóban egállapították,hogy milyen szépen nől a baba,meg a pocak és hogy a számoltnak teljesen megfelel.
Uh-án 2820 grammra becsülték.KépOFD-103 (nem sok az ?) és a többi adatai is 36 hetesnek felel meg.A szülésznő azt mondta ezt a hetet húzzam ki és akkor bármikor jöhet a baba,izgi.Ja és elkezdett a méhszájam rövidülni 2100 értéket kaptam.Mától iszom a málnalevél teát.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, d csak egy-két e-mail-be volt időm beleolvasni, így nem is igazán reagálok. Mi jól vagyunk, csak időm nincs erre járni Kép.

Tamesz!
Mi is becézzük Marcipánnak is Marcit, sőt Macinak is Kép!

Babus!
Igaz, nekm még épp, hogy elég a tejem, vagy néha kell hozzányúlni a reggel lefejthez, de folyton aggódok, hogy egyszer csak nem lesz elég. Így elküldenéd nekem is az e-mailt? Jöhet az eveka@freemail.hu -ra is, de ha meg van még a mások címem, akkor megköszönném, ha arra küldenéd. Előre is köszi!
Ja, hiába vagyunk mi pestiek, itt egyáltalán nem adnak anyatejet, ha nekem nem lenne elég. Adjak csak a Gyerkőcnek tápszert, ha úgy alakul... Szóval örülj, hogy gyöngyösi vagy! Itt csak akkor adnának, ha a születési súly 2500g alatt lenne vagy ha beteg lenne a Manó. Szóval ha végig bagóztam volna a terhesség alatt és 2200 g-mal született volna Marci, na akkor járna... Így marad az izgalom minden etetés előtt.

Sikerült képeket kicsinyítenem végre, így megpróbálok néhányat felrakni. Hát nem sikerül így sem. Ha rákkattintok a feltöltésre, nem csinál semmmit. Pedig már csak 70 és 120 kB között mozognak a méretek és JPG fájlokról van szó. Van valakinek ötlete, hogy hol a hiba???

Mindenkit üdvözlök és ne haragudjatok, hogy csak ilyen ritkán jelentkezem!

Marci, aki tegnap volt 1 hónapos Kép!!! és Eveka

Kép
eveka

Brigo!

Marcika Nestle Beba HA-t kap,és semmi baja sincs vele!Szereti a kölök, bár amilyen zabagép, neki mindegy csak kaja legyen! Kép
Nektek miért kell tápszer?
Delfinke

delfinke

Jimbone!

Áron nagyon édes!!! Biztos fontos ember lesz belőle, ha már most ilyen kézmozdulatokat tesz...

Delfinke!

Köszi. Tamesz Marcellja is ezt a tápszert használja. Lehet, hogy megpróbálom én is ezt felíratni a dokival.
Egyébként azért kell tápszer, mert nincs egy deka tejem sem. A kezdeti mennyiség (50ml/nap) is lecsökkent 20-30ml/nap-ra. Nem idegeskedem miatta, persze tudom, hogy az anyatej lenne neki a legjobb. De azért nem adom fel, mert az egyik ismerősömnek a 4. héten indult be a tejtermelés. Így aztán iszom a Lactoherbet, most hozatok Fitolac-t, sörözgetek, eszem a sok húslevest és köménymagos levest, de csak nem akarja az igazat a két mellem!!!

Eveka!

Én még a kép kicsinyítéséig sem jutottam el...

Tamesz!

Nagyon aranyos Marcell!!! Nagypapi biztos örülni fog, hogy egy pár napot itt töltötök nála.
Jó nektek, hogy már kint lehettek a szabadban, és utazgathattok. Nekünk erre még várni kell a kemény 2 hetes korunkkal.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Képek:

Kép

Kép

Kép
brigó

Ááááááááááááááááááááá, ezt nem hiszem el, sikerült!!!

Na, majd akkor keresek közelebbi képeket is hercegnőmről.

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!
Nekem is elszállt mindenem, amit a hétvégén írtam...

Gratulálok az összes friss babához!
Mindenkinek olyan édesek a manói!!!

Timurr, kisnyulacska szépen növöget! Akkor a jövő héttől mész NST-re - az már a 37. hét ugye?
Kérdezted a keményedést - nekem most már nem túl sűrűn van: 3-4 per nap. A 23-27. hét között volt olyan nap, hogy 5 percenként voltak, szóval ehhez képest most nagyon kevéske van. Van viszont mensi szerű jóslófájás naponta 2-3.
és míg el nem felejtem - szuper a bébiörződ!!! Amikor az ágy alatt van, olyan, mintha börtönbe lenne zárva. Szegény...

Én ma voltam CTG-n, UH-n - az én nyulam persze magint végig aludt, nagy nehezen tudtam csak megmozgatni. Az UH viszont szuper volt, mert volt bent 4 tanuló, így most nem a szokásos 5 perc alatt végeztek velem, hanem vagy 20 percig magyarázta az UH-s orvos, hogy mi micsoda. A BDP most 96 mm, AC 361, FL 71. Szóval szép nagy buksija van, de nem óriásbébi. Már 3 kiló felett van.

Puszi,
e

Kép
emma8

Hadri,
Itt vagyok csak többnyire olvasó üzemmódban.
Valér is reggeltől estig szórakoztat Kép nem szeret aludni o)

Vettünk hordozó kendőt, de nem szeret benne lenni : (

Timurr javítottam az időpontot, kiváncsi leszek, hogy mikor érkezik Kép

Kata (Panni2005)
Beteszlek a táblázatba téged is, mekkora súllyal és hány cm-rel született Panna? Melyik kórházban?

Ma voltunk védőnőnél és Valér 4340g (és csak anyatejet kap Kép)

Brigó,
Több képet szeretnénk Kép
Különben nekünk a fitolac jött be.

Tamesz, Zsuzsa,
Jók a képek nagyon Kép
Ma sikerült végre mosolygós képet csinálni Valérról, eddig mire elővettem a gépet, már nem vigyorgott.

Angéla
angéla

Brigó,
Nekünk a dokinéni azt mondta 2 hetesen, amikor még itt rendesen hó volt, hogy kezdjük el nyugodtan kivinni, szép fokozatosan, mire egy hónapos lett, már egy órát is kint volt, de amióta jó idő volt, bármennyit kint lehet, csak napernyő alatt és bekenve naptejjel.

A "tejtermelést" ne add fel, én is el voltam keseredve, de mint kiderült a mi "kicsi" fiúnk nagy zabás, és én sem győzöm tejjel, de még mindig kb a kaják 40%-a anyatej. A 6. hét végéig a 60-70%-a volt még a kajáknak az anyatej, de azóta megint ugrott a szükséglete (140-150ml/etetés), viszont a tejmennyiségem nem, így megfordult az arány! EGyébként nekem a fitolac teátó több van, mint a laktoherbtől és a sör tényleg használ. A húslevesre már ránézni sem tudok!

Angéla,
várjuk a képet Valérról!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Brigó
Nagyon édes a kismanó!Kép

Emma
Örülök neked.KépMost vagyok 36+1.Nekem eddig nem görcsölt,keményedett úgy igazán,most egy hete kezdett bekeményedni,hogy olyan,mint egy ágyugolyó, nekem is vannak görcsök,hajnalba alig bírtam felkelni az ágyból.Tök jó,hogy olyan sokáig nézhetted a nyuszit,olyan jó volt látni nekem is,szépen látszott,hogy úgy van a lába ,mint a békának,nekem olyan eleven volt,hogy a combcsontját kb. 5 percig kergette, a kishuncut.Nekünk 69 a combi úgyhogy nem vagyunk elmaradva,pláne nem két héttel.Lehet már kérdeztem,de te iszol málnalevél teát?
Nem kell ám sajnálni a kis bébiörzőtKép,ő fedezte fel egyből amint kész lett az ágy,ott az új bunker.Csodálom,hogy nem akar belemászni az ágyba.

Timurr
Vendég

Angéla
Köszi.KépRemélem letudod majd kapni,ahogy mosolyog Valér,de a többi képen is cuki nagyon.Kép

Timurr
Vendég

Helló!

Tejszaporítós praktikákat nekem is! rozsacska@hotmail.com. Köszi. Kép

Dorka

Köszi, már mondtam is a férjecskémnek, hogy el kell mennie pár dolgot vásárolni abban a játéknagykerben! Kép
Jó neked, hogy alvás közben is tudsz szoptatni, nekem ez nem megy, egyrészt nem igazán kényelmes fekve szoptatni, másrészt meg én annyira éberen alszom, hogy amíg Bendi cicizik én nem tudok aludni. De legalább nem fáj a mellbimbóm.
Már mondtam, de megint mondom a képek láttán, hogy nagyon szép a kis családotok! Kép

Marci és Áron baba is gyönyörű, igazi vasgyúrók! Kép

Nálunk egyelőre van tejcsi, de azért küldjétek a praktikákat sosem lehet tudni.

Mondjuk nekem fogalmam sincs, hogy mennyit eszik Bendegúz egy nap, én nem mérem minden etetésnél. De gyarapszik szépen. Eddig még semmi mást nem kapott, semmi teát vagy ilyesmi, csak anyatejet, bár még csak 2 és fél hetesek vagyunk, de eddig működik a dolog. Én most azt csinálom, hogy mindig mindkét mellből szoptatok, hogy sok inger érje a ciciket, meg Bendegúz sokszor úgy eszik, hogy tart közben 10 perc szüneteket, és ez jó, mert utána mindig van még egy kis tej a ciciben (gondolom közben termelődik), meg sokszor van olyan, hogy egy fél óra is eltelik és akkor sír újra, akkor megint mellre teszem és van, hogy csak 1-2 percet szopizik ilyenkor, (lehet, hogy tényleg van, hogy csak szomjas). Szóval annyi mindent olvastam már a szoptatásról és ugye ezt is írnak, azt is írnak, én már úgy vagyok vele, hogy ha sír, akkor is ha kézben van, akkor mindig kipróbálom a cicit, úgyis azt mondják az a jó, ha sok inger éri és nem érdekel, hogy mennyi idő telt el az előző etetés óta. Fejni pedig nem fejek, mert szoptatás után annyira kevés jön belőle, hogy kár a fáradtságért. Ha mondjuk eltelik egy óra, akkor már lenne benne, de akkor meg azért nem merem fejni, nehogy Bendegúznak ne maradjon. Úgyhogy nem mérek, nem fejek, nem parázok, eddig bevált Kép, úgyhogy amíg ez működik addig nem változtatok, csak ha dugába dől az eddigi rendszer. Remélem nem fog, olyan jó lenne. Kép

ruz
ruzicsky

Kedves Tamesz és Babus!

az oltás témával kapcsolatban kérdeznék. Ez az a komplex oltás, amivel a 3,4,5 hónapos többszöri szúrásokat ki lehet "váltani". Én is hallotam róla a gyerekorvostól, de nem tudom mi a neve. Tudtok róla egyéb részleteket?

A szopival kapcsolatban:
A 2200g-mal (nem azért mert bagóztam :-) )9napig nem tudtam szoptatni, mert külön voltunk a kórházban. 9 napon került először cicire, azóta szopizgat, de max 40-ot egyszerre, azt is két ciciből és majdenm 3/4 óra alatt (gyorsan elfárad, mert nagyon "picike"), utána jön a pótlás Beba Koraszülött tápszer, amit most fogunk leváltani Mildibé Pre-re (2500g-tól adható és Luca most 2800g). Kezd eltűnni az optimizmusom, mert a baba igénye egyre nő, de a tejem mennyisége nem, ergo megint egyre nagyobb a tápszer aránya. Ha nem adok tápszert,akkor sokszor el sem alszik olyan éhes, ha tápszert adok, akkor meg alszik 3-4 órát és nem éri elég sűrűn szopi inger a cicmet, így nem lesz több tejem. Fejni szint alig tudok valamit. Szeretném elérni, hoyg csak cicizzen a Luca, amilyen gyorsan csak lehet. Szerintetek van rá esélyem? Valakinek van hasonló tapasztalata? Kérlek segítsetek.

Köszi gezenguz
gezenguzerika

Sziasztok!

Mi a véleményetek a köldökzsinórvér-levételéről?

Asszony
37+1
asszony

bocsi hogy belekontárkodom, de most hallottam nem rég valamelyik műsorban hogy felnőtt emberből is tudnak őssejteket kivonni egy 5 napos gyógyszer kúra után.
gratula a friss mamáknak és kéz és láb törést a leendőknek

harivera
Budapest XXI. kerület

Próba!!!
zsuba31

Sziasztok!!!!!

Gratula a sok szép babához, nagyon várom már, hogy én is kezemben tartsam az én kicsikémet!!!!Igaz, hogy a 4. babát várom, de nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.
Tartok ám a szüléstől, mintha elöszőr történne velem ilyen.
Lányok!!! Én tanácsot nem tudok adni semmiben azért nem írok túl gyakran, de a szoptatásról talán igen.
Én semmi praktikát nem vetettem be, az én lányaim egyáltalán nem tudtak szopni ezért fejtem, rendszeresen 3 óránként.1 éves korukig tudtam őket etetni anyatejjel, + napi feleslegben lefejtem a 750-1000ml. Én enni nem nagyon tudtam a szülések után, rengeteg őszi rostost ittam.Szépen fejlődtek a középső lányom jó dagi is volt, de mikor elkezdett mászni nagyon szépen lemozogta.
Akinek meg nem megy a szoptatás, annak ne legyen lelkiismeretfurdalása, hisz mindenki a legjobbat szeretné a babájának, biztos mindent meg is tett ennek érdekében. Be kell látni, hogy van aki tud elegendő tejet termelni és van aki nem.
zsuba31

Sziasztok!

Látom, mindenki rendben megvan, mióta helyreállt a rendszer.
Mukit nagyon várom, hogy jöjjön már.
Ruz!
Én is pont így csinálom a szoptatást, azzal ellentétben, hogy még mindig napi egyszer megmérjük Lenkét, rendszerint fördés előtt. Szépen gyarapodik. Én is mindig két ciciből szoptatok, nem fejek.
Timurr és Emma!
Én a 36. héttől kezdtem igazán izgulni, na nem rossz értelemben, inkébb várakzásteli izgalom volt ez. Hihetetlen, hogy egy fél nap alatt lezárul a boldog terhesség, és ok, hogy megvan a baba, meg szép és egészséges, és boldog az egész család, de nekem néha annyira hiányzik a pocakomból a mocorgás. Néha olyan ürességet érzek. Szóval amikor már tényleg bármikor beindulhatnak a dolgok, az nagyon izgalmas. Sokat gondolok rátok.

Babus!
Itt is köszi a tippeket!

Dalmi
Lenke baba ma 3 hetes
dalmi

Dalmi
Köszi,hogy gondolsz ránkKép.Lehet majd én is így leszek,ha kint lesz pocakbébi,de most mint mindenki nagyon bevagyok már zsongva mikor láthatom meg a kinyuszikámat.Én is kezdek kicsit félni,bár eddig nem féltem,de mert nem gondoltam bele,hogy mennyi minden vár rám abba a pár napba amikor megszületik (és utána).Azért most mindenesetre irigyellek amiért ott van van melletted Lenke baba.Kép

Többen írtátok a baracklevet tejci szaporítónak,eddig úgy tudtam a rostos pocifájást okoz mégis lehet?Én nagyon szeretem.

Timurr
Vendég

Helló!

Dalmi, mi is lemérjük naponta egyszer, hogy lássuk azért, hogy gyarapodik, csak úgy nem méricskélem, hogy minden szopinál, hogy hány grammot evett. Tehát nekem fogalmam sincs, hogy mennyi gramm tejem van. Bendegúznak biztos elég, mivel két hete 3160 grammal hoztuk haza, tegnapi mérésnél pedig 3800 gramm volt. Kép

Remélem neked is beválik ez a módszer és sokáig lesz elég tejed, remélem nekem is. Kép

Meg egyelőre ugyan éjjel kétszer kelünk, de napközben is ha Bendegúz alszik, akkor igyekszem én is aludni, mert a pihenés is fontos. Bár lehet, hogy ezt már nem sokáig lehet, ha ilyen kilátások vannak, mint amit Babus írt, hogy szinte semmit nem alszik nappal Kristóf...

Timurr

Ne félj, minden oké lesz. Kép Én is sokszor féltem, és nehéz is volt a szülés meg utána egy nap, de második nap már vigyorogtam, mint a tejbetök. Kép Kép Drukkolok!

ruz
ruzicsky

LÁnyok, köszi a nyugtatást!

Timurr, én azt beszéltem meg a szülésznőmmel, hogy a 38. héttől reggel-este 1 bögre málnalevelet megiszom. Az orbáncfűzes gátmasszázst le kellett állítani a múlt héten, mert nagyon elkezdtem viszketni - nem biztos, hogy ettől, de a biztonság kedvéért leállítottuk.

Azt el is felejtettem mesélni, hogy tegnap sikerült produkálnom a terhesség alatti legalacsonyabb vérnyomásom a CTG után: 99/46
Szóval engem legalább a magas vérnyomás réme tutira elkerül...

Pusz,
e

Kép
emma8

Ruzicsky
Lehet, hogy Kristófka ilyen egyedi eset, hogy utál nappal aludni. Állítólag én is ilyen voltam. 1 éves korom után. Na de nem 2 és fél hónaposan!
Most is ébren van, fél órát aludt evés után és már bömbizett is. Most befordítottam hátra, és így max. 15 percig elnézelődik még, nevetgél ezen-azon, utána viszont nincs mese, anyu kell.
És ez lesz az esti 6-os fürdetésig. Akkor telehamizza magát és utána tuti, hogy hajnal 4-ig egyhuzamban horkol majd.
De manapság már rászokott, hogy hajnali 2 körül, keservesen elkezd sírni, pedig közben alszik, és azzal, hogy a szájába próbálom tenni a cumit, megzavarom, abbahagyja a sírást és alszik tovább még vagy 2 órát.
Nappal is olyan, mintha valamitől nem tudna aludni, pedig szeretne, meg álmos is, de álmában elkezd nagyon keservesen sírni és ez felébreszti és már vissza se tud aludni. Rémálmai csak nincsennek még? De akkor mi? Arra is gondoltam már, hogy melege van, mert nálunk még minimumon megy a fűtés. Már vékonyabb takaróval takarom be, kizárólag rövid ujjú rugikat adok rá, vékony hosszú ujjú bodyval, mégis olyan izzadtnak tűnik, amikor felébred.
Talán ki kéne kapcsolni a fűtést? Ti fűtötök még?
Elképesztő, hogy egy ennyi idős baba képes 12 órát ébren lenni, össz-vissz max. 1 órát alszik ezalatt. Miééért???

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,
Újra próbálkozom, immáron harmadszor. Szóval március 31-én 13-kor megszületett a kislányunk Flóra Anna. 2750 gramm volt és 53 centi. Tegnap volt egy hete, hogy itthon vagyunk, tegnap a varratszedésem is megvolt (császárral szültem farfekvés miatt). A kórházról elég jó tapasztalatokkal jöttünk haza. Azóta is rengeteget eszik, maximum két-két és fél óra telik el a szopizások között, de a leggyakoribb, hogy csak 1-másfél. A dokinéni szerint próbálja behozni magát, én meg annyit etetem, ahányszor csak kéri. Éjjel kcisit bevérzett a köldöke (még nem esett le a csonk), így most kihívtuk a dokinénit, hogy nézze meg a biztonság kedvéért. Ha ez a levél elmegy, akkor legközelebb képpel is megpróbálkozom.
Mindenkinek gratula a babákhoz, és nagyon sok kitartást, erőt, örömet!

Kép
KépKép
nebula

Babus!

Nem tudom. Esetleg hasfájás? Vagy nehezen emészt és esetleg napközben amikor egyébként is éberebb jobban kijön? Nem tudom ez csak találgatás.

Mi fűtünk még, mondjuk én eléggé szeretem a meleget. Meg most hideg van kint is, de amikor meleg napsütéses az idő, akkor le van véve a fűtés, éjszaka viszont még mindig fűtünk, mert még ha nappal jó az idő éjjel még hideg van. Mondjuk Bendegúznak csak rövid ujjú rugijai vannak eleve én mindig azt adok rá.

ruz
ruzicsky

Nebula
Gratulálok Flórához,várom nagyon a képet.Remélem nincs semmi gond a köldökével.

Babus
Ha levan izzadva,lehet hogy melege van.A fűtésről ha 22-23 fok van fűtés nékül a lakásotokba szerintem nem kell már fűteni,csak fürdetéskor.Szerintem azért tud ennyit fent lenni,mert neki ennyi alvás elég,jobban szereti,ha szórakoztatod.Kép

Emma
Nem semmi a vérnyomásod.Nekem mondjuk az a gáz,hogy van hogy 90/60,negyed óra múlva 140/90 negyed óra múlva meg visszaesik.Neked hányas érettségű a placentád?Mert nekem 3-as,most ezért aggódom,honnan tudjuk majd,hogy jól látja-e még el a babát???Uh már nem lesz.

Ruzicsky
Köszi.KépÚgy akarok már vigyorogni ,mint a tejbe tök,akarom,akarom.

Timurr
Vendég

Nebula! Gratulálok Flórához! Ugye írsz majd születéstörténetet?! A képeket is várjuk!

Timurr, nekem nem mondták, hogy milyen érettségű csak azt, hogy az áramlás rendben van. A Te vérnyomásod miért ingadozik ennyire?

Kép
emma8

Emma
Azt nem tudom miért ingadozik ennyire,már arra is gondoltam a mérőnk nem jó,de csak én produkálok ilyen eredményeket.

Nekem egész nap keményedik a hasam,szinte állandóan és szúrogat is mindenhol,ez jel lehet vagy csak a front?

Timurr
Vendég

ezt még szombaton írtam, de a babanet nem engedte elküldeni, most megpróbálom, s ha elment, írok még!
Sziasztok!
Babus kérlek nekem is küldd el a tejcsiszaporítós leírást! eszter.kaiser@westpa.hu címre jöhet, persze ha vki másnak is megvan, megköszönöm, ha külditek!
Gatulálok minden babának és mamának! Olyan jó nézegetni a babákról készült képeket! Na és persze a pocakosokat! LucaZsófi tegnap volt 3 hetes, tündér kislány, éjjel sosem sír, csak szopizni kelünk fel és már alszunk is gyorsan. Egyre többet és ügyesebben, gyorsabban szopik, de sajna estére már kevés a tejcim. Voltam egy szopis baba-mama klubban, ott azt javasolta Lonka néni, aki egy nagyon helyes védőnéni, hogy ilyenkor rakjam nyugodtan két cicire. Napközben fejek, ha a két cici is kevés volna, akkor oda tudom adni a lefejt tejet. Ez azért megnyugtató, és szerencsére egyelőre a mélyhűtőben köt ki a tejecske.
Betétről: hát én még itthon is Tenát használtam, csak most tértem át a sima betétre..
Sajna nagyon kevés időm van írni, még a születéstörtétet sem raktam össze, a babanet meg nem engedi felpakolni a másfél megás képeket... Kedvesem azt igérte, hogy hétvégén csinál kisebb felbontású képeket a Picilányról.
Itt olyan rossz idő vanKép Pedig jó lenne sétálni..
sziasztok,

Eszter
wester2004

Nebula,
Nagyon gratulálok a Babához, azért képeket is kérünk Kép

Babus,
Az én pici fiam sem alszik napközben Kép

Angéla
angéla

Amíg a férjem segít képet feltölteni:
Kép
Kép
Ma még próbálok jönni és mesélni, mert jegyzeteltem is.

Kata
panni2005

Sziasztok,

Végre megszültem a szüléstörténetet is ez sem volt semmi Kép
A tejcsidologhoz hozzászólva nekem is bejött az alkoholmentes sör és az ananászkonzerv.
Miután jóllakott a prüntyő még 100-120ml-t fejek cicinként, de nem bízom el magam mert sok olyat olvastam, hogy az első időkben tejcsárda utána meg hirtelen megcsappan.
Kitartás a még "kindertojásoknak" és sok energiát az anyukáknak.

<!--attachment: sz_l_s-216062.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.6**sz%26uuml%3bl%e9s%2edoc --><center><pre>
Kép
szülés.doc (29.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

ink{http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5319}
jammie

Na végre hogy ide jutottam! Tegnap kiforráztam a cumisüvegeket, aminek az lett a következménye, hogy majdnem füstmérgezést kaptunk Pannival, a lakás tele lett pernyével (még a plafont is porszívózni kellett a szálló koromtól) és új cumisüvegeket kellett venni. A konyha, előszoba, kinti szoba mind nagytakarításra szorult (szombaton fejeztük be a tavaszit). Kaptam is rendesen a családomtól. De már kb kész.

Babus, az időhiány engem is gyötör. Kaját hozatunk, a többi apránként. Pedig a párom és anyukám is rengeteget segítenek. Panni nappalai pont úgy telnek, mint Kristóféi! Szó szerint! Végig a karomban nézelődik, kisebb kómában, csak percekre lehet letenni. Ő holnap lesz 6 hetes. Én is aggódtam miatta, így megnyugtat, hogy más is van ilyen helyzetben. Éjjel most 4 napig 7 órát aludt egyben és kaja után még 3-t, de a tegnapi esemény visszavetette a régi 4 óra alvás, majd 2 óra föntlét, 3 óra alvás, 1 óra föntlét és 2 óra alvásra. Remélem, ma újra ügyes lesz. Ja, és mi is fűtünk még. Néha úgy érzem, följebb kell vennem a lángot.

Brigó, sokan írták már, de mi is gond nélkül a Nestlé Beba HA-t használjuk. A doktornéni is és a kórházban is rögtön ezt írták. Panni nem szereti, főleg anyatej után, de azért eszi. Hízik is hati 3-4 dekákat.

Eveka és aki esetleg rászorul tejre vagy fölöslege van: van egy szervezet, akik tejadó és tejet kereső anyákat hoznak össze az ország egész területén. Általában fagyasztott tejet kaphatsz az általad az anyával kialkudott áron. Ha érdekel, írj egy sms-t a jmkg@freemail.hu-ra és elküldöm a számot. Mi találtunk a közelben egy korban pont egyező tejtestvért az eddigi világvégi mellé. Holnap megy a párom hozzájuk körülnézni. Van lefagyasztott teje is és állítólag naponta fej kb 1 dl-t. Így már 2 dl-t kapnánk, 1 van nekem &#8211; ez majdnem a napi adagunk fele. A nap legtöbb szoptatását Panni kihagyja, mert már szerintem cumizavaros. Kiköpi a mellem, hisztizik. Csak nem dolgozik 30 percet 20 ml-ért!

Angéla, Panna 3580 g, 56 cm volt, 40 hét + 6 napra született a Péterfyben. Nagyon köszönöm!

Asszony, volt egy cikk valamelyik babaújságban és nődoki ismerős is mondta, hogy tök értelmetlen a dolog. Maguk a köldökvéreseknél dolgozók sem vetetik le a saját gyereküknek, mert később is levehető és még semmi kilátás arra, hogy 20 éven belül jó lesz valamire. És remélhetőleg soha nem kell felhasználnod. Minket lebeszéltek. Inkább másképp költjük a pénzt a gyerekre, amire biztos szüksége lesz.

Nebula és új babások! Gratulálok és sok örömet, boldogságot! Nebula, nekem császárnál az 5. napon szedték ki a varratot, mert a kórházban akkor szokás. Nekem bikinivonalon vágtak. Már össze is volt forrva.

Mindenkitől bocsánatot kérek, hogy ilyen hosszú lettem!!!!! Pedig elég szűkszavú a természetem. Majd visszafogom magam! Jó és hosszú éjszakát!

Kata
panni2005

Jammie
Nagyon szép Laura.KépKedvem lenne már túl lenni a szülésen, sajnálom,hogy annyi sebesülést szereztél.Ananász befőtt tényleg jó?Azt szeretem.Kindertojás?Tök jót vigyorgok rajta.

Kata
Panni is nagyon tündéri.Kép

Ma voltam az utolsó vérvételen,hát nem esett valami jól.És ha már várnom kellett csináltunk NST-ét kicsit megnyugodtam nincsenek fájásaim.Nyuszikám hozta a formáját végig izgett-mozgott egyfolytába nyomnom kellett a gombot,nyugalmi állapotba nem is igen volt.Kép
Olyan kis ari volt.Kép
Jövő héten már szülhetek,olyan jó!

Timurr
Vendég

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
6. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
7. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
8. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
9. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
10. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
11. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
12. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
13. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
14. Panni2005 Kép 2005.03.02 Panna 3850g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
15. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
16. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
17. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
18. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
19. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
20. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
21. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
22. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
23. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
24. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
25. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
26. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
27. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
28. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
29. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
30. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
31. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
32. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
33. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
34. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
35. Jammie Kép 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
36. Nebula Kép 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
37. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
38. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
39. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
40. Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
41. Fannimama 46+1 2005.03.01 Fanni - - - Schöfp Mérei
42. Menjuss 42+3 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
43. Pszi 41+6 2005.03.31 Nándor - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
44. Greenolive 40+1 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
45. Mónika 40+1 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
46. Zsuba31 39+0 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
47. Gabii 38+6 2005.04.21 Nolan - - - Gold Coast Australia
48. Vaktyuk 38+4 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
49. Connie 38+3 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
50. Edinka 38+2 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
51. Zsisske 38+2 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
52. Panny 38+2 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
53. Franyo 38+0 2005.04.27 Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
54. Psandi 38+0 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
55. Neszi 37+3 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
56. Pfranciska 37+3 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
57. Asszony 37+2 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
58. Emma 37+2 2005.05.02 Balázs - - - SOTE II.
59. Nagia 37+0 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
60. Panka 36+4 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
61. Timurr 36+3 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
62. Ildibaba 36+0 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
63. Szilvi (Patri) 35+3 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
64. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske 35+3 2005.05.15 Bianka / Bálint - - Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
65. Norkini 35+0 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
66. Akiren 34+6 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
67. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 34+4 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</a></pre>

Fannimama, Menjjus, Pszi jelentkezzetek!

Angéla
angéla

Na végre, hogy újra van Babanet!
Angéla, köszi a táblázatot! A születési súly 3580 g, de nem baj, mert tegnap 4900 g-ot mértem kaki és kaja után. És kicseréltük a ruhatárat 62-esre. Ma vagyunk 6 hetesek!
Jó kis éjszakánk volt! 20:30-kor elaludt, aludt 7 és negyed órát, ami tök jó, csak 3:45-kor van vége... Azóta karban van (most is), kivéve a sétát. Mivel 23 órakor feküdtem le, jót aludtam ma is... Kép
Szorítsatok, holnap viszem a nyanyát szemészetre, nem használtak a csöppök, ne kelljen könnycsatornát átmosni! Nem tudom, mi az, de szörnyen hangzik, tök be vagyok sz..-va.

Jó babázást, babavárást és tényleg jó éjt!

Kata
panni2005

Kata,

Javítottam a táblázatban az adatot Kép
Úgy néz ki, hogy Valérnak is át kell mostni a könnycsatornáját Kép, de állítólag 2 perces művelet. Hát nem tudom...
Angéla
angéla

Sziasztok lányok!

Angéla, Kata, remélem megússzátok a könnycsatorna-átmosást! Bár nem tudom, ez hogy zajlik, de a picik biztos utálják...

Timka, veled mi újság van? Olyan rég írtál már!

Timurr, de jó, hogy a Te nyulad ilyen aktív. Az enyém mindig átalussza a CTG-t.

Lányok, nekem most sajna ez a legújabb parám, hogy Balázs baba alig mozog. Akkor is inkább csak fészkelődik, rúgkapálni már csak nagyon elvétve szokott. Hétfőn néztek flow-t és az rendben volt, de én akkor is azon aggódok, hogy szegény biztos nem kap elég táplálékot vagy oxigént...
Babus, jól emlékszem, hogy a Te Kristófod volt ilyen kis inaktív a vége felé?

Pusz,
e

Kép
emma8

SziasztokKép

Nem tudom emlékeztek e rám de szoktam ide is írogatniKép))
(de inkább csak olvasó modban működök)

38 hétben járunkKép
És hétfőn fekszünk be a kórházba mert a kicsim Farfekvéses!!!
Így császárral fogok majd szülni!!!!

A császárosoktól szertném kérdezni!!!
Lehet hogy hülyeség engem is megdöbbentett de így hallottam!!!

SzóvalKép

Ugye én 25-re vagyok kiírva, de a dokim azt mondta hogy lehet hopgy nem várjum meg a dátumot hanem
jövő héten már meg lesz a baba??!!!

Létezik ilyen????
Hogy csaszinál elöbb "kiveszik" mint a kíírás dátuma????
Én soha nem hallattam ilyenről csak akkor ha valami netalántán roszz lenne!!!!

Szerintetek??

PL.Nebula te is farosan szülted a babádat , és császárral nálad hogy volt??????

Kép

Kép
edinka

Edinka!

Akinek programozott császár lesz, annak általában előtte egy héttel meginditják!
Nekm is be kellett volna feküdnöm, egy héttel előtte; de nekem Manó beelőzött és elindult magától! Kép
Tehát ne izgulj, ez nem egyedi eset!

Ildi

delfinke

SziasztokKép

Emma
Kristóf szinte mindig passzív volt, a végén meg pláne. A napi 10 mozgás is alig volt meg.

Segítsetek!!!
Szerintetek mi lelhette a fiacskámat?!?
Szombat óta nem hajlandó nappal aludni, reggel 7-től este 7-ig ébren van, ezidőalatt max. 45 percet alszik összesen. Eszik rendesen, kakil rendesen, szerintem már melege sincs, vékony rugiban és vékony takaróval alszik egy jól kiszellőztetett szobában.
Evés után be is alszik rendesen, de nem sokkal utána felébred és még álmában kegyetlenül elkezd sírni, ilyenkor hiába simizem, cumiztatom, hiába húzom fel a zenélőkéjét, semmi se segít. Próbáltam már, hogy nem megyek be rögtön hozzá, hanem vártam 5-10 percet, hátha abbahagyja, de nem, sőt, méginkább sírt. Amint kiveszem viszont az ágyikójából, már a kezemben bealszik, annyira álmos szegény, viszont amint újra lerakom, bárhová, a járókába, a heverőre, tök mindegy hová, megint keserves sírásba kezd. Szerintem még ilyenkor is félálomban van.
Ezután megpróbálok lelket verni bele, felébresztem, erre abbahagyja a sírást, sőt, nevetgél is, 15-20 percig eljátszik, elnézelődik, elnevetgél egymagában, tovább viszont nem bírja egyedül és engem követel.
A pocija se fájhat, hisz akkor játék közben is fájna, meg akkor be se aludna evés után. Éshát látom a különbséget, a múltkor mikor fájt a pocija, akkor egész nap nyűgi volt, most meg egész jól elvan.
Nem értem mi van vele. Ha babakocsizunk, semmi baja, még jókat alszik is közben, ha autóval megyünk valahová, szintén semmi baja, tegnap megint elvittük Tesco-zni, ott is tök jól el volt, egy csomót nézelődött és nevetgélt, de volt, hogy ott is horkolt egyet. Ha jön hozzánk valaki vendég és kényezteti, akkor sincs semmi baja, múltkor az unokatesóm kezében tök jót aludt, meg persze akkor sincs baja, ha én játszadozom vele egész nap. Csak aludnia ne kelljen, és egyedül lennie. De miért? És mitől nem tud aludni? Pedig álmos. Mégse tud vagy akar aludni.
Viszont az esti fürdetés+evés után úgy bealszik, hogy hajnal 4-ig hangja sincs, akkor eszik és utána megint alszik, egészen kb. 7 óráig, és onnantól megkezdődik. Szóval éjszaka tud aludni, csak nappal nem.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Apuci szerint elkényeztettem, ő azt tanácsolta, hogy ha már megunta az egyedüli játszadozást, akkor hagyjam sírni, egyszer csak megunja. De én erre képtelen vagyok. És szerintem nincs is elkényeztetve, egyáltalán nincs sokat kézben, én inkább csak úgy mondanám, sokat foglalkozom vele, de szerintem ez nem baj, és ez nem is kényeztetés.
Szerintetek????

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Nálunk ugyanez a helyzet, Marcika nappal nem hajlandó aludni! Ha berakom a kiságyba üvölt, de ha engem lát és mellette vagyok nyugiba van! Dettó ugyanaz mint Kristófka, babakocsibab alszik!
Neki is már leragad a szeme, hulla fáradt de nem hajlandó aludni!
Nekem is mindenki azt pampogja, hogy el van kényeztetve!De én úgyanúgy érzek, mint te; hogy az hogy foglalkozok vele az nem elkényeztetés! Anyósom szerint az ő gyerekei is úgy nőttek fel, hogy egész nap a kiságyban voltak és sírtak amíg el nem fáradtak!
Hát no comment!
Marcika sem egész nap kézben van, elnézelődik egyedül; nem bömböl!
Ha rájöttél a megoldásra, légyszí oszd már meg velem is!
Kép

delfinke

Kata, Angéla!

Megkérdezhetem, hogy miért van szükség erre a könnycsatorna mosásra?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?