Új privát üzeneted érkezett!

Megann!

Aranyos vagy naygyon köszönöm a lehetőséget.
Valóban sok az intéznivaló, meg az utána jövő dolgok sem a legkellemesebbek.
Nem tudom emlékszel e cca. 2 hete említetem, hogy nézelődünk Dkeszin. A mostani lakást nem akarom elkótyavetyélni, mert el lehet férni, ez most 1+2 félszobás,világos,jó kilátással. Azért remélem minél hamarabb sikerül, mert az sem jó, ha Ivinek évközben kell váltani./Ősszel már 6.-ba megy, hihetetlen leírni is/A másik meg, hogy az autó múszakija is júniusban lejár, a helyett is kell valami.
Nem nyavalygok, mert úgy is meg fogunk lassan oldani mindent. Jó, hogy ilyen a férjem, hogy mindenben lehet rá számítani.

Szombaton voltam a turiban a Skála Metrónál a Jókai utcában van. Külön tartanak kismama ruhákat is. Vettem egy gatyót 780,-Ft-ért, alig volthasználva. Én nem fogok súlyos ezreket fizetni, hogy 4-5 hóig hordjam. Ha valakit érdekel érdemes elmenni, mert sokszor lehet nagyon jó minőségű dolgokat találni.

Falina!

Engem is érdekel majd a találkozó.
A másik topikban nem sokan reagáltak a kérdésedre, nem viszik túlzásba a látogatást.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!
Pénteken próbáltam írni, de ahogy átfutottam az írásokon, ugyan az volt a bajom, mint nektek! Hétvégére meg elutaztunk villányba egy kis borkóstolásra! Kép A pocakos képet, ha végre tudom, itthonról felteszem! Többet majd a melóból írok!

Pr. 18+6

Kép

Kép
prüntyi

Na, a képek...a 18. héten készültek!
KépKép

Na végre sikerült...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Na végre...
Már nagyon hiányoltalak...Kép
Gratulálok a pocis képekhez!
Nem semmi!Kép
Semmi úszógumi, semmi hájacska, hogy a fenébe csinálod???KépKépKépKép
Mennyit híztál eddig???Ha nem vagyok indiszkrét, gondolom 1 kg-otKépKépKép

Na puszi lányok, jó diskurálást, én mentem tanulniKép

Megann 18Kép+1

Kép

Kép
megann

próba

Mea
mea

Na végre tudok írni nekztek.GRRRRRR..... már kiborított ez a vacak!!!Kép

Jól vagyunk, nagyon izgulok a holnapi UH miatt.
1 órára megyünk SOTE II-re utána meg 3-ra vagyunk bejelentkezve a PRAXIS 4D rendelőbe, ahol állítólag egy jó genetikus vizsgálKép

Remélem minden ok lesz.
Imádkoztam a Jóistenhez, hogy ne legyen baja szegénykémnek mert ha én bűnös is vagyok esetleg ő még csak most kezdi az életét, ne őt büntesse.
Ezt kértem tőle( nem vagyok dilis, ugye Lányok???)

Rettentően félek.......

Elég gyorsan elmentek a napok péntek óta szerencsére, tegnap este moziban voltunk.
Kertészkedni akartunk hétvégén dehát az idő nem engedte, esett nálunkKép

Csillam!Kép
Akkor drukkolok neked is nagyon!!!!!!!!!!!

Sziasztok!Kép

Mea(18+1)

Mea
mea

Prüntyi!Kép

De jó kis alak ennyi idős terhesenKép
Irigyellek!!!!
Nekem is van már rendesen poci de narancsbőr isKép

Mea
mea

Prüntyi!!! Kép

Nahát, te a szöges ellentétem vagy. Nekem 19. hétre már akkora volt a pocakom mint szerintem neked lesz a terhességed végére. Kép

Persze gyanitom hogy jóval nagyobb pocakkal inditottam.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én pár napja úgy gondolom hogy érzem a gyerek mozgását a hasamban. Még mindig tök olyan érzés, mint mikor egy ideg beindul és elkezd rángatózni, mondjuk a szemhélyad vagy ilyesmi, viszont a hasamban van. Viszont azt még nem döntöttem el, hogy CSAK a gyereket érzem-e. Van amikor egy-két diszkrét bökést érzek a méhem területe felől, akkor szinte biztos vagyok benne hogy ő az. De van hogy tényleg echte izomrángatózást érzek a hasamban. Ilyenem még sose volt, de mintha kicsit feljebb lenne mint a méhem teteje. Van olyan hogy a gyerek toporzékol? Kép Vagy ez tényleg inkább izomrángás szerintetek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Ha valakinek még nincs meg AFP eredménye, megszereztem a telefonszámot, ahol 3 nap után már lehet érdeklődni és nem kell kivárni 2 hetet.
06/1 476-44-58

Csak TAJ számot kell bediktálni.

És megtudtam az eredményemet így:

AFP: 2,6
BHCG vagy mi a csuda azt mondták jó.

Mit szóltok ehhez a 2,6 -hoz, ez nem túl magas tényleg????????

Full para holnapigKép

Mea
mea

Mea,

Próbálj meg nem aggódni holnapig, az ultrahang mindent elárul, és valószinűleg semmi baja a babádnak. A babád bármilyen AFP eredmény mellett lehet egészséges, ezt irja a BabaNet rendelőjében az orvos. Ez egy pontatlan teszt! De idemásolom a választ:

"Az AFP önmagában egy lelet, annyit ér, mint mondjuk a testsúly. A genetikai, tehát a ejlődési rendellenességeket szűrő programnak egy borzasztó sok fölös idegeskedést okozó kövülete.
Az AFP értékét általában nanogramm/ml-ben szokás megadni, de mivel szintje több tényezőtől is függ, ezért egy átláthatóbb meghatározása terjedt el a terhesszűrésben. A MoMk érték egyrészt a terhesség pontos ultrahangos korához (12. heti ultrahang szűrés fontossága!) és az anya folyadéktereihez (ezt a testsúly megadásával becsüljük ) viszonyítja a magzatban megtermelt és az anyai vérbe átkerült (!) alfa-fötoprotein mennyiségét. Sajnos ez az utóbbi tényező (a folyadéktereket a testsúly alapján modellezik) az egyik nagy bizonytalansági tényező. A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. Tapasztaljuk, hogy az AFP magasabb értéke többször fordul elő olyan esetben, amikor később a magzati fejlődés károsodását (méhen belüli elhalás avagy később a fejlődés visszamaradása = retardáció) észleljük. Nem a magas AFP az ok, az egy jel. A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang.
Dr. Nagy László"

Még ha meg is adtad a súlyodat, és ha pontosan is adtad meg (ilyenkor nem szabad szemérmesen alábecsülni!!!) akkor is a súlyod alapján SACCOLNAK hogy mennyi a folyadékháztartásod, hogy a MOM értéked megkapják. Ha alulbecsülted a súlyod, vagy ők alulbecsülték hogy mennyi folyadék van a szervezetedben, hopp, máris ott a magas MOM.

Próbálj meg nem izgulni, tudom, nagyon nehéz, de a babónak csak árt ha idegeskedsz. Biztos makkegészséges, holnap megnézed ahogy ficánkol és akkor megnyugszol.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!Kép

olyan aranyos vagy, próbálok megnyugodni.Eddig jól is ment, de ma előjött, főleg, hogy 2.6 lettKép

Normálisnak tekinthető: 0,8-1,4 MOM között
Mérsékelten emelkedett: 1,4-2,5 MOM között
Emelkedett: 2,5 MOM felett
Alacsony: 0,8 MOM alatt

Tényleg Csillam neked mennyi lett???

Mea
mea

Mea

AFP: 0,7 MOM Kép
Nekem a béta hcg magasabb:3,2 Kép
csillam

Sziasztok!
A téli babásokhoz szoktam írni, november végére várom a babámat, de Titeket is olvaslak.Kép

MeaKép
A barátnőmnek rossz volt az AFP értéke, de az UH-on mondták neki, hogy minden rendben, nem kell aggódnia, most pedig egy gyönyörű 1 éves, egészséges kisfia van.Kép Minden rendben lesz Nálatok is!Kép
Drukkolok a holnapi UH-hoz.Kép

Mi ma megyünk UH-ra, már most izgulok.

Szilvi
7+5
szilvi26

Meácska!Kép

Tudom, ilyenkor úgysem tud megnyugodni az ember, de mégis arra kérlek, hogy próbálj meg legalább kevesebbet gondolni a holnap uh-ra.
Na ez most jó hülye tanács volt, tudom, amikor minden percben a babáddal élsz, (nekem szinte a nap minden perce róla szól, figyelgetem, lesem, hogy mire hogy reagál)
Csak azzal próbállak nyugtatni, hogy ez az AFP valóban egy régi csökevény, az én volt angoltanáromnak is rossz lett az AFP-je a 3. kisfiával, azóta már másfél éves a lurkó és kutya bajaKépKépKépKép
Nagyon fogok rád gondolni és szurkolni!!!!KépKépKép
Biztos rendben lesz mindenKépKépKép

És köszi a telefonszámot, gyorsba föl is hívtam, így már tudom hogy a 16+5napi AFP vérvételem eredménye gyakorlatilag majdnem megegyezik a 16+2 napival, így nem kell várnom péntekigKéphanem hamarabb felhívhatom az orvost!

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Mit tudtok arról, hogy lehet-e kismamiknak szemöldököt, illetve szempillát festetni? Azt olvastam, hogy lehet, csak annak nem, aki még addig nem csináltatta, mert allergiás lehet a festékre, és valamilyen sokkot okozhat.

Ildi 20+3

Kép
vrucsincá

Nem enged be a gepKépKép

Mea,
Probal meg ne aggodni latod, mindenki ezt mondja.
Rengeteg ilyen eset van. Rossz AFP es megis egeszseges a baba.
A legfontosabb szerintem az UH. Ha itt minden rendben, akkor nem lehet baj.

Voltam uh-n penteken.
Nalunk szerencsere minden rendben, egeszseges es................. KISFIU........KépKépKép

Bar mar van egy fiam, de megis nagyon orulok neki. Csak az elejen volt egy icurka-picurka szivfajdalmam, hogy nekem mar nem lesz lanyom es ketszer leszek ANYOSKép

Aniko
22+5

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó, gratula a kisfiúhoz és főleg a jó eredményekhez!!!

Lányok!!!

A sok anyósproblémával küszködők gondoljanak bele abba, hogy ti is lesztek anyósok! Ti milyenek lesztek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Na, én is rakok föl pocakképet. Alig nőtt a múlt hét óta.

Kép

17+1 naposan

Szép napot mindenkinek!

Bodza 17+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Csilam!
Megy a drukk nektek is!!!!

Mi az a Béta HCG????
Ez mit mutat???

Mea
mea

Csillam(bocsánat)

Akkor neked is kb.annyiban tér el a normálistól, mint nekem, csak pont ellentétesen.

Nagyon drukkolok mindkettőnknek!!!!!!

Mea
mea

Sziasztok,
Köszi a bókokat! Kép

Igazából, a terhesség elején 58-60 közt mozogtam, de én az első 3 hónapban étvágytalan voltam, és lefogytam 54-55 kilóra! Két napja mértem ismét 60 kg-ot, szóval, olyan mintha most indulnék, szóval ahhoz képest még nem híztam! Kép

A másik, szerencsémre, a méhlepény mellső falon tapadt meg(jó helyen, így a babócám, a medencémben fekszik, ami állítólag kellően széles ahhoz, hogy ne nyomja még ki teljessen a hasamat!

És ha már a babócám említem, pénteken már akartam írni, hogy mi volt az UH-on, nos:
AFP:48,6 ng/ml
MOM: 1,3
BPD 41 mm
HC 150 mm
AC 120 mm
FL 27 mm

Azt mondták, hogy minden rendben!!! És, hogy.......KISLÁNY!!!!!!
Én azóta még boldogabb vagyok, mert eredetileg azt is akartunk.

Mea,
Narancsbőr!!! Van a fenekemen és a combomon, de azt jót takarta a gatyóm! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Csillám,
nagyon édes a kép, igazi kis combos kisfiú!!! Kép
Milyen idősen készült a kép?

Az én leánykám kis soványka...Kép
Pipa voltam a dokira, meg anyámra (bejött velem az UH-ra), mert elpofázták az időt és elfelejtett a doki képet csinálni Kép, úgyhogy megpróbálok majd a videóból csinálni valamilyen képet...
Persze ehhez párocskám is kell! Kép Ezekhez Ő ért

Kép

Kép
prüntyi

Csillám,
nagyon édes a kép, igazi kis combos kisfiú!!! Kép
Milyen idősen készült a kép?

Az én leánykám kis soványka...Kép
Pipa voltam a dokira, meg anyámra (bejött velem az UH-ra), mert elpofázták az időt és elfelejtett a doki képet csinálni Kép, úgyhogy megpróbálok majd a videóból csinálni valamilyen képet...
Persze ehhez párocskám is kell! Kép Ezekhez Ő ért

Kép

Kép
prüntyi

Lányok, ne keseritsetek el, itt mindenki ilyen kis vékonyka csak én nem? Kép

Mondjuk én legkarcsúbb időszakomban is leginkább egy töltöttgalambra hasonlitottam...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Még szerencse hogy a párom ezt szereti... Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

hát ez meg mért ment kétszer....bocsi

Ja, még valami lányok. Olyan rossz hogy még mindig csak naponta egyszer kéteszer érzem ugyan olyan erősségben és minőségben a babamozgást! Olyan buorékolósan, pedig most már lassan erősebben is kéne nem?

Ha most nem láttam volna az UH-on hogy mozog, komolyan el kezdtem volna aggódni, hogy mi van vele, él-e még?

Meg nem tudom ti éreztek néha olyat, hogy ha megböknék a hasad tűvel úgy érzed szétrobbanna? Olyan feszülő érzés, de nem fáj...

Pr. 18+6

Kép

Kép
prüntyi

Rókica,
a lényeg úgy is az, hogy apárod így szeret ahogy vagy/vagytok!!! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok lányok!

Borzasztóan örülök nektek, hogy jól vagytok! Köszönöm a sok hozzászólást, és az is nagyon jól esett, hogy hiányoltok!

Feltettem a képünket a profilomban, fogadjátok szeretettel!

Üdv mindenkinek
Zsuzska

Kép
pgsuska

Rokica! Igaza van Prüntyinek, nekem alig látszik még a pocakom Kép, te meg már szépen gömbölyödsz. Mindenkinek alkatának megfelelően. Én elfogadom, hogy aki nem tudja rólam, nem veszi észre, hogy babát várunk. Egyébként meg 67 kg vagyok, amit azért nem mondanék kevésnek.

Képzeljétek, meséltem egy hónappal ezelőtt, hogy vettem anno egy kismamitól ruhákat. Most írt e-mailt, hogy talált még néhány darabot, azt grátisz ideadja. Kép Tök jó!

Pussz, elmentem jógázni!

Bodza 17+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!
Aniko,
gratulálok én is a fiúcskához.Kép
Olyan sokan tudjátok már, hogy mi lesz... én bezzeg még nem. És azt sem tudom, hogy mikor megyek legközelebb uh-ra. Olyan undiKép!

Kati
20+5
Vendég

Rokica,
szerintem biztos a babádat érzedKép nekem is ilyesmi érzés volt először... most meg már semmivel sem tudnám összekeverni Kép.
Pontosan tudom, hogy mikor van ébren, annyira élénk. Sajnos általában este illetve kora reggel. Amikor az ember szeretne még lustizni, egyszerűen nem hagyjaKép! Este meg alig bírok elaludni, egyszerűen nem lehet másra figyelni, ha beindul ökelme... (tuti fiúKép)!
És ha megsimizem, szinte biztosan reagál, de ha apa ráteszi a nagy kezét, még akkor is abbahagyja, ha előtte kiverte a "ház" falát... azért egyszer-kétszer érezte már a párom is, de soha nem elég erősen!
Kati
Vendég

Kati,

Gondom nálatok a fizetős UH szóba se jön? Mi szombaton megyünk, már nagyon várom. Én nem hiszek a kórházi ultrahangnak, ott egy törtmásodperc alatt vélte megállapitani a doki, hogy az kislány, pedig tudom hogy van akinek csak jó hosszas és többszörös vizslatás után derül ki, hogy mi. Persze, ha fütyit lát, akkor egyértelműbb a dolog, de ha nem, az még nem jelent semmit. Ráadásul páromnak azt jósolták anno hogy a fia 99% tuti kislány lesz, meg is vettek mindent szép rózsaszinben, azt ott álltak megfürödve mikor jött a baba és a doki csak annyit mondott, hogy "hát ez nem Zoé!" Szóval a párom érthetően szkeptikus. Én meg egész egyszerűen szeretnék gyönyörködni a babában, a kórházban olyan futószalagon voltunk!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kicsit megkésve de én is szivesen jelentkeznék egy talira! Hétközben csakis munka után, a hétvége könnyebb lenne, de gondolom akkor legtöbbünknek családi kötelezettségei vannak. Azért biztos összehozunk valamit!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem tudom, ki közületek ilyen kézműves tipus aki szeret ilyesmivel foglalkozni, de felmerült bennem, hogy csinálok magamnak terhespárnát. Találtam ugyanis egy ilyet:

http://store.babycenter.com/product/for_parents/pregnancy/pillows/3636

vagy ilyet:

http://store.babycenter.com/product/for_parents/pregnancy/pillows/3784

ami nagyon megtetszett, és szerintem nem lenne nagy kunszt egy ilyet megvarrni és megtölteni valami párnába való töltelékkel. A kis műanyag golyócskák nem szimpatikusak, amit eddig láttam mint szoptatópárna tölteléket, meg azok a szoptatópárnák nekem kicsinek tűnnek, valami műtollra vagy hasonlóra gondoltam. Ilyet párnatölteléket honnan tudnék beszerezni?

Vagy ha láttatok már valahol hasonló méretű terhes/szoptató párnát, mondjátok meg hol!

Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Úgy emlékszem a párnát Brandon-ban reklámozták sokat... de én rájöttem, -most mikor a párom nem volt itthon 3 napig, és szabad préda volt a paplanja- hogy egy plusz takarót ugyan úgy be tudok magam alá kényelmessen tuszkolni, hogy jól feküdjek! Szóval én letettem a párnáról! Meg úgy tudom az is olyan 6000-10000 között mozog, színtől, golyócskáktól függően!

Kép

Kép
prüntyi

Rokica!
Én is szeretnék 4D-s uh-ra menni, de ahhoz kicsit drágállom, hogy minden egyes alkalommal oda menjek. Így azt beszéltük meg, hogy csak 1x fogunk elmenni, amikor már mindent tutira meg tudnak mondani. Erre pedig a védőnő és a dokim is azt mondta, hogy a 28-32 hét között a legalkalmasabb az idő... Csak olyan soká van mégKépKépKépKép
Kati
Vendég

Gyáúúreggeetet dráágá dézsvírejim ázúrbán!

Én is mennék talira, ha éppen megfelelne mindnekinek egyszerre, de úgy vélem, ez elég távoli időpont kellene hogy legyen, hogy előre be tudjuk ütemezni.

Bodza, Prüntyi!
Szép pockok! Jön majd enyimé is, csak nem tudom, mikor tudja hazahozni az édeskedves párocskám a digicam-et bentről, mert nincs kedvem egy egész tekercs filmet előhívatni most izibe. Kép

Írok majd még, csak mindjárt indulunk dokibácsihoz.

Pásztok, pusztok!

Sisotris
14+3

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Nemesek,
Én megnyugtathatlak nem kell addig várnod! Leírom a tapasztalatom Mivel a 12,. és 18. heti kötelező uh.közt már nem bartam ki, hogy ne lássam, hogy jól van-e a kicsike, bejelentkeztem egy magánba,
a 15,5. hétre. 10.000 ft volt és ezért kb 6 db képet kaptam és kb 25 perces intenzív videót! Persze amiket kellett azokat ott is megnéztek és lemértek! Megtudtam, hogy kislány! Elégedetten távoztam!A honlapja:
http://www.biovital.hu/informed_site-ok/biovital/uh?&prk=31099278

Most a 18. hetit a kórházban csinálták, de ott is volt lehetőség 4D-re így ott is megnéztük. Itt ugyan 8.ezer forint volt, de a képet a végén kiderült, hogy elfelejtete, és a videó is kb. 5 perc volt! Itt is megtudtuk, hogy kislány!

A két videónál tartalmi különbség nem volt inkább a minőség és hozzááláás volt más! Gondolom nem kell mondjam melyik volt jobb!

El is döntöttem, hogy a korháziban többet nem csinálok 4D-t csak magánba.

Még valami, a 26-32, héten már a videón "babarészleteket látsz csak, olyan nagy a baba, hogy nem kapsz "egész alakos" képet csak a kis pofiját tudod megnézni. szerintem a 23-24. héten nyugodtan elmehetsz és akkor még talán nem olyan nagy, hogy ne tudnál akár egész alakos képet csináltatni!

Nem tudom mikor van a következő kötelező a 18.heti után, de én bizti hogy a 23.hét körül elmegyek megint!

Megjegyzem, nem vagyunk eleresztve, de én úgy vagyok vele, hogy most inkább kispórolom valahogy. Maximum egy kismama gatyába járok 9 hónapig. Kép

Kép

Kép
prüntyi

4D-s UH szép, az igaz, de én annyira meg vagyok elégedve a simával is, hogy teljesen ki tudok venni minden részt, mert szorgalmasan kuksizom a moncsit vizsgálat közben ám, szóval még nem tudom, hogy befizetek-e rá egyáltalán. De azért biztos jó szórakozás lenne, úgyhogy még meggondolom Kép
Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Zsuzska
nagyon szépek vagytok! És nagyon jóképű a pasid!Kép
Penna (16-1Kép)
penna

Uxi,
köszi.

Bkrisztina,
a Söfisekben még semmi. a nyáriban van 2 jelentkező. itt most kezdenek éledni, gondolom a szombati talikor jól kibeszélték magukat. Kép
Gyüjtöm a lehetőségeket, hátha nem ér majd rá a tied...

Tali:
Mint írtam, én egy közeli talit nem tudnék megszervezni az ágyhoz kötöttségem miatt sem, meg Bp-en még nem igazán vagyok képben, csak nemrég költöztünk ide vidékről.
Viszont úgy tűnik eddig, h. nektek is inkább egy későbbi tali lenne jobb. Ha előbb nem, hát mit szólnátok egy május végi Városligeti talihoz? Azt hallottam, h. ott már 2 éve minden gyermeknapon nagy Babanetes találkozó is van. Oda ki lehetne vinni az elsőszülötteket is, mozogni is lenne terük bőven, mint mondjuk egy kávéházban nemigazán.
Ráadásul más babanetes ismerősökkel is össze lehetne futni akár.
Ha mondjuk mégis előbb szeretnétek talizni, annak a megszervezését nem tudom vállalni a már említett indokok miatt... Remélem megértitek.

Nem jött ma a védőnőm, telóztam a munkahelyére (mobilt nem adott meg) és kiderült, hogy kivett még 1 hét szabit. Már így is 2 hetet csúszott a tali a szabija miatt. Picit elszontyolódtam, mert hozta volna a szívhangmérő kütyüjüket, ui. tegnap este és éjjel eléggé fájt a hasam. Csak nincs semmi baj.

Falina
20+3
falina

Lányok, az Istvánba jár már valaki tornára? én már mennék, de nem tudom mennyire nagy batyúval kéne menjek...? Nem akarok felesleges dolgokat cipelni (pláne BKV-n), tud valaki segíteni, hogy mi kell oda? Akár mehetnénk majd együtt is aki oda menne!

Kép

Kép
prüntyi

Nemesek,

Koszi, nagyon jo erzes udni, kit is hordok a pocimban.Detto, uaz van nalunk is, nekem allandoan ficankol, az ultrahang be is bizonyitotta, allandoan rugkapalt, kb 40 percig tartott az uh-m, hogy minden reszletet at tudjuk vizsgalni a babanak. Szoval, ficankol, de ha apa, vagy batyuska hozzaer a hasamhoz, vege. Beall a szunet, mintha tudna, bar Matthieuval mar elkaptud egy parszorKép
Szerintem is minel hamarabb menj el 4D-re, mert latod, en mar a 23. heten is csak reszleteiben kaptam kepeket. Ra sem fert mar egeszben a kepernyore akkora.

Rokica,
Ne aggodj, nem te vagy a legkoverebbKép
Szerintem nagyon helyes kismama formadKép van!
Ha latnal engem, mar maj +8-9 kilonal jarokKépKép
Most eloszor a dokim is megjegyezte, hogy vigyazzak a sulyommalKépKép
Raalltam a zoldsegeveszetre.
De mi van, ha allandoan a zsiros kajakat kivanom.
Megeszem este a levesem, vagy salatat - nagy dolog, de ettol meg felfordulok ehenKép
20 kilo, biztos a vegere, megmondtam.

Lanyok,
Nekem neha rettenetesen feszit a hasam. Nalatok van ilyen?? A doki azt mondta, hogy ilyenkor nol, na de ennyit es ennyire??
Meg szerintem neha ejtoernyozik a hasamban vagy inkabb bukorepuleseket tart.
Font erzem teljesen, majd hirtelen leszall a hasam es elvagja meg a lelegzetem is. Ez viszont nagyon rossz. Ilyenkor masodpercekig nem kapok levegot. Ferjem megjegyezte, hogy elsportolot csinaltunkKép

Aniko
22+5

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó,
én is érzem, pont kérdeztem is az előbb, bár nekem nem fáj csak tényleg amolyan, "mindjárt szétrobban a hasam" érzés! Mint egy lufi, mielőtt szétpukkan! Kép

Ezt kb egy héten egyszer kétszer éreztem idáig...ez nem tudom mennyire normális. Engem inkább az aggaszt, hogy még nem érzem az én kislánykámat...Kép

Kép

Kép
prüntyi

Pgsuska!

Ti aztán belevaló párosnak néztek ki............KépKépKépKép

Hasfájás!
Néha nekem is úgy fáj mintha ki akarna durranni, keresztgyerekem(5) meg is mondta, hogy:Keri, nagy a hasadKép, mondtam neki, hogy hajaj még nagyobb is lesz, mire ő:Akkora hogy ki fog durranni????
Édi, nem???Jót nevettünk, de neki is nagyon tetszik a dolog...Kép

Ezzel a 4D-vel én is bajban vagyok!
Volt uh-m a 7. 12.13.15.17. héten(az össz 5 db), most biztos lesz egy az AFP eredménnyel összefüggésben, az már a 6-dik. Ha el akarok menni teljes alakos 4D-re, akkor kb 2 héten belül van rá lehetőségem, az lenne a 7-dik!
Biztos hogy nem árthat ennyi uh????????

Anikó!
Gtatula a fiúcskához!
És honnan tudod, hogy nem lesz már lányod???KépKép
Az élet néha kifürkészhetetlen, lehet hogy álmodba se van most 3. gyerkőc, de tudod, néha fura és váratlan dolgok történnek egy egy ember életében...

Egyébként én nagy "lázban" vagyok, ki kell néznem valami uj autót magunknak, mert a matizomba, még egy babahordozó se fér el, nem hogy egy babakocsiKép.Eddig a Citroen Xsara Picasso a nyerő, egyterű, elég tágas, és még megfizethető kategória.Van valakinek tapasztalata??
És ezenkívül nagy konyhatervezésben is vagyok.Kép
Olyan izgi, hogy ennyi minden szakadt most a nyakunkba egyszerre, kell pörögni, hogy nagyjából beköltözhető legyen a házikónk!Kép

Megann 18+1

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Ma kipróbáltam székrekedésre a kamilla teát, és bevált. Ajánlom mindenkinek, akit érint a téma.

Úgy látom, a novemberiek végleg távoztak a téli topicba,így október végével én maradtam a legfiatalabb kismamaKép Kép.

Hol vagytok, egyidősek? Kzsu ?

Uxi
még mindig az első harmadban

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Ma voltunk uh-n. Minden rendben vanKép Sajnos azt nem tudták pontosan megmondani, hogy fiú-e vagy lány. Annyit mondtak, hogy inkább kislányosabbKép
Az uh-n beleegyeztünk, hogy megnézhetik tanulók az vizsgálatot. Nagyon jó volt, olyan hosszan, és minden részletre kiterjedően megnézhettükKép
Medence végű fekvésű.
Hamarosan elmegyünk 4D-re, remélem ott már kiderül a titokKép
A méretek:
BPD:45mm
AC:150mm
FL:30mm

AFP 27,7 ng/ml
mom:0,9

Bhcg
mom:1,2

Anikó, Prüntyi
Gratula az eredményekhezKép

A taliban én is benne lennék. Én is Katihoz hasonlóan csak Bálinttal együtt tudnék menni. Leginkább a hétköznap lenne jó nekünk, mivel szinte hétvégén vagyunk csak hármasban. Hétköznap Zoli olyan sokáig dolgozik, hogy gyakran nem is találkoznak a Bálinttal.

Edina
18+4

nedinabp

Megann,
Ne aggódj...! Szerintem nálam többször senki nem volt UH-on... KépKép

De hogy megnyugodjál megkeresem azt a cikket amit én is olvastam, bár én emiatt valahogy ösztönössen nem aggódtam...(kicsi műszaki vénám segített benne) Kép

Kép

Kép
prüntyi

"A legfrissebb kutatások eredményei is azt igazolják, hogy a terhesség alatt többször ismételt ultrahangos szűréseknek nincsenek káros hatásai a fejlődő magzatra.
Az emberi fül számára hallható hangtartomány (16 és 16 ezer Hz között) feletti rezgésszámú hangot ultrahangnak nevezzük. A szülészeti gyakorlatban a 3,5 MHz hullámokat használják, amelyeknek fontos tulajdonságuk, hogy a határfelületekről visszaverődnek.

A felvételeken a folyadék fekete árnyékként, íg a többi képlet ritkább-sűrűbb fénypontok formájában jelenik meg, így láthatóvá válnak a magzat szervei. Az ultrahangot már több mint 30 éve sikeresen használják a terhesség alatt a magzat egészségi állapotának felmérésére. Azonban a közelmúltig vita volt a szakemberek között a tekintetben, hogy a vizsgálat sorozatos ismétlése milyen mértékben hozható kapcsolatba egyes fejlődésbeli rendellenességekkel.

Most viszont megnyugodhatnak az állapotos édesanyák, ugyanis a legfrissebb kutatások eredményei szerint a terhesség alatt többször ismételt ultrahangos szűréseknek nincsenek káros hatásai a fejlődő magzatra.

Ausztrál tudósok 1993-ban kezdték el vizsgálni, hogy az ultrahang okozhat-e bármiféle fejlődésbeli visszamaradottságot. A kutatás keretein belül 2700 gyermeket vizsgáltak meg. A csoport fele a méhben töltött idő alatt csak egy ultrahangos vizsgálaton esett át, míg a másik 50%-ot többször (maximum ötször) vizsgálták ilyen módszerrel. Ezután megfigyelték a gyermekek fejlettségét egy-, két-, három-, öt- és nyolcéves korban. Azt tapasztalták, hogy a gyermekek termete, beszéde, nyelvhasználata és idegrendszere mindkét vizsgálati csoportban ugyanolyan mértékben fejlődött. Nem igazolódott be továbbá az a régebbi feltételezés sem, hogy a sokszoros terhességi ultrahang megnöveli a balkezes gyermekek számát.

Országonként eltérő, hogy hány kötelező ultrahangos szűrésen kell átesniük a kismamáknak. A terhesgondozás során Angliában kettő, Magyarországon négy alkalommal történik ultrahangos vizsgálat, ahol ellenőrzik, hogy a magzat a korának megfelelően fejlődik-e, valamint egyéb vérvizsgálatokkal kiegészítve kizárják bizonyos fejlődési rendellenességek (pl. Down-kór, nyitott gerinc, vízfej stb.) gyanúját. Abban az esetben, ha a vizsgálatok bármiféle eltérést regisztrálnak, további ultrahangos szűrések válhatnak szükségessé.

A köztudatban még sokan keverik a röntgensugárzást az ultrahanggal, és sok kismama tart attól, hogy a vizsgálatokkal rosszat tesz születendő gyermekének. És mivel minden kismama aggódva gondol terhessége alatt arra, hogy vajon milyen eredményei lesznek az egyes vizsgálatoknak, és főleg mi az, amire esetleg nem derül fény, a jelen kutatás eredményei megnyugtathatják őket. A rendszeres szűréseken kívül azonban figyelniük kell arra is, hogy az ultrahangos vizsgálatot végző szakember megfelelő képesítéssel és felszereléssel rendelkezzen, valamint pontosan ismerje fel a felvételeken az esetleges komplikációkat."

Kép

Kép
prüntyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?