Új privát üzeneted érkezett!

Istvánban ha jól tudom alapból nincs se beöntés, se borotválás. Majd megkérdem ma (!!!) a dokit hogy mi a beöntés előnye/hátránya.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Bocsi, már tényleg nagyon rég irtam és abban sem vagyok biztos, hogy sikerült mindent visszaolvasni.
Máté most volt először úgy "igazán" beteg 39 feletti lázzal, de szerencsére túl vagyunk rajta és legalább az influenzát nem kaptuk el.
Voltam terheléses cukor vizsgálaton és minden tökéletes lett. A másik jó hir, hogy babám befordult és remélhetőleg már nem gondolja meg magát.

Mellszivó.
Nekünk Pesztonka (is) van, ami szerintem jó, csak leköti az egyik kezed, mivel egy kis lyuk befogásával te szabályozod a szivás intenzitását. Nálam az volt a gond, hogy tejcsi csak akkor jön, ha a másikból szopizik a baba. Igy egyszerre fogni a kicsit, a szivófejet és a lyukat már nem tudtam. Most ha vennék, akkor Medela Mini Elektrik lenne a nyerő.

Talira most nem tudok menni.

Táblázat nekem semmiképp sem jó.
Doki júni 12-re irt ki- eszerint ma 30+4 vagyok, de volt már júni 18 is UH szerint.
A valóság szerintem máj. vége, júni eleje.
Mensi alapján kalkulátorral máj.31. Már csak azért is ezt támogatom, mert Mátéval napra pontosan ugyanigy voltam. Utsó mensi aug. 24, szülés máj.31 és 4 kilós baba lett! Inkább ne maradjon még 2-3 héttel tovább én azt mondom. Szerencsére jó esetben úgyis a pocilakó dönti el, mikor áll készen a nagy útra.
BPD-jüket is még a korai időszakban összehasonlitottam és pár tized mm különbséggel napra pontosan egyforma volt.

Hanee!
Tudsz nekem német-magyar jogi szótárt ajánlani? Olyat, ami tényleg jó és minden benne van.

Rokica!
Gratulálok a bejelentéshez. Ekkora pocit nem könnyű eldugni. Biztos férfiakkal dolgozol, ők pedig vaksik az ilyen dolgokhoz.

Mindenkinek megy a drukk és vigyázzatok magatokra!!!

Már 14 kilónál tartok megint és nem is eszek édességet. Kép

Andi
andi18

Sziasztok!
Látom beindult az élet, már ami az írást illeti. Alig tudtam visszaolvasni. Az éjjel sokáig fenn voltam, hála a gyermekemnek... már most szoktat az éjszakázáshoz...
Amint sikerül kényelmesen elhelyezkednem az ágyban, beindul... élvezi a helyzetet...

Hanee
én is az ásványvizes vagy az Almdudleres üveggel fekszem...

Drukk mindenkinek, akinek gondja van!!!

Rókica, hogy tudtad eldugni a pocidat? Ez már bizony alaposan gömbölyödik!!!!
Vendég

Képzeljétek, vettem egy babaágyat, matraccal, meg minden kutyafülével, ami hozzá kell. Használt, de csak kétszer aludt benne az illető, úgyogy tök újnak néz ki. Kép Pici lányom is örül neki, mert ma délután rendíthetetlenül rugdos Kép

Gem
26+5
gemini

Köszi Tündérke!

Pont erre voltam kiváncsi. Viszont úgy hallottam, hogy a formanyomtatványt le lehet tölteni innen a netről is.

Hanee!

A mini-manóban találkozzunk, mert pont ellentétes iányból jövünk. Viszont talizhatunk ott előbb.
A szexes témán nagyon jót vidultam.Kép

Mircike!

Beöntést én is mindenképpen akarok.
A fertőzés veszély miatt is, és amiatt is, hogy nyugodt szívvel nyomhassak.
Volt aki azt írta, /úgy emlékszem egy másik topikon/ hogy felesleges, mert a szülésznő, és a doki is láttak már ilyet, de Laci még soha sem látott engem bekakilni, és szeretném ha ez a jövőben is így maradna.Kép
Én Haneeval megyek az biztos.

Ancsika!

Nem vagyok beteg, csak Vanda csinált egy tök jó táblát, és gondoltam, ha már így alakult átadom a stafétát, mert egyre kevesebb időm marad az itthoni teendők miatt, /már nagyon túlbuzgokKép/ és amúgy is előbb szülök, mint ő. Akkortól meg már tuti nem fogom tudni a táblát megoldani.

Minden visszatérőnek puszi.
És tényleg nagyon vigyázzatok magatokra. Most is hidegfront jön.

Rókica!

Én is úgy tudom, hogy az Istvánban nincs. Szültek ott ismerősök.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska nagyon szivesenKépLáttam a Péterfys topicban is feltetted a kérdést,de ott se válaszolt senki,gondoltam majd énKépAzt nem tudom,hogy a netről is le lehetne-e tölteni,de szerintem abba szivesen belekötnek,az a biztos,ha a TB-től hozol eredeti nyomtatványt.Viszont arra nagyon vigyázz,hogy a melóhelyeden mindent pontosan töltsenek ki,akár többször is nézesd át,mert nekem csak 1! kocka maradt ki,és 1,5!!!évet vártam a pénzemre.Ha nem járok utána a dolognak,a mai napig csorgó nyállal lesném a postást.Úgyhogy légy nagyon rámenős!

Csajok!Kész az alma a pitéhez,de előrelátó vagyok,és csak holnap gyúrom be a tésztát,és sütöm meg a pitét,mert különben elfogy.

Kép

Kép
tündérke26

Lányok!

Megkaptam a cukorterhelés eredményét.. ami mondhatni tökéletes lett: 4,3 mmol/l (bár nekem referenciatartománynak 3,3-5,5 van a papira irva, nem 8,0 a teteje!

Viszont a vizeletvizsgálatomban van egy-két aggasztó tényező:

FVS 62/látótér (1-5-ig normális).
Mi a fene az az FVS?
Bacterium 1328/látótér (1-1200 normális)
Ez nagy baj?
Viz.Üledék.megj - vese hámsejt - ez mit jelent?
és végül mi az a WBC? ebben nem nagy az eltérés, de azért van..

hmm ez az FVS aggaszt, az nagyon magas lett.. mi az?

hanee
hanee

Közben megtudtam, hogy az FVS az fehérvérsejt. És ez valamilyen fertőzésre utal.. valaki help mi! Valami egészségügyis!!! Szerintetek?

hanee
hanee

Lanyok!!!

SOS-ben tudnatok segiteni??
Hol kell intezni az Apasagi nyilatkozatot es mi kell hozza??Surgos lenne,mert holnap reggel inteznenk,bongeszem a netet mar 1 oraja,de sehol nem talalom.A 7. keruletben lakunk.

Visszaolvasasban aprilis 4nel tartok,ugyhogy meg van mit bepotolnomKép

De a legfontosabb:
MINYU HIREK:
Holnap 9kor lesz UH,ha nem nott Nandi,akkor meg reggel megszaszarozzak valoszinuleg.SZORIIIITSATOOOOOOOOOOOOOOOOOK!!!!!!!!!!

Kriszta es Akos
35+0

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!
Bocsi hogy ilyen ritkán jelentkezem csak a Gigi itthon volt a héten és igen leköti az idömet. Bevallom öszintén mára már elég rongy vagyok, a folytonos foglalkoztatotsággal! És estére már sirásig fáradok. Na ennyit a panaszkodásról!!

Nagyon nagyon szoritok a rászoruloknak!!!!

Üdvözlöm a frissen érkezöket a csapatban.

Képzeljétek mostanában nagyon ritkán érzem Noémi mocorgását, de ha igen akkor nagyon brutál. Kicsit azért parázok, de csak jövö csütörtökön megyek a dokihoz!

Hanee!
Az orrszivó nagyon fontos, de szerintem is csak akkor ha náthás vagy folyik vagy még indokoltabb!! Viszont ha kell akkor valoban használni kell, mert a Giginek például ha a gyomrába rakodik akkor (szerencsére) kihánnya. De ez még a jobbik eset. Szörnyübb lenne ha máshol rakodna le. Tehát szerintem is fontos!!!

Husz perce ülök itt kb, és már most beszakad a hátam! Most megyek is és ha a Gigi elaludt, akkor még jövök!!
Puszi mindenkinek!!!

Giggancs (29+4)
giggancs

Bkriszta!
Ha jól emlékszek az önkormányzatnál, de az is lehet hogy a korházban ahol szülsz. Megadom a számát az anyakönyvi csoportnak és azt hivd fel. Biztos megmondják ott: 462-31-23
A számot onnan tudom hogy én is kerületi vagyok!

Giggancs
giggancs

BKriszta:
Bemész a kerületi Önkormányzathoz, kikérsz egy állapotjelentést magadról a népességnyilvántartónál (hogy hajadon vagy), és azzal átcapflattok az anyakönyvi csoporthoz és ott kértek formanyomtatványt, kitöltitek, stb.. ott azt már megmondják. Személyes iratokat (személyi, taj kártya, tb kártya, ilyesmi) a biztonság kedvéért mindent vigyetek!

Aztán majd számolj be miből áll és hogyan, mert május elejéig nekem is el kellene intéznem..

a kérésemre senki?
Szerintetek lerohanjak holnap a körzetimhez, vagy várjam meg a dokimat a dologgal?

hanee
hanee

Sziasztok!
Végre ide jutottam!
Hanne!
Tényleg de jóóóóóóóóóóó!
Egy napra vagyunk kiírva és a lányok Lilik lesznek!
Lehet,hogy sikerül!

Mircimama!
Nem tudom még hogy lesz a szombatunk de azt tudom hogy megyek és akkor valoszínü egyedül érkezem!
Mert a párom lehet,hogy dolgozik és akkor a fiúkat át visszem anyuhoz addig!

RITA

rita77

BKriszta!Én is VII.ker-be lakok,és tudtommal az önkormányzatnál kell,az Erzsébet körúton,a Blahánál.

Kép

Kép
tündérke26

Bocsi, Hanee, nem tudom mit jelenthet. Csak a kútfejemből, ha több fehérvérsejt van mint átlagos, az fertőzésre utalhat. Nincs hólyaghurutod?

WBC - white blood cell (fehérvérsejt)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

hanee!Szerintem csörgesd meg dokibánkat,és kérdezz rá,gondolom,tud mit mondani.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Rokica:
A hólyghurutnak mik a tünetei? És ha az van, az veszélyes lehet a babára? Sosem volt ilyesmim.. sőt semmilyen fertőzésem sem volt soha alulról.

Tündérke:
Az lesz, holnap felhívom ha másért nem, a magam megnyugtatása végett! Kép

hanee
hanee

Sygnum, Csmarti, Johanna, Moni, Mzx,

Koszi.Kép Jol esik, hogy meg elekeztek ram. Hogy valaszoljaka kerdesekre, teljesen nyitva vagyok egy ujjnyira. A doki mondta, hogy ha igy haladok koraszulunk, marmint 36 hetre szamitsak inkabb, de egyebkent nem nagyon aggodik. Ket hetenkent kell jarnom kontrolra es ennyi, en meg azt nem is banom legalabb jo sokat latom babot. Kép Mellesleg akkora a hasam, hogy valoszinuleg abbahagyatnak velem egy-ket taplalekkiegeszitot. A szulesznom szerint olyan a verkepem mint egy elefantnak (meg igy 30 hetesen is 130as a hemoglobinom), azt mondtak, hogy ha nagy a gyerek, akkor valoszinuleg leallitanak egy-ket dologrol. Kép En meg buszke vagyok, bar azert nem all szandekomban 4 es fel kilos babat szulni. Kép

Az apasagi nyilatkozatrol jut eszembe...csak hogy eletem az elmult egy honapban vegkepp a feje tetekere alljon, errol az anyakonyvezetoi hivatal gondoskodott ket napja. En is bevonultam, hogy tajekozodjam az apasagi nyilatkozatrol, ahol mosolyogva kozoltek hogya gyermekem apja NEM TEHET apasagi nyilatkozatot. Van egy 300 napos ugynevezett turelmi ido a valastol szamitva es amig az le nem telik, automatikusan a volt ferjre irjak a gyereket. En ott helyben leultem es bogtem, erre a kedves anyakonyvvezeto, meg jol le is szidott, hogy minek hoztam magam ilyen helyzetbe. En meg erre jol elkuldtem a sunyiba, hogy hogy mereszel itelkezni, ugy hogy goze sincs semmirol, erre jol befogta. Szoval sirva tavoztam a varoshazarol... . De termeszetesen nem hagyom magam! Kép Nem tudom emelekztek-e ra, de en mar egy valoperes ugyvedet kirugtam, na most ennek is nagyon erika dolog. Kép Beszeltem vele es ez is azt fujta, hogye loszor megszulik, aztan volt ferj lemond, utana meg apa nevere veszi. 10perc baratsagos uvoltozes utan fogta fel, hogy en ezt nem akarom es azonnal nezzen utana. Ennek persze az lett a vege, hogy en utanajartam es csodak-csodaja, van ra lehetoseg, hogy szuletes elott ezt elintezzuk. erre visszahivtam az ugyvedem es kozoltem vele a paragrafust es a bekezdeseket mely alapjan meg akarom tamadni az apasag velelmet. Tudjatok, mit mondott?? "Uhum...de hat azert maga csak ne olvasgassa CSJT-t (csaladjogi torvenykonyv).) Kozoltem vele, hogyha o intezkedett volna nekem nem kellene, most pedig alljon neki. Tisztara abszurd, hogy a gyermekem apja nem ismerheti el a gyereket mert egyszeruen nem engedik neki. Nagyon remelem gyorsitott eljarassal sikerul mindent elintezni. Apaja nem volt tul boldog, de inkabb nem idezem. Kép Jaaaj, vele is annyi a bajom. Tudjatok, mar alig vartam, hogy hazaerjek Kuwaitbol, de amiota itthon vagyok tobbet rohangasztam, mint a munkahelyemen. Mar alig varom, hogy legalabb a lakas keszen legyen....

Kulfoldi apukasok: ugye nem kell sehova elore bejelnteni, hogy nem magyar utoneve lesz a gyereknek? Rank nem vonatkozik az utonevszabalyzat az apa kulfoldi allampolgarsaga miatt, ugye?

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Nahát Pmama!Nem irigyellek,micsoda emberek vannak,még mindig meg tudok döbbenniKép

Kép

Kép
tündérke26

GiggancsKép,HaneeKép,TunderkeKép koszonom szepen a valaszokat!!Kép Ha sikerul elintezni,holnap mindenrol beszamolok.

Jo ejt!
Kriszta es Akos
35+0

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Gemini!
Én eddig a 3. trimeszterben érzem a legjobban magam. Remélem, így is marad.

Márti!
Most csak a szülésről meg a kórházról beszélgettünk, de nem igazán orvos-páciens viszonyban, valahogy sokkal lazábban. A múltkor viszont a nyaralástól a teniszig mindenről. Remélem ez így lesz vajúdás-szülés alatt is.

Timmba!
Nálunk nem csinálnak automatikusan B-strepto szűrést, pedig sztem kellene. Én ezért kértem.
A gátmasszázst megtalálod a www.nandu.hu -n.

Johanna!
Köszi szépen, de sikerült az egyiket beszerezni, a többit meg megrendelték, holnapra itt is lesz. Sőt! Még a homeós füzetecskéket is megkaptam. Teát már megvettem, masszázshoz még nem vettem olajat. Nem tudom, hogy búzacsírát vagy orbáncfüvet vegyek. Az orbáncfű állítólag gyorsabban hat. Én a 36. héten akarom kezdeni a teát, a bogyót meg a 38-tól.
Ne aggódj, én sem tudom, mikor mit dug ki. Azt hittem, tudom, de tegnap doktor bácsi kívülről elmutogatta, mije hol van és sokkal nagyobb, mint gondoltam. Amit a fenekének hittem, az a háta, amit a lábának, az a térde és így tovább.

Hajni!
Szorítok nagyon!!! Fel ne kelj!

Ancsipancsi!
Éjjeli WC-re mászkálás nálam sincs. Kb hetente 1-szer ki kell mennem éjjel, de többször nem.

Vikó!
Ha nem okoz problémát a szex, akkor mehet. Én sajnos keményedek tőle.
Balcsis sztori nagyon tetszik!

Rokica!
Én le szoktam írni a kérdéseket és szépen előveszem a listát a dokinál. És még így is van, ami kimarad.

Mirci!
Ha zavar, hogy más is jöhet kitolásnál, akkor kérd a beöntést. A lényeg, hogy te "jól" érezd magad. Ha ezen görcsölnél, akkor akár le is állhat a vajúdás. Engem pont a beöntés zavarna. Mindenki saját érzése szerint csinálja. Ez a fontos. Fertőzésveszély elméletileg nem lenne szabad, hogy legyen, mert le kellene rögtön törölniük, ha jön valami.

Hanee!
A hámsejt nem gond, viszont, több a baci is meg a fehérvérsejt is, lehet vmi enyhe fertőzésed van?
A 3,3-5,5 a normál éhgyomri cukor határértéke.

Pizzamama!
Ha az apasági miatt úgyis menned kell majd az önkorm-hoz, azért kérdezz rá a névre is. Tényleg disznóság ez a 300 nap válás után, már én is hallottam róla. Remélem sikerül elintézned, de neked pihenned kéne! Maradjon csak bent a 37. hétig a baba!

Pöttöm ruhái kimosva, kivasalva sorakoznak a szekrényében. Remélem nem lesz velünk semmi gond, de nem akartam, hogy ha véletlenül feküdnöm kellene, akkor más csinálja meg.
És képzeljétek, megvan az első időpontom NST-re! Igaz, hogy máj.2., de beíratta a doki. Olyan furcsa, hogy már csak bő 7 hét van hátra.

Éva

Kép
sygnum

Hú lányok ti nagyon sokat írtok!
Komolyan mondom jegyzeteltem kinek mit írjak!:-)

Szóval először is köszönöm a szívélyes fogatatást mindenkinek!

Vanda!
Ez a táblázat csudajó nagyon tetszik!
Megisragadom az alkalmat és leírom a mi törpénk neve Zsombor lesz, és tegnap volt 1450 gramm
Szent Imrébe fogunk szülni!

Johanna, Sygnum!
Elgondolkodtam ezen a 28.-dik héttől való homeobogyó szedésről, szerintetek is hamar van?

Hanne!
Nekem tetszik nagyon a két név együtt!
Igen szeretnék tőled rendelni Cd-t!
Azt még nem tom hogy jut el hozzám de érdekel mindenképpen!

Hajni20!
Nagyon vigyázz magadra! Pihenjél minnél többet!

Mzx!
Detto ugyanaz van mint nálad én se pisilek éjszaka és én is nagyon nehezen alszom el ha felébredek...

Vikó!
Együttérzek veled!
Énis már pakolászom a cégnél jövőhéten dolgozom utoljára!

Manó
(30+4)
manó27

Sziasztok,

Hanee: bár már lehet, hogy nem aktuális de én mindenképpen a dokihoz mennék nem a körzetihez. Remélem nincs semmi komoly, de a fehérvérsejt emelkedés tényleg egy kisebb fertőzésre utalhat. Azt hiszem most nincs hatással a babóra. Az eleje és a legvége a legveszélyesebb...

Manó: leszállíthatom én is neked a CD-ket, de kaphatod postán és Hanee is a kórház közelében lakik, úgyhogy rengeteg megoldás van a cd megkaparintására. :-)) De jöhetsz ám talira is és akkor ott személyesen átveheted... :-))

Gem: sajna csak egy szülésznő volt ott tegnap, aki nekem nem jött be. Fiatal volt, még nem szült és én mindenképpen olyat szeretnék aki már szült...

Bkriszta: apasági tényleg úgy működik, ahogy a lányok leírták, mi már túl vagyunk rajta, hát nem volt egy nagy élmény. Valahogy nem vették jó néven, hogy házasság nélkül születik. Persze nem mondták, csak láttam a néni fején...

Mirci: én szerintem egyedül érkezem és talán 1/2 3 körül.

Teát, bogyót én is csak a 36. hét körül fogom szedni és inni. Szerintem sokaknak segített, de olyan is van, akiknek nem. Akik császárral szülnek, azoknak is lehet ám homeósbogyókat, de másra, mondjuk a sebek gyógyulására és ilyesmire. De elviszem a füzetkét és akkor böngészhettek benne.

Homeopátia: sok orvos nem hisz benne, pedig hát sokkal jobb módszer, mint a rengeteg kemikália. De hát ők azokban hisznek, mármint a gyógyókban, ehhez szíve joga, én viszont tuti nem mérgezem magam hülyeségekkel. Pl. egy kis fertőzésre, fokhagyma, teafa és társai, méghogy én antibiotikum, hát már ha az összeset beszedtem volna réges régen rezisztens lennék az összes félére. Nem is beszélve a széles spektrumú szarokról. Egyszerűen felháborit ez a sok gyógyszer.... mindenre megoldás egy tabletta. Egy nagy lókakit, az életmódot kell az étkezést és ilyesmiket megváltoztatni. Na jó most itt erről nem nyitok vitát....

Márti: remélem nem szúrtak és békén hagytak. Olivás öntet jöhet, ha nincs benne: ecet, cukor és hasonló nyalánkságok... Imádom a zöldségeket.

Minyunak drukk, remélem nem kell megcsászározni. De ha mégis, akkor is nagyon jó esélye van babácskájának....tehát minden rendben lesz vele. reméle a doki a legjobb megoldást választja nála.

Most ennyi,

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Jó reggelt!

Manó!
Sztem korai a 28. hét. A 36-37. héttől ideális. Szerintem. De én nem vagyok homeopata.

Johanna!
Képzeld, az én nőgyógyászom azt mondta, mikor a homeobogyókról kérdeztem, hogy ő nem ért hozzá, de milyen szerekre gondoltam. Mikor felsoroltam, ismerte őket és azt mondta, nyugodtan használhatom, már volt, aki ilyet vitt nála szüléshez. Nagyon örültem neki, hogy így reagált és nem utasította el, azzal, hogy hülyeség. És még azt is tudta, melyiknek milyen hatása van!

Gyógyszerdologban egyetértek veled, én is nagyon ritkán szedek, de azért néha muszáj. Az a baj, hogy az antibiotikumokat (ami nagyon-nagyon jó, hogy vannak!) nem úgy használják, ahogy kellene, túl gyakran és nem célzottan. Meg némelyek a fájdalomcsillapítókat is úgy eszik, mintha cukor lenne.
Egyébként az a legnagyobb baj, hogy az emberek nem hajlandók tenni szinte semmit a gyógyulásukért (tisztelet a kivételnek). Azt várják, hogy az orvos majd meggyógyít, az meg csak gyógyszert tud felírni. Sok beteg a tornával is így van, befekszik hozzánk a reumára és várja a csodát. Egy kis életmódváltoztatás, egy kis torna, ugyan már, majd a tabletta, amit az orvos ad. Ezt én is utálom.

Lányok!
Homeobogyók tényleg sokmindenre vannak (még a terh. alatti szalagfeszülésekre is), nézzétek majd meg Johanna füzetét. Én a mellgyulladás megelőzésére való bogyót is megveszem.

Márti, Minyu!
Szurkolok, hogy ne legyen sem felszúrás, sem császár!!!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok lányok!

Egész éjszaka képzelt beszélgetések zajlottak a fejemben arról, hogy felhívtam az orvost és beszélgettem vele a leleteimről.. legalább 30-szor lefutott az agyamban, hogy mit kérdeztem és hogyan. Mint valami kisiskolásnak aki épp készül megmondani a szomszéd srácnak, hogy szerelmes belé.. vagy nemtom. Igazából a leletem idegesít ez azért van. Fel is hívom ma. A körzeti orvos csak futó ötlet volt, rájöttem hogy nem volna túl szerencsés oda menni, mert az olyan, mintha megcsalnám a dokimat egy másikkal. Végül is ezt a vizsgálatot ő kérte nem a körzetim. Gondolom ha aggasztó akkor úgyis berendel előbb..

Manó:
Itt lakom a Hadak útja 4 alatt, gyere át a cd-ért, szerintem az a legegyszerübb.. vagy összefutunk valahol. Melyik dokihoz jársz amúgy?

Pizzamama:
Örülök én is, hogy előkerültél! Már kezdtelek hiányolni Kép
Ez az apasági dolog úgy működik, hogy főszabály szerint az apaság vélelme illeti meg a házastársat a házasság megszakadása után is, ha a magzat születése és a válás között 300, vagy kevesebb nap telt el. Mert ugye a jog úgy veszi, hogy amíg férjnél vagy, addig nem fekszel le mással. De úgy tudom mód van rá, hogy a férj nyilatkozatot tegyen arról, hogy a gyerek nem az övé és az apja nyilatkozatot tegyen, hogy az övé. Egyébként ha a házassági levél másolatát nem viszed, akkor automatikusan a te nevedre kerül a gyerek, főleg ha azt mondod bent, hogy nem vagy férjnél.. én nem tudom az ügyvéded miért mondta, hogy nincs rá mód. Sajnos a gyakorlatot nem ismerem ilyen téren (nem vagyok családjogi ügyvéd és ráadásul inkább az orvosi jog és büntetőjog érdekel mint ez), de biztos vagyok benne, hogy van rá mód, hogy egyből a párod vegye a nevére a babát! Szóval jól teszed, hogy utána jársz és ne keseregj akkor sem, ha esetleg valami konok hülye szabályba ütközöl, mert mindenre van megoldás a jogban is, csak meg kell találni - legfeljebb utólag kell egy kevés ügyet intézni. És szerintem válts ügyvédet Kép Aki azt mondja egyből hogy nincs megoldás az ne menjen ügyvédnek szerintem Kép Jó mondjuk nem lepődök meg azt nézve, hogy milyen arcok járnak az egyetemre is..

Johanna:
Én a fertőzés miatt csak azért aggódok, mert azt tudom, hogy ha pl. van egy torokgyulladásom, az nincs hatással a gyerekre, de ha pl. valamilyen hüvelyi fertőzésem van (amiről esetleg nem tudok és nincs tünete), az úgy tudom hatással lehet rá is.. koraszülést okozhat és még sok egyéb fincsiség. Én ezért aggódom magamat halálra csak.

Lányok! Tegnap megkaptam az egyetemtől a határozatot, engedik a korábbi vizsgázást (mit tesz hogy bementem megmutatni a hasamat nekik) Kép Úgyhogy ha minden igaz, jövő héten polgárjogból megejtem a dolgot

hanee (27+2)
hanee

Mindenkinek szépjóreggelt!

Bkriszta!
Minyunak nagyon szorítunk, hogy minden rendben menjen! Akár így döntenek, akár úgy. Légyszi tudósíts!!!Kép

Sygnum
7 heted van hátra! Az nem semmi. Akkor te már tényleg a célegyenesben vagy!Kép

Pizzamama
Ha valamit megtudsz ezzel a külföldi keresztnév anyakönyveztetésével kapcsolatosan, légyszi tájékoztasss. Mert nekem eddig mindenki csak azt mondta, hogy "ó az nem probléma", csak ahogy én az itteni bürokráciát ismerem, mindenki akkor fog megrökönyödni, amikor face to face találja magát a szituációval, mert akkor már semmi nem lesz olyan egyszerű. Szóval ha bármit megtudsz, légyszi mondd el!
Holnap jössz???

Pusszantás
Gem
26+6
gemini

Sziasztok!Kép

Bocsi hogy bepofátlankodom, de most tudtam meg hogy magas az AFP-m( nem mondták meg mennyiKép )
Volt valamekyikőtöknél magas????
Teljesen kivagyok, pedig tudom, hogy sokszor nem ad valós eredménytKép
Segítsetek!
És csak kedden mehetek UH-raKép

Mea
mea

Gemini:
BKV-val hogy kell odamenni a Mini-Manóba? Bocsi hogy ennyi hülye kérdést teszek fel, de az autóm tele van pakolva autóalkatrészekkel és valószínüleg nem fogok tudni azzal menni, viszont busszal még soha nem voltam ott (Budán lakom, Etele térnél - piros hetes végállomás).

Mea:
Azért jó lenne tudni mi az a magas?
Már csak azért is, mert pont mostanában szűkítették a határértékeket és ami 4 hónapja normális volt, most lehet hogy magas. Nekem pl. 1,9 volt, ami a 0,8 és 2,5 között pont félúton van, de a dokim azt mondta, hogy igazából a legjobb az, ha 1,0-1,3 közé esik, és az 1,9 picit "magasabbnak" számít. Az orvosok hajlamosak azt mondani a normálisan elfogadottra is, hogy magas. Még ha 2,3 is, az sem valószínű, hogy bajt jelent. Szóval először is nyugi, másodszorra pedig tudd meg az értéket és akkor valamit tudunk esetleg mondani mi is Kép

hanee
hanee

PizzamamaKép
Olyan nevet adsz a gyereknek amilyet akarsz. Ha Antineoralgikának akarod elnevezni az is ok, ha az apa külföldi állampolgár (fiam Christopher Tomas Jackson és nem volt egy szavuk sem az anyakönyvezésnél).

Azonban! Ha jól okoskodok, és ha nem sikerül az apasági lemondás-elfogadás procedúra, és ha az előző férjed magyar volt, akkor bizony számíts arra, hogy a gyerkőcnek magyar utónévkönyvi neve kell legyen, aztán esetleg névváltoztatással mást is adhattok neki. szüval ennek is nézz utána mielőtt meglepi lenne.

MircimamaKép
Én egyedül megyek! Portásbácsi igy számítson. Azt hiszem sajtkóstolót viszek Nektek lányok, meg franciakenyeret vajjal. Bocsi, de nem lesz időm mást készíteni.

HaneeKép
Fehérvérsejt a vizeletben lehet egy begyulladt fogtól, de szerintem inkább a baktérium miatt ami határértéken éppenhogy felül van! Mindenesetre nézesd meg a leletet a dokiddal!

Pusszancs mindenkinek, most megyek a körzetihez.

Üdv,
MJ-Móni és a 26 hetes Adrian.
mj__móni

Hanee!Kép
Köszi a bíztatást.

Mea
mea

Pizzamama KépKép
Hurrá, már annyira hiányoztál!!
Nem semmi ez az apasági procedúra, ráadásul képzelem milyen kedvesek voltak veled az önkormányzatnál Kép. Az életben már többször rájöttem, hogyha magunk nem járunk utána a dolognak, akkor ott vernek át ahol csak akarnak Kép Ez így van bármivel sajnos, építkezés, lakásdolgok, orvoslás és bármi bármi.. a végén tehetnék egy amolyan "élet-univerzál-diplomát", annyira szakik Kép leszünk mindenben.
Azért drukkolok, hogy sikerüljön rögtön apuka nevére venni a babát és ne kelljen még egy külön procedúrát majd végigjárnotok az átíratással. (csak zárójelben kérdezem, hogy ha esetleg nem is sikerül édesapja nevére íratni születéskor, a Tiéd nem is jöhet szóba???? Hogy legalább a volt férjed kimaradjon végre..)

Hanee Kép
A fehérvérsejt a vizeletben kezelésre szorul, de ezt az orvosod kézbe fogja venni, ha megmutatod a leletedet. Mindenesetre elég gyakori jelenség a kismamáknál, úgyhogy ne ijedj meg.

Manó27 Kép
Jegyzeteltem, és beírom az adatokat. 27 éves vagy? - beírhatom ezt is? Első baba lesz?

Mea Kép
A magas afp dologhoz írd meg légyszi, mennyi az a "magas", és így jobban tudunk tanácsot is adni.

Lányok, én tegnap voltam a dokimnál, amolyan laza beszélgetésen, mondtam neki, hogy sokat keményedek, emelte a magnéziumot és hát ez már standard, hogy alacsony a vasam, úgyhogy azt is emeltük. Megnézte a méhszáj állapotát, szerencsére minden rendben van, még mindig 3000-es. UH-val nem nézett, valahogy nem szeret sűrűn ultrahangozni, pedig olyan régen láttam Petit. Négy hét múlva megyek vissza, akkor lesz kötelező uh egyébként is, - remélem jól fejlődik Maszatka, mindig mindenki kicsinyli a hasam- nem értem ha valaki nem hízik 20 kg-t, akkor csenevész gyereket szülhet csak?! (a szomszéd idegesített fel tegnap)

Még nem tudom, hogy holnap veletek tudok-e tartani a találkára, mert a hét elég zűrös volt, napok óta nem alszok (nem tudok aludni, furcsa, mert nagyon álmos és fáradt vagyok, de csak jár az agyam mindenen). Ha megyek Mirci Kép akkor én is egyedül, valószínű vmi süteménnyel lepem meg a társaságot, túrós rétes vagy ilyesmi Kép

Köszi a táblázat dolgokat, próbáltam követni, kit kell javítani, ezek a legközelebbiben benne lesznek.

Minyuért nagyon izgulok, mit tudtok róla? Ha Nándi mára nem hízott annyit, amennyit várt a doki, akkor már akár császározhatják is őket?

Hajni20 Kép
Végülis be kellett feküdnöd a kórházba? Mi újság van veletek? Megy a sok drukk nektek is.

Vanda
26+0 (kezdjük a 27. hetünket!)

Vanda

Kép
vanda

Lányok köszi nektek a megnyugtató szavakat mindenkitől Kép Most hogy belegondolok, akár lehet a fogamtól is: ugyanis nő a bölcsességfogam.. és ez bizony néha be is van picit gyulladva. Természetesen fogorvos látott már, de nem tud vele mit csinálni, azon kívül, hogy mossak fogat és hát kitisztította az inyemet.
Viszont azért a dokit felhívom ma, biztos ami biztos.

hanee
hanee

Hanee:

Sztem is hivd fel az orvost, az a legbiztosabb. Hólyaghurutot onnan lehet felismerni, hogy borzasztó kellemetlen, állandó pisilési ingerrel jár, mintha fájdalmasan tele lenne a hólyagod, de csak egy pár csepp jön, és az is éget, szúr, fáj. Ha olyan szerencsés vagy mint én, akkor még azt is érzed, hogyan görcsöl a hólyagod meg a hugyvezetéked. Iszonyú kellemetlen. Persze a legtöbb nőnek nem ilyen durva, és van olyan is, akinek szinte tünetmentes, ezért lenne jó a dokival tisztázni. Ugyanis ha nincs kezelve, felmehet a vesére is. De azt meg onnan tudnád, hogy fájna veséd és lázas lennél.

Pmama:

Szerintem jól meg kellett volna rugdosnod azt a nőszemélyt az önkormányzatnál, micsoda bunkóság!!! Egyrészt mi köze hozzá, ha már mond valamit egy terhes bőgő nőnek, akkor legalább kedveset mondjon. Miből kéne tudnia egy átlag nőnek aki nem ezzel foglalkozik, hogy mi az erre vonatkozó szabály? Meg egyáltalán, nem a középkorban élünk! Felháboritó maga a törvény vagy mifene, de a hozzáállás még felháboritóbb!!!

Sajnos név ügyben nem tudok neked segiteni, mert bár nálunk párom amerikai, nem az ő nevét kapja a baba, tehát ilyen gond nincs. Meg a keresztneve is magyar lesz.

De mi kaptunk a nagykövetségről mindenfajta papirt, hogy mit kell csinálni, hogy a gyerek megkapja a szülő(k) állampolgárságát. Ez nem egészen ugyanaz, persze, de elintéznivaló.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vanda!
Nehogymá ne gyere!Kép Én is tökre fáradt vagyok, meg így is csak 4 körül tudok odaérni, amikor már se kaja, se ruhaválaszték nem lesz, de azért mindenképpen jövök. Szóval légyszi légyszi!Kép
Képzeld, én kaptam egy UH-t a jövő hétre!Kép Tökre örültem neki, mert a 19. és a 32. heti UH között elég nagy a távolság, és már kezd hiányozni, hogy nem láthatom a babómat.

Hanee!
Én a piros hetessel elmennék a Bosnyák térig, onnan pedig a 3-as vagy a 62-es villingerrel 1 v 2 megálló, de ahogy a térképet nézem, inkább 2 megálló az Örs felé.

Gem
26+6
gemini

Pizzamama!
Csak hogy érezd, nem vagy egyedül, elárulom, hogy minket meg azzal szivatnak az önkormányzaton, hogy a párom nem köthet velem házasságot, mert nincs útlevele. Igaz, hogy az EU-n belüli utazáshoz tök elég egy EU-n belül már egységesített személyi igazolvány. De amikor az ügyintézőnek mondod, hogy nem tudja elhozni az útlevelét, mert neki olyan nincsen, mert a személyi igazolványával utazik, akkor a válasz csak ennyi: "Az nem létezik. Menjen haza, és hozza el az útlevelét." Kép Na erre vegyél mérget!
És mindez történik akkor, amikor már ezer kört megtettél, két hónapja intézed az összes szar papírt, futsz ide meg oda, fizetsz fűnek-fának, mindenki munkáját ezerszer leellenőrzöd, mert ha nem teszed meg, utána te szívsz mind anyagilag, mind lelkileg, mind időben. Szóval tök jó, mert így az ember még fel sem tud készülni a saját házasságára, mert ugye az önkormányzat úgy küld el, hogy majd értesít, hogy elfogadta-e. Tehát se nemet, se igent nem mond, te meg ülj tűkön az utosó percekig, hogy vajon összejön-e, és ha nem, akkor hogy fogod intézni 9 hónapos terhesen az apasági nyilatkozatot. Szívás az egész.Kép

Gem
26+6
gemini

Mea!

Szerintem amennyire lehet ne pánikolj be még, egyrészt nem tudod, mi a pontos eredmény, másrészt az AFP hires arról, hogy fals magas eredményeket hoz! Az én dokim nem is volt hajlandó az AFP eredményt ultrahang nélkül kommentálni, és szerintem teljesen igaza volt!!! Szerintem tök gonoszság volt ezzel idegesiteni téged, hogy magas az eredmény, mikor az UH-ra majd csak egy hét múlva mész, és anélkül nem jelent semmit a szám. Az UH-n majd megvizslatják, hogy minden rendben van-e vele, magas AFP-vel pedig biztos még tüzetesebben végignézik.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Mea!
Az egyik barátnőmnek 4,5 lett az egyik AFP-s értéke (sajnos nem tudom melyik, de ez jóval a megengedett érték fölött van). Elküldték genetikai uh-ra, ahol meg mindent rendben találtak, úh. első körben ne aggód magad halálra! Viszont mi az, h. nem mondják meg az eredményt? Én ezt nem értem. Ha vki tudhatja, az te vagy, nem!? Lányok, mit gondoltok? Csak az orvosa közölheti ilyenkor az eredményt?
Mea, nyugi! Az uh. sokkal pontosabb eredményt fog adni!

Márti
csmarti

Gemini Kép
Még meglátjuk, sajnos a páromhoz is igazodnom kell (vagy neki hozzám? Kép) hogy legyen aki felvisz Bpre.

Mea Kép
Ne hari, most látom hogy nem is tudod az értékét, csak azt hogy magas...

Kifolyik a szemem, egy-egy samsonite bőrönd van a szemem alatt. Olvasok, csak nem látok.

Csmarti Kép
Huhh azért az a 4,5 viszont igen sok. UH alapján minden rendben volt, akkor miért ilyen magas? Mert elvileg a magas érték nyitott testrészekre utal. Lehet ez is az egész afp-mizéria elavultságát támasztja alá és hivatalosan is "törölni" kellene a vizsgálatok közül?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Mircimama! Én is egyedül megyek, viszek ezt-azt. (Henci nem jelentkezett)

Szerintetek normális, hogy 8hetesen készült utoljára vérképem és ennyi? Utána már csak a 15. héten egy vércsoportmeghatározás és vizeletből csak a bacikra - ami negatív lett. 16. hét AFP és utána már csak UH-k és a két cukor (24., 28.hét). Pl. honnan tudjam, hogy most hogy áll a "vaskészletem"? Egy csomóan írjátok, hogy így-úgy kell szednetek különböző kiegészítőket, mivel ez-az kevés. Tisztára idegesít, jövőhéten szerdán megyek dokihoz és megkérdezem. Amiről lemaradtm, már úgysem lehet pótolni a szervezet részére visszamenőleg, remélem, nem lesz gond! Amúgy múlthét előtti pénteken vették a 28. heti cukrot, ha emlékeztek, múlt hét kedden átvettem az eredményt és felhívtam a dokit, még sehol semmi... ehétre ígérték a visszahívást... úgy látom, már PÉNTEK VAN!!! Folyamatosan itthon vagyok és a mobilom éjjel-nappal be van kapcsolva. Kezd tele lenni a hócipőm! Most váltsak orvost, valakire, akit érdekel is a hogylétem és igyekszik javítani rajta?

Mit gondoltok?
timmba

Sziasztok!

MINYU HIREK:
KépKépKépKépKépKép
Szuperul szoritottatok!!!! Nandi baba mar 2400 gramm, ugyhogy a csaszar elmaradKépKépKép 3 nap alatt 150 grammot hizott
Viszont szoritasotokra meg mindig nagy szukseg van,mert jelenleg 7-8 perces eros kemenyedesei(75-os) vannak Minyunak. A mehszaj szerencsere meg mindig zart,igy akar meg egy hetig is kihuzhatjakKépKépKép

Apasagit nem sikerult elintezni,ma zarva vannakKép

Megyek pihizek,mert reggel arra ebredtem,hogy erosen faj a hasam alja,es magnezium hatasara sem mulik el teljesenKépRemelem,minden ok.

Kriszta es Akos
35+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Üdv minden kismaminak! Kép
Nagyon régen jelentkeztem már, sajnos annyi munkám volt, hogy nem volt időm írni. Belenézni még néha beletudtam a topicba, így nagyjából követtem az eseményeket. Remélem mostantól újra bekapcsolódhatok a beszélgetésbe!

Minyunak és Judytnak én is nagyon szurkolok, remélem benn tudják tartani még a babókat egy kicsit.

Pizzamama, Gemini
Mindkettőtök esetén ledöbbentem. Hogy emberek ennyire érzéketlenek legyenek! Legalább a gömbölyödő pocitokra lennének tekintettel, és ha tényleg nincs megoldás a problémátokra (ami mint kiderült nem is igaz!) akkor is legalább türelmesen elmagyarázhatnák a dolgot. Az a fura, hogy általában nők dolgoznak ezeken a helyeken, és pont ők nincsenek tekintettel rátok! Drukkolok, hogy időben sikerüljön rendezni a problémákat.

Mea Kép
Üdv, rég hallottam rólad! Szerintem se aggódj nagyon, az ultrahang sokkal biztosabb képet fog mutatni! Mindenesetre azért mielőbb menj el a dokidhoz, és ő majd elmondja a teendőket. Addig is nyugi!

Vanda Kép
Azért remélem a fáradtságon kívül minden rendben van veletek!

Hanee
Vérvizsgálaton nem voltál, csak vizeletvizsgálaton? Nekem a legutóbbi laborvizsgálatnál a fehérvérsejt számom (fvs vagy WBC) volt magasabb a kelleténél, 14.000 feletti, és ekkor volt néhány fehérvérsejt és baktérium is a vizeletemben. A dokim azt mondta, hogy 14.000-ig normális a fehérvérsejtszám terhesség idején, ezért 2 héttel később kontrollra kellett mennem, ahol már lejebb is ment 12.000-re. A háziorvosnál is voltam, aki még erre is antibiotikumot akart írni, de a nőgyógyász azt mondta, hogy nem indokolt szednem. Így újabb két hét után újabb kontroll vizsgálat lesz (jövő héten), remélem akkor is minden rendben lesz. Szóval szerintem ne aggódj, és semmiképp ne a háziorvosodhoz menj, a nőgyógyászod biztosan jobban tudja, hogy mi a teendő.

Rólunk annyit, hogy a 20. héten voltam utoljára UH-on, és a picikém még akkor sem volt hajlandó megmutatni magát. Nagyon titkolózik Kép! Április 20-án lesz a következő UH, de ha akkor sem mutatja meg milye van, akkor már lehet hogy nem is leszek kíváncsi a szülésig Kép!
Néhány napja pedig állandóan nagyobbnál nagyobb hülyeségeket álmodok! Veletek nem fordul elő ilyen?

Adri
adri77

újra próbálkozom.
sündidi

Sziasztok,

Johanna vagyok, úgy látszik nem tetszik nekik valamelyik hozzászólásom... és kivág a rendszer. Igy az új nevem: SÜNDIDI... jaj de vicces.

Johanna1975/Zsebi/Sündidi
sündidi

Sziasztok,

Mea: AFP ügyben nyugi.. nekem pedig hihetetlen alacsony volt és másodszori levételre is éppen, hogy a határértéket súrolta. Nálunk más a határérték mint más kórházakban, mondjuk ezt sem értem. de mindegy... Lényeg, hogy az UH és a geneteikus is azt mondta, hogy minden rendben.. persze én is paráztam napokig, de ez nem jó, se neked se babónak. Az egész AFP egy hülyeség... elavult szar... majdnem minden 3.kismamát beparáztatják.. én már kész vagyok ettől...

Éva: jaj, de jó, hogy az orvosod is pártolja a dolgot. Egyetértek veled teljesen abban amit leírtál. És még annyit tennék hozzá, hogy az orvosok is nagyon szívesen nyúlnak sajnos fölöslegesen az antibiotikumokhoz... és ez bizony igen nagy károkat tesz hosszútávon. Bél és egyéb flórák kiírtása, gyomorfekélyek és egyéb még súlyosabb betegségek kialakulása. De persze abban egyetértünk, hogy jó hogy van. MInt lehetőség. De a kalapácsot sem használom minden nap, csak azért mert van. Az antibibi sokszor az ágyúval verébre effektusra emlékeztet számomra.

Hanee: ha beszéltél a dokival kérünk tájékoztatás plíííííz.

JohannaZSebi
sündidi

Sygnum, Lara, megnyugtattál!
Éber alvás: mostanában olyan éberen alszom, hogy este mosott kaki vagyok csak Kép . tegnap hazaértem melóból, és 5-től feküdtem, majd aludtam. Később felkeltem fürcsizni, aztán megint alvás. Totál kivagyok dögölve. Kép

Mzx! Habár nálam korai, de nekem is fáj a csípejem! Folyton forgolódok, mikor megérzem. Régen csak hason tudtam aludni, meg félhason, felhúzott lábbal. Most is ezt csinálom, pedig valaki mondta, hogy nehogy agyon nyomjam a babát. Pedig van neki hely, mert nem a hasamon fexem tulképpen. Szerintem nekem is fájni fog hamarosan még jobban a csípőm.

Hanee, a profilodra azt mondja, hogy törlődtél a rendszerből. Jé! Hogy lehet?

Pizzamama! Klassz kis tortúrán mentél át!

Csajszik! Én elhúzom a csíkot Angliába, addig se rosszalkodjatok. Nem fogok visszaolvasni, mert sajna nem lesz időm, úgyhogy ha haza jöttem jövő hét végén, majd bekapcsolódom a társalgásba.

Addig is minden jót!

ancsipancsi

Sziasztok csajok!

Felhívtam a dokimat és rendkívüli módon megnyugtatott (és megdicsért hogy felhívtam). Azt mondta, hogy ez még igy nem jelent semmit, mert lehet, hogy csak belekerült valami a vizeletmintába útközben (az üvegről, vagy bármi). Azt mondta ugorjak be a körzetimhez, kérjek tőle egy beutalót vizeletvizsgálatra és egy középsugaras vizeletet adjak le (az elejét és a végét nem kell az üvegbe ereszteni). És ha ez is hasonló értéket mutat, akkor hivjam őt feltétlenül vissza.. de hozzátette, hogy ha valami van is, szerinte semmi komoly, hogyha nincs tünetem.
Imádom ezt az embert! Főleg az volt megnyugtató, hogy nem húzta a száját arra, hogy rátelefonáltam, hanem készségesen segített. És természetesen rákérdezett aggódó hangon, hogy "de ugye a vércukor eredmény az jó lett?" Kép Kép
Szóval megnyugodtam, hétfőn lerohanok a körzetimhez és kérek egy beutalót, megcsináltatom kedden és akkor még szerdáig kiderül ha valami van.
Ettől most feldobódtam picit Kép

Attól viszont nem, hogy annak ellenére hogy kaptam engedélyt, egyik tanszék sem hirdetett meg a szorgalmi időszakra vizsgát, ergo tök fölöslegesen strapáltam magamat az engedély kérésével és az 500 Ft-os dijjal.. rohadjanak meg komolyan..

hanee (aki mostantól nyulacska, mert a rendszer tötrölte őt) (27+2)
nyulacska

Sziasztok!

Ezt most mindenkinek ajánlom a figyelmébe (én jelenleg járóka után kutatok).

Főleg Rókicának!! Vannak nagyon szuper babakocsik nagyon olcsón!

http://www.babaholmiolcson.hu/

hanee
nyulacska

TimmbaKép
Jelentkezem! Holnap hánykor találkozzunk a Nagyváradon?

Henci
henci2

A fene essen ebbe a Babanetbe, ennyi bénázás már nagyon durva!

Aki még mindig nem tud belépni, úgy tudod megoldani, hogy az eredeti nevedet újraregisztrálod, mert úgy tűnik, törölt a rendszer mindenkit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee!

Köszi az infót! Elraktároztam. Itt tényleg jó árak vannak. Csak neten lehet tőlük rendelni vajon?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?