Sziasztok!
Rena ne hülyéskedj, egyértelmű a császár. Neked és a babádnak is az a legjobb.
Mondjuk én elég véglet vagyok, minden szülő anyának császárt javasolnék. Tudom, ez durván hangzott, de láttam pár szülés közbeni oxigénhiánnyal született kisgyereket és emiatt.
Egy ismerősöm szó szerint kipottyantotta az első két gyerekét, a harmadikat meg kinyomták belőle, mondván "ha már kétszer simán szült...". A gyerek szívhangja már nagyon rossz volt úgyhogy burokrepesztés, tágítás ezerrel, fogó, kijött a gyerek, "csak" kétszer volt a nyakán a köldökzsinór. Most ment a kissrác iskolába, állandóan félrehajtja a fejét, csorog a nyála, az én kisfiamnak jobban vág az esze mint sajnos az övé. Nagyon betettek ennek a kisfiúnak csak abból kiindulva, hogy a testvéreivel sem volt gond. Hivatalosan ez a gyerek nem fogyatékos, mégsem százas.
A fiam olyan bölcsődébe járt, ahol a csoportjában több szülés közben sérült kisgyerek is volt. Olyan szépek, kedvesek és aranyos csöppségek voltak, mindig elszomorodtam azon, hogy akár egészségesek is lehetnének, ha akkor...
A szülészetek és kórházak topikban, Dr. Bánhidy Ferenc alatt írtam az első szülésemről és a másodikról is. Bánhidyval volt a második Sote II-n és tökéletes volt!
Amúgy az első kórházban, amikor próbálták belőlem kinyomni a gyereket úgy, hogy ömlött a vérem, akkor, azon a napon az egyik orvos neje is szült. Később megkérdeztem, hogy simán v. császárral, azt felelte, hogy egyértelmű, hogy császárral!!!
Amúgy annyira rámentek erre a hüvelyi szülés témára, mintha ennek propagálására milliárdokat fordítana valaki. Az ember már-már úgy érzi, ha császárral szült és megkérdezik tőle, akkor lehajtott fejjel és szégyenkezve kéne "bevallania". Én annak örülök, hogy egészséges a babám, valamint én is és punktum. Én, valószínűleg 100 évvel ezelőtt a gyerekemmel együtt ott halok meg a szülőágyon. Viszont nem vagyunk 100 évvel ezelőtt és klassz dolog, hogy még én is szülhetek és életben maradunk egészségesen. Arról már nem is beszélve, hogy akkor még lombikbébiprogram sem volt, tehát akinek nem adatott, annak nem is lett, vakcinák sem voltak, simán írtották a népet a jó kis vírusok. Élhetünk a lehetőséggel és éljünk is!
Lehet, hogy a császár durva műtét, én interneten néztem és egyáltalán nem rázott meg. Ellenben a HBO-n volt egy sorozat: arcfelvarrás, szemráncfelvarrás, orrplasztika és mellnagyobbító műtét... na, attól kivert a víz!
Először Edával szültem, annál tök hamar lábraállhatsz, másodszorra Spinális érzéstelenítést kértem (kevesebb szövődménylehetőség, rengeteget kell inni miatta), azzal 10órát feküdni kellett, még a fejed sem forgathattad. Babát behozták, de ugye sokmindent nem tehettem vele. Mondta a nővérke, hogy nyugi, egész nap alszik
Második nap már megkaptam, estére tejem is lett. Tök tuti. Ja, egyébként a hegem, az én nehezen gyógyuló bőrömön nagyon szépen meggyógyult. Egy kis csík. Kezelgettem aloe-veraval akkoriban, teljesen jó. Bugyi teljesen takarja.
Remélhetőleg sikeres lesz a terhességem és augusztus elején szülök, ami természetesen ismét császár lesz. Persze vannak a császárnak következményei, hisz hasi műtét, de pl. a hüvelyplasztikát sem a császárosok miatt találták ki főleg. Mikor cisztával voltam a nyáron kórházban, a nőgyógyászaton másik 5 hölgy feküdt és sima szülésből kifolyólag várt mindenki egy-egy műtétjére. Nekem ne mondja senki, hogy az egy gyaloggalopp, vágnak, szakadsz, repedsz, varrnak pont egy olyan helyen, ahol mindig nedves és érzékeny. Szerintem a szex sem lesz a régi, de ezt nem tudom megmondani, csak fórumokon olvastam.
Ez az én véleményem és nem kell félnem kimondani.
Jó babavárást, Maccs