Sziasztok!
Remélem nem indítpk el lavinát ezzel a témával
Holly!
Én Lilivel (mivel császáros voltam) nem 5, hanem 6 napot töltöttem a gyermekágyas részen.
Akkor még nem ismertek engem egyáltalán, mégis úgy érzem maximálisan mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat.
Lehet, hogy véletlenül abban az egy hétben volt mindenkinek jó kedve? Lehet, hogy abban az egy hétben függesztették fel a súlygyarapodási versenyt? Nem hinném.
Én a mostani kezdeményezést is csak azért indítottam el, hogy nekik is segítsek, de első sorban a kismamáknak.
Én nagyon nem vagyok ugyanis híve annak, hogy riogassuk egymást.
Az országban szinte elsőként vezették itt be a rooming-in rendszert. És akár hiszitek, akár nem, hatalmas ellenérzés fogadta, és nemcsak a szakmában, de a kismamák körében is, mondván: Hogy fogunk így pihenni a kórházban, ha 24 órán át ott van a csecsemő.
Nagy utat jártak be, míg a szemlélet megváltozott, és még ma is vannak olyan kórházak Mo-n, ahol nincs is ez bevezetve, vagy nem ilyen formában.
Vannak emberi elvárásaink, ami természetes. Csakhogy a nővérek is emberek, ők is joggal várják el ugyanezt tőlünk, kismamáktól.
Én pl. azt vallom, hogy viselkedj úgy, ahogy azt másoktól magaddal szemben elvárod. Én ezt tettem ott is, és azt hiszem ennek meg is volt a hatása.
Bármikor kimehettem a bajommal, még éjszaka is a nővérhez, zokszó nélkül, KEDVESEN segített. Mert én is úgy szóltam hozzá.
A takarítónénik pl. a mi szobánkba csöndesen nyitottak be, miután első nap megköszöntem a munkájukat. Csodálkoztak, még azt sem mondták ijedtükben, hogy szívesen, annyira meglepődtek ezen. Én meg azon, hogy miért nem tudják mások is ezt tenni? Szebb lenne az élet.
Edit!
Itt is rendszeresen végeznek elégedettségi felméréseket, nem tudom milyen időközönként, de amúgy ezt jó ötletnek tartom, ha gondolod, akár fel is hozhatom a témát. Nem hinném, hogy ellenükre lenne.
Mondjuk egy hónapig gyűjteni a véleményeket.
Ja, HOlly!
Nézik ezt a honlapot, és tudtak minden egyes kritikáról, és az összes amit nehezményeztek, az az, hogy miért nem őket keresték meg ezekkel a problémákkal, miért a "nyilvánosságot".
És amúgy pozitívan álltak a kérdéshez.
Na most ennyit, dugulok, mert már jön az ebéd illata
Puszi: Bogi