Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Most, h. ennyit fújom az orrom, és porszívózom Eszterét, kicsit barangoltam a neten. Találtam egy oldalt, ami szerintem nagyon jó és hasznos. Ha vkit érdekel: www.gyogysapka.hu

Márti
csmarti

Hanee Kép Timmba Kép Johanna ZebiKép annyira aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan válaszoltok nekem. Teljesen megnyugattok mindig Kép Köszönöm szépen!
A görcseim hál'istennek nincsenek, csak szúrkálások, néha jobban, néha kevésbé. Csak most kevesebb és nem olyan intenzív. Ezért kérdeztem, hogy ez enyhül-e. A dokim azt mondta, a szúrkálásokra, hogy erre kapom a progeszteront (utrot hüvelybe), hogy ne szúrkáljon. Lehet, hogy mivel megemelte az adagot, ezért érzem kevésbé?

Puszi
Noémi
Vendég

ja, nőnek a méhszalagok, még most is fáj nekem is (21 leszek, persze nem én, hanem a baba Kép ), és az elején kb. 10. hétig mindig volt mensi szerű hasfájásom, és szúrkálás jobb és bal oldalakon.

kitartás, Noncsi!

Márti! én vettem otthonra olyan melegítőt, amiben folyadék van, meg kell nyomni egy fémecskét benne, és megkeményedik, felmelegszik. ezt szoktuk a fülünkre tenni, ha betegek vagyunk. aztán vízba téve kell újra folyadékossá tenni. ez is elég kafa.

ancsipancsi

Sziasztok!

Voltam reggel dokinál, és ő is azt mondta, hogy ne aggódjak a cuki miatt egyelőre, mert ez még nem feltétlenül jelent rosszat.
Holnap lesz eredmény.
Aztán rákérdeztem a szülésre...
azt mondta, hogy májusban tudja csak tutira megmondani, hogy ott lesz-e. De megnyugtatott, hogy van egy bizonyos orvos, akivel váltják egymást (szerencsére ő is egy nagyon jó orvos), úgyhogy ha nem ő, akkor a "váltótársa" ott lesz.
Aztán meséltem neki, hogy szülésznőt választanék...nyomós okom van rá (van ott egy szülésznő, akivel még véletlenül sem akarok találkozni...), erre mondta, hogy nyugodtan menjek be, és bárkivel beszéljem meg, aki szimpatikus. Szerencsére lesz segítségem ezügyben, úgyhogy most kicsit megnyugodtam. Kép

Ja! Már csak egy hetet szándékozom dolgozni, mert tegnap estére megint iszonyatosan fájt a hasam, mire a melóból hazaértem. Rengeteget ültem megint (jobb híján). De nem éri meg egyik meló sem, hogy kockáztassam az egészségünket.

Rita! Kép

Éééédes a Babucid! Tényleg hány hetesen készült? Nagyon jó kép.

Ma megpróbálom újra feltenni valahogy a Pici Lánykám képét.
Fogalmam sincs, mi ez a formátum, de valahogy próbálok igazítani rajta. Kép

Noémi! Kép

Én is szorítok Neked! Szerintem is a lehet a méh növekedése miatt a szúrkálás, volt ilyen, vagy ilyesmi sokunknak.
Én lehet, hogy nagyon lájtosan Kép vennék részt azon az esküvőn.

Na dógzom picit, mert már nincs sok időm rendbetenni a dolgaimat. Kép

Puszi:

Viki(27+2)
vikó

Noémi, nálam a progeszteron mellett is volt szúrkálás, de idővel enyhült, szóval ha érzed, normális, ha megszűnik, akkor is normális. Mostanra nekem csak pár naponta nyilallik itt-ott. Szerintem jobb lenne, ha otthon maradnál pihenni, végig fogod izgulni az esküvőt így. (Itt is be lehet vetni az influenzás vagyok trükköt Kép )Igazából minél többet tudsz pihenni, annál jobb, akkor is, ha semmi bajod nincs. Nekem olyan hányingerem volt az elején, hogy csak feküdni tudtam.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Noémi:
Egyetértek én is abban, hogy maradj a fenekeden! Ezt a pihenést nem tudod pótolni, ha esetleg emiatt lesz valami gond. Nem lehet egyelőre tudni, hogy nincs-e tényleg valami olyan hormon-problémád, vagy ilyesmi, ami mellett pihenned kell. Szóval én a helyedben az esküvőt is kihagynám, sőt igazából minél többet feküdnék.

hanee (juteszembe: Ma vagyok pont 27 hetes Kép Kép)
hanee

Sikerüüüült! Kép

Az albumomban látni lehet már a Kiscsajszit is, ahogy durmol a pocimban. Meg tettem fel pár nyári (főként) képet a kis családomról is.
Az első Kismama-talis képeket meg a héten még bevarázsolom, csak azok otthon vannak. De ígérem megcsinálom, bár előre is elnézést kérek a szééép piros szemekért. Kép Még jó, hogy van egy gomb a gépemen, ami kiszűrte volna ezt, dehát én miért is nyomtam volna meg azt... Kép

Pusz:

Viki
vikó

Rita77!
Édi! Gratula!
Az én szívemet meg különös öröm tölti el, amikor a képét nézem, mert hogy egy napra vagyunk kiírva, és az én picim is ilyenforma lehet mostanában.Kép

Mzx!
Tegnap érdeklődtem Vikkánál, hogy mizújs, és írta, hogy a körülményekhez képest jól van, otthon fekszik, és a dokija szerint jól sikerült a műtét. Remélem, meg tudom látogatni, akkor majd beszámolok részletesebben.Kép

Másfél hónap kihagyás után ma voltam először dokinál, aki közölte, hogy milyen szép nagy a babócám (már csak a méhem kitapogatása alapján). És képzeljétek, felajánlott egy 28. heti UH-t!
Micsoda boldogság!Kép

A hétvégi talira biztos jövök, de sajnos csak késve, mert becsúszott egy esküvői meghívás. Csak Önkormányzat, de pont 14 órakor.Kép

Üdv
Gem
26+4
gemini

Vikó!
Csak még egy kereszkérdés: és hol van az albumod???KépKépKép
Gem
gemini

Lányok Kép megfogadom a pihenést. Köszönöm!

Gemini Kép jól tudom, hogy a Szabó Tiborhoz jársz?

kellemes pocaknövekedést még nektek!

Nagyon köszönöm mégegyszer (nem akarok itt pofátlankodni folyton), még később jelentkezem.

Pusz

Noémi
7+5
Vendég

Hanne,
egy barátnőmnek épp most hajtottunk fel orrszívó részt. Beszéltem a gyártóval is (Rokána Kft) és azt mondták, hogy a Megatoysban és a Brendonban lehet kapni. Ha valami egyébre van szükség, azt pedig szívesen elpostázzák. Porszívós: egy másik barátnőm porszívóssal szivattyúzta a kislányát, és a gyerek 3 éves koráig ordított és rettegett, ha bekapcsolták a porszívót. Elég nehéz volt így takarítani. Úgy érzem, hogy minden ilyen termék mellett fel lehet sorakoztatni elég sok pozitívumot és ellenérvet is. Szerintem mi megpróbálkozunk a Pesztonkával, és ha nem válik be túladunk rajta és veszünk egy másikat.

Noémi,
nekem sem volt hányingerem, émelygésem. Örülj neki, később majd jön helyette gyomorégés, éjszakai lábgörcs és még sok hasonló finomság Kép A szurkálás pedig teljesen normális.

Más: beszéltetek a fiú-lány arányokról. Nálunk tuti, hogy kisfiú lesz (Andor), úgyhogy mi a fiú-tábort erősítjük. Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Gem! Kép

Jogos az 5 pont. Kép
Egész nap bénázok ezzel a képfeltöltéssel...

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=5296

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=5295

Bocsi, hogy itt bénázok... lehet, hogy most sem sikerül... Kép
vikó

Vikó!
Még mindig nem lesz jó! Menj arra a "szintre" az albumodban, ahol már te is látod a képeket, egymás mellett (alatt, felett), még nem kinagyított formában, és azt az elérhetőséget csatold! Menni fog, én érzem!o)

Noémi!
Igen, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Csak ezzel egy kicsit túl sokat vannak így, úgyhogy elég nehéz bejutni hozzá.Kép

Gem
gemini

Sziasztok!
Vikó az is jó,ha megmondod az albumod nevét.Az enyém pl.Tündérke26 Vikije-címem látható.

Kép

Kép
tündérke26

Johanna!
Előre is köszönöm. A könyvecskéről már nem is kérdeztem, mert láttam, hogy gőze nincs arról, hogy mit akarok. Csak azt nem tudom, ha egy patika tart homeós szereket, akkor miért nem értenek hozzá. Én egyébként 3 bogyóról hallottam, ami segít (caulophyllum, cimicifuga és arnica). Csak azt nem tudom, mi az a hígítás, amit még recept nélkül kiadnak.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Én új lány vagyok itt nálatok a fórumon.
Viszont Johanna 1975 mesélte milyen klassz itt veletek és gondoltam én is bejelentkezem.

Probállak titeket visszaolvasni... nem könnyű!!!:-)))

Manó27
(30+3)
manó27

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a dicséreteket a Lilibabáról !!
A Praxisba Györfi csinálta most hétfön:26+?hét már fogalmam sincs mindig elvesztem a fonalat!
Késöbb jelentkezem!
Puszi Rita

rita77

Lara77:
Én azért félek ettől a porszívós orrszívótól (bár szerintem egy normális idegrendszerű gyerek emiatt nem fog félni a porszívótól), mert az orrunk tele van apró pici olyan dolgokkal, és vékony réteggel, amik a kórokozók ellen védenek. Ez a nyálkarétek egy kisbabánál sokkal finomabb még mint egy felnőttnél. Egy felnőttnek is könnyű kiirtani ezt a védőréteget pl. ilyen mentolos szipkákkal, ugyanigy a fültisztítással a fülből (bár ez nem ide tartozik). És ha egy kisbabának folyton porszívóval szívják az orrát, szerintem csak rosszabbít a helyzeten. Természetesen ha beteg egy kisgyerek az tényleg más! Szóval ha arcüreg gyulladása van, nem biztos, hogy a kézi orrszívó, vagy a pesztronka kiszedi, lehet hogy oda tényleg porszívó kell - és ez sokkal jobb, mintha felszúrnák az orrát. De! én azzal nem értek egyet, amikor napi szinten ezzel szipkázzák egy gyerek orrát... mint ahogy unokatesóm is teszi. Amikor megszületett a kislánya, taknyos volt picit.. pontosabban váladék volt az orrában, amit ki kellett neki napi rendszerességgel tisztítani.. de meg vagyok róla győződve, hogy ha azt kézi szipkával teszik (ez nem letapadt takony volt, hanem váladék), akkor most nem kéne a 7 hónapos gyereknek minden nap kiszippantani az orrát.. lehet, hogy nem mindenki értene velem egyet, de ha nem muszáj én biztos nem fogom porszívóval kínozni a gyerekemet..

hanee
hanee

Szia Manó!

Üdv köztünk Kép

hanee
hanee

Lányok!

Gondolkoztatok már azon, hogy dúlát akartok-e fogadni? Állitólag nagyon megkönnyit(het)ik a vajúdást és a szülést. Bár őszintén, én szülésznőt fogadtam, neki nem ez lenne a feladata?

Fogadott szülésznő feladatkörébe vajon az is beletartozik, hogy végig ott lesz velem? Előtte is lehet vele találkozni? Szerintetek? Én Csűrös Erzsikét kértem fel az Istvánból akinek nagyon jó hire van, adott is egy névjegykártyát, de igazából nem tudom, hogy mit is kérhetek/kérdezhetek tőle.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5295

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5296

Remélem mostmár téééényleg sikerül. Ha így sem, akkor az albumnevek:

Család:

ill.

Babuci:Kicsi Lány 27 hetes

Na, ha ezek után még mindig nem lehet megnézni, akkor nagyon comorúúú leszek.

Egyszer már tettem fel képet, akkor nem volt semmi gond, elsőre (!) sikerült. Kép
Úgy látszik az előrehaladott terhesség, előrehaladott agyhugykövet Kép hoz magával?

Szia Manó! Kép

Örülünk, hogy csatlakozol! Azt hiszem senki nem haragszik meg, amiért többes számban írtam. Kép
vikó

Vikó!
Nagyon jók a képekKép!

Kép

Kép
tündérke26

Rokica, én is istvános vagyok, és gondolkodom a szülésznőn. Szerintem hívd fel, és kérdezd meg tőle, hogy ez ilyenkor hogy szokott menni, jó lenne előtte találkozni, és megbeszélni, esetleg elmondhatná a tapasztalatait, stb. Szerintem a szülésznő lényege, hogy valaki olyan van végig ott melletted, aki pontosan tudja a kívánságaidat, és tisztában van a kórházi szokásokkal is. Ha előtte nem beszéltek, akkor ugyanolyan, mintha egy idegen lenne veled.

Manó, üdv közöttünk!

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Szia Manó!
Üdv itt is! Kép
Sajnáltam nagyon, hogy tegnap kimaradt a torna, hiányzott. Kép De remélem jövőhéten mindenképpen eljutok.
Azt tudod, hogy itt is lesz tali? Szombaton. Főszervező: Hanee, helyszín: Mircimama, és még börze is lesz Kép. Nem jösz?

Mirci!
Meddig lesz ott a barátnőd a talin? Mert én 2-re tuti nem érek oda, előbb el kell altatnom a kiscsajt, szóval a 3 órát tudom csak garantálni. Ugye azért akkor még ott lesz? Mert én is leadtam Petra méreteit, és jó lenne beszerezni neki pár tavaszi-nyári cuccot!

Bogárka (28+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Manó!

A Szent Imrésről "ismerjük" egymást?
Jó, hogy benéztél.

Képzeljétek!

Délelőtt azt mondja a párom: Kicsi, mi az a sárga a melled közepén?
Jobban megnézem, és /nem röhögni/ látom, hogy bőrkeményedés van a mellbimbóm közepén.
Teljesen kétségbe estem.
Aztán megfogtam, tök puha, akkor kezdett derengeni, hogy már írtatok az éjszakai előtejről.
Erre kimentem és lemostam, naná, hogy az volt rászáradva. De első ránézésre azt hittem bőrkeményedés. Olyan sárgás repedezett valami volt.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lanyok!

Eltuntem egy idore,mert lakasfelujitunk, ugyhogy meg nem tudtam visszaolvasni,de biztosan izgultok Minyuek miatt.

Minyu Hirado:
Oooooooooooooooooriasi drukkokat ker Minyu!!!!!!Tegnap lemertek Nandi babat,most 2250 grammra becslik,1 het alatt csak 50 grammot hizott.Meg penteken lesz egy UH,es ha akkorra sem fejlodik jobban a baba,akkor penteken vagy a hetvegen megcsaszarozzak Minyut.Szoval nagyon SZORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITSATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapott mar tudoerlelot is,meg napnta 2 Ctg-je van.

Megyek,mert a lakas meg romokban,de este visszaolvasok es holnap bovebb leszek.

Puszi
Kriszta es Akos
34+6

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Manó!
Üdv közöttünk!

Vikó!
Kicsi lány nyitott szájjal alszik, jól látom? Nagyon cuki!
Nem gondoltam volna, hogy Szabi ekkora. Valahogy kisebbnek képzeltem, nem tudom, miért.

Rokica!
A választott szül.nőnek sztem is végig veled kellene lenni. Meg előtte meg kellene beszélni vele, mit hogyan képzelsz el.
Sztem egyébként jó, ha egy nő is ott van vajúdáskor-szüléskor. Máshogy látja a dolgokat és talán többet is tud segíteni, mint az apuka. De ha csak 1 ember lehet ott, akkor én a páromat választom, mert nem akarom ebből az élményből kizárni. Nálunk tudtommal nem lehet szülésznőt választani. Sajnos. De erre is rákérdezek este a dokinál.

Éva

Kép
sygnum

Kriszta!
Minyunak sok-sok drukk! Biztos, hogy kell az a császár? Azért az 50g is több a semminél. Nem feltétlenül kell a súlygyarapodásnak egyenletesnek lennie. Lehet, hogy most ennyit hízott, a jövő héten meg 3-szor ennyit hízna. Na mindegy, Minyunak kell dönteni. Nagyon szorítok nekik!

Pipocska!
Én meg tegnap jártam hasonlóan. Reggel ébredés után a szoptatáson járt az agyam. Utána vettem észre én is az egyik cicimen, hogy rá van száradva valami (először volt ilyen). Milyen érdekes, hogy tényleg elég rágondolni, máris van "tej". Pedig hol van még a szülés!

Éva

Kép
sygnum

2250g már nagyon jó! Másnak időre van 3 kiló alatti babája. Nagyon drukkolok én is Minyunak, de ha császárra kerülne a sor, akkor is elég nagy már a baba ahhoz, hogy minden gond nélkül alkalmazkodjon. Gondolom az orvosok is így gondolják, ezért nem erőltetik a pocakban maradást, ha kint jobban tudna nőni.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

RókicaKép
Ha az Erzsikét felkérted, akkor végig veled lesz! (Hacsak nem lesz éppen ügyeletes és más vajúdó anyuka, mert akkor velük is kell foglalkoznia.) Nyugodtan beszélgess vele, kérdezz tőle! A doki jelenléte csak a végkifejletnél lesz fontos.
Te holnap nem jössz rendelésre?

Henci
henci

Sygnum:
Pont azért gond, hogy nem fejlődik jobban, mert (ha jól emlékszem) azt irták, hogy Minyu lepénye öregszik.. ami azt jelenti, hogy egyszercsak már nem fogja tudni ellátni a baba szükségleteit megfelelően. Abban a pillanatban, hogy nem fejlődik tovább a baba, császározni fogják szerintem. De mivel már nagyon jó súlya van, gyakorlatilag tökéletesen jó esélyei vannak az egészséges születésre és a gyors fejlődésre utána. Jó nagy baba szerintem, másnak tényleg a 40. hétre van 3,2 kilós babája és Minyu még mindig csak a 34-35. hét körül jár. Én hatalmas drukkot küldök neki!! (Meg Lili is odabentről) Kép

hanee
hanee

Henci:

Haha, de igen! Kép Megint együtt megyünk? Nekem 4:20-ra van az időpontom. Neked?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Minyunak megy a drukk! Szoritunk neki!! Meg a babájának.

Én nem tudom, mindig mikor azt hallom hogy valami orvos császározni akar, első reakcióm, hogy nem kéne egy másodvélemény? Olyan könnyen eljár a kezük, vagy csak én érzem igy?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RókicaKép
4:10-re megyekKép

Henci
henci

Lányok!

Angolul tudók részére ajánlom a következő lapot:

http://www.birthingnaturally.net/birth/index.html

Arról van szó, hogy a vajúdás/szülés különböző stádiumaiban mit érez és hogyan viselkedik a szülő nő. Nagyon érdekes!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bkriszta! Kép

Köszi Minyuról a híreket! Megy a nagy-nagy drukk Nekik!
Nektek meg jó munkát! De azért óvatosan azzal a lakásfelújítással! Kép

Éva! Kép

Igen, úgy tűnik éppen nyitva volt a szája. Mondjuk lehetett látni, ahogy néha nyel egyet-egyet a vízből, meg ásítozott is a mozi alatt (biztos unta, hogy nem hagyjuk békén. Kép)

Igen, jó nagy fiú már Szabi, és ezek már majdnem egy éves képek. Kép
Hihetetlen iramban nőnek a gyerekek! Már van, hogy az Ő zoknijába bújok bele. Kép pár év és utolér (bár nem magas gyerek,a fiúk a családunkban elég alacsonyak), de azért 170-re bizti megnő. Kép

Rokica! Kép

Én a napokban fogok beszélni szülésznővel, de a kórházból a barátnőm azt mondta, hogyha felkérem a szülésznőt, akkor ő végig ott lesz velem, és pl néhány vizsgálatot is ő csinál meg szülés elött (NST, vérvétel), szóval követi a terhességemet.
Ez nagyon jó lenne. Én már tapasztalatból tudom, hogy neki van a legnagyobb szerepe a vajúdás alatt, óriási segítség lehet, ha valaki hozzáértő tényleg foglalkozik Veled közben.
vikó

Hanee!
Kolleganőmet majdnem megcsászározták 30 hetesen (még 2 kg sem volt!), mert harmadfokban érett volt a lepény és 2 hét alatt alig fejlődött a baba. A következő 2 hétben meg többet fejlődött, mint kellett volna. Végül 38 hetesen, term. úton, 3kg-val született. A lényeg, hogy monitorozni kell a babát (NST, UH). Amíg jól van, sztem nem kellene befejezni a terhességet. Nem csak a súly számít, hanem az érettség is. Pont az a bajom, hogy ne szabjanak határidőket (pl.péntek vagy hétvége), hanem akkor lépjenek csak, amikor kell.
Persze Minyu babájának nagyon jó esélyei vannak, sztem ilyenkor nem is lenne már semmi komoly gond, de azért nem mindegy, hogy koraszülött lesz-e, vagy nem. Én jártam már koraszülöttosztályon, tudom, mennyi kínlódást jelent. Persze ha valóban nem fejlődik, vagy romlik a szívhang, akkor azonnal császár.

Éva

Kép
sygnum

Rókica, én is őt fogom felkérni, dúlát nemá! Pár szimpatikus dúla egy-két fórumon szokott írni és tényleg nagyon kedvesek, de lassan már egy kisebb tömeg fog sertepertélni körülöttem, nem vagyok egy Rotschild.
Ha minden igaz, a jövőheti szülésfelkészítőn ott is lesz, úgyhogy akkor elkapom. Főleg, hogy aznapra lesz de. egy UH-m, úgyhogy alkalmam lesz megkérdezni az orvosom a szülésznő témáról, lehet, hogy ő xy-nal jobban kijön, bár annak nem örülnék..., hmm, meg megkérdezem az árat, az lesz a szépKép! Már ideje, nomeg, hogy lehet orvos bácsit elérni, ugyanis nekem semmi mobilom nincsen hozzá, ha akarta volna nem megadja?! Főleg, hogy kijelentettem, azért őt választottam, mert nála szülnék. Amúgy ez egy rosszpont.

Manó! Üdv, közöttünk, jól fogod magad érezni. Egy nappal vagy "idősebb" nálamnálnálnálKép

Orrszívó:
Ugye ma van szerda, ma jött az utolsó lecke az Istvánban, babaápolás (6/6). Ott megkérdezték az orrszívót (előadók: védőnő és a gyerekosztály vezetője). Ők elmondták, hogy szerintük felesleges - bár mi is veszünk szerintem, de vagy kézit, vagy elektromosat, nem porszívósat -, a kórházban fiziológiás nátriumcloridot használnak orrba csöpögtetve. Közölték, hogy a szoptatott csecsemőknél többnyire nincsen semmi gond, mert nem igazán lesznek ilyen problémáik. Ha tele van az orruk, akkor tüsszentenek és minden kijön, főleg ezzel az oldattal, ami megnyugtatja az orrnyálkahártyát. Amennyiben mégis valami/akármi komoly, úgyis hívjuk a dokit.
timmba

Sygnum:
Szerintem a doki tudja mit csinál, irták hogy napnta kétszer monitorozzák a babát, szóval biztos jó kezekben van Kép Ezt arra irtam, hogy ha nem fejlődik tovább császározzák, hogy gondolom a doki el tudja dönteni, mikor van az, hogy muszáj. Természetesen a cél mindig az, hogy minél tovább bentmaradjon a baba.

Rokica:
Valamilyen szinten jól érzed, hogy elég könnyen császároznak. De egyrészt koraszülöttet ritkán engednek megszületni természetes úton, másrészt a császározásnak kisebb a kockázata, mint egy esetleges komplikációs szülésnek (főleg ha problémás esetről van szó). Azt is figyelembe kell venni, hogy szerintem ha megkérdeznél egy szülész, hogy erről mit gondol, ő valami ilyesmit mondana, hogy azt még sosem bánta meg ha császározott, de azt igen, ha nem.. néha nehéz eldönteni, de mindig azt választják, aminek kisebb a kockázata az adott szituációban.

Egyébként máskor meg nem császároznak könnyen, nézd meg nekem itt húzzák a szájukat a sérvemre, pedig az nyomós indok kéne, hogy legyen.. De végül győzni fog úgyis az igazság.. remélem Kép Kép Azért legközelebb amikor megyek a dokihoz, megemlítem majd neki, hogy a gerincdokim azt mondta, hogy évfolyamtársak voltak az egyetemen Kép Kép Kép

hanee
hanee

Hanee!Mikor mész dokinkhoz legközelebb?

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke: Asszem jövő héten Kép

hanee
hanee

Hanee!

Én meg jövőhét után.
Valami miatt előbb kell menned?

Kép
Kép
pipocska

Jógás lányok!
Mentek szombaton jógára? Ha igen, akkor csatlakoznék hozzátok.
Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Vanda,
Igen, most láttam, hogy írtál megint a másik topikba!
Mivel második babó már elég sok minden megvan, de néhány dolgot még összeírtam, amit meg kell venni.
Olyan jó, hogy már egyre kevésbé aggódom, hogy telnek a hetek, még a végén élvezni is lesz időm a terhességet (amennyire vártam megint!!).

Minyu,
Nagyon drukkolunk! Biztos minden rendben lesz!!

Üdv.
Hóvirág
Hovirág

Sziasztok!Kép

Bocsánat hogy bepofátlankodom de Minyut már ismerem egy másik topicból és üzenem neki, hogy nagyon nagyon drukkolok!!!!!Minden rendben lesz!!!!

Mea
mea

Sziasztok!
Lehet, h. Minyu lesz a következő , aki babázni fog? Csak minden rendben legyen velük!!! Szorítok értük!

Vikó!
Megnéztem a kis "puncis"-otokatKép. Nagyon édi! Szabi meg kész fiatalember. Vigyázz, ha így folytatod, hamarosan a nővérénekKép vagy a barátnőjénekKép néznek majd, ha együtt jelentek meg vhol!

Szia Manó!
Én is köszöntelek körünkbenKép! Érezd jól magad!

Ancsipancsi!
Van annak a párnának neve? Légyszi írd meg! Már régóta venni akartam olyat, mert biztos hasznát vennénk. Mennyire melegszik fel és meddig tartja a meleget? Köszi az infókat!

Talis Lányok!
Szeretitek a Tiramisut? Szívesen csinálnék szombatra - a saláta mellé -, ha nem szúrják fel az arcüregemet pénteken. (Szorítsatok légyszi!) Mit szóltok? Igaz, ez nem olyan egészséges, de nagyon-nagyon finom, SZERINTEMKépKépKép!

Szép, jó éjszakát:

Márti
csmarti

Lányok!
Hírek az ikresektől: Judytért is mehet a drukk!!! Befektetik a kórházba, mert kinyílt a méhszájaKép. A fiúcskák jól vannak, 900/1000g-osak. A 28. hétig jó lenne, ha bent maradnának- írja Judyt. Most a 26-ban járnak. GONDOLJUNK RÁJUK IS!!!

Márti
csmarti

Nem értem, hogy mi van, olvasom a tavaszi babásokat és nem jöttek ennyire korán náluk a babák, mint ld. nálunk, nyáriaknál. Továbbra is ki vagyok akadva és sokat gondolok a veszélyeztetettekre, hogy minél kevesebben legyenek idő előtt. Judynak is kitartás! A dokim azt mondta, hogy 27. héttől már mondhatni rendben van a szülés... bár én több hetet kívánok neki!
timmba

Sziasztok!
Alig győztem visszaolvasni... Megdöbbentő, hogy ezek a picurok nem akarnak a jó meleg, védett pociban maradni...
Szorítok MINDENKInek!
A 28-30. hét környékén még nagyon sok probléma adódhat a babákkal, ha megszületnek... Inkább maradjank a pocakokban...
Csmarti: arcüreg-öblítés... a hideg is kiráz tőle... volt benne részem néhányszor...

Kezdek nyűgös lenni... fájdogál a derekam, nemigazán tudok se ülni, se feküdni..., de Sasa baba jól van és ez a lényeg!

Betsy
Vendég

<pre>
Név Életkor (év) Baba kora Babázik/ Pocakos Szülés (várható) ideje Lány/ Fiú Baba neve Baba méretei Születés hete Testvérek Kórház
1. Bannamari 24 - Kép 2005. március 31. iker fiúk Gergely és Ádám 1570g 44cm mindketten 30+6 - Uzsoki, Sote I.
2. Bkriszta 24 35+0 Kép 2005. május 12. fiú Ákos - - - Szt. Imre
3. MinyuKép 25 35+0 Kép 2005. május 12. fiú Nándor - - - Schöpf-Mérei
4. Akiren 31 33+1 Kép 2005. május 25. lány Gréta - - - Péterfy
5. Gomboc 27 33+0 Kép 2005. május 26. ? ? - - - ?
6. Pipocska 30 33+0 Kép 2005. május 26. fiú Marcell - - - Péterfy
7. Hovirág 29 32+6 Kép 2005. május 27. lány Noémi - - 2003. Milán Schöpf-Mérei
8. Sygnum 28 32+3 Kép 2005. május 30. lány Leona - - - Kecskemét
9. Oxigén 28 32+2 Kép 2005. május 31. lány Réka/ Viktória - - - Szt. Imre
10. Fejeske 32 32+2 Kép 2005. május 31. fiú ? - - 1995. Regina Szentes
11. Kriszi 30 32+1 Kép 2005. június 1. ? ? - - 2002. Katinka ?
12. Beus79 25 32+0 Kép 2005. június 2. fiú Balázs - - - Rókus
13. Mircimama 30 32+0 Kép 2005. június 2. fiú Zalán Levente - - 2001. Bence Szt. István
14. Katica78 26 31+5 Kép 2005. június 4. ? ? - - - Kútvölgyi
15. Adrienn 74 30 31+5 Kép 2005. június 4. ? ? - - - Jahn Ferenc
16. Vikka 30 31+2 Kép 2005. június 7. lány Adél - - - Péterfy
17. Hajni20 20 31+2 Kép 2005. június 7. fiú Marcell - - - Győr
18. Andi18 25 31+0 Kép 2005. június 9. fiú Dániel - - 2004. Máté Vác, Jávorszky Ödön Kh.
19. Barbi 30 30+6 Kép 2005. június 10. fiú Dániel - - 2003. Ádám Kanada
20. Gömbölyű 20 30+6 Kép 2005. június 10. lány Csenge - - - ?
21. Betsy 36 30+6 Kép 2005. június 10. lány Saskia - - - Salzburg
22. Pizzamama 24 30+4 Kép 2005. június 12. lány Liliane - - - Kaposvár
23. Manó ? 30+4 Kép 2005. június 12. ? ? ? ? ? ?
24. Timmba 30 30+3 Kép 2005. június 13. fiú Richárd - - - Szt. István
25. Wica 30 30+2 Kép 2005. június 14. lány Csenge/ Virág - - - Szt. István
26. Letti 37 30+1 Kép 2005. június 15. ? Valentin/ Sandra - - 1992. Caterina, 1993. Alexander, 2003. Daniel Eisenstadt
27. Splendida 28 30+1 Kép 2005. június 15. lány Borbála - - - Szt. János
28. Johanna1975 29 30+0 Kép 2005. június 16. lány Fanni/ Sára/ Dorka - - - Kútvölgyi
29. Tétényke 26 29+4 Kép 2005. június 19. lány Zselyke - - - ?
30. Giggancs 32 29+4 Kép 2005. június 19. lány Noémi/ Kamilla - - 2002. Gigi Péterfy
31. Kutyuska 26 29+3 Kép 2005. június 20. lány Eszter - - - Szt. Imre
32. Erkaberka 31 29+0 Kép 2005. június 23. lány Zsófia Flóra - - - Kútvölgyi
33. Bogárka75 29 28+6 Kép 2005. június 24. fiú ? - - 2003. Petra Szt. Imre
34. Lenocs ? 28+5 Kép 2005. június 25. lány Kinga/ Kamilla - - 2000. Panna Szt. Imre
35. Ezvicc 24 28+4 Kép 2005. június 26. fiú Attila - - - Jahn Ferenc
36. Drika 24 28+4 Kép 2005. június 26. fiú András - - - B.A.Z. megyei Kh.
37. Mzx 29 27+4 Kép 2005. július 3. fiú Erik - - ? Szt. István
38. Vikó 28 27+3 Kép 2005. július 4. lány ? - - 1995. Szabolcs Bajcsy-Zsilinszky
39. Hanee 23 27+1 Kép 2005. július 6. lány Liliána - - - Péterfy
40. Rita77 27 27+1 Kép 2005. július 6. lány Lili - - 1997. Dávid, 2000. Dominik Újpesti Kh.
41. Farkasbogi 27 26+6 Kép 2005. július 8. ? ? - - 2004. Lili ?
42. Gemini 31 26+5 Kép 2005. július 9. ? Rebeka - - - Kútvölgyi
43. Adri77 27 26+4 Kép 2005. július 10. ? Réka Hanna/Bálint - - - SOTE I
44. JudytKép 28 26+4 Kép 2005. július 10. iker fiúk ? - - - Nyíregyháza
45. Mmónika 32 26+1 Kép 2005. július 13. fiú ? - - - Szent Imre
46. Mj-Móni 31 25+6 Kép 2005. július 15. fiú Adrian - - 2002. Christopher Margit
47. Vanda 28 25+6 Kép 2005. július 15. fiú Péter Ádám - - - vidék
48. Hapinyoka 26 25+6 Kép 2005. július 15. fiú ? - - - Sote I.
49. Hangosz 35 25+2 Kép 2005. július 19. ? ? - - 2003. Barnabás MÁV
50. Tündérke 27 25+1 Kép 2005. július 20. ? Natália/ András/ Dániel - - 1995. Krisztián, 1996. Márk, 2002. Viktória Péterfy
51. Banett 31 25+0 Kép 2005. július 21. fiú Benedek - - 1995. Áron, 1998. Virág Uzsoki
52. Henci 32 24+0 Kép 2005. július 28. ? ? - - - Szt.István
53. Dorka34 34 23+3 Kép 2005. augusztus 1. ? ? - - - Sote II.
54. Hencsike 31 23+2 Kép 2005. augusztus 2. ? ? - - - Szt.István
55. Lara77 28 22+2 Kép 2005. augusztus 9. fiú Andor - - - Kútvölgyi
56. Anikó47 31 22+1 Kép 2005. augusztus 10. ? Matthieu - - ? ?
57. Virga 27 21+1 Kép 2005. augusztus 17. ? Lőrinc/ Luca - - ? Levente Jahn Ferenc
58. Ancsipancsi 30 21+0 Kép 2005. augusztus 18. lány Barbara - - - Szt.Imre
59. Falina 26 20+0 Kép 2005. augusztus 25. lány ? - - - Schöpf- Mérei
60. Rókica 30 19+3 Kép 2005. augusztus 30. ? Zsuzsanna/ Olivér - - - Szt.István
61. Csmárti 32 - babára vár - - - - - 2002. Eszter -
62. Gmr 25 - babára vár - - - - - - -
</pre>

Vanda

Kép
vanda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X