Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok, asszonyok!
Majdani harmadik gyerekemnek keresnék kórházat, orvost szülésznőt. Az egyes nőiről jöttem el, mivel nem vagyok kezdő, a profi légkör már túl keveset/sokat adott. Kihez jártok? Miért?
Gyönyörű gyerekek vannak itt, nekem két fiam van, egy majdnem 4 éves és egy 15 hónapos.
kaóka

Hmmc
Na igen. Mindig meg is fogadom, hogy ma kiolvasztok egyet és megkínálom a kiscsajt, de valahogy mindig elmarad. Kép

Rita
Na igen, most mondjam azt, hogy már várom a szoptatásmentes időt? Terveimben az szerepelt, hogy 1 éves koráig szopizzon, de alig bírom kivárni, és olyan lassan telnek a hónapok - persze nem akarom sietetni, csak szopizás terén. Még 10,5 van addig. Nem sokat szoktak a cickók szabadon lenni, mert nekem nem csak csordogál, hanem spriccel. Sőt még versenybe is állhatnék a távolság spriccelésben. Vettünk aventes tejgyűjtős micsodát és abba van szellőztetős, megyek és úgy leszek éjjel - már nincs sok belőle. Kép

Cas
Kipróbáltam a bimbóvédőt, azt hittem kiugrok a bőrömből, szóval fél másodperc is elég volt. Kép Szopizási idő: orvos mondta bőven elég 5-10 perc, akkor benyel annyit amennyi szükséges neki. Hát én ezt nem így gondolom, újszülöttként ez nem ment ilyen gyorsan, ma már igen! (Én is mondogatom férjem, hogy a bokámat fogja surolni szopiztatás után, pedig nem rendelkeztem nagy mérettel.) Kép

Kaóka
Felteszem újra a táblát az talán segít. Aztán kérdezz nyugodtan mindenkit! Az én véleményem összességében a Margitról NAGYON JÓ! Tiszta lelkesek a dokik, szülésznők, a kórház tiszta, ehető a kaja, mi kell még? (Persze a csecsemősöket nem említettem, de talán jobb is, mert nem jó az általánosítás.)
nikcsi

<pre>
Anyuka neve Kor Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Cas 27 2005.03.25. első lesz Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János ---
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker.
Eszty 28 2005.05.02. második Bálint Óbuda Dr. Sztanyik László ---
Laga 32 2005.05.03. második Mikor irhatom be? Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 33 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Böbe 29 2005.09.01. első lesz még nem tudjuk Dunakeszi Dr. Sztanyik László
Szilvamag 30 2005.09.02. (?) második még nem tudjuk Csillaghegy Dr. Sztanyik László Panni
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Zseppy 29 "csilláron ül a kistesó" - folyamatban második --- I. ker. Dr. Pállfy Imre
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László

Anyuka neve Kor Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Aranyhold 26 2004.09.30. (11.07-e helyett) Megszületett első Mátyás Békásmegyer Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Bmárti 33 2005.02.03-án (14-e helyett) MEGSZÜLETETT második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Orbis 23 2005.02.09-én (01-je helyett) MEGSZÜLETETT első Boróka I. ker. Dr. Sárvári János
Nikcsi 27 2005.02.19-én (23-a helyett) MEGSZÜLETETT első Korina Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita Wéber Zsófi
Hmmc 32 2005.03.17-én (31-e helyett) MEGSZÜLETETT második Sára Kata Óbuda Dr. Sárvári János
</pre>
nikcsi

Cas
A szülésedet nagyon jól, részletesen leírtad, teljesen ott éreztem magam, átéltem. A fájdalmakat kivéve. Kép

Nikcsi
Te egy hős vagy, hogy nem adod fel. Teljesen amatőr hozzászólásom: ha először annyira mohó Korina, nem lehetne előbb pár korty vizet adni cumiból és akkor utána már nem olyan erősen szívja a cicit? Bocs a kontárkodásért. Kép

Szilvi
A címedet nekem is írd meg légyszi emilben, lehet, hogy én is tudok menni, iga dolgozom még.

Boglárka 33+6
boglarka

Sziasztok!

Nikcsi: erről a 10 percről annyit, hogy Balu 4 naposan 20 perc alatt eett 20g-ot, majd újabb 20 perc alatt ugyanabból a mellből újabb 20-at. És ő végig lassan szopizós volt. Az utolsó alkalomig 30-45 percig szopizott. Ő egyéb kajálásban is nagyon lassú (pont, mint az apja). De ha még igaza is lenne, a tejtermelődés szempontjából a komfortszopi is nagyon hasznos.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
Főleg anyu nagyon lelkes, de neki több is az ideje ilyesmire. Legalább 2 naponta jön unokázni. Kép És akkor nyomja az elveket az átaludt éjszakáról, a vekkerre evésről, és ilyenekről, meg jóslatokat, hogy mennyire el fogom rontani ezt a gyereket, de egy anyamacska nyugalmával engedem el a fülem mellett... Kép
Azért anyós is volt már itt, de hát ő hétköznap dolgozik, utána meg sokszor már fáradt. De azért lelkes ő is!
Lehalkítás: a gyereken is lehet egy potméter hozzá! Csavargassam a nóziját? KépKépKép

Nikcsi
A táblázatot légyszi frissísd!!!!! Már "papíron" sem akarok pocakos lenni még! KépKépKép
Szopitempó: Sebi napról napra változik, mostmár ott tartunk, hogy 15-20 perc alatt benyom 100-140-et, két jókora büfi, és kidől. Szóval 10 perc alatt nemtom mennyit enne.
Ja, és amikor meg csak cicizni akar, akkor képes 45 percet is eltölteni nyammogással.
Viszont el kell büszkélkednem: tegnap du. óta bal ciciből csak védő nélkül hamizik!!! (Ez olyan 5 alkalom asszem.)
Ezek után remélem sikerül a másikat is előbb-utóbb, de egyelőre nem sok sikerrel... Kép

Kaóka
Amit Nikcsi írt, azt én is teljesen osztom!!! A kórház úgy ahogy van szuper, soha nem mennék máshová!
Asszem én vagyok a legfrissebb élményekkel rendelkező, kérdezz nyugodtan, a kényesebb témákban írj nyugodtan a profilomban lévő címre. Ja és nekem sikerült jónéhány nagyon kedves csecsemőssel is összefutnom! Csak sajnos nincs túl sok idejük (türelmük?) a babák mellett még a mamákkal is szenvedni (ami érthető), pedig nekünk meg sokszor jól jönne a segítség (nekem mellretételnél nagyon kellett volna, és segítettek is, csak nem úgy, ahogy én szerettem volna, de hát ez van).

Boglarka
Remélem nem ijesztettelek el, hanem csak felkészítettelek! 10 nap távlatából már "simán" vállalkoznék kistesóra, tehát annyira nem volt szörnyű, és most itt ez a kis haramia, aki MINDENT megért!!!
Szóval nehogy elkezdj parázni, összességében gyönyörű élmény volt! (A párommal együtt átélni pedig végképp csodálatos volt mindkettőnknek - persze nagyon nehéz is...)
Ja, és az én vértől-ájuldozós férjem remekül tűrte az eseményeket. (Egyébként a szülésznők rutinosak, hogyan segítsenek az apukáknak talpon maradni, ha kezdenének kidőlni...)
Cumisüveg: Sebi csak úgy lökdösi kifelé, és üvölt tovább, pedig napjában 3-szor főzöm neki a saját keverésű gyógyteát, hátha, de nem kell neki. Csak a cici!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
Hmmc javaslatára vettem olyan homeós bogyókat, amelyek a gát gyógyulását segítik, de sajnos laktózérzékenyeknek nem ajánlott, és én úgy tűnik, az vagyok, szóval 2 adag hiányzik belőle. Nemtom felbontva meddig lehet tárolni, de szívesen neked adom, a Szilvi féle bulira talán eljutunk, ha nem akkor meg majd vhogy eljuttatom hozzád.

Kép
Kép
Kép
cas

Olyan rossz , hogy most nincs kiért izgulni, nem történik gyakorlatilag semmi. A kövtekező "szülésünk" (Laga) is még olyan messze van.
Laga
jársz már ctg-re? írjál már, hogy mik az eredmények stb, mert most Neked kell itt a frontot tartani, mert ugye Megelpi és Eszty eltünt, Boglárka meg csak várjon még a sorára:-)

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok,

most lett vége a fiam palacsintabulijának, mivel ma van a névnapja. Szokás szerint én ettem a legtöbb palacsintát...

Cas,
mi a pontos neve a homeós bogyónak és milyen potenciál? Csak azért, mert még nem szereztem be a szüléshez szükséges bogyókat és ha egyezik a te bogyód az én listámmal, akkor szívesen átveszem, vagyis megveszem. Szilvamag bulijára úgy tervezem, hogy megyek, szóval ha még akkor 2in1-ben nyomjuk, akkor majd ott.

Mucus,
fúú, tényleg elôretörtem a táblázatban! Esztyvel néha összefutunk a gondozóban, de ô tényleg nem annyira aktív itt a neten.
Pénteken megyek az elsô ctg-re és kiváncsi vagyok, hogy nyitva vagyok-e, mert egy pár napja éjjel azt hittem, hogy indulunk szülni, mert 20 perceseim voltak, de aztán abbamaradtak. Kicsit meg is ijedtem, mert azért korababát nem szeretnénk.

Egyébként nem bánnám, ha a 38. hét után megszülnék, mert elég nehezen bírom. Iszonyú nagy a terhelés Vilmos mellett és én sajna hajlamos vagyok a vizesedésre. Na ez a két dolog együtt csak fokozza a helyzetet: a kezem és a lábam úgy néz ki mint egy 5 napos vizihulláé.

Laga 36+0
laga

Mucus
Na tessék, kibicnek semmi se drága! KépKépKép
Persze azért én is izgulok az utánam következőkért...

Laga
Sütiéhség ezerrel? Kép Ismerős... A végén már minden nap alkottam valamit, és másnapra mindig el is fogyott... Azt hozzá kell tenni, hogy a férjem a palacsintán kívül nem nagyon rajong a házisütikért, tehát ki lehet találni, hová lettek a műveim! KépKépKép
A bogyó neve Delphinium Staphisagria 30 CH, és múlt héten bontottam fel. Sajna nincs rajta, felbontva meddig áll el... Ne fizesd ki, egyrészt már fogalma sincs a férjemnek, mennyiért vette, másrészt bontott csomag, nálam csak a kukába menne, örülök, ha nem vész kárba...
A pocakhoz kitartást, tudom mit érzel!

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
Tudtam, hogy nálatok valamelyik fiú nem volt túl gyors. Érdekes az én férjem is nagyon lassan eszik, de Kori nem. Kép

Cas
Bocsi a tábla miatt, elveszhetett a mentés. Amúgy meg teszt volt figyeltek-e? Kép
Az ilyen szopizos témát szerintem már a másikba beszéljük meg. Nekem is iszonyú nehéz volt oda átszokni, de már babások vagyunk (mégha a táblázat szerint nem is?!)! Kép
Írod Boglárkának, hogy már kistesó is szóba jön 10 nap élmény után. Nekem már bő 6 hét van a hátam mögött, de ezt még hagyjuk téma! De persze ez lehet azért is, mert ahogy a dokinőm fogalmazott: "kicsit" nehezebb szülés volt az átlagnál. Kép
nikcsi

<pre>
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker.
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Szilvamag 30 2005.09.02. (?) második még nem tudjuk Csillaghegy Dr. Sztanyik László Panni
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Zseppy 29 "csilláron ül a kistesó" - folyamatban második --- I. ker. Dr. Pállfy Imre

Aranyhold 26 2004.09.30. (11.07-e helyett) Megszületett első Mátyás Békásmegyer Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Bmárti 33 2005.02.03-án (14-e helyett) MEGSZÜLETETT második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Orbis 23 2005.02.09-én (01-je helyett) MEGSZÜLETETT első Boróka I. ker. Dr. Sárvári János
Nikcsi 27 2005.02.19-én (23-a helyett) MEGSZÜLETETT első Korina Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita Wéber Zsófi
Hmmc 32 2005.03.17-én (31-e helyett) MEGSZÜLETETT második Sára Kata Óbuda Dr. Sárvári János
Cas 27 2005.03.26-án (25-e helyett) MEGSZÜLETETT első Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János ---
</pre>
nikcsi

Nikcsi
OKé, a babás témákkal tényleg a másik topic kéne.
Megyek is!
A táblázatba pedig beírhatod szülésznőnek Pécsi Zitát és Takács Bettit. (Bár egyikük sem volt fogadott...)

Kép
Kép
Kép
cas

Ui: Ja, és Boglárkának könnyebb szülést, mint amilyen Nikcsié volt!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Nikcsi,
nem akarlak bosszantani, de nem jó a tábla. Ma voltam a kórházban és rákérdeztem: Meglepi tegnap jött ki!
Szóval valszeg megszült, remélem jelentkezni fog!

Cas,
köszi, megnéztem és ez nekem is fel van írva. Szóval megköszönöm ha Szilvamagéknál odaadod.

Laga
laga

Sziasztok!

Végre, berobbantam ide is! Mert ez ám a tréfás, hogy a saját notebook-om kitiltott a babanetes társalgóból:-) Valami "újgép" bennemaradt a babanetes nagy buherák közben a http-és címben és állandóan letagadta az oldalak létezését. Na, ennyi a kommentár.

Cas,
Még nem tudtam elolvasni fent említett technikai okból a sztorit, de a többiek érzelgős véleményén is minnyá elsírom magamat:-)) Szóval biztos szép lehetett, gratula mégeccer!
Az elmúlt hét hsz-ait csak átrepültem gyorsan, viszont belehallgattam Sebi hanganyagába és jelölni lehetne Oscar díjra a produkciót, meg apukát is rendező és a legjobb mellékszereplő kategóriában:-)

Ennyire volt ma időm.

Viki
ccviki

Laga
Hogy Te miket tudsz?! Kép Honnan tudod, hogy Meglepivel mi van? (Titkos beépített források a kórházban? Kép)
Én is remélem, hogy jelentkezik mielőbb!
Ja, és akkor a bogyót igyekszem nem feledni!

Viki
Hát van a kölökben szufla, az má' szentigaz! Kép Mivel vagy így elhavazva?
A gratulát köszi mégegyszer!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas! a csuklós a kedvencem, párom először igen furcsa arcal kérdezte, mi a szöszt hallgatok, aztán jót nevetett rajta . . . Kép

Nikcsi!
kérlek javítsd majd (ráér, mert még messze van), szept. 19-re vagyok kiírva, köszi!

van még valaki, aki jönne, de nem tudja hova?
menüigények és javaslatok?

puszi
Szilvi
szilvamag

Szilvi
Én mennék, de nem tudom hova. Kép Kép Megadom a mail címem, ide megírod?
matrahazi.zsofia@chello.hu Köszi!

Zsófi
nmzsx

Szüléssel kapcsolatban: Cas írja Boglárkának, hogy könnyebbet, mint az enyém. Szerintem az átlag legyen a Myra és én közöttem.

Szilvamag
Menü: nekem teljesen mindegy én már kaja nélkül is elvagyok, a társaság a lényeg!

Zsófi
Remélem Szilvamagnál találkozunk, ha addig nem jöttök!
nikcsi77

Niki

Úgy tervezem, hogy megyek a talira, remélem nem jön közbe semmi, és az oltást is kiheveri addigra. Kép Jaj, de nincs kedvem hozzá. Viszont megkértem a keresztanyám, hogy aludjon itt, hogy ne legyek egyedül, ha belázasodna. Bár múltkor megúsztuk, hátha most is sikerül.

Szilvi
Köszi a címet, nagyon részletes volt. Azért rögzítem a telcsi számot...biztos, ami biztos. Kép

Zsófi
nmzsx

Hm, kitörölt a rendszer. De ahogy próbáltam a profilotokat megnézni, sokan jártunk így. Most akkor nem is kérdezek a táblázattal kapcsolatban, csak köszönöm, hogy felkerült. Jó hétvégét!
kaóka

Na vajon elfogadja a rendszer?

Kép
Kép
Kép
cas

Zsófi
Mi másnap megyünk a 2 hónapos oltásra. Kép

Cas
Te ugyan azon a néven tudtál újra regisztrálódni? Kép

Jé most megint megy a régin, ki érti ezt? Én nem!
nikcsi

Nikcsi
Tudtam, és 0-ról kezdte az életemet... Kép
Na vajon nekem is a régi jön, vagy az új?
Nekem az új.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Már rég jártam erre, így már anyai státusszal írok nektek! A fiunk Április 1.-én született meg, 3250g-mal és 50 cm-rel. Ami a szülést illeti, Myra rekordidejét tartom: 3 óra alatt kint volt a gyerkőc! Az orvosom ugyanaz aki eddig, le nem cserélném semmiért, de a szülésznőmet se! Azt a 3 órát is olyan elviselhetővé tették amennyire csak lehet, biztonságban éreztem magam végig a kezeik közt. A gátmetszésem után 4-5 órával már törökülésben lébecoltam az ágyon.

A kórházban eltöltött napok is nyugodtan zajlottak, a csecsemősökkel az égvilágon semmi bajom nem volt, sőt! Mindegyik válaszolt a kérdéseimre, ha voltak, és nem láttam babadobálást sem. Tény, hogy határozottabban fogják a babákat mint mondjuk én, de ez el is várható olyan emberektől akik csecsemőkkel dolgoznak. Engem inkább biztosított afelől, hogy nem kell félnem, hogy a baba cukorból van... mindenesetre durva mozdulatokat tényleg nem láttam. Nem mondom, hogy élveztem a kórházban eltöltött napokat, mert hát mégsincs az ember otthon, de egész kellemessé tették az ott dolgozók a napjaimat.

A babám édes nagyon, szép fekete haja van, pont úgy néz ki mint az apja! Te jó ég, már kettő van
belőlük!!! Kép Fényképet majd máskor mutatok, nincsenek még a gépemen, a kis gengszter meglehetősen időigényes és egyedül nem könnyű - a párom pedig dolgozik látástól vakulásig.

Nikcsi

Köszönöm az sms-t, gondoltam ha már akadt 5 perc szabadidőm inkább ide írok, hogy megosszam a pozitív tapasztalatokat mindenkivel.

Cas

Nem tudom, hogy volt-e már alkalmam gratulálni Sebikédhez... ha még nem mondtam volna, akkor nagyon gratulálok!!! Gyönyörű babátok lett.

Mennem kell, mini Al Capone ébredezik...
meglepibaba

Szia Meglepiiiiiiii!!!!!!!!
Hát akkor nagyon-nagyon sok boldogságot Nektek, és gratula a gyors szüléshez! Kép
Képeket várunk!!! (Végül Alexandre/Alexander?)
És én is köszönöm a gratulációt!!! Kép
(Én még most sem tudom, kire hasonlít a gyerek, de ránk biztos nem. Na jó, a lábfeje az apjáé, a füle az enyém. De a többi?! KépKépKép)
Sajnál-sajnál, hogy már most az elején sem tud a párod otthon lenni veletek... Kép (Az enyém egy áldás volt, ma már ő is dolgozik, de mi meg kezdünk belerázódni a dolgokba...)

Kép
Kép
Kép
cas

?
laga

Sziasztok,

na el se hiszem, hogy sikerült elfogadtatnom a hozzászólásomat! Végre!

Meglepi,
sok boldogságot nektek a bébihez! Nagyon ügyes vagy a 3 órával! Kaptál EDA-t? És milyen a pici? (Alex?) Szopizik?

Cas,
onnan tudtam, hogy Meglepiék már külön vannak, hogy múlt héten, amikor bementem CTG-re, a felvételi irodában kérdeztem, hogy hol találom Meglepit. Persze az igazi nevét mondtam. Erre azt mondta a hölgy, hogy elôzô nap mentek haza. Innen tudtam. Nincsenek bennfentes kapcsolataim, sajna.

Ja és a pénteki mázsálásnál kiderült, hogy nem híztam az elmúlt 3 hétben! Szóval nem akarom fényezni magam, de állati ügyes voltam!

Tulképp már nagyon türelmetlen vagyok, hogy mikor születik már meg a kis hercegnô. Már sehogy se jó, rosszul alszom és egyáltalán annyira nehézkes.
Azért még szerdán elmegyek fodrászhoz és levágatom a hajam, mivel szülés után ugyse lesz idôm. 19-én már az új sérómmal megyek!

Laga 36+5
laga

Laga
Kitartás! Mindjárt külön lesztek! (Én már néha visszasírom a pocakot - akkor legalább csend volt, és csak a mocorgására ébredtem fel hajnalban. Kép)
A mázsáláshoz gratula, tényleg nagyon ügyes vagy! Én az utsó hetekben már úgy híztam, mint egy kismalac! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ide is bekukk:-)

Meglepi,
Sok boldogságot a babóhoz! Hát igen, mit is jelent ez a 3 óra? Csak nem azzal keresel itt irigyeket, hogy az első igazi fájástól a babád "kirepüléséig" "csak" ennyi volt számodra az egész? :-)))) Várjuk a részleteket!

Laga,
Végre valakinek lehet drukkolni! Tulképpen csak ilyen apró örömökért járok ide:-) Biztos megártott nekem a 3 szülés 4 év alatt:-)))

Egyébként én is szülés előtti napon mentem hajbaigazításra, mert ahogy megtudtam, hogy pontosan mikor szülök, egyből bevettem az "utolsó vacsora" előtti programba:-)

Viki
ccviki

Meglepi!
sok boldogságot kívánok nektek!!

Szilvi
szilvamag

Meglepi!
gratulálok, sok boldogságot:-)

mucus
Tm

Meglepi,
Sok boldogságot!! Mi lett a fiatalúr neve?
Most már többször mersz majd írni? Hallunk felőletek?
Azért én a 2 órámmal még jobb vagyok. KépKépKép

Az én lányom is tiszta apja (csak a hosszú szempillái az enyémek). A csecsemőkori fotóikat simán kicserélhetnék. Most még baba formája van, de mi lesz késöbb? Néha eltűnődöm milyen is lesz a párom lányba??? KépKépKép

Laga,
Jót mosolyogtam a Meglepihez intézett kérdéseden. 3 óra és EDA? Én talán fakanalat kaptam volna a fogaim közé ha nagyon könyörgök. Kép Szerintem Meglepi se járt másként.
myra

Észrevettétek? A Babanet órája egy órával korábbat mutat. Már elkezdtem örülni, hogy még csak éjfél van, de aztán rápillantottam a monitor sarkára is. Kép
myra

Sziasztok!

Már kezdtem azt hinni, hogy MB ide se ír, mert az sms-re nem válaszolt.

Meglepi
GRATULÁLUNK! Kép Néhány adatot egészíts ki légyszi a táblába (gyermek név, dokiét csak fejből írtam). Apás szülés volt? Párodnak végre van melója ezek szerint? Na és ha nem írok, akkor nem is jelentkezel? Ejej! Kép

Laga
Az tényleg nem semmi, hogy 3 hete nem híztál. Gratula! Kép Én nem mentem el fodrászhoz, amit utólag bánok is. Kozmetikán voltam, de már megint időszerű lenne, mert kezdek majmosodni. Viszont képzeljétek, vasárnap valami hiper szuper dolgot hozott keresztanyám (kozmetikus) a pocimra. Be kell kenni és fóliával jó szorosra egy fél órára rajtahagyni. A lötyedés fog lejjebb menni, az arcomra is kaptam krémet, és a köv. látogatásnál a gyantázóját is elhozza! Kép

Cas
"Én már néha visszasírom a pocakot - akkor legalább csend volt" UGYE, UGYE? Kép
nikcsi

<pre>
Szilvamag 30 2005.09.19. második még nem tudjuk Csillaghegy Dr. Sztanyik László Panni

Cas 27 2005.03.26-án (25-e helyett) MEGSZÜLETETT első Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János Pécsi Zita, Takács Betti
Meglepibaba 24 2005.04.01-jén (2-a helyett) MEGSZÜLETETT első II. ker. Dr. Tóth
</pre>
nikcsi

Meglepi

Nagy-nagy gratula a mini Al Capone-hoz. Kép

Zsófi
nmzsx

Sziasztok,

mint az az időpontból is látszik, benéztem a melóhelyre, de csak egy félórára.

Nikcsi,
az a csodakrém nem "Kötőszövet regeneráló testpakolás"? Nekem is van, de a kozmetikus azt mondta, hogy eszem ágában se legyen a gyermekágyas időszakban használni ( amíg megvan) ,mert annyira vérbőséget okoz, hogy bajok lehetnek belőle. Neked mit mond a keresztanyukád erről?
Ja és ha terhesen kezdeném használni, beindíthatná a szülést! Ha már nagyon elegem van, lehet, hogy kipróbálom. Áááá nem, csak vicceltem!

Cas,
csak ámulok azon a kis kardigánon! Te tényleg ennyire profi vagy?

Laga 36+6
laga

Hali

Nikcsi

A dokim nevét még mindíg nem szeretném közzétenni..., ez egy olyan kívánsága valakinek akinek ezt tiszteletben kell, hogy tartsam.
A fiam neve Alexandre lett hosszú családi viták után. Utórezgések még akadnak ugyan... miért nem lett rövidebb, stb. Kép
Jelentkeznék én, ha lenne időm, de már azt sem tudom, hogy egy híradót mikor néztem meg utoljára! Fogalmam sincs, hogy mi történik a nagyvilágban - elég frusztráló gondolat! Dolgoznom is kell a baba mellett (besegítés a páromnak), így hajat mosni is megtanultam rekord idő alatt. Valószínűleg egy hét múlva már nem is nagyon leszek netközelben mert elég sokat ingázunk majd.

Laga, Myra

Fájdalomcsillapító???? Betűzzétek! Kép Volt egy pillanat amikor előjött az epidurális ajánlat, de megbeszéltük a szülésznőmmel, hogy próbáljuk nélküle. Hálás vagyok neki, hogy bíztatott arra, hogy ne csábuljak el. Volt egy-két pillanat amikor már bántam... viszont életem egyik legemlékezetesebb zuhanyát éltem át, meg is vártam a meleg víz alatt 3 fájást, és több fantasztikus derékmasszást is kaptam (azt már nem a zuhany alatt, sok lett volna a jóból). A burokrepesztésig semmit sem éreztem, azután kezdett fájogatni de akkor se olyan nagyon. Talán másfél óra volt ami igazán fájdalmas volt. A kitolási szak is azért lett hosszabb (talán fél óra) mert bénáztam.
Apás szülés volt, a párom nagyon hősiesen viselkedett, de meg kell hagyni, hogy az orvosom és a szülésznőm is tartották benne a lelket, néha elkaptam egy-egy bátorító pillantást amit felé küldtek. Még a köldökzsinórt is ő vágta el, úgyhogy büszke voltam rá.
A baba gyönyörű, igazi kis Napóleon, körülötte forog minden. A páromnak csak úgy dagad a keble a büszkeségtől, mert mindenki odavan, hogy mennyire hasonlít rá a kölök. Kép Keményen megdolgozott érte, nem igaz???! Amúgy nagyon jó baba, 8 órát alszik éjjel egyhuzamban!!! Aggódtam is, hogy ez normális-e, de amíg jól eszik és egészséges addíg ezt nem fogom tovább firtatni... Kép Kép Kép Szépen eszik, már a 2. napon belövellt a tej, és nem is sebesedett ki sehol semmim. Pedig fel is tankoltam
Garmastan kenőccsel és Bepanthen-nel, de hála az égnek már a gyógyszeresdoboz mélyén vannak valahol. Tejem sajna nincs elég, úgyhogy ki kell egészíteni, de azért reménykedem, hogy lesz még több, és elhagyhatjuk a tápszert. (Amiből egyébként nem kell túl sok így sem.)

Ami a pocak visszahúzódását illeti, nekem nem akarják elhinni, hogy egy hete szültem, és azt hiszem ezt az Anita-féle hasszorítónak köszönhetem. Nem jó túlzásba vinni a használatát állítólag, így naponta egy-két órára teszem föl. Szóval a szülni készülőknek csak ajánlani tudom.

Most mennem kell, majd igyekszem képet feltenni valamikor...

MB
meglepibaba

Sziasztok!

Meglepi,
Húú, ez elég gyors és "könnyű" szülésnek számit szerintem, mégegyszer gratula a babátokhoz!
Na, akkor hiába is kérdezősködök, ha nem igen jutsz majd géphez, de van valami "francia kapcsolat" a családban, hogy erre a "sármos" névre esett a választás?
Besegítesz a párodnak? De hova tudod felakasztani magadra a viharlámpát, talán akad még hely? (A férfiaknak nyílván, de a nőknek...:-)))) Komolyan nem értem, hogyan lehet szülés után még egyéb kivitelezhető elfoglaltságot is találni a baba mellett (napi 5-ször 10 perc netezésen kívül:-). Persze, nekem is volt mindig ötletem csak időm meg energiám meg 7 fejem nem:-))

Viki
ccviki

Meglepi,
olyan jó, hogy jelentkeztél! Eljöttök Szilvamagékhoz jövô héten kedden?

Ingáztok? Fúú, az nem lehet semmi egy ilyen kis bébivel. Repülôvel vagy kocsival?

8 óra alvás éjjel? Na nem azért, de egy szavad se lehet! Rendes kissrác.

Végülis hány kiló plusszal mentél szülni? Csak azért kérdezem, mert talán emlékszel, hogy januárban Nikcsiéknél azt beszéltük, hogy mi szedtük fel a legtöbbet. Én 17 kilónál tartok. Mennyi ment le a szüléssel?

Na elég a sok kérdésbôl. Azért ugye jössz majd elbúcsúzni itt a neten, ha elkezdôdik az ingázás?

Laga
laga

Meglepi

Gratulálok a kis Alexandre-hez, nagyon rendes fiad van minden tekintetben. Szülés, alvás, sebesedés, még a végén a munkába is besegít. Kép

Cas
A fotók alapján én egyből azt állapítottam meg, hogy Sebi szeme teljesen olyan mint a tied, vagy tévednék?

Myra
A 4D képek alapján én is már most látom, hogy egy az egyben a férjemre hasonlt a kisasszony. Milyen lesz lányként?

Boglarka 34+5
boglarka

Boglarka
Olyan a szeme, mint az enyém? Hát, lehet... Majd holnap megnézem magunkat a tükörben... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok mi lenne ha ezt a táblázatot már hanyagolnánk?
Az az igazság, hogy ezzel az ott dolgozók személyiségi jogait sértjük, és szerintem Meglepivel is ezért vetették ki a nevet. Végül is Laga, Boglárka, Eszty 1 hónapon belül szül, Szilvamag, Mucus, és Zseppy pedig már így is anyuka. Szóval rövid időn belül mindenki átköltözik a Babás topikba. Kép A többiekről pedig semmit nem tudunk.
Akit érdekel az meg úgyis vissza tudja majd keresni mert, a régen feltett táblázatok nem tünnek el. Inkább egy új táblázatot kéne csinálni a másik topikhoz a gyerekekről. Oda orvos, és szülésznő már nem kell.
Szerintetek?

Boglárka,
Hát igen, nekünk is volt egy oldalprofilos 4D-s képünk, és egyszer a párom pont úgy fekünd az ágyon, amikor rápillantottam. Már akkor mondtam, hogy úristen pont ilyen a gyerek, és hát lám igazam lett. Kép

Nikcsi,
Most látm 0:01 perc van. Javíthatsz: 29 év. Kép
myra

Myra
Boldog szülinapot! És ne légy szomorú emiatt!!! Így mosolyogj: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Táblázat
Lehet vmi abban, amit Myra ír... Részemről oké a javaslata.

Kép
Kép
Kép
cas

táblicsku
a babásba való már régóta lóg a levgőben, múltkor is feltette a kérdést Nikcsi, hogyan csinálja meg, de nem reagált rá senki. Én is azt mondtam, hogy csak a baba adatai szerepeljenek benne, a doki-szülésznő már szükségtelen.
És tőlem nyugodtan elmaradthat az itteni táblicsku is, bár mi a második előtt állunk, de a "csapatból" lassan úgy is megszül mindenki:-)

mucus
Tm

Myra

Pontosan! Tudod a gond az, hogy nicknévvel írunk az orvosainkról, akiknek viszont ott a neve, hogy mindenki olvashassa. Tehát amikor azt állítjuk, hogy felvállaljuk a véleményünket, akkor egy kicsit sántít a dolog, mert hát ki is vállalja fel? MB? Én is szeretem megválogatni, hogy hol és miként látom feltüntetve a nevem, aminél személyesebb "dolgom" nincs is. Úgyhogy ismétlem önmagam, orvoscseréről nálam szó sem volt, de a továbbiakban az orvosom és a szülésznőm nevét nem szeretném nyilvánosságra hozni, ennyi tisztelettel tartozom nekik.

Boldog születésnapot!!! Nálam is feljebb lehet vinni az évszámom 25-re. Hétvégén estem túl rajta.

Viki

A viharlámpát a villámhárítóra akasztom... Kép
A sármos név a kedves papa nemzetiségét tükrözi. A fejnövesztésen még nem gondolkodtam, de egy 3.-4. kéz jól jönne... Kép

Laga

Hát a találkozóra nem ígérem, hogy el tudok menni, engem is mély döbbenettel töltene el, ha lenne rá időm. Az ingázást kocsival műveljük, három hónapos
korig nem repülhet a gyerkőc ha jól tudom. Az első repülőútja csak augusztusban lesz. Lesz jó kis ramazuri azon a gépen! Csak ki ne bukjon a pilóta az áriáktól! Kép Egészen elképesztő a fiam bőgési technikája, még a szemei is kidagadnak! Ilyenkor nagyon nincs mit tenni, csak fogom, és dúdolok neki, hátha abbahagyja. (Lehet, hogy dúdolnom nem kellene? Kép)
16 kg szedtem fel, ebből eddig lement 10, és még nincs két hete, hogy szültem. Nem vészes, de azért még nem férek bele a nadrágjaimba...
meglepibaba

Sziasztok,

a táblázattal kapcsolatban maximálisan egyetértek. Már én is gondolkodtam azon, hogy ezzel árthatunk. Egyébként nem volt rossz kezdeményezés annak idején, végülis összekovácsolta a bandát. Egyébként a kórházi dolgozók neveinek említése nélkül nem lenne zu˝rös a dolog.

A szülinaposoknak boldog szülinapot!

Meglepi,
tegnap a férjemnek egésu este ezt ecseteltem, hogy az egy hetes babátok éjjel 8 órát alszik egyben! Vilmos ezt 2,5 évesen kezdte.

Úgy látszik, hogy mindenkinek nyugis babája van, csak nekünk jutott annak idején egy kis méregzsák?
Remélem a kistesó nyugisabb lesz!

Egyébként ma vagyok 37 hetes, szóval lassan jöhet a bébi.

Ja és ma levágattam a hajam. A hétvégén Vilmos a nagyiéknál alszik és mi meg elmegyünk moziba meg vacsizni. Így készülünk mi a baba születésére...

Laga 37+0
laga

Sziasztok!

Senki ne értsen félre, nem a táblázatos kérdésre válaszolok, csupán a személyiségi jogokkal kapcsolatosan írom le a véleményem.
Szewrintem, ha valakik, akkor pont saját magunk saját szem. jogainkat sértegetjük, amikor mindenfélét leírunk magunkról. Mert akit érdekel, az úgyis rájön, hogy kiről van szó (nem így történt edig is, :-)
A tábla meg ugyan, miért sértené a doki vagy szülésznő (főleg a becenévvel megnevezettek) jogait?? Abban csak a neve szerepel, a kismamák minősítése nem. Tudomásul kell venni és viselni terheit, hogy ezzel a hivatással minimum ennyi nyílvánosság együtt jár.(Ők választották és köszönjük nekik, de nem mi emeltük ki őket anonimuszként a közértes pénztári sorból, hogy legyél a dokim/szülésznőm, nincs vita:-))) Ilyen alapon nem kéne kiírni a nevüket a rendelő ajtóra, meg az osztályon levő táblákra, stb. ill nem kéne, hogy tagjai éegyenek az orvosi kamarának, ahol le lehet őket ellenőrizni.
A búlvársajtó meg talál a topiknál szaftosabb eseteket, nem süllyedt még nagyon-nagyon a béka segge alá a hírvonal, hogy a kórházas topikokból éljen:-))
És amelyik dokit itt vád vagy kellemetlen meglepetés érte, az annak következménye, hogy kezdeményezőként kiszolgáltatott kismamik lelkivilágába VAGY SZEMÉLYISÉGI JOGAIBA mászott bele (ha cseppet is).
Sokan vállaljuk nick mellett is a nevünket, aki meg nem, az pont azért, mert sérelmeit nem közölte a kórházi jogásszal vagy egy ombudsmannal és félti a személyiségi jogait.
Na, ennyi kikivánkozott.

Viki
ccviki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?