Sziasztok!
Ma voltunk serv-ugyben kontrollon, egyelore valtozatlan. Sajnos nem lett jobb egyelore, bar nem tudom, mit varhattunk volna 3 het alatt...
Petra meg nem igazan beszel, illetve meg csak mi ertjuk tobbnyire. Multkor gyakoroltuk a nem annyira kezenfekvo testreszeket, mint sarok, boka, stb. Kerdeztem tole, hol a csukloja. Kis toprenges utan a nyakara mutatott, aztan mikor ertetlenkedtem, annyit mondott, hogy "hukkk", szoval csuklott, ertitek...
Franyo,
En kaptam a pozitiv lelet kezhez vetele utan 10 napon at antibiotikumot, ez valamikor 37-38 het korul volt. A korhazba erkezeskor a felvetel utan kaptam venas antibiotikumot, amit a vajudas alatt 4 orankent ismeteltek, amig ki nem bujt Marci. Marcitol rogton a szuletese utan vettek fulvaladekot tenyesztesre, kicsit kesobb vettek tole vert, amiben az un. CRP szintet ellenoriztek, aminek emelkedese fertozesre utal (ha jol emlekszem, min. 8 orasnak kell lennie a babanak ahhoz, hogy ennek az eredmenye realis legyen). Es 1 vagy 2 napig, amig ennek az eredmenye nem lett meg, o is kapott antibiotikumot. Amikor kiderult, hogy a CRP-je rendben van, abbahagytak az antibiotikumot, bar a tenyesztes csak kseobb lett meg, es szerencsere szinten negativ volt. Szoval ez volt velunk. Ez az idealis esettol annyiban kulonbozik csak, hogy jo lett volna, ha nem csak a fulebol, hanem a garatjabol es az orrabol is vesznek valadekot, valamint jobb lett volna, ha nem hagyjak abba az o kezeleset 1 v 2 nap utan, hanem o is kap egy tisztesseges kurat.
A szules utan az anyat nem kell kezelni, mivel ez a bakterium jelen van a kornyezetunkben mindenhol, tobbek kozott a huvely nyalkahartyajan is, es nem okoz semmifele tunetet (esetleg kicsit bovebb folyast talan). Egyedul a szuleskor van szerepe, amikor a baba megfertozodhet.
Igazad van, hogy erdeklodsz, szerintem sem szabad elbagatellizalni a dolgot. Ismerosotokkel mi tortent? Sulyos esetekrol sajnos en is hallottam.
De ha kezelik, nem lehet semmi gond.
Remelem, nem irtam semmi butasagot.
Egyebkent van egy streptococcusos topik, ahol egy erintett apuka - aki nem mellekesen gyermekorvos - nagyon sokat segitett nekem is. Erdemes vegigolvasni. Ime:
http://ujgep.babanet.hu/discus4/messages/7484/118902.html Elli,
Petra is csak alvashoz kap cumit, es en ezzel igy elegedett is vagyok viszonylag. Marci cumijat eddig sosem probalta elszedni, sot, sokszor szolt mar, hogy kiesett neki ("hoppa, aja (szaja)"), es probalta visszatomkodni neki.
Miszike,
Szerintem en 32 hetesen meg tok jol voltam, birtam volna az utazast, de valoszinuleg aggasztott volna a tavolsag, es az, hogy ha barmi van, egy idegen orszagban kell orvost, netan korhazat keriteni. Persze nem volt velem akkoriban semmi gond, meg neked sem lesz, csak hat en ilyen vagyok.
Kaska,
Nem sokkal ezelott meg Petranal is iszonyat hosszu volt egy-egy kajalas. Mondjuk hulyen is csainaltam, mert aggodtam, hogy nem eszik eleget (van vagy 15 kilo a kis vezna
), es vartam-vartam, hogy hatha eszik meg, aztan ha vegkepp nem, akkor jo, egyen legalabb egy kis banant, vagy joghurtot. Aztan rajottem, hogy ez igy nem lesz jo, ugyhogy bekemenyitettem, es most az van, hogy ha nem eszik, akkor megkerdezem, hogy ker-e meg. Ha nem, akkor nincs mas, lehet menni jatszani. Igy most eleg hamar eszik amennyit akar, aztan szol, hogy menne jatszani. Es meg nem fogyott el.
Na megyek, lassan ebrednek a gyermekeim (olyan jooo erzes ezt tobbesszamban mondani
). Puszi:
Leszter