Gabi! Áhh, Én nem főzök-sütök zsírosan. Max fél decit teszek a mufliba, ha azt mondom keveset, akkor az még annyi sincs. Mondjuk 20ml
Dancsi! mákos guba. Azt tudom, h úghy kezdődik, h tejbe áztatod a kiflit. Na, Nekem innentől gázos, világgá megyek a tejbe áztatott cucctól
Valamelyik nap azt mondta a férjem, h el sem tudja képzelni, h nem főzök... ztén felidéztük együtt, h hogy is alakult ez ki. Anno, amikor összeházasodtunk azt mondtam, h megfőzök, de csak egyszerű kajákat, ragukat, salátákat, húsféléket, tésztákat, stb... Süteményt, levest, töltött káposzta szintű kajákat nem és nem.
Aztán egy karácsonykor főztem töltött kápit, ami tök finom lett, azóta főzöm ezt is
.
Aztán elkezdtem levbeseket is főzni.
Aztán egyszerű kevert sütiket sütni, de ahhoz tartottam magam, h keltbaromságokkal nem cseszem el a drága időm, mert az bonyolult. AZóta azt is tudom, h ez sem bonyolult
.
És sokszor szervezés kérdése az egész főzés dolog. NEm bonyolítom túl a dolgot, míg egyik sül, keverem a másikat, közben elpakolok, pucolok, mittomén... általában este, miután letesszük a kisbékákat, akkor készítem elő a másnapi ebédet. Tegnap pl sütöttem ugye 2 adag maflát, és megfőztem egy nagy adag finomfőzeléket.
BÉla segített répát pucolni, bepakolt a mosogatógépbe, szal Ő segít, ha megkérem.
Na, ez jó hosszú lett, bocs
ps: még fontos, h kinek süt-főz az ember. A férjem hálás közönség, mert szeret enni, illetve mi szeretünk enni. A konyha a lakás közepében van, nincs elzárva az "eseményektől", szal ameddig főzök-sütök is Velük vagyok.
.:Angi:.