Új privát üzeneted érkezett!

HaneeKép

Most nem látlak,de Pipocskának pont itt fent irtam le annak a fejvadász cégnek a címét,amit Te is kértél.
gömbölyû

PipocsKép
Megkérdezhetem mivel foglalkozik a párod.Nagyon sok állásoldalt néztem az utóbbi napokban,hátha tudok segíteni.
gömbölyû

Szia Gömbi!Kép

Területi vezető volt, egy mobil szolgáltató vállalatnál. A Műszertechnikánál, és a Hellotelnél. Egyik alakult a másikból.
Ez nem ügynöki munka volt. Manapság az ügynököre mondják, hogy területi képviselő, illetve vezető.
Neki az volt a feladata, hogy létre kellett hoznia az üzleteket. /Meg kellett találnia a megfelelő helyet, intézni az üzlet arculatának kialakítását, a reklám kampányt, és mindent ami az üzletek sikeres működéséhez szükséges, majd felügyelni, menedzselni a továbbiakban is./
9 ilyen üzletet hozott létre, majd amikor megszűnt a cég saját mobiltelefon üzletet csinált a barátjával, de az évek alatt bebizonyosodott, hogy kettőjüknek kicsi az a bolt.
Nem feltétlenül a telekommunikációban akar elhelyezkedni, de mivel középvezetőként "szerelt le" nem nagyon szeretné alább adni.
A fizetési igényei is minimum a nettó 150 ezer körül mozognak.
Most ugyan van munkája, de ezt bizonytalan ideig lehet csinálni. A hétvégéin is folyamatosan dolgozik.
Ráadásul nettó 100 000 után fizetjük a járulékait is, ami 106 000 forintot visz el havonta a kasszából, tehát ez így nem túl jó.
Akkor várom a honlap címet.
Köszi
Puszi: Pipocs

Nem találtam az e-mail címedet, de ha publikus, és megadnád, akkor nem offonánk tovább a többieket ezzel a témával.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Ma voltam vércukorteszten, kettőn. Tényleg nagyon sokan vannak az Istvánban reggelente. Mivel kifutottam az időből, simán bekéreckedtem a glükóz - azért nem zsömik és tej, mert tutira akarok menni - után 70percre, majd 6-7 perc alatt meglett a vénám is, utána pont záráskor letelt a másik egy óra és jött a másik szívás... iszonyúan fájnak a karjaim, teljesen szét lett lőve. A laborosok teljesen jó fejek és nagyon ügyesek voltak, viszont nekem minden vérvétel - és az asszisztensnek is - egy kész rémálom. Kedden lesz eredmény, majd közlöm, mi újság a diabetessel.

Egyébként nehogy irrigáljatok terhesség alatt! Nekem kerek-perec megmondta az összes eddigi nőgyógyászom! Állítólag torokfertőtlenítőt sem szabad szedni - mondja a körzetim - mivel méhösszehúzó hatása van és így tovább.

Ja, annó írtam, hogy volt egy fertőzésem és mivel nem volt nőgyógyom azon a héten - épp újat váltottam -, egy barátnőméhez mentem. Pénteken levette a kenetet, adott egy tablettát a páromnak - bazi ütős -, nekem Canesten gél és tabletta... elkezdtem használni, megkaptam köv. héten a laboreredményt... mindenre negatív lett!!! Amióta nem használok intimszappanokat, semmi bajom - eddig az esetig éltem velük -, nincs az a száraz, csípős érzés, ami utánuk és bevallom, jópárat kipróbáltam. Tehát eleddig megúsztam, bár azt mondják, hogy terhesen fogékonyabb vagy a fertőzésekre. Ne ennyi.
Wica, köszi, megnézem akkor a nadrágtartót.
Térdeplőszéket mi is vettünk Kép
timmba

A tabletta nem Micosyst gino?

ancsipancsi

PipocsKép

Irok Neked e-mailt gyorsan,jó?Nem tudom megadni itt a címem.Munkahely miatt.
gömbölyû

Viszketésről (nem tudom ugyan ki kérdezte):

Állitólag nagyon gyakori a viszketegség terhes nőknél, egyrészt mert nyúlik a bőr, másrészt pedig a hormonális változások miatt. Jót tesz a zabpehely kivonatos testápoló krém (Avon árul ilyet, lehet, hogy máshol is lehet szerezni), langyos fürdők, extrém esetben hidegvizes/jeges borogatás. A hormonális változásokra a borsmenta tea ivása javasolt. Ha már sebesre kaparod magad, annyira viszket, menj el orvoshoz, mert ez valami betegség jele, ami a babára is hathat!!! Arról nem is beszélve, hogy jobb kezeltetni gyógyszeresen mielőtt beleőrülsz...

Hüvelygyulladás:

A gombás (nem baktériális) hüvelygyulladásra nagyon jó a sima joghurt. Nem az édesitett!!! Azt egy fecskendővel be lehet juttatni a hüvelybe, acidophilus baktériumot meg tejsavat tartalmaz, ami mindkettő jó a gombák ellen, ráadásul hűsit it, és csökkenti a viszketést. Csak kicsit maszatos Érdemes este csinálni, lefekvéskor, és akkor reggel megmosakszol.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

PipocsKép

E-mail küldve!
gömbölyû

Lányok!

Én évek óta használom a Laktacidot, de soha semmi bajom nem lett tőle.
Most is használom a mosakodóját, de irrigálni még az életben nem irrigáltam.
Viszont engem a szappan annyira csíp, hogy azt nem bírom.
Mosakodni viszont kell, még terhesen is. Sőt!

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Pipocska!Te jó ég,már a 31.hét?!Hát a te babád képét nemsokára nézegethetjük.De jóKép

Éva!Most aztán nem nyugtattál meg,úgyhogy önkéntesen elkezdek megint vigyázni magamra.

Banett!Igen én írtam a szopiról.Igazából ellene nem vagyok,aki úgy érzi tegye,de én személy szerint képtelen lennék nyilvánosan "kitenni" a mellemet,és etetni.De ma délelőtt kivittem a lányomat a ligetbe,belegondoltam,hogy mi lesz nyáron,és azóta azon agyalok,hogy csak rá leszek szorulva a nyilvános szopira,mert a csajszit muszáj lesz nyáron délelőtt,délután kivinni,a kicsit meg etetni kell.Sajnos nincs aki bevállalja a csajomat,ha az apja épp itthon van,ő ugyan leviszi,de az órákon át tartó játszóterezés nem az ő műfaja,hamar ráun a gyerek kergetésére.Szóval,majd úgy csinálom,hogy etetés is legyen,meg még nem is legyen annyira nyilvános,magunkra teritek egy textilpelust,és alatta elbújva szopizik a kicsi.Egyenlőre erre a megoldásra jutottam.

Gömbölyű!Ezen a bizonyos honlapon lehet esetleg otthon végezhető munkát is találni?Mert akkor engem is megdobhatnál a címmel!

Na pattanok,töltöttkáposztát csinálok,de ilyen tempóban sose lesz kész.Kép

Majd idekukkolok két tölteléék köztKép

T.

Kép

Kép
tündérke26

<font color="0000ff">Mircike!

Küldtem neked emilt.</font>

Kép
Kép
pipocska

Tündérke!

Aranyos vagy! Én is szinte mostmár naponta erre gondolok.Kép

Én azt tervezem, hogy veszünk egy ilyen kis félkörös kupola sátrat, amit mostanában a strandon szoktak használni a kisebb gyerekeknek. Majd abban szoptatok. Annak a súlya sem olyan nagy, hogy ne bírnám ide-oda elvinni, és a picit is megvédi az erős naptól.
Legalábbis ez a terv. Hogy mennyire kivitelezhető????Kép

Kép
Kép
pipocska

Ancsipancsi: ha az általam említettre gondolsz, akkor az Diflucan 150mg - kipucol, de rendesen, terhesen tilos szedni, ezért csak a férjem kapott. Amúgy ez az egy szem többe került mint a Canesten hüvelykú és gél együtt...
Viszketés: Nekem egyedül - bár Avont nem próbáltam - a tégelyes Dove silk jött be, utána már sehol semmit nem kell megvakerálni. (akkor ezek szerint a mellem nyúlik és hamarosan olyan lesz mint két tejeszacskó Kép)

Pipocs, látom, hogy itt vagy, már írtam, de nem mailen, hanem itt, hogy 2005. 06.12-re vagyok kiírva hivatalosan - légyszi ezt vedd fel a táblába. (Persze a legutóbbi UH után 06.03. és ez szerintem csak rövidül.)Köszi
timmba

Sziasztok!
Banett!
Tarjánban születtem, Nagybátonyban(most már Bátonyterenye) laktam. És utáltam.
Gratulálok a pajzsmirigyeredményeidhez!

Ancsipancsi!
Reggel én is mindig éhes vagyok, de napközben már nincsen farkasétvágyam. Ha este 10 körül megiszok egy pohár tejet, akkor megúszom a reggeli éhséget.
A láb és a kéz nőhet terh. alatt. A lábon a súly miatt szétterülhetnek a boltozatok (haránt és hosszanti is), ez is okozhat egy látszólagos növekedést. De! Lehet víz is, igaza van MJ-Móninak, nézesd meg legközelebb a dokiddal vagy a háziorvossal!

Rokica!
Sztem nem lehet tökéletesen összehozni a táplálkozást -vagy akkor egész nap ezzel kell foglalkozni-, én úgy eszek, ahogy jólesik (szerencsémre nagyjából egészségesen élek) és szedem mellé a vitaminokat.
Ca-mal dúsított kenyér biztosan van, másról nem tudok.

Gömbölyű!
A FVS gondolom fehérvéjsejt. A vegyes bakt.flórát nem értem, miért nem részletezték. Én is megvárnám a saját dokimat, addig nem történik semmi (hétfőt írtál, az munkaszün. nap lesz).

Éva

Kép
sygnum

Pipocska!Kép
Ez a sátor is jól hangzik,bár nekem pont nem jó,cipelni a lányom homokozó,és egyéb felszerelését elég lesz,még egy sátrat is vinni nem tudnék.De arra azért gondolj,hogy -igaz nem írtad mikortól gondoltad- friss anyaként,ha nem császároznak,és nem gátvédelemmel szülsz,akkor a gátseb miatt nem lesz olyan nagyon könnyű ülni,és abba a sátorba mégiscsak a földre ülsz,és az akkor is kemény,ha egy takarót vagy akármit leteritesz.De nehogy okoskodásnak érezd,csak jót akarok!Kép

Sose lesz káposzta,olyan nehéz nekiállniKép

Kép

Kép
tündérke26

Rókica!
A joghurt bacik ellen is jól jöhet (persze a B-streptococcust nem fogja kiirtani).

Tünde!
Ne aggódj! Sokadik babánál (de akár már a 2.-nál is) már gyengébb a méhszáj, természetes, hogy nem tart annyira. "Sokadik babának" számítanak sajnos a vetélések, műtétek is. Nem hinném, hogy neked ebből problémád lesz. Ha első baba lenne, az más lenne (akkor különben is először a méhnyak rövidülne, majd a belső és nem a külső méhszáj nyílna). De persze ne emelgess! Ez tul.képpen mindenkire vonatkozik.

Banett, Tünde!
Vannak már szoptatós pulcsik, ruhák, vagy a hordozókendőben is lehet diszkréten szoptatni. Én azok közé tartozok, akik bizony ha nincs más, előveszik a cicit és szoptatnak (mondom ezt most, ugyebár még sosem csináltam). Nem fognak érdekelni a rosszalló pillantások.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó hétvégét.

Kép
Vendég

Én nem tudom elképzelni magam, hogy szoptatok, nem csak kültérben, beltérben sem, persze az anyatej híve vagyok, úgyhogy ez még gondolom változni fog, de nem tudom elképzelni, hogy így etessek...
timmba

Timmba!
Láttál már élőben, közelről szopó csecsemőt? Nekem olyankor eszembe sem jut, hogy az egy női mell. Csak azt "látom", hogy mennyire kis cukorfalat, ahogy szopizik. Szerintem békét és boldogságot sugároznak ilyenkor mind a ketten. Anya és baba is.

Éva

Kép
sygnum

Sygnum
Őszintén szólva, én is utáltam Tarjánt. Olyan boldog voltam, mikor elköltöztünk onnan. A bátyámék még mindig ott laknak, nagyon ritkán járunk haza.
Szoptatás: ebben igazad van, hogy egy közelről szopó csecsemő láttán senkinek sem a mell jut eszébe. Még nem tudom, hogyan lesz, de most úgy képzelem el, hogy nem fogok tudni csak úgy bárki előtt szoptatni. Az Áronnál eleinte még fejtem a tejet, ami benn maradt, aztán szépen lassan elmaradt. 5 hetesen úgy begyulladt a mellem, hogy zöld és büdös trutyi jött belőle. A nőgyógyászom ki is öntette velem, mikor meglátta anyatej gyanánt mi van a mellemben. Nem is tudtam őt sokáig szoptatni, amit egy traumaként éltem meg. Akkor megfogadtam, hogy legközelebb ilyen hibát nem követek el. Aztán a Virágnál fejtem, mint egy állat, és az lett a vége, hogy annyi tejem lett, kénytelen voltam leadni. 1 évig szoptattam őt, de egy igazi macera volt, mert minden szoptatás után fertőtlenítés, steril üveg elő, és fejtem rendületlenül. Előfordult, hogy a Velencei tónál voltunk, én fejtem ott is a kocsiban, elő a hűtőládát, és minden oké volt. Remélem, most megtalálom az aranyközéputat, csak még elképzelni nem tudom. Ennek ellenére, nagyon boldog voltam, mikor szoptathattam a lányomat, és nem úgy éltem meg, hogy gyűlölöm az egészet, félre ne érts! Akkor nem tettem volna mindezt 1 évig.

Köszi mindenkinek a pajzsm. eredmény dicséretét.

Banett

Kép
banett

Köszönöm Gömbi!

Megpróbáljuk.Kép

Timba!

Javítottalak, csak elfelejtettem leírni. Kedden majd meglátod.Kép

Banett!

Téged is betettelek.

Tündérke!

Igazad van, ennyi cuccot cipelni nem egy leányálom. Én 2-3 hónapos kora körül gondoltam, majd ha megyünk kirándulni, horgászni, stb.

Kép
Kép
pipocska

Banett!
Nekem azt javasolta a nővérem (rengeteg teje volt), hogy az elején ki kell fejni, amit bennhagy a baba. Aztán szépen lassan, ha már beállt a szopási rend, mindig egy keveset bennehagyni, így szépen lassan annyira lehet apasztani a tejet, amennyire a babának szüksége van. Ha nő az igénye, akkor 1-2 napon belül újra több tej fog termelődni.
Én ezzel fogok próbálkozni, meglátjuk beválik-e.

Éva

Kép
sygnum

Ja Pipocs,az másKépAzt hittem te is rögtön megindulsz,mint én.

Végre felraktam a káposztát,talán még vacsora lesz belőle,ha nem,akkor holnap ebéd.Hiába,lustulok,nem tudok mit tenni ellene.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!
Nagytakarítás után, főzés közben gyorsan írok. Várom a nővéreméket... hajnalban fognak érkezni...
Baba jól van, én viszont nem... kijött a herpeszem... kenegethetem... utálom...

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTOT ÉS SOK-SOK LOCSOLÓT!

betsy
Vendég

Szia Betsy!

A herpeszem nekem is kijött.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Szia Pipocs!
Hihetelen, hogy már a 31. hétnél jársz.. na persze pont hat hét van köztünk, szóval logikus.. csak akkor is! Kép Mekkora most a baba?

Nyilvánosan szoptatásról:
Nem vagyok túlzottan a hive az ilyesminek, igy első babával ha nem muszáj nem is fogok ilyesmit csinálni, viszont annak, akinek már van egy 2-3 éves gyerek néha muszáj, mert a másik gyereket nem lehet bezárni hónapokra csak azért, mert anyu szoptat.. szóval én megértem azokat is, akik ezt kültéren csinálják, csak hát ezt is lehet diszkréten (pl. kendőt terít oda az ember, vagy ingben szoptat, ami takar..

hanee (25+2)
hanee

Néha olvasom a tavaszi babásokat, 38% kb. már megszült, most szoptatnak. Nekem a mellemről még mindig a MELL jut eszembe, biztos azért, mert a nagyságán kívül velük kapcsolatban még semmiféle változást - előtej - nem tapasztaltam. Persze, ha meglesz a baba, tudom/bízom benne, hogy egész más lesz, avagy talán már pár hét múlva is. Egyenlőre elképzelhetetlen, de köszönöm, amit írtatok. A mi családunkban 3-4 hónapig volt teje mindenkinek, nem volt kitől tanácsot kérni - remélem - ezért, mivel egy éves koráig teljesen az anyatejes táplálást akarom megoldani.
Már várom az április 09-et nagyon-nagyon! Remélem, akkor is csudaszép idő lesz!

Na, jó pocinövesztést!
timmba

Sziasztok,

Én is a joghurtozás híve vagyok, bár tudom, hogy nem nagyon szabad tamponozni terhesség alatt, nekem az az egyetlen ami egy kicsit megnyugtat és húsit... Egy kis joghurt bele egy csepp teafa és már hullanak is a kis férges bacik....:-)) Ne persze én ettől függetlenül lekaparom alul a bőrt, de nem gyulladt és nincs is semmi bajom...Szerintem csak a hormonális változások teszik nagyon érzékennyé az amúgy is hiperérzékeny hüvelyemet.

Nyilvános szopi: hát mivel nyári bébi lesz ezért kénytelen lesz néha ott is szopizni, no nem a Ferenciekterén a templom elött, de valahol diszkréten majd megejtem. Még nem tudom, hogy hogyan, de ezt remélem hozza majd az élet...

Még messze van a szülés, de valaki össze tudja foglalni, hogy mi az ami majd járni fog nekünk, ha megszültük édes gyermekünket? Nem tudom mi a gyes és a gyed között a különbség, ezenkívül még mi jár??? Biztos volt már erről szó, de én olyan lökött tyúk vagyok, hogy minden ilyesmit elfelejtek... Nos, ha valaki tud, akkor "segíjen" már rajtam. Az OEPnek megtaláltam a honlapját, de nekem ezek a hivatalos dumák magasak, mint parasztgyöröknek az egysezregy....Szóval köszi.

Pipocs, de jó lehet, átlépted a 30 hetes álomhatárt.... De hamarosan én is eljutok oda.

Gem: még nem tudom a jógát, pillanatnyi állapotomtól teszem függővé, de inkább a nemhez állok közelebb...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Csajszik!

Vikka átadja a helyét a kendős tanfolyamon. Most küldte az üzenetet.
Utána felhívtam, és elmesélte mi történt.
Szegény nagyon keményedett, és a dokink egy hét fekvésre ítélte + több magnézium bevitelre. Majd miután ettől sem javult be kellett mennie a kórházba magnézium infúzióra.
Akkor azt hitték /a doki és ő/, hogy pár nap múlva hazajöhet,de a szigorú kórházi fekvés ellenére is tovább nyílt.
Kedden összevarják a méhszáját, és utána még pár nap kórház, majd otthoni fekvés.
Mostmár kezd megnyugodni, de délelőtt eléggé kivolt.Kép
Drukkoljunk neki, hogy kihúzza még a picurkája egy kicsit.
Ja, és most mondta, hogy nálunk /a kórházban/ csak a 32. héttől lehet szülni. Ezt nem is tudtam. Az ennél fiatalabb koraszülötteket nem tudják biztonsággal ellátni.
/Nekem ehez már csak egy hét hiányzik, de neki még legalább háromKép/

Kép
Kép
pipocska

Jaj szegény VikkaKépÉn drukkolok neki nagyon,remélem nem akar kijönni idő előtt a babája!Még jó,hogy ilyen lelkiismeretes dokink van,igaz Pipocs?

Kép

Kép
tündérke26

Johanna:

A teafa olajról már én is hallottam jókat. Hol lehet kapni? Még sose próbáltam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Igen Tündérke!

Szerintem Vikka nagyon jó kezekben van.Kép

Megpróbálok hozzá bemenni a jövőhéten.

Kép
Kép
pipocska

Nagyon drukkolok Vikkának, hogy minden rendben legyen vele is és a babával is. Még pár hetet tényleg jó lenne kihúznia. Most néztem meg a táblázatot, kb. a 29-30. héten tart. Szegény, nem lehet könnyű most neki, szorítunk érte!!!!!!!

Pipocska
Köszi, hogy betettél a táblázatba.
Írigykedve olvasom folyamatosan, hogy hol tartasz már. De jó lehet!

Johanna
A szülés után jár az egyszeri szülési segély, aminek azt hiszem jelen pillanatban 62.000 Ft az összege. Ezt azok kapják, akik a szülésig legalább, húúúú most hazudni nem akarok, talán négyszer pecsételtettek a kiskönyve? De lehet, hogy ez a koraszülöttekre vonatkozó szám, és normál esetben többször kell megjelenni vagy a védőnőnél, vagy a dokinál. Ennek utána nézek pontosan, ha gondolod. Ezután 180 napig jár a GYÁS, gyermekágyi segély. Ezt azok vehetik igénybe, akiknek a szülés előtt 180 napig volt folyamatos, bejelentett munkaviszonyuk. Én úgy tudom, ez a bér után jár, normál összeg. Tehát olyan, mintha rendesen dolgoznál. Ugye ez kb. a baba fél éves koráig jár. Ezután lehet felvenni a GyED-et, szintén csak bejelentett, folyamatos munkaviszony (180 napig) esetén, ami az előző évi átlagkereset 70 %-a. Ez a baba két éves koráig jár. Utána már csak a GYES-t veheted igénybe, ami totál fix összeg. Most talán 22.000 Ft. Ha valakinek nem volt a szülésig 180 napig folyamatos bejelentett munkaviszonya, akkor automatikusan a GYES jár neki, tehát a fix összeg. Ehhez jöhet még a családi pótlék, amit vagy te, vagy a párod veszi igénybe. Ez gyerekenként változik. Most nem tudom pontosan, hogy egy gyerek után mennyi jár, de kettő után 11.200/hó, három után huszonegynéhány. Pontos adatom erről még nincs, tapasztalatlan vagyok egyelőre a három gyerek utáni juttatásokról.
Remélem, volt benne hasznos infó számodra.

Gömbölyű
Eszembe jutott, hogy én még tavaly nyáron leálltam a kávéról, mert a pajzsmirigy gyogyimat a dokim kicsit túladagolta és nagyon megugrott a vérnyomásom. Nagyon nehéz volt, hozzáteszem, nem vagyok egy kávés típus, inkább csak az íze miatt ittam minden reggel egy gyenge tejeskávét. De találtam koffeinmentes kávét (Douwe Egberts - hogy a túróban kell helyesen leírni?), ami főzni való kávé, de az íze nagyon finom. Csekély mennyiségben ebben is van koffein, de annyira minimális, hogy teljesen ártalmatlan. Amikor rá vagyok kattanva a kávé ízére, mindig ezt iszom. Esetleg megpróbálhatod azt is. Különben voltál tegnap a háziorvosodnál? Mi lett végülis?

Tündérke
Mi lett a káposzta sorsa?

Sokszor kérdeztem már én is a dokimat, hogy nincsen valamilyen fertőzésem, mert annyira viszketek. De azt mondja mindig, ez teljesen normális. Pedig szét tudnám vakarni az agyamat is, annyira iritál. Nekem bevált a hintőporozás is, és betétet (tisztasági) használok rendszeresen.
Joghurtot még nem próbáltam, de van benne igazság.

Kép
banett

Banett!Köszi a kérdést,már akartam írni,csak másfelé olvasgattam.A káposzta kész lett,szerencsére nem égett le,és csak úgy halkan jegyzem meg,nagyon fini lett.Még a lányom is evett,pedig ő aztán válogatós nagyon.Ja,és csak ritkán válik húsevővéKép

Pipocska!Ha meglátogatod Vikkát,add át neki a nevemben is a drukkokatKépRemélem minden oké lesz velük.

Na megyek,kezdek álmos lenni.

Szép álmokat!

T.

Kép

Kép
tündérke26

Bocsi Banett, kicsit pontosítanék.Kép

A szülés utáni támogatás 52200 ft, legalábbis egy hónapja még annyi volt.

A tgyás 168 napig jár, és a nettó fizetés 70%-a. A 180 biztosított napnak nem kell folyamatosnak lennie.
Ha pedig nincs meg a 180 nap, akkor 1-179 nap bejelentettséggel maximum a minimálbér kétszeresének a 70%-a.

Ezután a 168 nap után kezdődik a Gyed ami a minimálbér 70%-a, de ebből még valamit vonnak, tehát kevesebb, mint az előző összeg, és a plafon 83000 ft.
A Tgyásnál nincs plafon megszabva.

A Gyes ami biztosítottság nélkül is jár 23200 ft.

Ezenkívül vannak kerületek, ahol a kerület egyszeri támogatást ad a szülést követően.
Ez az összeg kerületenként változik, és nem minden kerületben van.
A XVII-ben tuti nincs, mert már megkérdeztem.
Viszont a XI-ben van, mert a Szent Imrés topikban írták a lányok, hogy megigényelték.

Azért tudom ilyen pontosan, mert most jött meg a válasz a szakbarbártól. Mindenkinek tudom ajánlani, akinek esetleg nincs meg a 180 napja /mint nekem/ és minimálbérre volt amúgy is bejelentve. Keressétek meg, és ő segít kisakkozni, hogy mit kell tenni ahoz, hogy a lehető legmagasabb összeget kapja az ember.
Megtalálható a Családineten, és az indexfórumon a GYÁS-GYED-GYES& egyebek címszó alatt.

Kép
Kép
pipocska

Johanna!
Pipocska által említett oldal nagyon jó. én is kértem már többször szakbarbártól segítséget. Az anyasági segélyhez 4-szer kell megjelenni terhesgondozáson, koraszülés esetén 1-szer. Az igazolást az orvos is kiadhatja, nem kell feltétlenül védőnőhöz járni. Én 55E Ft-ról tudok. A többit én is úgy tudom, mint Pipocska.

Pipocska!
Én is üdvözlöm Vikkát és jobbulást kívánok neki. Biztatásként: anyunak velem 6 hónaposan kinyílt a méhszája, neki is megcsinálták a műtétet (ami olyan, mint amikor a zsák száját körben "behúzzák"), aztán végig feküdnie kellett. 2 héttel a kiírt időpont előtt kivették a varratot, rögtön visszanyílt. Ezekután 1 héttel túlhordott a kiíráson felül. Reméljük Vikkánál sem lesz gond!!

Éva

Kép
sygnum

Szegény Vikka! Nagyon drukkolok neki! Én is folyamatosan ettől rettegek...

Pipocska! Mit jelent az, hogy nagyon keményedett? Napi hányszor? Nem mondta véletlenül?

Ma újabb beszerzőkörútra megyek, délelőtt meglátogatjuk a Mega Toys-t. Nem jár arra valamelyikőtök véletlenül?

Mzx-Móni (25+6)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok,

Köszi lányok a hozzászólásokat, még nem tudtam átböngészni,mert a Vikkás hírnél ledöbbentem. Szegény Vikka.... remélem minden rendben lesz vele. Ő hol is jár? Drukkolok neki, hgoy minden rendben legyen....

Mi is ma megyünk nézelődni, elmegyünk a Faktumba, aztán lehet, hogy Minimanóba... De ez még nem biztos... Kéne egy jó pelenkázó cucc.. már csak az hiányzik a bébinknek..

Na jó, akkor én is komolyabban fogom venni a pihenést..

Mindenkinek szép hétvégét

ZsebiésJohanna

Kép
Kép
johanna1975

Rókica: a teafa egy illóolaj, ami nagyon sok mindenre jó, természetes antimikotikum, baktérium ölő, úgyhogy én aftánál, herpesznél, gombucinál és sok minden egyébnél, ja pl. mosásnál szoktam bevetni. Nagyon jó. Bioboltokban lehet kapni.

Lányok: ti már szereztetek be málnalevél teát? Én még nem kaptam.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szoritok Vikkának hogy minden rendben legyen!!!

A méhszájvarrás olyan drasztikusnak hangzik...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Johanna, köszi az infót! Kép

Most már csak bioboltot kéne találni... nem tudja valaki, hogy Újpesten vagy környékén merre van biobolt?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket és jó sonkázást kivánok!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pipocska
Köszi a helyesbítést. Nekem ezt (62.000.-) egy most szült barátnőm mondtam, szerintem én értettem akkor félre az összeget.
De egy valamit nem értek. Nekem volt bejelentett munkahelyem, még van is. De nem minimálbérrel vagyok bejelentve, hanem normál (közalkalmazott). Nekem annyit mondtak a munkaügyön, hogy ilyenkor az előző év átlag keresete után fogom kapni a 70 %-ot Gyed ideje alatt. Lehet, hogy megint félre értek valamit, de ilyen esetben tudtommal nincs köze a minimálbérhez a Gyesnek. Persze az általad említett "plafont" nem haladja meg.

Sygnum
Köszi a szopis tippet. Remélem, hasznát veszem.

Tündérke
Ügyi vagy káposzta ügyben. Egyébként ez az egy kaja, amit az én kicsi fiam képtelen megenni.

Johanna
Mikortól kell a málnalevél teát inni? Nem korai még? Teljesen tudatlanul kérdezem.

Milyen rossz idő lett! Le vagyok törve.

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Pipocs, ha mész Vikkához, mond meg neki légyszi, hogy szorítunk és kitartás. Amennyiben mégis hamarabb meglenne a baba, akkor át fogják szállítani egy jól felszerelt kórházba. Nekem a dokim a rövidülésemnél mondta, hogy a 28. héttől már szülés van, továbbá nagyesélyes az életbenmaradásra. Persze a legjobb az lenne, ha legalább a 35. hétig kihúzná, onnantól már nagy gond nincsen. A 28-37. hétig születetteket mind koraszülöttnek hívják, de természetesen nem mindegy, hogy mikor.
Én is para vagyok, szinte állandóan kemény a hasam, most mégis elmegyek kismamapárnát venni. A legrosszabb, amikor feltápászkodok az ágyból, akkor nagyon fáj, mert hasizomból "dolgozok" és nemcsak kellemetlen, hanem ártalmas is. Vikkával megtörtént, amitől a nagytöbbség retteg, de én eddig csak pozitív eredményeket hallottam ezen műtéttel kapcsolatban és még mindenkinek - 3ember - bent maradt a lurkója és rendesen megszületett. Még az a jó, hogy időben észrevették és a doki nem csak a vállát rángatta a problémára. (Nekem a C1000-rel csak 4 hét múlva kell újra mennem, úgyhogy egy kicsit para lettem rögtön)
timmba

Banett!
Jól mondták a munkaügyön. A tgyás-t a szülést megelőző év átlagkeresetéből számítják, a gyedet a gyed indulását megelőző év keresetéből. Ez nem feltétlenül uaz lesz, mint a tgyásnál, mert ha július után szül vki (és nem vette ki a 4 hetet szülés előtt), akkor a gyed a következő évben fog indulni, és annak kiszámításába sajnos a tgyást is figyelembe fogják venni, nem csak a teljes fizut. Vagy ugyanez a helyzet a táppénzzel is. A gyes, ami alanyi jogon jár, egy fix összeg, semmi köze a fietéshez.
Málnalevél-teát a 35-36. héttől ajánlják. A gátmasszázst is.

Ha jól tudom pont az a cég "gyártotta" a málnalevél teát, akikkel probléma volt (madárürülék és miegymás a teákban), nem tudom, honnan fogunk szerezni.

Éva

Kép
sygnum

Pipocska:
Én is pontosítanék: A GYED nem a minimálbér 70%-a, hanem a bruttó bér 70%-a, de maxumim 83 ezer Ft Kép
Gondolom csak elírás Kép

Johanna:
Mire jó a málnalevél tea? Tudom, hogy korábban már irtátok, de elfelejtettem Kép

Haskeményedősök:
NE ROHANGÁLJATOK! SZIGORÚ PIHENÉS! Ez nem vicc! Azoknak is üzenem ezt, akiknek kinyilt picit a méhszájuk.. ez nem játék lányok, egy kis vásárolgatás vagy nézelődés megér annyit, hogy esetleg koraszüljetek?? Nem értelek titeket! Tessék pihenni! Majd apuci vásárol.. vagy a nagyi.. vagy valaki.

Nekem semmi bajom nincs, de még én is rengeteget pihenek, amint érzem, hogy elfáradok, lefekszem, leülök, inkább úgyhagyom a mosogatást is, vagy bármit.. talán ennek is köszönhető, hogy sosem jutok el addig, hogy keményedjen a hasam, vagy húzódjon. Egyébként pl. tüsszentésnél, vagy orrfújásnál nekem is szokott fájni alul a hasam.. gondolom húzódik közben.

hanee (25+3)
hanee

Sziasztok!
Szép és csendes-pihenős húsvéti ünnepeket kívánok az egész csapatnak! Főleg azok pihenjenek, akiknek már csak pár hét van hátra a nagy találkozásigKép! De izgiKépKépKép!!! És természetesen azok is, akiknek kell!

Hanee!
Megérkezett az ülésKép! Mikor adhatom át nektek? Írsz egy mailt (csabatikakukachotmail.com), h. mikor/hol lenne jó?

Pipocska!
Én is nagyon szorítok Vikkának, add át légyszi! A bevarrás csak jót tehet, de utána se nagyon ugrálhat szegényKép.

Márti (Aki a következő hónaptól újra babás lehet!!! De izgi ez isKépKépKép!)
csmarti

Sziasztok!

Vikkának drukk, hoyg minden rendben legyen.

Gömbölyű: Megírnád nekem is azt a fejvadászos honlapcímet? Hátha ott még nem jártam... Eléggé kellene, most érzem, mennyibe kerül az "ingyenes orvosi ellátás", ha az ember bajban van és nem tud megmozdulni! Kép

Vigyázzatok magatokra! Apukat edzeni kell, hogy megcsináljanak mindent Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Én az ősziben vagyok. A GYED témához ezt a 83000,- úgy lehet elérni, hogy bruttó 120000,-Ft legyen a bejelentett. Mi is ezt csináltuk, mert vállalkozó vagyok és normál esetben ugye minimálra van bejelentve az ember. Inkább fizetem a magasabb terheket, de ne mindegy mennyi lesz a pénz.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Márti:
Irtam neked mailt Kép

Főztem sonkát Kép Jól bezabáltunk, most pedig epret eszek Kép El sem hiszitek, már hónapok óta folyamatosan kivánom az epret! VÉGRE HOZZÁJUTOTTAM! Kép Kép

hanee
hanee

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?