Sziasztok!
Megint skandinávia, megint késve...
Na, persze nem az én hibám, hanem a Bridget Jonesé. Ugyanis végre nekiállhattam elolvasni, és most végeztem.
Nálunk megint teljes az éjjeli felfordulás, 1-2 óránként kelés, de nem cicire, hanem csak úgy. Leevi (holnapután 11hó) felsír, aztán bemegyek, mondom hogy semmi baj, betömöm a cumival a száját és alszik tovább. Nem hiszem, hogy csak a cumi miatt kelne, mert vannak idöszakok, amikor semmi gond nincs, kiköpi a cumit elalváskor, és reggelig nem is kell neki. Szerintem talán fog lesz....Szóval jó fáradt vagyok meggen. Így aztán délelött én is rendszerint együtt szunyálok a bébivel. Kis Berber tök ügyi, most kezdett el tapsolni, és tök édin széttárja a kezeit, mikor elfogy a kaja, mutatja, hogy nincs több. Az órára azt mondja, hogy tikk, megmutatja a békát a könyvben, bölcs képpel húzatja magát a szánkóban és tegnapelött lenyelt valszeg egy egyforintost. (Tudja, mi a dörgés, nekünk itt az euróval gyülik a bajunk, ö meg forintot eszik. Nem hiába, a magyar vér...)
Verus! Köszi a képeket, átjött, és tuti édesek a srácok!!!! A hajad meg totál szupi!
A filces képet is köszi!
Cory! Még az esernyös kocsikról: mi legutóbb otthon vettünk egyet, olyat, aminek a háttámlája dönthetö, és a hátrész mögött keresztben könnyü fémlap van, hogy ne süppedgessen be a baba háta. Szerintem tök jó, ez olyan, hogy nem csak övvel van bekötve a baba, hanem van még egy plusz keresztpánt elöl, ami vastag, és olyan biztonságérzetet ad. Ezeken kívül nagyon érdemes odafigyelni, hogy a tolókar magassága jó legyen, nekem pl. a legtöbb bün alacsony, amitöl jó kis hátfájást lehet kapni. Én ha jól emlékszem 12.000-ért vettem, tökölem is a boltban vagy egy órát, tologattam, hogy jó érzés-e, de azt hiszem megérte, mert nagyon jó kis kocsi! A súlya szerintem nem olyan mérvadó, mert valszeg egy ilyen kocsit sem öntenek ólomból, és bár én nagyon büszke vagyok, hogy a Gracommal milyen könnyü mozogni, ezzel meg mégkönnyebb!
Kineziológia: hááát... lányok, nem eszik olyan forrón a kását! Az én anyukám pl. kineziológus, elöször nagyon lelkes volt, de most már kezd néhány dologban kétkedni... mert ugye mindenre nem lehet az a válasz, hogy csak, mert ez így van. Ja, nem egy kis tanfolyást fégzett.
Erika! Na ugye, a jobb csapat nyert! Ti is jól elvagytok
PM! Ez a kor-dolog tök jó ötlet! Bárcsak én is züllhetnék! Panka-alvás: mi arra jöttünk rá, hogy Leevi sokkal jobban alszik, amióta egy lislámpát égve hagyunk nála. Hátha csak utálja a sötétet? (pl. én is)
Edóka! Nagyon kis konyhatündér vagy! Megosztanád velünk a kiflireceptedet?
Évikém! Csongiról képeket, ide, rögtöööön!
Kajailag hogy álltok?
Evey! Örülök, ha jó perceket szereztem a házi szarvasunkkal!
Én is arra gongoltam, azért ilyen sovány a bébim, mert anyatejes.
Próbálom én meg mantraként mondogatni az elelvós tanácsodat, hátha megússzuk nagyobb alvás-gubanc nélkül.
Ancsa! De igenis feltünt, hogy (te sem) értél rá! Azért csak gyere, amikor tudsz! Én is mostanság jó ritkán értem rá....
Juca! Köszi a képeket! Nagyon édik a skacok! (Evey
) Milyen bébi-mopp ötlet?
Kriszta! Hát, ez a francia sztori
. Itt az a fura, hogy pl. a kórházban 200%-os a segítség, semmi tápszer, teáztatás, éjjel 3-kor is birkatürelemmel, mosolyogva tanítanak szoptatni, meg mindenki tudja elvileg, milyen fontos lenne, a kórházból hazajövet tök hasznos szoptatós füzet csomagot adnak, nemtom mégis hol csúszik el a dolog...
Bigacsiga Kata! Brrrr... ez az alvás dolog nem hangzik túl jól! Lelki szemeimmel látom az ugrándozó csemetét, és felsejlik bennem, hogy jó eséllyel ez nálunk is így lesz, Leevit ismerve! Ha valami bevált, feltétlen tedd közzé! Sajna én nem tudok segíteni...
Akkor jöjjön a MOST WANTED recept: (a´la Adri, szabad hely mindenki fantáziájának) Én azért ezzel etetem Berbert, és nem kész péppel, mert:
1.olcsóbb, sokkal, de sokkal
2.tudom, mi van benne
3.A gyümölcs tuti friss, nem aromapor
4.csak akkor van benne tej, ha én is azt akarom
Én mikróban csinálom, mert egy adagot lusti vagyok fözni, de fözve u.az az eredmény, akkor lassú tüzön kell csinálni.
2dl vizet (vagy babatejet, hamarosan rendes tejet) benyomatok teljes gözön a mikróba, nagyjából felforralom. Ekkor belekeverek 3 ek pelyhet, lejjebb állítom a mikró teljesítményét 500W-ra, így fözöm tovább, kb 2-3-szor megállírom, megkeverem úgy másfél percenként, aztán kész is. Akkor van kész, amikor jó kásás. (na, ezt jól megaszontam) Aztán szétnyomkodok benne fél banánt, ennél a pontnál lehet anyatejjel dúsítani, vagy almapürével, vagy egyszerüen gyümölcsös bébidesszertet csorgatni hozzá lekvárként.
Ugye, milyen bonyolult? Pelyheknek meg zab, búza, rozs és rizspelyhet használunk, otthon bioboltokban tuti hogy van. Úgy néz ki, mint a mag, amin átment az úthenger. Ja, nálunk u.ez grízzel is nagy kedvenc, az a különbség, hogy ha grízzel csináljátok, a 2 dl folyadékba (víz, tej, tápszer) csak 2 ek gríz kell. Jó fözöcskézést, remélem nálatok is beválik!!!
Iboly! Mi a helyzet a füszerekkel? Gondolok itt pl. a fahéjra, azzal meg lehet szórni? Receptkönyvbe mehet, ha jó...
Jaj, bocs, hogy megint nem tudok mindenre válaszolni, Katinak csak annyit még, hogy Naugyenaugyenaugye?
Akor sok puszi:
Adri