Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már vagy egy fél éve olvasgatlak titeket, de még csak most regisztráltam.
Rengeteg hasznos kis infót szedtem innen, amiért utólag is köszi Kép
A 36. héten járok, első baba.
Elég messze lakunk a Jánostól, ezért a keddi előadásokra nem tudok menni, mivel a férjem nem is érne haza időben, hogy esetleg visszafuvarozzon a világ másik végére. Egyedül már nem tudok vezetni Kép (Menni se nagyon...)

Panduci! Leírnád azt a jó kis listát, amit az előadáson mondtak? Már összepakoltam vagy tízszer, mindenféle netes lista alapján, de jó lenne tudni, hogy a Jánosban konkrétan mit ajánlanak.

Köszi szépen.
mircike
 
 


SZia Bog!

Tudok nagyon jó pszihó csaj, fő témája az anyaság, és azon belül is a gyermekágyi depi. Ha van kismama újságod a végén a hasznosban megtalálod Molnár Juditnak pszihológus, de szívesen meg is írom a számát, ha elküldöd az email címedet.
üdv,
Erdeivad
erdeivad
 
 


Lányok!
Megírná nekem valaki , hogy mikor van az Istvánban kismama torna, mit kell vinni és mehet e olyan, aki nem ott fog szülni.

Köszönöm szépen.
Ada
ada007
 
 

 
 

Hello,

Az emilem bog75@freemail.hu. Köszi az infot.

Lányok,
Használ vki közületek hordozokendot. Nekem van egy amit szeretnék használni de elhagytam a kötözések leirását. Ha van vkinek ilyen leirása lszi jelezze és esetleg másolva postán vagy ha van lehetosége ingyen fax-ra szeretném megkapni. Köszi elore is,
Üdv. bog75
bog75
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de egyelőre csak a munkahelyemen van net és csak ma sikerült behoznom a jegyzeteimet. Szóval a lista:
A nagy táskába tegyél egy külön neylon szatyort, amit beviszel a szülőszobára. Ebben a következők legyenek:
gombos hálóing, papucs, zokni (ha fázós vagy), pohár, víz (legjobb a 1/2 literes, mert abból később pohár nélkül is tudsz majd inni), szőlőcukor, gyümölcslé (szülés utánra, 2 dl-es a legpraktikusabb), rágcsálnivaló szülés közbenre (ropi, nápolyi, tic-tac, főleg ha a vajúdás hosszúra sikerül), zene, esetleg masszírozó henger, fényképező, video, AKKUMLÁTOR, papucs apának. Ez a szülőszobai egységcsomag.
A nagy táskában legyenek a következők:
3-4 db törülköző, kéztörlő (ez is több), tusfürdő, fogkefe, fogkrém, zuhanyzós papucs, köntös, hajszárító, + 2 hálóing, Tena lady extra betét (ehhez lehet kapni Tena fix hálós bugyit), erős napokra való betét, kistányér, kés, villa, kanál, bögre (hűtőszekrény szinte minden szobában van, mikro pedig a tálalóban van), fejőgép.
Babának: 1/2 csomag nadrágpelenka, popsi törlőkendő, 5 db textilpelenka, kis kesztyű, sapka. Ruhát nem fontos vinni, mert adnak.
Papírok: terhes kiskönyv, személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, házassági anyakönyvi kivonat másolata.

Ennyit szedtünk össze. Persze, ha valakinek eszébejut még valami, az ossza meg velünk.

Pussz
Panduci
panduci
 
 


Kedves Panduci!
Köszönjük szépen a listát, jó lesz egyeztetni a sajátommal. Ez a külön zacsi eszembe se jutott. Te még teljes időben dolgozol? Én csak egyszer egy héten és igy is elfáradok. Gondolom te is 34-35. hét körül vagy???
Azt mondják, hogy jó egy saját kézi mellszívót bevinni mert a korházi egy tortura, látom ez is van a listán.
Köszi mégegyszer
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!
Bog leírásom ugyan nincs amegkötési módokról de van olyan hogy hordozókendő.lap.
Ott találsz néhány leírást,képes bemutatót hogyan kösd meg,és hányféle hordozási variáció van.

A csomagba tegyetek még melltartó betétet,és mellszívót.A babának pelenka valószínű elég egy napi adag,mert adnak majd csomagokat.Abban tipusonként van három-négy db.
legalábbis én a sajáthoz nem is nyúltam hozzá a négy nap alatt.U.i.a popsitölrő is benne lesz a csomagban valószínű az is elég lesz a benti napokra.
dobolyka
 
 


Sziasztok!
A benti mellszivóról annyit hogy majdnem letépte a cicimKépegy kőkori monstrum...aki teheti vigyen be magával egy"rendes" mellszivót...jobban jár.Mindenkinek szép napotKépKépKépüdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok,
Azt mondják hogy az Avent- et érdemes venni. Szerintetek?
Pepa
 


Sziasztok!

Panduci, köszi a listát. Apukának nem gondoltam volna a papucsra Kép Egyébként tudjátok, hogy hová mehetnek ki wc-re a fiúk? Ha jól vettem ki, akkor csak a folyosón a lépcső melletti női wc-be tudnak bemenni. Erről tudtok valamit?

Az emlőszívón gondolkodtam, és akkor be is teszem. Van egy egyszerűbb fajta, inkább azt. Az Avent-est még csak most nézegetem. Annyi kütyü van vele..., nem hiszem, hogy lesz agyam ott bíbelődni állandóan.

Még egy kérdés: a szülőszobán egyébként nem adnak kórházi gombolós hálóinget?

És nekem van még egy dolog, amit beteszek a szülőszobai csomagba: üres szemetes-zacsi. Egy barátnőm egy másik kórházban a beöntés után sokáig hányt (is), mivel jóval előbb jött a baba, és étteremben voltak még pár órája, és tele volt a szülőszoba, nem nagyon értek rá velük foglalkozni, jól jött volna, ha van náluk valami... Ebből okulva hát betettem pár üres zacskót Kép

Köszi a válaszokat előre is. Sziasztok.
mircike
 
 


Pepa!

Nekem is az Avent-est tanácsolták, pár kismamát meghallgattam.
Érvek voltak: 1. az ún. húzogatós típustól totál elfárad a kezed, ha minden szoptatás után fél urán keresztül csak húzgálod. 2. A motoros típus éjszaka hangos lehet, főleg kisebb lakásban. 3. Ezt a (függőleges kilincsre emlékeztető) Avent típust egyrészt könnyű használni (már, ha az összeszerelést megtanultad Kép ), tehát maga a fejés könnyű vele, és élettanilag az így képződőtt vákuum jól utánozza a baba szopását, ezért egészséges is.

Ennyit tudok. És megvettem. A csomagban van két cumisüveg is, ami másra is jó lesz.

A kórházba a 'húzogatóst' viszem be, mert az összesen két darabból áll, nem sajnálom, és arra a pár napra tán jó lesz. De otthon már az Avent-et fogom használni.
Szia.
mircike
 
 


Mircike,
Abszolut nem vagyok járatos ezekben a dolgokban. Az Avent mennyibe került? (ha nem vagyok indiszkrét).
A szülöszobám adnak háloinget, olyan korházit. Jobb azt összevérezni mint a sajátod. Szülés után kell csak a tiéd, ha már letusoltál.A WC -röl sajnos nem tudok nyilatkozni.Hát, most már tényleg nincs sok hátra Kép

Üdv
Pepa
Pepa
 


Az Avent alapcsomag 14.000 párszáz Ft, de a Megatoys-ban egy hete éppen valami akció volt, ezért 13.000 Ft volt. Ebben van egy mellszívó, az összes kütyüjével (amúgy nem sok, csak soknak néz ki), két darab 125 ml cumisüveg, amit csatlakoztatni lehet a mellszívóhoz és mosható melltartóbetét.
Én vettem még ehhez egy 20 darabos 180 ml-es tárolóedényke szettet, amit szintén lehet csatlakoztatni a mellszívóhoz. Mondjuk kétszer-háromszor is lehet ebbe fejni egymás után, és utána fagyasztani. Többször használható (szerintem akárhányszor), ezért kiválóan alkalmas lesz később babakajatárolásra is. Ja, ez 5000 Ft körül volt.
Van még 10 db-os ugyanilyen kiszerelés, az 4000 volt.
Aztán van olyan tejtároló ehhez, ami zacskó, mindenféle zárófedéllel meg kis matricával, de azt nem találtam elég hatékonynak. Lehet, hogy nem lesz olyan sok tejem (bár bízom benne, hogy elég lesz), hogy ennyit tároljak, de az edénykék nem fognak kárba veszni szerintem.

Van még ehhez olyan extra kényelmi funkció, hogy ragasztható matrica, amire rá lehet írni a dátumot, meg ilyenek. Ezt kihagytam, mert majd csak megoldom valami papírral meg celluxszal Kép

A kórházi hálóing tökjó, hogy van. Tényleg jobb lesz azt 'elhasználni'. Van tusoló a szülőszobában? Mert a lépcső mellett női mosdóban nem láttam.

Szia Kép
mircike
 
 


Sziasztok!

A hálóinget azért kell bevinni, hogy szülés után legyen mibe átöltözni. Tusoló, ha jól tudom, van a szülőszobán is, de ott szerintem inkább csak lemosdatnak és később, a szobádban, ha kipihented magad, lezunyahozhatsz.

Az Avent mellszívót nekem is ajánlották, én is vettem két hete a Brendonban 12.990-ért (akciós volt).

Üdv Panduci
panduci
 
 


Mellszívóból tudom nektek ajánlani az a Medelának azt a fajtáját, amit a patikában bérelhető elektromos egységhez lehet csatlakoztatni, egyébként meg kézi. Úgy hívják, hogy Medela electric. Nálunk ez jött be, bár az Aventet nem próbáltam, viszont elég hamar több órákat aludt át a fiam, és három hónapos korától az egész éjszakát is, így muszáj volt éjjel egyet fejnem, hogy ne apadjon el a tejem. Az elektromos egység bérlése úgy 4.500-5.000Ft/hó, és elég jó erővel szív. Én úgy 2 hónapos korától 6 hónapos koráig béreltem, utána már a hozzátáplálás miatt nem volt baj, hogy kevesebb lett a tejem. Így is kitartott 11 hónapos korág.
Szülőszobába érdemes vinni gátmasszázshoz olajat, nagyon sokat segít a gátvédelemben. Ja és pezsgőt! Aki meg egyágyasba megy annak kisrádiót. Én mondjuk TV ellenes vagyok, meg nem is jó pici baba közelében a sugárzás, de a rádió jó arra, hogy elnyomja a folyosóról beszűrődő zajokat.
A fiam egyébként 2 éves, a fődokinál született Annamari segedelmével és most vagyunk félidősek a kislányommal.
erdeivad
 
 


A mellszívóból nekem nagyon jó volt a Chicco pumpás.
Az Aventet is kipróbáltam de az annyira nem tetszett.Valószínű azért mert a Chicco pumpája egy hosszú cső végén van,így nem kellett végig mellmagaságban tartani amig használtam.
Plussz az Avent egy idő után iszonyúan nyikorgott és nem tudtam sehogy megszüntetni.Ez este nagyon zavaró volt.

Erdeivad mikor született a fiad?
Mi 28 hónaposak vagyunk,szintén fődoki és szintén Annamária.Kép
dobolyka
 
 


Sziasztok,
Köszi a sok gyors info-t, sokat segít.
Mircike,
Köszi a részletes leírást. A WC-vel kapcsolatban: bár nem láttam a szülöszobát sem a szobákat, szerintem a elöcsarnokban lévö lepukkant WC-t ne vedd alapul.
Pepa
 


Február közepén volt két éves.
erdeivad
 
 


Pepa!
Köszi Kép Olvastam itt, hogy bent szépek a szobák, az előcsarnoki wc-be csak bekukucskáltam, hogy a férjem szükség esetén tudná-e használni, ha esetleg nincs férfi wc. Merthogy a dokimra várva megkérdeztem egy műtős fickót, és nem nagyon tudta, hogy van-e.

Igazából idegeskedés ellen foglalkozom ilyen izé dolgokkal Kép nyilván ügyes fiú a férjem, majd megoldja. Ha nincs fiú wc, hát nincs Kép

Nagyjából ismerem a János kh-t, más osztályokat, és örülök, hogy ott fogok szülni.

Az általatok itt írtak alapján pedig igazából csupa jó várakozással vagyok az egész szülést és a körülményeket illetően. (Azért kicsit izgulok is Kép )
mircike
 
 


Sziasztok,
Sajnos nem sikerült elmenni a ma esti elöadásra. Már megint ezt a témát hagytuk ki, amikor elkezdtük akkor is egy héttel késöbb csatlakoztunk. Volt valaki aki esetleg röviden be tud számolni?

Mircike,
Most a legrosszebb a várakozás mert mintha direkt lelassult volna az idö. Sok dolgom van még de most nagyon ráérös vagyok.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Pepa!
Én később szívesen leírom, hogy mi volt, most még dolgoznom kell.

A WC használatról csak annyit (tegnapi felkészítőn hangzott el), hogy a szülőszobában lévő koedukált, így ha nem éppen egy kismama ül rajta, használhatják a kispapák is ill. a röntgen szintjén lévő szintén koedukált. Ettől függetlenül a folyosóit is lehet használni, ha valaki őrködik.

Üdv
Panduci
panduci
 
 


Szia Pepa!

Igen, én még április 1-ig dolgozom (ma vagyok 32+4). Szerencsére a munkahelyem nyugis, csak nagyon sok a munka, reggel 8-tól este 6-ig. Már én is érzem, hogy ez az utolsó két hét nem kellett volna, mert estére teljesen kiütöm magam. Ráadásul még semmit sem vettünk (babakocsin és autósülésen kívül) a babának, minden áprilisra marad. De megpróbálom az első héten elintézni a beszerzéseket, hogy utána otthon tényleg tudjak pihenni (ablakpucolással, konyhaszekrény takarítással megspékelve).

Pussz
Panduci
panduci
 
 


Szia Panduci,
Elöre is köszi. Már nem megyek elökészítöre mert a többi témát már hallottuk. Én Április 5-én még bemegyek egy fél napra dolgozni, egyébként ruhán kivül még mi sem vettünk semmit és az ablakpucoláshoz várom a 20+ fokot Kép . holnap UH, kiváncsi vagyok mennyit nött az elmult 2 hétben

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Néhány napja tévedtem ide először, jó olvasgatni Benneteket, megismerni a tapasztalataitokat.Kép Én ezekben a témákban még igencsak "gyerekcipőben" járok, mi még csak a tervezgetés fázisában tartunk - 2-3 éven belül szeretnénk babát. Ami viszont sürgetőbb probléma - és ezzel mégis összefügg: megbízható nőgyógyászt keresek (sajnos egykori orvosom elhúnyt.) Pálmai Bálintról csupa jót olvastam a fórumon, kérlek benneteket, hogy aki ismeri az elérhetőségi paramétereit, segítsen hozzájutni az adatokhoz.

Köszönettel,
Bestia
bestia
 
 


Sziasztok!
Ahogy megígértem, leírom néhány szóban, mi volt kedden. A téma szülés, vajúdás volt.
Először kaptunk egy térképet, hogy éjszaka hogyan lehet bejutni a kórház területére ill. ott merre kell menni (sok az egyirányú utca). A térképbe berajzoltam az utat, megpróbálom csatolni. Ha nem megy, e-mailben elküldöm annak, akit érdekel.

Vajúdás: Kezdődhet azzal, hogy méhösszehúzódások (fájásnak fogom ezentúl írni, mert így rövidebb) vannak. Fontos nézni, hogy hány percenként vannak és hány másodpercig tartanak. Ha nem rendszeres és csak max. 20 mp-ig tart, akkor azok még csak jósló fájások (ilyenkor jó, ha egy kád vízben ellazulunk). Ha rendszeresek és fél óra alatt eléred a kórházat, akkor elég, ha csak 5 perces fájásoknál indulsz el. Ha fél óra nem elég, akkor 10 perceseknél indulj. (Ha aznap 3-4-szer van székleted és nincs gyomorrontásod, akkor valószínű, hogy nemsokára szülni fogsz.)
A másik eset, hogy teljesen elfolyik a magzatvíz. Ilyenkor egy gyors zuhi még belefér, de utána indulás.
Harmadik eset, ha magas burokrepedés van és csak folydogál a magzatvíz (5-6 zsepi a bugyiba és 1 óra múlva újra vizes lesz, akkor biztos, hogy magzatvíz). Ilyenkor szintén zuhi és kórház.
Méhösszehúzódás során barnás, sötétpiros váladék előfordulhat. DE: ha a váladék élénk piros, akkor azonnal kórházba kell menni, mert valószínű, hogy a méhlepény válik le.

Ha a nyákdugó távozik, akkor még nem kell kórházba menni (általában rá 2 napra megindul a szülés).

Beérkezés után átöltözés hálóingbe (kórházi), utána CTG, majd orvosi vizsgálat (méhszájat nézik). Ezután borotválás, beöntés. A vajúdás alatt óránként 10-15 perces CTG-k vannak ill. orvosi vizsgálat is.
Ha a fájással együtt székelési inger is jelentkezik, akkor a baba már a medencében van. Nyomás: úgy, mintha kemény székletet akarnánk kinyomni.
Szülés után oxitocin kapunk, hogy a méhlepény megszülethessen. Ezután jön a gátvarrás ill. méhszájviizsgálat. Majd mosakodás, saját hálóing felvétele.
A babát természetesen szülés után rögtön megkapjuk egy rövid időre. Ha erőteljesen felsír, csak akkor vágják el a köldökzsinórt (ez beletelhet néhány percbe is, nem megijedni!!!). Ezután elviszik mosdatni, vizsgálni és ha már rajtunk lesz a saját hálóingünk, akkor kapjuk meg újra és akkor meg is szoptatjuk.

Még beszéltünk az EDA-ról: 4 ujjnyi méhszáj esetén már nincs értelme.

Egyelőre ennyit jutott eszembe. Bocsi, ha egy kicsit hosszú voltam.
Persze a többetszer szülőktől szívesen várom a hozzászólást, hogy mi az, ami szerintük nem egészen így van.

Ja, még egy dolog: doki értesítése. Ezt mindenki beszélje meg az orvosával!!!

Pussz
Panduci
<!--attachment: J_nos-200973.ppt*mime_msppt.gif*application/vnd.ms-powerpoint*143.4*T%e9rk%e9p*J%e1nos%2eppt --><center><pre>
KépTérkép
János.ppt (143.4 k)</pre></center><!--/attachment-->
panduci
 
 


Sziasztok!

Csak néhány hozzászólás:
mellszívó: nekem a legegyszerübb kézi mellszívóm van és eddig abszolút kielégítette az igényeimet. Mellesleg mostanában sokszor nincs is időm fejni, annyira sok a dolgom itthon. Meg is látszik a tejtermelésemen, de a Laktoherb tea segített.

munkába állás: nem is reménykedem, hogy 3 gyerek után bármilyen állást is találnék. Maximum 6 órában mennék el dolgozni, ilyen munka pedig nem sok van. Valószínüleg valamilyen "szabadúszó" munkát fogok végezni. Szerencsére több dolgot is tudnék csinálni. De ez még a jövő zenéje, mert lehet, hogy lesz még 4. gyerek is.

Bog!

Mi az a spinning, amire jársz? Én nem vagyok különösebben sportos, inkább túrázni szeretek. 4 hónapos terhesen megmásztam a Tátrában egy 2000 m-es csúcsot. De az aerobic és hasonlók nem nekem valók. Még úszni szeretek, a múlt évben el is jártam hetente kétszer uszodába, nem is voltam beteg.

Hálóing:
Érdemes többet bepakolni, nemcsak azért, mert összevérezheted, hanem azért is mert a kórházakban általában mindig meg lehet dögleni a melegtől. Én naponta váltottam, pedig alapesetben nem vagyok izzadós.

Sziasztok

Memami
memami
 
 


Sziasztok!
Panduci nagyon rendes tőled, hogy leírtad! Megnyugtató már csak a tudat is, hogy nagyjából tisztában vagyok az eseményekkel ill. a speciális Jánosos körülményekkel.

A szülés általános lefolyásával kapcsolatban hadd ajánljak a kedves első szülés előtt állóknak egy olyan írást, ami nekem sokat segített, amikor először olvastam, ill. azóta is, a sokadik memorizáláskor is Kép
Dr. Laufer Gábor írta, aki az egyik internetes portál tanácsadója.

http://mysite.verizon.net/vze1w13x/index/szules.txt
mircike
 
 


Sziasztok!

Ma vagyunk hathetesek. Hihetetlen, hogy megy az idő! Babám rendesen elkezdett kopaszodni, most így nagyon hasonlít az apjára Kép
Az anyatejen kívül ti adtok inni a babáknak? Kell teáztatni? A védőnőm azt mondta, hogy nem kell, de eddig is annyi hülyeséget dumált. Azt mondta például, hogy kezdjem el a szobájához szoktatni... hát én még korainak tartom.

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Kismamiknak kitartás!

Bálna
balna
 
 


Sziasztok,

Panduci,
Nagyon szépen köszi a hasznos info-t. A térképet majd kinyomtatom és továbbítom a férjemnek.
Elöre is: Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Üdv
Pepa
Pepa
 


Szia Bestia!A Pálmai DokiKépelérhetőségét e.mail-ben szivesen megadom.A cimem a profilomban.Üdvözlettel:Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok,

még csak a 18. hétben járok ugyan, de nagyon érdekelne, hogy tudtok-e valamit a János kórház szülészetén dolgozó Szathmáry dokiról, ugyanis nála vagyok. Látom, már nagyon sok hozzászólás volt itt a János kórházról, de sajnos munkaidőben nem tudom mindet végigolvasni. Tudtok esetleg fő jellemzőket mondani ennek a kórháznak szülészetéről? Eddig semmit nem hallottam róla, és ez lesz az első bébink.
Előre is köszönöm.

Üdv:
Anemone
anemone
 
 


Sziasztok,

Anemone,
A Szathmáry doktorrol nem tudok semmit, de a korházrol van egy összefoglaló leírás a Nök Lapja Cafe oldalon: www.nlc.hu
Rákilkkelsz arra hogy "babázzunk" és azon belül megtalálod.
Pepa
 


Sziasztok,

Pepa:
nagyon köszönöm a segítséget, hamar meg is találtam a cikket a János Kórházról.

Ha esetleg van valakinek szülési tapasztalata Szathmáry doktorral, azt is nagyon szívesen fogadnám.

Üdv:
Anemone
anemone
 
 


Sziasztok!

Rég jártam erre, de most bepótolom.

Memami!
Elnézést, hogy csak most reagálok a szüléstörténetedre. Köszi szépen, s mégegyszer gratula a Picurhoz.

Mi most léptünk be a 36. hétbe, úgyhogy igencsak közeledik a kiírt időpontunk.


Kedves Finiselők!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de minél jobban próbálunk felkészülni lelkileg a szülés várható eseményeire, annál inkább kezdünkk félni az egésztől, s mégis egyre inkább várjuk a nagy napot.
Ti tudtok aludni? Nekem minden bajom van. Leginkább sehogy se jó.
Holnap lesz az első CTG-nk. Kiváncsi leszek mit mutat.
Babónk már teljesen irányban, arccal a világ felé, felkészülve a kijövetelre. Remélem most már nem fog forgolódni. Hatalmasakat mocorog, s naponta 2-3-szor csuklik.
Elkezdtem inni a málnalevél teát (egész tűrhető íze van), remélem meg lesz a hatása. Van valakinak már ezzel kapcsolatos korábbi tapasztalata?

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Kedves Memami!

Tudok neked privát e-mailt írni?


Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,

Timtom,
Mi is most kezdtük a 36. hetet. CTG-re csak jövö héten megyünk mert elöbb UH lesz csütörtökön. Már én is kicsit türelmetlen vagyok, bár egy csomo mindent még nem vettünk meg. Te hogy állsz?
Az alvás mintha jobb lenne, de ez csak azért mert lejjebb csuszant a pocakom.
Lehet, hogy nekem is teázni kéne már?
Majd meséld el a CTG- t mert érdekel hogy merre van és hogy milyen a procedura.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Szia Pepa!

A CTG eredményemről tudok majd neked mesélni, de hogy merre van arról sajna nem , mert mi még ezt az alkalmat a Margitban töltjük, s csak a jövő héttől kezdve fogunk a Jánosba járni.
Nekem még eléggé fent van a pocakom. Így néha levegőt alig kapok.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Timtom,
A pocak elvileg bármikor lemehet, vagy sem..azt mondják hogy a hasizomtol függ. Nekem ezek szerint gyenge lehet.
Akkor nem kizárt hogy jövö héten együtt ismerkedünk a János Korház CTG-jével.
Pepa
 


Szia Pepa!

Ma hívtam a János Kh terhesgondozóját, de azt mondták, holnap reggel hívjam őket újra, hogy megbeszéjünk egy időpontot jövőhét szerdájára.

Hogy hogyan állunk?
Elvileg meg van minden. Még rámolgatnom kellene, hogy a múlthéten kapott babaruhákat el tudjam helyezni, de ehhez át kell rámolnom a fél lakást. Ki kell ürítenem egy komódot erre a célra, s a jelenleg benne lévő hobby-holmiaimnak új helyet biztosítani. Ma nem volt lelki erőm rá. Majd talán holnap.
A babruhákat kell még kimosnom, hogy startra készek legyünk.
A kórházi batyu elvileg kész. A tejcsifejőt kell majd még sterilizálnom.
Ja, és a védőnőtől be kell még szereznem a recepteket a hazatéréshez (popsikenőcs, alkohol, hintőpor, ...)

Lehet olyan, hogy nem száll le a pocak? Ma egész nap hányinger kerülget. Remélem nincs semmi gond, s még nem indul a Babó neki a nagyvilágnak.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Pepa, Timtom a CTG a bejárat melletti kis bejáratnál van. Ki van írva, hogy Terhes Rendelés és Tini szakrendelés.
Rögtön az első ajtó jobbra. Együtt van az AFP vétellel, de az csak 9-ig van. Tehát utána már csak CTG-sek ücsörögnek a váróban. Asszem 12-ig lehet menni. Azért jó az időre menés, mert akkor nagyjából nem kell sokat várakozni. Egyszerre két CTG megy, negyed óráig tart.
Az első CTG-nél adnak egy kis kémcsőt is, fel kell menni mindenképp az orvoshoz, ahol a doki leveszi a bakteriológiai kenetet, amit aztán a főbájáratnál lévő laborban csak le kell adni.

Én remélem a héten megyek utoljára CTG-re!!! Már indulnék szülni bármelyik percben. Borzalmas ez a várakozás. Semmi értelmeset nem tudok csinálni. Sütit sütök állandóan. Idegi alapon Kép
mircike
 
 


Sziasztok,
Timtom..hát, én akkor nagyon le vagyok maradva. Még azon gondolkozom, hogy hány fokon mossam a babaruhákat. Még csak most veszem elö a listát, hogy nekem mi kell a korházba. Jobb lesz ha össze kapom magam.
A pocak leszállhat 1-2 nappal a szülés elött vagy hetekkel. Én ugy tudom, hogy erre nincs szabály. Szegény..a hányingert most nem tudnám elviselni.

Mircike,
Köszi az info-t. Gondolom már a vége felé idegtépő, remélem gyorsan meglesz a babád. Majd ird meg mi volt.
Süti...mmm..de jó lenne. Mi még egy pár hétig cukor nélkül eszünk Kép

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Ma mindent rendeb találtak a CTG-n. Egyenlőre (legalább is ez alapján) nincs jele, hogy indulna a Babónk kifelé. Nekem még van itthon tennivalóm, úgyhogy még maradhatna odabent, dehát még odébb is van a kiírt időpontunk.

Lányotok vagy fiatok lesz?

Mircike!
Köszi az infókat!
Kitartás! Baba még nem maradt odabent! Egyszer nekiindul :-) Első baba? Nem izgulsz? Nincsenek félelmeid? Ha lesz lehetőséged, s erőd, írj, hogy elindultatok, hogy tudjunk szurkolni!

Pepa!
Mi csak azért állunk úgymond ilyen jól, mert én anno 29 hétre születtem, s így bennem volt a félsz, hogy mi van, ha Babónk is úgy gondolkozik, hogy Ő is sietni fog. De úgy néz ki, jól érzi magát odabent.

Ma voltunk a tanfolyamon, s amikor felértünk az emeletre, akkor hoztak ki egy "frissen" születt picit a szülőszobáról. Tündéri volt. Furcsa volt belegondolni, hogy egyszer mi is túl leszünk rajta.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,
Elhiszem, hogy izgulsz ás örülök hogy a CTG-n minden rendbe volt. Tanfolyamra már nem járunk. Volt itt a kerületben is egy, tehát mindent végig jártam.
Igen , valamikor túl leszünk. Hihetetlen milyen közel van az esemény és mégis lassabban telik az idö. Nekünk elsö baba és kislány lesz.
Jövö héten fogom a listákat és mindent megveszek ami kimaradt. Egyébként a rokonság is rám szolt, hogy legalább a korházi táskát rakjam össze.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Hahó.
Első baba, és kisfiú lesz. Illetve szerintem már nagyfiú. Legalább 10 kilónak érzem Kép
Táskát én már hetek óta rakosgatom. Minden CTG-n ott figyel a kocsiban, hátha ott kell maradni (persze aztán dehogy kell ottmaradni... csak mindig reménykedem Kép )
A szobáját nem tudom hányadjára rendeztem át. Van benn a kiságy mellett egy saját kanapém is, hogy az első hetekben inkább ott tudjak aludni. Nem akarom zaklatni a papáját, mivel ő sokkal éberebb, mint én, és biztos előbb felkelne, ha mindketten külön lennénk a babától.
Illetve lehet, hogy nem is aludni fogok ott, hanem csak ábrándozni az alvásról, ha jól hallottam...
Az utóbbi napokban iszonyat hisztis vagyok. Igyekszem azért koncentrálni, hogy a szülés alatt egy mukkot se szóljak (feleslegesen Kép ). Epidurált se tervezek. Sokkal jobban félek a gerincszúrkálástól, mint a fájdalomtól.
Ti hogy vagytok ezzel?
mircike
 
 


Sziasztok,
Az elején még terveztem,de most ugy gondolom, hogy elöször megprobálom nélküle. A Jánosban nincs más fájdalomcsillapítás. A doki mondta, hogy 3 ujjnyi-ig még kérhetek.

Mircike
Mikorra voltál kiirva?
Pepa
 


Sziasztok!

Jó volt megint egy kicsit olvasgatni benneteket, pedig az én kicsi lányom 5-én volt fél éves, hihetetlen, hogy telik az idő. Na és teljes a szerelem a gyerekeimmel, a nagyobbik fiú, 3,5, a legtündéribb kicsit dac, kicsit okos ovis korban, imádom őket, de még tisztán emlékszem az utolsó kismami időkre, hiába telnek olyan gyorsan a napok...kitartást mondenkinek, és erőt, bátorságot a szüléshez, de a neheze tényleg csak azután jön...:-))

Timtom!

Hogy van kedvenc Sovink? És az apukája? Sajna nagyon kellene rákszűrésre mennem, de valahogy nem fűlik a fogam egy ilyen látogatáshoz, elszoktam tőle az elmúlt félév alatt, nektek meg teljesen természetes, ugye?

Mindenkinek üdv: Ági
csipi70
 
 


Sziasztok!
12 hetes vagyok, atestem az influenzan, mintegy het napig lazasan fekudtem, de kihuztam harom lazcsillapitoval es kohoges csillapitoval; azonban most a dokim a Janosbol, akivel eddig rendkivul meg vagyok elegedve, antibiotikum kurat irt ki, leven, hogy nagyon felfaztam. Hat ettol megijdetem egy kicsit. A kerdesem az lenn, volt e mar ra pelda, hogy vlaki is a korai terhessegben antibiotikumot szedett es minden ok volt a babaval?
eli
 
 


Szia Eli!
Sajnos nekem is szednem kellett a terhesség első harmadában és semmi hátrányát nem szenvedte a kisfiamKép3800 gr-al egészségesen született.
Gyógyulást kivánokKépKinél fogsz szülni?
üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Vera! Hu, koszi szepen a valaszod, es gratula a kisfiadhoz! Ha tudnad mennyit paraztam, mire bevettem az antibiotikumot... Bizom a dokiban, csak annyit beszeltek korulottem, hogy igy meg ugy a gyogyszer, hogy megijedtem. Dr. Markus az orvosom, es ha minden igaz, nala szulok. Tudsz rola valamit? Semmit nem talaltam rola a forumban, azonban eddigi tapasztalatom vele pozitiv! Te kinel szultel?

Udv, Eli
eli
 
 


Szia Eli!Dr.Márkus az egyik nagyon jó barátnőm dokija és nagyon szereti őt sok éve hozzá jár...az apukája és a Márkus doki osztálytársak voltakKép
Én a héhai Dr.Hédernél szültem de sajna 2003-ban elhunyt Képazóta Dr.Pálmai Bálint az orvosom nagyon nagyon rendes ,bárkinek nyugodt szivvel tudnám ajánlani őtKép
üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?