Sziasztok!
Újra itt, bár nem hosszú időre. Egy kicsit visszaolvasgattam, de nem sokat. Fanni, Gergő, Áron és Kristóf is nagyon szép! Na és a mozdony
...
Delfinke!
Látom nem vártál meg, így nem tudtam elmesélni előre, milyen a császár
. Így a Manócskáink ugyanazon a napon születtek
.
Ilonana!
A MÁV kórházban szültem.
Emma8!
A Léghajós tanfolyam nagyon jó, mi is voltunk.
Én születéstörténetet nem teszek fel, mert nálnuk minden terv szerint, időzítetten ment. Nálam spinális érzéstelenítés volt. Annyira izgultam a műtét miatt, hogy mire betolták, már minden ízemben remegtem és 160-ra felugrott a vérnyomásom, pedig 130 fölött talán még csak egy alkalommal volt
. Hála az aneszteziológusnak és az aszzisztensének, akik úgy megnyugtattak, hogy miután megmutatták a Fiamat, a műtét végét átaludtam
. Amikor felébredtem, meg is kérdeztem, hogy tényleg akkora súllyal és olyan hosszal született-e Marci vagy csak álmodtam az egészet
. Tényleg nagyon rendesek voltak. Végig mesélték, hogy mi történik, mikor veszik ki a babát - a fejét elég nehezen sikerült, mert a gyomorgödrömben volt, így az egyik doki ráfeküdt a bordáimra, így préselték ki
-, amikor aggódtam, hogy mikor sír fel, akkor is nyugtatgattak. Nagyon nem aggódtam, mert ahogy kijött, már szörcsögött, csak ki kellett szívni az orrából és szájából (gyomrából/tüdejéből) a sok benyelt magzatvizet. Ez csak néhány másodperc volt, mert már a csövezés közben torkaszakadtából üvöltött. Tényleg nagyon hangosan sírt! Annyira jó volt hallani. Ekkor nyugodtam meg igazán. Tudtam, hogy most már jó kezekben van és Apa is ott van Vele.
Hát ennyi történt. Én csak azt szeretném mondani, hogy senki ne keseredjen el, ha császárral kell szülnie, mert bár a felépülés nehéz, nem hiszem, hogy akár egy hajszálnyival is boldogabb lehettem volna, mint így. Ráadásul itt tudtam, hogy Marcinak nem lehet baja, nem lesz nála oxigénhiányos állapot, nem törik el a kulcscsontját stb.
A szülést követő két napon a mozgás azért borzasztó nehéz volt, de Apa mindent csinált helyettem a szoptatáson kívül. A csecsemős nővérek borzasztó kedvesek voltak, rengeteget segítettek a szopizás megtanulásában. Marci nagyon-nagyon éhes és türelmetlen volt, nem lakott jól az előtejtől. De a 3. napon végre megérkezett a tejcsi, addig pedig Marci vízzel és előtejjel kihúzta. Így nem kapott tápszert. Ennek nagyon örültem. Utolsó éjszaka kapott egy kis kék fényt, szegényt nagyon sajnáltam, de másnapra teljesen rendbe jött, így jöhettünk haza.
Hogy ne legyen egyszerű minden, sikerült a sebemnek begyulladni, így 39.2 volt a lázam, amit egy napig csak 38.7-ig sikerült lehúzni. Szegény férjem borzasztóan elfáradt. Ő etette lefejt tejjel Marcit, büfiztette, nyugtatgatta, a fennmaradó időben pedig engem vizesruházott. Szóval volt mit tennie. Bár nagyon élveztük a hármasban létet, most szóltunk anyukáméknak, hogy jöjjenek. Így most Ők főznekk ránk, bevásárolnak, mi pedig csak lázat csillapítunk, babázunk és próbálnuk pihengetni. Ja, és végre eszünk! Azt egy napig nem sikerült... Így a terhesség alatt felszedett 12 kg-ból már csak 2 kg van rajtam. Sajna a tejem el kezdett apadni az éhezés és láz miatt, de talán most kezd visszatérni. Azért még elég volt Marcinak
! Ma először már 90 g-ot szopizott
! Én ezzel maximálisan elégedett vagyok. Igaz ezt egy óra alatt sikerült, de sebaj! Legalább most nem aludt el közben.
Szerintetek az normális, hogy Marci naponta legalább 3-4 alkalommal kakil? Sárgás-barna színű a kakija. Azt hiszem ez a része jó.
Még egy kérdés: nem tudjátok hol lehet olyan betétes pelenkát venni, amihez van egy kis kantár, hogy ne csússzon le? Szegény Marcikámnak ugyanis kicsit kötött a csípőizülete és én csak a ruhán kívülre akarom ráadni, hogy ne izzadjon bele. Csak sehol nem kapunk ilyet
...
Hú, de sokat írtam! Vajon lesz valaki, aki végigolvassa
?
Marci egyébként egy Tündér, még ha az éjszakai alvás nem is nagyon megy neki
. (Bár tegnap kivételesen egész jól ment.)
Sokat mosolyog álmában, a nagy okos szemeivel mindent figyel, egyenesen a szemünkbe néz... Nehéz vele betelni
.
Az alábbi címen találtok "néhány" fotót a mi kis Marcinkról
:
www.babanet.hu/album/main.php?album=5092&p=8226337 Nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek
!
Eveka és Marci (1+2
)