Új privát üzeneted érkezett!

Gömbölyű! Kép

Na most aztán végképp elkezd mindenki rostosakat enni... Kép Remélem senkinek sem jön elő ez a csúnyaság!

Vigyázzatok Magatokra!

Én most annyi munkát kaptam, a "ne vedd át a feladataidat, hanem rendezgessél magad körül" helyett, hogy csak na! Hmm. Na azért mostmár tényleg nem állok neki túlórázni az utolsó hónapban, szükség van rám otthon is.Majd lesz valahogy. Persze holnap még helyettesítek is, tuti....
vikó

MzxKép

Csatlakozom Hanee kérdéséhez,én is tudni szeretném,hogy milyen volt?Mert ugye nekem is van a legeslegelejétől,mondjuk előtte is volt.Habár ,ha a 28.hétig nem volt tőle és a babónak baja ,remélem nem is lesz és tényleg csak a hormonok.Mondjuk nekem mindig volt ilyen,tavaly voltam kenetvételen,akkor nem mutattak ki semmit,pedig volt folyás rendesen.Persze azóta változhatott a helyzet.De azért bízom benne,hogy nem.Érdekes nekem ez az egyetlen dolog amitől tartok a terhesség alatt.

Még mindig dolgozomKépAztán irány haza rakott krumplit csinálni.És holnap megint meló és hétfőn megint....KépValaki vidítson fel,könyörgömKép
gömbölyû

Vikó!

Én is úgy tudom, a legtöbb aranyeret lézerrel lehet viszonylag egyszerűen kezelni! Nem kell vele szenvedni...

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vikó,
A páromnak állítása szerint volt aranyere, aztán elkezdtünk olajkapszulákat enni (hal, búzacsíra, lenmag)és neki elmúlt. Nekem nem volt aranyerem, de én is 2-3 naponta, ha idegen helyen vagyok akár 4 naponta megyek vécére és már kisgyerek koromtól székrekedésem van. Viszont mióta egyrészt próbálok normálisabban étkezni,illetve mióta esténként beveszem a három kapszulát egész türhető a helyzet. Egy próbát megér.

légzésfigyelő
Sokan kidobják, vagy félreteszik az első téves risztás után, de én mindenképpen szeretnék. Elég pánikos vagyok, szerintem nem tudnék nyugodtan aludni attól a tudattól, hogy vajon lélegzik-e vagy sem a baba. Talán ismerősi körből sikerül becserkészni egyet.

Monika
23+

mmónika

Megint ég a gyomrom, pedig ma szinte nem is ettem semmit Kép Kép Kép Már megőrülök ettől Kép
És lányok higyjétek el, én mint gyakorlott refluxos már eléggé képben vagyok vele, hogy mikor mi használ. De most semmi. Teljesen elakadtam minden tudományommal a dologban Kép
Brühühühühüüüü Kép

hanee
hanee

Légzésfigyelőről:

Nem kötekedni akarok, de ha már légzésfigyelőre akartok pénzt kiadni, tudjátok mit kell tenni, ha esetleg riaszt? És mondjuk nem téves riasztás? Mert azzal nem sokra mentek, ha riaszt, de nem tudjátok a baba légzését visszaállitani.

Olvastam a Kismamában egy ilyen baba elsősegély tanfolyamról, engem ez érdekelne. Volt egy telefonszám is, majd megpróbálom előkeriteni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee:

Savlekötőt próbáltál már? Állitólag a gyógyszertárban is lehet kapni, ilyen rágható/szopogatható tabletta formájában. Nekem még egy amcsi gyártmány van, de gondolom ugyanaz amit itt lehet kapni, és az pillanatok alatt megszünteti az égést.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Recept nélkül, ezt kifelejtettem...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mzx-Móni!
Az kb. ugyanannyi, mint az enyém. Ez egyáltalán nem olyan nagyon alacsony. Emellett érdemes lenne a legközelebbi vérvételnél vasat is nézni, ill. vaskötő kapacitást. Ha azok jók, márpedig amennyi vasat szedsz, biztosan jók, akkor nincs semmi gond. És a baba úgyis elveszi, ami neki kell, csak a szoptatásra nem maradnának tartalékok. Szedd a vasat és nem lesz gond. (nekem napi 2 Ferrofol-gammát kell szednem)

Johanna!
Pihenj, szedd a homeós bogyót, nehogy most legyél influenzás!
Jött a homlokomra egy piros pötty, ez már engem is zavarni fog, de ezt a 10 hetet már kibírom.

Pipocska!
Engem is érdekelne, mi ez a homeós füzet?

Légzésfigyelő:
Nem biztos, hogy kölcsönözni olcsóbb. A bölcsőhalál leggyakrabban a 8-10. hónapban fordul elő, légz.figyelő használatát 15 hónapig ajánlják. Havi 2-3000 Ft-os bérleti díjjal számolva még drágább is. Persze ha vki csak fél évig akar bérelni, akkor olcsóbb. De! Első babásoknál gondolni kell a következő babá(k)ra is. Akkor meg már főleg megéri megvenni.

Hanee!Sztem a 20-30E Ft-osok nem feltétlenül rosszak, pl. a világon a legelterjedtebb az Angelcare és azt most 21E-ért lehet megvenni. Egyébként bérelni is ezt a típust lehet a legtöbb helyen.

Éva

Kép
sygnum

Rokica!
Igazad van, ha nem tudom újraéleszteni, akkor nem sokat ér. De sokszor elég csak megmozdítani, kicsit megpaskolni a babát és újra lélegzik.

Hibás riasztás: Ha jól tudom vannak állítható érzékenységű készülékek (vagy mind ilyen?) és ha gyakran riaszt tévesen, talán állítani kéne rajta, nem rögtön kidobni.

Hanee!
Ha nincs más, tényleg próbálj meg vmi savkötőt. Nekem a házidoki a Tisacidot engedné használni, de még nem volt rá szükség. Az nem megoldás, hogy nem eszel, attól csak rosszabb lesz. Próbáltál főttkrumplit enni?

Éva

Kép
sygnum

Lányok tudom,hogy egy kicsit indiszkrét a kérdés,de Ti most milyen gyakran vagytok együtt a párotokkal.Mostanában kissé meg vagyok ijedve.Mióta babát várok,mi azóta ritkábban.Semmi semmi gond az ég világon a kapcsolatunkkal,imádjuk egymást szó szerint és nem nagyképűségből de ugy gondolom sok embernek példaértékű lehetne a kapcsolatunk,az egymáshoz való hozzáálásunk.Nem telik el ugy nap,hogy ne ölelgetnénk meg egymást vagy százszor,egész nap puszilgatjuk egymást.Amikor este befekszünk az ágyba egyből összebújunk úgy nézzük a tv-t.Fontos nekünk,hogy az egyik kezünkkel mindig érintsük a másikat.Nagyon akarta a babát,mindig azt mondta,hogy a várandós nő milyen kívánatos.MÉGIS szinte hetente egyszer vagyunk együttKépŐ egyébként nem volt soha szexcentrikus,lehet,hogy ez meglepő egy férfinál,de igy van.Nagyon szerelmesek vagyunk egymásba,soha nem csalnám meg és mondta,hogy ő sem tenne soha ilyen aljasságot velem.De akkor ez miért van?Csak azért irtam le a kapcsolatunkat igy,hogy mennyire nem értem miért történi ez velünk.Én eddig azt hittem ez azoknál van akik elhidegültek egymástól.Kép

Igaz mióta babát várunk én még soha nem kezdeményeztem.Nem tudom miért nem.Mintha szégyenlős lennék,ugy érzem nevetséges lehetek,ahogy probálom odaküzdeni magam hozzá nagy pocakkal.KépHa megyek zuhanyozni és lát ruha nélkül olyan édes pofival tud nézni és ugy mondja,hogy:"olyan szép vagy".Mégsem kezdeményez ő sem.

Bocsi ,hogy ezt igy leirtam,de tanácstalan vagok.Hogyan lehetne ezen tuljutnom,ugy érzem bennem van a hiba...Hogyan lehetnék olyan mint előtte?Hogyan lehetne több energiám?Kép
gömbölyû

A terhesség elejétől elég erős folyásom volt, de hat hete kb.egy hét alatt még erősebb lett, és valamivel sárgább, ami azt jelentette, hogy minden vécézésnél sárgásfehér cuccot produkálok a papírra, előtte nem mindig. Kép Gondoltam, hogy azért megnézetem, biztos, ami biztos, erre tessék.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

RókicaKép
A baba alvás közben "elfelejt" levegőt venni, ilyenkor a készülék borzalmas hanggal jelez, amire a baba felijed, és újra elkezdt lélegezni. Hatásos az is, ha röviden és erősen az arcába fújsz, illetve ráütsz a kis talpára.

Henci
henci

Gombolyu,
Ez pont az a tema amit megnyugtato modon csak a paroddal tudsz tisztazni. Lehet talalgatni, hogy mi van mogotte, de csak a parod tudja mit erez, egyaltalan O lat e valtozast. Helyedben en odaallnek ele es elmondanam, amit irtal, hogy ugy erzed ritkabban szeretkeztek, nem erted miert nincs benned kezdemenyezokeszseg, felsz, hogy nevetseges lesz ha igy pocakkal kozeledsz. Erre a sajat erzeseid elmondasara a parod 99% hogy elmondja, hogy benne milyen erzesek, felelmek vannak a terhesseg alatti sexualis elettel pl. hogy csak teged felt es nem mer kozeledni, vagy kicsit bizar igy harmasban szeretkezni, vagy eszre se vette, hogy ritkabban tortenik stb. Igy megoldodik a problemad, nincs min ragodni. Nalunk egyebkent en vagyok abszolute akit zavar a pocaklako es nem tudok ellazulni ezt el is mondtam a paromnak, igy konnyebb neki az elutasitasaimat elfogadni, hiszen erti, hogy nem azert van mert nem szeretem, vagy nem kivanom, csak pszichikailag nem tudok elvonatkoztatni a babatol.

Udv: Monika
23+

mmónika

Gömbölyű!
Szerintem is a pároddal kéne ezt őszintén megbeszélni. A kapcsolatotok jó, gondolom bármiről beszélhettek. Ne gondolj arra, hogy vmi baj van veled. Lehet, hogy most az összebújás, kis kedveskedés jobban esik, mint a szex. Nálunk egyébként nem működik most a dolog, mert a párom félti a babát, pedig nem lenne semmi baja tőle. Nekem meg sajnos keményedik tőle a pocim, úgyhogy most már én se nagyon merem. Ez van.
Szó mi szó, szerintem beszélgessetek róla!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok mindenkinek, ujjaknak régieknek egyaránt!

Tündi!
A bölcsi neked már biztos hogy ingyenes mert három lurkod van. De hogy kell-e munkáltatoi azt nem tudom. Azt inkább kérdezd meg telefonon.

Mj-Móni!
A hajvágását a Giginek én már nem vállalom, most is fodrász vágta le. De nagy meglapödésemre hang és moccanás nélkül ülte végig az időt, ami kb 40 perc volt. A másik, hogy én nem biznám a bölcsire a szobatisztaságot. Szerintem biztos nem lesz a bölcsiben könnyebben szobatiszta!!KépKépKép

Légzésfigyelő!
Az igaz, hogy egy éves koráig mondják, hogy használni kell, de az is biztos hogy hat hónapos kora körül már lemászik róla!! Onnantól kezdva hogy elkezdenek forogni vége! Legalább is nálunk igy volt!!KépKépKép

Rólunk egy kicsit!
Tegnap voltam dokinál és azt mondta, hogy minden renben van csak szedjek több vasat! Viszont azt is mondta hogy nagy valoszinüséggel császár lesz a vége. Csak azt nem értem hogy miért kell egy héttel elöbb befeküdni?? De ha valoban igy van akkor megbeszélem a Noémivel hogy jöjjön Ő is egy héttel elöbb és akkor nem tudok befeküdni!.)KépKépHétfön meg megyek megnézetni a szivét, hogy nincs-e vele is baj!

Giggancs (26+5)
giggancs

Giggancs!
Örülök, hogy jól vagytok!
Miért lesz császár a vége? Én sem értem, minek kell 1 héttel előtte befeküdni, szerintem csak egy jó üzlet a kórháznak. Csinálni nem csinálnak semmi különöset, de nem kell Téged ellátni, mert önellátó vagy, nincs munkájuk veled, de kapják a pénzt utánad. Más okot nem látok. De ha nem akarsz, nem vagy köteles befeküdni, jogodban áll elutasítani bármit, ha nem veszélyezteted vele a babát!

Éva

Kép
sygnum

Gömbölyü Kép
Nálunkis kevesebb a szex, de nálunk én nem kivánom. A "tuti" bevált pózok, amiket szerttem azok nagyon kényelmetlenek és bár sokan azt mondják, hogy kismamiként sokkal frenetikusabb élmény az orgazmus, hát nekem nem. Söt, néha annyira elkezd lüktetni a méhem , hogy abba kell hagynunk. Ugyhogy én inkább arra koncentrálok, hogy a páromnak jó legyen. Nekem sokkal jobban esik a szex utáni hátsimi Kép

Úgy látom, másnak sem ment eddig a babanet Kép

Na, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

mi már az elejétől le vagyunk tiltva a témáról, sajnos nekem attól is begörcsöl a hasam, ha csak apának jó, így szinte no sex. még jól bírja szegénykém, tartsa meg jó szokását!

minyu, gömbölyű,
schöfiben levett afp eredményére hány nap múlva lehet legkorábban rákérdezni? esetleg közvetlen labor telószámot tudtok? doki csak 2 hét múlva fogja megmutatni, viszont én addig lehet, lerágom a körmeimet. :/

praxisban tapasztalatot szerzett lányok,
győrfi m. szonográfus sztetek képes kiszűrni megfelekő biztonsággal az esetleges problémákat vagy inkább a genetikus uh-sukhoz jelentkezzek be?

falina
falina

Gömbölyű!

Ne ijedj meg, a kisebb szexuális étvágy teljesen normális a terhesség alatt! Mással van most elfoglalva a szervezeted, és a hormonok is nagyon erőteljes hatást tudnak gyakorolni az ember érzelmeire, étvágyaira, mint ezt mindannyian tapasztaljuk nap mint nap, minden téren, legyen az kaja vagy szex.

Tehát nem vagy ezzel egyedül.

Hogy a párod miért nem kezdeményez, ennek sok oka lehet, valószinűleg tényleg ő tudná legjobban szavakba önteni. Benne is lüktetnek az apuka hormonok, lehet, hogy most ő is már mint anyukát lát téged, nem mint szexpartnert. Lehet, hogy félt, téged vagy a babát, a túl heves vagy gyakori szextől. Lehet, nem akar tolakodni, mert úgy látja, neked most másra van igényed. Lehet, neki is másra van igénye. Lehet, hogy ő igazodott ahhoz, hogy te milyen gyakran kivántad a szexet a terhességed egy korábbi szakaszában, és nincs tudatában annak, hogy te mostmár többször is szeretnéd.

Ha zavar a dolog, és te több szexet szeretnél, szerintem próbálj meg újra kezdeményezni, és ő valószinűleg venni fogja a lapot. Ha mégsem, akkor persze meg lehet beszélni, de van, hogy a tettek hatékonyabbak mint a szavak, és lehet, hogy mondva csinálnál problémát egy olyan dologból, ami számára tulajdonképpen nem is az. Ha nem reagál a kezdeményezéseidre, és nem vagy megelégedve a szexuális életetek gyakoriságával, akkor ráérsz még szóba hozni a dolgokat.

Önmagában az, hogy hetente egyszer vagytok együtt szexuálisan még nem probléma, csak akkor az, hogyha egyikőtöket ez zavarja. Ha egymásra vagytok hangolva és sikerül kielégiteni egymás igényeit, akkor ez egyáltalán nem az elhidegülés, sőt, inkább a harmónia jele.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Végre bekötötték a netet itthon. Kép Így újra tudok jönni minden nap. Kép))
Viszont most rögtön egy kérdés:
Ti tudtok aludni_?

Én ha jobb oldalt fekszem, akkor az oldalam fáj , ha hanyatt akkor meg a mellem alatt a szegycsontomnál. de iszonyúan. Kép( Néha már majdnem sírok annyira. Kép(
Nejktek van /volt ilyen? de minden éjjel. Ezt főleg harántosoktól kérdezem.. mert lehet azért van?

Hajni28+4
Vendég

Sziasztok!
Hanee!Mail megy mégegyszer!

Giggancs köszi,majd rákérdezek.Mindennap elhatározom,hogy na holnap felhívom,de aztán mindig az a vége,hogy olyan későn kelünk,hogy addigra már nincs bent a vezetőnő,és semmi értelme telefonálni.Legalábbis a védőnő azt mondta,hogy neki azt mondták 9-ig van bent.Na,de a jövőhéten tényleg felhívom,mert aztán meg lecsúszunk a bölcsiről.

Hajni,megnyugtatlak én se tudok aludni,csak sokszor keveset.Nálam egy éjszaka fele a forgolódással telik,meg a wc-re mászkálással.A babáink már most szoktatnak a nemalváshoz.Kép

Képzeld Éva!Ma nekiálltam a rétest megy a pogácsát megsütni.Egész héten halogattam,ma végre rászántam magam.

Megyek is befejezni.

Sziasztok,Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok,

Hát igen itt sem ment ez a vacak....

Sygnum: nálam nem egy piros pötty jött, hanem vagy száz... nagyon aggódom miatta, azt hiszem felkeresek egy bőrgyógyászt, csak hogy megnyugtasson... Nem értem az ereim ennyire gyengék lennének???

Rókica: légzésfigyelős tanfolyam engem is érdekel, ha tucccccccccc valamit ird meg légyszi...

Pipocska: én is beszereztem a füzetet. És vettem bogyót is. Egy nagyon képzett patikában jártam és ott lebeszéltek arról, amit én kinéztem, helyette kaptam másik három szert. Oscc... nem jó mert nem influenzás vagyok...

Aranyér: sajnos a terhesség alatt ez egy visszatérő dolog lehet, főként akinek van rá hajlama. Nagyon sok folyadékot kell inni és rostosan enni. Bár tudom, hogy néha ez sem segít. Homeopátiás szerek is vannak rá, sőt kenőcsök is. Ha érdekel valakit szívesen utánanézek. Ingyenes homeos füzetet be lehet szerezni a patikába, szerintem nagyon praktikus és sokat segíthet. mind a terhesség alatt, mind a babaápolásban. Sőt a szüléshez is kifejezetten ajánlott szerek vannak.

Gömbölyű: én is maltofert szedek, de valahogy nem szívódik fel. A vassal valahogy az a baj, hogy nehezen szívódik fel én ezért kaptam egy fajta bogyót, hogy jobb legyen a felszívódás. Hát a sex terén én sem állok a helyzet magaslatán, de ezt már többször irtam. Olyan szép falakat építek, hgoy csak na.Szegény kedvesem, én már azt gondoltam, hgoy valami pszichómókust is fel kéne keresnem.

Légzésfigyelő: én is szeretnék, de még nem tudom hogy milyet. Állítólag a Madarász utcai gyermekkórházban van tanfolyam, ott is lehet érdeklődni. Mert tényleg úgy ér valamit, ha tudom, hogy mit kell csinálni, ha baj van.

Vikó: sorstársak vagyunk nekem is eléggé rossz a bélésem... Én sem ehetek szinte semmit, cukor nem játszik nálam, és még egy csomó mindent ki kell hagynom. Bélflórákat kell egy kicsit erősítgetnem, erre szedek valamit, de állandóan elfelejtem beszedni.

Folyás téma: hát az nálam is van állandóan, hol ilyen hol olyan, a dokim mindig csak azt mondja, hogy terhesség alatt ez normális. A jövő héten most már én is kérek egy kenetvizsgálatot....

Lányok: lehet olyan, hogy szivárog a magzatvíz? mert néha nekem teljesen víz szerű lötyi jön.. Volt már valakinek hasonló?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Én is alig bírok elaludni, de már oldalt nem is kísérletezek, mert úgy érzem, hogy egy vízzel telt luftballon kezd el ping-pongozni bennem és rosszul leszek...néha órákba telik míg találok egy jó pozíciót.

Nálunk net tegnaptól, úgyhogy próbálom átrágni magam két hét történésén, így most ide-oda ugrálok a dátumokon.
Megmondom őszintén, keresem a fotókat a taliról Képis, valamint, ha valakinek van jó ötlete akármivel kapcsolatban - babakocsi, bútor, bébiruha stb. -, akkor a dátummal együtt el szoktam menteni későbbi felhasználás végett, tehát már van egy jó csomó praktikus honlapcím.

Amúgy velem: diéta a vérciukor miatt, ami a 24. héten 7.9 és jövőhéten, mikor 28 hetesek leszünk ismétlés, már 2x-es vérvétel, tiszta ideg vagyok... rövidült a méhnyak, úgyhogy tegnaptól táppénz a szülésig... már sok a jóból Kép

Ja, pihenés van és végre többször fel tudok csatlakozni HozzátokKép Amúgy a gyerkőcnek még nem vettem semmit két ujjatlan kombin kívül, de azok is 62-es méret...

Timmba (Timi 27-6)
timmba

Falina,

Valaki biztosan tud itt telefonszámot, mert régebben irták is, de nekem nem ott vették...

Szerintem a Győrffy Mátyás nagyon jó, de ha nem bízol benne van jó genetikusuk is. de szerintem Ő nagyon jó a szakmájában kb. 20 éve csinálja ezt. Én biztos megint hozzá megyek majd. Már voltunk a 21.h éten és nagyon bejött. Csak ajánlani tudom.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

FalinaKép
476-4458 Nekem kedden vették le és pénteken érdeklődtem. TAJ számot kérnek.

JohannaZsebiKép
Nekem is szokott lenni néha ilyen vízszerű. Ha nyugtalanít, akkor lehet kapni betétet, ami kimutatja a magzatvízszivárgást.

Alvás: én már régóta kismamapárnával alszok, azzal jól ki tudom támasztani magam, így kibírható az éjszaka, de anélkül borzalom.

TündérkeKép
Milyen rétest sütöttél? Egy rúddal megdobhatnál!

Henci
henci

TimmbaKép
Már meg akartam kérdezni, ugye mi nem lakunk messze egymástól? (Én a Nagyvárad térnél, az István kh mögött.)

Henci
henci

Johanna!

Mi a pontos címe ennek a homeós füzetnek?
Ha ennyire aggódsz a pöttyeid miatt, tényleg jobb, ha megnézetet bőrdokival. Ő tudni fogja, mi ez és mit lehet velük csinálni. Ne rágd magad miattuk, mutasd meg!

Tünde!
Készen van a rétes? Milyet sütöttél? Én most annyira hízásnak indultam, hogy megfogadtam, nem eszek mostanában több édességet.

Hajni!
Én utálom az éjszakákat. Nem találom a helyem, nagyon hiányzik a hasonfekvés. Máshogy nekem nem jó. Hiába támasztom ki magam párnákkal.

Ma megint egész nap keményedett a pocim, hiába szedem a Mg-ot. Nem lesz ez így jó.

Éva

Kép
sygnum

Falina,
Nekem gyorfy-vel kapcsolatban nagyon jo a tapasztalatom. A 16. heten voltam nala mozizni, de O mindent megnezett, egy egesz oldal volt tele a baba mereteivel es mindent megmutatott. Ehhez kepest a korhazban a 19. heti "nagy genetikai" vizsgalaton alig neztek meg valamit, nem talaltak meg a hugyholyagot, de nem foglalkoztak vele.
Az AFP eredmenye 1 nap alatt megvan, csak az vesz el par napot mig atszallitjak a vert a Schoffybe.

Udv: Monika
23+

mmónika

Szia Henci!

Ecseri úti metróállomástól 5 perc, úgyhogy 10-12 perc alatt beérek az Istvánba! Királyság, főleg most, hogy végre szerdától előadásra is megyek (eddig du. 4-től dolgozás volt)... jössz? Esetleg már voltál? Kismamatornára nem merek a méhnyakrövidülés miatt, esetleg azért megkérdezetm a gyógytornászt, de a cukromon most egyenlőre parázok.
Pusza
timmba

TimmbaKép
Januárban voltam a sorozat első két előadásán, a többin nem. Szándékomban áll menni.

Henci
henci

Sziasztok!
Csak most jutottam ide... Büntetésben voltam a tegnapi takarítás miatt... A párom teljesen kiakadt, hogy miért álltam neki egyáltalán...Ma pihi volt egész nap...

Folyás
Gyakori a terhesség alatti hormonális változások miatt.

Alvás
Félig oldalt, félig hason, párnákkal körbevéve...Még jó, hogy elég nagy az ágyunk...

Már megkezdtem a 29. hetet....

Betsy
Vendég

lányok,
köszi az afp-s és praxisos válaszokat! Kép
győrfihez megyek, már csak azért is mert itt mindenki meg volt elégedve vele.
mégcsak annyit, h. ugye nem gond, h. én előtt telóztam időpontért és aztán regisztráltam a babaneten a kedv. miatt. egy másik topikban azt mondta egy lány, h. fordítva kellett volna, viszont ez egy szóval sem volt odaírva!

alvás: egy kismama/szoptatós párna már nekem is elkelne, pedig még csak most kezdem a 18. hetet. Kép páromat már átköltöztettem a kanapéra. :/ uff
az a helyzet, h. kiderült, az kényelmesebb az ágyunknál, u.h. nem is nagyon vágyik vissza. ;)igaz nem is férne, mert egyre nagyobb a helyigényem a forgolódás és a párnák miatt. Kép

Pipocska:
ma döntöttem, szeretnék bekerülni a tábliba! megérdemli már az én kis Túlélőkém! Kép
adatok:
azonosító: Falina
név: Falina (marad az incognito a munkatársak miatt, bocs)
lakhely: Budapest
kor: 26 év (mire szülök 27)
baba kora: ma 17+1 mensi szerint (pontos uh-s viszont nincs, így én maradnék ennél egyelőre)
babanév: még nem végleges
kórház: Schöpf Merei
gyerek: ő lesz az első Kép
elhalt terhesség: 2 (2003, 2004) Kép
köszi!

Falina
falina

Sziasztok!

Henci,Sygnum!
Túrós és almás rétest sütöttem,adnék is szivesen,csak az a baj,hogy hullik szét az egész Kép
Ízre nagyon finom,csak se vágni,se enni nem lehet.Vagyis enni lehet,de majdnem kanál kell hozzá.
Sütöttem pogácsát is,tejfölöset,az meg kicsit sótlan lett Kép
Hát,most nem hoztam a formámat,még ebédet is csak sajtos tésztát csináltam,semmi jobb nem jutott eszembe.

Holnap kipihenem a mai kudarc fáradalmait.

További kellemes estét!

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Hát én már azt sem tudom szinte, milyen hason feküdni. A 15 hónap szopi meg a mostani baba között volt talán pár hét, amikor lehetett, aztán megint nem volt kényelmes, pedig azelőtt legtöbbször úgy aludtam. Oldaltfekvésben még az segít, ha párnát teszek a térdeim közé.

Lányok, meg tudná írni valaki, hogy az István kh.-ban mikor van terhestorna? Köszi.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

légzésfigyelőben hívőknek és ellenzőknek is
ajánlom elolvasni a köv. topikot zsoka24 történetére kihegyezve a figyelmet:
Babanet Társalgó / Gyermekek - betegségek, gondok / Ha jelez a légzésfigyel?...
leírja, h. ennek segítségével derült ki, h. refluxos a gyerek és ez valszeg megmentette az életét. szal nem csak magát a bölcsőhalált lehet megelőzni vele! angelcarejuk volt és egyszer sem jelzett nekik alaptalanul...

van még 1 topik kissé elavult infókkal:
Babanet Társalgó » Gyermekek - betegségek, gondok / Bolcsohalal / Bölcsőhalál archiv

F.
falina

Sziasztok,

Homeos füzet neve: Homeopátia babáknak, mamáknak (két füzet is van, az egyik sárga a másik kék, az egyik a várandós kismamáknak a másik a szüléstől a gyermekkorig.) mind a kettő ingyenes a jobb és felszereltebb patikákban. Én ezenkívül vettem egyet direkt a terhesség és hasonló dolgok miatt, de szerintem a másik kettő bőven elég.

Sygnum: hát biztosan lesz bőrgyógyász, mert nagyon aggaszt... mint egy pöttyös labda, de ha ezek érmegpattanások, akkor is tuti tudnak vele valamit kezdeni? mert ezek legalábbis nekem inkább a bőr alatt vannak. neked? Bocs, hogy ennyit foglalkozom velük, csak egyenlőre nagyon zavarnak, mert sok van belőlük és aggódom, hogy örök életemben maradnak, sőt nőnek és sokasodnak... :-))

Más:
A Betsy féle link alapján megtaláltam a Madarász utcai oktatást a légzésfigyelőről:

"Jelen gyakorlatunk szerint a szülőket minden kedden fogadjuk a Madarász Kórházban. Éspedig a monitor forgalmazása 14,30 és 16 óra között folyik, az oktatás pedig 16 óra és 17,30 között . Előzetes bejelentkezés nem szükséges, minden megjelenő szülőt fogadunk az érkezés sorrendjében ( a foglalkozásokhoz a kisbabát nem kell elhozni, de a babák jelenlétét toleráljuk). Sürgősségi esetben előzetes telefon megbeszélés szükséges. "Az oktatás során ismertetjük a szülők által kivédhető rizikó-tényezőket. Majd működés közben tanítjuk meg az általunk használt légzésellenőrző működési elvét és használatát. Végül bemutatjuk a csecsemő-újraélesztés teljes menetét, melyet a szülők próbababákon a gyakorlatban is elsajátíthatnak. A tananyag könnyebb rögzítése érdekében útmutató-könyvet szerkesztettünk, amely nálunk beszerezhető.

Alvás: nekem még megy az alvás, de csak egyedül. Minden este megpróbálkozunk a közös alvással, de csődbe fullad nap, mint nap. Nem tudok elaludni, sokat forgolódok, ettől persze a kedvesem sem tud aludni, igy marad az elvonulás. Hát ettől is teljesen kész vagyok, de legalább az alvás meg van. Készülünk a gyermek jövetelére, mert akkor is ez lesz, hogy legalább az egyikünk tudjon aludni.

Ténlyeg van ilyen magzatvíz szivárgás mutató cucc... Jó drága gondolom.. Valaki próbálta már?

Tünde: a rétesek jól hangzanak tényleg, kár hogy én nem ehetek ilyesmit. Hülye gombáim megint betámadtak, de most megküzdök ellenük. Jó sok foghagyma és egyéb nyalánkság, amit utálnak.

Aranyérről sokat olvastam és láttam, hogy ott is jelentős étkezési szokáson kell változtatni, szerintem érdemes...

Lányok a 27 környékén mikor van a következő kötelező UH? 30 hét körül? Mert nem akarom, hogy egybeessen a 4D Uh-val... Oda kb 31. hét környékén volt szándékomba menni, akkor már állítólag nagyon szép a bébicske.

Szép napot mindenkinek

johannaZseb

Kép
Kép
johanna1975

HagnoszKép
Ha jól tudom: szerdán 17:00-18:00 között, pénteken 15:00-16:00 között a B épület alagsorában.

Henci
henci

Sygnum!
A doki azt mondta hogy mivel az elsö szülésem császár volt, igy nagy valoszinüséggel a következő is az lesz! Aztán nem rég megtudtam hogy akinél az elöző császár volt azt szeretik az orvosok következöre is császározni! De azt mondta hogy még odébb van és majd meglátjuk. Hát majd meglátjuk!!KépKépKép
Már megint milyen hideg van. Engem nagyon elszomorit!!

Giggancs (26+7)
giggancs

Johanna,
köv. kötelező uh, melyen az alábbiakat vizsgálják:

III.Trimeszter
28-30 terhességi hétig
A magzat megfelelő fejlődése mérhető fel. Magzatvíz mennyisége, lepény érettsége ellenőrizhető. BPD - biparietális átmérő homloktávolság THQ - mellkasátmérő FL - combcsont hossza Gyomor, hólyag telítődés Rekesz, hasfal zártság

Falina
falina

Sziasztok!

Tegnap megvettem az első cuccokat! Kép
Az Árkádban a Baby Bell-ben voltam, ami a Kenguru Gold hálózat tagja. Nagyon jó árban van rengeteg!!! ruha, jóval olcsóbb, mint a Brendonban. Van egy akciós részleg, ahol még ebből is van 30% kedvezmény. Sajnos más eszközökkel nem voltak túl jól felszerelve, bár Graco babakocsiból nagy a választék.

Nagyon cukik a ruháik! Kb. 3-4 hét múlva érdemes igazán elmenni valamelyik boltjukba, mert addigra a plüss rucik nagy részét kicserélik vékonyabb nyári cuccokra. Most még csak kb. a rugik 20%-a volt vékony pamutból. Minden 100% pamut. 10eFt vásárlás esetén törzsvásárlói kártya van, amire 8% kedvezményt adnak. Első babásoknak érdemes elolvasni a honlapjukon a jótanácsokat!

www.kengurugold.hu

Mzx-Móni (24+0)

Kép

Kép
mzx

Tünde!
Nehogy kudarcként éld meg!! Az a lényeg, hogy finom lett, kit érdekel, hogy kanállal kell enni! Nem? Én még soha életemben nem sütöttem rétest. képzeld mi lenne belőle, ha hozzáfognék!

Johanna!
Igen, ezek pici érmegpattanások. A nővéremnek volt az orrán, lézerrel 1 mp alatt eltüntette a doki. Igaz, hogy utána sokáig volt egy picike lyuk a helyén, de idővel elmúlt az is.
Ez a magzatvízszivárgást jelző betét 5000 Ft körül van. Nem véletlenül vizeletszivárgásod van? Egyébként már azt jelző betét is van, biztos az is ilyen szép áron.
Az Uh-n ilyenkor nézik még (nálunk) az áramlási viszonyokat is a köldökzsinórban.

Giggancs!
Utááálom az ilyen kijelentéseket! 1000 nő cáfolta már ezt meg. A barátnőm első babája császárral, a második simán született. Az unokanővérem első 2 babája császárral, a többi 4! simán. Nem mindegy, miért volt az elsőnél császár. Tényleg, mi volt az oka?
Pajzsmirigy-eredményeid gondolom jók lettek, nem írtál róla.

Éva (holnap leszünk 30 hetesek!!De jó!)

Kép
sygnum

Mzx-Móni!
Én is a kengurus ruhákat szeretem. Nem túl babásak, szépek, csinosak, jó minőségűek és a többihez képest nem drágák. Majdnem mindent náluk vettem

Éva

Kép
sygnum

Szia Éva!

Az a baj, hogy olyan nagy volt a választék, hogy másfél órát válogattam Kép. Nagyon tetszik, hogy szinek szerint vannak az állványok!

Te hogy mosod őket? A felnőtt cucokkal együtt? Hány fokon kell mosni? Ugye nem eresztik a szinüket?

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Én még nem mostam ki őket, de külön fogom mosni a baba cuccait. Legalábbis az első 3 hónapban. Aztán majd meglátom. Én biztos 40 fokon fogom mosni, nem hiszem, hogy engedik a színüket, mert olyan kis "finom" színe van mindnek. Pont ezért tetszenek annyira.

Éva

Kép
sygnum

Hagnosz Timmba és Henci!
Én majd április első hetén megyek a tanfolyamra és akkortól valószínűleg tornázni is az Istvánba, velem tart valaki??

Falina!

A Praxisban a regisztrációs számot utólag is be lehet mondani, közvetlenül a fizetés előtt, vagy amikor megérkeztek. Én is teljes szívemből ajánlom a Győrffyt. Szerintem sokkal alaposabb mint a rutin genetikai UH. Főleg, ha külön elmeséled, hogy milyen túlélő babócád van, és egy kicsit aggódsz, és megkéred nézzetek meg mindent jó alaposan. Szuper élmény lesz, nem fogsz csalódni!

Wica
27+5
wica

Köszi Éva,aranyos vagy Kép
Végülis csak mi esszük,nem kiállitásra készültKép

Mzx Móni!Milyen árak vannak ott?Nekem be kell szereznem pár bodyt,rövidujjút,mert a lányom után,aki novemberi,csak hosszúujju maradt.Az árkád meg még közel is esne hozzám.Mi a múlthéten Tescoba voltunk,volt akciós body,400Ft-ért,de csak egyet vettem,a többit mire odaértünk elhordtákKép

Na,megyünk egyet sétálni.

Sziasztok!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Nahát Wica, szinte egyidősek a babáink! Tornázni szerintem nem mehetek, de a szülésfelkészítőre minden szerdán! Most kezdem, kíváncsi vagyok, hogy melyik előadásba kapcsolódok.

Én a Győrffynél voltam 07-én, előtte lévő nap befordult a baba farfekvésesbe, de addig nem nyugodott, míg több épkézláb képet nem készített, dupla annyi időt voltam bent mint más vendég, énekeltem a gyereknek, guggoltam és ilyenek, hogy egy kicsit forduljon kifele..., bár a tarkója is tetszett, meg a háta is, de az arcát folyamatosan takarta... szivatásból Kép A doki mindent megtett, folyamatosan magyarázta, hogy mit csinál, abszolút elégedett voltam vele, de a poronty!!! Bejelentkezni 1 héttel előtte tettem telefonon, majd az időpontom előtt pár órával regisztráltam magam a neten, kedvezményt persze kaptam, úgyhogy semmi gond.

Jó mozit! Ha lesz scannerünk, fellövök egy szégyenlős photot, kedvencemet Kép

Pusza, Timm (27+6: ha jól számolom Kép)
timmba

Tündérke!

Az Auchan-ba is láttam akciós rucikat, érdemes ott is megnézni.

Szia Timmba!

Hát akkor majd találkozunk április első szerdáján. Kép. Tényleg majdnem egyidősek vagyunk, lehet, hogy egszerre jönnek majd a babócák is, és találkozunk az Istvánban?? Kép Ki a dokid?

Wica
27+5
wica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?