Sziasztok!
Borogatásról
Én is zsepivel (nagyapám rongyzsepkendőjével) zsavartam körbe a lábát. Az a lényeg, hogy ne legyen túl hideg, de a kezed hőmérsékleténél hűvösebb legyen. Kicsit aggódtam, hogy nyomja majd a lábát és nem tud aludni, de semmi gond nem volt. Pedig elég nagy dudort kerekítettem a lábára.
A kúpunk neve: Suppositorium paracetamoli
Végre sikerült leírnom.
Niki
Szerintem kérdezz rá erre az oltásra, mert szerintem sem kéne most kapnia. Nem tudom, hogy van nálatok, de nekünk oltás előtt (mielőtt aktuálissá válna) a védőnő hoz (v. bedob) egy oltásra behívót. De, ha nálatok nincs is ilyen, akkor is kérdezz rá. Mondjuk hozzánk jár a doki (tudod, mi tehetősek vagyunk)
, és akkor szokta mondani, hogy mikor kapja a következő oltásokat.
A nevem megváltoztatására meg azért kényszerültem, mert hiába ütöttem be (pontosabban) másoltam be az új azonosító kódot, amit megadtak, mégsem fogadta el a rencer, és innentől kezdve szerintem valami behatolóként kezeltek.
Az az igazság, hogy nem is volt túl sok türelmem, így lehet, hogy én is elbaltáztam valamit. Az eddigi módosításaim pedig sikeresek voltak.
Nem tudom, hogy mikor megyünk, mert most Húsvét alatt eléggé be vagyunk programozva...gondolom ti is, jövő héten meg, pakolunk össze Istvánnak, mert megy németekhez 2 hétre.
Szóval szerintem még úgy egy hónapig nem tudunk menni, csak utána. Meg az az igazság, hogy eddig az influenza járvány miatt nem igazán mentünk vele idegenériába. Eddig úgy néz ki, hogy megúsztuk.
Tömtem is István vitaminnal rendesen, meg persze én is eszem az elevitet.
Egyébként örülök, hogy a prüntyivel minden rendben!
Rita
Szerintem próbáljátok meg, egyszerűen nem adtok neki éjjel, vagy ha nem akarod ilyen hirtelen, akkor 10-15 percenként mindig húzni, hogy mikor adsz neki enni. Egyébként te igény szerint szoptatsz? Lehet, hogy ez a baj. Hogy tudja, bármikor kér, akkor kap. Mi az elejétől fogva a kórházi rendet tartottuk (3 óránkénti evések), és teljesen jól bevált. Persze minden baba más, és biztos valakinél ez nem jó. Viszont már 10 hetes kora óta, minden éjszakát átalszik. Este 9-től reggel 7-ig. Lehet, hogy csak mázlink van vele, vagy csak örökölte a szülei alvókáját. Egyébként azt mondják, ha jól fejlődik a baba, akkor felesleges éjszakánként szoptatni. Na jó, ez így nagyon okosan hangzott, remélem nem bántottalak meg. De tényleg próbáld meg elővenni az anyai szigort
, mert nektek nem lesz jó. Most volt nálunk az egyik haverunk, neki is 14 hónapos a gyerkőcük, és éjszakánként még 2* fölkel inni. (Ő nem is szopik) Nem hiszem, hogy szüksége van erre egy gyereknek...ja, és nem panelban laknak, hogy esetleg száraz lenne a levegő. Csak így szoktatták, meg, hogy közöttük aludjon, aztán kínlódnak is.
Zsófi