Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon koszonom a valaszokat, most hogy olvasgattam a hozzaszolasokat, ez a baba nagyot no dolog ismeros, valahol mar olvastam. Es a hasfalam szo szerint huzodik, ugyhogy akkor most megnyugtattatok. Annak meg orulok, hogy hirtelen nagyot nott, nojjon is, az a dolga.
ZUZU! udvozollek korunkben, remelem jol fogod magad erezni itt.
IDDI! Nagy-nagy gratula!

Szanti(26+3)
szanti

HULYE Kerdes: mi a kulonbseg a 3D es a 4D UH kozott???

szanti
szanti

Sziasztok! Megint en!

Mire leirtam a mondandomat lett uj mondandom!

Iddi!
Legy udvozolve koztunk!

Dio! Latod igy mar nem te leszel a tablazat legaljan. Kép

Zuzu!
Legy te is udvozolve! Mi majdnem fej-fej mellett haladunk a celegyenesbe!Kép Ugyan is en marcius 24.-ere vagyok kiirva. Tudod-e mar, hogy kisfiu vagy kislany mocorog belul?

OFF: Szanti, en a husit kis kockara feldarabolom. Eloszor aprora vagott fokhagymat olajon megpiritom, majd pirospaprika, husi es egy keves levet ontok ra. Majd fuszerezem (kis vegeta, bors, ketchup). Keszre fozom nagyon keves level. Addig az aprora vagott burgonyat olajban kisutom. Ha mindketto kesz megszorom petrezselyemmel es osszekeverem (husi, aprora vagott petrezselyem, burgonya). Nem tudom te erre gondoltal-e. Tudom, hogy masok maskent csinaljak. Nalunk ez valt be.

Andysj
Andysj

Koszi Andysj, azt hiszem ilyesmit ettem egyszer, es nagyon izlett. Este kiprobalom!De lehet, hogy ma hortobagyi lesz, es brassoi szombaton...

szanti
szanti

ÉÉÉéééhesek vagyuunk!

Mummy és a Pocaklakója
Mummy

EN IS!!! Most a nagyi ragacsos rizseshusijat ennem meg szivesen csalamadeval, amit 3 honapja nem is lattam.

Szanti es Pocaklakoja (RICARDO vagy SONIA)
szanti

Koszonom az udvozleteket.

Mummy,
Sokaig csak Babanet fuggo voltam, kb a 11. hettol olvasgattam, de csak most jutottam el oda, hogy nem birtam az ujjaimmal, igy irtam. 4D UH-ra feltetlenul szeretnek elmenni, lassan be is jelentkezem. Lattam mar kepeket 20* hetes babakrol, de meg nagyon kis sovanyak. Mivel en most szombaton voltam rendes vizsgalaton es minden rendben a kislénnyel, igazabol az arcocskajara vagyunk nagyon kivancsiak. A Parom jovo heten elutazik, remelem azt koveto heten eljutunk. Nem sietem el, had novekedjen a pici, illetve mostanaban ugy hallottam eleg gyorsan adnak idopontot a Prxisban.
Lattam a marciusi babakat, de febr 17-tol egy egesz honapos ur van. Sebaj, talan megjon a velem egykoruaknak a kedve is, hogy csatlakozzanak meg igy a 3. trimeszterben is.

Szanti,
A 3D statikusan mutatja ugyanazt, amit a 4D mozgásban.

Andysj,
Igen tudom, kulon figyeltelek, mivel ilyen kozel állunk korban (noha foldrajzilag eleg messze Kép, a kislény mar a 3. vizsgalaton mutatta magat kislanynak, ugyhogy lassan kezdjuk biztosra venni, de ugyanugy fogunk orulni, ha egy fiucska lesz bujik ki.

Zuzu 29+6
Zuzu

SZia Zuzu!

Én is a Praxisba mennék 3 hét múlva kb., de még a kispapát gyõzködöm.

Most rohanok -mert lejárt a munkaidõm!
Sziasztok!!!

Mummy
Mummy

Sziasztok!

Elöször is gratulálok a másik Katának is a kis Sárához, és természetesen jön a legfrissebb anyukás táblázat is!

Beja!
Ez nem belémkötés, mert (jó neked Kép )Te már mással vagy elfoglalva! Inkább én kötök beléd! Kép Ennyire figyelmesen olvasod a topicot??? Azt javasolták, kérték a lányok, hogy mivel nagyon hosszú már a táblázat, a régi babákat vegyük ki, hiszen nem járnak ide, már más dolguk van Kép, meg különben is átmentek más topicba. Na meg aki a "már megint megjött" topicból jött, azok sem szerepelnek már ott.
Szóval abban maradtunk, hogy egy hónapig tartjuk nyilván a babákat. Egy "a babanet öreg motorosa" pedig felvetette, hogy aki azt akarja, hogy a többiek tudjanak róla, az írja be az adatait, bal oldalt az "Adatokba".
Hát CSAK ennyi volt ami elkerülte a figyelmed. Kép
Mellesleg sok anyuka szólt hozzá, hogy tényleg nem igazán gyakran szólnak már itt bele a dolgokba, tényleg jobb ha kivesszük öket!

iddi!
Kép Üdv köztünk! Boldog babavárást, és természetesen gratulálok! Már írlak is a táblázatba. Kép
Viszont ha tudod, kellene a hét mellé, hogy hány nap, kellene pontosan, hogy hány ciklus volt az a másfél év mire sikerült a babuci, meg ha tudod, hogy mikorra vagy kiírva.

Zuzu!
Óhajod, számomra parancs! KépKép Mármint a táblázatban benne vagy mától Kép

és akkor Kép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2001.12.12 ( + ) 2 nap
Ada Botond Miklós 3150 g, 52,5 cm 2001.12.14 ( - ) 7 nap
Kata Sára 2950 g, 48 cm 2001.12.17 ( - ) 12 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti László 3250 g, 50 cm 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
Mona Ádám 3005 g, 53 cm 2002.01.03 ( - ) 14 nap
Kata2 István Zsigmond 4300 g, 56 cm 2002.01.08 ( + ) 8 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!
Egy kicsit had panaszkodjak:
Ma voltam vércukorterheléses vérvételen. Fél 8-tól 10ig a kórházban csücsültünk. Ez nem lett volna ilyen hosszadalmas, ha nem a dokimra várok kb.fél 9 ig- ugyanis Õ irta meg a papírokat - utána lecaplattam a laborba , ahol 9-re sorra is kerültem. A dokinéni ki volt kelve magából, hogy hogy gondolom, hogy ilyen vizsgálatra 9-kor megyek be ( ugyanis 9-ig van vérvétel ), mert most leveszi a vért, ennem kell egy zsemlét 2 dl tejjel és 1 óra múlva újból vérvétel. Hogy Õ most megtehetné, hogy elküld. Én persze esedezve kértem bocsánatot, hogy én itt voltam már fél 8-tól és nekem se kellemes 27 hetes terhesen reggel 5-tõl ( ugyanis nem tudtam aludni ) 9ig éhgyomorra lenni, nem tudtam, hogy ez így mûködik, nekem senki nem mondta. Megértem, hogy mérges volt - azért ha felháborodva is , de normálisan adta elõ a dühét, tudja Õ , hogy nem én tehetek róla, de értsem meg. Ha szól a dokiknak 1 hétig figyelemmel tartják a dolgokat, aztán kezdõdik minden elõlrõl.
Na a lényeg, hogy sikeresen lecsapoltak kétszer, majd hétfõn lesz eredmény.
Bocsi, ha kicsit hosszadalmasan írtam, csak aki még nem volt ilyenen, az figyelje az idõpontot, hogy meddig veszik le a vért, úgy , hogy bekalkulálja azt az 1 órát is, és így nincs mást tenni, mint bepofátlankodni a többiek elé, hogy ki ne csússzunk az idõbõl.

Szanti!
Kb. 2-3 napja nekem is igencsak feszül a hasam, olyam kisebb fajta "görcsöket", erõsebb nyillalásokat érzek. Ha lépek pár lépést már elnehezül és fáj. Az éjszakai megfordulásokról nem is beszélek. Szörnyû. Egyébként ma kérdezte a dokim, hogy keményedik-e a pocim. Mondom nem nagyon jellemzõ, 1-2x talán , inkább fájdogál, feszül. Erre mondja, hogy az idõjárás is sokat közre játszhat. Szóval teljesen normális jelenség, szerintem most megint nyúlnak a szalagok, mindjárt meg is mérem , nõtt-e.
103 cm jelentem, Szanti , Mummy ti hol tartotok?
Azért én is megnyugszom, hogy nektek is vannak ilyen panaszaitok.

Mummy!
Ezek szerint Te már voltál vércukros vizsgálaton és megint mész?
Az írásodból akkor - hogy a kisfiatok nem tudta elrejteni a bizonyítékot - arra következtetek, hogy hiszek a dokinak, hogy kislány van a pocimban. ( A 3d-n mondták, hogy kislány, de a 2d-bõl állapította meg!!!!,) ugyanakkor a dokim azt mondta, még minden lehet. Azért csak nem rejtette volna el a kis fütyijét ilyen sokszor, ha ott lenne!

Norci, gratula a kislegényhez! Így azért könnyebb tervezni.

Tényleg volt olyan itt a neten, hogy valakinek azt mondták kislány és kisfia lett és fordítva? Az még a nagy meglepi!

Ki szokott közületek esténként itt chatelni?

Heni 26+5
heni

Szanti

OFf. Itt hagymát is szoktam apróra vágni a húsi alá, nemcsak fokhagymát, ketchupot elhagyom, viszont majorannával és borssal fûszerezem.

Norci
Norci

4 napos,intenzív bentlakásos Doula-képzõ a Napvilág Születésházban jan. 21-25.
Információ:www.szules.hu
Felvilágosítás és jelentkezés (éjjel-nappal) a PalackPosta telefonszámán:354-04-23
Névtelen

Kata007
Az elsõ nap július 17. volt.
bubu

Szanti!

Én a köv. képpen csinálom a brassóit. A húst még elõzõ este elõkészítem, borsozom, fokhagymázom. Aztán legalább egy éjszakát állni hagyom. Majd kevés olajon kezdem sütni, míg ki nem fehéredik a hús, ezután kevés vízzel felengedem, vegetázom, és puhára fõzöm. Mikor megfõtt, le kell sütni róla a vizet, úgy, hogy csak minimális szaft maradjon alatta. Majd a krumplit kisütöm, és a kettõt keverem.

Gabi
bgabi

Szanti!

Lehet hogy már késõ, de a hasfeszülés nekem is volt. Viszont valami fontos, hogy a fáradtságot meg izom görcsöket magnéziumhiány is okozhatja. Mióta rendszeresítettem a fogyasztását pezsgõtabletta formájában jelentõsen jobb nekem.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást, nagyon jólesett Kép

A táblázatba nem tudok sajnos pontos számokat mondani, mert nem mindig vezettem elég precízen a nyilvántartást. Kb. 14 ciklus lehetett, de mivel most összel már elegem lett a sikertelen hömérözésböl, idözítésböl, stb., abbahagytam az egészet...Igy aztán a fogamzás pontos napját sem tudom. Teljesen spontán babuci lett Kép A hivatalos orvosi számitás szerint 7 hetes, de a doki szerint az UH kép alapján egy héttel fiatalabb. Nem mondott még semmit a szülés várható idöpontjára sem, jövö csütörtökön megyek megint UH-ra, azután kapok majd igazolást a terhességröl...most még "csak" egyszem UH-felvétel van a birtokomban, mint "bizonyiték" Kép
iddi

OFF
Szanti!
Én fehéredésig sütöm az apróra vágott húst, ekkor megy bele só, bors, fokhagyma és majoranna. Ez utóbbi jelentõs mennyiségben, meghatározó. Valamint egy húsleves kocka, és pici víz. (Húsleves kockából a maggit szeretem jobban, mert a knorrtól furán sárga lesz). És sül amíg nem puha. A krumplit nálunk a család sima hasábkrumpliként jobban kedveli hozzá. Ami még a múltkor nagyon bejött: párolt répát csináltam mellé (csak hosszában aprítva, kb mint a bébirépa olyan fazonra). Ja, és én bátran teszek alá zsírt, mert a szaftja ha megmarad pecsenyezsíros kenyérnek isteni!
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!
Jo olvasni, hogy legtobben abban a lazban egtek, hogy megtudjatok, picifiu vagy lany lakik-e bennetekKép

Heni!
Igen volt ilyen eset, Katanak mondtak tutira kislanyt, Kinganak hivtak volna (Raffainal a kapcsolatfelvetelen is vegig kislanyt erzett), a szuloagyon derult ki, hogy Kornel lett a gyerkocKép

Norci!
Gratula a kislegenyhez! Hidd el, szuper dolog kisficko anyukajanak lenni. Es annyira edesekKép

Kata007!
Kata2 Megegykataval egyenlo?????? Elkerulte volna a figyelmemet, hogy megszuletett vegre a kisfia????? Meginditottak vagy magatol tortent??? Meselj!!!!!!

Beja!
Szepen gyarapszik Balint! Bocs, hogy eddig nem irtam, de tenyleg most van csak egy kis idom, eddig nem is ultem gep elott. Ugye el tudod kepzelni?????Kép Mi a helyzet a tejcsivel????

Tiduj!
Mi van mar????????????

Lanyok, mi szerencsere tovabbra is problemamentesek vagyunk. Donci tegnap mar 1700 gramm volt, egy hete rendes kisagyban fekszik, nem inkubatorban (nagy dolog am!!), mar cumisuvegbol eszik, gyakorolunk a cicibol szopizashoz! Napjaink legnagyobb reszet vele toltjuk, ugyhogy nemigen van idom mostansag netezniKép Megvan mar mindene, kisagyat is a heten vettunkKép, mar csak ot varjuk nagyon haza!!!!
Vigyazzatok magatokra, es nemsokara az elso napok, hetekben talalkozunk!

Pusszantas Nyuszimano-anyuka
Nyuszimano

Sziasztok!
Remélem nem felejtettetek még el Kép

Gratulálok az új kismamáknak és a megszületett babák anyukáinak!

Túl vagyok a félidön. El se hiszem...
Dec. 26. óta mozog a pici, elöször csak estnként éreztem, de már egy hete szinte egész nap érzem öt Kép
Apukája is érzi mr a mozgást és nagyon örül neki Kép

Kicsit náthás voltam szilveszter elött és így itthon vagyok, még regenerálódok. De végre van itthon is net és gondoltam benézek hozzátok.

Sajnos még mindig nem tudjuk fiú vagy kislány-e a pocaklakó...

Jövö szerdán lesz az államvizsgám, utána viszont elmegyünk 4D-s UH-ra, remélem ott kiderül végre Kép

Sziasztok!
Dojika (ma 21. hét)
Dojika

Sziasztok,

Mummy,
Miért is kell kispapát gyözkdöni? Hatha van egy-két érvem.

Kata007,
Szuper, nagyon szépen köszönöm.

Heni,
Szegénykém, ez elég vacak lehetett, étlen-szomjan egy rikoltozó verszivoval. Képzelem ezek utan hogy tartottad oda a karod vervetelre. Nekem ez az esemeny pont azon a decemberi napon tortent amikorra leesett az a hatalmas ho. Talan emlekeztek. Elég kalandos volt eljutni a rendelobe, cserebe viszont alig volt valaki, épeszu ember ugye nem indult neki hajnalban a hatalmas honak. Aki nem volt még, annak talan hasznos tanacs, hogy irassatok meg elore a beutalot, hogy ne kelljen meg ugyanazon a reggelen arra is varni.
Nekem a MAV-ba kellett volna menni, de a saját korzeti rendeloben intéztem, mert az kozelebb van.Ha vki ezt a megoldást választja, csak lobogtassa be az eppen akkor rendelo nogyogyihoz, a kismama konyvet, en bevallom be is kopogtattam, majd pocakot kitolva erdemes sorban állni a vervetelre, illetve ha nagyon sokan vannak, kedvesen,de jol hallhatoan megkerni a noverket,hogy soron kivul hivjanak be, mert kismama vagy es nem birsz ehezni. Azert a legtobb ember belato. Ez igy kicsit agressziven hangzik, de akár orákat sporolhattok meg vele.

Szanit + minden feszülõ pocakos,
Noha nekem fajdalmas feszulesem soha nem volt, es elegge vitaminszedés ellenes vagyok, en néha hello jelleggel dobtam egy Plussz magnezium tablettat. Ez segitett az éjszakai vádligörcsökön is.

Zuzu 30.hét
Zuzu

Sziasztok!

Tegnap jártunk a védönönél, és hát még mindig nem gyözött meg, hogy ö az IGAZI! Kép
Az normális nálam, hogy mindig csak arra jó egy ilyen dolog, hogy valamitöl megijedjek, vagy elbizonytalanodjam?
Ugyhogy ma kénytelen voltam felhívni a dokimat, hogy megnyugtasson. (Nem szivesen zavarom telefonon, de leközelebb 4 hét múlva találkozunk csak...)

Dojika!

Kép

Iddi!

Üdvözlet köztünk. Kép Már vártam, hogy mikor fog "alattunk" is gyarapodni a táblázat.

Beszti (14+6)
Beszti

Kedves Beszti!

Köszönöm neked is az üdvözlést. Ezek szerint most én vagyok a "legfiatalabb" (és mellesleg a legöregebb) kismama itt? Kép
iddi

SZió Mindenkinek!

Heni! Õszinte együttérzésem! Én is fel szoktam húzni magam ilyeneken!
Más téma, de pl. ma is álltam a metrón a nagy hasammal és mindenki csak bámult, de senki nem adta volna át a helyét, holott rengetegen voltak és alig tudtam kapaszlodni..Kép

Igen, én már voltam régebben egyszer ilyen zsemlés-tejes vizsgálaton, de szerencsére akkor volt beutalóm és rögtön bemehettem, mert 5 perccel az 1 óra letelte elõtt mentem oda.

Zuzu!
Én is voltam ABBAN a bizonyos hóban, AZON a napon vérvételen - ráadásul fent a János kórházban - csúszkált az autó, mint a fene a nagy lejtõkön!

Kérdezted, hogy miért kell gyõzködnöm a kispapát a 3D UH miatt..nos ezt már leírtam, de akkor a többiektõl bocsi.
Az én drága párom szerint, az én hasamat ne fogdossa idegen orvos és szerinte nem jó a sok UH és szerinte van nekünk saját, megbízható orvosunk és egészségileg ugye nem mond többet a 3D, hiszen ez csak a 2D képet alakítja át és nem kell kidobni 8rugót csak arra, hogy lássuk az arcát - hagyjuk õt békén, fõ hogy egésszéges legyen stb... (meg szerintem még picurit tart is a látványtól)

Én meg úgy gondolom, hogy most vagyok terhes és ezt a plussz élményt sem szeretném kihagyni és mostmár lassan a 30. hét felé igazán eljött az ideje..úgyhogy természetesen be fogok jelentkezni és szerintem az lesz a vége, hogy el fog jönni, hiszen olyan de olyan büszkén kisért be eddig minden UH-ra is!

Szivesen veszem, ha vannak jó érveid!!! Elõre is köszi!! Kép

Jelentem mindenkinek, hogy ma reggel megvolt az elsõ igazi vádligörcsöm és rohadtul nem esett jól!! Kép

Üdv Nyuszimanó!!!
Gratulálok a Te csodásan ügyes fiadhoz ismét!!
Megkérdezhetem, hogy hányadik héten is voltál, amikor be kellett indítani a szülést?
Sok tejcsit még Nektek!

Mummy (26+6)
Mummy

Lányok,

Ez vmi vadiuj. Iszonyuan elkezdett zsibbandi a kézfejem, annak is a külsõ éle. Hiába gyömöszölöm, csavargatom nem mulik el, neha felkuszik a zsibbadas az alkaromra is. Volt mar vkinek ilyen? Mitol lehet, talán nyom vmit a Picur? Van vmi ötletetek az elmulasztasara?

Zuzu
Zuzu

Zuzu!
Nem a pici nyomja, hanem valami más. Pl. vizesedsz. Vagy Ez is Magnézium hiány. Vegyél be Mg pezsgõtablettát és inkább emeld fel a kezed, hogy javuljon a vénás, elvezetõ keringés. és persze masszírozd tovább!
Menta

Sziasztok!

En mar masfel hete nem birok rendesen aludni, mert barnilyen pozicioban elzsibbad a kezem. Neha a buszon, vagy szamitogepezes kozben is. Szedem a magneziumot, az talan segit, de vizesedni meg sosem vizesedtem. Ami az alkoholt illeti, az tenyleg jo, tegnap este ittam egy korty portoit, annak magasabb az alkoholtartalma, mint a rendes bornak, es hat itt Portugaliaban minden rendes haztartasban van. Bevalt, egy fel ora mulva elmult, es ma meg nem feszult a hasam.

Mindenkinek koszonom a recepteket, nagyon rendesek vagytok, es ugy dontottem mindet kiprobalom lassankent, mert mind jonak tunik.

Szanti (26+4)
szanti

Brassoi
Pulykacombbol nagyon izletes! vagy sertescomb...
A bort es a csontot kidobom, venkony csikokra felszeletelem a hust. Olajat forrositok amiben a hust feheredesig sutom. Egy kis vizzel Kb(hogy a hust ellepje felontom + 1 kanal vegetta) Fedo alatt puhara parolom. Ezutan leveszem a fedot es a vizet elparologtatom (egy kis szaft azert maradjon). A Hust es a frissen sult sultkrumplit a talaloedenyben osszekeverem majd a kovetkezo fuszereket hozzaadom: 2-3 gerezd fokhagyma osszezuzva(izles szerint lehet tobb), 1-2 keshegynyi feketebors, 1 csipet majoranna, 1 kiskanal pirospaprika. Mennyisegtol es izlestol fuggoen a fentieket lehet varialni. Az egeszet osszerazom es azonnal talalom. Ha szaraznak tunnik az egyveleg akkor egy kis olajjal meglehet locsolni. (bar a legjobb ha a hus szaftjaval teszem ezt) Igy nem art ha a hus kicsit zsirosabb az atlagnal es a szaftot nem parologtatom el egeszen.
Allitolag az a titka hogy a dominans fuszereket a vegen kell hozzaadni.
Melinda

na jo, lassan kezdek nagyon ehes lenni!!!
Szanti
szanti

Sziasztok lányok !

2002.január 5.-én 20óra 6 perckor megszületett Kisbence azaz Orbán Bence Antal 3750 grammal 58 cm-rel és 35 cm-es fejkörtérfogattal 10/10-es Apgarral.

7.-én már itthon voltunk de csak most jutottam el a gépig.

lányok hosszú lesz a szüléstörténetem de nagyon sok tanulság van benne !!!
Zafi !

nem volt olyan szerencsém mint neked a szülés gyorsaságát illetõen.negyedikén 1/4 12-kor éjjel elpattant a burok és elkezdett elõbb szivárogni majd ömleni a magzatvíz. szép kényelmesenn lezuhanyoztam felhívtam mindenkit akit lehetett hogy jelezzem a nagy eseményt és a Herczegh javaslatára szép lassan felmentünk Pestre.50km-re lakom így volt idõnk. a Herczegh sejthetett valamit mert reggel 8-ig be sem jött a kórházba.csak egy ujnyira voltam kitágulva mikor felvettek és ez 6-ig semmit nem változott.össze-vissza voltak a fájásami,10 perc,3perc,5perc.mindenki megszült mellettem én pedig a férjemmel elvonultam egy csöndes ki szobába vajúdni.nagyon jókat aludtam két fájás között.a doki elment e magánrendelésére és 3-ig vissza sem jött.elõtte megpróbált kézzel tágítani de nem engedtem.
3-kor kértem beöntést mert nagyon csikart a hasam.és utána kezdõdött a rémálom.azt mondta hogy kezd elhúzodni a vajúdás és mivel egyáltalán nem tágulok bekötnek fájáserõsítõt.bele egyeztem mert féltettem Kisbencét a gyenge fájások miatt.neki egyébként végig tökéletes volt a szívhangja.elemi erõvel jöttek a fájások de nem tágultam. a doki kezdett ideges lenni és azt mondta hogy a méhszájplaztikám miatt ennyire zárt a méhszájam és ezért nem tudok tágulni de majd az oxytocin miatt szétrobban és akkor gyorsan megszülünk.18 órakor még mindig csak két ujjnyira voltam kitágulva és iszonyú fájdalmaim voltak.próbált kézzel tágítani de nem nagyon erõltette mert félt hogy maradandó sérülést okoz a méhszájamon.ekkor kértem elõször EDA-t de azt mondta nem lehet mert nekem erõsíteni kell a fájásokat és az EDA miatt elhúzódik a szülés.ekkor már szószerint önkivületi állapotban voltam a fájdalom miatt.fél nyolckor nagyon bepörögtem és közöltem hogy tovább nem várok ne mondják azt hogy mindjárt szülünk mert 3 ujjnyi méhszájjal nem fog menni és azonnal kösssék be az EDA-t.látták hogy nagyon mérges vagyok és ekkor hívták az anasztezológust.aki közölte hogy 4 ujjnyi méhszájnál kikötni szokták nem pedig bekötni mire éln mondtam hogy nem érdekel.féloldalasra sikerült így jobb oldalt mindent úgyan úgy éreztem továbbra is.még nagyobb adag oxytocint adtak és 20 órakor kezdtek jönni csak a tolófájások és 6 perc alatt kint volt Kisbence.gátmetszés nem kellett mert szakaszosan nyomtam és a szülésznõ közben mandulaolajjal maszírozta a gátamat.gyönyörû volt nem sírt csak tekingélt körbe.a haamra tették és elkezdett mászni a cicim felé.átadták az apjának aki bõgött mint egy kisgyerek és õ vágta el a köldökzsínórt is. mivel erõszakosan tágítottak bevérzett a méhem és kb másfél liter vért vesztettem 20 perc alatt.ömlött belõlem.a doki összavarrta a méhem ami kissé fájt.2 óra múlva a fizetõs szobában voltunk a férjemmel aki mind a két éjszaka bent maradt velem ami hihetetlen támasz volt lelkileg.Kisbenceét nem fürdették csak átolajozták és kétszer inkubátorba tették melegedni.egyébként éjjel-nappal melllettem volt állandóan szopott és nagyon sokat nevetett.most is sokat vigyorog.
tejem van így lassan beállt az életritmusunk.igény szerint szoptatom ha kell óránként.tegnap mentünk vissza a kórházba BCG oltásra és PKU teszre.már én is jól vagyunk mintha nem is szültem volna.egyedül az EDA utóhatásai miatt szenvedek folymatosan fájdogál a fejem a derekam és a jobb vesém.nem mondták hogy 6 órán át nem lehet felkelni az EDA után én pedig 3 óra múlva már a folyosón szaladgáltam hogy hozzák ki Kisbencét.hát ennyi.

amit bánok:
1.hogy nem voltam erélyesebb az EDA kérésében
2.hogy a férjemnek kellett szólni hogy légbuborék van az infúzióban
3.hogy az anasztezológus direkt húzta az idõt a bekötéssel kapcsolatban hátha megszülök és én ezt tûrtem mint a boci...
4.több toleranciát vártam a dokimtól aki utólag elismerte hogy tudja hogy min mentem át és mégsem segített a fájdalom csillapításban
5.hogy 40 ezer forintért amit a doki kapott nem igazán éreztem hogy megdolgozott. a szülésznõnek köszönhetem hogy épésszel kibírtam.

a férjem nélkül nem bírtam volna.20 órán át mellettem volt és nem engedte hogy feladjam.soha nem fogom tudni meghálálni neki.

lányok legyetek határozottak és önzõek.a ti testetek és fájdalmatok és ne várjatok annyit mint én.nincs értelme.
igyekszem gyorsan túltenni magam lelkileg a szülésen de sokszor a sírógörcs kerülget.majd az idõ...

Kisbence
Kisbence

KISBENCE!
Hatalmas GRATULA! A szulestorteneted nem semmi, de orulok, hogy vegulis mind a ketten jol vagytok, az a lenyeg. A tortenet tenyleg sokat segit, figyelmesen olvastam!

Szanti
szanti

Kisbence,
Én még egy másik topc-ba írogatok de olvastam a történetedet és le a kalappal Elõtted. Gratulálok a babáho, sok tejet és millió boldog pillanatot mindhármotoknak együütt,.
Ami a dokit illeti csak annyit tudok írni, hogy DÖBBENET.
Én a helyedben biztos, hogy egy életre elfelejteném, és majd ha terveztek második babát azt már mindenképpen másnál.

Minden jót!
Breki
Breki

KisbenceKép
Sajnos még én sem tartozom "közétek" de mindig szívesen és örömmel olvasgatom a történeteiteketKép Borzalmas amit írtál és úgy érzem ez az orvos egy fillért sem érdemelt volna...
Jó egészséget és sok boldogságot a BabáhozKép

Doris
doris

Kisbence! Gartulálok én is a picúrhoz és jó egészséget, sok tejecskét kívánaok! És le a kalappal a férjed elõtt is - biztosan óriási támasz volt.
Mi is a MÁV-ban fogunk szülni (feb 14 körül), így ha lesz egy kis erõd és energiád, kérlek, írj valamit a fizetõs szobáról - kitõl, hogyan, mennyiért kell kérni, milyen babafelszerelés (ágy, pelenkázó, stb.) van a szobában. A szülõsulin láttuk ugyan a szülõszobákat, de a "beteg"-szobákat nem ismerjük.
Köszi,
Móni
sjmoni (sjmoni)

Kisbence,
Itt is nagy gratula neked a mosolygos kis joövevényhez.

Menta,
Köszönöm a tippet, itt emelgettem a kezem az irodában, illetve tapsikoltam a fejem felett. Mg tablettám sajnos nem volt kéznél, de ebédidõben kirobogtam egy kicsit sétálni és a friss levegõ helyretett.Sajnos abban van vmi, hogy vizesedem.

Mummy,
Bocs a figyelmetlenségért, mostmár határozottan emlékszem a párod averzióira a 3D ellen, hiszen tényleg olvastam már. Nos igazábol az az idegen doki nem is fogja fogdosni a pocakod, illetve azon túl, hogy nektek mekkora élmény, képzeld csak a kisembernek micsoda ajándék lesz majd egy ilyen emlék. Ezt a pillanatot nem lehet késõbb bepótolni, szerintem ezt a párod is megérti, kulonosen ha imád veled UH-ra járni. Én úgy felbuzdultam most, hogy be is jelentkeztem jövõ szombatra.Kép
Zuzu 30

Kisbence!

Nagyon gratulálok Neked, a férjednek és persze a kis Bencének!

Ami a dokit illeti, tudom kinél szültél, én is nála fogok. Kicsit megijesztettél. Szeretnék én is nagyon határozott lenni majd, de nekem ez még csak az elsõ szülésem lesz, nem vagyok olyan rutinos, mint te.
Legszívesebben megmondanám a dokinak és a szülésznõnek is, hogy csak, mint árnyékok legyenek ott és csendben csinálják, amit kell és amit megengedek.
Te tényleg nem szívesen szülnél nála ismét? Meg is mondtad neki?
Na mindegy! A lényeg, hogy most már tényleg jól vagytok és ahogy leírtad Bence nagyon is jól van! Sok-sok boldogságot nektek és ha lehet ne riasszon el a következõtõl.Kép
Menta
menta

Gratula Kisbence! Köszi, hogy leírtad nekünk - nem semmi!
Az orvos meg tényleg elmehet a fenébe!
Sok tejet és örömet kívánok!
és külön elismerés a férjednek!!! Kép

AZ EDA-t mindenki ajánlja??? Pontosan MIKOR kell kérni szerintetek?? AMikor már állatira fáj, vagy x cm-es tágulásnál?
Itt a babaneten mindenki áldja az EDA-t és én is jónak tartom, de azért voltak már ellenérvek is. Tudom, hogy van ezekre topic, csak azt a kutya sem látogatja már május óta.

Mummy (26+5)
Mummy

Zuzu!

EL ne felejtsd leírni RÉSZLETESEN, hogy mi volt az UH-n és mennyit láttok 30-31 hetesen!! (az interneten már én is láttam fotókat)

A Praxisba mész a Bartók B-ra, ugye?

Mummy
Mummy

Sziasztok!

Ma befejeztem a melót! Kép Lehet, hogy még csak ideiglenesen, de az is lehet, hogy 3 évre Kép
Mostantól akkor Babanetezek itthon, amikor csak akarok!!! KépKépKép

Heni!
Nekem is kislányt láttak, de nem mondták 100 %-ra. Pedig én nagyon fiút szeretnék. Az öcsémék kisfia most 1 éves. A 19. héttöl kislánynak mondták (biztosra), aztán mégis Ádám lett Kép Én még nagyon bizakodom...

bubu!
Akkor én azt ajánlom, hogy amíg orvos nem mond többet, maradjunk a hivatalos verziónál (ha neked is megfelel), hogy 25 hét 3 nap, és a szülés várható idöpontja április 23.

OFF! (Brassói)
Én úgy csinálom mint BGabi, csak amikor összekeverem, még a sütöben egy kicsit összesütöm.

iddi!
Akkor várjuk meg a következö UH-ot, OK?

Nyuszimanó!
Igen, mégegykatával egyenlö a Kata2! Kép
Csak annyit tudunk amit Trixi írt: Tegnap reggel megszületett István Zsigmond, 4300 gr és 56 cm, gyors volt de kíméletlen. - idézet mégegykata sms- éb&otilde;l. Jól vannak mindketten.
Remélem hamarosan hallunk (olvasunk) részleteket is. Kép

Olyan jó olvasni a kicsi fiadról Kép Tényleg nagyon boldog lehetsz. Hát még ha otthon lesz veletek. Ne izgulj, hogy nincs idöt a gép elé ülni. Annyit izgultunk már értetek (és mennyire mégérte KépKépKép), hogy kivárjuk amikor majd arról számolsz majd be, hogy "ez a lókötö nem hagy a gép elé ülni" Kép Azért ide is kukkants be majd, ne csak az elsö hetekbe. Hiszen nagyon várjuk már mi is a kis Donát hazaérkezését...

Pocok!
Ez tök szuper Kép

Kisbence!

Hatalmas gratula! Kép Megyek sorba a válaszokkal, két böngészövel megnyitva. Az egyikben olvasok, a másikban azonnal válaszolok is amire kell. És csak most értem "hozzád" Kép
Hát nem semmin mentél keresztül. Minden elismerésem a Tiéd. Igazad van, majd az idö. Most már jó babázást KépKép

és akkor Kép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2001.12.12 ( + ) 2 nap
Ada Botond Miklós 3150 g, 52,5 cm 2001.12.14 ( - ) 7 nap
Kata Sára 2950 g, 48 cm 2001.12.17 ( - ) 12 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti László 3250 g, 50 cm 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
Mona Ádám 3005 g, 53 cm 2002.01.03 ( - ) 14 nap
Kisbence Bence Antal 3750 g, 58 cm 2001.01.05 ( + ) 4 nap
Kata2 István Zsigmond 4300 g, 56 cm 2002.01.08 ( + ) 8 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok lányok!

Megint bekotnyeleskedtem ide... Kép
Niki K. vagyok, 7 hetes nagylánnyal.

Mégegykata: gtarulálok!!! Hatalmas legényke lett! Kép
Ha tudsz jelentkezz személyesen is!
Mindnekinek mindne jót, örömteli babavárást!
Nagyon jó anyukának is lenni, de mindig nosztalgiával gondolok pocakosságomra Kép
Puszi mindnekinek!
Niki K.
Niki K.

Szia Mummy,

Az I. Klinikan voltam egy eloadason a fajdalomcsillapitasi modszerekkel kapcsolatban. Leirom, amit az EDA-val kapcsolatban mondott az orvos es meg emlekszem ra.... O szemely szerint ellenzi, mivel az EDA lassitja a tagulast es ha tul keson adjak be (vagy tul gyorsan tagulsz), akkor a szulocsatornas idoszakban is hat (kitolaskor), ami azt jelenti, hogy sokkal lassab jut at a baba a szulocsatornan, ami nem jo a babanak.
Egyebkent a tobbi fajdalomcsillapitast is ellenezte, mivel azok a szulo no agyat 'rakjak kodbe' es ezert nem lesz 'jozan' kitolaskor az anya, pedig akkor nagyon fontos, hogy azt csinalja, amit az orvos mond.
O a termeszetes fajdalomcsillapitas mellett volt es nagyon fontosnak mondta az apa (vagy mas) szerepet, hogy a vajudas alatt ket fajas kozott az anya tudjon pihenni es meg esznel legyen, amikor a kitolas jon.
Aztan azt is mondta, hogy ez csak az o velemenye es nem feltetlenul egyezik meg a tobbi kolega velemenyevel, mert van aki mindenkinek EDA-t ad.

Ugy emlekszem, hogy azt mondta, hogy az EDA addig adhato, amig nem vagy 2 ujjnyinal jobban kitagulva, de ebbe nem vagyok teljesen biztos...

Bocsi, kicsit hosszura nyult....

Katka2

Katka
katka2

Kedves Kata007!
Részletkérdés, de Sára 49 cm-rel született, légyszi javítsd ki, köszönöm.
Kata
Kata

Sziasztok!

Kisbence!

Gratula a kisfiadhoz! Hat ami a szulesed tortenetet illeti az nem semmi! Azt hiszem en sem mennek vissza hozza tobbet. Probald meg mielobb elfelejteni azaz elfelejteni nem lehet, csak nem gondolni ra, es elvezd a fiacskad. Jo egeszseget mindenkinek!

Nyuszimano!

Jo hallani rolatok. Donat nagyon szepen halad, igy hamarosan otthon lehet veletek. Es teljesen ertheto, hogy minden idod vele szeretned tolteni. Majd jelentkezel, ha mar otthon vagytok es eppen alszik, akkor talan majd lesz idod jonni.

Kata007!

Neked akkor meg jo pihenest, es vigyazz otthon a nettel. En mar teljesen fuggove valtam! Kép

Az EDA-hoz csak annyit, hogy itt az USA-ban (bocs, hogy ezzel jovok megint) a szulesek 90%-anal vagy meg nagyobb szazalekban alkalmazzak. Itt az orvos kerdez ra, hogy keri-e valaki. Lehet, hogy lelassitja a szulest, de ugy gondolkodnak, ha valaki hosszu orakon at vajudik, akkor pont a kitolasi szakaszra fogja elveszteni az erejet, ezert is jobb ha kap EDA-t. En a lanyom mindenfajta erzestelenites nelkul szultem anno Magyaro.-on, de most ugy gondolom, hogy nem fogom ellenezni tulzottan, ha ugy erzem, hogy szuksegem van ra.

Andysj
Andysj

Katka, Mummy!

Leszögezem, egyetértek azzal, hogy minél kevesebb legyen a mesterséges beavatkozás a szülés körül. (Más kérdés, hogy azzal nem, hogy az anyának a kitoláskor azt kellene tennie, amit az orvos mond. Ne azt tegye, hanem amit ö érez, hogy tennie kell...)

Mégis, aki több órán keresztül számára elviselhetetlen fájdalommal küzd (még ha mások szerint az esetleg gyenge fájás is), az igenis gyógyszerek nélkül is "elveszti a józan eszét". Persze ezt ö nem tudja. Én a férjemet sem engedtem a fájások közben a közelembe.

Szóval én megértem, ha valaki fájdalomcsillapítást kér.
Az EDA-val kapcsolatosan csak két ellenérvem van:
1. tudni kell, hogy "jól" fogják-e csinálni (értenek hozzá, gyakran csinálják...)
2. azt hallottam, hogy hasonlóan a császárhoz, nagyon sok anya ugy érzi, hogy nem ö csinálta a dolgot (föleg azok szokták ezt irni, akik EDA-val és anélkül is szültek már), és ez rossz.

Menta!

Mond meg nekik, hogy azt szeretnéd, hogy ne zavarjanak. Beszéljétek meg a pároddal, hogy mit szeretnétek, és ha te éppen nem is tudsz (mert egyéb mással vagy elfoglalva), álljon ki ö az érdekeitek mellett.

Beszti
Beszti

Sziasztok!

Gratulalok Bencehez!Kép)
Nem volt semmi szules, csak mar en is ott jarnek, hogy tul vagyok rajta!

Tiduj
Tiduj

Szia Tiduj!

Te meg egyben? Mar abban bizakodtam, hogy hamarosan uj hireket kapunk rolad! Latom a baboca nem sieti el a dolgot.
Hogy birod?

Andysj
Andysj

Sziasztok,

Nyuszi vagyok ismét, majd regisztráltatom is magam nemsoká...
Kérem szépen a felvételünket a táblába,

Nyuszi,1c,11 hét+5nap,Budapest,32év,július 28.,1b

Ma voltunk 3D ultrahangon a Kútvölgyiben és láttam a Kisnyuszit, hát mondhatom lenyûgözõ volt. Már alig várom, pedig még 28 hét!!! Ugye gyorsan eltelik???

Nyuszi
Névtelen

Sziasztok!

Most írok csak, mindenkinek megkésve is nagyon boldog új évet kívánok! A friss anyukáknak külön gratula, nagyon irigy vagyok ám! Kép
Én ma jöttem haza a kórházból, bevéreztem s nagyon görcsölt a hasam, ezért az orvosok mindent megtettek, hogy be ne induljon idö elött a szülés. (akkor voltam 26 hetes) A szülöágyon töltöttem az éjszakát néhány infúziósüveg társaságában, s félve a legrosszabbtól. De szerencsére nem történt baj, a méhösszehúzódások nem vezettek komolyabb fájásokhoz, úgyhogy a kisbabánk még a pocimban marad remélem egészen áprilisig. Ma jöttem haza, a hasam még mindig nagyon keményedik, néha ki se tudok egyenesedni, annyira begörcsöl. A hátralévö idöt szigorú pihenéssel kell töltenem, és ezt tényleg nagyon komolyan be is fogom tartani. Nem babra megy a játék, minnél tovább kell húznom.
Kell ez a gyerek és kész, érte pedig mosolyogva fogom végigfeküdni a maradék 3 hónapot.
És közben olvaslak benneteket, pótolom a lemaradást.

Rita
Krita

Sziasztok !
Már nagyon régen írtam voltaképpen csak amikor indult a Topic már megszült szinte mindenki aki kezdett.
Az EDA-hoz szerettem volna hozzászolni, nekem a nagy fiamnál aki most már elmult 9 éves anno volt benne részem, de nagyot csalódtam benne. Persze ehhez hozzátartozik az is hogy én abban bíztam hogy végig kapok majd gyógyszert ami segít, ehhez képest ma már köztudott hogy pont a legnagyobb tehát az összafüggõ fájások alatt már nem adnak hiszen nem tudni melyik pillanatban lehet elkezdeni kipréselni a babát.
Valószínüleg nekem is feles lehetett mert csak az egyik oldalon hatott hiába mondtam hogy nem igazán jó.Viszont a fiam vákummal született, valóban elhúzódott ugyanis a szülés. Utánna rettenetesen hánytam tull.képpen csak zöld trutyit hiszen órák óta üres volt a gyomrom. Szédültem órák múlva is alig tudtam lábra állni. A hátam és a derekam is fájt sõt néha azóta is sajog, persze nem lehet mindent erre az egy dologra fogni, csak azt szeretném ezzel mondani, hogy nem biztos hogy ez az üdvözítõ megoldás a szülés alatt.
A kis fiam 5 éves múlt éjszaka született /nem kértem volna, de nem is lehett ejjel EDA-val szülni, /fájdalomcsillapítás nélkül, teljesen hagyományos módon ua. a kórházban és most
jól voltam a szülés után.
A második babánál már tudod mire számíthatsz mikor mi következik tehát ezért mondják hogy könnyebb is, felépülni ha nincs súlyos komplikáció biztosan így is van. De hát van aki az elsõt is viszonylag gyorsan és könnyen szüli!
Szerintem senki ne csalódjon he nem sikerül EDA-t kapnia valószínüleg úgy sem lett volna teljesen fájdalommentes a dolog. Inkábbjobb befelefordulni és a picire összpontosítani.

Mummy!

Mi voltunk 4D-s UH-on szerintem nagyon jó bár amíg kicsi 19 hetes addig még látod a kis tastrészeit is izegni mozogni, majdnam egészben , késõbb 29 hetesen voltunk az arcát lehet látni ami nagy élmény, de mást nem igen lehet kivenni.

Többeknek!

Olvastam utólag többen kérdeztétek egymást a pocak keményedésrõl! Nekem is volt most a picivel a 26. héttõl mondta az orvosom hogy vigyázzak / Magne B6, pihenés stb./ mert ha nem is érzem fájdalmasnak a méhem akkor is folyamatosam összehúzódik, aminek hatására a méhnyak már elvékonyodott nehogy baj legyen. Próbáltam, de két gyerek mellett pihenni? Ehhez képest most, hogy jöhetne a baba jobban tart a méhszáj a dokim szerint mint valaha!
Ilyen is van !

Ûdv:

Ildikó 38 hét 2 nap
Ildikó

Kisbence!

Gratulálok Bencéhez! Sajnálom, hogy ilyen rosszul alakultak a dolgok és sokat kellett szenvedned! Szerintem az, hogy nem szóltak, hogy nem kelhetsz fel, az a szülészeten dolgozók hibája. Nem tudom, veletek hogy bántak a különszobában, de velünk nem nagyon foglalkoztak. Ha segíytséget kértünk valamiben, akkor is elõszeretettel felejtették el!
Sajnálom, hogy a dokival kapcsolatban is rossz véleményed van, fõleg így, hogy én még mindig csak jókat tudok mondani róla!
De most, hogy már boldogan babázhatsz, remélhetõleg kárpótol mindenért!
Jó egészséget és sok tejcsit!

Tiduj!
Tényleg menj már szülni! Kép

Menta! Írtam egy mailt! Vigyázz magatokra!

További jó pocakoskodást mindenkinek!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Szívesen csatlakozom én is hozzátok. Eddig csak a chatet használtam.
26 éves vagyok, van egy két és fél éves kisfiam, Marci, és 6 hetes terhes vagyok. Az I. Klinikára járok, épp ma voltam elõször az orvosomnál.
Örülök, hogy ilyen sokat írtok az EDA-ról, mert nagyon gondolkozom/gondolkoztam, hogy a második gyereknél esetleg kérni fogom. A kisfiamat nagyon gyorsan megszültem, teljesen természetesen, pont 3 óra alatt. Csak a férjem készült ki teljesen, akkor azt mondta, soha többet nem csinál gyereket. Azóta persze meggondolta magát, de a szülésre nem jön be az tuti. Talán ha kapnék EDA-t, akkor bejönne. De azt hiszem lebeszéltetek róla már most.
Ja, és szeretném megkérdezni, hol van az a bizonyos táblázat, mert nem igazán értem milyen adatokat kell megadni.
Köszi
Kálomista
lomis

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?