2000.10.13 18:03
Szerző: Anonymous
Kedves Erika !
Nagyon sajnállak, amiért egy babádat el kell távolítani. Ezt Te kezdeményezted vagy az orvos ajánlotta fel annak reményében, hogy a másik kettő megfelelően tudjon fejlődni ? ( Bocsi a kérdéseimért nem vagyok túl informált ) Te ugye SZh.battán laksz ? Kihez jársz orvoshoz ? Kinél fogsz szülni ?
50.oooFt. hát nem semmi, tudjátok engem a legjobban az idegesít, hogy előre megmondják az összeget, régebben azért ez nem volt szokás, az orvosok megpróbáltak minél jobban az anyukák kedvébe járni a magasabb hálapénz reményében, most meg előre megmondják, sőt gyakran egy részét előre el is kérik és aztán olyan is előfordul hogy ezek után a szülésnél még csak nem is látod.
Elvileg el sem fogadhatná a pénzt, a kórház eszközeit használja, közben pedig az ellátásért, ami elvileg is járna minden ellenszolgáltatás nélkül, pénzt kér. Jó persze belátom, hogy mindezt azért mert a kedvünkért bejön a kórházba, ellát ... stb. DE mindezért sokkalom az összegeket amiket kérnek.
Sajnos mi anyukák rontottuk el az orvosokat, sokan megtehetik hogy egyre nagyobb összeget adjanak, aztán az orvosok egyre csak többet várnak, követelnek.
És mi van azokkal az anyukákkal, akik nem tudnak pénzt adni ? Ügyeletesnél kénytelen szülni ??? Az szegény rettegve megy a kórházba, és rettenetesen cikisnek érzi az egészet, mind az orvosok, nővérek, szülésznő előtt mert hát nem tudott pénzt adni, a többi anyuka előtt is, hiszen mindig téma a pénz, hogy ki mennyit adott.
Fél, hogy majd nem látják el rendesen és nem kapja meg mindazt ami eleve is járna. Nem érzi magát biztonságba.
7 évvel ezelőtt 10.ooo Ft-ot adtam szülésnél és a havonkénti vizsgálatoknál 2.ooo Ft-ot. és mindezért semmit se kaptam, az orvosom bejött a szülésre, amit három héttel előtte megínditott úgy megvizsgált, mivel néhány nap múlva Ő szabira ment, aztán lezajlott a szülés, szülés után egyszer sem nézett felém, varratszedéskor megjelent és próbált nagyon kedves lenni és én éreztem magam nagyon cikis helyzetbe, úgyhogy voltam olyan hülye, hogy oda adtam Neki a pénzt, amit azóta is nagyon bánok.
Második gyerekemet már ügyeletes orvosnál szültem, akivel rettentően meg voltam elégedve, Ő naponta ezerszer bejött hozzám, hogy hogy vagyok ... stb. Varratszedéskor a pénzt nem akarta elfogadni és amikor megkértem, hogy szeretnék hozzá járni a továbbiakban, akkor azt mondta, hogy ne haragudjak, de nem akar elvenni az orvosomtól, ilyet nem csinálnak egymással. Nagyon lelkiismeretes, aranyos doki volt. Harmadszorra újra ügyeletesnél szültem, aki normális volt, de viszont úgy gondoltam, hogy inkább költöm a gyerekeimre a pénzt, mint hogy az orvosnak adjam. ( úgy nézett ki mint egy karácsonyfa, annyi arany lógott rajta, azt hiszem jól tettem, hogy inkább a gyerekeimre költöttem azt a 15.ooo Ft.-ot. Különben beszélgettünk a szobatársaimmal és Ők a fogadott orvosuknak adtak 10.ooo - 15.ooo Ft-ot akkor én meg minek adtam volna 15.ooo-öt ? Mikor semmi extrát nem kaptam, sőt még annyit se amennyi járt volna. Pl. én eddig mindig a babáimmal voltam 2 órát a megfigyelési időszakba, megszoptattam őket, most meg elvitték egyből, a férjem kint volt a folyóson nem hívták be a szülésre, pedig előre szóltam, hogy apás szülést szeretnénk, erre a férjemet megfosztották attól, hogy jelen lehessen a gyereke születésénél, engem szülés előtt ott hagytak egyedűl, mire valaki arra járt, a babámnak a feje már kint volt burokkal együtt ( veszélyforrás !!!! ) mi lett volna ha még néhány percig senki nem jár arra felé ???
Na jó befejezem hosszúra sikeredett hozzászólásom. Röviden összefoglalva én hálapénz ellenes vagyok, vagy hát ha annyira elégedett vagyok, akkor had adjak annyit, amennyire hálás vagyok, amennyit megengedhetek magamnak. De ne követeljék !!!!
Sziasztok Szilvy