Új privát üzeneted érkezett!

Falina azért ez nagyon szemét dolog volt!Némely orvos nem is tudom mit képzel magáról.Kép

Nekem tavaly volt egy vetélésem,én is bementem a kh-ba,belőlem is ömlött a vér,és hiába mondtam a szülőszobán,hogy mi van,eltelt vagy 15 perc,mire előkerült az ügyeletes doki.Igaz,nem volt bunkó,sőt!Kimondottam együttérzően viselkedett,de pl.mi van,ha a nagy vérveszteség miatt én ott esek össze?Akár ott is maradhattam volna,nagy esélyem volt rá sajnos.Ja,és mikor az uh-megállapitotta,hogy nem él a baba,át kellett sétálnom a kórterembe,és még vagy 2-3 órát vártam,mire megcsinálták a befejező műtétet.Szóval,úgy röpke 4-5 órán át olyan szintem ömlött belőlem a vér,mintha csapot hagytam volna nyitva,mégse nagyon siettek.Mire végre odakerült a sor,hogy műtét,még akkor is nekem kellett átmenni gyalog!!!a műtőbe félig begyógyszerezve!Ja,és azt csak a műtét után mondták a férjemnek,hogy ha nem csinálják meg,akkor nekem annyi lett volna.Hát köszi,megnyugtató.Szóval ennyit az egészségügyről.El nem tudom képzelni,hogy mire fizetek én tb-t.Nem is tudom,hogy ez a helyzet ami nálunk van,szomorú,vagy nevetséges.Néha erősen gondolkodóba ejt a dolog.

Kép

Kép
tündérke26

Éva már értem.Én most a terhesség eljén veszettül kivántam a tükörtojást.Egyébként is szeretem,de akkor majdnem 2 hétig minden reggel azt ettem.De aztán elmúlt a kényszer a tojásevésre.

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!
Csak mostanra értem ide... Látom mások szorgalmasan irogattak egész nap... én csavarogtam... Nadrágot kerestem magamnak, amit még fel tudok venni... Végre jó idő van, a vastag naci már felesleges...
Az ember hangulata is egészen más, hogy süt a nap!
Letty! Üdv itt!

betsy
Vendég

Sziasztok,

Hú hát itt jobbnál jobb történeteket lehet olvasni bunkó orvosokról és egészségügyisekről. nem semmi, még szerencse, hogy nekem második körben sikerült eljutnom viszonylag normális helyre.... de majd meglátjuk mi lesz a vége,

Rókica: Szentimrében is van torna, ott minden kedden 1/25-től.. nagoyn jó, bár sokan vannak...

Én még a jógát is ajánlom, de csak egyszer voltam, úgyhogy túl nagy tapasztalatom nincs...

Mennem kell mert odaég a vacsora, jaj jaj, jaj

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok Lányok!
Túléltem a hétvégét, mára teljesen sikerült kigyógyulni a betegségből! És végre itt a tavaszKépKépKép!!!

Üdv az újaknakKép! Jó, h. még most is vannak csatlakozók! Érezzétek jól magatokat itt (is)Kép!

Mircimama!
Örülök, h. jól vagy!!! Képzeld, Eszter volt ma bent az oviban, és játszott egy kicsit az udvaron! Nagyon élvezte, főleg a rollertKép! Kellemes benyomásokkal jöttek haza. Örülök neki! Ruhavásárlással kapcsolatban annyit szeretnék kérdezni, h. ha kérek vmilyen méretet, de végül nem veszek belőle, az nem nagy pofátlanság? És nem nagy fáradtság a barátnődnek, h. odacipeli feleslegesen?

Hanee!
Jövő héten érkezik az ülésetekKép! Akarjátok látni még így is a mienket? Szombaton este megejthetjük, ha gondolod, persze nem kötelező.

Márti
csmarti

Johanna!
Mi ez az égett szag? KépKépKépKépKép
Bocsi! De ezt nem lehetett kihagyni!

Márti
csmarti

Most hallom, h. jön a rossz idő!KépKép De miért???
csmarti

Pipocska!
Mzsófi volt "Abrakadabra"Kép doktornál, és nagyon örül, h. eljutott hozzá!!! Köszi a jó tippet! Vigyázzatok erre a "Szentemberre"!

Johanna!
És a mi "Jóemberünk" hogy vanKép? Már nagyon mennék hozzáKép!!!

Márti
csmarti

Márti!

Örülök neki, hogy tovább bővült a tábor.Kép

<pre>
Azonosító Név Életkor (év) terh. Hét terh. nap Szülés várható ideje Mennyi baba? Lány/ Fiú? Baba neve Kórház korábbi babák elhalt ter.
1. Csmárti Márti 32 x x x x x x x Eszter, 2002. 11.hét
2. Gmr Réka 25 x x x x x x x 1 _
3. Csutkarozi Rozi ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
4. Bkriszta Kriszta 24 31 5 2005. május 12. 1 ? Ákos/Anna Szt. Imre - x
5. Minyu Edit 25 31 5 2005. május 12. 1 fiú Nándor Schöpf-Mérei - _
6. Akiren Akiren 31 29 6 2005. május 25. 1 lány Gréta Péterfy - _
7. Gomboc Betty 27 29 5 2005. május 26. 1 ? ? ? - _
8. Pipocska Andi 30 29 5 2005. május 26. 1 fiú Marcell/ Zalán Péterfy - _
9. Sygnum Éva 28 29 1 2005. május 30. 1 lány Leona Kecskemét _ _
10. Kriszi Kriszi 30 29 1 2005.junius 1. 1 ? ? ? 2002. Katinka _
11. Oxigén Oxigén 28 29 0 2005. Május 31. 1 lány Réka/ Viktória Szt. Imre _ _
12. Hóvirág Reni 29 28 6 2005. június 9. 2 lány Noémi, Schöpf-Mérei 2003. Milán _
13. Beus79 Beus 25 28 5 2005. június 2. 1 ? Balázs/ Rókus - _
14. Mircimama Mircimama 30 28 5 2005. június 2. 1 fiú Zalán Levente Szt.István Bence, 2001.05.07 _
15. Fejeske Fejeske 32 28 4 2005. Május 31. 1 fiú ? Szentes 1995. Regina _
16. Bannamari Annamari 24 28 4 2005. június 4. 2 fiú/ lány Gergő(Tamás)/Eszter(Lilla) Uzsoki - _
17. Katica78 Kata 26 28 3 2005. június 4. 1 ? ? Kútvölgyi - _
18. Adrienn 74 Adrienn 30 28 1 2005. június 4. 1 ? ? Jahn Ferenc _ _
19. Vikka Vikka 30 28 1 2005. junius 7. 1 lány Adél Péterfy ? _
20. Hajni20 Hajni 20 28 0 2005. június 7. 1 fiú Marcell Győr - _
21. Barbi Barbi 30 27 4 2005. Június 10. 1 fiú Dani Kanada 2003.08.01. Ádám 2002
22. Andi18 Andi 25 27 2 2005.május 30. 1 fiú Dániell Vác, Jávorszky Ödön Kh. 2004. 05.31 Máté _
23. Pizzamama Noémi 24 27 2 2005. június 15. 1 lány Liliane Kaposvár _ _
24. Gömbölyű Gömbölyű 20 27 0 2005. június 10. 1 lány ? ? ? ?
25. Betsy Betsy 36 27 0 2005. június 10. 1 lány Saskia Salzburg _ _
26. Wica Éva 30 27 0 2005. június 14. 1 lány Csenge/ Virág Szt. István - _
27. Splendida Timi 28 26 6 2005. június 15. 1 lány Borbála Szt. János - _
28. Johanna1975 Johanna/ Zsebi 29 26 5 2005. június 16. 1 lány Fanni/Sára/Dorka Kútvölgyi - _
29. Tétényke Erzsi 26 26 2 2005 .június 19. 1 lány Zselyke ? _ _
30. Giggancs Zsófi 32 26 2 2005. június 22. 1 lány Noémi, Kamilla, Péterfy 2002. Gigi _
31. Bogárka75 Zsuzsi 29 25 4 2005. június 24. 1 fiú ? Szt. Imre Petra, 2003.06.27 _
32. Lenocs Lenocs ? 25 3 2005. június 24-26. 1 ? Kinga Kamilla Szt. Imre Panna, 2000. _
33. Ezvicc Judit 24 25 2 2005. június 26. 1 ? Attila/ Jahn Ferenc - _
34. Drika Drika 24 25 2 2005. július 2. 1 fiú András B.A.Z. megyei Kh. - _
35. Rita77 Rita 27 24 6 2005.júl.3. 1 ? Lili/Bence Újpesti Kh. Dávid 8, Dominik 5 _
36. Mzx Mzx-Móni 29 24 2 2005. július 3. 1 fiú Erik Szt. István - _
37. Vikó Viki 28 24 1 2005. július 4. 1 ? ? Bajcsy-Zsilinszky Szabolcs1995 _
38. Hanee Judit 23 23 6 2005. július 6. 1 ? Bálint /Liliána Péterfy - _
39. Gemini Gemini 31 23 3 2005. Július 7. 1 ? Rebeka Kútvölgyi _ _
40. Adri77 Adrienn 27 23 2 2005. Július 8. 1 ? Péter/? SOTE I _ _
41. Judyt Judyt 28 23 2 2005. július 9. 2 fiúk ? Nyíregyháza - _
42. Mmónika Mónika 32 23 1 2005. Július 11. 1 fiú ? Szent Imre _ _
43. Tündérke Tünde 27 23 0 2005. július 20 1 ? Natália/ András/ Dániel Péterfy Krisztián1995 Márk 1996 Viktória 2002 _
44. Farkasbogi Bogi 27 23 0 2005. július 11. 1 ? ? ? Lili, 2004.02.10 _
45. Mj_Móni Mj-Móni 31 22 4 2005. július 15. 1 fiú Adrián/ Alexander Margit Christopher, 2002.11.13 _
46. Vanda Vanda 28 22 4 2005. július 15. 1 fiú Péter vidék - 2004.
47. Henci Betti 32 20 6 2005. Július 28. 1 ? ? Szt.István _ _
48. Dorka34 Dorka 34 20 2 2005. augusztus 1. 1 ? ? Sote II. _ _
49. Hencsike Heni 31 19 6 2005. Augusztus 2. 1 ? ? Szt.István _ _
50. Lara77 Lara 28 19 0 2005. augusztus 11. 1 ? Andor/ Panna Kútvölgyi _ _
51. Anikó47 Anikó 31 18 6 2005 aug.15. 1 ? Matthieu ? 1 _
52. Virga Virág 27 17 6 2005.aug.17 1 ? Lőrinc, Luca Jahn Ferenc Levente 12.19 _
54. Ancsipancsi Ancsi 30 17 4 2005. Augusztus 18. 1 ? Levente/ Barbi Szt.Imre _ 2004.
53. Rókica Réka 30 16 1 2005.augusztus 30. 1 ? Zsuzsanna/ Olivér Szt.István _ _
</pre>

A táblát úgy nézzétek, hogy kedden tettem fel. Tehát mindenki 2 nappal idősebb.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska köszi a táblát,ügyi vagy!KépMajd ha egyszer lesz időd,dobnál egy x-et vagy dátumot(2004)az elhalt terhességhez?
Köszike!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok lányok!

Falina: Bocsi, a postásbácsi menni fog, csak nem jártam még postán. Holnap megyek Kép

Pipocska:
Tök jó a tábla! Viszont ha nem okoz gondot, átírnád, hogy kislányom lesz? Kép

Na megyek lefeküdni.. Kép

hanee
hanee

Jóéjt lányok,aludjatok jól,vagy legalábbis próbáljatok meg!Kép
Megyek Helyszinelők-et nézni.
Holnap benézek,jóéjt!

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke, Hanee!

Pótoltam, javítottam.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska nagyon köszi!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok Kép

Jól eltűntem, ennek mondanom sem kell, hogy a melóm az oka Kép Napok óta túlórázok kismama létemre, de már lélekben máshol vagyok Kép. Szerencsére április 1-el végeszakad ennek a tortúrának. Nem tudom fog-e hiányozni a munkám teszi-veszi része, mindenesetre mostmár nagyon elegem van (főleg így a tervezés időszakában brrrKép).

Vettünk szopis párnát, isteni érzés elterülni rajta Kép Pedig csak nikecell golyókkal van tele KépKépKép.. Már aludnom kellene, de mostanában esténként van egy holtpont, átesek rajta és olyan nehezen alszok el, persze reggel meg abszolút nem megy a felkelés Kép.

Egyébként meg folyamatosan vásárolgatunk, alakul a babatárunk, a nagyobb dolgokat hagytuk hátra, így pl. a hétvégén megrendeljük a kiságyat. Ezen kívül még venni szeretnénk babakocsit+autósüléses hordozót, légzésfigyelőt, párásítót, utazóágyat. Ha finishben leszek, pelust és kenceficéket kell még venni, - szóval nagyjából minden más megvan. Mivel mindent a párom és én szereztünk be, bevallom kissé fárasztó is. A babaruháknak viszont egyszerűen nem tudok ellenállni KépKép Ti hogy vagytok vele?

A légzésfigyelővel kapcsolatban lenne kérdésem is: kinek van? Megéri a befektetést? Tapasztalatlan vagyok benne. Az Angelcare-t néztem ki.. Valóban létezik belőle "sima" AC légzésfigyelő és AC légzésfigy.+babaőrző változat? Mivel láttam 20-24 eFt-ért és 40eFt-ért Kép is.
Ha megosztanátok velem tapasztalataitokat a légzésfigyelővel kapcsolatban, szívesen venném!!! Nem két forint... de ha életet menthet és ez tényleg így van..

Másik: a dokim felírt D-vitamint, (vigantol, amit a babának is kell majd adni). Mondtam, hogy szedem az Elevitet, azt mondta elfér még mellette. Nem süt a nap, ártani nem árt stb. A védőnőm meg pont az ellenkezőjét állítja: ha szedem az Elevitet, nem kell külön D-vitamin. Szerintetek? Napi egy cseppet kellene szednem belőle.

Pipocska,
ha jól tudom Ezviccnek is kisfia lesz Kép.

Holnap itthon leszek, és végigolvasom az elmaradásomat Kép Remélem mindenki jól van és ha bővültünk üdvözlöm én is az új tagokat Kép!

Jó éjt mindenkinek!
Vanda
22+5

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

De jó, hogy van tábla!
Pipocska, beírnál engem is?
Hagnosz,35,22+2,2005 július 19,1,?,?,MÁV kórház,2003 Barnabás, 2005 6.hét

Muszájpénz: én rögtön az elején rákérdeztem, és ha számomra elfogadhatatlan összeget mondott volna, akkor váltottam volna. Egyébként nem mondott összeget. A kórházban azt beszélték a kismamák, hogy a szülés utáni egyszeri anyasági támogatást szokták adni, ez 2003-ban negyvenvalamennyi volt.

Falina: sajnálom, hogy ilyesmiken kellett kersztülmenned.Kép Szerencsére velem még soha senki nem volt bunkó, remélem nem is lesz. Igaz, én könnyű eset is vagyok talán, pl. a kisfiammal egyedül vajúdtam majdnem végig, pontosabban a férjemmel kettesben. A szülésznők látták, hogy nincs gondom, és békénhagytak. (Egyedül én voltam a szülőszobán, nem kellet mással törődniük.) És nekem ez pont jó volt így, asszem én attól kaptam volna idegbajt, ha egyfolytában segíteni akarnak rajtam. Jólesett teljesen magamba fordulni a félhomályban. És első szüléshez képest nagyon gyorsan tágultam. Akkor lassultak le kicsit az események, amikor megjött a doki, felkapcsolták a villanyt, előkészítettek, meg fel kellett feküdni a szülőágyra. Okosabb is lettem, most semmi pénzért nem fogok feküdni, ha nem érzem úgy jól magam, még a kitolás alatt sem.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Viki! Látom a környezetedben mindenki babás! Kép A tesódnak meg csak megnézték végül ;-)
Tudtam én! Én talán nem kérdezném meg a dokit, hogy mennyit kér, mert 50-et azért mindig szoktak mondani, legalábbis, ha összegre kerül a sor. De egy csomó doki van, aki azt mondja, hogy rád bízza a dolgot. Amúgy a mi kórházunkban nem csak dokival együtt lehet szülésznőt fogadni! (Szt. Imre)

Pipocska! Mi is hasonló összeget szánunk, habár a terhesrendelés 7eFt Kép

Gömbi! Én azt gondolom, hogy olyan 160-200 nettó körül van a dokik lóvéja, de lehet, hogy tévedek. Pontosan annyi, mint amit más egyéb egyetemet végzett ember elérhet.

Sygnum! Én azért azt gondolom, hogy a dokik hálapénzét maguk a betegek strófolták fel. Míg mi 40-50-et tudunk összekaparni, addig van aki öregem 150.000 ft-ot ad a dokinak. És így nőnek szépen a tarifák.

Falina! És ha a párod veled van, az is sokat segít ám. A szülésznőt főleg azoknak ajánlják, akik egyedül mennek szülni. Nem gondoltál arra, hogy megkeress a kálváriád miatt egy betegjogi képviselőt? Minden kórházban van!

ancsipancsi

Sziasztok!

Kicsit ki vagyok borula, megint talált nálam valami problémát a doki!

1. Streptococcus B fertőzésem van, ami idő előtti magzatburok repedést és a baba fertőződését eredményezheti. Erre kaptam gyógyszert meg kúpot, reméljük ki tudja kezelni.

2. Nagyon-nagyon alacsony volt a hemoglobinom, pedig eszem vasat tartalmazó kajákat, kétnaponta Elevitet és minden nap 2 vastablettát. A durva vérszegénység is koraszülést, a babánál is vérszegénységet okoz, illetve az idegrendszeri fejlődését gátolja. Nem érti a doki, hogy hogy lehet ilyen rossz a leletem. Most felemelte a vasadagom 3 tablettára, de most tök ideg vagyok, úgyhogy felhívom a hematológus barátnőm és tanácsot kérek tőle.

"Jó" hír is volt: tovább nem rövidült a méhszájam.

Legalább eddig csak olyan dolgaim voltak, amik nincsenek közvetlen hatással a babára, erre most tessék!

És még a nap sem süt! Kép

Bocs lányok, de most besokalltam Kép Kép Kép

Mzx-Móni (24+5)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Mzx!Ez szomorúKép Vigyázz magatokra nagyon!

Ez a csúnya elborult égbolt engem is lehangolt,miért nem akar már végre rendesen tavasz lenni???

Kép

Kép
tündérke26

Jó reggelt!

Vanda!
Nekem személyes tapasztalatom nincsen légzésfigyelővel kapcsolatban, de a barátnőm folyamatosan használja és meg van elégedve vele. Még nem volt tévesz riasztás egyszer sem. Azt hiszem ez szokott a leggyakoribb panasz lenni ellene. Angelcare van nekik is, a sima légzésfigyelő. Valóban van már bébiőrzős változata is, a honlapjukon meg tudod nézni. Egyébként mi is vettünk, nekem biztonságot fog adni. A Megytoysban kuponnal 21E Ft márciusban.

D-vit: Nekem még dec-ben írt a doki, mivel "nem süt a nap". Tablettában írta, heti 2-t. Ez tablettánként 1000 NE vit-t tartalmaz. Az Elevitben 500 NE van. Én úgy számoltam ki, hogy heti 3500 NE-nél többet ne szedjek. Azaz heti 3 Elevit és 2 D-vit. tabl. A doki is ezt javasolta. Így nem lesz túladagolva a D-vitamin.

Mzx!
Ha jól emlékszem, még zárva van a méhszájad, akkor nem valószínű, hogy feljutna a fertőzés. Antibioval meg egészen jól kezelhető.
Hemoglobin terh. alatt élettanilag alacsonyabb lesz, mert felhígul a vér. Mennyire alacsony a tiéd? Nekem folyamatosan 6,7 mmol/l körül van. A védőnő és a háziorvos ki van akadva tőle, a nődokim meg egyáltalán nem, azt mondja, ez nem ritka. Emellett milyen a vasad és a vaskötő kapacitásod? Ez sem mindegy.

Ne aggódj, ettől nem lesz baja a babának.

Nagyon jó hír, hogy nem rövidült tovább a méhszáj!

Éva

Kép
sygnum

Szia Éva!

Nekem más mértékegység van megadva: 97g/l, és a normális tartomány nőknél 120-155g/l. A vasam és vaslekötő-kapacitásom mit jelent? Ezt is mérni kellett volna? Felhívtam a hematológus barátnőmet, szerencsére ő is megnyugtatott, hogy ez nem olyan durva, ez még lehet teljesen normális érték, mert egyébként is hajlamosabb vagyok a vérszegénységre, a babával biztos minden rendben lesz, mert úgyis elszívja azt, ami neki kell. Remélem tényleg jól parazitáskodik! Kép

Mzx-móni (már kicsit jobb kedvvel..)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Mzx-Móni!
Remélem nem lesz semmi gond!!! Nem kellene minden nap szedni az Elevitet? Nem értek nagyon hozzá, csak kérdezem..hátha... Vigyázz Magatokra!

Ancsipancsi! Kép

Tényleg nagyon szupi így, együtt Babásodni. Kép
Vicces lesz, ha már a tesóm pocija is nagy lesz. Most is mindenki kerülget pl. a konyhában (hatalmas konyha Kép, lakótelepi), vagy az előszobában. Na igen, megnézték Őket is ;-), még szép!

Doki, szülésznő, egészségügy témához még.... Kép

Nekem Szabinál fogadott orvosom volt, és a szülésnél akkor sem volt ott végig. Odajött az elején, meg aznap még egyszer-kétszer, és végül a kitolásnál (de akkor is alig lehetett odacsalogatni, mert nem akarta elhinni, hogy most hírtelen beindult a dolog, 12és fél óra nem tágulás után). Aztán nyisszantott egyet, meg összevarrt. Pedig végig kapta a borítékot (nem magánrendelésen). Szóval, nem tudom. A hangsúly a szülésznőn van, ő azért ott van szinte folyamatosan.
Egyébként szerencsére nekem eddig jó tapasztalatom van a dokikkal kapcsolatban. Ez alatt a pár hónap alatt több orvosnál is megfordultam, és mindegyik szinte körülugrált, kedvesek voltak. Csakhát ez a szüléstéma, ez még nem tisztázott. Igazából egyik dokitól sem félek, egyikben sem bízom meg jobban, vagy kevésbé, tényleg csak a szülésznő miatt aggódom.

Sándorok!!! Nem hozzátok, hanem viszitek a meleget???? Olyan csúnya, hogy így be van borulva. Nem akarok már bundabugyiban járni!!!

Vanda! Kép

Örülök, hogy már csak pár napot kell kihúznod a melóban!
Tényleg hihetetlen,mit ki nem bír az ember lánya.... Én is reggel 8 körül bent vagyok, 17h elött sohasem megyek haza (na jó, ha elkéredzkedem valamiért Kép), de inkább 18h... és aztán a jó egy órás hazaút után jön a leckeellenőrzés, vacsi, meg a család "helyreigazítása" Kép, a többi apróságról nem is beszélve. Alig várom már az április végét!

Puszi:

Viki(24+4)
vikó

Sziasztok,

Mzx: ne aggódj, nekem is nagyon rossz a vasam. Nem tudom, hiszel-e homeopátiában vagy ilyesmiben de van két szer, ami segíthet. Én ma megyek China rubba-t venni,ez kifejezetten terhességi vérsegénység vasképzésben segít. A másik ferrum valami az pedig a vas megkötését segíti. Ha gondolod kérdezz rá a patikában... Már bocsi hogy belekotyogok a témába....

Márti: jó embernél két hete voltam és jövő héten kell mennem, hát kiváncsi vagyok mi lesz.. Majd beszámolok....

Nem jól vagyok, hőemelkedés, köhögés, orrfolyás... Jajjaj, lehet, hogy a hirtelen meleg meghozta a hatását... Túl lazán öltöztem volna?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Jo reggelt mindenkinek!

megint csak bekukkantok egy kerdessel. En naiv azt hittem, majd ha itthon leszek, annyi idom lesz netezni, hogy csak na. Hat amiota itthon vagyok egyfolytaban rohanok, szinte megallas nelkul. Ez a lakasfelujitas ez egy katasztrofa. Kép
Na, a kerdes az az lenne, hogy probaltam en megszerezni azt a Raymond Lap Babazene CDt, de sehol nem ismerik. Valamelyikotok mondta, hogy meg tudja irni. Irna az nekem egy e-mailt, hogy megbeszeljuk a dolgot? Elore is koszi.

Puszi mindenkinek,
Pmama&Lilly

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok Lányok!

MzxKép
Nagyon sajnálom,hogy ilyenek történnek Veled,de hidd el a babád már nagyon erős.Az enyém is annyi mindent kibirt már.Még engem isKép

5 hetes babás lehettem,akkor még nem tudtam,és teljesen átrendeztem a lakásunk.Bazi nehezek a bútorok,szekrényeket emelgettem.Tornásztam,hasizomgyakorlatot végeztem.Pár hete véletlenül beütöttem a hasam a trolin,akkor nagyon megijedtem,de semmi nem lett.Szóval ez nem ugyanaz,csak azert irom,hogy lásd sokszor nem is gondoljuk ezek a picik mennyire szeretnének majd egyszer szépen rendben kibújni.

Légzésfigyelő:Én is szerettem volna,de ezt most sajnos tényleg nem tehetjük meg,akárhogy is számolom a pénzünketKépMondják ,hogy sokszor tévesen riaszt,egy barátnőmék voltak igy,volt,hogy éjszaka többször,miközben szerencsére a pici tök békésen szunyokált.Aztán olyan idegesek lettek,hogy fogták és kidobták(mármint a berendezéstKép),azóta tudnak nyugodtan aludni.De én azt mondom ez benne van a pakliban,inkább kelljen fel az ember többszöt,mint hogy baj legyen.Bár szerintem ritka a bölcsőhalál én erre nem is gondolok,hogy megtörténhet.

Nem sikerült ma sem eljutnom laborba cukros lötyire,szerintetek holnap is lehet?Végülis munkanap van...

28+0!!!!!!!!!!!!!!
gömbölyû

Köszi mindenkinek a megnyugtatást!

Johanna!

Nem merek semmit szedni amellett, amit a doki felír, sajna ő nincs képben a homeopátiában. Most éppen 6 fajta bogyót szedet velem, szerintem a gyerek ki fog csattanni a sok vitamintól.

Elterelendő a figyelmemet elkezdtem összeírni, hogy mi mindent kell venni a babának. Még semmit nem vettünk, most erre fogok koncentrálni, és a hétvégén elmegyünk egy bababoltba a párommal. Már alig várom! Kép

Mzx-Móni (24+5)

Kép

Kép
mzx

Hanne!Nem tudom megkaptad-e a mélem,mert nekem visszajött valami nagyon kacifántos dolog.Lehet,hogy elírtam a címed?Nézd meg majd légyszi,mert ha nem kaptál,akkor el kell küldjem megint.

Köszi,Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Pizzamama!
Ha nem sajnalod ra a hazhozszallitasi dijat, innen a Babanet oldalrol is meg lehet rendelni a babazenet!
Dorka
dorka34

MzxKép

Elfelejtettem írni,hogy a vasam nekem is rettenetes,nekem Maltofer -Fol rágótablettát írtak fel,azt szedem.Szerintem nyugodtan szedd azt amit a doki mondd,ő tudja mit szabad,bízz bennne.Még igy is,hogy ezt szedem alig javul a helyzet,de nem aggódom miatta.Te se tedd,ez tényleg nagyon sok kismaminál van így.Majd a babacucc vásárlás felvidít meglátod,én is mennék de nekem már tiltott dolog.Sógornőmnek egy hete született kisfia és mondta,hogy ne legyek olyan marha,hogy vásárolok,mert mindent megkapok Tőle,hiszen ilyenkor hamar kinövi a pici és akkor megörököljük.De azért mindig megyek nézelődniKép
gömbölyû

Johanna!

Ha nem vagy jól, és hiszelKép a homeopátiában, akkor gyorsan szerezz be oscillococcinumot.
Nekem MJ. ajánlotta, és nagyon jó.
Én már beszereztem a baba-mamás homeós füzetet is.
A másik topikon sokan adják a babájuknak /hasfájáskor, oltás előtt-után, fogzáskor/ és állítólag bejön.

Hangosz!

Betettelek, de a következő táblát csak kedden teszem fel.

Vanda!

Én bérelni fogok légzésfigyelőt.
Kb. fele árból lehet megúszni.

Mzx-Móni!

Nyugodj meg!
Régen, amikor volt vitamin, akkor is egészséges babák születtek, mert a pici úgyis elveszi ami kell neki.
Egyébként nekem is most ajánlotta a védőnéni, hogy sok céklát egyek, mert tele van vassal.

És itt van egy másik ajánlás. Már nem tudom kitől, devalamelyik topikból.
/Nekem van egy jól bevált módszerem vashiányra, van egy Alafalfa C névre hallgató szer - nagyobb gyógyszertárakban lehet beszerezni - ami céklás lucerna tabletta. Nem röhögni! :o)/

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok lányok!

Nekem most az étvágyammal van gond. Tegnap óta párizsis vajas kenyéren élek, ez az egyetlen, amitől nem ég a gyomrom és kívánom is.. sem gyümölcsöt, sem teát, semmit nem kívánok.. zöldségeket sem.. lehet, hogy itt az ideje, hogy valami vitamint szedjek, mert ez igy édeskevés lesz. Sajnos ismerem már magamat és az ilyen étvágytalan időszakok nálam eltartanak 1-2 hónapig is akár.. az pedig a gyereknek nem igazán jó.

Mzx:
Szerintem a streptococcusodat időben fedezték fel ahhoz, hogy ne okozzon problémát! Gondolom a vérvételek alapján találtak rá. Azt tudni kell róla (nekem volt egyszer sajnos), hogy mindenféle gonosz dolgot csinál: Pl. ha seb van rajtad, nem gyógyul be, ha elkapsz egy influenzát, nem múlik el, és valamid általában begyullad (Nekem gennyes sebek voltak a karomon, mert megvágtam és nem hogy nem gyógyult be, de még terjedt is, plussz vesemedence gyulladásom is lett). Ha még nincs semmilyen tüneted, akkor igencsak az elején vagy és ezt gyorsan ki lehet kezelni. Nekem is gyorsan kikezelték anno, amint kaptam rá megfelelő antibiotikumot, szinte pár nap alatt elkezdtek gyógyulni a tüneteim.
Úgyhogy kitartás, nem lesz semmi baj! És már nincs olyan sok hátra Kép

hanee
hanee

Jaj, levert a víz a wc-n az elöbb....
ez a rohadt aranyér!!! Nem tudtam először, hogy honnan ömlik a vér, de "szerencsére" hátulról. (na nem mintha ez olyan jó lenne...) Bocsi, de le kellett vezetnem a feszkót. Fúú...

Én is Maltofer-folt rágok. Kép Még nem tudom, van-e hatása, fogalmam sincs mikor megyek laborba legközelebb.

Viki
vikó

Pizzamama:
Én tudom kiirni a cd-t. Dobj egy mailt. hanee @ nemetdog.hu

Tündérke: Nem kaptam meg a mailedet, erre a cimre küldd, nem tudom miért dobta vissza..

Légzésfigyelő:
Én mindenképpen be szeretnék szerezni. Viszont venni nem fogok. IGaz, hogy van 20-30 ezer Ft-ért is, de az minőségben meg sem közelíti azokat, amiket bérelni lehet. Amiket bérelni lehet, azokat 50-60 ezerért vesztegetik kb. A Brumi Maciban lehet ilyet bérelni, de biztos lehet több helyen is. Szerintem nem csak a bölcsőhalál miatt van jelentősége. Sőt igazából nem is amiatt, mert ha megáll a kicsinek a légzése, elég kis eséllyel tudnám ujjáéleszteni, de akkor is jelez a készülék, ha kihagy a légzés. Giggancs is ajánlotta, hiszek neki Kép Unokatesómnak volt egy ilyen készüléke, de kölcsönadta valamelyik barátnőjének és tönkretették Kép Azért majd lehet hogy megpróbálom elkérni tőle igy is és megcsináltatni, mert az még mindig jobban megéri esetleg 10 ezer Ft-ért megcsináltatni, mint bérelni egyet, vagy venni.

hanee
hanee

Vikó:
Ez az aranyér dolog mitől lesz pontosan? Nekem nincs, de nem is szeretném, hogy legyen.. hogy tudom megakadályozni?

hanee
hanee

A streptococcust vérvétel alapján mutatják ki?Én ezt nem tudom,de nagyon érdekel.

Mennyiért lehet légzésfigyelőt kölcsönözni?

Szerintetek holnap van labor?Mert munkanap lesz,nem?
gömbölyû

Gömbölyű!
Nézz szét ezen a honlapon is.Kép
Én valószínűleg tőlük fogok bérelni, mert van itt egy a közelünkben.
minimano@enternet.hu

Ezen kívül: Bébi Kincstár, Brumi Maci

Kép
Kép
pipocska

Hanee!

Szerintem az étrendre kell odafigyelni. Mondjuk a családunkban az ilyen jellegű problémák elég gyakoriak (puffadás, napokig nem székelés, aztán meg nehezen), nekem eddig is volt (szülés után kezdődött, azóta hol elmúlik évekre is akár, hol visszatér). Nekem arra kell figyelnem , hogy valahogy lazítanom kellene a székletemen, mert felsérti kifelémenet... bocsi, de így van. Aztán meg emiatt vigyázni kell, nehogy valami fertőzés legyen, mert hát akkor ott a bibi.
SZóval rostos ételek, sok folyadék! Evvan...

Gömbölyű!

Nem tudom ez a holnapi munkanap hogyan működik az egészségügyben pl. Szerintem eressz meg egy telefont, az a biztos! Kép
vikó

Sziasztok LányokKép

Légzésfigyelő:
Mi a múlt hónapban vettünk Maxi Cosi Total Phone 3 típusú légzésfigyelő+bébiőrzőt akciósan 30 eFt-ért. Ezt a fajtát a barátnőm vette először, azóta még négy ismerőse vásárolt ilyet, és nagyon meg vannak vele elégedve, téves riasztás nem volt sose. Én nem mernék használtat venni vagy kölcsönözni, nem bíznék meg benne. Ha majd már nekünk nem kell, akkor eladom, így visszajön egy kis pénz.

PipocskaKép
Honnan szerezted be a baba-mama homeós füzetet?

Henci
henci

Gömbi! lesz labor, én mindig ezeken a napokon megyek dokikhoz, mert kevesebb a millió várakozó Kép

Vikó! hogyhogy ömlik a vér?? hol vetted észre? a bugyidon? csak úgy kidurran az aranyér?? nem lehet vele valamit csinálni? Hemorid (vagy milyen) kenőcs állítólag jó.

ancsipancsi

Pipocska!
Bekerülhetek én is a táblázatba?
letty, Aletta, 37 év, 27 hét, 2005.06.15,?, Valentin/Sandra, Eisenstadt, 1992.02.06 Catharina, 1993. 08.31. Alexander, 2003.12.26. daniel
Légzésfigyelő: mi használtuk danielnél, biztonságot adott...
Letty

sziasztok!
Végeztem a tavaszi nagytakarítással... Alaposan el is fáradtam... Most ebéd, majd pihi következik, remélem, Sasa engedélyez számomra egy kis alvást...
Légzésfigyelő:
A sógornőmék használták, tőle kaptunk, de még gondolkodom rajta... Az első időben Sasa úgyis mellettünk fog aludni... a babakocsi felső része lesz a fekhelye... jó nagy kocsit vettünk.
Vigyázzatok magatokra!
Vikó
az aranyér veszélyes is lehet!

Letty!
Te is Ausztriában élsz?
Vendég

MzxKép

Jobb kedved van?Csak azt szeretném tudni,hogy hogy mutatták ki Nálad ezt a streptococcust?Vérből?

PipocskaKép
Köszönjük a táblázatotKép.Láttam,hogy nem adtam meg magamról mindent.Lányom lesz,Csengének hívjuk,ez az első babám,nem volt előtte terhességem soha,elhalt sem.

AncsipancsiKép
Akkor holnap reggel elevickélek a laborba.Ma azért sem mentem,mert reggel eszembe jutott,hogy én még ki sem váltottam a glükózt és a gyógyszertár meg csak 8kor nyit,labor pedig kilencig van.Jól ki is akadtam magamra,apuci persze elégedetten nyugtázta,hogy de jó akkor visszaaludhat.Kép

BetsyKép
De irigyellek...Holnap dolgozom kettőig ,ráadásul mikor hazaérek én is kezdem a nagytakarítást.Meg kilomizom a babaszobát,hogy beállíthassam a pelenkázót és a kiságyat.Nagy meló lesz,de hát muszáj,mert már csak kb.10 hét van hátra és az idő múlásával csak lustulok.KépDe olyan nehéz rászánni magam.Mondjuk csak az ablakpucolás gázos,a többi része csak pakolás.Fiatal házasok lévén még nincs sok bútorunk.És ennek most először örülök igazánKépKépKépKép

Most teljesen megvadítottatok ezzel a légzésfigyelővel.Nekem is kell!!!!!!!!!!Kép
gömbölyû

Ancsipancsi! Betsy!

Akkor ömlik (vagyik folyik kifelé) amikor nagyvécézem, és sajna eléggé erőlködnöm kell...gondolom útközben amit lehet felsért, meg az a bizonyos ér is kifordul vagy valami hasonló. Szóval pontosan nem tudom mi zajlik, de nem egy leányálom. Voltam már dokinál ezzel, tükröztek is már kívül-belül. Sok szépet nem láttak. Először is alig vannak bélbolyhaim, ami eleve nem túl jó, aztán laktózérzékeny vagyok, meg még nagyon sokminden, úgyhogy nyugodt szívvel szinte semmit nem ehetek. Ráadásul nálam ez nem úgy nyilvánul meg, mint a nagy többségnél, hogy futás a wc-re, hanem éppen ellenkezőleg...puffadás, aztán meg szenvedés. Ja és tök szűkek a beleim, úgyhogy a tükrözés felért simán egy szüléssel... na inkább nem is ecsetelem tovább... Amit tudok tenni, hogy okosan eszem (na ezt aztán marha könnyű betartani), és kaptam kenőcsöt is. De szerintem ha valakinek egyszer kijött, azt már nem hinném, hogy örökre el tudja üldözni. Én legalábbis 9 éve küzdök vele, hol sikeresebben, hol kevésbé.

Betsy!

Ügyes vagy, hogy elkészültél a nagytakarítással! De jó lenne már ott tartani. Kép

Pipocska!

Az a homeós baba-mama füzet engem is érdekel! Kép
Köszi!!!

Viki
vikó

Gömbölyű:

A streptococcus fetőzést vérvizsgálattal tudják kimutatni: bakterológiai vizsgálattal, vagy hogy a manóban hivják, de nem csak ezt mutatják ki, hanem egyéb baktériumok jelenlétét is. Akkor csinálnak ilyet általában, ha a fehérvérsejtek száma nagyon magas a vérben és valami fertőzésre utal (vagy már kaptál antibiotikumost is és mégis magas maradt a fehérvérsejt számod). Azt hiszem az egyik dolog amit erre egy mérőszám az az AST nevű dolog. Ez utal fertőzésekre. Nekem múltkor amikor torokgyuszim volt akkor 400.000 volt (200.000 a maximális szám) és arra kaptam antibiotikumot aztán el is múlt és 210.000-re lement. Az kvázi normálisnak mondható Kép
Lehet, hogy esetleg írtam hülyeséget is, majd az egészségügyisek kijavítanak, ha igy van, én így tudom. Anno amikor nekem ilyen bajom volt, nálam sajnos csak a tünetekből jöttek rá, bár jártam sebészeten is a sebeim miatt és aztán amikor majd' 40 fokos lázam lett és nem birtam lábra állni akkor végre valahára egy orvos elküldött vérvételre és ott derült ki, mert egyből vizsgálták ezt is. Ilyenkor ehhez való megfelelő antibiotikumot írnak, mert ezeket csak speciális gyógyszerek pusztítják. De tudd, hogy viszonylag ritka. Én édesanyámtól kaptam el, aki szintén nem tudta, hogy ez a baja és cseppfertőzéssel terjed.. Viszont azt nem tudni, hogy ő kitől kaphatta el, mert előtte kb. csak bioszból tanultam róla, hogy létezik ilyen.. szóval nem épp egy influenza jellegű megbetegedés, de viszonylag hatékonyan és gyorsan gyógyítható.. az egyetlen dolog amiért szar, hogy bárhol jelentkezhet a szervezetben.. tüdőben, vesében, bőrön, stb.. Gondolom létfontosságú szerveket próbál megtámadni.. Najó elég lesz a horrorból!
Semmi aggódás, mert tényleg ritka és általában azért nem olyan könnyü elkapni.

hanee
hanee

Gömbölyü:
Eszembe jutott mégvalami: Egyéb váladékból is ki tudják mutatni: Szövetvizsgálattal (fertőzött sebből), vagy torokváladékból ha torokgyuszid van, vagy ilyesmi.. asszem Kép

hanee
hanee

VikóKép

Nagyon tudom miről írsz.Illetve nekem (még) nincs ilyen jellegű problámám,de a páromnak igen.Már hat éve.Mi két és fél éve vagyunk együtt,szóval én csak innen követtem az eseményeket és mondhatom szörnyű volt.Amikor előjött neki majdnem sírt a wc-n,iszonyatosan fájt neki és annyira vérzett,hogy már majdnem betétet kellett használnia férfi létére.Ez igy ment pár napi ,aztán elmúlt neki.Utána minden kezdődött előlröl.Könyörögtünk neki az anyukájával hónapokig,hogy mutassa meg orvosnak,de nem akarta,nagyon félt.Aztán megint jött egy "rohama",akkor már nagyon sírt,és elment dokihoz,de írtózott a vizsgálattól és attól,hogy valaki ott hozzáérjen.Az orvos csak annyit mondott neki,hogy hajoljon le,mikor ezt megtette a doki vizsgálat nélkül egyből rávágta,hogy ezt műteni kell.Annyira ki volt neki fordulva,hogy simán lehetett látni,belső vizsgálat nélkül.Megműtötték altatásban,a doki ajánlotta,hogy igy,mert állítólag elég durva egy műtét látvány szempontjából,meg lelkileg is.Örültünk,hogy túl van rajta,de az utána következő időszak még borzalmasabb volt,A gyógyulás,az első széklet.Ő a Wc-n,az anyukája,meg a wc előtt sírt vele együtt.Már ennek másfél éve.Sajnos őt már nem gyógyította meg a műtét teljesen,igaz ritkán,de ma is előjön neki,bár már közel sem olyan fájdalmasan és már nem szenved annyira,de néha még mindig vérzik szegénykémnek.Pedig mondhatnám,hogy megérdemli,mert nem hallgat rám amikor rágom a fülét,hogy ne egyen mindent olyan fűszeresen.

De képzel apukámnak világ életében egyszer volt,kapott kenőcsöt,soha azóta nem jött elő neki ennek már 7 éve.

Na azt ne kérdezzétek miért irtam le ezeket,de végülis ez volt a téma...Kép
gömbölyû

HaneeKép

Váó!Elég alattomos dolog.Én pont holnap megyek vérvételre,abból ki tudnák mutatni,ha nem kifejezetten azt vizsgálják akkor is?
gömbölyû

Nekem a hüvelykenetből mutatták ki, mert mondtam, hogy picit más a folyásom, mint addig. A vérvételnél ezt alapból nem nézik.

Pipocska! Csak nem zuglói vagy? Tőlem is kb. öt perc kocsival a Nagy Lajos kir. úti Minimanó!

Én inkább vennék légzésfigyelőt, ki tudja, hogy akinek kikölcsönözték, az hogyan bánt vele. Ha mondjuk leejti, akkor lehet, hogy már semmit nem ér... Az ilyen biztonsági cuccoknál szerintem nem éri meg kockáztatni. Persze lehet, hogy apa, aki nálunk a házi pénzügyőr, leszavazza. Bezzeg a saját CD gyűjteményébe semmi sem drága....

Mzx-móni

Kép

Kép
mzx

Hauser UH-58-as hidegpárásítója van valakinek? Az ügyfélszolgálat szerint abba nem kell betét, csak hetente le kell mosni a membránt. Csak 11eFt, igaz, hogy csak 3 literes tartállyal. Édes maciformája van.

mzx-móni

Kép

Kép
mzx

Mzx:

Megkérdezhetem, hogy milyen volt ez a nem teljesen normális folyás?

Csak azért kérdezem, mert nekem mostanában elég erős.. fura.. lehet hogy kérek majd kenetvételt ha megyek legközelebb a dokihoz, biztos ami biztos.

hanee
hanee

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?