Új privát üzeneted érkezett!

Tünde Te is negyedik babás? Ez eddig hogy kerülte el a figyelmemet... Nem semmi. Azért csodállak titeket...

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Tünde!

Ha lusti a babád, akkor irassuk be együtt őket Judora és majd kicsit az enyém lenyugszik, a tiéd meg élénkebb lesz Kép PErsze ez csak egy elmélet de azért jó Kép Kép

Én elképzelhetőnek tartom, hogy a dokid csak a 30. hétre csináltatja meg a terheléses cukit.. lévén, hogy ez a 4. gyereked, és gondolom eddig sem voltál cukros, az orvos most sem számít rá, egyébként sem kell mindenképp előbb csináltatni.. a fáma úgy szól, hogy 24-28 hetesen szokták, de a szokták az megenged némi eltérést.. a lényeg csak az, hogy meglegyen a 30. hét körülig, mert a védőnő kéri. De semmi nem történik, ha csúszik egy hetet a dolog!
Én múlt hét szerdán kaptam rá beutalót, de nagyon halogatom a dolgot, ma váltottam csak ki a cukrot és úgy terveztem (tehát ez még csak terv, bármi közbejöhet), hogy majd jövő héten valamikor elintézem Kép Én akkor leszek 25-26 hetes Kép
Egyszóval nem sietem el én sem a dolgot, tudom, hogy úgysem vagyok cukros, szóval teljesen lényegtelen mikor megyek.. Kép

Most voltam bankban, boltban és gyógyszertárban és ettől a hatalmas egy órás művelettől úgy kifáradtam, hogy a postára már el sem mentem, hanem inkább hazajöttem Kép Rémes! Ráadásul beütött ez a meleg, rólam folyik a víz.. asszem előkapom a nyári ruhákat Kép Kép

hanee
hanee

sziasztok,

ülök tegnap a A. doki rendelőjében, hallom, hogy valaki sztorizik a zord főorvosról, a biopsziáról.. ismerős volt a történet, hát megkérdeztem, hogy ő-e Tündérke. Ő volt, így találkoztunk. Kép (Tündérke, én 8-kor jöttem el.
Kép )

Én sem tudtam elaludni, de azt hiszem azért, mert nem csak jó hírekkel jöttem el a dokitól... a méhszájam megrövidült, a vizsgálat közben kőkemény volt a méhem Kép úgyhogy most az van, hogy holnaptól nem jövök dolgozni, a jövő hét végéig, addig eszem a MagneB6-ot, aztán visszamegyek, és majd meglátjuk, mi lesz...én marha még megmásztam a várat (a sümegit) a hétvégén (igaz elfáradtam, de nem volt vészes)..
Ja, és azt mondta a jógát felejtsem el..

Pipocska,
most már tudom, hogy puncis a gyerek Kép, módosítod a táblázatban?

Gömbölyű,
mintha a mi történetünk lett volna, amit írtál.. bár nálunk szerencsére jól alakultak a dolgok, és a páromat mégsem rúgták ki... Drukkolok, hogy nálatok is megoldódjon a helyzet!!!

Valaki kérdezte a hordozókendős tanfolyamot, szerintem abban egyeztünk meg, hogy április 1-jén du. 4-kor megyünk a Mini Manó Babacentrumba, és akinek nincs babája, hoz egy kiló kenyeret.
Gemini még biztos szól addig, csak még lehet, hogy külföldön van..

Igyekszem majd otthonról is követni a topikot, mert másfél hét lemaradást aztán egy hónapig sem tudok majd behozni... Kép

vikka
28+3

KépKép
vikka

Hanee, tök egyetértek a hálapénz ügyben veled, de azt hozzátenném, hogy én azért járok magándokihoz, mert a melóm miatt egyszerűen nem lenne időm folyton sztk-ba járni, így is állandóan el kell kéreckednem ide-oda. a dokimtól nem fogom megkérdezni az összeget, mert nálunk 7eFt egy terhesgondozás, és 70eFt-om nincs a szülésre. max. 40-50-ünk van erre.
sajna egyetlen szülész dokiról nem hallottam, aki azt mondta volna, hogy óóóó, nem kell a pénz. belgyógyászról meg ilyesmikről igen.

a legtisztább ügy, ha valaki nem akar tízezreket költeni erre, hogy jár az sztk-ba, aztán pedig az ügyeletesnél szül. ekkor senkinek egy fillér elvárnivalója se lehet!

az meg piszokság, hogy az altatós kér pénzt, hiszen ez a dolga. én egy ügyeletesnek nem szívesen fizetnék!

ancsipancsi

Vikka:
Pihenj! Úgylátszik most berobbant a meleg és mindenki megrövidül odabent.. hmm jobb lesz ha vigyázok magamra Kép

Ancsipancsi:
Én sem szívesen fizetnék ügyeletesnek, de azért mondjuk a zsebébe dugni egy ötezrest a kedvességéért az mégiscsak más, az ember azt megteszi akkor is, ha simán korházban van valamiért. Nekünk sincs túl sok pénzünk, cakk pakk az egészre orvossal, műtőssel, altatóorvossal, csecsemősökkel 50 ezer Ft-ból fogok gazdálkodni, 40-et adok a dokinak, úgy gondoltam. Szerencsére neki nincs tarifája!

hanee
hanee

Le a kalappal azok előtt akik 4. gyereket bevállalnak! MINDEN ELISMERÉSEM TÜNDÉRKÉNEK, LETTINEK Kép és annak a lánynak a Margit kórházban aki szintén a 4. babáját várja és remélem ezúttal nem lánya lesz!

Pipocska,
Igen, megelőzésre is lehet használni az Oscillot, heti 1x egy teljes tubussal nyelv alatt lassan elszopogatni. Előtte-utána jópár óráig nem fogat mosni, nem mentolosat enni, inni, és előtte-utána 30 percit ne egyél-igyál.

HÁLAPÉNZ,
még jó, hogy az egyszeri szülési pénzt az állam felemelte 30 ezerről 50 ezerre, ebből legalább megvan a doki "bére" Kép

Lányok, nő a hasam (meg a fenekem is, de az más kérdés Kép )!!! Már látszik kabáton át is Kép Kezdek kismama formát ölteni KépKépKép

Vandával mi van? Tud valaki valamit róla?

Üdv mindenkinek,
MJ-Móni 22+6
mj__móni

SziasztokKép

Annyian biztattatok munkaügyben ,hogy szeretném mindenkinek megköszönni,remélem nem baj,hogy nem emelek ki neveket.

HaneeKép
Nem is tudod mekkorát segitettél tegnap,azzal a két weboldallal állásügyben,már böngészem és egy csomó jót találtam,már küldjük ezzerrel az emaileket,faxokat(szerencsére meg tudom ezt oldani innen a melóhelyről,apa meg otthon telefonálgat.Szóval hálás vagyok NekedKép

Szülésznő:Császárom lesz,akkor is csak szülésznőt fogadjak?

Üdv az új anyukáknak és babáiknakKép
gömbölyû

Szia Móni!

Nekem irt e-mailt, megvan.. Kép És valószinüleg a találkára is szeretne jönni, azt írta hogy most nagyobb eséllyel lesz jó neki az időpont Kép

hanee
hanee

Sziasztok, Kép

Üdv az új Tagoknak!!!!

Négy nap fekvés után a tegnapi elég húzósra sikeredett. 10-re mentem a Dokihoz (Kelenföldre), első voltam, de a Doki (önhibáján kívül) egy órával később jött... Vizsgálat után közölte, hogy nem lett rosszabb a helyzet (a kiskönyvbe is 3000-et írt). Tehát tényleg csak elkezdett nyílni. A kúpot még 5 napig kell használni, ami savanyítja a hüvely flóráját, így ellenállóbbá válik a fertőzésekkel szemben. A házaséletet természetesen elfelejthetjük. A Párom rögtön ki is számolta, hogy az még 10 hét, és utána még legalább 6 hét, vagyias nééééégy hóóóóóónap... Kép
Abban maradtunk, hogy mehetk még dolgozni, de ahogy érzem a keményedéseket, illetve derékfájást, inkább menjek táppénzre. Mivel én eleve "csak" április közepéig terveztem dolgozni, így arra a köztes megoldásra jutottunk a Párommal, hogy a mostanival együtt 3 hetet leszek, mert ez a három hét végig csonka hét lesz (jövő héten is csak az eslő három napot vagyok, utána a húsvét hétfővel kezdődő héten is csak hármat. Így van ideje a Főnökömnek megoldani az utánpótlást.
Ezután visszajöttünk a "városba" és beültünk Barátnőmmel A Teaházba Kép. Ettünk, ittunk egy jót, majd 13.45-re visszamentünk a Szent Imrébe UH-ra. Minden rendben van Zsebivel, és megerősítést kaptunk, hogy fiú. Kb. 1151 gr, tehát korának teljesen megfelel. Volt némi kalimpálás, cumizós szájmozgás... Nagyon jó volt 10 hét után ismét látni Őt. Visszajöttünk (ismét) a városba, és bementünk a ManuArt-ba, hogy megnézzem a kínálatot. Sajnos még nem lehet kapni vékony nadrágot, csak majd április közepe fele. Mivel ott már nem sok van a szülésig, talán nem is éri meg vékonyabb nadrágot vennem. Akkor már úgysem járok dolgozni...
Végül elmentem Bencéért az oviba és már alig vártam, hogy hazaérjünk. Reggel 7.45-kor eljöttem otthonról és egésznapos menés után 5-re értünk haza. Másra sem vágytam, csak egy kis vízszintes testhelyzetre...
Felhívott Apukám érdeklődve, elmondtam Neki, hogy mibe maradtunk dolgozás ügyben, mire közölte, hogy ez egyáltalán nem korrekt a Főnökkel szemben, mert hát hol van még a szülés!!! Olyan volt, mint aki nem akarja megérteni, hogy ha elkezdett kinyílni a méhszáj, akkor annak mekkora és milyen veszélyei vannak, mert azt már visszazárni nem lehet. Most ezt nem is ecsetelném, de a végén már a Páromnak sírtam el magam (amiben biztos, hogy nagyrészt közrejátszott a fáradtság is).
ma reggel az első dolgom volt beszélni a Főnökkel. Ilyen férfi főnököt kívánok Mindenkinek!!! Kép Ekkora empátiát az ember lánya a Szüleitől várna... Nagyon kedves, megértő volt, egyből vágta ennek a dolognak a súlyát, és azt mondta, hogy semmi nem múlik azon az 1-2 héten. Neki elég ez a két és fél hét, ami még hátra van, hogy elrendeződjön az utánpótlás kérdése. Mondtam, hogy ez persze nem jelenti azt, hogy egy-egy nap ne tudnék bejönni néhány órára, míg mindent átadok, illetve megmutatok aztután is, hogy már nem dolgozom napi 8 órában. Szóval tiszta jó kedvem lett, és még a tavasz is megmutatta magát. Kép Kép

Mirci (29+0!!!!)
mircimama

Gömbölyű
Császárnál nem kell szülésznő. Gyakorlatilag semmi dolga sem lesz, hacsak nem ő teszi be a katétert meg készit elő a műtétre (5-10 perces munka, amit az ügyeletes bőven meg tud csinálni). A császárnál csak a doki és az EDA/altatóorvos dolgozik.

Örülök, hogy kezditek fényesebben látni a jövőt pároddal.

Hanee,
Köszi Vandáról a hirt Kép

MJ-Móni 22+6
mj__móni

Hangosz es Johanna 1975

Koszonom a hozzaszolast es a magyarazatot.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Tünde,
ha ez (lenne) az akadálya a talinak, akkor hozd a lányod is Kép

Lányok,
szeretném megint felhívni a figyelmet, hogy méretigényeket lehet leadni az e-mail címemre (ld: profilomban) MÁRCIUS 21-IG!!! Persze kisméreteket mindenképp hoz a Barátnőm, itt elsősorban a Testvérek méreteire gondoltam, ha szeretnétek Nekik is nézni ruhát.

Gömbölyű,
én is csatlakoznék a szurkoló táborhoz!! Kép

Bölcsi:
bár tudom, hogy nem nekem szóltak a kérdések, de saját tapasztalatból mondom, hogy én csak jót tettem Bencével, amikor 22 hónaposan beadtam bölcsibe. Addig alig beszélt, ott egy-két hét alatt megtanult folyamatosan beszélni, majd egy hónap múlva már összetett mondatokat mondott. Megtanulta elpakolni a játékokat, egyedül enni, és egyáltalán mi az hogy közösség (annak minden pozitív és negatív hatását). Ő volt a legkisebb, de nagyon szerett odajárni, amai napig emlegeti a Gondozónéniket, és ennek köszönhetjük, hogy nem volt nehéz az ovibaszoktatás. Én is úgy gondoltam, hogy 4 éves koráig járon bölcsibe, de ősszel (3.5 évesen) egyik napról a másikra (épp volt egy hely az oviban) átvittem, mert én is és a Gondozónénik is észervették, hogy unatkozik a gyerek. Ő lett a legnagyobb, és a hét öt napján napi 8 órában nem tud mit kezdeni a kétévesekkel, és az őket lefoglaló játékokkal. Szóval kinőtte a bölcsit. Amióta oviba jár (3 hónapja), annyit tanult, mint a másfél év alatt a bölcsiben, így azt mondom, hogy nem szabad előre eltervezni, hogy meddig akarjátok bölcsibe járatni, mert amennyire előnyére válik, egy idő után visszahúzza Őt a fejlődésben. Bocsi, ha nagyon beleszóltam...

Mirci
mircimama

Szia Mirci!

Örülök, hogy minden OK veled, aggódtam picit.. végül is itt melyik dokinál jártatok?

Bár nekem még nincs gyerekem, de én mindenképpen be fogom iratni bölcsödébe is és oviba is, akkor is, ha itthon tudnék vele maradni. Egyszerűen a közösség miatt, meg azért, mert ott egy csomó olyan dologgal le tudják foglalni (társas foglalkozás), amivel én egyedül ha megszakadok, akkor sem.. nomeg ott tanítják is azért a gyerekeket erre arra, ahogy irtad te is. Én még emlékszem, hogy az oviban tanultam meg fogatmosni rendesen Kép

hanee
hanee

Hanee, én hallottam olyat, hogy a doki az ötezret visszaadta. Pff! Kép nekünk is kb. ennyi lóvénk van az egészre!

Gömbi! Szerintem császárhoz nem kell senkit fogadnod igazán! Nem? Viszont a császárt ki mondta? Mert ha csak a dokid, akkor kénytelen leszel behívni őt, nem? A Szt. Imrusban az ügyeletes elég ritkán császároz, mondván természetesség...

Mircimama! Találjatok ki más huncutságot, nem csak "azt" a házaséletet lehet elképzelni ilyenkor Kép

ancsipancsi

Hanee,
Szent imrés UH dokira gondolsz? Sz.-né U.M.

Bencét elsősorban én is azért adtam be, mert én már nem voltam neki elég társaság. Hiába jártunk játszótérre, vagy a Barátnőmhöz (1 évvel fiatalabba lánya), igényelte az állandó közösséget, és az Ő szintjén való foglalkozást. Elég nehéz volt belátni, elfogadni, hogy "kevés" vagyok Neki, mint játszópajtás.

Ancsipancsi,
ötletért azért nem megyünk a Szomszédba Kép Kép
Azt hiszem az bántja a Páromat, hogy nekem ki kell maradnom a buli rám eső részéből... Ő aztán igazán nem önző ebben a témában. Ő, az "együtt egymásért" elvet követi Kép

Mirci
mircimama

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje, én azóta csak most jutottam odáig hogy meg tudjam nézni a Babanetet, persze nem azért mert eddig nyaraltunk...

Én pont kedden voltam 16 hetes, tegnap mentem AFP-re, ahol majd megütött a guta, mert direkt odamentem 7-re az Istvánba hogy ne kelljen az irdatlan hosszú sorba beállni, ami már az alagsorból levő labortól a kijáratig kigyózik, persze 8:30kor bezár a bazár és mehet haza az ember lánya, ha sikerült az akció, ha nem. Szóval annak ellenére hogy ott voltam 7-kor, a doki bácsi nem adott beutalót, azt a nővérkéktől kellett kérni az irodájában, ahol persze nem sziveskedtek velünk foglalkozni 7:30ig... mire leértem a laborba, már én is szinte a bejárati ajtónál kezdtem a sorbaállást, és azon gondolkodtam, kit tudnék megfojtani. Szóval nagy élmény volt. Nem lehet ezeket a vérvételeket valami kulturáltabb módon megoldani? Szüléskor is ilyen kavalkád lesz?

Ma morcos vagyok és nyűgös, elkezdett feszülni a köldököm körül a bőr, ez is bosszant. Nyaff. Nagy a hasam, nagy a mellem, állandóan kifulladok, fáradékony vagyok, és még félidőnél sem tartok!!!

Aki jár tornára, hova jár, mit ajánl? Azon gondolkozom, lehet, egy kis testmozgás jót tenne.

Újaknak üdv!!

Őssejtek:
Én is a Kismama cikket olvastam, és a leirtak alapján pofátlanul drágának érzem a dolgot. Amúgy is pofátlanul drága, de az ember megfontolná, ha tényleg látná értelmét. De mikor arra épül az egész, hogy "háááát, talán mire ez a baba felnő már tudunk mit kezdeni a leszedett vérrel, mert most még nincsenek kifejlesztve a technikáink" hát erre én nem adnék ki többszázezer forintot. És megnyugtatom a háborgókat, ez nemcsak Magyarországon ilyen k**** drága, hanem mindenhol. Most még add hozzá, hogy felnőtt ember testéből is tudnak őssejtet tenyészteni, mégpedig a többszörösét, mint amennyit a köldökzsinórból le tudnak venni, hát én azt csodálom, hogy akad még palimadár aki pénzt ad ezeknek a cégeknek...

Na most jól kimorogtam magam! Kép Mindenkinek további szép napot.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jaj lányok képzeljétek utána érdeklődtem a dokimnak.Átmentem a Schöpfis topikba,egy nagyon kedves anyukával váltottunk emailt.Szerinte is jó és kedves a dokim,de nincs "ingyen".Megmondja mennyit kér.Tavaly 50 körül volt.(remélem nem baj,hogy ide irtam).Mindegy addig majd gyűjtögetünk...

AncsipancsiKép

A császárt eddig csak a dokim mondta.Kicsit már kezd "terhes "lenni ez a harántfekvés,az én drágám néha úgy tudja nyomni a jobb oldali vesémet,hogy megőrülök.Ott a lábacskája.

De képzeljétek olyan édi,ha a pocimon van a kezem és nem simizem,akkor mindig kidugja a fenekét.KépOnnan tudom,hogy az a popsija,hogy mondták,hogy a lábai és a kezei a hátam felé vannak.Olyan édes annyira szeretem,nagyon tartja bennem a lelket ,erre most szükségem is van,ugye emiatt a hülye helyzet miatt,hogy a Párom munkanélküli lett.Én elég sírós típus vagyok sajnos,de most valahogy egyáltalán nem,ezen magam is meglepődöm,de igy van.Mintha valahonnan erőt kapnék meg igazából nem hiszem,hogy fordulhatna rosszabbra a helyzetünk,hiszen nem érdemeljük meg ezt.Addig jó míg én dolgozom.Még a végén a kispapi megy gyesreKépCsak az a rohadt albi ne lenne olyan drága.
Megint kifakadtam bocsiKép

Mirci Kép
A Te Zsebid már kész nagy legény.Vajon enyém mekkora lehet?

27+6(holnap 28KépKépKépKép)
gömbölyû

Gömbölyű,
a dokidról érdeklődtél már a Schöfis topikban? Az enyémről pl. az ottani lányoktól sokmindent megtudtam. Olvass is vissza, hátha korábban volt már róla szó. Viszont legtöbben inkább privát mailben szokták kitárgyalni a dokikat.
(a topik a Szülészetek mappából nyílik)
Falina
falina

Minden újnak, üdv a csapatban.Kép

Hanee!

Lehet, hogy ráhibáztál ezzel a gyomorégés dologgal./ Mármint, hogy attól is lehet a hányinger/
Tegnap nekem is iszonyatosan égett. Nem is a gyomrom, hanem feljebb a nyelőcsövem, és nekem is olyan hányingerem lett, hogy kínomban muszály voltam bevenni 2 nilacidot. 5 perc múlva semmi bajom nem volt.Kép
A nilacidot egyébként megkérdeztem a kórházi előadáson, amikor erről a témáról volt szó.
Te még akkor nem jártál.
Ha gondolod próbáld ki.

Tündérke!

Én ma vagyok pont 30 hetesKépKép, és tegnap voltam a terheléses cukron.

Vikka!

Én meg úgy emlékszem, hogy szerveződött, hogy valakinél legyen. De ezekszerint lemaradtam.Kép

Szerintem a csecsemősöknek, meg a nővéreknek bőven elég a bon-bon. Vagy nem?
A csecsemősök is naponta 2x váltják egymást. Az 4-5 nap alatt 8-10 csecsemős!

Gömbölyű!

Császárhoz ne fogadj szülésznőt.
Viszont ahoz meg kéne a doki, mert nem biztos, hogy az ügyeleteshez ha besétálsz, hogy császárra jöttél, meg is teszi.
Lásd.: Szent Imrés példák.Kép

Mircike!

Azért ne keseredjetek el. Szerencsére van más módja is annak, hogy a párunkat boldoggá tegyük:Kép
Apukádon viszont kiakadtam!
Őrület, hogy a munkádat fontosabbnak tartja mint az egészségeteket.Kép
Azért ne pityeregj, nekem is olyan rossz kedvem lett ahogy elolvastam amit írtál.
Szerintem is jó megoldást választottatok munka szempontjából.Kép

Mivel nem válaszoltatok rá, hogy feltettem-e a táblázatot, ezek szerint nem, mert ha feltettem volna valakinek csak rémlene!KépKépKép
Estefelé bepótolom.Kép

Kép
Kép
pipocska

Hanee!
Mi lesz még később, ha már most ennyit mozognak ezek a lurkók. Az enyém se akar pihenni egy percet sem péntek óta. Biztos érzik a tavaszt.
Gyomorégés ellen jó hatású a lenmag, sárgarépa-, burgonyalé, magas rost- és fehérjetartalmú ételek. Ami fokozza: csoki, kakaó, zsíros ételek, hagyma, kávé, alkohol, szénsavas italok, paradicsom(lé), narancs(lé), fekete tea, fokhagyma, chips, bors, chili, citrusfélék. Ezt a páromnak gyűjtöttem ki mindenhonnan, nálunk ő küzd ilyen problémákkal.
Sztem az ügyeletesnek nem kell a zsebébe dugni semmit, mert a dolgát végzi, semmi többet. Ebbe a kedvesség is beletartozik. Lehet, hogy én kivétel vagyok, de én nagyon utálom, mikor nekem a pénzt dugdossák az idős nénikék a zsebembe. Én rosszul érzem tőle magam. És nem azért vagyok kedves sem, mert kaptam vmit, hanem azért, mert a pácienseknek erre van szükségük a gyógyuláshoz. És megértem a kiszolgáltatott helyzetet, tudom, mennyit számít ilyenkor egy kedves szó. De az biztos, hogy nagyon-nagyon sokan nem így gondolkodnak az eü-ben. Szóval sztem senki ne adjon előre, csak utólag, ha tényleg úgy érzi, hogy xy sokat segített és HÁLÁS vagyok neki. Ezért hálapénz. Persze ha behívom a dokit éjszaka, hétvégén, az más téma. Itt a csecsemősökre, nem felkért szülésznőkre... gondoltam.

Tünde!
A lényeg, hogy meglegyen a laborvizsg. 1-2 hét ide vagy oda nem számít. Örülök, hogy jól vagytok és szépen fejlődik a baba.
Aludni én már régóta nem tudok, a hétvégén nekem az éjszakai forgolódástól és kényelmetlen testhelyzetektől fájt mindenem (nem itthon aludtunk), a hasam is és agyon izgultam magam, mire rájöttem, hogy nem a méhemből indul a fájdalom. Tegnap éjjel fél 1-kor még mindig nem tudtam elaludni, csak forgolódtam. Érdekes, hogy du. meg rögtön elalszok, én olyankor szoktam pótolni.

Gömbölyű!
Miért is lesz Neked császárod? Nem azért mondta a doki, mert nem jól feküdt a baba? Ha igen, akkor még ne éld bele magad a császárba, mert megfordulhat.

Mirci!
Örülök, hogy jól vagy! Azért vigyázz magadra, nehogy újrakezdődjön az egész. Ritka normális főnököd lehet!

Éva

Kép
sygnum

Gömbölyű!

Szerintem nemhogy nem baj, inkább jó, hogy kiírtad az összeget.
Lehet, hogy más nem ért egyet velem, de szerintem ezeknek a fórumoknak pont az lenne a lényege, hogy MINDENRŐL MINDEN infót megtudjunk.
Ez, a magán emilezésekből elég nehézkes.

Kép
Kép
pipocska

Szia Pipocs!

A táblázatot nem tetted fel! Kép
A gyomorégésemen segít a joghurt.. és rájöttem, hogy a teától ég.. ettem ma két vajaszsemlét és semmi bajom nem volt: Megittam egy pohár teát és azonnal elkezdett égni.. iszonyat. Mostmár jobb, ettem pár falatot a joghurtból Kép

Gömbölyű és mindenki, aki feltehetőleg császáros lesz!!!
Nagyon fontos, hogy fogadjatok orvost a szüléshez! Megmondom miért: Amikor kontraindikáció van, az orvosnak meg kell konzultálnia a dolgot a főorvossal, vagy professzorral, vagy nem tudom én kivel ahhoz, hogy mehessen, mivel műtétről van szó. Igy ha beesel egy ügyeletes orvoshoz, hiába van ráírva a papírodra, hogy mondjuk neked haránt fekszik a babád, az ügyeletes orvos az utolsó pillanatig várni fog a császárral. Ugyanez igaz rám is. Ha odaviszem egy ügyeletes orvosnak a papírjaimat, hogy sérvem van és műtsenek, nem biztos, hogy megteszi, hanem még előbb elmegy konzultálni meg mittoménmi, és közben én megszülök ott.. Szóval jobb ha ilyen esetekben az ember jó előre megbeszéli az orvosával, mit a szitu.

hanee
hanee

Pipocska, Gömbölyű!
Én is úgy gondolom, hogy nevek nélkül bármit le lehet itt írni, összeget is. Hiszen mindannyian vmi támpontot keresünk és nem olyan kellemetlen itt rákérdezni, mint egy idegennél.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Pipocska:
szerencsére nem. )Kép) Manócskám jól van, csak már nem dolizom, otthon meg nincs netem. Kép( Így nagyon ritkán tudok jönni. Kép((

Most próbálok visszaolvasni. Kép)

Hajni 28+2
Vendég

Köszi Hanee!Kép

Én is leálltam nagy bánatomra a teáról. Nálam is az volt a fő bűnös. De így is előfordul egy-két dologtól. Igaz, ritkábban.
Kár, hogy kipurcantál, el akartalak csalni az Őrsre az IKEÁBA.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lányok!
Kiszaladtam venni sztetoszkópot. Mindjárt bezárkózom az irodámba, és meghallgatom BrióstKép Remélem sikerül!

RókicaKép
Sose várakozz a főorvosi szoba előtt. Kopogj és zúdulj be! Az Istvánban is van terhestorna, oda nem akarsz járni?

Henci
henci

És Veletk mizu lányok?
Remélem mindenki jól van. Kép)
Vendég

Lányok,

hát akor írjuk le azt a bizonyos összeget.
Nekem 50.000.-

Mirci Kép
mircimama

Henci,

előadásokról még semmi hír? Miért vettél sztetoszkópot, szívhang hallgatás, vagy más egyéb ok?

Mirci
mircimama

Henci:

Próbálkoztak előttem, de erőteljesen ki lettek küldve. Legalább öten ültünk az ajtó előtt, és mindenki beutalóra várt.

Az istvános terhestorna mikor van? Nekem jobb lenne az újpesti szülőotthonban tartott torna, az közelebb van, vagy akár a Brendonos, de az meg jó drága. Az Istvános mennyibe kerül?

Újpesten nincs valaki aki szeretne összejárni séták vagy valami light torna erejéig? Kizárólag 5 után érek rá...

Mirci:
Én pont a múltkor kérdeztem rá a dokimnál, mennyit kér, és elhessegetett, azzal a szöveggel, hogy Magyarországon nem legális pénzt kérni, "persze hálás mindenki lehet." Az ő szavai. Na most ebből mit vonjak le? Hát én azt vonom le, hogy ő nem fog nekem összeget mondani, viszont valamit vár.

Henci, neked mit mondott? Tudom, te is rá akartál kérdezni. Ha gondolod, akkor emailben...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

MirciKép
Ja, igen... Rákérdeztem a dokinál, tegnap volt a sorozat 3. előadása, úgyhogy ebből a sorozatból még három hátravan, aztán megint kezdődik előlről.
Igen, szívhangot fogunk vele hallgatni.

Henci
henci

Sziasztok lányok!
Megjöttünk a délelőtti játszóterezésből,állitom én fáradtabb vagyok,mint a lányom,pedig én csak ültem,és néztem mit csinálKép
Hanee!Okés,akkor majd visszük együtt a kölköketKép Bár nem azért,hogy ijesztgesselek,de a lányom is ilyen ficánka volt pocilakó korába,mióta megszületett a dolog csak fokozódott,és nála az van,hogy minél több lehetősége van tombolni,annál élénkebb leszKép
Apája már előre fél tőle,hogy mi lesz velük amig én kórházba leszek a kicsivel.Mondtam neki,hogy csak szokjad!Kép

Látom páran kiakadtak,hogy már 4.baba.Akkor ahhoz mit szóltok,hogy én szeretnék még egyet?Azért nehogy kifeküdjetek,egyáltalán nem biztos,hogy lesz is.

Vikka!Vigyázz magadra nagyon!Az a nőci nem volt semmi,aki előttünk volt benn.Ha jól emlékszek,fél 7-kor esett be,hogy "hello,én vagyok a 6-os",és milyen sokat volt benn!Legalább fél,de az is lehet,hogy 3/4 órát volt benn.Bezzeg én milyen hamar kinnvoltam!Azt utálom csak a dokihoz járásba,hogy ha én megyek,vagy a gyereket viszem,tuti,hogy egy csomót várok,de mikor én bejutok,5 perc alatt kivágnak.

A pénzről én is még tanakodok,mi max.40-50-et tudunk rá szánni,azt is össze kell spórolnunk,ennél több sajna nem megy.De szerencsére a doki nem is az a pénzközpontú,mint a mai dokik nagy része.

Mirci,köszi szépen,sajna tényleg ezen múlik,hogy tudok-e menni.A férjem dolgozik,a dédire meg nem merem otthagyni,mert kezd húzós dolgokat csinálni.

Pipocska,tényleg nincs tábla,de ha felteszed,légyszi nekem 23 hetet írj,a napot nem tudom.Köszike!

Na és mindenkinek köszi a megnyugtatást laborvizsg. ügyben.Előző terhességnél ez sem így volt,úgyhogy még mindig ér valami meglepetésKép

Na,megyek és sütök egy kis rétest,meg pogácsát,kér valaki?

Sziasztok,majd még jövök!
Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Rokica,
ez a legjobb, mert Te rákérdeztél, és Rád lett hagyva az összeg. Így az ellátás, törődés, kedvesség függvényében, a szülés után is változtathatsz az általad "kitalált" összegen. Én örültem volna, ha ilyen választ kapok, de azt hiszem még így sem panaszkodhatom a mai "árfolyam" mellett.

Henci,
köszi, én még elsejéig dolgozom, aztán mennék előadásra. Azt nem tudod, hogy mikor téma a császár, illetve a szoptatás?

Mirci
mircimama

Hanee,
hogy állunk létszámilag?

Mirci
mircimama

FalinaKép
Már átolvastam nagyjából a topikot.Ott találtam rá arra a segítőkész anyukára aki irt nekem mailt.

PipocskaKép,HaneeKép
Gyomorégés ügyben én is csatlakozom.Én pár napja éreztem először,teljesen meglepődtem,nekem még soha nem volt,nem is értem miért gyomorégés,mikor a nyelőcsövem ég ,de úgy ,hogy szinte lángot kap.Vasárnap égett annyira,hogy muszáj volt bevennem egy Rennie-t,pedig nem akartam,de az tényleg nagyon durva volt...

PipocskaKép
Igazad van a császárhoz nem kell szülésznő,egyébként ha fogadnék,neki én is inkább ajándékkal kedveskednék,mint pénzzel.

SygnumKép
Le a kalappal előtted,bárcsak tényleg mindenki igy gondolkodna az egészségügyben.A Te hozzáállásodnak kellene természetesnek lennie.Igen a fekvése miatt mondták a császárt,kezdettől fogva ugy fekszik.

Különben én átnevezném a hálapénzt "muszájpénznek",mert én egyáltalán nem azért fogom adni,mert hálás vagyok.Persze az leszek,de sokkal szívesebben adnék inkább valami ajándékot,emléket,mint pénzt.Például a páromnak is hálás vagyok ,hogy most el tud viselni hormonmérgezéssel,mégsem fogok neki pénzt adni a végén...KépJó tudom ez nem ugyanaz...

HaneeKép
Teljesen igazad van,ha császáros a baba,mindenképpen fogadjon az ember orvost.Nem is merném akkor aztán pláne megkockáztatni az ellenkezőjét.

HenciKép
Hallottál valamitKépKépKép

Szerintetek az lehetséges,hogy igy a 3. trimeszterben elmúlik az édesség utáni vágyam.Komolyan nem hiszitek le ,de én egy csokizabáló szörnyeteg vagyok,minden nap táblaszámra ettem.Gyümölcsöt alig.És most ez teljesen megfordult.Eddig hat kilot hiztam.Ezt nem tartom soknak,de azért kíváncsi leszek a végére...
gömbölyû

Kezd egy kicsit aggasztani valami.Én holnap lépek a 28.hetembe.A 25. hétben jártam amikor a doki azt mondta ráérek kb. két hét múlva túlesni a cukros lötyin.Egy hét csúszással holnap megyek,nem volt eddig jó a munka miatt.Biztos le fog cseszni a doki.De irjatok,hogy ezt kétszer kell megcsináltatni,akkor én nem futok ki az időböl,nekem még az első is csak holnap lesz meg...
gömbölyû

Mirci és Hanee! Mindekettőtöknek küldtem mélt,tali,és ruha-ügyben!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Ma már dolgozom, így próbálok néha benézni.
Igaz az mondta a főnököm, hogy leginkább rendezgessem a dolgaimat, mert ha kicsit hamarabb döntök úgy, hogy otthon maradok (remélem nem lesz egészségügyi oka), akkor ne maradjon utánam sokminden. Ettől függetlenül már sikerült "beszereznem" egy csomó melót (táppénzen voltam, éshát mindent nem csináltak meg helyettem), úgyhogy megintcsak nem tudom rendezgetni a dolgaimat.... Na mindegy.

Mj-Móni! Kép

Influenzás kollégákkal nekem is van sajna tapasztalatom. Bejönnek, és mindenféle hülye dumával próbálják megnyugtatni az embert. Pl. hogy nincs semmi bajom, csak berekedtem, meg allergiás vagyok, meg megpróbállak elkerülni, nem köhögök rád. (alapból sem kéne) Szóval tényleg elmehetnek a fenébe.
Remélem Te nem leszel beteg! Vagy tényleg maradj otthon, az a biztos!

Anikó! Kép

Látom AFP ügyben már kiokosítottak! Kép Én csak annyit mondanék, hogy ez az a vizsgálat, amin nem szabad aggódni, mert nem túl megbízható!

Letty,Hagnosz! Kép

Még szép, hogy csatlakozhattok!!! Szerintem itt mindenki örül, ha nő a kis csapatunk! Úgyhogy hajrá!

Ezerjó! Kép

Te mióta laksz Monoron? Én általános sulis koromban 6 évig éltem ott, lehet, hogy ismerjük egymást?

Hanee! Kép

Ma rám is rámtört a hányinger, de valami kajaszagtól. El is gondolkodtam, hogy hűha, csak nem fog újrakezdődni??? Remélem azért nem!

Gabii! Kép

Szerintem ha ilyen okosakat "kotyogsz bele", akkor csak nyugodtan, de ha nem akkor is!!! Szívesen látunk!

Vikka! Kép

Pihizz, amennyit csak lehet!!! Vigyázz Magatokra!

Doki-tarifa témához kapcsolódóan...

Gömbölyű! Teljesen megértelek. Mi pont tegnap kezdtünk el ezen a témán erőteljesen gondolkodni. Én is SZTK-ba járok, de van ismerősöm a kórházban, aki azt mondta, hogy kérdezzek rá a dokimra, hogy levezeti-e a szülést. Szerinte ezek a dokik is szoktak összeget mondani. Kis kivétellel nem. Én még nem kérdeztem rá, azt se tudom, hogy lenne a jó. Párom azt mondja, hogy azért hülyeség ez a rákérdezés, mert akkor joggal gondolhatja a doki, hogy én szeretnék fizetni. Háááát, van benne valami. Mert mi van akkor ha benyög nekem mondjuk 50ezret. Na meg, tényleg nem köteles bejönni, ahogy Ancsipancsi is mondta, ha nem fogadjuk meg. Nekem pl. még véletlenül sem adta meg a számát. Én szeretnék szülésznőt fogadni, mert az előző szülésemből tapasztaltam, hogy a lényeg Ő, és nem a doki. És természetes, hogy Neki adnék is pénzt. Viszont úgy van (tegnap voltam a kórházban, és beszéltem egy szülésznővel), hogy csak akkor lehet szülésznőt fogadnunk, ha van fogadott orvosunk is. (Nem tudom, ez csak itt működik-e így?) Szóval az ember kényszerhelyzetben van. Ha a dokim egy hatalmas összeget mond, akkor azt én nem szívesen adnám oda neki. Ha nem mondana összeget, az lenne a jó, mert akkor is kapna úgyis valamit, csak mondjuk nem 50-et. Nekem az a legnagyobb bajom, hogy a kórházban van egy szülésznő, akit mindenképpen el szeretnék kerülni (régi szomszéd, és nem szeretjük egymást, dőrzsölné a tenyerét, ha a kezei közé kerülhetnék Kép). Így aztán kell választanom dokit, mert amilyen szerencsém van, pont az a nő ügyelne akkor...
Nehéz kérdés. De ha nekem nem lenne ez a "bajom" a szülésznővel, akkor nem ragaszkodnék mindenképp egy saját orvoshoz.

Előtej...

1-2 napja nekem is jönnek ilyen furcsaságok a cicimből. Kép Csak nagyon picit.

Olyan jó, hogy ilyen szép idő van!!! Remélem marad is már! Ebéd után ki is mentem sétálni, hogy ne üljek itt egész nap. Nagyon jólesett!

Tegnap pedig uszodában voltam (úgy időzítettem megint, hogy a fiam úszás órájával egyidőben mentem én is, így Őt is megleshettem, meg segítettem utána a lányok haját szártani a tanárnéninek).
Jólesett az úszás. De olyan vicces volt a végén, amikor ki akartam jönni a medencéből. Nem a szélén voltam, ahol vannak feljárók, mert a közepén kívül, mindenhol csoportok voltak, ezért vettem egy kis lendületet, hogy na most kihuppanok, szépen, lazán, mint eddig. Hát elsőre nem sikerült. Kép Ott volt az a poci! Úsztam még egy hosszt, hogy ne hívjam fel magamra túlzottan a figyelmet Kép és másodikra jobban összeszedtem magam. De azt hiszem legközelebb inkább átúszom a szélsőbe a létrához, ha van ott csoport, akkor is. Nem mennek már úgy a dolgok, mint eddig. Kép

Meg este csempét mostam (elkészültek végre a burkolással a fürdőszobában), de az alaposabb kádsikálást, stb-t későbbre hagytam. Majd minden nap egy kicsit. Csinálnám én, mert nagyon bennem van az a "világmegváltásos" érzés Kép, de tudom, hogy nem szabad, így inkább leállítom magam időben, nehogy túlzásba vigyem.

Na eldugulok, meg dolgozni is kellene!

Ja, és két szuper hír, amit biztos nem bántok, ha megosztom Veletek:

A Barátnőmnek megtalálták a petezsákot, és szerencsére jó helyen van, úgyhogy nem kell műteni, szépen növekedhet a Babója! Most van a 7.hétben, remélhetőleg hétfőn jó kis szívhangokat is lehet majd hallani az UH-n!

Tesókámnak meg tegnap nézték a nyaki redőt. 2 az érték. Ő 12 hetes és 5 napos az Uh szerint.

Nagyon boldog vagyok!
A hugicámmal, és a legeslegjobb barátnőmmel együtt várjuk a Babáinkat!Kép Kép

Szép napot!
Puszi:

Viki(24+3)
vikó

Gömbölyű,
szerintem valamit félreértettél... Te kérdezted, hogy hányszor kell vérvételre menni, nem? Mert teljes labort tényleg 2-3-szor kell csináltatni, de terheléses cukrot csak egyszer (én így tudom). Viszont az, hogy azt mikor csináltatod meg, gyakorlatilag szinte mindegy, tehát nem vagy lekésve. A laborvizsgálatoknál is csak a tirmeszter van megkötve a hetek száma nincs. Ez igazából csak az afp-nél fontos, illetve a két nagy UH-nál (12. heti, illetve afp eredménnyel a 18-20. hét közötti genetikai UH). Szóval ne idegeskedj, ennek a vizsgálatnak a megléte és nem az ideje fontos!!! Kép Kép Állítólag erre rendelet van, hogy meg kell csináltatni (Bencénél - 4 éve - még nem volt kötelező).

Tünde,
köszi a visszajelzést Kép

Előtej:
nekem is folydogál 3 napja Kép Kép Kép

Mirci
mircimama

Csajok,a lányom totál beájult!Lehet,hogy ma már fel se akar kelni???Másfél órája ugynabba a pózba van,ahogy elaludt,és szorosan öleli a nyusziját.Kép

Kép

Kép
tündérke26

Hajni!

Akkor jó, a ritka is több mint a semmi.Kép

Gömbölyű!

Jó ötlet a muszálypénz elnevezés.
Szabadalmaztatni kéne.

Én is kb. 40-50-et szánok. Bár, ha csak a terhesrendelés 10x-ét nézzük, az csak 30 lenne.

Vikó!

Teljesen igaz. Ha már rákérdezel, azzal elvileg felkérted.

Kép
Kép
pipocska

MircimamaKép
Köszi akkor nyugodt vagyok,valamit nagyon félreértettemKép

Hálapénz:tulajdonképpen tényleg a nevében is benne van,hogy nem vagyok köteles adni,ennek ellenére mégis elvárják.Hát szép!Egyébként mennyi lenne egy olyan orvos fizetése,aki mondjuk soha nem fogad el pénzt?(Ha van ilyen)Ezt olyan "hallgassuk meg a másik oldalt is" címen kérdezem,pedig nagyon mérges vagyok az ilyen szintű viselkedés miatt.Örüljön az ember,ha meg tudja venni a pelenkát,meghogy vannak rokonai akik segítenek.
gömbölyû

GömbölyűKép
Nagyon kellett fülelnem, de hallottam!Kép
Henci
henci

Vikó!
Klassz lehet hárman együtt babát várni! Engem sajnos mindenki megelőzött, de így legalább tanácsot tudnak adni, a gyerekek meg majd "összenőnek" idővel.

Gömbölyű!
Erről beszéltem. Nagyon sokan vannak, akik az utolsó fillérjüket adják oda, csak azért, mert kell. Nem tudom megérteni, miért nincsenek tisztában ezzel az orvosok, hogy képesek elvenni a pénzt. És még van olyan, aki ocsmány módon kevesli, amit kap. Nekem leégne a pofámról a bőr.
Örülj neki, hogy nem kívánod a csokit!

Tünde!
Én kérek rétest! Én meg madártejet csináltam, már hetek óta azt ennék, de egy kicsit tartok a tojástól. Elvégre nincs túlságosan megfőzve benne. De nem bírtam tovább és most enni fogok!

Éva

Kép
sygnum

Mircimama! Kép

Örülök, hogy a jobban vagytok!
Meg, hogy a főnököd reakciója jobb kedvre derített Apukád érdekes megnyilvánulása után. Tényleg csak nagyon óvatosan dolgozgass!
vikó

Éva!Ráér holnap a rétes?Annyira jóizűen aludt a csajszi,hogy nem volt lekierőm nekiállni a sütésnek,inkább itt ültem és néztem ahogy szunyálKép
Madártej-nyami,nagyon finom,szeretjük mi is.Miért tartasz a tojástól?

Kép

Kép
tündérke26

Hanee,
várom a postást, de nem jön... Kép

Gömbölyű,
tudom. egyszerre írtuk a levelet, csak nekem 1 ujjal oldalt fekve több időt vett igénybe az a pár sor, így már nem láthattam, h. te 3 perccel előtte enterezted a hozzászólást. Kép
sztem első gyereknél mindenképpen érdemes orvost v. szülésznőt (legjobb lenne mindkettőt...) fogadni. különben az ügyeletes doki marad, erről a szituról én eddig csak rosszakat hallottam (egyedül vajúdik a kismama, senki rá se néz). persze van, hogy szerencséje van a nőnek és a normális ügyeletest fog ki. én ezt nem merem megkockáztatni, inkább kispórolom a "muszájpénzt"... persze még véletlenül sem akarlak beijeszteni, vannak kemény nők, akik minden helyzetben feltalálják magukat. no én nem vagyok ilyen, szal inkább bebiztosítom magam.

és én már meg is tapasztaltam mit jelent paraszt(!) ügyeletes orvossal találkozni 1 hónapja. éjjel 2-re értünk a kóterba, előtte telóztunk, h. azonnal be kell mennem a vérzés miatt. mikor odaértünk a doki kegyeskedett 10 perc alatt odaérni hozzám a szobájából, pedig belőlem ömlött közben a vér (bocs). (végigfutott az agyamon, h. ha én most szülni jöttem volna, ezen idő alatt kijött volna belőlem a gyerek is akár.) doki totál nem volt együttérző, sőt bunkó volt. nem tájékoztatott, kb. 2 szót szólt hozzám, míg vizsgált és egy szóval nem mondta, hogy él-e még a babám. az uh-t fordította oda nagy kegyesen és mondta, hogy nézzek oda (arcáról sem lehett leolvasni semmit), láttam vmi kalimpálni és csupán a nagy lélekjelenlétemnek köszönhetem, hogy rájöttem egy nagyon rossz felbontású, kinagyított képből, h. az a kicsim mozgó szívecskéje. mi vagyok én? szonográfus? totál nem úgy kezeltek, mint egy sürgős esetet, 1 óra múlva kerültem be végre az ágyamba egy hosszadalmas adminisztrációt követően (ezt az ágyamban is megejthették volna...), ahova saját lábon kellett mennem, pedig már rég szigorúan feküdnöm kellett volna begyógyszerezve... a többi rémséget már nem is mesélem el inkább.
és tényleg nem pánikot akarok kelteni, csak tudnotok kell, hogy ez ma a magyar egészségügy (kivételek mindig vannak persze, de én eddig csak a rosszabbik felét tapasztaltam sajnos, pedig nekem is megjárna a normális ellátás, hogy csak a nemkevés kifizetett adómra gondoljak.)

F.
falina

lányok,
átolvastam még1x, amit írtam. elég negatív és talán nem szabadott volna leírnom, de ez az igazság és még arról nem is beszéltem, lelkileg milyen nehéz volt ezt a szitut megélnem.
hangsúlyozom, h. nem akarok pánikot kelteni, mert lehet, h. csak én voltam ilyen peches!
F.
falina

Sziasztok!
Köszönöm a szíves fogadtatást! Ma még csak most jutottam ide.
Elhatároztam, hogy vége a télnek és kimostam a család téli dzsekijeit... Délután a szép napsütésben pedig a kisfiammal (14 hónapos) sétáltunk. Megnéztük a kastélyparkban a vadkacsákat... A gyermekem képes lett volna a tóba is beleesni...
Nálunk úgy néz ki, hogy a baba kislány lesz... Ideális... van egy 13 éves lányom, egy 11,5 éves fiam, egy 14 hónapos kicsim és június közepére megint kislány várható...
Hanee
Nekem akkor van hányingerem, mikor a gyerekem a gyomromat tapossa ezerrel...
Hálapénz
Nálunk ismeretlen fogalom. Igaz itt jobban megfizetik az orvosokat, ápolókat.
Letty
Letty

Tünde!
Ha meg van sütve vagy főzve rendesen a tojás, akkor nincs baj. De ha nem, akkor sajnos kórokozók lehetnek benne, nem csak szalmonella, ezért tartok tőle. Tavaly valószínűleg egy hasmenéses fertőzés miatt veszítettem el egy babát (7. héten). Tudom, hogy most már sokkal-sokkal erősebb Picur, de azért nem akarom veszélynek kitenni. A rétes jó lesz holnap is!

Falina!
Sajnos nem ritkaság, ahogy veled bántak. Nagyon sok helyen így viselkedtek volna. Jobb, ha ilyen bánásmódra felkészülünk, úgyhogy egyáltalán nem baj, hogy leírtad. Az a baj, hogy a fogadott orvos sem biztosíték mindenre. A barátnőmet le se csinálta az ügyeletes szülésznő (össz. 2 vajúdó volt, nem volt túlterhelve), fogadott doki ellenére! Ha nem vagyok ott vele, órákon keresztül egyedül vajúdik, mert a férjét kiküldték.

Éva

Kép
sygnum

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?