Új privát üzeneted érkezett!

Tamesz
Rengeteg ilyen K's Kids játékot árulnak a Brendonban és a Duna Plaza egyik játékboltjában is nagyon sokfélét láttunk. A Gulliver Játéknagykerben is árulnak, a barátnőmék onnan hozták Kristófnak a kisautót, bár mi még nem voltunk ott, mert oda vállalkozói kártya kell, nekünk pedig az nincs, pedig ott biztos olcsóbbak lennénekKép
De szerintem minden nagyobb játékboltban árulnak ilyeneket.
Kicsit drágábbak, 3-6000Ft körüliek, de tényleg kifejezetten babáknak valók, az anyaga, az élénk színe egyaránt, és nagyon sok készségfejlesztő játék van közöttükKép

Borbolya
Az anyaságit és minden mást is nekem a munkahelyemen kellett megigényelnem, de kell hozzá a baba születési anyakönyvi kivonata és a TAJ-száma, úgyhogy ezeket még meg kellett hozzá várnomKép

Na megyek ebédelniKép

Babus

Kép
babus2005

Angéla
Én úgy tudom, hogy a legjobb, ha a sima hűtőbe átteszed és ott kiolvad vagy pedig szobahőmérsékleten, ott gyorsabb. Egy picitKép

Mégse ebédelekKép, pityereg a srácom, pedig most nyakalt be 180gr-otKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,

A baba taj kártyáját szerinted mennyi idő alatt postázzák?

Angéla
angéla

Angéla,
nekem bement a párom a teve utcai tb-be és két perc alatt mergkapta a baba taj kártyáját.
tamesz, egyébként 1 hónap a postázás

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Ma voltam gondozáson és lerelaxáltam a vérnyomásom 130/80-ra.Ügyi vagyok.És 5 és fél kg-nál tartok,ez a tempó asszem megfelel nekem.

Tamesz
Te most,hogy olyan picit hízál most vékonyabb vagy?

MtücsökKép
Nekem egy csomószor nem válaszolt senki,aztán ha valki mégis válaszolt annak örültem,nem mérgelődöm.Lehet hülyeségeket kérdezek.Sorry kitől kérdezzem meg ha nem tőletek?

Egy új kérdés:a málnalevélteát,szoptatós teát ugyanúgy lehet ízesíteni?(citrom,cukor,méz!)

Nekem is meg van a suttogó,de én már annyi mindent hallottam-olvastam fogalmam sincs mit kell majd enni-inni.
Pl. itt van hogy rostost nem lehet,de úgy tudom amíg az ember nem produkál szülés után nagydolgot addig nem engedik haza,eért van aki ajánlja a rostos a tejcihez meg nem jó?

Timurr
Vendég

Timurr,
ugyan nem mértem magam, majd jövő héten megyek a dokihoz, de a terhesség előtti gatyáim lötyögnek rajtam, bár alapoból nem vagyok kis darab!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Tegnap délután óta végre mi is itthon vagyunk! Annyira jó érzés! Minden finiselőnek kitartás és higgyjétek el, megéri bármennyit szenvedni. Én még mindig olyan lelkes vagyok, hogy fáradtságot nem is érzek, csak azt veszem észre, hogy leszakad a derekam vagy a lábam. Egész nap nem is tudok aludni a boldogságtól, éjjel pedig Marci szórakoztat Kép. Pedig a császár utáni 2 nap borzasztó kemény volt és a hasi seb még mindig nem egy leányálom, de remélem holnaptól sokkal könnyebb lesz, akkor ugyanis végre kiszedik a varratokat Kép.
Mindenkinek köszönöm a gratulációkat! A táblázat adataihoz képest Marci zárójelentésében kicsit más adatok szerepelnek Kép. A hossza ezek szerint nem 50, hanem 55 cm, ami szerintem reális, hiszen az 56-os rugikban végigér a lábaKép. Így ezt akár lehet javítani is, csakhogy a hozzam a formám Kép! Hamarosan elkészül Marci albuma, majd közzé teszem a címet.
Visszaolvasni nincs időm, mert mindjárt eszünk.
A kórházban nagyon sok tejem volt, de most nekem is kevesebbnek tűnik. Viszont a homeós Urtica Urens szerintem csodákat tesz! Remélem hosszan hat Kép.
Még egy dolog: ha olyan kórházban szültök, ahol Apa is bent lehet, bent aludhat Veletek, semmiképpen ne hagyjátok ki! Annyira fantasztikus élmény volt és persze nekem hatalmas segítség is, hiszen a seb miatt a mozgás nagyon nehéz volt. Én azért tudtam nagyon hamar megélni azt, hogy milyen jó anyának lenni, mert Apa a kezdetektől fogva annyira, de annyira boldog volt, hogy azt elmondani sem lehet Kép!
Mára ennyi. Küldöm majd az album címet.

Sziasztok!

Eveka

Kép
eveka

Tamesz
Én sem voltam egy nádszál,de ha így megy vagy akkora leszek,mint voltam vagy kevesebb,dejó lenne.Most bűnöztem dobostortát ettem,pindúrnak is bejött.Diétát még tartanod kell?Ti még 56-os ruhát hordtok?

Timurr
Vendég

Eveka
Jó lehet,hogy apa is bent aludhat,nálunk sajna nincs ilyen.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Holnap töltöm a 40. hetet! Kép Izgi! Baba még nem készül kifelé, bár már vannak jóslófájások, de még ez a tavasz sem hatja meg Bendegúzt! Kép Remélem holnap ha még melegebb lesz, az már tetszeni fog neki és előjön.

Tücsök!

Bocsi, ha én is elmulasztottam gratulálni, de van amikor annyi baba születik, hogy az ember csak annyit ír, hogy minden új babának gratula, de nekem is van olyan nap, amikor csak olvasok, mert semmi kedvem nincs írni (kicsit néha depressziós vagyok? lehet), csak már a babát várom. De ne haragudj, inkább írd meg a születéstörténeted, meg rakj fel néhány képet. Kép

Babus!

Jók a képek, meg a játékok! Ja, igen, Boldog névnapot Kristófkának! Kép

Jó lenne, ha az én kisbabóm is majd ilyeneket kapna ajándékba a rokonoktól, ismerősöktől! Bár nagy a gyanúm, hogy nem fog...ahogy ismerem őket...

Ahogy olvasgattam itt a hozzászólásokat, olyan érdekes, hogy annyi rosszat hallani a kórházi napokról, hogy a csecsemősök nem segítenek stb. meg valaki írta, hogy hétvége volt és nem takarítottak, meg ágyneműt sem kaptak. Már előre félek, mert én utálok idegen helyen lenni, úgyhogy nagyon nyűgös leszek, és olyankor minden ki tud borítani. Kép meg milyen duma az, hogy ezt napközben kellett volna kérdezni, egy frissen szült kismamánál, aki azért van a kórházban, hogy állandóan a közelben legyen a segítség nem? Sógornőm is azt mesélte, hogy neki napokig nem mutatták meg, hogy tudna szoptatni, mivel nem ment neki, mert ő is mindig épp rosszkor kérdezte, és elhajtották, hogy majd később, majd holnap, a baba meg senkit nem érdekelt!! Kép Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy nekem mik lesznek a tapasztalataim. Remélem kellemesen fogok csalódni és hamar átvészelem a kórházi napokat! Kép

r
39+6
ruzicsky

Sziasztok Lányok!

Na ez igen! Ezt már szeretemKép Egy kicsit elmentem itthonról és mire hazaértem annyit írtatok, hogy csak na. Tök jó, volt mit olvasniKép És most nem is tudom, hogy miket akartam reagálni, mert olyan híg az agyam, hogy az vmi félelmetes.

Tücsök: ÓÓó, fel a fejjel, volt, hogy nekem is rosszul esett egy picit, hogy amikor még az uh-s képeket pakolgattuk fel, akkor azért többnyire mindenki babáját megdícsértem (mert tényleg édik), és amikor én felraktam az enyémről képet, akkor csak Babus és Borbolya reagált rá! De hát ez van! Most meg annyira pörögnek az események babaeső ügyben, hogy biztosan van, hogy nem is tudja az ember, hogy a friss babásnak írt-e már vagy sem. De ténylegKép , ha tudsz képet "produkálni", akkor hajráKépKíváncsiak vagyunk ám a KisasszonyraKép Na meg a szüléstörténetedre is!

Vérnyomi ügy: Hát sajna még mindig inkább a 140-150-et környékezi, na jó néha csak 135, félek is nehogy holnap a dokim csak rá akarjon beszélni a befekvésre.
Borbolya! A mérőm eddig jónak bizonyult, mert végülis az ügyeleten is hasonlót mértek mint én itthon, meg ott a szülésznő kérdezte is, hogy milyen fajta és azt mondta rá, hogy jó.

Bugyi ügy: Köszi a véleményeket, én is luxusnak tartom, hogy ennyi pénzt adjak egy bugyiért.
Angéla, akkor várom, hogy milyen az Otto-sról a benyomásod.

Babus!
Kristóf tényleg nagyon édiKép És örülök, hogy ilyen féltő-óvó férjecskéd van, tudod? pl a "mindent lehet" témábanKép

Nadine!
Azért az nem semmi, hogy Zsanika után fél évig még érezted a sérüléstKép ÚÚú, nem szeretnék igy járni! Bár az én babámnak kis tégla feje van, mint nekem, úgyhogy hátha könnyebben jön majd kiKép

Tamesz!
A terhesség előtti gatyáid lötyögnek rajtad?! Hát le a kalappal.
Én múltkor tök jót röhögtem magamon, mert viccből kipróbáltam, hogy az 51 kg-os korombeli nadrág, ami ráadásul no rugalmasság, meddig jön fel, hát....hmmm.... valamivel térd föléKép Lesz mit leadnomKép

Jajj, egy kérdés: Én a Fitopharma málnalevél teáját vettem, mert csak az volt a gyógynövényben, és ahogy kibontottam olyan furán nézett ki, és nem tudom, hogy ilyennek kell-e lennie(amúgy az illata jó). Szóval úgy egybe van a csomag tartalma, mintha pókháló tartaná össze, csak éppen a pókháló nincs jelen, tehát nem olyan mint pl a cickafarkfű vagy éppen a kamillatea.

Úristen abbahagyom már, mert elkopik a billentyűzetKép

Muki(36)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Eveka!

Te hol szültél? Én is ilyen szobába szeretnék menni! Egyébként gratulálok, biztos százszor jobb már otthon lenni.
Asszony
33+3
asszony

Borbolya!

Most volt itt a gyerekorvos és megkérdeztem tőle ezt a kaja dolgot és azt monda, hogy az első hat hétben minden amit megeszünk az egy az egyben belekerül az anyatejbe és azon keresztül a gyerekbe. Majd rakok fel képet csak le kell kicsinyteni!

Timurr!

Alapesetben nem az a baj, hogy ha nem válaszolnak az ember lányának hanem az a furcsa nekem, hogy itt egyesek senkivel és semmivel nem tudnak foglalkozni csak saját magukkal!

Kép

Kép
mtücsök

Angéla
Nekünk 1 hét alatt ideértKép

Tücsök
Miért csak az első 6 hétben megy át a tejcsibe az, amit megeszünk? Ezt nem értem.

Timur
A szoptatós teát én semmivel se ízesítem, csak gyorsan lehúzom.

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Azt nem tudom pontosan, hogy miért így van de több orvos is egybehangzóan ezt mondta. Az első hat hét után állítólag más lesz a tej színe és állaga és másképp fog kiválasztódni belőle minden. Bővebben nem tudok erről semmit mondani.

Kép

Kép
mtücsök

Eveka,
üdv újra itt, várjuk a képeket!

Timurr,
nem, a szülés óta nem kell figyelnem rá, hogy mit eszek, így én is szoktam bűnözni fincsi sütikkel, sajnos, de 9 hónapig nem tettem!
Marcellre még pont jók az 56-os ruhák, de van olyan 62-es is, ami pl már alig nagy rajta, szóval valahol a két méret között van, az 56-os bodyk feszülnek rajta már nagyon, így azokat fogom eltenni lassan.

Ruzicsky,
drukkolok, hogy kijöjjön a babócád a meleggel!!!:-)))

Mukika,
nekem diétáznom kellett a terhesség alatt és összesen 4,5 kg jött rám, a gyerkőc volt ebből 3,5 szóval így azért könnyebb!!!
Ja a tea nekem is olyan volt minden fajta gyártmányból, de hatott!!!

Gyerkőc ismételten ájulásig zabálta magát, így vissza tudtam jönni egy kicsit, de a vasalás még lent vár, ajaj!!!
tamesz,
én is élvezem a sok hozzászólást, néha alig van, ma viszont jó a termés!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Helló!

Köszi a drukkot, hátha Bendegúz is meghallja! Kép

Én is fitofarma (nem tudom hogy kell írni) teát iszok, és nekem is fura volt az állaga először, mostmár az ízét is kezdem megutálni, már annyit ittam belőle... én ízesítem cukorral, de egyébként állítólag ez nem tesz jót neki, mit tudom én miért, de engem nem érdekel, én anélkül nem tudom meginni.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Ő a mi drága kis Dórikánk! Nem azért mondom mert a mi gyerekünk, de szerintem nagyon kis cuki!

Kép

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Tücsök,
nagyon cuki, és hogy ráncolja a homlokát és hosszú haja van, lehet szárítgatni fürdés után????
Sajnos Marcinak kezd kihullani, de remélem nő majd helyette másik!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Tücsök megértelek, rosszul esik az embernek, ha semmit sem reagálnak Kép És pótolom a jókívánságokat is!
Kristófnak is Boldog Névnapot!
Sajna mivel nem vagyok még gyakorló anyuka, a kérdések zöméhez nem tudok hozzászólni. A hasleszorítós bugyiról a húgom azt mondta, hogy Ő levegőt sem kapott benne, neki jobban bejött a Triumph kismamabugyija, amit ugyan pocakra terveztek, de rugalmas, s tart ahol kell.
Kaja: Azt azért már csak józan ész alapon sem gondolnám, hogy ne lenne mindegy a babának, hogy mi miket eszünk össze. A teát én midig mézzel iszom, most a málnalevelet, aztán remélem hamarosan a Laktoherbet.
Nekem sem nagyon reagáltatok kórház ügyben Kép Talán azt olvastátok, hogy a szombathelyi kórház szülészetét lezárták, nincs papás szülés, hétvégén a dokim sem volt, s azt terveztük Kedvesemmel, hogy megyünk Pestre szülni.. Még mindig egyben vagyunk.. Ráadásul nem a táblázatban is szereplő 12-e a hivatalos dátum (mint kiderült a védőnéni vmit elszámolt), hanem március 9-e, sőt, a dokim szerint az első ultrahang alapján lehet akár március 5 is.. Szóval így is úgy is jócskán túl vagyunk a 40. héten... Most már visszatért a dokim, de még mindig zártlat van Kép Közben voltunk Körmenden, s bár ott is látogatási tilalom van, a papás szüléseket engedik. A szhelyi dokim próbál beszélni a főorvossal, de én nem sok esélyét látom a pozitív válasznak. Azért ez az örlődés nem jó.
Már esküszöm nem tudom, hogy mit akarok Kép Bocsi, azt hiszem picit kezdek bedepizni Kép
Eszter
(41)
wester2004

Sziasztok!

Mi is egyben vagyunk még, sok-sok jóslófájás mellett. Ma azt mondta a doki, hogy szerinte nem várható pár napon belül, de ki tudja...? Szerencsére Alexa továbbra is tartja a 2 hete felvett fejjel lefelé pozíciót a közel 4 havi farfekvés után.Kép
Én már nagyon-nagyon szeretnék szülni, főleg, hogy itt ez az isteni idő, remélem, a következő (meleg)front meghatja a csajt, és kijön.Kép Kinéztem magunknak ezt a hétvégét szülésre, kár, hogy nem rajtam múlik, mikor jön el az időnk. Kép

Gratula minden babához, nagyon helyesek!!!

Zsu + Alexandra
37+0
tothzsuzsi

eszter,
kitartás, hátha sikerül elintézni, Móváron, Győrben is tilalom van? Én azért félnék szombathelyről pestre indulni szülni!!!

Zsu,
ne akarj annyira szülni, mert én hetekig vártam a nagy akarásommal!!!!:-)))
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Egy kicsit régen voltam már. Kép De a munka, meg a suli egyszerre sok volt, lefoglalt rengeteg időt, de mostmár csak a kismamázás van. Kép
Mostmár a 30. hétben járunk. Szerintetek nem kevés a 6,5 kg hízás ennyi időssen? Illetve az erdeti súlyomról az elején 2 kg fogytam, majd azóta híztam csak 6,5-öt (azaz erdeti súly + 4,5kg)??

Babus: Nagyon aranyos a kisbabád Kép
Tücsök: Dórika is naaaagyon édes KépKépKép Már van fülbevalója? Kép

Csücsök
csücsök

Zsu!

Nekem pénteken még tejesen zárt volt a méhszájam és keddről szerdára virradó éjjel megszületett Dóra!

Eszter!

Bocsi, hogy beleszólok de a szülés időpontját az utolsó menstruáció első napjától számolják és semmi köze az első ultrahanghoz.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Mi a véleményetek az UH vizsgálatokról? Mert valahol azt olvasstuk, hogy nem igazán egészséges (igaz még nem biztosak benne, de erre gondolnak), máshol meg azt, hogy veszélytelen. Állítólag Japánban már nem használják, mert a vizsgálatok azt mutatják, hogy nem használ a babáknak, emiatt nem is menntünk el 4D-s ultrahangra.

Csücsök
csücsök

Eszter,
Azért Szombathelyről elég húzós lenne Budapestre indulni, nem?
Úgy tudom, hogy Bp-en a lezárt kórházakban is engedik a papás szüléseket, csak a látogatást nem. De leht, hogy rosszul tudom.

Tücsök,
Nagyon szép a lányod Kép Ugyan ilyen fülbevalóm volt Kép

Babus, Tamesz
Köszi a Taj kártyás válaszokat, remélem hamar ideér.

Elég sokan el vannak tünve: Cicmerák, Zsuzsa ... Őket biztos a fiúk nem hagyják.
Fannimama meg lehet, hogy babázik? Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
Babus 1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
Cicmerák 2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
Ilonana 3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
Tamesz 4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
Zsuzsa 5. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
Lirian 6. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
Búzaszem 7. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
Nikcsi 8. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
Maya29 9. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István kh.
Vargáné 10. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
Agi 11. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Angéla 12. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy kh.
Nadine 13. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 14. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
Nyetus76 15. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
Zsana75 16. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
Beatrix 17. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
Mtücsök 18. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
Eveka 19. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
Delfinke 20. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
Dorka 21. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
Mano2005 22. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
Fannimama 23. Fannimama 42+1 2005.03.01 Fanni - - - Schöfp Mérei
Monci 24. Monci 42+1 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
Jck 25. Jck 41+5 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
Ancsimamóca 26. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 41+0 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
Wester2004 27. Wester 40+4 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
Csibe26 28. Csibe26 40+3 2005.03.13 Noémi - - - Szt. Imre Kh.
Ruzicsky 29. Ruzicsky 40+0 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
Dalmi 30. Dalmi 39+5 2005.03.18 Lenke - - - Szt. István Kh.
Jammie 31. Jammie 39+5 2005.03.18 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
Hadri 32. Hadri 38+4 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
Menjuss 33. Menjuss 38+3 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
Borbolya 34. Borbolya 38+1 2005.03.29 Panna - - - MÁV Kh.
Tóthzsuzsi 35. Zsu 38+0 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
Pszi 36. Pszi 37+6 2005.03.31 Nándor - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
Brigó 37. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 37+2 2005.04.04 Jázmin - - - Egri Kórház
Nebula 38. Nebula 37+2 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
Greenolive 39. Greenolive 36+1 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
Monazsu 40. Mónika 36+1 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
Mukika 41. Mukika 36+0 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
Zsuba31 42. Zsuba31 35+0 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
Gabii 43. Gabii 34+6 2005.04.21 Nolan - - - Gold Coast Australia
Vaktyuk 44. Vaktyuk 34+4 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
Connie 45. Connie 34+3 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
Edinka 46. Edinka 34+2 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
Zsisske 47. Zsisske 34+2 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
Panny 48. Panny 34+2 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
Franyo 49. Franyo 34+0 2005.04.27 Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
Psandi 50. Psandi 34+0 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
Gezenguzerika 51. Gézenguz 34+0 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
Neszi 52. Neszi 33+3 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
Pfranciska 53. Pfranciska 33+3 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
Asszony 54. Asszony 33+2 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
Emma8 55. Emma 33+2 2005.05.02 ??? - - - SOTE II.
Nagia 56. Nagia 33+0 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
Dee 57. Dee 32+6 2005.05.05 IkrekKép - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
Panka 58. Panka 32+4 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
Timurr 59. Timurr 32+3 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
Ildibaba 60. Ildibaba 32+0 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
Patri 61. Szilvi (Patri) 31+3 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
Norkini 62. Norkini 31+0 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
Akiren 63. Akiren 30+6 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla
angéla

Csücsök!

IGEN van van fülbevalója, már úgy hoztuk haza kórházból. Én el sem tudtam képzelni, hogy ne legyen neki. Szerintem egy lánynak kell a fülbevaló.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

CSücsök,

Ha megírod az adataidat, akkor beteszlek a táblázatba.

Angéla
angéla

Sziasztok!

Tücsök
Dóra tényleg tündéri, és szerintem te is add elő önző módon a dolgot, irogass magatokról. Túl sokan vagyunk ahhoz, hogy mindenre reagáljunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk kíváncsiak (legalábbis én).

Zsisske
Megpróbálom összedobni a sztorit, de inkább oda nem rakom fel, biztos olvassák és nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni. Ne félj, annyira nem negatív.

Zsu
Reméljük Alexa mostmár marad ebben a pozícióban, látod, nekünk is sikerült a normál szülés. Kép

Ruzicsky
Nekem jól elteltek a kórházi napok, bár a csecsemősökkel én sem voltam maradéktalanul elégedett. Nem éreztem azt, hogy húde mennék már haza, bár szerintem ehhez nagy mértékben hozzájárult, hogy Vilmos végig velem volt és látogatók is jöhettek.

Mukika
Én nem emlékszem a málnalevél tea forgalmazójára - a zacskóján fehér alapon zöld felirat volt - de pont olyan volt az állaga, amilyennek leírtad. Nem tudom, mennyit használt, de majdnem megúsztam gátmetszés nélkül, pedig nem volt pici a fiam.

Borbolya
Ki kell tapasztalni, hogy mit ehet az ember és mit nem. A babák is úgy vannak, mint mi felnőttek, egyikünket ez bántja, másikunkat az.

Tamesz
Én is élnék a lehetőséggel, néztem is, hogy nem is laktok vészesen messze (mi a XVIII.-ban).
Bár még csak tegnap voltunk egy hetesek, ma levegőztünk egy jót, hamarosan kipróbáljuk a hordozókendőt és akkor semmi nem tart minket itthon. Kép

Hasleszorítós bugyi ügyben tapasztalatom nincs, de véleményem az van Kép.
Szerintem egy bugyi nem bugyi, ennyi pénzért pedig elég húzós. Bizonyára létezik olcsóbb megoldás is, sőt, akinek szerencséje van, nem is lesz rá szüksége. Nekem pl. minden leszorítás nélkül szépen visszament, már alig nagyobb, mint előtte (a zsírpárna azért nem tűnt el Kép).

Tettem fel néhány képet az albumba, ha valakit érdekel:
www.babanet.hu/album/main.php?album=3596&p=2584349

Gondolom nem sikerült mindenkinek reagálnom, mostanában csak több részletben sikerül olvasnom/írnom és sajnos gyorsan felejtek Kép.
zsana75

Angéla: Köszi, küldöm Kép
Anyuka: Csücsök Kép / Baba kora: na pont ez az amit pontosan nem tudunk, úgy számoljuk, hogy ez a 30. hét, ami szombaton fordul, de ez nem 100% / Tesó: még nincs / Kórház: SOTE II. / Baba: Árpi Kép

Szia Zsana! Nagyon aranyosak Vilmos képei. Kép Nem is tudtam, hogy a babneten is van fotóalbum lehetőség. Kép
csücsök

Tücsök
Nagyon ari Dóra
Kép.Ha tutti lányom lesz én is még a kórházba beakarom rakatni a fülbevalót.Nem piszkálja?

Egyébként mindenki írjon magáról mindent,engem minden érdekel,talán túl sok minden is!És képeket is szeretnék mindenkitől!Olyan jó nézegetni őket,meg a sok kis bukfencező babát.
Amit én vettem hasszorítósbugyi,nem valami extra szoros,mert majdnem jó lenne most is,ez agyon szorítani nem fog.

Zsana
Vilmos is nagyon édi.
Kép

Csücsök
Én is 5 kg körül tartok a hízásba és a 33. hétbe vagyok,eddig babóca minden adata szabvány volt én keveselltem kicsit a súlyát,de most hízlaltam magunkat,hétfőn kiderül mekkorát nőtt.
Uh:nekem mindig megnyugtató,ha láthatom pindúrt,én mindenhol azt olvastam semmi káros hatása nincs,de vannak itt kismamák akiknek megszületett a tökéletes babájuk és voltak a kötelezőn kívül is uh-án.Én a 20. héten voltam 4 d uh-án és olyan boldog voltam tőle,láttam a mindenét.

Köszönöm a teás válaszokat,ezek szerint azt is mindenki másképp issza.

Szerintem hétvégén egy csomó új babánk lesz
Kép,jön a front,finiselők hajrá!!!

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Igen, a Pestre indulást mi is elvetettük, bár úgy terveztük, hogy felköltözünk a Húgomékhoz, szóval nem várjuk meg a magzatvíz elfolyást, fájásokat. Most úgy tűnik, Körmendre megyünk, ott is van látogatási tilalom, de engedik a papás szülést Kép Hát nem egy négycsillagos szálloda színvonal, de a doki és a nővérek kedvesek voltak. A szombathelyi dokit azért sajnálom itthagyni, mert nagyon szimpi és finoman vizsgál, sose okozott fájdalmat. Holnap eldől, hogy Szombathelyen megoldható-e a papás szülés...
Tücsök, tényleg édes a kis fülbevalósKép Igen tudom, hogy a menstruációtól számolják, ezt az ultrahangos időpontot a doki mondta, gondolom a méretek alapján...

Eszter
(41)
wester2004

Tamesz, Ruzicsky, Zsana!
Köszi, ha nektek is ilyen fura volt, akkor én is bátran iszomKép

Tücsök!
Hát ez a baba egy igazi kiscicaKép

Zsu!Kép
Akkor most te mennyi idős is vagy? Mert csodálkoztam, hogy 37 hetesen miért akarsz annyira szülni, hisz a picinek lehet, hogy még jobb egy kicsit bent maradni, aztán láttam a táblázatban, hogy ott 38-nak vagy feltüntetve.

Zsana!
Vilmos is nagyon szép babaKép

Nekem igazándiból 2 aggályom van az "Anita" féle hasszorítós bugyival kapcsolatban(eredetileg én vetettem fel a témát). Az egyik ugyebár az ára, a másik pedig, hogy tkp ez bugyira bugyi,állíthatós oldallal, tehát hál Isten 1 elég lenne belőle, de éppen ezért a szellőzéstől tutira elzárja a nunát (már bocsánat)Kép. Na, mindegy, Angéla hátha pozitívan nyilatkozik az Otto-tól rendelhetőről.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Eszter!
Csak egy pesti kórházat tudnék javasolni, azt ahová én készülök menni. Aztán elvetettem magamban a dolgot, mert úgy hallottam, hogy azokat, akik csak úgy "beesnek" szülni, nem fogadják túl nagy örömmel. Rosszat meg nem akarok senkinek.

Tücsök!
valóban rosszul esik az embernek, ha nem reagálnak a többiek az írására. Ezt én is megéltem párszor. Azonban itt már olyan nagyon sokan vagyunk, hogy néha követni is nehéz az eseményekre. Én pl. egy csomószor hülyének érzem magam, mert csak megírom, hogy mi van velem, úgy, hogy közben azt gondolom, hogy ez csak nekem jó, és a kutyát nem érdekli...de önző módon mindig megírom.KépMint most...

Ma voltam a 40. heti CTG-n, ahol a babát piszkálni kellett, hogy mozogjon. Aztán persze a váróban nem akart megállni. A szülésznő rámhozta a frászt a kérdéseivel, hogy egyébként jól mozog-e. A dokim a VTG- eredményre semmi rosszat nem mondott, viszont megkérdezte, hogy a márc. 18-i dátum jól van-e megállapítva...mondtam neki, hogy nem én állapítottam meg..hanem ő. Mire közölte, hogy kisebbnek találja a gyereket, és nem öregszik a méhlepény. A hüvelyi vizsgálaton ráadásul kiderítette, hogy fél ujjnyira már nyitva van a méhszáj, és ha már úgyis arra járt, tágított rajta egy kicsit. Rettenetesen örültem, a Tescoban alig tudtam utána moccani.. Szóval a mai élményrengeteg után alig várom a szülést. Mostantól 2 naponta kell CTG-re járni.

Jaa...elképzelhető szerintetek, hogy két UH különbözőképpen mér? És hogy 1 hét alatt a BPD nem nő semmit? Annyira idegesítő..
És mégegy kérdés..emlékszem, hogy volt róla szó valahol, hogy a 2111 Cervix Score mit jelent..tudtok segíteni?

Köszi, Dalmi (39+5)
dalmi

Dalmi!

Nem leszek túl szakszerű, de a lényeg a 2111-ben, hogy a méhnyak, ami normál esetben 3 cm hosszú, az a te esetedben rövidült 1 cm-t, tehát most 2 cm, a többi szám meg a külső méhszáj meg nemtom mi, meg a belső méhszáj, az mind már kicsit (elméletileg 1 cm-re) nyitva van. Ha zárva lennének, akkor 000 lenne.

Remélem picit tudtam segíteniKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Rengeteget írtatok ma, nem is tudtam végigolvasni (időhiány miatt) csak a hozzám szóló írásokat.

Babus
Tegnap éjszaka elalvás után hasra tettem le a kis csaj és úgy aludt mint a bunda. Mondjuk reggelre telepisilte a pellust, aminek aztán az lett a követlezménye, hogy a köldoke jól átázott. Picit meg is ijjedtem, de gyorsan lefertőtlenítettem alkohollal és jól bepúderoztam.
Azt hiszem valami olyasmit mondott a védőnő, hogy amíg nem esik le a köldökcsonk, nem jó neki a hasonalvás. A kórházban határozottam ellenezték, viszont a nőgyógyászom és a szülésznőm támogatta. Úgyhogy ha hason akar aludni, ám legyen!

Szerintetek mikortól lehet kivinni a gyerkőcöt egy picit a levegőre?
Férjem azt mondja, amíg influenzajárvány van ne vigyük ki, de olyan jó idő volt ma is. Holnapra még melegebbet mondanak. arra gondoltam bepakoljuk a kocsiba és kimegyünk Veresegyházra a házhoz egy kicsit. Tudom, fokozatosan kell hozzászoktatni a levegőhöz, de nekem már olyan mehetnékem van.
Holnap jön a gyerekorvos, majd jól kifaggatom.

Emma
Dömötör Margit volt a szülésznőm, de az Etelkáról is csak jókat hallottam. Ha őt javasolta a dokit szerintem válaszd őt, tényleg nagyon rendes és kedves.
Bízzunk benne, hogy mire Te szülsz megszűnik ez a nagy felfordulás.
És egy jó tanács: menj nyugodtam kérdezősködni, inkább őket idegesítsd az állandó aggódásoddal, minthogy magadban dühöngj. És mindent kérdezz meg, hogy it miért kell.
Egyik nap elvitték a lányt, hogy vért vesznek tőle. Kérdem miért, az volt a válasz, hogy sárgaság miatt. Úgy voltam vele, hogy ha meg kell nézni hát legyen. Aztán egyszer csak beugrott, hogy azt mondták rá nem is sárga, akkor meg miért akarnak tőle vért venni. Gyorsan szaladok a gyerek után, erre kiderül, hogy fogalmuk se volt miért akarják megszúrni. Végül kiderítették, hogy az RH összeférhetetlenség miatt. Én negatív vagyok, de azt már az első 24 órában kszűrték, hogy a gyerek pozitív és megkaptam az anti-D-t, de hát hogy biztos az-e a vércsoportja vénásan le akartak tőle még venni egy kis vért. Akkor aztán kinyitottam a számat, hogy én ezt nem hagyom. A nő meg pampogott, hogy beszéljem meg a Nobilis fődokival. Tőle megkérdeztem, hogy mi értelme lenne, kiderült hogy szinte semmi, úgyhogy nem szúrták meg. De ha nem megyek akkor simán összeszúrkálják szegénykémet!
Azért ki lehet bírni azt a 4 napot! Kitartás!
(amúgy fürdőkádat nem hiszem hogy beengedik majd)

Timka
timka

Mukika!

Köszi a választ, ez elég bíztatóan hangzik. Bárcsak ilyen észrevétlenül nyílna a méhszájam végig...nem is vagyok telhetetlen.Kép

Dalmi
dalmi

Muki

Eredeti számítás szerint 37 betöltött hetem van, ma léptem a 38.-ba. Uh szerint egy héttel idősebb a csajszim. Tehát most már jöhetne, ha akarna. Március 30-ra vagyunk kiírva, és úgy látszik, Angéla táblázatszerkesztője úgy számol, hogy 40 hetes terhesség, 2 hét van vissza, tehát 38 hetes vagyok. Mindegy, úgysem az számít, hanem, hogy Ő hogy dönt. Remélem, a fronttal jön ő is, bár a Kútvölgyiben teltház lesz, szerintem a folyosókon is szülni fogunk.

Zsu
tothzsuzsi

Megjöttünk a reptérről, megérkeztek öcsémék, el voltak ájulva a pöttömünktől, a lányuknak nagyon tetszett, de kicsit zavarban volt, mert eddig ő volt a családban a legkisebb és ennek most vége. Sajnos mentek is tovább Egerbe, majd vasárnap megyünk és akkor lehet majd nyúzni!!!

Zsana,
Nagyon nagy fiú Vilmos, szerintem minden babán nagy az overál!!! A 18. kerület tényleg nincs messze, de még kicsit melegebbnek kell lennie a szabadtéri programhoz, viszont addig erősődrnek a most még nagyon picikék!!!

Dalmi,
neked is hajrá időszak van akkor, megy a drukk!!!

Timka,
nekünk a dokinéni 10 nap után engedte a levegőzést, de akkor még minuszok voltak és csak délben 0 fok körül vihettük ki, először 10 percre, majd minden nap kicsit tovább!! Szerintem jó ötlet kivinni veresegyházára, ott legalább nyugi van meg jó levegő, de a nappal vigyázzatok, mert mi tegnap kicsit megpirítottuk a gyereket, mert megáltunk trécselni egy párral és közben belesütött a nap a gyerek arcocskájába, de ma már 40-es naptejjel bekentem és úgy vittem sétálni!

A gyerkőc az előbb már nyűglődött, mondtam apának kicsit gépeznék még és bealudt rajta, olyan szépek így együtt!!!! SZép álmokat Mindenkinek, éjszakai etetőknek kitartás, nekem is!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Zsana, Gratula Vilmoshoz!Kép Azért jól lekőröztél, ahhoz képest, hogy egy napra voltunk kiírva, a Te babád már egy hetes, az enyém meg nagyon nem akarodzik még kijönni...sajna...

Dalmi, vagy aki tudja...
Azt hogy tudják megnézni, hogy a méhlepény milyen állapotban van?? Csak UH-val, vagy máshogy is?

Eszter,
Látom Te is túlhordós vagy, mint én, csak 1 nap a különbség...Hogy bírod amúgy lelkileg?
Én azért nem írtam múltkor kórházat, mert már azt hittem megszültél.
Egyébként én tudnám ajánlani a Szent Imre kórházat, esetleg a topikját is megnézheted, és a dokik, szülésznők 80%-a nagyon jó, és flexibilis, dehát persze mindenhol ki lehet fogni a nem szimpiket... Amúgy még én sem szültem ott, csak sok ismerősöm, meg a leírtak alapján tényleg sok a pozitívum...de persze, ha a közelben meg tudjátok oldani mégiscsak az a jobb...

Málnalevélteának én is a Fitopharmásat iszom, nincs vele semmi gond, bár nem is tett eddig túl sokat...

Ruz,
Kitartás, holnap vagy 40 ugye??
Látod még mi is itt vagyunk...

Jók legyetek
Csibe (40+3)

Kép

Kép
csibe26

Timka
Gréti és Fanni ugye egy napon születtek és nekünk a doktornéni mondta hogyha jó idő lesz irány a levegő, így Grétike már a hétvégén kint volt, szombaton 10 perc, vasárnap 20 perc, hétfőn fél óra, kedden már egy órát, ma meg már másfél órát volt kint. Mindig végialussza. De mindig vigyázok hogy tuti szélcsendes helyen legyen és se ne fázzon se ne legyen melege.. Igaz én könnyen beszélek itt kint vidéken kertes házban, csakkirakom a babakocsiba beállítom a sarokba ahol nem éri a szél a nagyobbikkal meg megyek homokzni sepregetni, vagy amit épp csinálni akar.
Így szerintem holnap ha rövid időre is de vidd ki nyugodtan Fannit, hisz már majdnem 2 hetes lesz.

Na gyorsan lezuhanyzok, alszik a csipet csapat, ilyen se nagyon volt még hogy mindkét gyermekem 10-kor már aludjon...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Csibe!
A dokim UH alapján szokta mondani, hogy mi van a lepényemmel.Kép Azt hiszem, hogy meszes foltokat kellene látnia az UH-n, ha öregedne a lepény. Mintha ezt olvastam volna valahol..

Tamesz!
Köszi a drukkot...A tegnapi vizsgálat után gondoltam megszülök a Tescoban, alig tudtam odébbvánszorogni. Néha még belenyilal a keresztcsontom bal oldalába, de mindig elmúlik. A kórházban egy csajszival beszélgettem, aki 9-ére volt kiírva. Szegényt még tegnap is hazaküldték, mondván, tük jó a CTG-je. Azt mondta, a kórházi dolgozók szerint manapság az a tendencia, hogy az anyák inkább tólhordják a babát, és kevesebb a koraszülés, mint korábban. ezen nagyon elcsodálkoztam, meg picit el is szontyolodtam. A kilenc hónap maga is baromi hosszú, na de ez a vége...kiidegelnek a rokonok. Napi 20 telefon, hogy szültem-e már, amivel azt feltételezik, hogy kihagynánk őket a tájékoztatásból.Gondolják, hogy nem ez életünk legnagyobb eseménye, amit világgá szeretnénk kürtölni? A végére annyira be fogok idegesedni, hogy azért se írok sms-t senkinek. Jól kiszúrok velük...Kép. Komolyan..anyóson a legborzasztóbb...megsimizem a pocakom, mire odaugrik, hogy fájásaim vannak-e. Hát..igen..a fejem sajog a hülyeségétől. Megbeszéltem a férjemmel, hogy mától akinek a rokona telefonál, az beszél vele, mert ezt a terhet egyedül nem cipelhetem.Kép

No..ezt kiadtam magamból.

Dalmi
(39+6)
dalmi

Dalmi,
jól esett?? Most jobb, hogy kidühöngted magad??
Hidd el mindenkit nyaggat és nyaggatott a környezete, én is nagyon rosszul viseltem, de egyszercsak megszűnik pár napra, met utána azért telefonálgatnak, hogy mizu? mekkora? van tejed? hasfájós? mikor lehet megnézni?.....
Szóval fel a fejjel, kitartás!!!!:-)))

Én ma megyek a gyökérkezelt fogamat betömetni a gyerekkel, mert nem tudom hová tenni, hát kíváncsi vagyok mit fog művelni. Utána benézünk az egyetemre, meglátogatjuk a rektorhelyettesem, aki életem legjobb főnöke, imádom, végigdruzkkolta velünk a terhességet, a két sikertelen után naponta hívott, hogy hogy vagyok.

Na megint magunkról írtam, bocsika!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Mellékelem a születéstörténetünket!
<!--attachment: Sz_let_st_rt_net-199136.doc*mime_msword.gif*application/msword*22.5**Sz%fclet%e9st%f6rt%e9net%2edoc --><center><pre>
Kép
Születéstörténet.doc (22.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

delfinke

Hú, nagyon beindult a topik a jóidôvel! Kép Megpróbálok én is reagálni mindenkinek, ha valakit kihagytam, elôre is bocsánat!

Tamesz, április második fele nekem megfelel. Kép Hacsak nem érzi TÚL jól magát odabent AncsaPancsa, mert akkor még az is lehet, hogy csak áprilisban bújik ki. Majd meglátjuk.

Babus, köszi a választ az anyaságival kapcsolatban!

Timurr, ugyan már válaszoltak páran a kérdésedre, de most én is fogok. Kép A málnalevélteát én eleinte mézzel citrommal ittam, de rájöttem, hogy ez elég durva mézmennyiséget jelent napi 1 liternél, így most már ízesítés nélkül iszom. Végül is így is ki lehet bírni.

Eveka, üdv újra közöttünk! Nem irigyellek a sebed miatt, de tényleg sokkal jobb lesz, ha kiveszik a varratokat. Onnan meg már pikkpakk meggyógyul! Kép

Tücsök és Zsana, örülök, hogy tudtatok felrakni képet, Dóra és Vilmos is nagyon szép baba, gratula hozzájuk!

Eszter, kórház ügyben én azért nem reagáltam, mert eddig magánrendelésre jártam, és magam sem ismertem azt a kórházat, ahol szülni fogok, csak hallomásból. Sokkal többet tudnának azok az anyukák mondani, akik már szültek. Mindenesetre kitartás, ne szontyolodj el, már nagyon a végén vagy, és a lényeg, hogy nemsokára babázol! Azért drukkolunk, hogy a közeletekben lévô valamelyik kórház jó legyen, bár nekem kicsit ijesztô lenne az utolsó pillanatban váltani egy teljesen ismeretlen helyre, orvosra stb.

Dalmi, simán lehet, hogy 2 uh különbözôen mér. Nekem ezt mondta is a dokim, mivel az övék pl alulbecsüli az értékeket picit. Az meg, hogy a BPD nem nô, attól is lehet, hogy pontatlanul mérték. Gondolj bele, itt mm-ekrôl van szó, annyit simán tévedhettek elôzô alkalommal fölfele, vagy a másodiknál lefele.

Raktam fel képeket a 99%-os készültéségu babaszobánkról, ha van kedvetek, nézzétek meg:
http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=4225&page=1

Nekem egyébként azt mondta a dokim, hogy általában a melegfront nem, a hideg annál inkább kihozza a babákat, úgy hogy a hétvégével lehet kalkulálni, akinek aktuális. Kép

Borbolya
(38+2)

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Delfinke, köszönjük a születéstörténetet!
Csibe, köszönöm a kórházajánlatot!
Megnéztem, én is Fitopharmás teát iszom, hát tény, hogy nem egy bizalomgerjesztő látvány, de eddig nem volt vele semmi gond.
Tamesz, kitartás a fogorvoshoz, együttérzésem, drukkolunk, hogy ne fájjon!
Dalmi és a Többiek: teljesen átérzem amit írtál! Nekem volt olyan napom, mikor senkivel sem voltam hajlandó beszélni, a férjemnek mondtam, hogy a családnak nyugodtan megmondhatja, hogy bocsi, Eszterke nyügös, senkivel sem akar beszélni, a Többieket meg kezelje le. Aztán persze amikor nem érdeklődtek, akkor meg az volt a bajom, hát nem vagyok egy könnyű eset..
Csibe, én most már nagyon rosszul viselem az utolsó pár napot, fizikailag is, de főleg lelkileg... Pláne, miután kitalálták, hogy nem 12-e a jó időpojnt, hanem március 9, ergo 41+1 naposak vagyunk. Az influenzajárvány miatti kórházlezárás sem hiányzott az életünkből.. Most jöttünk meg a szombathelyi kórházból, a dokim próbált beszélni a főorvossal, hogy engedélyezzék a papást szülést, de kategórikus nem volt a válasz. Kép Ráadásul a dokim is olyan fura volt, mondtuk, hogy ha nincs papás szülés, akkor sajnáljuk, de megyünk Körmendre. Ez láthatóan rosszul esett neki, Ő is mondta, hogy őszinte lesz, jobbnak tartja, ha Körmendre megyünk, mert a kórház és orvosváltás miatt érzi, hogy nem maximális a bizalom iránta. Én szeretem az egyenes beszédet, de ezt most nem érzem teljesen jogosnak, hiszen akkor kezdtünk el másik kórházat keresni amikor Ő éppen síelni volt: se doki, se apuci, a kettő kicsit sok lett volna.. Azon tényleg sokat agyaltam, hogy most mi lesz, ha már van dokim, de úgy éreztem fontosabb, hogy a Párom legyen velem a baba születésénél.
Most indulunk ki Körmendre, még próbálunk egyezkedni a dokival, hogy ha jó lesz az NST, akkor engedjen minket haza, de már teljes kórházi pakkal megyünk. Hát nem így képzeltem,nem akartam szülésindítást meg oxitocint, meg burokrepesztést és társait de most már nagyon várom, hogy a kezemben tarthassam a Picúrkámat Kép
wester2004

Halihó!

Tamesz!Kép
Nagyon jól esett panaszkodni!!
Jól megnyugtattál..Kép Ezek szerint most még örülhetek..Az a baj, hogy már nem érdeklődésnek fogom fel a kérdéseket, hanem macerálásnak. Mi lesz akkor, ha tényleg azzal nyaggatnak, hogy van-e mit ennie a kicsinek. Belegárgyulok már előre. Kép Szerencsére abban bízom, hogy olyan boldog szamár leszek, hogy fel sem veszem majd ezeket a dolgokat.
A fogászati kalandról mesélj majd!

Delfinke!
Olvastam a szüléstörténetedet. Gratulálok a fiadhoz!A toxémia nálam is fellépet, de várnyomáscsökkentővel kordában tartom. Nem volt a vizeletemben azóta fehérje..zt szeretném kérdezni, hogy emiatt született a baba császárral, vagy eredetileg is úgy volt, hogy császároznak?

Borbolya!
Neked is köszi a választ, megnyugodtam egy picit tőle. Na meg attól is, hogy a videokazin- amire felveszik a babit, meg az adatait- utánanéztem a dolgoknak. Az első UH-n 2600 grammra becsülték a gyereket 3 hete. 2 hete 2570-re a másik UH-n. Egy hete az első UH szerint 2870 gramm volt, a BPD, FL, AC mind mind nagyobb érték, mint a tegnapi UH-on, ahol a becsült súly így is, hogy a "kisebbet-kevesebbetmérőUH-on" voltunk 2970 gramm volt. Ami meg megint azt gondolom, hogy az én méreteimhez képest elég jó. Nem lehet mindenki 61 cm-es, mint a párom.Kép Óóó...szegény anyja..
No..elég már a hablatyból.

Dalmi
dalmi

Borbolya
Köszi a választ.KépNagyon szép a szoba és a pocakod is hatalmas,remélem az enyém is még nő,mindig ezen nyavajgok,pedig néha már ez a méret is igen kellemetlen tud lenni.

Ahogy itt írjátok,nem szeretném túlhordani a babát,szerintem tiszta ideg leszek a végére.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a jó szavakat, igazán jól esett.

Timurr!

Egyáltalán nem piszkálja a fülbevalóját, és szerintem nem is fogja mivel megszokja, hogy ott van a fülébe - de majd beszámolok ha történik valami -.

Angéla!

Az az igazság, hogy ez a fülbevaló az enyém volt kiskoromban és úgy döntöttem mikor terhes lettem - mindig is lányt szerettünk volna -, hogyha kislány lesz akkor nem veszünk neki másikat, hanem neki adom az enyémet. Szóval ezért van, hogy a mi generációk fülbevalója látható a kislányom fülébe. Egyébként nem is tudom, hogy lehet-e még ilyet kapni, mert amikor nézegettem a fülbevalókat sehol nem láttam ilyet.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Tamesz, Nadine

Köszi a hozzászólást, remélem a dokinéni is megerősít ebben ma és amíg jó idő van ki tudom vinni egy kicsit. Hétvégére megint rossz időt jósoltak (állítólag), úgyhogy az lehet hogy ugrott a veresegyházi kiruccanás.
Rendesen irigyellek benneteket, hogy jó levegőjű környezetben laktok. Én se problémáznék, ha már Veresegyházán lennénk, de az még 2-3 hónap!

Két napja iszom a Laktoherb teát és mintha a gyerkőcnek menne a hasa. Szerintem nagyon hígakat kakil és egy nap legalább 5-6-szor. Norális ez?
Onnan tudom, hogy nagyon híg, mert van úgy hogy tisztábatételkor lövi ki a dolgokat és látom az állagát. Elképzelhető, hogy a teától lenne?

A ti gyerkőceiteknek mikor esett le a köldöke? Fanni holnap lesz két hetes és még mindig fent van neki, de már nagyon nem bánnám ha szépen leesne és begyógyulna. Úgy szeret fürdeni, de így nem tudom rendesen belerakni a vízbe. Igazi kis halacska!

Wester
Drukkolok, hogy minden rendben legyen Körmenden. Szerintem jól döntöttél: inkább az apuci legyen melletted, mint az amúgy se túl megbízható doki! Sokat fog segíteni a férjed, meglásd.
Én is túlhordtam Fannit és volt oxitocin, burokrepesztés meg minden ami kell. Más élény így szülni, mert iszonyatosan gyorsan pörögnak az események, de hamar túl leszel majd rajta! Nagyon drukkolunk értetek!

Fénykép után sóvárgók: tegnap bővült a képtárunk, ha van kedvetek nézzétek meg:
http://kep.tar.hu/gergelyfanni

Timka
timka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?