Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Pocisimi: haptonomia néven tudományosan is leírták, hogy jót tesz a babának... A kispapák is tudják érzékelni a babát... Sasa szereti, hogy simizzük a pocimat, odafordul, aktivabb olyankor...
keményedés: Alvarez-féle fájások, a terhes méh jellegzetessége, egyes izomcsoportokra kiterjedő, rendszertelen összehúzódások. Az egyik legkorábbi terhességi jel... Régebben, mikor még nem voltak tesztek, UH, akkor a megnagyobbodott, felpuhult állományú, érintésre keményedő méh alapján állapították meg a terhességet.
A 6-7. hónaptól kezdve a babák hallanak!!! Zene, hangok (anya, apa hangja).
betsy
Vendég

Falina!

A Szent Imrében van relaxáció.
Az öreg Bálint tartja, akik járnak azt mondják nagyon jó.
Oldja a szüléssel kapcsolatos félelmeket is. Megtanít befelé figyelni, stb.
Olyan is mehet, aki nem Szent Imrés.
Nekem nagyon messze van, de ha jobb idő lesz, és kész lesz a kocsi, akkor lehet, hogy elmegyek egy pár alkalommal.
Teljesen ingyenes.

Kép
Kép
pipocska

mirci,
ha világos v. sötétbarna színű vagy piros vagy rózsaszín, akkor az orvost értesíteni kell.
én ugye sajnos már szakavatott barnázó vérző vagyok sajnos és nekem mindig "azonnal" be kellett mennem ellenőrzésre.
ha csak egy nagyon pici is a mennyiség, azt is komolyan kell venni, mint inkább figyelmen kívül hagyni.
falina
falina

Sziasztok lányok!
Olvaslak titeket csak a nagy fiamnak kedden kivettek a lábújjaiból szemölcsöket és hát őt ápolgatom ,ilyenkor látom hogy 8 éves mégis milyen kicsi még! Hát a hizáshoz én eddig 5 kg tartok,a kis fiamnál ilyenkor már 9kg tartottam,szerintem mindenki más alkat ezért nem lehet ősszehasonlítaní senkit!

Mircimama!
Én már jeleztem Haneenek ,hogy nennék a talira!
Azt szeretném kérdezni milyen méretek vannak mert nekem a kicsi 116-122,a nagy 146-152.Van ilyen is?

Mircimama!
Nem akkarlak megijeszteni nem tudom mennyire emlékszel nekem is volt itt a számom hivhatsz most is 789-1105,06-202038320.

rita77

Pipocska:
Ezentúl is mehetünk cukizni, csak legfelejebb majd feleannyi édességet vegyél, mint eddig Kép Azért ahogy elnéztem nem vagy szivbajos a sütik terén te sem Kép
Én holnap sütök almáspitét Kép Ha van kedved gyere át almáspitézni Kép Kép Kép hihi

Nekem is szokta mondani Ákos, hogy nőtt a combom, meg a fenekem, de természetesen (látva az arckifejezésemet) hamar megtanulta azt is, hogy ilyenkor gyorsan hozzá kell tenni: "De nekem igy tetszel!!" Ha ezt nem mondja, nagyon csúnyán tudok rá nézni, mivel szent meggyőződésem, hogy a terhesség sajna ezzel jár és ha megszakadok sem tudok ellene tenni. De nem is akarok.

Egyébként igy Stargatet nézegetve eszembe jutott, hogy vajon miért van az, hogy minden szakirodalom és minden orvos azt mondja, hogy az a normális, ha valaki 12-14 kilót hizik a terhesség alatt, de ehhez képest a kismamák 90%-a 15-20 kilóz hizik? Nem lehet, hogy mégsem az a normális? Kép

Falina:
Én ezeket a tüneteket mindenképpen elmondanám az orvosomnak, fogalmam sincs személy szerint, hogy mitől lehetnek. Biztosan közrejátszik nálad az is, hogy elől van a lepény és lejebb az egész.. de nekem ilyenek pl. nem voltak.. azt hiszem (kop kop) elmondhatom, hogy az én terhességem ilyen szempontból mérvadó, mert semmiféle rendellenes fájásom, görcsölésem, haskeményedésem nincs, sőt még a normális dolgokból is viszonylag kevés jut nekem (pl. folyásom kb. hetente egy napig van).
De addig is neked pihenés pihenés pihenés pihenés.

Viszont lányok! Rókica és mindenki!
Miért gondoltok mindig ilyenekre, hogy "mi történhet még a babával"? Lehet, hogy én azért is mertem korán vásárolni, mert soha (még a 10. hétben) sem jutott eszembe, hogy a babám meghalhat, elvetélhet, stb.. persze van rá esélyem, mint mindenkinek, de ez sosem lebegett a szemem előtt, mint tényező.
Nem mondom azt, hogy én nem félek ilyesmitől! Sőt, álmodtam is már ilyet, de azt hiszem sikeresen manifesztálom ezeket a félelmeket az álmaimban, amiket utána el is mondok mindig Ákosnak és igy megszbadulok a problémától viszonylagosan. Egy kis emberrel sokminden történhet a megszületése előtt, közben és után is, de erre nem lehet építeni.. Biztosan nagyon fájdalmas elveszíteni egy babát akárhány hetes terhes is az ember (és minél később, annál rosszabb), de nem szabad ezzel élni, feküdni, kelni.. A halvaszületések száma igen csekély, ugyanigy a rendellenességeké is, ráadásul ha egészségesek a szülők, akkor méginkább..
Erre építeni pedig, hogy valamit azért nem teszek, mert mi van ha még a baba meghal közben.. ne haragudjatok hogy ezt mondom, de nekem kicsit unszimpatikus hozzáállás.. Kérlek ne sértődjön meg ezen senki, ez csa kaz én véleményem, én máshogy látom a dolgokat biztos, mint sokan.. De biztos vagyok benne, hogy ez a sok kisbaba aki most növekszik szépen világra fog jönni és egészségesek lesznek és szépek! Láttalak titeket a találkán.. mindannyian egészséges és normális nők vagytok, legalább is ránézésre Kép Kép (leszámítva azt, hogy néhányan kicsit szőkék vagyunk néha Kép). Úgyhogy csak semmi negativkodás!
Természetesen én is tiszteletben tartom, ha valaki nem akar korán vásárolni, vagy csak x. hét után kezd el, mert ez mindenkinek szuverén joga, meg valaki babonás, valaki nem (én nem).

Na.. most nézem tovább az SG-t Kép

hanee (23+1)
hanee

mirci,
nekem sosem fáj előtte semmit, semmi görcs.
volt, hogy napi 1x, volt h. többször.
én olvastam is valahol - mielőtt még megijednél-, h. a vérzés és különböző formái a terhesség alatt nem normális, mindig komolyan kell venni. lehet hogy semmi gond, de lehet hogy vmi rossznak a kezdete. mindenesetre, ha nem komoly a dolog, vedd vissza a tempót, mert ez jel is lehet, hogy keveset pihensz.
f.
falina

Na, voltunk dokinál, és találkoztam is Hencivel! Kép

Minden rendben van, az összes kérdésemre válaszolt a doki, felkértem hivatalosan őt is meg a szülésznőt is, hogy ők legyenek velem a szülésnél. Elküldött AFP vizsgálatra, majd egy ultrahangra a 18. héten, ami ugye három hét múlva lesz. Próbálták megkeresni a baba szivhangját, de csak egy pillanatra sikerült, úgyhogy volt egy nyúlfarknyi ultrahang, épp hogy csak láttuk, hogy igen, ott a baba.

Sajnos azt mondta a doki, hogy reménytelen még ilyenkor azt nézegetni, hogy fiú-e vagy lány, de mi nem csüggedünk és megyünk a Praxisba mozizni. Ha lehet, jövő héten.

Az egyetlen némiképp aggasztó mozzanat, hogy mivel mondtam hogy néha megszédülök, megmérték a vérnyomásomat, ami eddig is alacsony volt... terhesség előtt 110/90, 12. héten 90/60-at mért a védőnő, ma pedig a rendelésen 84/51!!! Annyit tudott rá mondani, hogy igyak több kávét... :-/ Szóval nem csoda ha szédelgek. Lehet hogy ezek az érdekes majdnem-rosszulléteim ehhez kapcsolódnak? Talán kéne vennem otthonra is egy vérnyomásmérőt...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mircimama!
Ha teheted, hívd fel az orvosodat, beszélj vele! Inkább hamarabb tudjon rólad, mint később! Szorítok, h. semmi baj ne legyen!!!

Márti
csmarti

Hanee!
A kioktatós dolgokra én is úgy reagálok, mint Te. Volt is már sokszor probléma belőle, de akkor sem tudom magamban tartani és ha még rátesznek, akkor tényleg keményen visszaszólok.

Rókica!
Én nem értem ezt, felelőtlenségnek tartom, hogy vki nem foglalkozik a terhességével, nem vesz semmit, ráadásul orvos. De az, hogy orvosként nem veszi észre a nyákdugó távozását, hát erre inkább nem mondok semmit. Jól gondold meg, ha megfogadod vmilyen tanácsát.

Pipocska!
Biztos 13 kg az a 13 kg? Du-ra 2 kilóval is több szoktam lenni, mint reggel. De ne foglalkozz vele, érezd jól magad, ez a lényeg!

Wica!
Gratulálok a kislányhoz! Most már szt hiszem utólértük a fiúkat. Nem mintha fontos lenne. Lényeg, hogy egészségesek legyenek!

Falina!
Nem tudom, mi lehet, amit érzel, maradj ágyban, a doki holnap megmondja.
A Lelki köldökzsinórt én is olvastam, nekem nagyon tetszett. Ha Pesten élnék, biztosan kipróbálnám. Nem tudom, hogy szakember nélkül is ugyanúgy fel tudjuk e venni a kapcsolatot a babával, ezt csak akkor derül ki, ha kipróbálja az ember. Persze beszélgetek vele, hallgatunk zenét, énekelek neki, hintaszékben hintázunk, de olyan intenzív dolgokat, amiket a kismamák elmondanak a könyvben, nem érzek. Én is soknak tartom, amit kérnek érte, de azt hiszem, kipróbálnám.

Mirci!
Hívd fel az orvosod, ami nem odavaló az nem odavaló!

Éva

Kép
sygnum

Falina, Rita,
nagyon köszönöm a biztató szavakat!

Rita,
Neked külön köszönöm, hogy vetted a fáradságot és felhívtál!!! Kép Nagyon-nagyon jól esett!!! Kép Kép
Szerdára van időpontom a Dokinál és aznap megyek UH-ra is (ez nem egy helyen, nem egy emberrel történik). Holnap reggel felhívom a Dokit és beszámolok erről. Arra gondoltam estére beteszek egy betétet, és meglátom mit mutat...

Rita,
ruhaméretről jóval fejjebb írtam, hogy 56-164-ig tud hozni a Barátnőm. Tehát meg lehet beszélni, hogy mekkorákra van szükség a talin.

Mirci
mircimama

Sziasztok ismét Kép

Márti:
hanee(kukac)nemetdog.hu. Könnyü megjegyezni, mert hanee vagyok és németdogos.. Kép
A párásítással kapcsolatban nem értünk egyet az orvosoddal. Én panelban nőttem fel. Soha nem találkoztam még olyan panellakással, ahol bepenészedett volna a fal, vagy elszaporodtak volna gombák, vagy vizes lett volna bármi a párától. Az ellenkezőjével viszont igen. A Beton magába szív minden vizet, nedvességet és szépen kiszárad. Nem tudom betonoztatok-e már valaha, de ha igen, akkor tudjátok, hogy pl. a betont locsolni is kell amíg szárad épp azért, mert nagyon száraz anyaggá válik és minden nedvességet elnyel. Az orvosod valószínüleg nem lakott panellakásban, vagy téves információi lehetnek (nem mondom azt, hogy nem ért hozzá, csak nem értek vele egyet ebben) szerintem. Ha valami bepenészedhet, az a régi téglából készült bérházak fala. Természetesen nem kizárható egy panellakásnál is bizonyos mértékben ilyesmi: pl. a fürdőszobában, vagy a konyhában, ahol vizesblokkok vannak. Ha a vakolat vagy tapéta mögött elázik a fal, az bizony bepenészedhet. De nem a szoba.. ott semmilyen vizes dolog nem fut a falban.. Szóval szerintem a panellakás az, ahol kimondottan jó a párásító (főleg télen, amikor a távfűtés mégjobban kiszárítja a levegőt).
Azzal egyetértek, hogy a beton nem szellőzik, de a párásítótól nem is lesz penészes Kép
Remélem nem bizonytalanítottalak el, vagy ilyesmi, csak én ezt így tudom.. és nem állom meg úgysem, hogy leirjam Kép Kép

Betsy:
Én úgy tudom, hogy a babák már a 16. héttől kezdve hallanak, és a 22-24. hétben válik tökéletessé a hallásuk. De a hangokra már korábban is reagálnak. Vagy rosszul tudom?

Rokica:
Röhögni fogsz, de egy barátnőm anyukájának az orvos FELIRTA a kávét, amikor terhes volt. Vannak nők, akiknek még alacsonyabb lesz ilyenkor: erre egyszerü a magyarázat, úgy tudom a megnövekedett vér-folyadék-ellátástól van a szervezetben.. Mármint hogy több vért, folyadékot egyebet pumpál a szív ilyenkor.. Én is hajlamos vagyok alacsony vérnyomásra, de érdekes módon nekem folyamatosan 110/70-80 körül mozog Kép

A lelki köldökzsinórról:
Szerintem ez a dolog szép és jó, csak drága.. Nekem ez egy picikét.. hogyismondjam.. túlzásnak tűnik Kép A kapcsolatot fel lehet venni a babával enélkül is, persze nem látványos és nem egetrengető, de hát könyörgöm, a terhesség csak 9 hónap (ebből kb. 4-5 hónapon át tudunk a babával kommunikálni), viszont ha szerencsénk van, utána még vagy 60 évet kommunikálhatunk.. és az igazi anya-gyermeke kapcsolat a szülés közben-után alakul ki úgyis.. én igy gondolom Kép De persze azért jó érzés most is, hogy reagál a baba a külső dolgokra Kép

Mircimama:
Nagyon remélem, hogy semmi baj nincs! Értesíts minket, hogy mi volt a dokival!
Engem 62-es és 68-as ruhák érdekelnek a talin! Ezt már veheted is előjegyzésnek Kép 56-ost nem veszek többet, kifolyik a szekrényből Kép Kép

na jóéjt mindenkinek Kép

hanee (23+1)

Wica:
Bár a Csenge név nekem személy szerint nem tetszik, a Virág név szerintem tök jó Kép Meg különben is, a ti dolgotok eldönteni, nem másé! Kép
hanee

Mircimama!
Ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj!

Lányok!
Hallotátok, hogy jövöhéten jön a tavasz? Tessék mindenkinek pihenni, hogy néha becsusszhason egy szigetes üldögéls vagy hasonló, ha itt a jó idő!
Na mindenkinek jó éjszakát!
Én nem tudom de estére annyira megfájdul a hátam meg a derekam, hogy azt el se tudom mondani!

Giggancs (25+4)
giggancs

Sziasztok Lányok!

Kezdem a fényképekkel:
Nem láttam, valaki feltette-e már, de én már nagyon kíváncsi vagyok rájuk.

Kismamaruha:
Tündérke! Bocs, én is Tóth Györgynét tudom, javasoltam is többször itt a fórumon. Nagyon olcsó és vannak egész jó cuccok is. Amit és ruhavásárlás ügyben bánok: kizárólag olyan nadrágokat vettem, amilyeneket nem tudok levenni, ha kardigán vagy kabát van rajtamKép

Márti!
Tényleg nagyon kedves és aranyos vagy. Szurkolok nektek és köszönjük mi is, hogy szorítasz.
Ami nem jó hír, hogy két napig nem aludtam egész éjjel szemhunyásnyit sem, mert keményedett a pocakom és a gyerekek gombócot csináltak magukból majd nekinyomták magukat a méh falának és nem mozdultak onnan. Ez meglehetősen kényelmetlen és fájdalmas, és most már kezdek aggódni a keményedések miatt. Remélem, nem lesz semmi gondunk szerdáig, ugyanis akkor van randink a dokimmak. Viszont millió kérdés merült már fel bennem a szüléssel kapcsolatban is, amit nem beszéltünk meg, és gondolom, az állandó feszültség sem tesz jót.
Amúgy most teljesen össze vagyok zavarodva mozgásügyileg, mert nem tudom, hogy melyik gyerekem hogyan fexik, és nem tudom, hogy mikor ki mozog. Így halálra aggódom magam, hogy a kicsi fiam nem mozog, esetleg elnyomja a kislány, aki nagyon aktív és szerintem egy örökmozgó kis boszorka lesz.
Anyum jön jövő héten segíteni, ugyanis szeretnénk kifesteni az egész lakást mielőtt a babák megjönnek. Hát, nem mondom, attól is tartok, hogy elkezdi osztogatni a parancsokat, mert megszokta, hogy ő a főnök.

Aztán:
Párásító ügyben én is úgy tudom, hogy nyáron semmi szükség rá, hiszen elég párás a levegő.

Vásárlás:
Én sem akartam vásárolni a harmadik harmadig, de nagyon örülök, hogy a 230. hét környékén belelendültünk a vásárlásba, mert így majdnem mindenünk megvan, ami a babáknak kell, és nem kell futkározni a meglehetősen terhes pocakommal.

Mircimama!
Én is állandóan aggódom valami miatt, de ha gyanús színű folyásom lenne (úgy értem a pirosnak vagy a barnának bármiféle árnylata), rögtön összecsomagolnám a kórházi cuccomat és felhívnám a dokim.

No, most ennyit, mert kicsit hosszú lettem.

Annamari
27+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,
Köszönöm Mindenkinek a kedves bíztatást. Azóta sem volt semmi, de sikerült olyan éjszakát "kreálnom" magamnak, amit senkinek nem kívánok. Egész éjszaka forgolódtam és mindenfellelhető rosszat álmodtam Zsebivel kapcsolatban, amit inkább nem is részleteznék Nektek. Még az este kérdezte a Párom, hogy ha most születne, milyen esélyei lennének. Mondtam, hogy elég necces lenne, mert pont most vagyok az éretlen-koraszülött határon. Leginkább idegrendszeri és légzési problémák lennének, tehát még legalább 8 hétig pocakban kéne maradnia...
Egyébként nem érzem, hogy baj lenne, csak hát többen írtátok ezt a problémát, bár Mindenkinek az első időszakban volt jellemző. 10-kor tudok beszélni a Dokimmal, majd beszámolok.

Köszönöm mégegyszer: Mirci
mircimama

Mircimama!
Már vártam a jelentkezésed!
Nagyon örülök hogy azóta nem volt semmi!
Várom,hogy a doki mit mond majd!
Puszi:Rita

rita77

Pipocs, Móni, és még aki reagált...

Köszönöm szépen a bátoritást, akkor én is mennék a bababörzére, már csak a találkozás kedvéért is. Kép

Vérnyomás:
Tud valaki valamilyen trükköt a kávén kivül hogy felnyomjam a vérnyomásomat? Nem szeretem annyira a kávét, már a fekete teától is kezd egy kicsit csömöröm lenni. Nincs más? Csokit meg hasonló édességet nem nagyon kivánom...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee:

Őszintén szólva, nekem is csak azért fordult meg a fejemben mert olvastam itt mások történetét, hogy hanyadszorra sikerült csak terhesnek maradni... plusz amikor Karácsony előtt egy nappal megtudtam hogy terhes vagyok, és Karácsony napján tudattuk a családdal, volt aki úgy reagált, hogy még korai volt széthirdetni, mert ilyen korai terhességnél 20-24% az esély, hogy nem marad meg. Ez is bogarat ültetett a fülembe.

Ez valóban nem volt szép dolog attól a személytől, de családom mentségére legyen mondva, hogy mindenki nagyon örült a terhességemnek, szerintem ő is csak figyelmeztetni akart. Mindenesetre a húgom volt a legaranyosabb, ő fogta magát is sirva fakadt. :-D Olyan megható volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hizás:

Párom tegnap elásta magát, elvesztette azokat a jó pontokat amiket a fenekem keresésével szerzett magának... Ugyanis bejött értem a munkahelyemre, és odasúgta a fülembe, hogy terhesnek nézek ki. Mondom, mit ért ez alatt, azt mondja, hát mintha vizesednék és megfogta a csuklómat gondolom azért hogy érzékeltesse, szerinte meg van dagadva. Ez meg már micsoda dolog??? Szerintem nem is vagyok megdagadva :P Hizni még mindig csak másfél kilót hiztam, jó hogy nem voltam vékony azelőtt se, na de mégis! Ennyi esze már lehetne egy 36 éves férfiembernek, hogy nőnek olyat nem mond, hogy fel van puffadva!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok,

tegnap Rubint Réka kismamatorna kazettájának hajkurászásával töltöttem a napot (állítólag nagyon jó és ki sem kell mozdulni itthonról, hogy kicsit megmozgassam a tagjaimat:-), de annyira népszerű, hogy egyelőre nem kaptam...:-(

Johanna,

én csak nyaranta idegenvezettem, még egyetemi éveim alatt. Utána, amikor elhelyezkedtem ebben az idegenforgalmi alapítványi fenntartású középiskolában, felkértek arra, hogy Budapest városnézés gyakorlatot tartsak német nyelven. Nem volt rossz, de a nyelvet sokkal inkább szeretem tanítani!!! Az iskola neve "VIK" és a VII. kerületben található.
Most azért jól esik egy kis pihi, 8 év tanítás kicsit kikezdi az ember idegeit:-)Ne értsd félre, imádom amit csinálok, de most már elfáradtam....

Hanee,

köszi a telefonszámot, fel fogom hívni az általad ajánott dokit!!!

e
erkaberka

A Dokival még nem tudtam beszélni, csak az asszisztenssel, aki pont vonalban volt a Dokival (még nincs a rendelőben) és nem hallgatott végig, csak odáig, hogy tegnap barnafolyásom volt, amit a Dokinak már úgy adott tovbb, hogy barnafolyásom VAN. Ezt pont hallottam a telefonban. Persze erre behívatott a Doki. Mire megint az asszisztenssel tudtam beszélni, a Doki már letette a másik telefont. Közöltem acsajszival, hogy nincs folyásom, ez egyszeri alkalom volt tegnap délután. Semmim nem fáj, nem keményedik és Zsebi rendületlenül mocorog. Így abban maradtunk, hogy 11 után telefonálok, és akkor a Dokival személyesen meg tudom majd beszélni, hogy mi legyen. Így torzul a pletyka... Talán nem ártott volna, ha végig hallgat, mielőtt a Dokinak beszámol! Kép

Mirci
mircimama

Falina!

Nekem is volt ilyen érzésem, szerintem azért van, mert mi a sok fekvéstől nem érzékeljük a méh/baba növekedését, így amikor felkelsz, akkor sokkal inkább érzékeled a változást, mert hirtelen elkezd minden húzódni, érzed, hogy igenis már egy nehéz labda húzza a pocidat lefele. Mikor 6 hét után először indultam el a mosdónál nagyobb távolságra, akkor 5 perc után fájt a hátam, a csípőm, és úgy éreztem, hogy mázsás súllyal nyomódik neki a méhszájamnak a gyerek. (az más kérdés, hogy nekem tényleg meg is rövidült már a méhszájam..) Nyugi, a doki majd jól megkukkol és megnyugtat.

Mircimama! Mit mondott a doki???? Egy csúnyább hüvelyfetőzéstől is lehet barnázni, de azt is el kell kezdeni gyorsan kezelni.

Ma elment a párom síelni, csak kedden jön vissza. Remélem egyben lesz még, utoljára vagy 15 éve próbálta, igaz, akkor nagy spíler volt állítólag. Évek óta nem töltöttem nélküle egy éjszakánál többet Kép.
A család beosztotta magát, hogy ki mikor jön át szórakoztatni, de félek, hogy az agyamra fognak menni, mostanában elég nyűgös vagyok.

mzx-Móni (23+5)

Kép

Kép
mzx

Hanee!
Köszi, hogy felirtál a találkára de légyszi nekem két helyet irjatok a nevem mellé. Csak azért, mert én addigra akkora leszek, hogy két ember helyét fogom elfoglalni!KépKépKép
Tegnap este volt is a párommal egy kis affér emiatt a fránya hizás miatt. Azt mondta, hogy egyek nyugodtan és ne kinozzam magam feleslegesen. Erre én rögtön mondtam, hogy nem is fogok koplalni meg kinlodni, és folytattam volna tovább, de közbe vágott. Hogy persze egyek csak nyugodtan aztán majd 110 kilo leszek de nem baj. Erre persze könnyes lett a szemem, ezt meglátta és rögtön veszekedni kezdett. Fogtam magam és ott hagytam. Felmentem lefeküdni. Persze jött is utánam hogy ö csak azért aggodik mert hogy multkor az orvos is azt mondta hogy 15 kilo a max, ami még egészséges. Persze nem várta meg hogy befejezzem amit elkezdtem, hogy nem vonok el magamtol senmmit, de azért megprobálok oda figyelni hogy pl. öt ora után ne nagyon egyek, probálok kevesebb édességet enni. De hát ö ezt már nem várta meg. És amikor mondtam hogy mit van ugy oda a mostani 10 kilomtol amikor a Gigivel 28-at hiztam, akkor azt mondta hogy az a hülye orvos meg mit magyarázz akkor. Na aztán amikor ujra ecseteltem hogy az a 28 másfél év alatt lement két kilo kivételével akkor már teljessen megnyugodott. Onnan alapozta a dolgokat, hogy mostanában elég sokat panaszkodom neki este amikor haza ér, hogy fáj a hátam meg a derekam, pedig nem szokot panaszkodni hallani. De végül is békében aludtunk el és reggel még reggelit is kaptam!Más
Még elalvás elött olyatt nevettünk hogy a könnyünk is potyogott. A Gigi álmodott valamit és nagyon sokat beszélt meg hangosan kacagott. Olyan aranyos volt hogy majd meg zabáltuk. Még nem hallottam álmában bezélni, és reggel mondta hogy milyen zépet álmodott.
Na nem untatlak tovább benneteket. Puszi

Giggancs (25+5)
giggancs

Mirci, most látom, egyszerre írtunk. Szerintem inkább menj be hozzá, mert ha megint rákezded a négy nap alatt, akkor meg bánni fogod, hogy nem nézett meg. De nehogy tömegközlekedj, az ilyenkor betesz!

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Sikerült egy-két képet feltenni a babócáról. Színes képet nem kértünk, így csak fekete-fehér és nem túl jó minőség, de szerintem aranyos pofija van (már ahol nem takarja el teljesen). Bár én az Anyja vagyok, és elfogult Kép

Johanna!

Azt hiszem te kérdeztél a munkával kapcsolatban, hát őszintén szólva én sem tudom, hogy bírom 9-18-ig, illetve már egyre kevésbé bírom. Alíg bírok felkelni reggel. De sok a munka, így gyorsan elmegy a nap. Viszont este tanulni már végképp nincs erőm. Na mindegy, nincs sok hátra, szerencsére!!

Mxz!
A felkészítőre majd áprilistól járni fogok, és majd akkor megbeszéljük, hogy tudsz-e jönni. Ha nem, majd jegyzetelek, mindenről beszámolok!!

Pipocska!

Beírnád a táblázatba, hogy lányunk lesz és a névhez Csenge vagy Virág. (ez itt most a nagy kérdés).

Wica
26+4
wica

Sziasztok!

Mircimama :
remélem minden ok lesz, és nincs semmi baj. Kép
Én is barnáztam anno, összeszedtem egy elég csúnya gombát és attól.....Kép(
Most pontosan hol is tartasz?

Hajni
Vendég

MircimamaKép
szerintem is menj el a dokihoz nézesd meg magad. A 4 nap ilyenkor hosszú idő és ugye nem akarsz magadnak még egy rossz éjszakát?

Rokica, Giggancs,
Nálunk pont fordítva vanKép Egyszer mondtam a páromnak, hogy nézd meg mekkora a fenekem, meg a hasam és hogy olyan vagyok mint egy bálna, erre ő, ez igy természetes ne aggódjak már miatta, és igy is vékonyabb vagyok mint az ikrem. KépKépKép Azóta mindketten hanyagoljuk ezt a témát, részünről le van zárva.

GiggancsKép
TAVASZ, TAVASZ, TAVASZ. Nálunk a kertben ilyenkor kb 100-150 db tulipán nyilik egyszerre. IMÁDOMMMMM...., de sajnos még a hóvirágaimat sem láttam eddig a nagy hó alatt (mert még nem olvadt el! mint pesten)

WicaKép
megsasoltam kismanódat, tényleg nagyon ariKép Gratula.

MircimamaKép
Engem érdekel a börzére az 56-62-es méretű nyári ruha és a 104-110-es méretű nyári-őszi is kisfiúknak.

Pusszancs mindenkinek
MJ-Móni ma pont 22
mj__móni

Móni, te csak ne beszélj, rajtad 21 hetesen sem látszott, hogy terhes vagy!!! Micsoda igazságtalanság! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

ErkaberkaKép
Rubint Rékát csak akkor vegyél, ha nagyon jó formában vagy! Nagyon "durva" a terhestornája.

Itt a babaneten többen megvették, egyszer megnézték és kipróbálták, birták max 5 percig és másikat vettek helyette, egy sokkal kimélőbbet ami jó 10-15 éves, és egy nő sipitozik rajta (cimet nem tudok).

Javaslom, hogy kérdezz rá a már megszült kismamáknál, mondjuk a 2004-es topikosoktól, vagy a 2005-ös topikosoktól, hogy nincs e eladó kazijuk.

Üdv,
MJ-Móni 22+0
mj__móni

Sziasztok!

Erkaberka!
Nem ismerem Rubint Réka kazettáját, de a kolleganőm (gyógytornász) megvette és azt mondta nem jó. Hogy miért nem, azt már nem tudom.

Giggancs!
Mostanában mi is összekapunk kis hülyeségeken. Azt hiszem, vhogy a párom is érzékenyebb mostanában. Olvastam már róla, hogy az apákban is lejátszódnak hormonális változások. Hátha majd a napsütés ezen is segít.
Pajzsmirigy eredményeid vannak már?

Mirci!
Remélem nincsen gond, szorítok Nektek!

Wica!
Nekem a Csenge tetszik jobban, de ezt ti döntsétek el.
Megnéztem a képeket, nagyon édi pofi!

Éva

Kép
sygnum

Szép jó reggelt Kép

Most keltem fel Kép
Igaz éjszaka nem sokat aludtam kispapi jóvoltából Kép

Giggancs:
Mostmár ajánlom neki, hogy jöjjön (mármint a tavasznak), mert kb. 2 hónapja szeretném lemosni az automat és ehhez jó idő kell (merthogy én nem viszem ezrekért mosóba, hanem sk csinálom nagynéniméknél a kertben). Már úgy néz ki szegény Ubul (igy hivják őt), mint valami szarcsimbók.. tele van madárkakival meg sárral, meg egyébbel.
Meg egyébként is jól esne már kabát nélkül rohangálni kicsit anélkül, hogy a kezem ráfagyna a zsebemre Kép

Bannamari:
Ha jön anyukád parancsokat osztogatni, most semmiképp se fogadd el őket, hanem pihenj! A Festés egyébként sem kismamáknak való, mi lerendeztük a lakás festését amikor még 7-9 hetes terhes voltam.
Rád vásárlás ügyben méginkább vonatkozik, hogy nagyon nem szabad húzni szerintem, mert sokkal nagyobb / lesz / a pocid, mint a mi pociaink egy babával.. és nehezebb is.

Rokica:
Csakis orvosi javallatra! Lehet kapni koffein tablettát is. De szerintem beszéld meg a dokiddal.. vagy még ott van a RedBull, de abban meg tuarin van.. nem biztos, hogy drogozni kéne pocakosan Kép Kép
Szerintem azért a családodtól ez nem volt szép, hogy igy reagáltak. Nem orvosok véletlenül? (most bocs hogy ilyet kérdezek Kép )
Nem csoda, ha ez van az agyadban, hiszen amit a család mond az meghatározó tud lenni nagyon.
Én bizony elmondtam a családomnak a 6. héten, amikor megtudtam (később kiderült, hogy az a 7. volt), illetve anyukámnak csak a 7. (8.) héten. Meg is sértődött, hogy miért nem ő volt az első aki megtudta Kép Kép Dehát személyesen akartam elmondani és akkor még sokat dolgoztam, nem tudtam hozzá átmenni bármikor. Lényeg a lényeg, nálunk sem fogadták teljes szkepticizmus nélkül a dolgot! Leginkább azért, mert
a) nem vagyok férjnél és Ákossal nem ismerjük egymást régóta
b) 23 éves vagyok és a családom szerint még legalább 7 évet várnom kellett volna ezzel
c) meg voltak róla győződve eleinte, hogy elrontom az életemet azzal, ha megtartom a babát (micsoda hülyeség nem?).
De! Egy pillanatra sem jutott eszükbe, hogy vele lehet valami rossz, és amikor belenyugodtak a helyzetbe (pár hét múlva), akkor már mindenki teljes csodálattal és odaaadással volt a dolog iránt. Azért anyunak még egyszer az orra alá fogom dörgölni ha megszületett (szemétségből), hogy "tessék, itt az unokád, akire azt mondtad, hogy megbánom ha megtartom".. remélem elbőgi majd magát, hogy ilyet mondott nekem!
Lehet, hogy bosszúálló vagyok, de én már akkor is teljes jogú emberként tekintettem a babámra, amikor még csak pár sejtből állt szegénykém és nem volt se keze se lába. Számomra ez olyan fülsértő volt, mintha azt mondták volna, hogy utálják a gyerekemet, vagy nem is tudom.
Természetesen totál megváltozott a helyzet, főleg mostanában. Unokatesóm volt a legkitartóbb, ő még a születésnapomon (nov. 29.) is felhívott engem és megkérdezte, hogy "biztos nem gondolod meg magamat?".
Hu nem is tudom miért irtam ezt le, csak már kiszőrösödött és kimászott magától Kép Bocsi ha untattam valakit vele Kép

Szerintem amúgy párod csak jót akart (csak a férfiakból néha hiányzik az érzék ahhoz, hogy ne bántsanak meg azzal, ahogy közlik!). Párom is szokott célozgatni azokra a dolgokra, amiket észrevesz és számára furcsák, vagy aggódik miattuk: Tegnap pl. fejjhangon sikitotta, hogy "uristen, mennyit eszel még? AKkora leszel mint egy ház".. életemet csupa jó szándék vezérelte, azt szerette volna közölni, hogy aggódik értem, nehogy annyit egyek, hogy sokat hizzak, ami nem jó a gerincemnek (az alakom problémáján már sikerült túltennem magamat).. csak ezt úgy férfi módjára tette, nem haragszom érte, de sikitva fennhangon ugyanolyan hangnemben közöltem, hogy "leszarom megkkora leszek, éhes vagyok". Kép Kép

Erkaberka:
A Rubint Réka kaziról én személy szerint lebeszélnélek.. még egy nem terhes nőnek is elég kemény, és nem biztos hogy igy a harmadik harmad felé közeledve az a legjobb módja a testmozgásnak.
Neked meg a hátfájásoddal FŐLEG NEM KÉNE!!!
Erről jut eszembe, én tegnap hivtam fel a rendelőt, a dokim szabadságon van ezen a héten, én jövő hét kedden fogok odatelefonálni. Mivel az asszisztens csak április közepére tudna időpontot adni, és azt én nem birom kivárni, én vele fogok beszélni, úgyhogy neked is ezt tanácsolom: Kedd reggeltől keresd őt azon a számon amit megadtam. Lehet, hogy sok idő amig felveszik a telefont egyébként. Mondd el nyugodtan a nőnek, hogy még nem voltál nála, de szeretnél vele megbeszélni egy korábbi időpontot, mert egyrészt kismama vagy (ilyenkor soron kivül behivnának egyébként is), másrészt neked ez a problémád, és ez kiujult és fáj. Akkor biztosan adni fogja a dokit neked. Én is ugyanezzel probálkozom és akkor van esélyem, hogy bejussak két héten belül Kép A magánrendelése drága, 10.000 Ft / alkalom, azt igy nem ajánlom, ha nem vagy gazdag (egyébként gerincorvos tarifában ez a doki még olcsó Kép)

Giggancs:
Megnyugtatlan a súlyprobléma nem csak nálatok van terítéken. Igaz Ákos teljesen jól kezeli a dolgokat, rendkívüli odafigyeléssel, hogy nehogy megbántson, ráadásul úgy veszem rajta észre, hogy tényleg tetszem így neki. De ezek a "parák", főleg bennünk alakulnak ki, mert a párjaink inkább az egészségünk miatt aggódnak, nem a kinézetért. Csak valamelyik nem ül le ezt elmagyarázni. Ákos megtette, ezért megértettem.. elmagyarázta, hogy neki nem ezzel van a baja, mert tudja, hogy a terhesség ezzel jár, bár számára új és fura, de el tudja fogadni. És azt is tudja, hogy le fogom adni utána, márcsak saját hiúságomból is, mert utálok kövér lenni. Mondjuk azért az jólesett, amikor azt mondta valamelyik este, hogy gyönyörű vagyok. Szerintem soha életemben nem kaptam ilyen bókot senkitől, de tényleg Kép Ahogy mondta!
Szóval fel a fejjel, tudom, hogy párod látott már igy, de a terhesség meghülyiti a férfiakat is kicsit Kép A fontos, hogy magadban tudd, hogy ő jót akar és nem bántani akar téged.
Viszont arra emlékszem, hogy egyszer a torkomnak ugrott, hogy fejezzem már be, hogy bálna vagyok, mit foglalkozok magammal annyit.. Kép Kép

hanee (23+2)

Hátfájósok!
Gyógytorna!!!!
Az tutira beválik Kép Erősíti a hátizmokat Kép
Tartsunk ilyet? Szivesen levezetem, már lassan profi gyógytorna-végző leszek Kép Vagy esetleg van köztünk gyógytornász?Kép Az mégjobb lenne Kép
hanee

Mj_móni és Sygum!

Köszönjük szépen, most nagyon büszke Mami vagyok Kép Kép
wica

Sziasztok Lányok!

Mircimama!

Remélem nem találsz több oda nem illő foltot!!!

Én rájöttem, hogy amit néha látok, olyan erősebb sárga, az vízelet... Kép
Ez se jó, de jobb, mintha barnáznék. Nektek nincs vizelettartási problémátok?
Nekem régebben is volt már, szülés után, de nem túl gyakran. Ajánlott intimtornát az orvos, amit néha csinálgattam. Viszont most elég keményen előjött ez a problémám, szinte minden tüsszentésnél pl., meg úgy látom, hogy talán picit szivárog is. Jövő héten ezt elmondom a dokinak, mert nagyon nem jó! Ezt a tornát remélem terhesen is lehet csinálni, meg abban bízom, hogy elég is ennyi, hogy helyrejöjjön a probléma.

A talis képeket próbáltam feltenni, de itthon egyszerüen nem megy. Jövő héten megprobálom a melóhelyemen, mert ott nem ez a fajta net megy, mint itthon. Ez iszonyatosan lassú, meg a gépem is.
Az áprilisi bőrzés talira én is mennék.
Majd írok mailt, de nem megy a free...
Engem a 134-140es (kb) fiú cuccok érdekelnének, meg persze a 62 körüliek. Kép

Hanee! Kép

Hagymaleves..hhmmm! Én imádom! Viszont pár napja ettem, és nagyon rosszul voltam tőle. Szóval nem vagyunk egyformák.

A vásárlással kapcsolatban egyetértek Veled, de persze mindenkinek szíve joga eldönteni mikor fog bele. Az én párom is azt mondta, amikor a tizenakárhányadik héten félve vettem meg pár törcsit, meg kifogót, hogy higyjem el, nem ezen múlik. Azóta apránként veszünk ezt-azt, de picit mindig izgulok, de egyre kevésbé. Kép Szoktam én is marhaságokat álmodni, és tényleg jót tesz, ha utána elmondom a Páromnak, mert csak így tudom kitörölni az idióta gondolataimat.

Ja tényleg, Lányok!

Tegnapelött voltam az Auchanban, és nagyon édes babaruhák voltak, olcsón. Vettem egy nyári,vékony, ujjatlan hálózsákot, egy bodyt, egy kis sapit. Tudom mindig vannak ezeken a helyeken olcsó babaruhák, de sajnos eddig nem sikerült olyat találnom, ami minőség is valamennyire. De most volt sok szép, és nem rossz anyagból.

Wica! Kép

Gratulálok a Kislányodhoz!!!
Aranyos lehet ez a telepátiás beszélgetés, amit Apukája csinál a Babátokkal! Kép

Rokica! Kép
Szabi hasfájós volt, és én az édeskömény teát adtam Neki. Mondjuk az sem feltétlenül jó, mert jó kis görcsöket okozhat puki elött. Szóval nem egyszerü.

A vérnyomásod nem semmi, én azt hittem az én rendszeres 90/60-amat nem lehet alulmúlni. Kép
Nem tudom mivel lehetne feljebb vinni. Én néha kávézom, de az inkább kávés-tej, meg egész nap teát iszom, de az sem használ. Régebben kaptam rá gyógyszert (ez akkor jó időre helyretette), de ezt most kihagyhatjuk. Én csak attól félek, amikor egyedül vagyok, hogy nehogy elájuljak. Bár ez meg soha nem fordult elő velem, de rendszeresen kicsúszik a lábam alól a talaj, és szépen elkezdek dőlni valamerre.
Na most aztán jó kis tanácsokat adtam, bocsi!!!

Pipocska! Kép

Nálunk a családban mindenki másképp hízott. Anyukám velem 39 kilót szedett fel!!! 51-ről indult (magasabb nálam, szóval jó vékony volt), és 90-el ment szülni. De le is adta mindet. Na nem azt mondom, hogy ez a követendő példa Kép, de ilyen is van, és nem lett semmi gond. Tesóm 9 kilót hízott a kislányával, és meg 15-öt Szabival. Most meg 8 körül tarthatok. Szóval egy családon belül is teljesen más.

Rita!

Remélem jól van a Kisfiad! Kép

Puszi Mindenkinek, most ledőlök, mert hát pont azért vagyok itthon, hogy ne üljek annyit, mint a melóhelyemen.

Viki(23+4)
vikó

Lányok! Főleg másodszori anyukák!

Olvasgatván az amerikai fórumokat, szó esett ott egy pár olyan termékről, amiről nem vagyok biztos, hogy Magyarországon is kapható. Tudnátok segiteni?

1. lanolin krém kiszáradt mellbimbókra (http://shop.store.yahoo.com/privateway-dot-com/lanoinforbre.html)

2. zabpehely kivonatos krém viszketeg bőrre (http://store.darisimall.com/189225.html)

3. hűthető, zselés mellbimbóvédő párnácska (http://shop.store.yahoo.com/bestbuybaby/soglgelpa.html)

4. műanyag, szellőző mellbimbővédő "kagyló" (http://www.selfexpressions.com/mehobrsh.html)

Egyébként nekem az amerikai kismamák azt mondják, a Robitussin DM Clear (ami nem biztos hogy kapható itt) nem tartalmaz se alkoholt se szinezéket, és azt kismamáknak is ajánlják kint náthára, megfázásra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

WWIICCAA!
Most néztem meg az albumodat és nagyon aranyos a babátok! Na jo nem kertelek tovább!!!
Ismerem a párod!!!KépKép A nevére igaz nem emlékszem pontosan de egy darabig egy társaságba jártunk még elötted szerintem. Ha jol emlékszem talán zakács vagy pincér a foglalkozása. Ne haragudj és félre ne értsél csak ilyenkor én ugy tudok örülni!!KépKépKép Ha jól emlékszem a Pöriék meg a Sipos Domokos meg Peti ,Jancsi testvér páros társaságában találkoztunk! HUUUU ez tök jó!!

Hanee!
Ő sem akart megbántani, csak aggodott mint utolag kiderült, hogy majd a szivem meg az izületeim nem foglyák birni. Különben nálunk sem téma mert tudja hogy engem is zavar. Ma már a szél sem ugy fuj, mintha kicsit melegebb lenne és simogatobb.

Era!
Láttam a Rubint kazetát a rossmannban, de én is azt hallottam, hogy nagyon kemény. Volt másik terhes torna is!

Sygnum!
Nagyon aranyos vagy hogy érdeklödsz a pajzsom után, de majd csak jövö hét szerdán lesz meg az eredmény és 23-án megyek vele a dokinöhöz. De ultrahangon megnézték és a göb nem nött és nem változott semmi január ota!

UJABB képek az albumomban mind a két boszorkárol!!

WICA kérlek irjál!!

Giggancs (25+5)
giggancs

Wica!
Gábor, eszembe jutott és azt hiszem a Meriottban is dolgozott. Jol emlékszem?

Giggancs
giggancs

Rókica!

Ismét jót mosolyogtam a történeteden. Ismét nem olyan vicces, de annyira jópofán tudod előadni.Kép

Erkaberka!
Én a Rubint Rékát kihagynám. Álmomban ne jöjjön elő.
Még "nemterhesen" tornáztam az egyik kazijára, és azóta is fáj a farokcsontom. 9 HÓNAPJA!!!!
Szerintem ez csak olyanoklnak való, akik világ életükben tornáztak.

Szegény Giggancskám!
Lényeg, hogy megbeszéltétek.

Hanne!

Ha Rókica történetén jót mulattam, akkor a tiedet úgy jellemezném, hogy sikítottam a röhögéstől.KépKépKép
Édesek lehettetek Ákossal, ahogy "megvitatjátok" az étkezési dolgokat.

Kép
Kép
pipocska

Hanee!
Én gyógytornász vagyok, de innen, 80 km-ről kicsit nehéz lenne tornát tartani, úgyhogy átadom neked. Elhiszem, hogy (sajnos) már profi vagy benne.

Vikó!
Intimtornát lehet, sőt ajánlott is csinálni terhesség alatt. Persze vannak testhelyzetek, amiket kihagynék, de a "szorítgatást" bátran csinálhatod.

Rókica!
A kólában is van koffein, na de a többi, ami még benne van már nem tenne jót. Kis mozgás, nyakmasszírozás, ha szédülsz biztos jót tenne. De ezek tartósan nem fogják emelni a vérnyomásod. Sajnos nincs jobb ötletem.
Lanolin krém, zselés párna, mellbimbóvédő kagyló van itthon is (a Megatoysban már mindet láttam, de a kagyló van pl. a Tescoban is). Zabpelyhes krémet még nem láttam, de nem is kerestem.

Éva

Kép
sygnum

Wica!

Javítottalak!

Mircikém!

Van valami hír?

Kép
Kép
pipocska

Giggancs!
Édes kis boszijaid vannak!!!

Kép
sygnum

Hanee! Kép

Ráhibáztál! Ezt pont az orvos mondta nekem! Egyébként az én családomban senki nem volt olyan tapintatlan, hogy azt javasolja, ne tartsam meg a babát, sőt. Mikor a nagy hormonhullám közepén, a veszekedések alatt én magam hoztam fel, hogy talán nem akarom megtartani, emlitett orvos nagynéném akkor azt mondta, szerinte bátor ember vagyok ha 30 éves koromban csak úgy elvetetek egy babát, az első és egyetlen terhességemet.

A korról pedig csak annyit, hogy 23 éves az egészségügyileg egy ideálisabb kor a szülésre mint a 30. Miért akarták a szüleid hogy olyan sokáig várj?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!

Egy időre elköszönök Tőletek....
Nem tudom, mikor jövök legközelebb....
Mindenkinek minden jót kívánok... vigyázzatok nagyon magatokra.

Sziasztok:

Hajni
Vendég

Rubint Rékáról csak annyit, hogy most lapoztam át újra a tavalyi Kismamákat, és azt hiszem a januári számban szerepel, hat héttel a kislánya születése után... hát nem azért, de olyan izmos és edzett volt, hogy szerintem maratonra is nyugodtan benevezhetett volna. Pocak SEHOL, totál feszes volt mindenütt. Persze lehet, retusálták. Meg láttam pár hónapja a Fábryn, azt hiszem, a kislányával együtt, de ott már csak a férje bunkósága maradt meg emléknek. Nem szoktam TV-t nézni, de ugye ő az a bizonyos Norbi? Naszóval állitólag azt mondta neki, hogy nem tudná tisztelni, ha már nem lenne olyan alakja mint szülés előtt, vagy nem versenyezne úgy vagy valami hasonlóan tapintatosat mondott. Már akkor nem terhes állapotban is teljesen felháborodtam rajta. Imádom mikor a férfiak nagy pökhendien megadnak valami mércét, aminek aztán a szerencsétlen nő próbál eleget tenni. Néha szivesen, teljes rosszindulattal, megéreztetném velük milyen kellemetlenségekkel tud együttjárni egy terhesség meg pláne a szülés.

Erre persze a párom azt vágja rá mindig, hogy ő bezzeg szivesen lenne terhes, mert akkor mennyi pénzt keresne a talk show-kon, meg könyvszerződésekkel. Aztán sarokba szoritottam egyszer, hogyha nem lenne rendkivüli dolog, akkor is bevállalná-e, akkor már nem volt olyan egyértelmű a válasza. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!
Vikó!
Köszömöm a Dávid lába jól van!

Mircimama!
Remélem rendbe vagy!

Hát én most azzal szenvedek ,hogy ég a légcsövem!
Valakinek valami jó ötlete rá?

Olyan jó,hogy itt a 4 napos ünnep mindenki itthon lesz én úgy szeretem ha mindenki itthon van,és nem kell sehova rohani!

Egyedül a hétfő lesz a mi napunk apával és baráti körrel megyünk ausztriába egy kicsit csavarogni!
Már nagyon várom !
Giggancs!
Megnéztem a lányokat hát ...... gyönyörűek!
Rita

rita77

Rita77
Légcsőégés = gyomorsav túltengés! A gyomorsav visszajut a légcsőbe és ez okozza a tünetet. Erre felé próbálkozz a kezeléssel. Tej, banán, meg mittudoménmi.

Aztán pedig ha a tüdőd körül fáj, vagyis teljesen ki tudod zárni a gyomorsavas dolgot akkor irány a doki. Erre jobb 5letem nincs, nehogy bekapj egy tüdőgyuszit vagy valamit. Bár én azt hiszem inkább az első verzió a gond.

Üdv,
MJ-Móni 22+0
mj__móni

Sygnum, Rita!

Köszönöm szépen! Most már a májam is hizik, nem csak a testem.
Na most megyek a Manoért a bölcsibe, aztán majd még jövök!KépKépKép

Giggancs
giggancs

Rita:

Pont tegnap kérdeztem a dokimat, azt mondta a gyógyszertárban recept nélkül adnak savlekötőt, és minden további nélkül szedhetem. Kérdezd meg!

Nekem még Amerikából van begyűjtött Tums nevű kálcium karbonát hatóanyagú rágható tabletta, és az tényleg egy pillanat alatt elmulasztja az égető érzést.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mj Móni!
Köszi a tanácsot valoszínű ,hogy savtúltengés csak nagyon kelemetlen!
Rita 23

rita77

Bocsi lányok! Egy kiss OFF-TOPIC

Giggancs!

Gyorsan megkérdeztem a páromat, és Ő is emlékszik rád. Egyébként nem volt pincér, sem szakács (legfeljebb pizzafutár egy időben Kép) és nem dolgozott a Meriott-ban (asszem, bár minden lehet). Ő nem emlékszik pontosan, hogy mikor jártatok egy társaságba, talán a Hajóra vagy a Monte Carlo-ba?? (ezt Ő kérdezi), és valószínűleg akkor már informatikusként dolgozott egy cégnél. De tényleg Gábornak hívják és tényleg a Pöri-Péter-Jancsi társaságban volt benne. Pörit és a Petit én is ismerem. A Sípos Domonkos-t nem ismerem, és sajna már a Jancsit sem ismerhettem meg (ez egy szomorú történet, de gondolom tudod, ha nem akkor majd priviben). Arra is emlékszik, hogy valamikor összefutottatok egy benzinkútnál ahol dolgoztál (Váci út??) ( bár lehet, hogy most meg Ő téved). Üdvözöl téged, és kérdezi, hogy úúúúggggyyyeeemmmmiiiilllyyyeeeennnnssssszzzzééééppppaaaallllááánnnnnyyyyyyuuunn nnkkk??????? Én erre meg mondtam, hogy a te lánykád, meg tényleg nagyon gyönyörű, mindíg megcsodálom. Olyan kis cuki a Giggancs. Egyszóval nagyon örül neked, és emlékszik is rád.
Este megmutatom neki a lányod Kép

Rubint Rékáról:

Őszintén szólva nekem megvan, és nem olyan szörnyű, bár egyáltalán nem könnyű, én is elfáradok rajta, de olyankor abbahagyom. De jónak találom, bár mostanában nincs is időm csinálni, de többi terhestorna nekem nem volt elég. Mondjuk én mindíg sportoltam, és ez most hiányzik. DE!! Tényleg nem könnyű!! És az meg szerintem túlzás, ahogy ő kinéz. Egy deka felesleg sincs rajta ahogy tornázik. Bár tény, hogy neki más dolga sem volt!! És kb 3 kg-ot volt csak rajta a "felesleg" a 2. harmadban. A hangja szerintem idegesítő, meg az a sok marhaság amit mond. Ezért én mindíg leveszem a hangot, és rádiót hallgatok mellette. Kép 3 harmadra szét vannak választva a feladatok, mindegyik harmadban van 20 perc gyakorlat, nagyon fárasztó tud lenni (nem is szoktam teljesen végig csinálni), de mégsem mozgat meg mindenütt ahol kéne. Így én össze szoktam vegyíteni más, kevésbé kemény terhestornával, meg szobabicajozok is egy pindurt. Már ha van kedvem és nem fáradtam el.

Wica
26+4
wica

Sziasztok ismét Kép

Úgy látszik én lettem a konyha virtuóza, ma is sütök, csak ma göngyölt húst.. olyan szép lett, hogy huu Kép Ha sülve is szép lesz, majd lefotózom, de komolyan Kép Most még mindjárt nekivetem magamat az almáspitének is Kép

Vikó:
Ha átküldöd nekem a fotókat, ki tudom tenni egy serverre, ahonnan mindenki le tudja tölteni becsomizva.

Rokica:
Robitussin már kapható itthon, szokták is reklámozni.. ha az ugyanaz, amire ők gondolnak Kép
Szilikonos hűthető bimbóvédőt lehet kapni, sőt kagylót is, meg mindenfélét, de én előre nem vásárolnék be ilyesmiből, mert lehet, hogy hót fölösleges lesz.. azt hiszem ez az, amiért ráér elszalasztani a kispapit a korházból ha nagyon muszáj, mert ezeknek darabja 2-3-4000 Ft-ba kerül (attól függően hogy hol veszed), és hát én pl. nem szivesen dobok ki rá pénzt. Lehet, hogy nem lesz semmi, lehet hogy elég lesz ha rákenek egy kis anyatejet, de lehet hogy kelleni fog.. ilyen alapon nem vásároltam magamnak, Mircimama is lebeszélt róla, és igaza van Kép
Lanolinos krémet is lehet kapni, méghozzá a gyógyszertárakban, de van kimondottan mellbimbóra való krém is.. a védőnőt kérdezd, ajánlani fog Kép De szerintem ez is fölösleges addig, amíg nincs gond.. (bár én sem vagyok gyakorló anyuka még).

Pipocska:
Örülök, hogy mindig sikerül mosolyt csalnunk az arcodra Kép Ákossal nagyon jól és viccesen el tudunk ám lenni Kép Tegnap mondtam neki pl., hogy csinálok neki fini kaját, még nem tudom mi lesz a neve, de remélem jó lesz.. Egyből rávágta: "Asszony! Ugye nem akarsz megmérgezni?" Kép

Sygnum:
Én bevallom pár hetente nem birom ki és megiszok egy fél literes kolát.. remélem nem ártok vele a babának, de meghalok ha nem ihatok néha Kép

Rokica ismét:
A szüleim azért voltak ettől kiakadva, mert úgy gondolták, hogy mindent a "maga idejében". Ők ideálisnak nevezett (általam vágyottnak nem mondható) pályát írtak körül.. végezzem el az egyetemet, fussak be karriert, szerezzek egy gazdag pasit, aki minimum jogász vagy orvos (blee), és amikor már pár éve házasok vagyunk, akkor szüljek pár gyereket, tartsak pár kutyát és éljek boldogan, amig meg nem halok.
Ebből eddig egyetlen dolog teljesült: a gyerek Kép
Az egyetemet ugyanis most végzem, a párom nem gazdag, nem is jogász, viszont értelmesebb a jogászoknál és orvosoknál Kép (ezt én jogászként mondom), illetve a kutyával meg egyebekkel ráérek még.. Lesz kutya, de majd ha a gyerek nagyobb lesz picit. Én nagy kutyás vagyok egyébként Kép
Meg tudod nálunk valahogy úgy nézett ki a dolog, hogy nagynénim 27 volt, amikor szült (ideális), anyám 30, unokatesóm 28 és 32 a második gyereknél. Én meg itt a kis 23 évemmel teherbe esek. Ráadásul nekik fura gondolkodásmódjuk is van, mert meg vannak arról győződve, hogy egy gyökeres változás az ember életében tönkreteszi az ember életét.. de szerintem ezt te, mint picológus tudod a legjobban, hogy ez csak akkor van igy, ha az ember képtelen a változásokra.. én pedig nem az a típus vagyok. Én képes vagyok a saját életemet felforgatni és megváltoztatni akármikor ha a helyzet úgy kívánja. Szóval a szüleim nem épp változás-kedvelő emberek.
Viszont felhívtam a figyelmüket arra, hogy én még mindig jobb helyzetben vagyok, mint ők ennyi idős korukban, illetve továbbmentem és azt merészeltem állítani, hogy jobb helyzetben vagyok, mint ők, amikor szültek: Anyámat otthagyta apám terhesen hat év házasság után, nagynénimék szintén hat év után elváltak, amikor a gyerek két éves volt, mert egyik sem volt képes alkalmazkodni a másikhoz.. unokatesómék látszólagos boldogságban élnek, de a gyerekek alig látják az apjukat, mert az reggel hatkor elmegy, este 9-kor hazamegy. Nem fürdet, nem pelenkázik.. dolgozik. Mindezt azért, hogy unokatesóm el tudja költeni a pénzt hülyeségekre, és a gyerekek megkapjanak egy csomó olyan dolgot, amitől nem lesznek boldogabbak, viszont az értékrendjüket rendesen megszünteti 5 éves korukra (már ha valaha volt nekik). Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy ennél én jobbat szeretnék adni a gyerekemnek, és szeretném ha tudná értékelni amit kap. Fogja is, mert mi nem vagyunk gazdagok, sőt épphogy kijövünk a pénzünkkel hó végére és néhány dologban spórolnunk kell, hogy mást vehessünk meg, viszont sokkal jobban tudjuk értékelni amink van. Szóval visszatérve az előbbire: FElhivtam a figyelmüket arra, hogy én Ákossal sokkal jobb helyzetben vagyok, mint ők anno, mert már eleve nem hagyott/hagy el terhesen, és bár nem vagyunk házasok, a lényegen ez mit sem változtat: ugyanolyan a rizikófaktora egy "elhagyás-szakitás"-nak házassággal, mint anélkül.. főleg a mai világban, amikor már hetek alatt lehet elválni és nincs semmilyen "jogi" következménye a dolognak..
Aztán persze erre ugye nem tudtak semmit mondani, mert rájöttek, hogy igazam van.
Végül is ők ezt féltésből mondták, aggódnak értem és a jövőmért.
A családomra ez mindig is jellemző volt, hogy a kellő mértéknél jobban aggódjon értem. Unokatesómtól már azt is megkaptam aggódásból, hogy az egyetemet azért kell elvégeznem, mert a tandijam egy részét nagynénim fizette ki (félévente 130 ezer Ft), és nehogy kárbavesszen a pénz.. persze ő is csak aggódásból mondja, csak néha a mondandójából az értelem és együttérzés minden csírája hiányzik sajnos. Ő ilyen, ezt el kell fogadni (ugyanilyen húzása volt az, hogy a szülinapomon felhívott hogy vetessem el a babát, vagy az, hogy közölte velem, hogy mindent amit kapok tőle babaruhát, azt adjam majd vissza, mert eladja - nem fogja tudni, mert az enyém a harmadik gyerek aki hordani fogja őket, de az ő dolga, nekem nem kell, a következőnek majd veszek újakat). Egyébként ennek a kölöknek is vettem újakat is, hogy azért maradjon is valami "emlékem" a babakoráról.. meg mert ugysem birtam ki Kép
Anyukámnak pl. az a szokása, hogy vizsgaidőszakban minden nap felhív és megkérdezi, hogy tanulok-e.. amitől persze egyből felkapom a vizet és néha nem szép szavakkal küldöm el a fenébe annak ellenére hogy az anyám és elvileg tisztelnem kéne őt. A családom az ilyen, de nem is akarom őket lecserélni, vagy megváltoztatni, mert emellett az egyetlen hiba mellett, hogy túlaggódják magukat, viszont rendesek, kitartóak, odaadóak, segítőkészek, stb.. elég összetartó a családunk szerencsére és mindenki számíthat mindenkire. Amellett, hogy ezt, vagy azt mond pl. unokatesóm, tudom, hogy rá is számíthatok, bármi van. És azért ez kompenzálja elég erősen az emberi hülyeségüket Kép Kép
Na most megint jól kiirtam magamat Kép

A Réka + Norbis fábrys szereplést láttam én is! Valami olyasmi mondott a Norbi, hogy nem tudja elképzelni, hogy kövér legyen a Réka, de szerencsére nem is kell neki, mert a terhesség után egyből lefogyott.
Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy volt neki mit Kép Ugyanis az egész terhességét végigdiétázta és fogyózta és tornázta. Szerintem gusztustalan egy kisbabát erre használni.. de végül is elég sok pénzt kerestek vele gondolom.. Én élből nem csipem egyébként sem a Norbit, sem a feleségét. Eleve nem szeretem az ilyen hozzáállást, hogy szülünk egy gyereket, aztán szerencsétlen ki tudja, hogy tudott-e szopni, de a nő legyen vékony és izmos.. anyátokat.. (már elnézést Kép)

Rita, Mj__Móni:
Az nem légcső, hanem nyelőcső Kép
Szerintem first of all a natúr joghurttal, vagy a kefirrel próbálkozz Rita! Illetve azzal, hogy a bal oldaladon fekszel, mert akkor nem tud úgy visszaáramolni a gyomorsav a nyelőcsőbe.

Nya.. megyek sütni sütit Kép

hanee (23+2)
hanee

Sziasztok Lányok!

Hanee!
Sajnos nem tudunk menni ülést mutogatni, ui. teljesen lerobbantamKép. Láz, köhögés, fejfájás és társai. Ha felépülök, összehozzuk a találkát.

Kicsit kikapcsolom magam, befekszem az ágyba és alszom, amíg itt van anyukám! Mindenkinek nagyon szép hosszú hétvégét kívánok sok napsütéssel:

Márti
csmarti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?