Új privát üzeneted érkezett!

Bocsánat...
mircimama

MircimamaKép
Szerintem jó 5let a börzével egybekötött tali! Hol van az a nálunk? Budapest? Pest megye?
Üdv,
MJ-Móni 21+5
mj__móni

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam feltenni.
Úgy kell nézni, hogy ma van tegnap, mert a napokat nem piszkálom.

<pre>
Azonosító Név Életkor (év) terh. Hét terh. nap Szülés várható ideje Mennyi baba? Lány/ Fiú? Baba neve Kórház korábbi babák elhalt ter. 05.márc
1. Csmárti Márti 32 x x x x x x x Eszter, 2002. 11.hét igen
2. Gmr Réka 25 x x x x x x x 1 _ ?
3. Csutkarozi Rozi ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
4. Bkriszta Kriszta 24 30 5 2005. május 12. 1 ? Ákos/Anna Szt. Imre - x igen
5. Minyu Edit 25 30 5 2005. május 12. 1 ? Nándor Schöpf-Mérei - _ igen
6. Akiren Akiren 31 28 6 2005. május 25. 1 lány Gréta Péterfy - _ igen
7. Gomboc Betty 27 28 5 2005. május 26. 1 ? ? ? - _ ?
8. Pipocska Andi 30 28 5 2005. május 26. 1 fiú Marcell/ Zalán Péterfy - _ igen
9. Sygnum Éva 28 28 1 2005. május 30. 1 lány Leona Kecskemét _ _ ?
10. Kriszi Kriszi 30 28 1 2005.junius 1. 1 ? ? ? 2002. Katinka _ ?
11. Oxigén Oxigén 28 28 0 2005. Május 31. 1 lány Réka/ Viktória Szt. Imre _ _ igen
12. Hóvirág Reni 29 27 6 2005. június 9. 2 lány Noémi, Schöpf-Mérei 2003. Milán _ ?
13. Beus79 Beus 25 27 5 2005. június 2. 1 ? Balázs/ Rókus - _ ?
14. Mircimama Mircimama 30 27 5 2005. június 2. 1 fiú Zalán Levente Szt.István Bence, 2001.05.07 _ ?
15. Fejeske Fejeske 32 27 4 2005. Május 31. 1 fiú ? Szentes 1995. Regina _ ?
16. Bannamari Annamari 24 27 4 2005. június 4. 2 fiú/ lány Gergő(Tamás)/Eszter(Lilla) Uzsoki - _ ?
17. Katica78 Kata 26 27 3 2005. június 4. 1 ? ? Kútvölgyi - _ ?
18. Adrienn 74 Adrienn 30 27 1 2005. június 4. 1 ? ? Jahn Ferenc _ _ ?
19. Vikka Vikka 30 27 1 2005. junius 7. 1 ? Miksa/ Adél Péterfy ? _ ?
20. Hajni20 Hajni 20 27 0 2005. június 7. 1 fiú Marcell Győr - _ ?
21. Barbi Barbi 30 26 4 2005. Június 10. 1 fiú Dani Kanada 2003.08.01. Ádám 2002 nem
22. Andi18 Andi 25 26 2 2005.május 30. 1 fiú Dániell Vác, Jávorszky Ödön Kh. 2004. 05.31 Máté _ igen
23. Pizzamama Noémi 24 26 2 2005. június 15. 1 lány Liliane Kaposvár _ _ ?
24. Gömbölyű Gömbölyű 20 26 0 2005. június 10. 1 lány ? ? ? ? ?
25. Betsy Betsy 36 26 0 2005. június 10. 1 lány Saskia Salzburg _ _ nem
26. Wica Éva 30 26 0 2005. június 14. 1 ? ? Szt. István - _ ?
27. Splendida Timi 28 25 6 2005. június 15. 1 lány Borbála Szt. János - _ nem
28. Johanna1975 Johanna/ Zsebi 29 25 5 2005. június 16. 1 lány Fanni/Sára/Dorka Kútvölgyi - _ ?
29. Tétényke Erzsi 26 25 2 2005 .június 19. 1 lány Zselyke ? _ _ ?
30. Giggancs Zsófi 32 25 2 2005. június 22. 1 lány Noémi, Kamilla, Péterfy 2002. Gigi _ ?
31. Bogárka75 Zsuzsi 29 24 4 2005. június 24. 1 fiú ? Szt. Imre Petra, 2003.06.27 _ ?
32. Lenocs Lenocs ? 24 3 2005. június 24-26. 1 ? Kinga Kamilla Szt. Imre Panna, 2000. _ ?
33. Ezvicc Judit 24 24 2 2005. június 26. 1 ? Attila/ Jahn Ferenc - _ ?
34. Drika Drika 24 24 2 2005. július 2. 1 fiú András B.A.Z. megyei Kh. - _ ?
35. Rita77 Rita 27 23 6 2005.júl.3. 1 ? Lili/Bence Újpesti Kh. Dávid 8, Dominik 5 _ ?
36. Mzx Mzx-Móni 29 23 2 2005. július 3. 1 fiú Erik Szt. István - _ ?
37. Vikó Viki 28 23 1 2005. július 4. 1 ? ? Bajcsy-Zsilinszky Szabolcs1995 _ igen
38. Hanee Judit 23 22 6 2005. július 6. 1 ? Bálint/Lili Szt. Imre - _ igen
39. Gemini Gemini 31 22 3 2005. Július 7. 1 ? Rebeka Kútvölgyi _ _ nem
40. Adri77 Adrienn 27 22 2 2005. Július 8. 1 ? Péter/? SOTE I _ _ ?
41. Judyt Judyt 28 22 2 2005. július 9. 2 ? ? Nyíregyháza - _ ?
42. Mmónika Mónika 32 22 1 2005. Július 11. 1 fiú ? Szent Imre _ _ ?
43. Tündérke Tünde 27 22 0 2005. július 20 1 ? Natália/ András/ Dániel Péterfy Krisztián1995 Márk 1996 Viktória 2002 _ ?
44. Farkasbogi Bogi 27 22 0 2005. július 11. 1 ? ? ? Lili, 2004.02.10 _ ?
45. Mj_Móni Mj-Móni 31 21 4 2005. július 15. 1 fiú Adrián/ Alexander Margit Christopher, 2002.11.13 _ igen
46. Vanda Vanda 28 21 4 2005. július 15. 1 fiú Péter vidék - 2004. igen
47. Henci Betti 32 19 6 2005. Július 28. 1 ? ? Szt.István _ _ igen
48. Dorka34 Dorka 34 19 2 2005. augusztus 1. 1 ? ? Sote II. _ _ ?
49. Hencsike Heni 31 18 6 2005. Augusztus 2. 1 ? ? Szt.István _ _ ?
50. Lara77 Lara 28 18 0 2005. augusztus 11. 1 ? Andor/ Panna Kútvölgyi _ _ ?
51. Anikó47 Anikó 31 17 6 2005 aug.15. 1 ? Matthieu ? 1 _ ?
52. Virga Virág 27 16 6 2005.aug.17 1 ? Lőrinc, Luca Jahn Ferenc Levente 12.19 _ ?
54. Ancsipancsi Ancsi 30 16 4 2005. Augusztus 18. 1 ? Levente/ Barbi Szt.Imre _ 2004. ?
53. Rókica Réka 30 15 1 2005.augusztus 30. 1 ? Zsuzsanna/ Olivér Szt.István _ _ ?
</pre>

Rókica!

Jót vidultam a vásárlásos hozzászólásodon.Kép
/Bár annyira nem is vicces/ szorítok, hogy még ezt az 1 hónapot kibírd!

Mircike!

Köszi az infót, majd megnézem. Én a múltkor csak ilyen 5-6000 ft-osakat láttam. Így képpel tényleg bazijó.Kép
Én bárminemű taliban benne vagyok!Kép

Hanee!

Nem vettem észre az üzit, csak most, mert nagytakarítok. Fel akartam gyorsan menni, erre az az oldal sem engedett.

Ja, egyébként amit máskor 2 nap alatt össze-vissza-szét nagytakarítok, az mostmár lassan egy hete tart. Kép Tök fárasztó!

Vikka!

Mi ma megyünk Haneeval a dokihoz, Akrien meg a jövőhéten. Haneenak üzent amikor lemondta a találkozót, hogy a doki után már többet tud arról, hogy felkelhet-e?

Mj-Móni!

Ezt annyira szépen írtad, hogy szinte látom magam, előtt, hogy ülünk a kertben , a lágy tavaszi szellőben, és limonádét kortyolunk.Kép

Kép
Kép
pipocska

Rókica! Én is pont ilyen kálváriát jártam be tegnap a westendben. Én a C&A-ban sem találtam semmit, igaz felsőim nekem vannak, de valami klassz gatya kellett volna. A terhescuccokat láttad? SIRALMAS! Egy fajta drapp nadrág, halál vékony anyag, legnagyobb méret 44-es. Brr!
Felpróbáltam azok közül a klassz buklé blézerek közül is egyet, de olyan nyanyásan állt, hogy azonnét letéptem magamról Kép Aztán &#8211; és itt a slusszpoén &#8211; bementem az Ulla Popkenbe, ahol egy totál ugyanolyan blézert nézem, a különbség annyiban adódott, hogy míg a C&A-ban 11eft volt, a Popkenben csupán 45.000,- Ft! Azt hittem szétesem ott helyben! Hagytam is a francba az egészet! Kép

És a sok ivás miatt nem kell pipilned éjjel? Mert akkor ne a párodat küldd piáért, hanem a wcről visszafelé menet vigyél magadnak Kép Kép Kép

Estére mindig nagyobb a hasam, aztán reggelre lelapul. Felfújódnék, vagy mi?

Ancsipancsi
16+6

ancsipancsi

de kafa ez a tábla, Pipocska!

ancsipancsi

hanee,
én lecsapnék a babazenés cd/k-re. megvan az új is? nekem a postai megoldás tetszene.
részleteket a köv. mail címemre küldd l.sz.:
tima@freemail.hu
falina
falina

Hanee Kép
Én is kértem cd-t, e-mailben és postai megoldással. Magánban megírom a címemet. Köszi!

Pipocs Kép
Jó látni a táblánkat KépKép
Nézegettem, egy pár emberkéről olyan rég olvastam (de lehet hogy csak én)Kép Pl. Gomboccal, Kriszivel mi újság lehet? Beus79 is olyan régen jelentkezett!
Minyunak és Judytnak kisfia(i) lesznek Kép

Vanda
21+5

Vanda

Kép
vanda

Pipocska!

Azért akartam, hogy gyere msn-re, hogy megbeszéljük, hogy ma mikor hol.. de ha nem jelentkezel majd felhívlak öt körül Kép
MSN-re sem tudsz bejönni?
Igazából az a bajom, hogy azt sem tudom, hova kell mennem Kép Csak nagyjából Kép

Lányok! Most néztem a táblát, néhányan már a 30. hét körül jártok.. itt hüledeztem percekig.. és én a 23 hetemmel kis pindurka kismamának számítok Kép Kép Pedig pedig pedig! Akkora már a hasam Kép És már kb. fél kilós lehet a babóm.. de ma úgyis kérek egy UH-t a dokitól Kép Kerül amibe kerül, látni akarom a Kiskrampuszt Kép Hátha megerősít benne a doki, hogy kislány, vagy romba dönti az elképzelésemet és megmondja, hogy kisfiú Kép

Lányok.. nekem nagyon fáj a hátam! Még csak 6-7 kilónál tartok, de már nagyon rosszul birom.. ma majdnem egész nap feküdtem.. szerencsére Ákos lepakolta nekem a monitort a földre én meg idehurcoltam az ágyunk tartalmát (párnák, takarók), a billentyüzetem és egerem pedig rádiós (ilyenkor jól jönKép).. szörnyü! És folyton fáj a jobb lábam, kisugárik bele.. végül is kaját még volt erőm csinálni Kép Na elég a nyaffból. A babó itt mozgolódik, ma kicsit aktívabb napja van, délelőtt két órán keresztül megállás nélkül ütlegelt a pocimat Kép

hanee (23+0)
hanee

Mj_Móni
Nem lehet, hogy a kicsike inkább huncut, mint hiperaktív? Végül is ha rugdosásért simit kapnék cserébe, akkor én is óránként macerálnám a mamát.

A következő találkozó időpontja már tudtommal ki van találva, április 9.-e. Én legalábbis nagyon készülök rá, mivel a márciusi nem volt jó nekem. De benne vagyok további, börzés, piknikelős stb. találkozásokba is.

Pipocska,
Jó ez a táblázat, en mar sokszor belefáradtam, hogy számoljam hol tartok, nekem még eddig minden Uh mást mondott. Így legalább van támpontom, tehát a 6. hónapba léptem az már biztos.

Valami ideg úgy be tud csípődni a farcsontomnál, hogy elég fájdalmas járni. Pedig a hosszú hétvégén a bükkbe megyünk túrázni. Az egyébként a laza 20 km-es táv, most elég riasztónak tűnik, kiváncsi vagyok hogy fogom bírni.

Haliho,
Mónika

mmónika

MJ-Móni,
Újpest...

Lányok,
én teljesen ki vagyok akadva...
Miért cseszegetnek, a kolleganőim, hogy nagy a hasam, hogy a másik kolleginának, aki 3 héttel korábbra van kiírva nincs ekkora hasa, hogy az xy lánya egy dekát nem hízott a terhessége alatt, stb...

Miért nem fogadják el a szüleim, ha azt mondom, hogy a 33-34. hétig dolgozm, utána otthon leszek (amikor már úgyis hetente kell Dokihoz menni és hetente kell CTG-re is menni a 36. héttől)... Miért kéne az irodából a műtőasztalra mennem???? Én úgy gondolom (okulva Bencével való terhességemből), hogy most pláne nem tehetem meg, hogy nem vigyázok magunkra, mert ennek (is) lehet kórházi kényszerpihenő a vége (Bencénél szülés előtt két héttel befektettek, magas vérnyomás, és vizesedés miatt, mondván, hogy otthon úgysem pihenek eleget...). Miért nem lehet pofavágás és megjegyzés nélkül elfogadni a döntéseimet???
Ma megkértem Aput, hogy holnap vigye maguklhoz Bencét ovi után, mert munka után felmennénk a János kórházba, megnézni a hétfőn született Dávid babát (írtam róla Nektek). Err visszakérdez, hogy miért nem megyünk pénteken, amikor amúgy is 1/2 2ig dolgozunk és az oviból pedig csak 1/2 4 után tudnánk elhozni Bencét (mert addig alszanak és uzsiznak). Válasz: péntek reggel hazamennek. Akkor miért nem megyünk 2 nap múlva? Mondom azért, mert nem fogunk odanyomulni, amikor egyrészt influenza járvány van, másrészt lesznek elegen rokonok, stb... Akkor minek megyünk a kórházba, ha influenza van? Mondom: mert a kórházban nincs látogatási tilalom, és ANikónak nagyon jól esne (mint ahogy nekem is), ha érdeklődnénk és meglesnénk a Kisfiát...
Miért kell nekem magyarázkodnom állandóan, amikor nem tanácsadás céljából hívom, hanem azért hogy megkérdezzem el tudja hozni a Gyerekem, vagy nem. Ez egy egyszerű igen-nem válaszos kérdés... 30 éves felnőtt családanya és feleség vagyok, aki 6 éve külön háztartásban, házastárssal él. Megőrülök néha ettől....

Bocsi, hogy így kibuktam, de szétvet a méreg... Foglalkozzon már mindenki a maga dolgával!!!

Mirci (aki egy kicsit hisztizik ma... Kép)
mircimama

Pipocska, Vanda, Mircimama!

A miénk is ilyen, csak Mici-s. Kép
Mircimama. Kellemes hangulatra ajánlom a kis gyertyákat is, nekünk nagyon sok ilyen van. Egyébként ez nem gyerekes, én is szeretem a kis lámpácskákat. Nagyon hangulatos a sólámpa is. Az viszont egy iciripicirit, hogy nálunk a hálóban ég ez az előbb fentemlített Micimackós lámpa. Kép Kép Kép

Nagyon jó ötlet ez a privát börze, bár én annyi ruhát kaptam a kedvenc barátnőmtől, hogy lassan belefulladok. Neki kislánya született, de ha nekem fiam, lesz, szerintem akkor is elég. Kaptam mág kiskádat is álvánnyal, pólyabetétet ami remek lesz szoptatáshoz. Ezeket mind kölcsön kaptam, és majd én is hozzárakom a saját cuccaimat amikor jön majd nekik a másik gyerkőc. Aztán meg megint vissza amikor nekünk. Jól elüzletelgetünk, nem??Ezen kívül vettem egy használt babakocsit az egyik ismerősőmtől. (Hauck shooper 6 XL asszem) és a neten egy Avent Isis-t 6000 Ft-ért. Szóval hiretelen beindult a vásásrlási láz, és szerencsére nem állít már le az Apája Kép. Most kinéztem egy ágyat is.

Egyébként holnap megyünk a Praxisba. Én már annyira várom!! Hogy fogok aludni?? Kép Kiváncsi vagyok a babócámra, hogy mekkorát nőtt, és hogy mi, kislány vagy kisfiú.ÁÁÁ türelmetlen vagyok!!
De addig is, hogy gyorsabban menjen az idő holnap reggel megyek vérvételre is. Szerencsére csak reggelizős cukorvizsgálat lesz, nem a terheléses.

Na most befejezem az írást, nem untatlak benneteket tovább! Kép
Pusszancs:
Wica
26+1
wica

Ha valakit érdekel, van egy eladó babakocsi hordozóval 25e-ért. Még nem tudok részleteket, nekem is úgy modnták, de majd kérek róla képet.Hátha van aki még ilyesmit keres.
wica

Hali Lányok!

Képzeljétek, nagy nap van ma nálunk! Eszter pelenka nélkül aludt éjszaka, és nem pisilt be! Hurrrrrá!!!!! Nagyon megdicsérgettükKép.
A másik hírem, h. ma ismét elkezdem szedni az Elevitet és a FolsavatKép. Jövő hónapban újra megpróbáljukKépKépKép. Bárcsak ............Kép!

MJ-Móni!
Én is nagyon szeretem a tavasztKép! Bárcsak már itt lenne!

Pizzamama!
Kerülget a nyavalya, úh. most nem megyek veletek az ovibaKép. Majd hívlak, ha már jobban érzem magam. Olyan klassz volt találkozni reggel! Az jutott eszembe, h. vajon hányszor álltunk egymás mellett a buszmegállóban, és közben nem is gondoltuk, h, "ismerjük" egymást. ViccesKép! Nekem jó az április, de inkább a májusban szülőket kérdezzük meg, h. mit szólnak hozzá?

Pipocska, Hanee!
Képzeljétek, Mzsófi is Abkarovics dr-nál kötött ki, ui. akihez ment a Péterfyben, az gusztustalan módon a magánrendelését akarta rábeszélni. Talán egyszer leírja Zsófi, h. hogyan is zajlott pontosan, de amit elmondott az gyomorforgató voltKépKépKép! Megnyugtattam, h. jó kezekbe kerül Abkarovicsnál; remélem tényleg bejön neki is! Ti már annyi jót mondtatok róla. Jövő szerdán megy hozzá a rendelésére. És ha már magánba, akkor olyanhoz, aki normális!

Más: szeretnék meghirdetni egy gyermekülést (amikortól ülni tud a baba) köztetek, mert nagyon jó minőségű és olcsó. Ha érdekel vkit, írjon! Römer King Britax, sérülésmentes, használt, csak 10e Ft. (Ilyet vettünk Eszternek is, még most is használjuk, de mi 20e-ért jutottunk hozzá használtan. Nagyon szeretjük!) Ezt az ülést németországi barátaink hozzák húsvét előtt, addig tehát várni kellene rá. A legújabb modellje 70-80eKép Ft a Brendonban, de gondolom ennyit nem sokan adnánk érte.

Márti
csmarti

Na újra...

Mmónika: Április 9 volt a következő tervezett dátum, de lányok! Én nem mernék még kintre szervezni! Főleg nem terhesen.. könnyebb felfázni, megfázni, stb.. április 9-én még bőven lehetnek tizenpár fokok is, jobb ötletnek tartanám, ha valami benti dolgon gondolkoznánk.
Kérlek, irjatok mailben ismét, akit érdekel az április 9-ei találka és megszervezem ezt is (nem mintha olyan borzasztó nagy fáradtság lett volna az előzőt szervezni) Kép A mail cimem hanee(kukac)nemetdog.hu. Azért irom igy, mert nem szeretnék spameket kapni erre a cimre sehonnan, ezt neten nem szoktam kiadni, de ez gyorsabb, ha erre irtok. Szóval hajrá!
Én voltam amúgy az egyik aki a kertes dolgot ajánlotta, de (akármilyen fájó is ez azoknak akik esetleg májusban már megszülnek), május elejénél előbb nem tervezném. Ugyanis akkor van már olyan idő, hogy tutira nincs hideg. Egy hűvösebb májusi napon sem lehet nagyon megfázni. Legfeljebb április végére. De ezt a kérdést nyitvahagynám arra, hogy akit érdekel jelezze és megszervezem azt is vagy nagynéniméknél, vagy ha valamelyikőtöknél szintén van kert, ott (csak jelezze, hogy van) Kép

Mircimama:
Nyugiii! Ne akadj ki! Kép Még a terhességem elején én is kaptam ilyesmiket: "hát az Ágica sosem evett McDonalds kaját ebédre, pedig kivánta", hát az "Ágika alig hizott az első hónapokban, ha igy folytatot hatalmas leszel", "az Ágika végig dolgozott, nem igaz hogy te nem birod".. csakhogy különbözőek vagyunk.. folytathatnám a családommal! "eszel rendesen? sokat eszel, ugye? Ettél ma már gyümölcsöt?" (mondjuk ez még finom, de azt hiszik hogy az a jó ha folyamatosan zabálok).. édesanyám: "jajj lányom, miért akarod, hogy Ákos bemenjen a szülésre? ez meg fogja rontani a kapcsolatotokat, ez nem férfinek való".. "ne szedd be az antibiotikumot, mert azzal csak ártassz a babának" (persze arról nem szólt a fáma, hogy ha belázasodok egy fertőzés miatt akkor mennyit ártok neki), "ne hallgass az orvosra, az hülye" ilyen és egy csomó ehhez hasonló megy nálunk is. De probálom elengedni a fülem mellett. Az ,aki nincs a helyemben mindig jobban ért hozzá!

Erről a kutyázás jut mindig eszembe. Nekem két német dogom volt (félig van, exbarátnál laknak). Akárhányszor találkoztam valakivel az utcán, mindig ellátott valami tanáccsal, hogy mit hogyan kéne csinálnom ezzel a speciális fajtával, mert "neki már volt ilyenje!" és érdekes módon minden második embernek volt már német dogja.. kérdezem én.. nektek volt? nem hiszem.. a méretéből adódóan elég ritkán tartják, ráadásul speciális igényei vannak.. nem egy elterjedt és nem egy közkedvelt fajta (nem egy beagle), kevesen tartják.. Magyarországon párezer német dogos van szemben a más fajtáknál jellemző több tízezres tömegszámmal. De mégis! mindenki jobban értett hozzá.. érdekes módon mégis sikerült felnevelnem egy HJCH (hungária junior champion) kutyát, aki ráadásul elnyerte a legengedelmesebb dog címet is egyszer (büszke is vagyok). És ez aézrt nagyrészt annak köszönhető (a HJCH cim) a genetikai adottságokon kivül, hogy mit kapott enni és hogy mozgattuk azt a kutyát, hogy tartottuk.. szóval hülye nem lehetek hozzá, legfeljebb én sem tudok mindent.
Pont most beszéltem anyuva ltelefonon, kérdezte mi volt a korházban hétfőn, elmondtam neki, hogy miket mondtak, egyből megint mondta arra, hogy be lehet jönni a szülésre a császármetszésnél is, hogy "jajj nee".. én meg egyből mondtam, hogy "nem érdekel a véleményed, úgyis mi döntjük el". Kicsit durva voltam tudom, de tényleg nem akartam mégegyszer végighallgatni ezt. Szerencsére én jól le tudom szerelni a szülőket..
de egy fontos: SOHA! ne húzd fel magad rajtuk.. az emberek mindig okosak.
Erre mondta azt valaki egyszer: "minden ember jól ért a gyerekneveléshez, kivéve az, akinek van" Kép

Pipocska:
Még majd annyi, hogy átirnád nekem a táblicskuban, hogy a név Liliána/Bálint és hogy a korház Péterfy? Nagyon köszi Kép

hanee (23)
hanee

Márti én kérem én kérem! Kép

hanee
hanee

Ja, nekem is be van jelölve ápr. 9-e a naptáramban. Még régen beszéltünk erről. Emlékszik még vki rá?

Szia Erika!
Üdv közöttünk! Vagyunk néhányan kútvölgyisek!Kép Ki az orvosod?

Mircimama!
Ne foglalkozz a munkatársaiddal!!! Neked ekkora a hasad és kész! Mellesleg nem is nagy! De ha az is lenne, kinek mi köze hozzá? "Szeretem" az ilyen kollégákatKépKépKép!!! A nagypapa meg lehet, h. nem akart egyenesben NEM-et mondani. Nem tudom. Nyugodj meg! Az ideg nem tesz jót nektek!!!

Márti
csmarti

Hanee!
Te kérted először, így a tiedKép! Gratulálok hozzá! Nekünk tényleg nagyon bevált! Ha megérkezik hozzánk az ülés, jelzem, oké?

Márti
csmarti

Márti!

Köszi szépen! Éppen tegnapelőtt nézegettem a gyereküléseket a KIKA-ban és szörnyülködtem, hogy "úristen ilyen is kelleni fog idővel" Kép Ez igy most tök jó, örülök neki, kösziii Kép Esetleg egy fotót tudnál róla küldeni, hogy apájának megmutizzam milyen? (nem muszáj pont arról, jó egy másik ugyanolyan fajtáról is).

hanee
hanee

Mirci!
Köszike.Kép

Vanda!
Köszike a lámpáról a képet.Kép

Pipocska!
Köszi a táblát.Kép

Márti!
Gratula nektek, ügyesek vagytok!!!Kép

Wica!
Remélem megtudjátok a babátok nemét.Kép
Majd számolj be az UH után!!!
Képet is!!!Kép

Judyt
22+3

Judyt
KépKép
judyt

Hanee!
Sajnos nem tudok képet küldeni, de a mienket meg tudnám mutatni. Ha a hétvégéig nem dőlök ágynak (elég vacakul vagyok, mintha bújkálna bennem vmiKép), akkor szombaton v. vasárnap elautóznánk hozzátok Eszterrel. Édes kettesben leszünk hétvégén, mert Apa elutazik Németországba, úh. szabadok leszünk. Mit szólsz?
csmarti

Sziasztok,

Judyt: tényleg szép a pocid, lassan már én is csinálok vagyis felteszek képeket az én pocakomról, mert most már legalább látszik. Kezdem magamat terhesnek érezni, na jó inkább várandósnak...Már úgy járok mint egy mackó...

Erkaberka: Te is kútvölgyis? Ráadásul júniusi... ez jó hír. Én is hasonló paraméterekkel rendelkezem. Kinél fogsz szülni? Jársz előadásokra.?

Lányok: az a lámpa nagyon cuki, még a végén lehet, hogy..... mi is...??

Márti: drukkolok Nektek. De biztosan összejön, azok alapján, amiket meséltél. Szedjél jó sok vitamint, és hasonlók. De neked adok tanácsot, hiszen sokkal tapasztaltabb vagy... Voltam dokinknál és ismét nem kellett benne csalódnom, nagyon jó fej volt. Igazából nem is számítottam rá, hogy ennyire renedes lesz. Semmi különös, inkább pszichológusnak használtam most. És még UH-t is csinált... Kislánykám éppen az orrát túrta... hát szép....Egyre jobban tetszik a kórház is.

Találka tényleg április végén május elején lenne jó, legalábbis ha tényleg kertypartyban gondolkodunk. Persze lehet más is. A teázó is jónak tűnt... És még vagyunk egy páran akik nem mutatták meg magukat. Úgyhogy hajráhajrá...

Ancsi: Te is a XI. ker közelében laksz vagy jársz nem? Mert itt van egy varrónő, aki olcsón ad egészen szép dolgokat. Én két gatyát vettem eddig nála és darabja 4200 Ft-volt, ami nem mondható soknak. Igaz én nem elegánsban utazom, hanem inkább sportosban. Érdemes hozzá elmenni...Aztán legfeljebb nem jön be nektek...

Rókica: nekem is tetszett a ruhás történet.

Mirci: a szülők már csak ilyenek. Mi mindig a gyerekeik maradunk. Emlékszem nagyapám az utolsó percig kisfiamnak hívta aput. És tényleg néha olyan édesen adott neki tanácsokat olyan témában, amiben mondjuk apu tanít... De nem baj, ezt el kell nekik és nekünk szülőknek nézni. Másrészről megértem, hogy idegesít, engem is tutira kiakasztott volna a dolog...

Hanee: egy kis folyás mindenképpen normális, de ha viszketés van hozzá, akkor tényleg lehet, hogy jó megemlíteni. Bár én világ életemben gyengusz voltam odalent.....

Pipocska: nekem az ér dolog, az apró kicsit piros pöttyökben nyilvánul meg, amik vagy megnőnek vagy nem. Sok marad egészen kicsi, sok viszont nő. eddig senki nem tudott rá semmi értelmeset mondani. Hajlam és kész. na köszi a végén pedig olyan leszek mint egy pöttyöslabda..

Szép estét mindenkinek, ma már egy kicsit tavaszi hangulatom van.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Márti!

Én szívesen látlak titeket Kép
De még nem tudom melyik napon, mert lehet hogy jönnek anyósomék, de még nem biztos.. szóval nem lehet tudni Kép
Mindenképpen maradjunk kontaktban itt a fórumon és megbeszéljük Kép
Ha más nem, majd megyek én ha ráértek Kép

hanee
hanee

Márti! Mindent bele! nagyon szurkolok nektek!

Lányok! Nektek nincs begyűlve állandóan az orrotok? Közben pedig az alsó szakaszon tök száraz.... Erősen kell fújnom, hogy legalább annyira ki tudjam fújni, hogy kapjak levegőt, és egyre gyakrabban vérzik fújásnál. Van valami trükkötök ez ellen?

Mzx-Móni (23+3)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok,

Rókica: most sikerült visszaolvasni a 7-én kelt dolgokat, mondván, hogy nem volt jó fórum megint, én pedig most csak a maiakat olvastam el... Lényeg a lényeg, hogy sorstársak vagyunk, mert én is hólyaghurutos voltam. vagyok?? leszek??

Nálam is sajnos a szex az egyik kiváltója. És tudod már nem tudom, hogy esetleg nem az elmém teszi, azt, hogy tudom hogy fájni fog és akkor fáj is. Sajnos a mostani partnerem pont olyan, akinél vannak ilyen problémák. és e bizony gáz... Én is rengeteg iszom, vannak teák, amik kifejezetten tisztitják a vesét, hugyutakat és ilyesmiket iszom. Aztán vannak a gombaellenes teáák, azokat is fogyasztom. Anticandida tea és feketedió tea, mind a kettő keserű, mint a fene... Én is végigjártam azt amit te. Antibiotikum, amitől ideig óriáig jó lett, de aztán újból kezdődött és akkor még a gombucikat nem is említettem. Szóval én ittam egy időben Flavin7-et, meg jó az Aloénak van Berry nektárja az is erre készült elvileg... Szóval van sok minden. De ezeken kívül én még sokat aromaterápiázok is. Egy kis teafa vagy eukaliptusz fürdő és máris minden okés. Meg tudod mi jó még a tengeri sóban való üldögélés, persze nem terhesen de egyébként. Szóval van megoldás, de azt hiszem nekem sokszor "cihésen" jön elő... Rettegek a szextől és már ott is van, most a terhesség alatt lehet, hogy ezért is nem merem közel engedni a kedvesemet. Szegény... nagyon szomorú is, de megérti valahol.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Mzx:
Éppen most akartam írni, mert vasárnap vettük meg a párásítót a babónak: a legcsúcsszuperebb a párásító Kép Tegnap bekapcsoltam lefekvés előtt pár órára a kisszobában és ma reggelre nem ébredtem fel úgy, hogy ömlött a taknyom és nem vérzett az orrom sem. Pedig mostanában erre panaszkodtam én is. Komolyan jó dolog!! Aki teheti szerintem vegyen maga miatt is, főleg akik lakásban laknak a városban, mert száraz a levegő és lehet, hogy egy kicsit most érzékenyebbek vagyunk erre is. Mi a Tescoban vettük és 9000 Ft volt.. szóval nem egy horribilis dolog és évekig használható.

Most megyek, mert megyünk a dokihoz.. majd beszámolok mindenről Kép

hanee (23+0)
hanee

Lányok,

jól esik, hogy megszólítottatok:-)köszi...
Szóval, Gozár Tamás az orvosom, fiatal-szerintem cirka egyidősek lehetünk. Az az igazság, hogy Sándor doktorhoz jártam, de ő júniusban szabadságon lesz és dr. Gozárt ajánlotta, én pedig bíztam benne és nem csalódtam-legalábbis mostanáig:-) hallottatok róla valamit???
Még egyetlen előadáson sem voltam. 2 hete még tanítottam, nem volt időm másra, azután pedig elkaptam egy csúnya vírust, amiből mostanra sikerült kilábalnom. El tudná küldeni valamelyikőtök az előadások témáit-időpontokkal, pontos helyszínnel? Nagyon köszönöm!!!
Nem tudom mi a véleményetek a kismamatornáról?! Nekem nagyon fáj a hátam, úgy gondolom, hasznos lenne kicsit mozogni, de nem tudom, hol tartanak olyan tornát, amely megfelelő lenne??....

e
erkaberka

Erika!
Még nem hallottam az orvosodról, de van egy kútvölgyis topic, ahol érdemes megkérdezni!
Johanna talán tudja az előadások témáit, időpontokból viszont rengeteg van. Ha legközelebb mész a kórházba, akkor vegyél el a nővérpultról egy tájékoztatót, abban mindent megtalálsz! Be is kell jelentkezni! És a kismamatornának is kérdezz utána, ui. a kútvölgyisek is tartanak. Bár lehet, h. Johanna ezt is tudja!?

Márti
csmarti

Sziasztok,

Erkaberka: Dr. Gozárról egyszer hallottam és az jó volt. Azzal a szülésznővel szülök akivel együtt átjött egy másik kórházból. Úgyhogy Őt is tudom javasolni, nagyon kedves. Egyébként az orvosnál a lényeg, hogy Te azt érezd hogy megbízol benne. A kútvölgyiben szerintem mindenki jó, bár ezt biztosan meg tudnák cáfolni többen is. Kismamatornára a dokitól kell beutaló, én nem a kórházba járok, mert messze van de van ott is. Szerintem jó dolog. Főleg ha az első szülésed, légzés és egyéb megtanulása miatt....Az időpontokat begépelem neked vmikor, de ha jársz a kórházba akkor ott szép prospektus van a nővérpulton (ahogy Márti is irta)de előrkeresem neked... Előadásokra is nagyon érdemes menni, főként a szülőszobára meg az együttszülésre vagy mi a fenére. Gyógyulj.. azátn majd egyeztetjük és mehetünk együtt előadásra még vagyunk egy páran Kútvölgyisek...

MZX: nekem is száraz az orrom és reggelre mindig folyik és vérzik... De Hanee már irt is rá megoldást.. ahogy láttam...

Mártikám: neked az ágy környékén van teendőd, légyszíves gyúrjatok az új babára.... :-)) drukkolok...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Úgy, ahogy mondodKép! Az ágy környékénKép. Csak sajnos most azért dőlők majd bele, mert kezdek belázasodniKép! Nem akarok beteg lenni!!!!!!!! Neeeeeeeeeeem!

Erika!
Szülészetek,kórházak/Kútvölgyis anyukák beszámolója. Van kettő is. A frissebbet nézd meg!

Márti
csmarti

Johanna,

köszi, akkor ne fáradj a begépeléssel, legközelebb hozok a kórházból egy prospektust.
Jó lenne együtt menni előadásra, erre majd még visszatérünk...

Márti,

köszönöm,ismerem azt a topicot is, de Dr. Gozárról még senki nem tett említést. Egyszer már írtam oda is, de nem reagált senki, szerintem ez a doki még annyira fiatal, hogy nem sokan szülhettek eddig nála.

Ti még dolgoztok, ha nem, mivel töltitek napjaitokat?

Erika
erkaberka

Sziasztok,

Márti: ne tedd ezt velünk, neked most más miatt kell ágyba menned.. Na jó kúráld magad. Tea, citromlé, sok sok folyadék meleg ágy.szerető férj stb....:-))

Erika: igen a kútvölgyis topic nem megy annyira mint a többi, de azért most már kezd az is felpörögni... Ott még én sem hallottam a Gozárról. De lehet, hogy azért sem, mert régen más kórházban volt. Bizz benne az a lényeg. Akivel én beszéltem neki nagyon tetszett.... Okés, menjünk majd együtt előadásra...Én még dolgozom, de csak azért mert nagyon laza a munkahelyem és megengedik hogy napi 3-4-5 órát legyek bent, persze 8 órás fizetésért. Hát ez a hülyének is megéri...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Lányok,
ha az április 9. már megvan (erre nem is emlékeztem, annyira leragadtam a márc.5-énél), és az idő még hideg lesz a kertben ücsörgéshez, akkor lehet ez a tali a nálunk tartandó börzés tali is. Talán a májusban szülőknek jobb is... Mit szóltok?

Szülők: már jobban vagyok és általában el is tudom engedni a fülem mellett ezek nagyrészét, de mivel 3 napja nem tudom normálisan kialudni magam, és hulla fáradt vagyok koradélutánra..., így elég nehezen viselem ezeket a megjegyzéseket.
A találkozó óta az én hasam is hihetetlen tempóban nő, és ettől már délutánra meglehetősen terhesnek érzem magam. Kényelmetlen egésznap láblógatva ülni az irodában és szívesen felvennék 1-2 órára lazább testtartást... szóval ilyen nyűgjeim vannak. Kicsit hosszabbnak tűnik ez a hét, mint az eddigiek. Úgy várom a 4 napos hétvégét, mint a messiást.

Márti,
szuper, hogy mindjárt próbálkozhattok!!! Nagyon szurkolok én is !
A Pizzamamának címzett nélhány mondatot (tartalmából ítélve) nekem szólt. Ugye?

Rosszkedvű Mirci (27+6)
mircimama

Mircimama!
Jajj, de hülye vagyokKép! Bocs!!! Neked írtam természetesen!

Pizzamama!
Bocs! Nem neked írtam az ovis dolgot! Viszont eszemben voltál, és kérdezni akartam, h. mi van veletek, mert már régen nem láttunk erre?!?! Még mindig az államokban vagytok?

Erika!
Én feb. 1. óta ÚJRA dolgozom. Tanítok. Sajnos műszeres befejezéssel ért véget a második terhességem a 11. héten, januárbanKép. Most viszont már készülődünk a következő babaprojektreKép!

Lányok!
Aranyosak vagytok, h. így szurkoltok, de azért még egy hónapot várnunk kell. A doki azt mondta, h. egy hónappal a teherbeesés tervezett időpontja előtt kell elkezdenem szedni a pirulákat. Tehát április lesz az a bizonyos hónap, addig feltankolom magam vitaminokkal. De nagyon köszönöm az odafigyeléseteket és a drukkokat!!!Kép

Millió puszi nektek! Márti
csmarti

Erika!
Most ugrott be egy orvos képe az osztályról! Gozár dr. szemüveges és félre fésülve hordja a haját? És nem kimondottan a kisportolt fickók közé tartozik, igaz? Akkor tudom, h. ki ő! És én is jókat hallottam róla!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Ma valahogy én is hisztis vagyok. Biztos van vmi front.

Johanna!
Piros "pöttyök" rajtam is vannak, meg is kérdeztem múltkor a börgyógyászt, mik ezek. Azt mondta, érgomolyok, amik megpattannak. Bőrön és nyálkahártyán fordul elő és a hajlam öröklödik. Most nincs vele semmi teendő, szülés után lézerrel el lehet őket tüntetni. De ha nem zavarnak, maradhatnak is.

Ma életemben először kipróbáltam a matricafestést. Tudni kell, hogy én nagyon béna vagyok ilyenekhez. Csináltam 2 pillangót és egy napocskát, amit majd a lámpáról fogunk lelógatni (nem vettem le a fóliáról, így van tartása). Egész jól sikerültek, büszke vagyok magamra.

Puszi
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Megjöttünk Kép

Erkaberka:
Üdv köztünk! Én már nem dolgozok.. a napjaimat most leginkább pihenéssel töltöm a sérvem miatt (már a többieknek elég sokat irtam róla, valószinüleg a könyökükön jön ki), mert fáj a hátam.. de azért mindig van mit csinálni.. pl. fórumozni Kép

JohannaZsebi:
Mit dolgozol? Az a meló nekem is kéne.. ennyit még a hátfájással is lazán ledolgoznék Kép

Mircike:
Ne legyél szomorú! Lehet nálad a találkozó, de készülj fel, hogy leszünk vagy 20-an Kép Megirod nekem mailben a címedet meg ilyesmit? És akkor aki ir nekem mailt akit érdekel a tali annak megirom hogy tetszik-e neki az ötlet Kép
Arra nem gondoltál még, hogy kicsit korábban menj el betegszabira? Lehet,hogy nem birod olyan könnyedén a terhességet, mint ahogy számítottad. Nem rábeszélés, csak felmerült bennem a dolog Kép Én is elég nehezen birom és nekem is nagyon nő a hasam..

Nem tudom mi van veletek ma lányok, de én minden nap hisztis vagyok Kép Kép Kép Párom már mondta is, hogy olyan vagyok mint egy hárpia, semmi sem jó nekem.. azért megpróbálok vele szemben picit toleránsabb lenni, de úgylátszik ez valami terhességi mizéria lehet Kép

Voltunk ma a dokinál. Teljesen szimpatikus volt.
Pipocska! Ezúton is mégegyszer elnézésedet kérem, hogy leléptünk, de Ákosnak dolga van. Ugye minden rendben veletek?
Szóval velünk minden ok. A babámat megnézte UH-n, nem volt valami aktiv, a séta (gyalog mentünk pár utcányit) biztos elringatta őt Kép Viszont a korának megfelelő, 23 hetes az UH szerint is ismét..

Megmérte mindenét:
BPD 61 mm,
HC 210 mm,
AC: 175 mm,
FL: 41 mm

A kiskrampusz berakta a fenekét a köldökömbe, a doki teljesen telenyomta zselével az egészet Kép Kép Kép De fullra! szerintem elhasznált rám egy liter zselét Kép Kép De megnézte a fenekét és azt mondta, hogy szerinte is kislány, úgyhogy a diagnózis egyre biztosabb ezt illetően Kép

Ezek a méretek mit jelentenek amugy? a BPD-t tudom meg az FL-t. A többit nem Kép
Milyen súlya lehet vajon? Milyen hosszú lehet vajon?

A dokival 100%-ig meg vagyok elégedve. Nagyon kedves volt nagyon figyelmes és nagyon óvatosan vizsgál.

Viszont mondott valamit, ami nekem egy picit fura: Azt mondta, hogy az 1,9-es AFP-mmel el kellett volna hogy küldjenek nagy genetikai UH-ra, mert hogy ez kicsit magas.. én ezt nem igazán értettem miért mondja, úgy tudtam az 1,9 az tökéletesen jó. Mondtam neki, hogy nem küldtek el, de a 20. heti UH-n megnézték tetőtől talpig és vagy 20 percet voltam bent, szóval tényleg alaposan átnézték és rendben találtak mindent.. azt mondta hogy ő is rendben talál mindent, csak náluk igy szokás.. biztos gondosságból nem tudom.. de az 1,9-es AFP miért magas? Úgy tudtam 2,5-ig jó az érték.. ő most azt mondta hogy 1,0 körül jó az érték. Fura..

Kaptam papírt a terheléses cukira.. elmegyek majd jövő héten valamikor.. ha összeszedtem rá magamat Kép De a jó hir, hogy nem kell éhgyomorra menni és utána inni, hanem megiszom itthon a lötyit és úgy megyek be vérvételre..

És még mondott egy érdekeset: a sérvemmel kapcsolatban azt mondta, hogy önmagában a sérvem nem indokolná a császármetszést szerinte, mert a gyerek nem a gerincen jön ki, hanem a hüvelyen (itt kuncogott egy kicsit), de amikor mondtam neki hogy én úgy tudom a doki kimondottan arra való tekintettel írta ezt, hogy nekem ez romlott is az MRI óta és most is romlik, és fáj most is a lábam meg minden, egyből mondta, hogy ez igy egész más eset és természetesen ez indokolja, ő csak annyit kér, hogy mindenképp menjek el az orvosomhoz mégegyszer, hogy nem okoz-e valami problémát ez a kisugárzás a lábamba.. és ha már ott járok ezt irassam is le vele..
szóval elég gondos volt és a hozzáállása is szimpatikus..

Ja, mégegy érdekeset mondott: Azt mondta, hogy ő most azt mondja, hogy júli 7 az időpont, de úgyis előbb megszülök. Most ezt vagy úgy értette, hogy a császárt pár nappal előbbre ütemezi, vagy úgy, hogy előbb fog jönni a baba magától is (inkább valahogy az utóbbit vettem ki a szavaiból).. érdekes meglátás Kép Bár ő az orvos, biztos jobban tudja mint én Kép

Pipocska:
Még annyit majd átirsz a táblázatban nekem, hogy kislány és Liliána lesz a neve? (meg amit egy előzőben irtam, hogy a Péterfyben szülök).. ezer köszi! Kép
Mostmár megkockáztatom, hogy tényleg lány lesz Kép

Pussznacs mindenkinek

hanee (23+0)
hanee

Márti,

sajnálom:-( de jó hallani,hogy újra készen állsz:-) Szorítok nagyon!!! Dr.Gozár nem szemüveges és nem hordja oldalra fésülve a haját.. Nagyon magas, barna, rövid hajú, normál testalkatú, mosolygós harmincas. Akár jóképűnek is mondható:-)
Mit tanítasz? Én németet és idegenvezetést.

Johanna,

hát ez tényleg klassz munkahely lehet:-)
Én örülök, hogy már nem kell dolgoznom, egy iskola a fertőzések melegágya és már elég türelmem sem volt a diákokhoz...

Hanee,

nekem is nagyon fáj a hátam, van egy kis gond a gerincemmel (Scheuermann kór) és hosszú ideje elhanyagolom. Azt mondta az orvosom, hogy ki kell vizsgáltatni, ha súlyos a helyzet, lehet, hogy csak császárral szülhetek.... Jó pihenést Neked!

E 24+6
erkaberka

Gratula a kislányhoz. Remélem, hogy holnapra már én is tudom, hogy ki a pocaklakóm.

Egyébként még én is dolgozom. És sajna az én munkahelyemen nem igazán engednek el előbb. Általában 9-18-ig dolgozom. Még márciusban dolgozom teljes időben, aztán áprilisban már csak 2 napokat egy héten. Így egyeztem meg a fönökeimmel. Ez nekem is jó, legalább addig megmarad a vállalati kocsi a telcsi és az egész fizum. És ez azért fontos, mert közben nekem még a suliba is kell járni valahogy, és kocsival könnyebb. Aztán majd marad a séta, de az meg jót fog tenni a lábacskáimnak Kép

Wica
26+1
wica

Erkaberka!
Üdv közöttünk! Scheuermannt ne hanyagold pont most el! Biztosan tornáztál már vele, amit meg tudsz azok közül csinálni, azt csinálgasd!

Hanee!
Az 1,0 körüli Afp a tökéletes, de én is úgy tudom, hogy 2,5-ig jó, nálunk sem vizsgálnak, ha alatta van.
A császárt meg azért javasolta az orvosod, mert a kitolás alatti hasprés igencsak nem tenne jót a sérvednek. Az olyan lenne, mintha vmi nagyon nehezet emelnél előrehajolva. Azt meg gondolom tudod már, milyen. Lehet, hogy egy nőgyógyász ezt nem látja át?
Örülök, hogy sikerült az orvos- és kórházváltás! Én is a Péterfyt választottam volna, ha Pestre megyek szülni. Csak a férjem nem merte bevállani. Sajnos.

Éva

Kép
sygnum

Elfelejtettem:
HC-fejkörfogat
AC-haskörfogat

A súlyát mindig a mért adatok alapján számolja a gép, arra nem tudok mit mondani. A hosszát meg ilyenkor már nem nagyon tudják mérni.

Kép
sygnum

Vanda!

Köszi az infót!
Minyut, Judytot javítottam.

Mmónika!

A farokcsontom nekem is fáj, de nem ideg, hanem csonthátrtya gyuszi állítólag.
Feketenadálytővel egész jól rendbe szedtem, de elfogyott, és gondoltam már nem fog kelleni, erre most megint elkezdett fájni.
Úgyhogy beiktatok egy kúrát ismét.Kép

Szegény Mircikém!

Nekem anyósom mondta valamelyik nap, hogy a párom is fogja fürdetni a picit?
Erre Laci válaszolt, hogy persze.
Erre anyósom: Minek? Van annak a gyereknek anyja.
Erre én: Ha azért akartam volna szülni, hogy legyen a gyerknek anyja, és az apjának ne kelljen részt vállalnia a gyereknevelésből, akkor már rég szültem volna magamnak.

Hanee!

Akkor szervezd ezt a belső körökben levő börzét április elejére. /Mircike félét/

Doki:
Hozta a formáját, tündér volt megint.
Picurkó:
Eddig tök normálisan lefelé fordulva volt.
Most meg teljesen átfordult, a feje a köldökömnél van. Egy kicsit elkenődtem, bár azt mondta a doki, hogy a 32, 35. hétig még befordulhat. Ha nem akkor császár.
Hanee! Valószínű, azért mondta, hogy előbb meglesz, mert azt nekem is mondta, hogy ha csaszi, akkor 1 héttel előbb be kell feküdni az előzetes vizsgálatok miatt, és akkor a műtétet is megejtik előbb. Tehát nem várja meg, hogy beinduljanak a fájások.
Egyébként éreztem, hogy valami nem olyan mint előtte, mert túl nagyokat rúgott belülről a méhszájamra, és valahol mintha éreztem volna, hogy megfordult. Lehet, hogy az-az ominózus este volt, amikor megmozdulni alig bírtam, mert minden pozicióban fájt. Szinte éreztem, hogy keresztben van.
Egyébként szuperül van, 1363g.
Izgett-mozgott.Kép
Kis tündér-pofi.KépKépKép
Fejkörfogat:79mm

Ja, és a legrosszabb: 13 kg-t híztam!!!!
Úgyhogy a cukit ezentúl kihagyom.Kép

Kép
Kép
pipocska

Jó reggel(i)t Mindenkinek!
Remélem ti még alszotok jelenleg!? Sajnos nekem ma hajnalban kellett kelnem, mert ünnepség (márc. 15.) lesz a suliban 7.45-tőlKép Na, vhogy kibírom majd!

Erika!
Akkor nem tudom, h. ki az orvosod, nem láttam még az osztályon. De nem is ez a lényeg, hn. az, h. te megbízol benne, szimpatikus stb.!
Jelenleg fejlesztőpedagógusként, vallástanárként és mindeneskéntKép dolgozom az iskolánkban, mivel feb-ban mentem vissza. Az évközi visszatérés mindig bonyolultabb. De nagyon élvezem, amit csinálok, és remélem, h. szeptembertől maradhatok itthon táppénzenKépKépKép!

Most mennem kell. Legyen nagyon szép a napotok!

Márti
csmarti

Mircimama! Bírom az emberekben, hogy marha okosak tudnak lenni, mikor nekünk tanácsokat osztogatnak. Én már semmit nem merek senkinek elmondani, mert minden tervembe belekötnek. A melóhelyen azzal traktálnak, hogy a főnök lánya az asztaltól ment szülni, meg hogy lehet azt bírni, meg hogy amiket kaptam ajándékokat nem régen (húgomtól), azokat semmire se fogom tudni használni, mert a cumi nem helyes, meg ilyen badarságok. Úgyhogy megpróbálom becsukni a fülem, azt kész. Természetes, hogy 30 héten felül már nem melózol, dehogy menjél be, mindenkinek amúgy is a munkája meg az idegrendszere válogatja, hogy mennyit bír. Naná, ha főnök lennék, nem lenne olyan megterhelés nekem se melózni, és az ukászokat osztogatni.

Johanna! Tóthnéról írtál? Már folyamatban van a kapcsolatfelvétel Kép

Mzx! Pontosan ue a gondom nekem is. Minden reggelre begyűlik az orrom, ahogy te mondanád, mintha arcüreggyuszkóm lenne. És mostanában vérzik is. Van, hogy csak vért fújok ki belőle. Fúúúúj Kép

Hanee, nekünk nagyon párás a lakás, és mégis takonypóc vagyok Kép

Pipocsnyuszó, hány hetes is vagy?

A
17

ancsipancsi

Látom lányok meg vagytok áldva munkatársakkal és nem utolsó sorban anyukákkal-anyósokkalKép, rokonokkal.

szerintem a legjobb, ha az ember az ilyen megjegyzésekre, okosságokra VÁLASZOL valami frappánsat, valami olyat ami nem sértő a másik fél számára (hiszen ő csak jóindulatból tesz megjegyzéseket), de ráébreszti, hogy talán nem kéne ilyen mértékben beleszólnia. Lsd. Pipocska példája Kép

Ilyenkor érdemes felkészülni olyan mondatokkal, hogy:
- tudom mi a véleményed és meg is hallgatom és amivel egyetértek használom is, de ketten csináltuk a gyereket, ketten döntünk a (nevéről, szülésről, lakásról, babaágyról, kocsiról, stb, stb, stb)
- már felnőttek vagyunk éljük a saját életünket, hadd, hogy mi döntsünk ilyen fontos kérdésekben
- tudod, amióta megszülettem nagyon sokat változott a világ. A szoptatás/gyereknevelés/névadás kulturájat állandóan változik és nekem igy kényelmes/jó/tetszik, stb, stb, stb.
- nem kivánok erről újra vitát nyitni. Tudom mi a véleményed, de kérlek fogadd el a MI véleményünket/hozzáálásunkat is és beszéljünk valami másról.

Hanee
Gratula a puncishozKép Örülök, hogy szimpi volt a dokiKép

Orrvérzősök, nyálkahártya problémások, bedagadt orrú kismamákKép Próbálkoztatok már a legyegyszerűbb/leggyorsabb megoldással valami orrcseppel (Patikus biztos segíteni tud)? vagy esetleg a fűtőtestre helyezett nagy adag vizzel, fűtés csökkentésével éjszaka, hogy 1-2 fokkal hidegebb legyen?

Üdv,
MJ-Móni 21+6
mj__móni

HELP!
Most néztem a neten, olyan sok fajta párásító van... Van hideg és meleg, meg ultrahangos, meg ki tudja még milyen. Milyet érdemes venni? Honnan lehet tudni, hogy nem elég párás a lakás? A radiátorra tettem már párologtatóedényt, de elég lassan fogy belőle a víz. Az nem baj, ha a párologtatóval "túlpárásítunk"?

Mzx-Móni (23+4)

Kép

Kép
mzx

Az orrcseppről engem lebeszélt a védőnő.
Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

MZX
és mi van a homeopátiás orrcseppel?

Euphorbium compositum-HEEL orrcsepp: lazitja a váladékot és szabad orrlégzést biztosit, miközben védi az orr- és melléküreg-nyálkahártyát. Hatékony lokális terápiát biztosit a rhinitisek és sinusitisek akut és krónikus formáiban is. Oezena és tartós *-mimetikus orrcsepp-használat esetén el&otilde;segiti az orr-nyálkahárty regenerálódását. Viv&otilde;anyaga fiziológiás só, ezért orrba permetezve nem okoz irritációt, fájdalmat, viszont nedvesit.

Üdv,
MJ-Móni 21+6
mj__móni

Szépjóreggelt!

A viszonylagos kényszerpihenőmnek úgylátszik van némi foganatja, mert egy picivel inringyó piringyónyival jobb a lábam mint tegnap.. de azért még ma is fekszem Kép

Sygnum:
Valószínüleg a nőgyógyászok ezt nem látják át.. végül is nekik nem ez a szakmájuk.. de teljesen mindegy, mert minenképp visszamegyek a dokimhoz és ezt leíratom vele ötéves szintjén. A dokim pedig mindenképpen meg kell, hogy konzultálja ezt a főorvosával úgyis.. ketten csak dűlőre jutnak vele Kép

Erkaberka:
Ez a Scheuermann kór ez mi is pontosan? Rémlik, hogy hallottam róla valamit, de nem emlékszem rá.. Hallgass az orvosra minden esetre.

Pipocska:
13 kilót? Fel sem tünik kivülről Kép Olyan szép kismama vagy! Kép
Azt gondoltam, hogy előbb ejti meg ha császározni kell, de nem tudtam, hogy egy héttel előbb be kell feküdni. Azt hiszem picit variálni fogok az alapitványi szobával akkor Kép Majd csak akkor fogom kérni, ha már megszültem, valahogy úgy, hogy "légyszi a műtőből már oda toljatok".. vagy valami ilyesmi Kép
Egyébként azon filoztam, hogy lehet hogy normális, hogy össze-vissza forognak a babák ilyenkor! Egy csomóan írjátok, hogy farosan fekszik, meg harántban fekszik a baba (kb. a társaság felének).. de azért ha megnézitek az átlag mennyiség inkább az, hogy 10-ből 1 embert kell ilyesmi miatt császározni. Szóval tuti biztos vagyok benne, hogy a legtöbb baba forgolódik egy picit, megnézi milyen a másik irány és aztán visszafordul amikor szülni kell Kép Szóval nyugi!
Ha császározni fog a doki, akkor viszont az én babám tuti július 3-4-e körül lesz meg. Hacsak nem jön két héttel előbb Kép (de csak nem)

Márti:
Nem is tudtam, hogy vallástanár vagy! Mostmár tudom kihez fogom hordani a gyerekemet Kép

Ancsipancsi:
Nem akarok beleszólni, de a játékcumira tényleg azt mondják, hogy nem túl jó.. a legtöbb kisbaba egyébként nem is szereti és úgy szoktatják rá őket.. de az nem jó, mert utána leszoktatni nehéz, ráadásul amikor már nőnek a kis fogak nem tesz jót. Sokan inkább azt ajánlják, ha nyügös a baba (a csecsemőkről van szó), cicire kell tenni.. de persze megoszlanak erről is a vélemények Kép Egyébként nekünk is van játékcumink (kb. 6 db), mert 1 db volt a cumisüveges csomiban, ötöt pedig kaptunk innen-onnan. Az biztos, hogy ennyit nem fogok használni soha Kép

Mj__Móni:
Az orrcsepp nem jó, mert gyógyszer.. amikor én meg voltam veszettül fázva és orrcseppet akartam venni, azt mondta a doki, hogy á-ááá orrcseppet nem. Viszont lehet kapni egy cseppet.. azt hiszem Salvus csepp a neve, azt lehet terhesen is cseppenteni az orrba. Viszont ez inkább orrdugulás ellen jó.. de egy próbát megér Kép Viszont már fentebb is irtam, hogy akinek van párologtatója az használja, aki venni akart a babának az most vegyen és használja Kép Mert szuperül bevált nálam.. sokkal jobban vagyok!

Eddig csak Mj__Móni jelentkezett mailben a talira. Csak ennyien leszünk? Kép Hajrá kismamák! E-mailre fel! hanee(kukac)nemetdog.hu

hanee (23+1)
hanee

Mzx:

Hidegpárásítót vegyél, mert az nyáron hűvős párát bocsát ki magából.. no és azt ajánlják az orvosok is. A melegpárásító az meleget fúj magából, szóval nyáron az halál amúgy is.
Vehetsz ultrahangosat is, az sokkal csöndesebb (nincs hangja), de sokkal drágább is. Mi sima elektromosat vettünk, ez 9000 Ft volt. Van hangja, de viselhető. Ha naponta megy pár órát, tudom akkor is járatni amikor nincs senki a szobában és becsukom az ajtaját, hogy ne halljuk. Kb. olyan hangereje van, mint amikor egy hütőszekrény dolgozik. 50dB-t ir a papír, de én ehhez nem értek Kép
Azt, hogy mennyire párás a levegő a lakásban biztos meg lehet valamivel mérni, de a legkönnyebben azzal, hogy milyen gyorsan száradnak bent a ruhák. Ha kiteregetsz este és másnap délutánra minden száraz, akkor elég száraz a lakás. Túlpárásítani pedig nem tudsz, mert minél párásabb a levegő, annál egészségesebb az a tüdőnek. Egyébként Budapest levegője amúgy is elég száraz.. biztos éreztétek már ti is, hogy bementek a városba és gombóc lesz a torotokban a szmogtól és a városi levegőtől.. mondjuk én megszoktam, hogy olyan helyen lakok ahol tiszta a levegő (viszonylag), ezért nekem trauma a belváros légzésügyileg amúgy is, de szerintem bárki érzi azt ami ott van.. Na mindegy, kicsit eltértem a lényegtől Kép
Szóval bármilyen párásító jó alaphelyzetben, télen a fűtés miatt (mivel az száritja a levegőt) még plusszban érdemes kitenni a fütőtestre is párologtató edényt (a nagy szobában nekünk is van kint, de lehet hogy átköltöztetem majd a picibe következő télre, vagy veszek oda is.

hanee (23+1)
hanee

MJ_MóniKép

Köszönöm a megnyugtatástKép
Nagyon arnyos vagyKép

Az az érdekes ,hogy nekem a vérnyomásom "normális,, csak a pulzusom magas 97-102 körüli. És olyankor nehezen kapok levegőt isKép
Nálam sem folyamatosan van,csak mondjuk kaja után(pedig nem eszem sokat)

A gyógyszert semmiképpen nem fogom bevenniKépFőleg most ,hogy írtad hogy nálad is volt ilyenKép

Köszönöm ,tényleg sokat segítettélKépKépKép

Csilla
csillam

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?