Sziasztok!
Javaslatot tennék étteremre: Pesten, közel a Nyugatihoz van egy klassz görög étterem. Isteni kaják, elfogadható árak, csütörtökön élõ zene, pénteken tánc és tánctanítás, szombaton görög est. Belülrõl úgy néz ki a hely, mintha Görögországban egy hangulatos tavernában lennél. Elfogult vagyok, egyik kedvenc helyem.
Kati, de jóóóó, hogy Kitti mászik! Biztosan úgy gondolta, nem idegesíti tovább a mamáját, megmutatja, hogy igenis megy neki a dolog.
Köszi a szorítást, már csak évek kérdése a dolog
Szia Skandi néne, már hiányoztál! Kérek szépen én is kása recepteket! Ha beletehetem a készülõ könyvbe, akkor a
receptjeink@freemail.hu címre küldd légyszi!
Látom, Finnországban is nagy hagyományai vannak a korai hozzátáplálásnak
Ahhoz képest, hogy a gabonaféléket egy éves kor elõtt nem kéne adni, jó ez az 5 hónapos ajánlás...
Anikó, szóval pöttyök is jöttek. Ez a Roseola, bizony. Ártalmatlan, fertõzõ gyermekbetegség, vírus okozza. Már írtam róla régebben. Gyógypuszi a puffanás miatt Lilinek.
Doris, teljesen igazad van, a mesék (különösen a Grimm mesék) nagy része is tiszta horror. Bár, ami a magyar népmesék banyáit, sárkányait illeti.. Én bizony vagy fejbõl mesélek valamit, vagy átköltöm a húzósabb részeket. Most karácsonykor rátaláltam a régi jó Mazsola sorozatra, amit újra kiadtak a régi illusztrációkkal. Odavannak érte a gyerkõceim!
Ildi, tényleg vicces, hogy mióta van otthon modemetek, ritkábban írsz!
Melyik HP könyvet olvastátok el a gyerekeknek? Mert az elsõ még csak hagyján, de a többi... Én sem vagyok túl jó véleménnyel róla, ezt már említettem egyszer.
Zsóka, a HP film eredetileg korhatáros!!!
PG vagyis
Parental Guidance, ami azt jelenti, csak szülõi felügyelet mellett nézheti gyermek. Ez azért azt feltételezi, hogy vannak benne rázósabb jelenetek.
Férjeddel meg a Cessnával végül is mi a helyzet? (lehet, hogy írtad, csak nem emlékszem?)
Verus, köszi a képeket! Jó a hajad és Kari tényleg gyönyörû, nincs itt semmi elfogultság. Tetszett a pogisütéses kép, valahogy így megy ez nálunk is.
Azóta arra is rájöttem, miért nem mentek át neked az emiljeim: egy betût elírtam a címedben.
PM! Gratulálok Pankának a felüléshez. Na, csak figyelj, hamarosan rohangálni fog neked!
Feksi, jutottál valamire homeopátiás orvos dolgában?
Évi, neked meg Csongi lépegetéséhez gratulálok!
Pele, de jóóó, hogy fiú! (Akkor is így örülnék, ha lány lenne
) Alakul a rendrakás?
Táblázat felõlem is törölhetõ, szerintem az e-mail címeket azért nem kéne titkosítani, de ez egyéni meglátás. Lista jó ötlet, ha valaki adminisztrálja és ellenõrzi, hogy csak olyanaok kerüljenek rá, akik már egy ideje itt vannak. De akkor mi lesz az újakkal? Arról nem is beszélve, hogy bárki választhat magának valamilyen nevet, azonosítót, egy darabig szép szolidan írogat ide, aztán elnyeri a bizalmunkat, utána meg megkapja a csupasz babás képeket. Ilyen egyszerû. Szóval kéne valami köztes megoldást találnunk és csak annyira aggódni, amennyire tényleg muszáj. Ne legyünk feleslegesen paranoiásak, mert mi hülyülünk bele
Evey, amit leírsz, az szerintem nem szopi probléma. Vagy a nátha okozza, vagy egy fogacska, vagy bármi okból, de szüksége van arra a megnyugtató közelségre, amit csak tõled kaphat meg és a szopizás által. Pele írt errõl egyszer egy nagyon jót, bemásolom ide:
"Szoptatásról akartam még írni. Fájdalmas inger esetén a szervezetben endorfinok szabadulnak föl; természetes morfinok, amik fájdalomcsillapító hatással bírnak a szervezetben (eü-söktõl bocs, próbáltam leegyszerûsíteni, aztán lehet, hogy túlságosan sikerült). A csecsemõknél, kisgyerekeknél ez a rendszer még nem mûködik tökéletesen önállóan, és az endorfin korai életkorban SZOCIÁLIS HATÁSRA kezd termelõdni, és nem magára a fájdalomingerre. Tehát ha vmi baja van a babának, és fölveszed, akkor segítesz fölszabadítani ezeket az anyagokat az érintés által, és így kevésbé fog fájdalmat érezni. (Nagyobb gyereknél uez: "Mama, puszild meg a bibit!"-kéri sírva, majd a puszi után elrohan: A puszitól-öleléstõl TÉNYLEGESEN, fiziológiai szinten csökken a fájdalma. Az anyatej is tartalmaz endorfinokat, tehát egyrészt közvetlenül részesül belõle a baba, másrészt a szopás és szoptatás az ANYÁBAN és a BABÁBAN IS endorfinfelszabadulással jár együtt. Tehát van értelme megszoptatni pl. szuri után, csillapítjuk vele a fájdalmat + nyugtató hatása is van.
Ami a testközelségigényt illeti: nem szabad azt gondolnunk, hogy csak a fizikai igények "jogosak" (pl. éhség, kakis-pisis pelus, hasfájás). Nekünk is vannak lelki igényeink, és ahhoz, hogy a babánk késõbb jól tudja felismerni és kommunikálni az érzelmeit, ezekre is ugyanúgy kell reagálnunk. Ha éhes a babád, eszedbe sem jutna sírni hagyni, ugye? Neki az egyedüllét éppannyira fáj. Meg kell találni azt a módszert, amivel MINDENKI elégedett lesz."
Chamomilla: úgy kell adagolni, ahogy Zsóka írta. De csak akkor hatásos, ha a gyermeked a betegségre, fogzásra, stb.-re úgy reagál, hogy dühös, szeszélyes, ingerlékeny, csapkod (Adrián nyilván nem). Ellenkezõ esetben pont ezeket a tüneteket fogja produkálni, ha többször vagy rutinszerûen Chamomillát adsz neki.
Móni, örülök, hogy jobban vagy.
Na, közben biztosan írtatok még néhányan, de azt már csak most fogom elolvasni.
Ildi, igen, megjött az elsõ adag kép, csatolva oké. A leveledet is el tudtam olvasni, úgyhogy a te beállításaiddal lehet gond. Nézesd meg, szerintem.
Puszi
Iboly